CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 29.   pntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Diomd, Gerle   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



judyit naplja

  2007. oktber 22., htf Nekem tetszik!
0  
Anubisz

Ozirisz elõtérbe kerülése elõtt Anubisz volt a legfontosabb halotti istenség. Kezdetben a király temetkezésével és túlvilági életével állt kapcsolatban, késõbb szerepe minden temetkezésre és halottra kiterjedt. A sakáljellegû istenség halállal való kapcsolata feltehetõen onnan ered, hogy az egyiptomiak gyakran láttak élelem után kutató sivatagi kutyaféléket a korai temetkezési helyek közelében, és ahogy az elég gyakori az egyiptomi mágiában, a fenyegetéstõl várták a védelmet a halott számára.

Az Óbriodalom elején az imák, melyeket a halotti sztélékre, illetve a masztabák falára véstek hozzá fohászkodtak túlvilági boldogulást remélve. A piramisszövegekben több tucatszor említik nevét a királyi temetkezéssel összefüggésben, illetve az egyik mondás szerint a halott arcát Anubisz-szal azonosították. Kultusza összeolvadt Oziriszéval, akirõl úgy gondolták, hogy az apja, és hogy Anubisz tekerte be vászonba – melyet Ízisz és Nepthüsz szõtt – az alvilági isten testét, így kulcsfontosságú szerepet tölt be annak újjászületésében.
Anubisz „származására” vonatkozóan több különbözõ mítosz is fennmaradt. A koporsó szövegek szerint egy Heszat nevû tehénistennõ gyermeke és Baszteté. Más történetek szerint Széth, vagy Ré fia, anyja pedig Nepthüsz. Plutarkhosz pedig azt a tradíciót jegyezte fel, hogy Nepthüsz volt az édesanyja, az apja pedig Ozirisz. Nepthüsz férje, Széth haragjától félve elrejtette fiát a mocsárban, Ízisz, akinek akkor még nem volt gyermeke férjétõl megkereste, majd fogadott fiaként nevelte, így lett Anubisz az istennõ védelmezõje és leghûségesebb segítõtársa.
1. kép


Anubisz szentélyen. Tutankhamon (18. dinasztia, kb. i.e. 1333 - 1323) sírjában, a kincseskamra bejáratánál találták. A stukkóval bevont, fából faragott állat aranyozott, naosz formájú faládán foglal helyet. Anubisz testét kátránybevonat színezi feketére, szeme alabástrom és obszidián berakással készült, körmei ezüstbõl vannak. Aranyberakással készült a szem kontúrja és a szemöldök, a fülek belsõ részét és a nyakörveket aranyszínûre festették. Mikor megtalálták, a szobrot egy Ehnaton idejébõl származó vászonlepel borította. Az állat nyakára egy finom szövetdarabot és egy lótuszukból és liliomokból font koszorút helyeztek. Két mellsõ lába között elefántcsont írnokpaletta feküdt, amely Ehnaton egyik lányának, Meritatonnak a tulajdonába tartozott. A szentély oldalán Ozirisz szimbóluma, a Dzsed-oszlop és Ízisz szimbóluma, a Tjet csomó váltja egymást, beljesjében fajanszamuletteket, két alabástrom vázát, és nyolc melldíszt találtak.

Anubisz központi szerepét a túlvilághitben remekül illusztrála temérdek jelzõje, melyek összefoglalják legalapvetõbb jellegét.

A legnagyobb, és legfontosabb temetõk a Nílus nyugati partján létesültek – ez a naplemente és az alvilág kapcsolatára utal – az elhunytakra


Anubiszra, mint a temetõk urára utal a "A szent föld ura" titulus. Az istenség gyakran kapott olyan jelzõket is, amelyek egy meghatározott helyre vonatkoznak, így például a Fehér föld – Gebelein környékét jelöli – ura.

Az egyiptomiak hite szerint Anubisz a nyugati hegyekrõl vigyázta a temetõket és a temetési szertartásokat. Erre utaló jelzõje az "Aki a hegyén van"

piramisszövegekben (PT 805) utalnak rá úgy is mint "Az íjjak uralkodója"; az Egyiptom ellenségeit megtesítõ kilenc íjjról van szó. A Királyok Völgye sírjainak bejáratát lezáró pecséteken jelenik meg ez a szimbólum. Anubisz hatalmát fejezi ki az elhunytat mind az evilágon, mind a túlvilágon fenyegetõ ellenségeken.

Anubisznak a balzsamozási szertartásban betöltött szerepére utal az "Aki a balzsamozás helyén van" cím.

Az isteni sátor élén álló titulus utalhat a balzsamozás helyére, illetve a temetkezési kamrára, vagy pedig arra a szentélyre, amelybe a koporsót és a szarkofágot helyezték az újbirodalom királyi temetkezései során. Tutankhamon sírjában találták meg egy különösen szép háromdimenziós megjelenítését ennek; az istenség egy modell szentélyen fekszik (lásd: feljebb).

2.Kép

Anubisz áldozati asztal elõtt. A felvételt Hatsepszut (18. dinasztia, kb. i.e. 1473 - 1458) Deir el-Bahariban található templomában készítettem.

Anubiszt ábrázolták állati formában, mely egyfajta ötvözése a kutya és vadon élõ kutyafélék külsejének. A házállatra jellemzõek a szem, az öt ujj az elsõ, valamint a négy ujj a hátsó lábakon, míg a vadon élõ kutyafélék, mint a sakál, vagy a róka sajátsága vastag, lelógó farok. Gyakran visel uszeh gallért a nyakában. Elõfordul hogy hátából szehem jogar és, vagy cséphadaró áll ki. Fekete színe szimbolikus, a túlvilágra és az újjászületésre utal.

Gyakori az Anubisz állat fejû, férfi testû, fél anthropomorf ábrázolása. Nagyon ritkán ábrázolták férfiként. Sírokban általában a száj megnyitás szertartásának végrehajtása során láthatjuk, valamint amint az elhunyt lelkét kíséri az alvilágban. Illetve a „szív mérlegelés” jelenetben is elõfordul, hogy látjuk õt, ahol õ közvetít Ozirisz túlvilági bírósága és a halott között, felügyeli a mérleg nyelvét és gondoskodik, hogy a mérleg két serpenyõje egyensúlyban legyen Fennmaradt olyan ábrázolása, is melyen a mérleg alatt térdelve látjuk, ujját a mérleg nyelvén tartva, annak érdekében, hogy az elhunyt szíve egyensúlyban legyen Maat tollával.

A görög-római korban a mammisi, vagy születés házakban ábrázolták a király jólétével való kapcsolata miatt és mert védelmezte Íziszt abban az idõszakban, amikor az életet adott Hórusznak. Nagyon késõi ábrázolásokon, mint az alexandriai katakombák falán, Anubiszt katonai páncélba öltözve láthatjuk.

Anubisz a 17. felsõ-egyiptomi nomosz és fõvárosának – melyet a görögök Cynopolis-nak, a „kutya városának” neveztek - a fõistene volt, de kultusza egész Egyiptom területére kiterjedt és kápolnái valamint ábrázolásai feltûnnek a halotti templomokban és sírokban a fáraókorban. Az Ozirisz mumifikálásban való szerepe miatt a balzsamozók patrónusa lett. Maradtak ránk Anubisz maszkok, melyeket a papok a balzsamozás során, mint az isten megszemélyesítõi viseltek és az Anubiszt formázó amulettek is gyakoriak.

A görög-római korban bár megtartotta túlvilági szerepét, ebben a vonatkozásában a görög Hekate-val és Hermész Psychopompos-szal azonosították, ugyanakkor kozmikus istenséggé is vált, aki az ég és a föld felett uralkodik.

3.Kép

Anubisz, amint a szív megmérettetésénél ugyel arra, hogy az elhunyt szíve egyensúlyban legyen Maat-tal.

Honszu-mes halotti papiruszának részlete, 21. dinasztia.

Kunsthistorisches Museum, Bécs.

4.kép.

Anubisz bebalzsamozza az elhunytat.

Elõkelõ nõ koporójának részlete, Görög-római kor.

Szépmûvészeti Múzeum, Budapest.



  judyit, 11:41 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 21., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Fáradt vagyok...Érzem,h kivagyok merülve,de nemtudok aludni...Tudnék is nem is...Nyugtalanság,fáradság,kimerültség,idegessék,gondolkodás,stb...
3 okot tudnék mondani,h mért...de nem érdekes:)Remélem elmúlik 2 dolog.Orvoshoz is el kellene mennem...2 röggel az agyamban..érdekes az élet...

  judyit, 22:50 Itt megrhatod a vlemnyed judyit



Boldog névnapot Orsim:))))))Szeretlek Baba:))))


  judyit, 13:21 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

Nagyon jó volt a tegnapi csigabuli:)Ismét volt 1-2 barátom,akikkel most találkoztam elõször:)nevet nem mondok.:):P
Nagyon jó volt.De az volt a baj,h a végére tették be a legjobb számokat:((((
És sajnos rosszul is lettem...Elkezdem fulladni,köhögni.Ezért ki is mentem a levegõre.Igen csak nagy megkönnyebbülés volt!!!Örülök,hogy eltudtam menni:))


  judyit, 13:14 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 18., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Ma meghalt egy néni az osztályunkon.Szörnyû volt látni egy lepedõbe csavarva,és a lába kint...
A kedves kis új nõvér persze azt akarta,h húzzuk át az ágyat.
1.)el sem vitték a holttestet
2.)nem volt lefertõtlenítve
3.)simán hullamérgezést kaptunk volna,vagy bármit ami fertõz.
Aha,gondolta,h persze,hülye kis tanonc mindent megcsinál.
HÁT NEM!
Mindennek van határa!
Egy idióta pasi kitépte magából az infúziót,és elvárták,h takarítsam fel.
HÁT NEM!Tanuló nõvér vagyok,nem takarító!Akinek nem tetszik....
  judyit, 16:04 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 17., szerda Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Sok kommentet kaptam az utolsó bejegyzésemhez...
De az eggyik,naon kedves barátnõm(ANONIM)azt írta,hogy ne viccelõdjek,hisz folymatosan beteg vagyok..rajtam igy(IS)jön ki,ami történt...Igen...van benne valami.Mivel ha a test megbetegszik,akkor a lélek is ugyanúgy!
Vagy ha a lélek,akkor a test!Kinek hogy tetszik...De ezt még Anyu mondta...szórol szóra.Igen Anyu,megint igazad volt!/VAN!!!!
  judyit, 20:54 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
" Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod eltûnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon, és örökre a Tiéd marad.... "
SZERINTETEK?

  judyit, 20:47 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

Ma van 4 hónapja.h Anyut elvesztettem....
Nem mondok újdonságot...hiányzik,és fáj.Egyre jobban.Úgyérzem.most kezdem csak igazán felfogni,és hiányolni...SZERETLEK ANYU!!!!!!

  judyit, 16:25 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 16., kedd Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Lehet,hogy megvan a megoldás.h miért történtek ezek...
Most jutott eszembe,h a legutóbbi agyrázkódásonál,ami 2 éve volt,mielõtt kórházba kerültem a dokinéni felvedezett 2 vérrögöt az agyamban.Sima RTG volt.
Nem adott rá semmit,mert mondta,h felszívódik.Lehet,h 2 év után mégcsak most kezdene eltávolodni??
  judyit, 16:19 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

Ma reggel megint vérzett egy picit az orrom...
És a jobb szememmel megint van vmi.Egy nagy,piros foltot láttam,és sok pici érbõl tevõdik össze.Miõl van?Nagyon alacsony a vérnyomásom.legutóbb 85/60volt.
de a legmagasabb is csak 95/80.ennél magasabbra nem megy fel...
Sokat iszok!van,h napjában 4-5 litereket!sok ásványvizet,mert naon kell.Nyáron nem voltam ennyire szomjas,mint mostanában.Nemtudom mért,de remélem nem tart sokág,nem akarok megint kórházba kerülni.Amikor kórházban voltam,tudtam,h kellene CT.rá is kérdeztem egy doktornõnél,akivel naon jól elbeszélgettem:)
Egyébként Õ lebeszélt arról,h orvos legyek,de mondtam,h nem:p:p.Seki kedvéért nem teszek le róla!!:PÉletcélom!:P
Nos visszatérve....Muszáj lenne kivizsgálni,h mitõl van ez.Mért pattannak el folyamatosan és egyre többször az erek,és mér fáj csak a jobb oldalon a fejem,de ott az egész.És van,h zúg,vagy mintha kalapáccsal vagy más tárggyal vernék.Vmire gyanakszok,de remélem,h nem....Eggyik kedves ismerõsöm ültette a"bogarat a fülembe"Én is azt gyanítottam,amit mondott,és mostis úgy érzem...De csaknem....

  judyit, 7:58 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 14., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Nemtudok aludni...Egyszerûen nem megy...Forgolódok,szenvedek az ágyban.És ígymegy már lassan 1 hete...Így dolgozni.?..Kimerült,és fáradt vagyok..Nemtudom mértnem tudok pihenni,de naon rossz.Belegondoltam abba,ami nyár óta történt velem...Fõleg Anyu halála...Sokan mondták mind itt,mind a suliban,és a baráti körön belül,hogy meglepõdtek,h nem viselt meg naon.Õk rosszabbra számítottak.Sõt,talán az is lehet,h NEM AKAROM elfogadni a tényt,h Õ már nincs...
Na igen...Ami késik nem múlik.És én pont az a "tipusu"ember vagyok,akinél késõbb törnek ki az érzelmek,de akkor megállíthatatlanul...És akkor biztos az összeroppanás is!Ismerem magam és sajnos képes vagyok erre-arra...
Tudom Anyut nemtudom visszahozni,és semmi sem lesz jobb...
De még mindig úgy gondolom,hogy nem Neki kellett volna ottlennie,ahol most van,hanem nekem...
Fáj...A szavai visszacsengenek mindennap.

"...Kislányom,ha velem valami történik,tudom,hogy megtudsz állni a lábadon.Nem élhetek örökké,de amiben tudlak segítelek,és támogatlak..."

Tudom,hogy ittvan velem,érzem.De azzal a gondolattal ébredni,feküdni,dolgozni,létezni,hogy Õ már nincs...Senkinek nem kívánom!!!
Szükségem van Rá,de nincs...

Néha úgy érzem,hogy kiabálok,de senki nem hallja meg..Zuhanok,de senki nem kap el..Sírok,de nem vígasztal meg senki...Nagyon rossz így,ilyen élettel,ilyen érzelmekkel élni!!!
Úgyérzem,nem vigyáztam Rá eléggé,hogy Isten itt tartsa köztünk.
Amikor szombaton(a halál elõtt 1 nappal)bementem hozzá,és láttam,h már alig van benne élet...Ha bent vagyok vele gyakorlat helyett,túlélte volna.
Az oxigént nem kapta rendesen...orvosi elõírás...persze...ilyenkor a legkönnyebb a kibúvókat keresni,és egymásra mutogatni,mikor egy 2gyerekes családanyát megölnek...Azért kiváncsi lennék,tiszta-e a lelkiismerete annak aki ezt tette vele...Remélem élete végéig megkapja a büntetését!!





  judyit, 8:58 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Hogyha arra ébredsz reggel, hogy kicsi ez a világ,
és bárki bármit csinál, az minden a te hibád.
A holnapot nem látod, mindenki utál,
mert kínszenvedés minden perc, jön nap-nap után.
Ahol nincsenek ízek, nincsenek képek,
nincsenek színek, nincsenek fények.
Lehajtott fejjel indulsz el ismét a harcba,
mert háború az élet és elhullik a gyáva.
Mert valami kezdõdik, ember, és valami véget ér,
és csak Isten dönthet arról, hidd el, mikor mennyit élj.
Ha százszor kérded õt és százszor nem felel,
õ látja még, hogy jó vagy rossz vagy, kapsz, mit érdemelsz!
Az élet rendjén változtatni ne próbálj, nem tudsz,
mert az egyik pofont te adod, de a másik elõl futsz.
Jutalmat ne várj, nem lesz, csak megbékélsz a sorssal,
és beletörõdsz abba, ez megint nem jó oldal.

Refrén:
Hát mondd ami fáj, az a múlt, a miénk
Hiába nézel fel az égre!
És sirsz, odafent nem hallja az ég.
Hiába minden, úgyis vége!
Hát mondd ami fáj, az a múlt, a miénk
Hiába nézel fel az égre!
És sirsz, odafent nem hallja az ég.
Úgyis vége!

Mert én alig múltam 22 és elõvett az élet,
hát kisírt szemmel néztem végig mikor mire képes.
Akinek köszönhetek mindent, aki a karjaiban tartott,
aki törõdött a két fiával, az most feladta a harcot.
És minden úgy ment tovább, mintha nem történne semmi,
én éreztem, hogy most elõször férfinak kell lenni.
Mert azt gondoltam becsaptak, és hazugság volt minden,
mert holtan feküdt mellettem, kit a példaképnek hittem.
Tudom az az élet rendje, temeted a véred, de miért pont most,
és miért pont így, és folyton csak ezt kérdem.
Mert nem múlik el nap, hogy én ne gondoljak arra,
hogy mosolyogva tolna le, csak úgy ahogyan szokta.
Mert eltelt 3 év és nekem összejött az élet,
mert embereknek tízezrei nézik ahogy élek.
És tudom nagyon jól, hogy õ is figyeli az utam,
és ha rám néz akkor azt gondolja: Büszke vagyok fiam!

Refrén:
Hát mondd ami fáj, az a múlt, a miénk
Hiába nézel fel az égre!
És sirsz, odafent nem hallja az ég.
Hiába minden, úgyis vége!
Hát mondd ami fáj, az a múlt, a miénk
Hiába nézel fel az égre!
És sirsz, odafent nem hallja az ég.
Úgyis vége!

Én már gyerek fejjel értetlenül néztem
míg más remegett a rossztól, én az ördögtõl sem féltem.
Pedig senkitõl sem láttam, valahogy mindig odaálltam,
ahol egy árva szava többet ér, mint ha más mondana százat.
Én mitõl féljek? Nekem az Isten hamar megmutatta,
hogy ha Õ elfordul tõled, akkor dühösen néz vissza.
Meg, hogy olyan keresztet ad, ami majd maga alá temet,
mert mit kínlódjon értem, ha a rossz meg velem nevet.
És ha visszakérdezhetnék, én egybõl meg is tenném,
akit csak úgy elvettél, azt csak úgy visszavenném.
Egy szavad sem lehetne, aki így elõre fizet
az egy ima helyett, Uram, most már átkozódik tizet.
Mert te osztasz úgy mindent, hogy az ember nem is tudja,
hogy mit kap majd a bánatára, s mit kap majd a jóra.
Ezért várom a választ, velem vajon minek tetted,
ami a jóhoz kellett volna tõlem túl korán elvetted.

Refrén:
Hát mondd ami fáj, az a múlt, a miénk
Hiába nézel fel az égre!
És sirsz, odafent nem hallja az ég.
Hiába minden, úgyis vége!
Hát mondd ami fáj, az a múlt, a miénk
Hiába nézel fel az égre!
És sirsz, odafent nem hallja az ég.
Úgyis vége!


"Csókkal búcsúzz el utóljára még
ha a szívem hallanád nem engednél,
de mennem kell tovább akármennyire fáj."

Mindenkinek az életébõl hiányzik valaki,
egy ember akit nagyon-nagyon szeretett.
Nekem is hiányzik egy.
Az Õ szeretete ihlette ezt a dalt.
Hiányzol!

o,ó,

volt egy angyal, itt élt köztünk,
óvott, féltett, felnevelt,
boldogságban éltünk együtt, békességben, szelíden.
Mikor sírtam, Õ vígasztalt, és a bánat tova szállt,
Isten mondd meg, miért pont engem
hagyott így el a Mamám!?

Gyerek voltam, fel sem foghattam,
mennyit jelentett nekem, mikor elment egy borús reggelen.

Csak annyit mondtam volna: Várj még! Várj még!
Tõlem nem búcsúztál el! Várj még! Várj még!
Nem hagyhatsz így el! Mindig a jók, mennek el hamar,
tudom látsz engem és hallod ezt a dalt!

Felnõtt fejjel gondolok rád, ha egy csillag felragyog.
elõttem vagy látlak téged, ahogy fentrõl mosolyogsz.
de az élet meg nem állhat szomorúan is menni kell,
bízom benne majd még látlak, de addig így búcsúzom el!

Gyerek voltam, fel sem foghattam,
mennyit jelentettél nekem, mikor elmentél egy borús reggelen.

Csak annyit mondtam volna: Várj még! Várj még!
Tõlem nem búcsúztál el! Várj még! Várj még!
Nem hagyhatsz így el! Mindig a jók, mennek el hamar,
tudom látsz engem és hallod ezt a dalt!

A hangod bennem örökre él!
Most is hallom még az esti meséd!
Ha itt lennél büszke lennél, hogy akit neveltél mennyit elért.
Tekints le Rám!

Csak annyit mondtam volna: Várj még! Várj még!
Tõlem nem búcsúztál el! Várj még! Várj még!
Nem hagyhatsz így el! Mindig a jók, mennek el hamar,
tudom látsz engem és hallod ezt a dalt....!





Hallgassátok meg!!!!ÉRDEMES!!!!!


  judyit, 8:30 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 13., szombat Nekem tetszik!
0  


















Ez volnék én...Rólam képek...

  judyit, 13:27 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 11., cstrtk Nekem tetszik!
0  


Fáradt vagyok,és kimerült....
Nem akarok a kardiológián dolgozni,mert kínzásnak érzem...
Nagyon rossz ott!
Ma voltam diákszövetségben bnõmmel munkaügyileg...
Sajnos nemvagyok még 18,így csak árufeltöltõs munkát kaptam(volna),de nem vállaltam:)Nem erõbajnoknak készülök,hanem orvosnak:)
De jó lett volna vmi.Azon gondolkozok,hogy bébiszitter,vagy egyéb állásom lehetne-e,miután megkapom az oklevelet év végén:)remélem,mert imádom a gyerekeket:)
  judyit, 18:19 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 7., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Félek...
http://www.gatveder.hu/mp3/8891834.mp3

Ezt ajánlom mindenkinek!Ezt hallgatom sokszor,ha szomorú vagyok,ha rossz a kedvem,vagy ilyesmi...
Megnyugtatja a lelkemet..És sírok,ami nem kérdés!
Imádom ezt a zenét..A lelkemben van,amióta csak ismerem!!
Ajánlom mindenkinek,aki teheti hallgassa meg!!!!
  judyit, 18:01 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 6., szombat Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Ma jó napom volt:)Öcsim hazajött,délután elmentünk vásárolni,stb:)
Apum mondta reggel,hogy Karácsonyra megkapom Anyu nyakláncát...
Szeretnék rá egy kis keresztet is,mert naon fontos lenne!Anyumnak is mondtam,hogy szeretném...
Nagyon hiányzik.Lassan,igaz,mégcsak most lett október,de ez lesz az elsõ halottak napja,ami sajnos nekünk is olyan "ünnep"lesz,mint a Karácson,Újév,stb..
Milyen lesz a Karácsony?A Szilveszter?A Húsvét?A szülinapja?A névnapja?
Belegondolva...Nem is tudom...Iszonyú lesz...Úgyérzem,Nélküle minden csak rosszabb lesz!!

  judyit, 18:02 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Nyuximaxatom!!!!!!
Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!!!!!!Nagyon szeretlek!!!!!





  judyit, 8:45 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 3., szerda Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Még 1 ilyen nap,mint a mai,és eskü akasztom magam:
Egy hülye nõvér miatt majdnem sírógörcsöt kaptam.Elég zsarnok,és bunkó:
Csak 1 dolgot felejtett el;)hogy Õ is ugyanígy kezdte,ahogy most mi dolgozunk:)nembaj,Ha nem bír magával,eszébejuttatom;)Velem nemfog kicseszni:)
Hétfõtõl szúrkálhatom magam:)Ugyanis a B6 vitamint ampullában írták fel,nem tabiban.Intravénásan,vagy izomba...Eggyik jobban fáj,mint a másik...
Muszáj..Vashiányos,és vérszegény vagyok,elég alacsony,80/60as vérnyomással,és soxor az ájulás szélén...Napi 2x:)délután,és este..megmutatják hogy kell,és magamnak beadom...Sajnos..
Plusz még a cataflam,polivitaplex8,C-vitamin...Faxa...
  judyit, 18:35 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. oktber 1., htf Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...
Ma voltam SZTK-ban a dokimnál:)
Odaadtam a zárópapírt,és kérdezgetett ezt-azt...
Megmérte a vérnyomásom.Igencsak magam alatt teljesítettem:DDD 95-60 volt.Mondtam,hogy tessék sokat inni:)Kaptam egy homeopátiás gyógyszert,aminek a neve Vertigoheel.A homeopátiás azt jelenti,hogy növényi eredetû az összetétele,tehát semmilyen kémiai szert nem tartalmaz.
Lehet az alacsony vérnyomástól is az erõs fejfájás.
Mondta a dokinéim,hogy ha bármi van,vagy ha beszélgetni akarok,menjek:)
Nagyon rendes:)
Szednem kell még C-vitamint,Polivitaplexet,és a homeopátiás gyógyszert:)
Ha gáz van,azonnal doki!!


  judyit, 20:41 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. szeptember 30., vasrnap Nekem tetszik!
0  
"Egy asszonynak a szive a titkok mély óceánja"
Hm...Mennyire igaz..




  judyit, 18:56 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

E sorokat a barátaimnak,a családomnak,és minden szerettemnek ajánlom,és küldöm!!!!!!

"Csak
annak küldöm, aki megérdemli !A legerõsebb kívánság !
Amikor
a Jóisten kinyitott egy ablakot, meglátott engem és megkérdezett:
Gyermekem, mi a legnagyobb kívánságod a mai napra?
Én
azt válaszoltam:
Uram,
arra kérlek, vigyázz arra, aki olvassa ezt az üzenetet, és a
családjára és barátaira is, mert megérdemlik, és nagyon szeretem
õket.
Isten
szeretete olyan, mint az óceán: a kezdetét láthatod, de a végét
nem. Ez a levél aznap fejti ki hatását, amikor megkapod. Egyeseknek
badarságnak tûnhet, de az, aki nekem küldte, lassan átérezte az
üzenetét. Nézzük meg közösen, hogy mûködik-e.
ANGYALOK
IGENIS LÉTEZNEK, de, mivel nem mindig van szárnyuk, nem ismerjük
fel >õket. Ezeket a szárny nélküli angyalokat BARÁTOKNAK nevezzük,
AMILYEN TE IS VAGY SZÁMOMRA.
  judyit, 13:37 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

Szép volt a tegnapi mise.
Ma korán keltem,takarítottam,megcsináltuk a kajcsit:)Apum 4re megy állásinterjúra:)Remélem megkapja:)Annyira jó lenne:)Naon álmos vagyok:DD
Najó,csak egy kicsit:)
Holnap megyek dolgozni ismét:)Urulógiára...:DDDHát nem is tudom..Állítólag semmit nem kell csinálni.de akkor oda mért osztottak be?:DUncsihét?Na,akkor tuti NO meló:DDNem fogok fél 6kor felkelni azért,h f7tõl fél 3ig unatkozzak 1 hétig:DDDinkább alszok:Dvagy más:P:D
Érdekes lehet...Majd mesélek:P:)))))

  judyit, 12:59 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. szeptember 29., szombat Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Nemsokára készülõdök a gyászmisére...Nemtudom mért,de félek.Nem is kicsit.Görcsöl a gyomrom.stb..Rossz elõérzetem van,nemtudom mért.
Remélem nem lesz semmi baj....

  judyit, 16:20 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. szeptember 28., pntek Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Holnap lesz Anyu tiszteletére,és emlékére egy gyászmise...Nagyon hiányzik:((((Szükségem lenne rá...:(
Felfogni,és elfogadni a tényt,h Õt már soha nem látom,nem ölelhetem...Nagyon nehéz,és fájdalmas...Elvesztettem a másik felemet..Sokan azzal jönnek,h azthitték jobban megvisel majd.Igen..
Nos.vannak olyan emberek,akiknék késõbb jönnek elõ azok a dolgok,amiknek vagy a hír hallatán,vagy a temetés napján jön elõ...Én nagyon érzékeny vagyok lelkileg,és mindenhogy,és Anyu halála óta...Mostmég nem látszik..de ahogy a mondás tartja ami késik,nem múlik!!!


  judyit, 19:55 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

Apumnak lesz még1 állása:)))jajjj,de boldog vagyok:))))
Tescóban lesz árufeltöltõ:))Annyira jó:)))Remélem összejön,mert eddig csak a kérelmet adta be,és nagyon úgy nézki,hogy sikerülni fog:))
Remélem Isten segít...:)
  judyit, 12:19 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. szeptember 27., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Megint szép távcsit kaptam:))
ANONIM!!!
"Szia kicsilány elolvastam a naplódat ami igen szív melengetö megmondom öszintén a könnyem is kijött.Meg mondom öszintén ne add fel itt vagyunk neked akik szeretünk Téged!!!Tom még személyesen nem taliztunk de nagyon a szívembe zártalak."

Nagyon szeretlek!!!És köszönöm!!!!
  judyit, 12:52 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

Nos,itt az ideje,h lefordítsam,amit leírtam:DD
Diagnózis:

Vírusos fertõzés k.m.n.
Egyéb elektrolit-és folyadék-egyensúly zavarok,m.n.o.
Felsõ léguti fertõzés,k.m.n.
Akut nyirokcsomó gyulladás az arcon,fejen,nyakon.
Hányás,hányinger
Fejfájás.
Vérképzõrendszeri megbetegedések

Nos ezek a diagnózisok.
Költségek:
Súlyszám:1.05442ft
Aktív napidíj:136000Ft
Összesen:143401Ft!!
Nya,ennyibe kerültem 3 szem gyógyszer,és 2 vérvétel után:DDDD
Most monjdátok meg:DEnnyire drága vagyok????:DDDDDD

  judyit, 12:04 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. szeptember 26., szerda Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Újra itt:))!!!
Ma jöttem haza a kórházból:)
Elmesélem.
Hétfõ reggel elindultunk a szemészetre.Behívtak,megnézték,és kérdezték,hogy hánytam-e,stb.mondtam,h igen.Elmeséltem,h hánytam,lázas voltam,hidegrázásom volt,stb.
Ezért beutalt a belgyógyászatra.Átmentünk,jött a doktornõ jött is.Megivzsgált,és mondta,h bent kellene maradni megfigyelésre,és kivizsgálásra.Nem igazán örültem,mert gyakorlaton vagyok.
Befeküdtem.Rögtön jöttek is vértvenni,eggyáltalán nem fájt:Pnem éreztem semmit:)
3napig voltam bent a kórházban.Madarász utcai kórház belgyógyászatán.
2 éve voltam legutóbb:P1 évvel többet mondtam.
Nos,sikerült minden:)Közben eltelt az elsõ nap.
Rengeteg orvos vett körül,és sokszor vizsgáltak.
Elsõ nap kicsit nehezen ment,mint minden új helyen.Nehezen nyiltam meg,(sajnos ilyen vagyok,de sztem sokan,ha új helyre,és társaságba kerülnek:) ),de végülis sikerült a beilleszkedés:)volt 3 kisgyerek,és 2 velem 1korú csajszi:)
Arik,összebarátkoztam velük:)
Az elsõ éjszakám volt a legrosszabb.Annyira görcsölt a fejem,h már lassan sirtam.2 ERÕS GYÓGYSZER után sem múlt el.Elaludtam,de éjjel megébredtem,és naon fájt,de nagy nehezen elaludtam.
Kedd reggel kicsit nehezen ébredtem,5kor keltettek fel...
Reggeli,vizit,stb...Bejött 2 bnõm,vagyis osztálytársak..:)annyira arik voltak:)Este bejött pótférjem,akid imádok:))Hozott Mekis kaját,mee éhes voltam:DDDD
Nagyon köszönöm utólag is:))))).Hamar eltelt a nap,este hülyéskedtünk,nevettünk:)
Ma reggel is 5kor keltünk,persze a fejem,és a szemem majd szétment.
A bevérzés köszöni szépen jól van:TÚL JÓL:DDDDD
Ma reggel megint vértvettek,mert lehet a vashiány-vérszegénységtõl is a fejféjésom.mert mind2 van!!!!
Sajnos még mindig ottvan,és idõ kell,amíg felszívódik.Remélem nemsokára.
Átvittek az orr-fül-gégészetre,mert fájtak a manduláim.
Hála Istennek semmit nem találtak,így hazajöhetttem:P
Nos,amit a zárómban írtak:P
Diagnózis:Infectio virosa,angina,lymphadenitis,submanddibularis,Vomitus,Exsiccatio(Kiszáradás),Cephalalgia,Suffusio subconj.l.d.

Nos,ezek érdekesebb betegségek:DDDD:p
Örülök,h végre újra itthon lehetek:)
Köszönök mindenkinek mindent:)))))
Fõleg csajomnak,és pótférjemnek:))))és persze mindenkinek,aki sok puszit,és jobbulás kívánt/küldött:))))
Holnap megyünk a háziorvoshoz dicsekedni,h újjabb zárót szedtem össze:):PLegyen csak büszke rám:P:DDHihi:))))




  judyit, 16:06 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
  2007. szeptember 23., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Kedves naplóm...

Holnap nem megyek dolgozni,mert a szememben elpattant egy ér,és "be van vérezve".Persze fáj is rendesen,és a fejem csak a jobb oldalon fáj.Úgyhogy holnap SZTK látogatás:)Most van bennem egy kis félhetnék,hisz mégiscsak a szememrõl van szó,ami az eggyik legérzékenyebb érzékelõ szervünk.Remélem nem lesz semmi gond...

  judyit, 20:05 Itt megrhatod a vlemnyed judyit
Kedves naplóm...

Ma szabályszerûen megijedtem...A jobb szemgolyóm alatt van egy csík.Nemtudom milyen színû,de ahogy nézegettem lilának tünt.Lehet,h elpattant egy kis ér?
Nemtudom,de félek:((((és fáj is:((((de lehet,h mivel 2 teljes napig lüktetve,és görcsölve fájt a fejem,annak a "mellékhatása"?
Félek:((Most csak az az oldal fáj.ahol a csík van..csak jobb oldalt....!!!!!
mi jön még??:((((

  judyit, 10:08 Itt megrhatod a vlemnyed judyit



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.