CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. prilis 20.   szombat   Tivadar, Aladin, Dejte, Odett   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



edes naplja

  2009. augusztus 31., htf Nekem tetszik!
0  


Pudingos süti

Hozzávalók a tésztához:
4 tojás,
22 dkg cukor,
1 dl tej,
1 dl olaj,
25 dkg liszt,
1 sütõpor,
1 vaníliás cukor.

Krém:
5 dl tej,
1 csomag pudingpor,
pár kanál cukor.

A tetszés szerinti ízesítésû pudingport megfõzzük. Lehet bele mazsolát is tenni.
A tészta hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy a tojást nem kell szétválasztani. Lisztezett tepsibe rakjuk, majd a pudingból kanállal csíkokat szaggatunk a tésztára. Közepes hõfokon kb. 25percig sütjük.

  edes, 9:15 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 22., htf Nekem tetszik!
0  


Foltos mobil

Hozzávalók (-):

* Túró gyólyó:
- 1 vaníliás cukor
- 1 tojás
- 25 dkg túró
- 2 dl tej
- 1 evõkanál búzadara
- 5 evõkanál cukor
*
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 15 evõkanál liszt
- 2 evõkanál kakaó
- 1,5 dl olaj
- 11 evõkanál cukor
- 1 tojás


Elkészítése: A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és a kakaóport, majd a lisztet, a szódabikarbónát és a tejet. Vajazott vagy sütõmargarinozott, lisztezett tepsibe simítjuk. A túrót kikeverjük a tojással, vaníliás cukorral, búzadarával és a cukorral, majd a tészta tetejére tesszük foltokban. Elõmelegített sütõben közepes lángon megsütjük.

  edes, 14:25 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Finom citromos

Hozzávalók (-):

* A krémhez:
- 6 dkg liszt
- 5 dl tej
- 35 dkg Rama margarin
- 30 dkg porcukor
- 3 citrom leve és reszelt héja
* A tésztához:
- 3 db tojás
- 1/2 dl tej
- 1 csomag sütõpor
- 25 dkg porcukor
- 85 dkg liszt
- 25 dkg Rama margarin


Elkészítése: A sütõport átszitáljuk a liszttel, és elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet és a tojásokat. Jól kidolgozzuk, és öt egyforma darabra osztjuk. Egyforma nagyságúra kinyújtjuk, zsírozott vagy sütõmargarinozott sütõlemezre rakjuk, villával megszurkáljuk, és egyenként szép világosra sütjük. A krémhez a lisztet a 2 ek. cukorral elkeverjük, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sûrûre fõzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a kihûlt besamelt. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját, a kifacsart levét, és ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat. A hûtõben pihentetjük 1-2 napig, majd a tetejét porcukorral megszórva szeletelhetjük.

  edes, 14:21 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Fahasáb

Hozzávalók (- egy 24 cm átmérõjü kapcsos formához):

* A kevert tésztához:
- 10 dkg liszt
- 1 cs. vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg puha vaj vagy margarin vagy sütõmargarin
- 15 dkg marcipánmassza
- 12 dkg cukor
- 1 csipet só
- 6 tojás
* A krémhez:
- 20 dkg félédes bevonó
- 2 evõkanál (vagy ízlés szerint) narancslikõr
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 1 evõkanál kókuszzsír vagy sütõmargarin
zsiradék (pl. sütõmargarin) és sütõpapír a formához


Elkészítése: A sütõt elõmelegítjük. A formát kibéleljük sütõpapírral, az oldalát kivajazzuk vagy kisütõmargarinozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét sóval habbá verjük, és beleszórjuk a cukrot. A marcipánmasszát apróra vágjuk. A vajjal vagy margarinnal vagy sütõmargarinnal, a porcukorral, és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját, végül beleforgatjuk a tojáshabot, és a lisztet. 2 púpozott evõkanál tésztát elkenünk a forma alján. A sütõben 250 fokon, légkeverésnél 220 fokon, 4 percig sütjük. Kivesszük a formát, rákenünk 2 evõkanál tésztát, és megint 4 percig sütjük. Ezt ismételjük, amíg el nem fogy a tészta. 10-12 réteg lesz belõle. Kicsit kihûlve süteményrácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütõpapírt. A lekvárt megmelegítjük, szûrõn átpasszírozzuk és ízlés szerint belekeverjük a narancslikõrt. A süteményt körös-körül megkenjük vele és hagyjuk kihûlni. A bevonót durvára aprítjuk, és a kókuszzsírral vagy sütõmargarinnal, vagy olajjal, vízfürdõn felolvasztjuk. A süteményt bevonjuk a mázzal, és hûtõbe tesszük, amíg a bevonat megszilárdul.

  edes, 11:29 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Fagyiszelet II.

Hozzávalók (-):

*
- 6 db tojás
- 50 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 15 dkg dió
- 1 db sütõpor
- víz
- 2,5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor


Elkészítése: 3 tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzáadjuk a 20 dkg porcukorral kikevert sárgáját, 15 dkg lisztet, 15dkg diót, csomag sütõport és 7 evõkanál vizet. Papírral bélelt tepsiben megsütjük. Majd a következõ krémet készítjük el. Krém: 2,5 dl tejben 3 tojássárgáját, 3 evõkanál lisztet csomómentesen elkeverünk, majd felfõzzük állandóan keverve. Míg hûl, addig 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk. A két krémmel megtöltjük a tésztát, hûtõbe tesszük, míg elkészítjük a habot. Hab: 3 tojásfehérjébõl 15 dkg porcukorral gõz fölött kemény habot verünk. A habot a krém tetejére simítjuk, és ízlés szerint megszórjuk csoki reszelékkel. A süteményt hûtõszekrényben tároljuk, és hideg vízbe mártott késsel szeleteljük.

  edes, 11:25 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Fagyi szelet

Hozzávalók (-):

* Krémhez:
- 2 tojássárgája
- 2 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
* Besamelhez:
- 4 ek. liszt
- 3 dl tej
* Piskótához:
- 1 cs. sütõpor
- 10 dkg darált dió
- 30 dkg porcukor
- 4 tojás
- 10 kanál víz
- 20 dkg liszt
* Mázhoz:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg cukor


Elkészítése: A piskótához elkeverjük a cukrot, vizet, tojássárgáját, majd hozzáadjuk a diót, és a sütõporos lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük. A két komponenst lazán elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Egy tepsibe sütõpapírt helyezünk, erre öntjük a piskóta tésztát, és kisütjük. Sütés közben ne nyissuk ki a sütõt, mert a piskótánk ekkor összeesik. A tejet felforraljuk, a forrásban lévõ tejhez adjuk a lisztet, folytonos keverés közben megvárjuk, amíg besûrûsödik. A krém alapanyagait kézi habverõvel összedolgozzuk. A besamelt hozzákeverjük az elkészült krémhez. A mázhoz a tojásfehérjét gõz fölött melegítjük, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a lisztet. A kihûlt piskótánkat gazdagon megkenjük a krémmel, majd a krém tetejére kenjük a tojásfehérjés krémet. Díszítésként megszórhatjuk színes cukorral, vagy darált csokoládéval.

  edes, 11:21 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 21., vasrnap Nekem tetszik!
0  


Néger kocka

Hozzávalók (-):

* A tésztához:
- 10 ek. porcukor
- 5 tojás
- 5 ek. víz
- 6 ek. darált dió
- 8 dkg liszt
- 1/2 csomag sütõpor
* A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
* A mázhoz:
- 4 ek. tej
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy sütõmargarin


Elkészítése: A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd a többi hozzávalóval, végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Elõmelegített sütõben megsütjük. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral gõz fölött addig keverjük, amíg jó kemény nem lesz, majd a tészta tetejére kenjük. A mázhoz valókat szintén gõz fölött sûrûre fõzzük. Kicsit hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat vagy sütõmargarint, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.

  edes, 9:37 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Normandiai almafelfújt

Hozzávalók (-):


- 1/2 csomag sütõpor
- 2 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 5 darab alma
- 12 dkg Rama margarin
- cukor és fahéj az almához


Elkészítése: Az 5 darab almát egy kivajazott vagy kisütõmargarinozott jénai tálban, laskára szeletelve elterítjük, megszórjuk fahéjjal és cukorral. A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a cukorral, liszttel, sütõporral, tojással, és ezt a masszát rásimítjuk az almára. Elõmelegített sütõben 180 fokon kb 20-30 percig sütjük, amíg arany barnára sül. Ha kész, a tetejét porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!

  edes, 9:12 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Omlós csokikrémes szelet

Hozzávalók (-):

* Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 csomag sütõpor
- 2 evõkanál tejföl
- 2 tojás
* Krém:
- 3 csomag csokipuding
- 3 evõkanál kakaó
- 2 evõkanál liszt
- 2 evõkanál cukor
- 1,5 liter tej
- 30 dkg Rama
- 25 dkg porcukor
* A tetejére:
- 15 dkg ét tortabevonó
- 0,5 dl olaj


Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és sütõlemezen négy világos lapot sütünk belõle. Vigyázat, hidegen-melegen egyaránt könnyen törik. A krémhez a Ramát habosra keverjük a porcukorral, a többi hozzávalóból sûrû krémet fõzünk. Amikor kihûlt, összekeverjük a kettõt, és megtöltjük vele a lapokat. A tetejét bevonjuk a csokimázzal.

  edes, 9:08 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 11., cstrtk Nekem tetszik!
0  


Kávés tekercs

Hozzávalók (40 szelethez):

* A krémhez:
- 3 dkg kókuszreszelék
- 9 dkg folyékony méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg porcukor
- 15 dkg Rama Sütõmargarin
* A tésztához:
- 2 dl lefõzött kávé (cukor nélkül)
- 1 evõkanál rum
- 6 dkg kakaópor
- 40 dkg háztartási keksz
- 3 dkg porcukor


Elkészítése: A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint, a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, megkenjük vele a tésztát. A fólia segítségével feltekerjük, és lehûtjük.

  edes, 12:12 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kapuccinó szelet

Hozzávalók (-):

* Tésztához:
- 1 ek. kakaópor
- 1/2 cs. sütõpor
- 6 ek. liszt
- 1 dl olaj
- 6 ek. porcukor
- 6 tojás
* Krém:
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 ek. kávé
- 1 ek. kakaó
- 2 cs. tejszín ízû pudingpor
- 5 dl tej
- pici rum


Elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverem. Utána belekeverem az olajat, lisztet, sütõport, kakaót és a tojásfehérje felvert habját. Margarinos, lisztes tepsiben sütöm. A tejet a pudingporral sûrû krémmé fõzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom, és összekeverem a kihûlt, fõzött krémmel, 2 részre osztom. Az egyikbe belekeverem az 1 ek kakaót, a másik felébe a 2 ek kávét pici rummal. A kihûlt tésztára elkenem elõször a kávés krémet, majd a kakaósat. A tetejét csokival vonom be. Hûtés után szeletelhetõ.

  edes, 9:11 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kakaós krémes

Hozzávalók (-):

* Krém:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evõkanál zselatin
* Tészta:
- kevés langyos tej hogy jól lehessen gyúrni
- 1/2 csomag sütõpor
- 1 tojás
- 3 evõkanál kakaópor
- 25 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
- 25 dkg liszt


Elkészítése: A tésztához valókat jól összegyúrjuk, és 2 lapot nyújtunk belõle. Kb.: 25x35 cm-es lapokat sütünk. Külön-külön megsütjük õket, hamar megsül. A krémhez a pudingot megfõzzük, egy kevés langyos tejben elkeverjük a zselatint, azt is hozzáadjuk, miután kész, kihûtjük. A margarint jól kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a kihûlt pudingos krémhez keverjük. Jó krémesre keverjük. Tepsibe tesszük az egyik kakaós lapot, rákenjük a krém felét, befedjük rumos tejben kicsit megforgatott babapiskótával, rá a maradék krém, a második kakaós lap. A tetejét csoki mázzal bevonjuk. 1 napig állni hagyjuk, hogy a lapok puhuljanak, szeletekre vágva tálaljuk.

  edes, 8:43 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 9., kedd Nekem tetszik!
0  


Pehelykönnyû túrós pite

Hozzávalók (30 szelet):

* a töltelékhez:
- 1,5 evõkanál finomliszt
- 1 darab nagy citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 1 kg tehéntúró
- maréknyi mazsola
- 4 darab tojásfehérje
* a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 4 darab tojássárgája
- 0,5 dl tej
- 1 kiskanál kristálycukor
- 3 dkg élesztõ
- 15 dkg Rama Sütõmargarin
* a tepsi kikenéséhez:
- 2 dkg Rama Sütõmargarin


Elkészítése: 1. Az élesztõt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztõvel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. 2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. 3. A másik kinyújtot tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Elõmelegített, közepesen forró sütõben (180 °C, légkeveréses sütõben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk!

  edes, 20:09 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gyõri diós

Hozzávalók (-):

*
- 6 tojás
- 30 dkg Rama
- 22 dkg darált dió
- 22 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evõkanál tejföl
- 50 dkg porcukor
- 8 dkg ét tortabevonó


Elkészítése: A diót, lisztet, sütõport, vaníliát összekeverjük, a Ramát habosra keverjük a 27 dkg porcukorral. Felváltva hozzáadagoljuk az elõzõ keveréket, a tejfölt, és a 6 tojás felvert fehérjéjét. Kikent, belisztezett tepsibe öntjük, és a piskótához hasonlóan megsütjük. Amíg sül, a 6 tojássárgát 23 dkg porcukorral habosra keverjük, és a sütés végén a tésztára kenjük. Addig sütjük tovább, amíg megszárad, de közben megjelöljük a szeletek helyét, hogy szeleteléskor ne törjön. A tetejét meglocsoljuk csokimázzal.

  edes, 19:29 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gesztenyés alagút

Hozzávalók (-):

*
- ízlés szerint rumaroma
- 1 margarin
- 2 teáskanál kakaópor
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 1 maréknyi + 2 csomag gesztenyemassza
- annyi feketekávé hogy jól formázható legyen
- kevés tej


Elkészítése: 30 dkg darált háztartási keksz, 2 teáskanál kakaópor, 1 maréknyi gesztenyemassza, és annyi feketekávé, hogy jól formázható legyen, (én tettem hozzá tejet, mert nem akart összeállni). Õzgerinc formát folpackkal kibélelni, és a masszát belelapítani, tetejére hagyni egy keveset, amit majd a krémre kell tenni, (a tetejét én nyújtottam, mert a krémre már nem lehet kézzel rálapítani). Krém: 1 margarin, ízlés szerint rumaroma, 2 cs. gesztenyemassza, ezeket jól kikeverjük, belerakjuk a forma közepébe, befedjük, és hûtõbe tesszük. Nagyon finom, lágy, ízletes. Esetleg tortabevonóval finomabbá tehetõ.

  edes, 18:23 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 3., szerda Nekem tetszik!
0  


Virslis tészta

Hozzávalók (-):

*
- sajt
- a lekenéshez tojássárga
- só
- Virsli
- 1 margarin
- 1 ek. 10%-os ecet
- 6 ek. víz
- 40 dkg liszt
- vagy pedig 1/2kg bolti leveles tészta.


Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, 0,5-1 cm csíkokra felvágjuk. A virslit én nyolcfelé szoktam vágni, de lehet nagyobbakra is, és a virslire rátekerem a tésztát. Tetejét tojássárgával kenem, ízlés szerint sajttal szóróm. A bolti leveles tésztát ugyanígy csinálom, ha kiengedett.

  edes, 8:18 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Citromos piskóta

Hozzávalók (-):

*
- 0,5 cirtom reszelt héja
- 30 dkg olvasztott margarin
- 8 dkg rétesliszt
- 12 dkg cukor
- 4 tojásfehérje


Elkészítése: A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, majd az olvasztott vajat vagy sütõmargarint, a citrom héját és a réteslisztet keverjük bele. Kivajazott, lisztezett õzgerincformába sütjük, forró sütõben.

  edes, 8:08 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. jnius 1., htf Nekem tetszik!
0  


Tejfölös csoda süti

Hozzávalók (-):

*
- 50-60 dkg háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl
- 3 cs.vaníliás cukor
- 9 ek. cukor
- 1 ek. kakaópor


Elkészítése: Az egyik pohár tejfölben elkeverünk 4 ek. cukrot, és 2 cs. vaníliás cukrot. A másik pohár tejfölben elkeverünk 5 ek. cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot, és 1 ek. kakaóport. Egy közepes méretû tepsibe (20x30) lerakunk egy sor kekszet, ráöntjük a vaníliás tejföl 2/3-át, befedjük keksszel, ráöntjük a kakaós tejföl 2/3-át, megint befedjük keksszel, és ráöntjük a maradék vaníliás, majd kakaós tejfölt. Egy fogvájóval összekeverjük a kétfajta tejfölt a tetején, így még mutatósabb lesz, és legalább 12 órára hidegre tesszük, hogy megpuhuljon. Nagyon finom, és mutatós süti.

  edes, 10:29 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Teca csokis

Hozzávalók (-):

*
- 150 g vaj vagy sütõmargarin
- fél csomag sütõpor
- 200 g porcukor
- 150 ml víz
- 160 g liszt
- 200 g csokoládé
- 6 tojás


Elkészítése: Felolvasztjuk a vajat vagy sütõmargarint, a csokoládét, hozzáadjuk a vizet, és jól összekeverjük. Összekeverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg egy krémet kapunk, és hozzáadjuk a felolvasztott csokoládéhoz. Kiegészítjük a sütõporral, a liszttel, az idõ közben tojásfehérjébõl felvert habbal, és szépen összekeverjük, vigyázva arra, hogy ne legyenek benne csomók. Az így keletkezett masszát beleöntjük egy kivajazott vagy kisütõmargarinozott, liszttel megszórt tepsibe, és megsütjük. Csokiöntet: a legegyszerûbb módon úgy készíthetünk csokiöntetet, ha egy kevés olajban, vagy vajban vagy sütõmargarinban csokoládét olvasztunk fel, és ezzel bevonjuk a kész süteményt.

  edes, 10:22 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Édes gomba

Hozzávalók (20 db (kb)):

* Kalapjához:
- 1/2 kg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 3 dkg kakaó
- 1 vanília cukor
- 2 és fél dl tej
- 1 rum aroma
* Krémhez:
- 10 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
* Csokibevonathoz:
- 4 evõkanál olaj
- 1 tábla étcsokoládé
* Szárához:
- 1 csomag babapiskóta
- kevés tej
- kókuszreszelék


Elkészítése: A kekszet, a porcukorral, vaníliával, rummal, tejjel, kakaóval összegyúrjuk. Porcukorba mártott teaszûrõbe kinyomkodjuk, (minden darabnál porcukrozni kell a teaszûrõt). Elkészítjük a csokimázat, a kalapokat egyesével bevonjuk, (legjobb egy ecsettel rákenni). Hûtõbe rakjuk. A vajat vagy sütõmargarint, a porcukrot, és a tojássárgáját habosra keverjük. Ketté tördeljük a babapiskótát, kettõt krémmel összeragasztunk, megkenjük tejjel (ecsettel), kókuszreszelékbe forgatjuk, és kevés krémmel a kalapjába ragasztjuk.

  edes, 10:12 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Stolverk szelet

Hozzávalók (-):

* Krém:
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 evõkanál liszt
- 1/2 l tej
* A tésztához:
- annyi tej hogy gyenge tésztát kapjunk
- 2 evõkanál kakaó
- 4 dkg Rama
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 17 dkg porcukor
- 35 dkg liszt
* Máz:
- 1 ét tortabevonó
- 1 evõkanál étolaj
- porcukor


Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és négyfelé osztjuk. A krém hozzávalóit sûrûre fõzzük, ha kihûlt rummal ízesítjük. 20 dkg Ramát 20 dkg porcukorral habosra keverünk, és a fõzött krémmel összekeverjük, majd a lapokat megtöltjük. A süteményt a mázzal bevonjuk, vagy porcukorral megszórjuk.

  edes, 10:09 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Diós krémes

Hozzávalók (-):

* A bevonathoz:
- 1 tábla tortabevonó tejcsokoládé
- 2 evõkanál olaj
* Krémhez:
- 5 cl sütõrum
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 16 dkg margarin
- 8 evõkanál tej
- 16 dkg õrölt dió

- 16 dkg liszt
- 1 cs. sütõpor
- 12 dkg õrölt dió
- 30 dkg kristálycukor
- 5 tojás


Elkészítése: A tojássárgáját habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evõkanál vízzel. Hozzáadjuk a dióval és sütõporral elkevert lisztet, és a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsiben, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon megsütjük. A diót megfõzzük a tejben. Hozzáadjuk a porcukorral és van. cukorral habosra kevert margarint. A kisült tészta tetejét meglocsoljuk rummal, és rákenjük a krémet, majd hûtõszekrénybe tesszük. Amikor a krém megszilárdult, rásimítjuk az olajjal elkevert olvasztott csokoládét. Fogyasztásig hûtõben tartjuk, majd szeletelve tálaljuk.

  edes, 10:02 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. mjus 25., htf Nekem tetszik!
0  
Kekszes süti



Hozzávalók:
2 csomag szögletes háztartási keksz,
2 nagy tejföl,
9 evõkanál cukor,
4 vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja.

A hozzávalókat összekeverjük. Tepsibe rakjuk a keksz felét, rákenjük a krémet, rátesszük a keksz másik felét, és a tetejét kakaóval szórjuk meg. Hûtõbe tesszük és másik nap a kockák mentén szeljük.

  edes, 14:16 Itt megrhatod a vlemnyed edes
ezt a sütit most találtam, próbáljátok ki! én is ezt fogom tenni! :-)

BÖGRÉBEN SÜLT SÜTI 5 PERC ALATT


Hozzávalók:

* 4 ek liszt
* 1 mk sütõpor
* 4 ek porcukor
* 2 ek kakaópor
* 1 tojás
* 3 ek tej
* 3 ek olaj



Elkészítés:

1. A hozzávalókat egy nagyobb, mikrózható bögrében, a fenti sorrendben jól összekeverem.

2. Mikróban teljes fokozaton 3 perc alatt megsütöm.

3. Frissen, melegen pl. vaníliasodóval tálalom.

! Csak frissen jó! Ezt az 5 perces sütit szinte 15 percen belül kell bekebelezni, mert amint kihûl kiszárad!:(

  edes, 14:01 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. prilis 21., kedd Nekem tetszik!
0  


Gesztenyés csillag

Hozzávalók:
7.5 dkg puha vaj
7.5 dkg porcukor
1 tojás
1 narancs héja (nálam citrom)
25 dkg felengedett gesztenyemassza
1.5 ek. finomliszt

Elkészítés:
A sütõt elõmelegítjük 175 fokra és sütõpapírral kibélelünk egy tepsit.
A tésztát összeállítjuk: vajat habosra keverjük a porcukorral, ezután jön a tojás, a narancshéj és a darabokra tördelt gesztenyemassza és a liszt. Jól eldolgozzuk.
A tésztát habzsákkal (csillagcsövessel) tepsire nyomjuk. Kb. 2 cm átmérõjû csillagokat nyomunk, egymástól kb. 3 cm-re.
12 percig sütjük. Melegen még törik, de ha kihûlt szépen leszedegethetõ a tepsirõl.

  edes, 20:37 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Baileys hengerek

Hozzávalók:
Piskótatészta:
3 tojássárgája (közepes méretû)
30 g porcukor1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 evõkanál víz3 tojásfehérje (közepes méretû)
30 g cukor60 g liszt
Krém:
100 g nagyon lágy vaj
200 g olvasztott tejcsokoládé
50 g olvasztott étcsokoládé
60 ml Baileys (csokoládélikõr)
Máz:
2 tasak Dr. Oetker Decor tej Tortabevonó
Díszítés:1 tasak Dr. Oetker Decor ét Tortabevonó
Elkészítés:A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütõpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütõ közepébe toljuk, és a piskótát megsütjük.Alsó és felsõsütés: kb. 200 °C (elõmelegítve)Légkeveréses: kb. 180 °C (elõmelegítve)Gáz: kb. 4. fokozat (elõmelegítve)Sütési idõ: kb. 8 percA piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütõpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihûlni.A krémhez a hozzávalókat egy keverõtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részérõl, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás elõtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tej tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.

  edes, 20:16 Itt megrhatod a vlemnyed edes


10 perces fánk

Hozzávalók:
-2 pohár natúr joghurt
-2 csomag sütõpor
-1 csomag vaníliás cukor
-30 dkg liszt
-2 kanál cukor
-csipet só
olaj a sütéshez


Elkészítés: az összes hozzávalót jól összekeverjük
Öt percet állni hagyjuk, majd közepesen forró olajba evõkanál segítségével golyókat szaggatunk belõle, és végül aranybarnára sütjük. Porcukorral, lekvárral, csokikrémmel, bármivel nagyon finom!

  edes, 20:04 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Mázas puncsszelet

Hozzávalók:

Piskótához: 4 tojás, 4 evõkabnál cukor, 4 evõkanál liszt, 1 evõkanál kakaó



Sziruphoz: 3 dl víz, 3-4 evõkanál baracklekvár, 1 citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 6 evõkanál rum és 2 evõkanál porcukor



Tésztához: 30 dkg porcukor, 6 tojássárgája, 1 citrom leve és lereszelt héja, fél csomag sütõpor, 25 dkg liszt, 12 dkg olvasztott margarin, 6 tojás kemény habbá vert fehérjéje.



Színes cukormázhoz: 30 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott vaj, néhány csepp piros ételfesték


A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: elõször csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evõkanál cukorból és négy evõkanál lisztbõl, a masszát egy evõkanál kakaóval ízesítjük, s elõmelegített sütõben megsütjük. Miután a tészta kihûlt, kis kockákra vágjuk.



A kakaós piskótadarabokat aztán leöntjük a következõ sziruppal: három deciliter vízben elkeverünk három-négy evõkanál baracklekvárt, egy citrom lereszelt héját és kifacsart levét, hat evõkanál rumot és két evõkanál porcukrot is adunk hozzá. Ezt a masszát fogjuk két lap közé tölteni.

A sütemény tésztájához harminc dekagramm porcukrot hat tojássárgájával habosra keverünk, hozzáadjuk egy citrom levét és lereszelt héját, majd elvegyítjük fél csomag sütõporral elegyített huszonöt dekagramm liszttel, belecsurgatunk tizenkét dekagramm olvasztott margarint, végül óvatosan a masszába forgatjuk a hat tojás kemény habbá vert fehérjét. Ezt a mennyiséget a gáztepsinél valamivel kisebb és magasabb falú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben piskótaként sütjük.



Kihûlés után a tésztát vízszintesen félbevágjuk, aztán mindkét lap belsejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Az alsó lapra ráterítjük a rumos tölteléket, erre helyezzük a másik piskótalapot, majd óvatosan megnyomkodjuk a tetejét.

Ezek után már csak a színes cukormáz elkészítése van hátra. Harminc dekagramm porcukrot öt dekagramm olvasztott vajjal és annyi forró vízzel keverjünk el, hogy könnyen kenhetõ, de ne túl folyós masszát kapjunk. A vizet legjobb kanalanként adagolnunk, így biztosan nem fordul elõ, hogy túl sok levet teszünk bele. A keveréket színesít- sük néhány csepp piros ételfestékkel, így kapunk rózsaszín mázat.



Mielõtt a süteményünkre csorgatnánk, a piskótatészta tetejét is kenjük meg vékonyan ízes baracklekvárral. Hagyjuk megszáradni a mázt, majd éles késsel szépen szeleteljük fel.

  edes, 19:47 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gesztenyés-rumos kalács

HOZZÁVALÓK:


a tésztához
25 dkg liszt
3 dkg puha vaj
1 csipet só
1 evõkanál cukor
1,5 dl langyos tej
1 evõkanál cukor
1,5 dkg élesztõ
1 evõkanál liszt
1 tojás

a töltelékhez
30 dkg cukrozott gesztenyepüré
5 cl rum
fél dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet a vajjal a cukorral és a sóval egy tálban kézzel elmorzsolom. A tejbõl, a cukorból, az élesztõvel és a liszttel kovászt készítek. Amikor felfutott, a tojással együtt a lisztre öntöm, és tésztává gyúrom. Tálban, lefedve megkelesztem, majd lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalapot nyújtok.belõle. A tészta széleit tojással megkenem, és a hosszabbik oldalról 8 cm-es bevágásokat készítek. A töltelék hozzávalóit elkeverem, majd hosszában a tésztára egy rúdat készítek belõle. Erre hajtom rá keresztben a bevágásokat szorosan egymás mellé illesztve. A tetejét megkenem tojással, langyos helyen ismét megkelesztem, fogvájóval megszurkálom, majd 170 °C-os sütõben aranybarnára sütöm.

  edes, 11:44 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Túrós zserbó

Hozzávalók :
A tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 evõkanál
tejföl, 10 dkg margarin, 2 db tojás, kakaópor, kevés darált dió, baracklekvár,

A krémhez: 50 dkg túró, 20 dkg cukor, 3 evõkanál búzadara, 3 tojás, 1 citrom reszelt
héja, 2 evõkanál tejföl, 1 vaníliás cukor,

A tetejére: 1 db tortabevonó,


Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe elõször a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásímítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Közepes tûznél sütjük. Ha kihûlt, ét tortabevonóval bevonjuk.

  edes, 11:36 Itt megrhatod a vlemnyed edes



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.