CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. prilis 16.   kedd   Csongor, Bnk, Bende, Cecilin, Lambert, Lamberta   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



edes naplja

  2009. szeptember 29., kedd Nekem tetszik!
0  


Banános tekercs

Hozzávalók 4 személyre:

- vaj
- 4 dkg kakaópor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 12 evõkanál porcukor
- 6 tojás

Krém
- 2 banán
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 evõkanál finom liszt
- 1 tojás

Banános tekercs
A tésztához a tojások sárgáját porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a szódabikarbónát és a kakaót. A kemény habbá vert tojásfehérjével összekeverjük, és zsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük. A tésztát elõször a fehér, majd a kakaós krémmel kenjük meg. A két megtisztított banánt a szélére tesszük, és az egészet feltekerjük. Legalább fél napra hûtõbe tesszük. Vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.

Krém
A krémhez a tojást elkeverjük a liszttel, felengedjük a tejjel és sûrûre fõzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihûlt tejkrémmel összekeverjük. A krém egyik felébe kakaót keverünk, a másik felébe vaníliás cukrot.

  edes, 12:05 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Aranygaluska

Hozzávalók:

* 60 dkg liszt, 5 dkg cukor
* 15 dkg porcukor, ½ csomag élesztõ
* 1 tojás, 1 csipet só
* 3,5 dl tej
* 12 dkg vaj (vagy sütõmargarin)
* 15 dkg darált dió.


Vanília öntethez:

* 1 cs vaníliás puding, 1 cs vanília cukor
* 6 ek. cukor, 1 l tej.


Elkészítés:
A tejet egy kisebb lábasban meglangyosítom, 1 dl tejet kiöntök egy kis tálba belemorzsolom az élesztõt egy csipet cukrot összekeverem és a tetejét csipet lisztel megszórom, félre teszem, hogy az élesztõ felfusson. A lábasban lévõ maradék langyos tejbe teszek 5 dkg vajat, hogy felolvadjon. Kelesztõ tálba teszem a lisztet, közepébe az egész tojást, 5 dkg cukrot, a felfuttatott élesztõt és a vajas tej felét. Géppel dagasztani kezdem közben hozzáöntöm a maradék tejet is kb. 5 perc alatt megdagasztom a tésztát. Ha kézzel dagasztom, addig kell a tésztát dagasztani, amíg szép sima nem lesz és hólyagok keletkeznek a tésztában. Amikor megdagasztottam a tésztát, meleg helyre teszem, kb. egy, másfél óra alatt megkel.
A tésztát lisztezett deszkára borítom és 0,5 cm-es vastagságúra nyújtom. Pogácsa szaggatóval pogácsákat formálok tésztából. A sütõt elõmelegítem, 7- 8 dkg vajat megolvasztok, és a tepsit kikenem vele (ez az adag kis, süteményes tepsihez elegendõ). A pogácsákat a tepsi aljára szorosan sorba rakom és olvasztott vajjal, vastagon megkenem. Rászórom a darált diót és a porcukrot. A tetejére megint pogácsákat teszek és a tetejüket vastagon olvasztott vajjal megkenem. Közepes lángon 25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Ha nem akarunk sok aranygaluska tésztát eldobni, akkor mikor szaggatjuk a tésztát a maradék darabokat (amik csillag, fél kör stb. alakúak) a tepsi aljára tesszük és a szép csinos pogácsákat tesszük a tepsi tetejére. Az aranygaluskát én mindig 3 rétegbõl készítem elsõ réteg tészta, a második réteg diós cukor, a harmadik réteg tészta.
Vannak akik több rétegben készítik az aranygaluskát, de ez szerintem fölösleges, mivel az aranygaluska tészta így is szépen kidagad a tepsibõl, szép magas lesz mire megsül.

Amíg sül a tészta elkészítjük a vanília öntetet. 2 dl tejet vanília pudinggal, vanília cukorral, 6 ek. cukorral csomómentesre elkeverem. 8 dl tejet kisebb lábasba öntöm és felforralom. Amikor felfõtt kis lángon hozzákeverem a pudingos tejet és addig kevergetem, amíg ismét elkezd forrni, ekkor elzárom alatta gázt.
Az aranygaluskát langyosan tálaljuk, langyos vanília öntettel. Az aranygaluskában az a jó, hogy más kelt tésztákkal ellentétben, másnap is finom, ha a mikróban meglangyosítjuk.

  edes, 11:46 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. szeptember 9., szerda Nekem tetszik!
0  


kakaós tekercs

Hozzávalók

A tésztához:
50 deka liszt
7 deka puha vaj
2 tk. szárított élesztõ
3 dl tej
1 tojássárgája
4 ek. cukor
1 mokkáskanál só
Ezen kívül:
1 csésze cukor
3 ek. cukrozatlan kakaópor
1,5 dl tej
fél csomag vaníliás cukor
1-1 ek. puha vaj


Elkészítése
A hozzávalókból kenyérsütõvel tésztát dagasztunk: Általános irányelv szerint alulra kerül a folyadék, a vaj, a tojás, a só, illetve a cukor. Erre halmozzuk a lisztet és az egyéb járulékos anyagokat. Legfelülre kerül az élesztõ. Tészta programon elindítjuk, nagyjából 120 percet vesz igénybe.
Könnyen nyújtható, puha tésztát kell kapnunk. Fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd 1 evõkanálnyi puha vajat rákenünk és meghintjük a cukor-kakaópor keverékével.
Ezután szorosan feltekerjük, és centis szeleteket vágunk belõle. A csigák külsõ végét jól aláhajtjuk, hogy a töltelék sülés közben ne folyjon ki.
Elõkapunk egy 30 centi átmérõjû, kerek formát. Kivajazzuk, sütõpapírral kibéleljük, majd belefektetjük a tekercseket csigavonalban.
175 fokra elõmelegített sütõben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Félidõben – amikor már kezdenek színt kapni a csigák - kikapjuk, majd a felforrósított tej, vanilincukor és a vaj keverékével meglocsoljuk õket. Visszatoljuk, és készre sütjük. Hamar elpusztítjuk.

  edes, 11:48 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Hozzávalók

A tésztához:
30 dkg finomliszt
20 dkg kukoricakeményítõ
csipet só
3 ek. holland kakaópor
25 dkg vaj
2 evõkanál /erdei/ méz
20 dkg barnacukor
2 tojás
1 ek. szódabikarbóna
1 tk. ecet

A krémhez:
3 tubus cukrozott sûrített tej
20 dkg apróra tördelt fehér csokoládé
25 dkg szobahõmérsékletû vaj
Elkészítése
Öntsük a sûrített tejet egy jól záródó konzerves üvegbe, és szorosan csavarjuk rá a tetejét.
Tegyük egy vízzel teli lábasba, hogy a víz épp az üvegtetõ alá érjen, majd kezdjük el fõzni lassú lángon, 3 órán keresztül.
Ezalatt elkészítjük a tésztát: Mérjük ki, majd szitáljuk át együtt a lisztet, a kukoricakeményítõt és kakaóport. Ízesítsük egy csipet sóval.
Egy lábasban tegyünk fel vizet fõni, egy másikban pedig keverjük össze a mézet, a barnacukrot, a vajat és a tojásokat. Gõz fölött, állandó kevergetés közben sûrítsük be a masszát (nagyjából 30-40 percet vesz igénybe). A folytonos keverés fontos, különben a tojás kicsapódik és darabos lesz a szirup. Vegyük le a vízgõzrõl, és hagyjuk hûlni 15 percig.
Egy kisebb tálkában keverjük az ecetet a szódabikarbónához, majd rögtön öntsük a még meleg, de már nem forró sziruphoz.
Dolgozzuk hozzá az elõkészített száraz hozzávalókat, és gyúrjunk belõle rugalmas tésztát – ha szükséges, adjunk hozzá kevés lisztet (kb. 30 g) és szobahõmérsékleten pihentessük 2 órán keresztül.
Zárjuk el a sûrített tej alatt a gázt – akkor jó, ha kásás állagú és barnás színû. Óvatosan csavarjuk le a tetõt, majd forrón öntsük az elõkészített fehér csokira. Kevergessük, míg teljesen fel nem oldódik. Hûtsük ki teljesen.
Egy másik tálban, kézi habverõvel keverjük habosra a szobahõmérsékletû vajat, és adjuk hozzá a már kihûlt karamellizált sûrített tejet. Fontos, hogy szobahõmérsékletû legyen, különben a vaj felolvad, és késõbb kicsapódik a krémbõl. Ha ez mégis megtörténne, kézi habverõvel verjük fel a krémet, amikor a vaj már tényleg kihûlt.
Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra.
A pihentetett tésztát osszuk 5 egyenlõ részre. Szabjunk ki ugyanennyi sütõpapírt, majd a tésztákat nyújtsuk ki rajtuk 2-3 mm vastagra. Ha nagyon törne a tészta, kevés olajjal lazíthatunk rajta. Közben pontosan mérjünk, vágjuk le a túllógó részeket – a tésztalapoknak egyformának kell lenniük!
Amikor minden lapot kinyújtottunk, a tepsit fordítsuk meg, és óvatosan csúsztassuk rá sütõpapírostul együtt. Minden lapot egyenként 5-7 percig süssünk, majd a kisült lapokat papírostul halmozzuk egymásra és hagyjuk kihûlni. A kimaradt tésztát szintén nyújtsuk ki, süssük meg, és morzsoljuk egy kis tálkába. Ez kerül majd a sütemény tetejére.
Rétegezésnél minden lapot egyenletesen kenjünk meg a krémmel. Legfölülre is krém kerüljön, erre szórjuk a félretett tésztamorzsalékot.
Frissen tartó fóliával szorosan takarjuk le, és 2-3 napig tegyük hûvösebb helyre. Ha kellõképp megpuhult felvághatjuk, tetszõleges méretû kockákra… :-)

  edes, 11:27 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. augusztus 31., htf Nekem tetszik!
0  


Pudingos süti

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás,
22 dkg cukor,
1 dl tej,
1 dl olaj,
25 dkg liszt,
1 sütõpor,
1 vaníliás cukor.

Krém:
5 dl tej,
1 csomag pudingpor,
pár kanál cukor.

A tetszés szerinti ízesítésû pudingport megfõzzük. Lehet bele mazsolát is tenni.
A tészta hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy a tojást nem kell szétválasztani. Lisztezett tepsibe rakjuk, majd a pudingból kanállal csíkokat szaggatunk a tésztára. Közepes hõfokon kb. 25percig sütjük.

  edes, 9:15 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 22., htf Nekem tetszik!
0  


Foltos mobil

Hozzávalók (-):

* Túró gyólyó:
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 25 dkg túró
- 2 dl tej
- 1 evõkanál búzadara
- 5 evõkanál cukor
*
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 evõkanál liszt
- 2 evõkanál kakaó
- 1,5 dl olaj
- 11 evõkanál cukor
- 1 tojás


Elkészítése: A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a kakaóport, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a tejet. Vajazott vagy sütõmargarinozott, lisztezett tepsibe simítjuk. A túrót kikeverjük a tojással, vaníliás cukorral, búzadarával és a cukorral, majd a tészta tetejére tesszük foltokban. Elõmelegített sütõben közepes lángon megsütjük.

  edes, 14:25 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Finom citromos

Hozzávalók (-):

* A krémhez:
- 6 dkg liszt
- 5 dl tej
- 35 dkg Rama margarin
- 30 dkg porcukor
- 3 citrom leve és reszelt héja
* A tésztához:
- 3 db tojás
- 1/2 dl tej
- 1 csomag sütõpor
- 25 dkg porcukor
- 85 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin


Elkészítése: A sütõport átszitáljuk a liszttel, és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a tojásokat. Jól kidolgozzuk, és öt egyforma darabra osztjuk. Egyforma nagyságúra kinyújtjuk, zsírozott vagy sütõmargarinozott sütõlemezre rakjuk, villával megszurkáljuk, és egyenként szép világosra sütjük. A krémhez a lisztet a 2 ek. cukorral elkeverjük, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sûrûre fõzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kihûlt besamelt. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját, a kifacsart levét, és ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A hûtõben pihentetjük 1-2 napig, majd a tetejét porcukorral megszórva szeletelhetjük.

  edes, 14:21 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Fahasáb

Hozzávalók (- egy 24 cm átmérõjü kapcsos formához):

* A kevert tésztához:
- 10 dkg liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg puha vaj vagy margarin vagy sütõmargarin
- 15 dkg marcipánmassza
- 12 dkg cukor
- 1 csipet só
- 6 tojás
* A krémhez:
- 20 dkg félédes bevonó
- 2 evõkanál (vagy ízlés szerint) narancslikõr
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 evõkanál kókuszzsír vagy sütõmargarin
zsiradék (pl. sütõmargarin) és sütõpapír a formához


Elkészítése: A sütõt elõmelegítjük. A formát kibéleljük sütõpapírral, az oldalát kivajazzuk vagy kisütõmargarinozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét sóval habbá verjük, és beleszórjuk a cukrot. A marcipánmasszát apróra vágjuk. A vajjal vagy margarinnal vagy sütõmargarinnal, a porcukorral, és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a tojáshabot, és a lisztet. 2 púpozott evõkanál tésztát elkenünk a forma alján. A sütõben 250 fokon, légkeverésnél 220 fokon, 4 percig sütjük. Kivesszük a formát, rákenünk 2 evõkanál tésztát, és megint 4 percig sütjük. Ezt ismételjük, amíg el nem fogy a tészta. 10-12 réteg lesz belõle. Kicsit kihûlve süteményrácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütõpapírt. A lekvárt megmelegítjük, szûrõn átpasszírozzuk és ízlés szerint belekeverjük a narancslikõrt. A süteményt körös-körül megkenjük vele és hagyjuk kihûlni. A bevonót durvára aprítjuk, és a kókuszzsírral vagy sütõmargarinnal, vagy olajjal, vízfürdõn felolvasztjuk. A süteményt bevonjuk a mázzal, és hûtõbe tesszük, amíg a bevonat megszilárdul.

  edes, 11:29 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Fagyiszelet II.

Hozzávalók (-):

*
- 6 db tojás
- 50 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 15 dkg dió
- 1 db sütõpor
- víz
- 2,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor


Elkészítése: 3 tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzáadjuk a 20 dkg porcukorral kikevert sárgáját, 15 dkg lisztet, 15dkg diót, csomag sütõport és 7 evõkanál vizet. Papírral bélelt tepsiben megsütjük. Majd a következõ krémet készítjük el. Krém: 2,5 dl tejben 3 tojássárgáját, 3 evõkanál lisztet csomómentesen elkeverünk, majd felfõzzük állandóan keverve. Míg hûl, addig 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. A két krémmel megtöltjük a tésztát, hûtõbe tesszük, míg elkészítjük a habot. Hab: 3 tojásfehérjébõl 15 dkg porcukorral gõz fölött kemény habot verünk. A habot a krém tetejére simítjuk, és ízlés szerint megszórjuk csoki reszelékkel. A süteményt hûtõszekrényben tároljuk, és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.

  edes, 11:25 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Fagyi szelet

Hozzávalók (-):

* Krémhez:
- 2 tojássárgája
- 2 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
* Besamelhez:
- 4 ek. liszt
- 3 dl tej
* Piskótához:
- 1 cs. sütõpor
- 10 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 4 tojás
- 10 kanál víz
- 20 dkg liszt
* Mázhoz:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor


Elkészítése: A piskótához elkeverjük a cukrot, vizet, tojássárgáját, majd hozzáadjuk a diót, és a sütõporos lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük. A két komponenst lazán elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsibe sütõpapírt helyezünk, erre öntjük a piskóta tésztát, és kisütjük. Sütés közben ne nyissuk ki a sütõt, mert a piskótánk ekkor összeesik. A tejet felforraljuk, a forrásban lévõ tejhez adjuk a lisztet, folytonos keverés közben megvárjuk, amíg besûrûsödik. A krém alapanyagait kézi habverõvel összedolgozzuk. A besamelt hozzákeverjük az elkészült krémhez. A mázhoz a tojásfehérjét gõz fölött melegítjük, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet. A kihûlt piskótánkat gazdagon megkenjük a krémmel, majd a krém tetejére kenjük a tojásfehérjés krémet. Díszítésként megszórhatjuk színes cukorral, vagy darált csokoládéval.

  edes, 11:21 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 21., vasrnap Nekem tetszik!
0  


Néger kocka

Hozzávalók (-):

* A tésztához:
- 10 ek. porcukor
- 5 tojás
- 5 ek. víz
- 6 ek. darált dió
- 8 dkg liszt
- 1/2 csomag sütõpor
* A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
* A mázhoz:
- 4 ek. tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy sütõmargarin


Elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Elõmelegített sütõben megsütjük. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gõz fölött addig keverjük, amíg jó kemény nem lesz, majd a tészta tetejére kenjük. A mázhoz valókat szintén gõz fölött sûrûre fõzzük. Kicsit hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat vagy sütõmargarint, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

  edes, 9:37 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Normandiai almafelfújt

Hozzávalók (-):


- 1/2 csomag sütõpor
- 2 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 5 darab alma
- 12 dkg Rama margarin
- cukor és fahéj az almához


Elkészítése: Az 5 darab almát egy kivajazott vagy kisütõmargarinozott jénai tálban, laskára szeletelve elterítjük, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral, liszttel, sütõporral, tojással, és ezt a masszát rásimítjuk az almára. Elõmelegített sütõben 180 fokon kb 20-30 percig sütjük, amíg arany barnára sül. Ha kész, a tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

  edes, 9:12 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Omlós csokikrémes szelet

Hozzávalók (-):

* Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütõpor
- 2 evõkanál tejföl
- 2 tojás
* Krém:
- 3 csomag csokipuding
- 3 evõkanál kakaó
- 2 evõkanál liszt
- 2 evõkanál cukor
- 1,5 liter tej
- 30 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
* A tetejére:
- 15 dkg ét tortabevonó
- 0,5 dl olaj


Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és sütõlemezen négy világos lapot sütünk belõle. Vigyázat, hidegen-melegen egyaránt könnyen törik. A krémhez a Ramát habosra keverjük a porcukorral, a többi hozzávalóból sûrû krémet fõzünk. Amikor kihûlt, összekeverjük a kettõt, és megtöltjük vele a lapokat. A tetejét bevonjuk a csokimázzal.

  edes, 9:08 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 11., cstrtk Nekem tetszik!
0  


Kávés tekercs

Hozzávalók (40 szelethez):

* A krémhez:
- 3 dkg kókuszreszelék
- 9 dkg folyékony méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 15 dkg Rama Sütõmargarin
* A tésztához:
- 2 dl lefõzött kávé (cukor nélkül)
- 1 evõkanál rum
- 6 dkg kakaópor
- 40 dkg háztartási keksz
- 3 dkg porcukor


Elkészítése: A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint, a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, megkenjük vele a tésztát. A fólia segítségével feltekerjük, és lehûtjük.

  edes, 12:12 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kapuccinó szelet

Hozzávalók (-):

* Tésztához:
- 1 ek. kakaópor
- 1/2 cs. sütõpor
- 6 ek. liszt
- 1 dl olaj
- 6 ek. porcukor
- 6 tojás
* Krém:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 ek. kávé
- 1 ek. kakaó
- 2 cs. tejszín ízû pudingpor
- 5 dl tej
- pici rum


Elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverem. Utána belekeverem az olajat, lisztet, sütõport, kakaót és a tojásfehérje felvert habját. Margarinos, lisztes tepsiben sütöm. A tejet a pudingporral sûrû krémmé fõzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom, és összekeverem a kihûlt, fõzött krémmel, 2 részre osztom. Az egyikbe belekeverem az 1 ek kakaót, a másik felébe a 2 ek kávét pici rummal. A kihûlt tésztára elkenem elõször a kávés krémet, majd a kakaósat. A tetejét csokival vonom be. Hûtés után szeletelhetõ.

  edes, 9:11 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kakaós krémes

Hozzávalók (-):

* Krém:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evõkanál zselatin
* Tészta:
- kevés langyos tej hogy jól lehessen gyúrni
- 1/2 csomag sütõpor
- 1 tojás
- 3 evõkanál kakaópor
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg liszt


Elkészítése: A tésztához valókat jól összegyúrjuk, és 2 lapot nyújtunk belõle. Kb.: 25x35 cm-es lapokat sütünk. Külön-külön megsütjük õket, hamar megsül. A krémhez a pudingot megfõzzük, egy kevés langyos tejben elkeverjük a zselatint, azt is hozzáadjuk, miután kész, kihûtjük. A margarint jól kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a kihûlt pudingos krémhez keverjük. Jó krémesre keverjük. Tepsibe tesszük az egyik kakaós lapot, rákenjük a krém felét, befedjük rumos tejben kicsit megforgatott babapiskótával, rá a maradék krém, a második kakaós lap. A tetejét csoki mázzal bevonjuk. 1 napig állni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak, szeletekre vágva tálaljuk.

  edes, 8:43 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 9., kedd Nekem tetszik!
0  


Pehelykönnyû túrós pite

Hozzávalók (30 szelet):

* a töltelékhez:
- 1,5 evõkanál finomliszt
- 1 darab nagy citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 1 kg tehéntúró
- maréknyi mazsola
- 4 darab tojásfehérje
* a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 4 darab tojássárgája
- 0,5 dl tej
- 1 kiskanál kristálycukor
- 3 dkg élesztõ
- 15 dkg Rama Sütõmargarin
* a tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg Rama Sütõmargarin


Elkészítése: 1. Az élesztõt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztõvel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. 2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. 3. A másik kinyújtot tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Elõmelegített, közepesen forró sütõben (180 °C, légkeveréses sütõben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk!

  edes, 20:09 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gyõri diós

Hozzávalók (-):

*
- 6 tojás
- 30 dkg Rama
- 22 dkg darált dió
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evõkanál tejföl
- 50 dkg porcukor
- 8 dkg ét tortabevonó


Elkészítése: A diót, lisztet, sütõport, vaníliát összekeverjük, a Ramát habosra keverjük a 27 dkg porcukorral. Felváltva hozzáadagoljuk az elõzõ keveréket, a tejfölt, és a 6 tojás felvert fehérjéjét. Kikent, belisztezett tepsibe öntjük, és a piskótához hasonlóan megsütjük. Amíg sül, a 6 tojássárgát 23 dkg porcukorral habosra keverjük, és a sütés végén a tésztára kenjük. Addig sütjük tovább, amíg megszárad, de közben megjelöljük a szeletek helyét, hogy szeleteléskor ne törjön. A tetejét meglocsoljuk csokimázzal.

  edes, 19:29 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gesztenyés alagút

Hozzávalók (-):

*
- ízlés szerint rumaroma
- 1 margarin
- 2 teáskanál kakaópor
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 1 maréknyi + 2 csomag gesztenyemassza
- annyi feketekávé hogy jól formázható legyen
- kevés tej


Elkészítése: 30 dkg darált háztartási keksz, 2 teáskanál kakaópor, 1 maréknyi gesztenyemassza, és annyi feketekávé, hogy jól formázható legyen, (én tettem hozzá tejet, mert nem akart összeállni). Õzgerinc formát folpackkal kibélelni, és a masszát belelapítani, tetejére hagyni egy keveset, amit majd a krémre kell tenni, (a tetejét én nyújtottam, mert a krémre már nem lehet kézzel rálapítani). Krém: 1 margarin, ízlés szerint rumaroma, 2 cs. gesztenyemassza, ezeket jól kikeverjük, belerakjuk a forma közepébe, befedjük, és hûtõbe tesszük. Nagyon finom, lágy, ízletes. Esetleg tortabevonóval finomabbá tehetõ.

  edes, 18:23 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 3., szerda Nekem tetszik!
0  


Virslis tészta

Hozzávalók (-):

*
- sajt
- a lekenéshez tojássárga
- só
- Virsli
- 1 margarin
- 1 ek. 10%-os ecet
- 6 ek. víz
- 40 dkg liszt
- vagy pedig 1/2kg bolti leveles tészta.


Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, 0,5-1 cm csíkokra felvágjuk. A virslit én nyolcfelé szoktam vágni, de lehet nagyobbakra is, és a virslire rátekerem a tésztát. Tetejét tojássárgával kenem, ízlés szerint sajttal szóróm. A bolti leveles tésztát ugyanígy csinálom, ha kiengedett.

  edes, 8:18 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Citromos piskóta

Hozzávalók (-):

*
- 0,5 cirtom reszelt héja
- 30 dkg olvasztott margarin
- 8 dkg rétesliszt
- 12 dkg cukor
- 4 tojásfehérje


Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd az olvasztott vajat vagy sütõmargarint, a citrom héját és a réteslisztet keverjük bele. Kivajazott, lisztezett õzgerincformába sütjük, forró sütõben.

  edes, 8:08 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 1., htf Nekem tetszik!
0  


Tejfölös csoda süti

Hozzávalók (-):

*
- 50-60 dkg háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl
- 3 cs.vaníliás cukor
- 9 ek. cukor
- 1 ek. kakaópor


Elkészítése: Az egyik pohár tejfölben elkeverünk 4 ek. cukrot, és 2 cs. vaníliás cukrot. A másik pohár tejfölben elkeverünk 5 ek. cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, és 1 ek. kakaóport. Egy közepes méretû tepsibe (20x30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, befedjük keksszel, ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, megint befedjük keksszel, és ráöntjük a maradék vaníliás, majd kakaós tejfölt. Egy fogvájóval összekeverjük a kétfajta tejfölt a tetején, így még mutatósabb lesz, és legalább 12 órára hidegre tesszük, hogy megpuhuljon. Nagyon finom, és mutatós süti.

  edes, 10:29 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Teca csokis

Hozzávalók (-):

*
- 150 g vaj vagy sütõmargarin
- fél csomag sütõpor
- 200 g porcukor
- 150 ml víz
- 160 g liszt
- 200 g csokoládé
- 6 tojás


Elkészítése: Felolvasztjuk a vajat vagy sütõmargarint, a csokoládét, hozzáadjuk a vizet, és jól összekeverjük. Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Kiegészítjük a sütõporral, a liszttel, az idõ közben tojásfehérjébõl felvert habbal, és szépen összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne legyenek benne csomók. Az így keletkezett masszát beleöntjük egy kivajazott vagy kisütõmargarinozott, liszttel megszórt tepsibe, és megsütjük. Csokiöntet: a legegyszerûbb módon úgy készíthetünk csokiöntetet, ha egy kevés olajban, vagy vajban vagy sütõmargarinban csokoládét olvasztunk fel, és ezzel bevonjuk a kész süteményt.

  edes, 10:22 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Édes gomba

Hozzávalók (20 db (kb)):

* Kalapjához:
- 1/2 kg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaó
- 1 vanília cukor
- 2 és fél dl tej
- 1 rum aroma
* Krémhez:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
* Csokibevonathoz:
- 4 evõkanál olaj
- 1 tábla étcsokoládé
* Szárához:
- 1 csomag babapiskóta
- kevés tej
- kókuszreszelék


Elkészítése: A kekszet, a porcukorral, vaníliával, rummal, tejjel, kakaóval összegyúrjuk. Porcukorba mártott teaszûrõbe kinyomkodjuk, (minden darabnál porcukrozni kell a teaszûrõt). Elkészítjük a csokimázat, a kalapokat egyesével bevonjuk, (legjobb egy ecsettel rákenni). Hûtõbe rakjuk. A vajat vagy sütõmargarint, a porcukrot, és a tojássárgáját habosra keverjük. Ketté tördeljük a babapiskótát, kettõt krémmel összeragasztunk, megkenjük tejjel (ecsettel), kókuszreszelékbe forgatjuk, és kevés krémmel a kalapjába ragasztjuk.

  edes, 10:12 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Stolverk szelet

Hozzávalók (-):

* Krém:
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evõkanál liszt
- 1/2 l tej
* A tésztához:
- annyi tej hogy gyenge tésztát kapjunk
- 2 evõkanál kakaó
- 4 dkg Rama
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 17 dkg porcukor
- 35 dkg liszt
* Máz:
- 1 ét tortabevonó
- 1 evõkanál étolaj
- porcukor


Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négyfelé osztjuk. A krém hozzávalóit sûrûre fõzzük, ha kihûlt rummal ízesítjük. 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral habosra keverünk, és a fõzött krémmel összekeverjük, majd a lapokat megtöltjük. A süteményt a mázzal bevonjuk, vagy porcukorral megszórjuk.

  edes, 10:09 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Diós krémes

Hozzávalók (-):

* A bevonathoz:
- 1 tábla tortabevonó tejcsokoládé
- 2 evõkanál olaj
* Krémhez:
- 5 cl sütõrum
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 16 dkg margarin
- 8 evõkanál tej
- 16 dkg õrölt dió

- 16 dkg liszt
- 1 cs. sütõpor
- 12 dkg õrölt dió
- 30 dkg kristálycukor
- 5 tojás


Elkészítése: A tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evõkanál vízzel. Hozzáadjuk a dióval és sütõporral elkevert lisztet, és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon megsütjük. A diót megfõzzük a tejben. Hozzáadjuk a porcukorral és van. cukorral habosra kevert margarint. A kisült tészta tetejét meglocsoljuk rummal, és rákenjük a krémet, majd hûtõszekrénybe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, rásimítjuk az olajjal elkevert olvasztott csokoládét. Fogyasztásig hûtõben tartjuk, majd szeletelve tálaljuk.

  edes, 10:02 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. mjus 25., htf Nekem tetszik!
0  
Kekszes süti



Hozzávalók:
2 csomag szögletes háztartási keksz,
2 nagy tejföl,
9 evõkanál cukor,
4 vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja.

A hozzávalókat összekeverjük. Tepsibe rakjuk a keksz felét, rákenjük a krémet, rátesszük a keksz másik felét, és a tetejét kakaóval szórjuk meg. Hûtõbe tesszük és másik nap a kockák mentén szeljük.

  edes, 14:16 Itt megrhatod a vlemnyed edes
ezt a sütit most találtam, próbáljátok ki! én is ezt fogom tenni! :-)

BÖGRÉBEN SÜLT SÜTI 5 PERC ALATT


Hozzávalók:

* 4 ek liszt
* 1 mk sütõpor
* 4 ek porcukor
* 2 ek kakaópor
* 1 tojás
* 3 ek tej
* 3 ek olaj



Elkészítés:

1. A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében, a fenti sorrendben jól összekeverem.

2. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.

3. Frissen, melegen pl. vaníliasodóval tálalom.

! Csak frissen jó! Ezt az 5 perces sütit szinte 15 percen belül kell bekebelezni, mert amint kihûl kiszárad!:(

  edes, 14:01 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. prilis 21., kedd Nekem tetszik!
0  


Gesztenyés csillag

Hozzávalók:
7.5 dkg puha vaj
7.5 dkg porcukor
1 tojás
1 narancs héja (nálam citrom)
25 dkg felengedett gesztenyemassza
1.5 ek. finomliszt

Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 175 fokra és sütõpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tésztát összeállítjuk: vajat habosra keverjük a porcukorral, ezután jön a tojás, a narancshéj és a darabokra tördelt gesztenyemassza és a liszt. Jól eldolgozzuk.
A tésztát habzsákkal (csillagcsövessel) tepsire nyomjuk. Kb. 2 cm átmérõjû csillagokat nyomunk, egymástól kb. 3 cm-re.
12 percig sütjük. Melegen még törik, de ha kihûlt szépen leszedegethetõ a tepsirõl.

  edes, 20:37 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Baileys hengerek

Hozzávalók:
Piskótatészta:
3 tojássárgája (közepes méretû)
30 g porcukor1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evõkanál víz3 tojásfehérje (közepes méretû)
30 g cukor60 g liszt
Krém:
100 g nagyon lágy vaj
200 g olvasztott tejcsokoládé
50 g olvasztott étcsokoládé
60 ml Baileys (csokoládélikõr)
Máz:
2 tasak Dr. Oetker Decor tej Tortabevonó
Díszítés:1 tasak Dr. Oetker Decor ét Tortabevonó
Elkészítés:A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütõpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütõ közepébe toljuk, és a piskótát megsütjük.Alsó és felsõsütés: kb. 200 °C (elõmelegítve)Légkeveréses: kb. 180 °C (elõmelegítve)Gáz: kb. 4. fokozat (elõmelegítve)Sütési idõ: kb. 8 percA piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütõpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihûlni.A krémhez a hozzávalókat egy keverõtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részérõl, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás elõtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tej tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.

  edes, 20:16 Itt megrhatod a vlemnyed edes



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.