CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. prilis 20.   szombat   Tivadar, Aladin, Dejte, Odett   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



edes naplja

  2009. prilis 1., szerda Nekem tetszik!
0  


Keksztekercs

Hozzávalók:

25 dkg háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 2 evõkanál kakaó, kb. 1 dl tej Krém: 15 dkg rama margarin, 10 dkg porcukor - habosra keverve


Elkészítés:

Õröld meg vagy törd össze a kekszet, majd add hozzá a cukrot, a vajat és a kakaót. Keverd jól össze, és adj hozzá annyi tejet, amennyit felvesz (kb. 1 dl). Pihentesd 30 percig, utána porcukrozott gyúródeszkán sodord ki. A kinyújtott tekercset megkenjük a margarinos krémmel, majd feltekerjük szorosan. Hûtõben alufóliába tekerve dermedésig hagyjuk, majd utána szeleteljük.

  edes, 22:23 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Csokoládés, túrós kocka

Hozzávalók:

25 dkg + 1 teáskanál vaj vagy margarin, 30 dkg Koronás sütõcukor vagy finom kristálycukor, csipetnyi só, 3 zacskó vaníliás cukor, 6 tojás, 30 dkg liszt, 5 dkg kakaópor, 1 zacskó sütõpor, 6 evõkanál tej, 1,5 dl erõs feketekávé, 3-4 evõkanál konyak, 25 dkg natúr tejszínes krémtúró vagy mascarpone, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 doboz (125 g) vékony tejcsokoládé-lapocska, 5 dkg ét tortabevonó, kávészemek, a tepsi kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa, nejlonzacskó
Elkészítés:

A vajat 25 dkg cukorral, 1 zacskó vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a kakaóporral és a sütõporral elvegyített lisztet. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. Elõmelegített sütõben, 175 fokon 30-35 percig sütjük. Kihûlés után tálra borítjuk, a konyakos kávéval meglocsoljuk, és 1 órát állni hagyjuk. A krémtúrót a túróval, 2 zacskó vaníliás cukorral és 5 dkg cukorral kikeverjük. A krémet a tésztalapra simítjuk, és a csokoládélapocskákkal beborítjuk. Meleg vízfürdõben a felaprított bevonót 1 teáskanál vajjal megolvaszjuk. Nejlonzacskóba kanalazzuk, és a zacskó sarkán lyukat vágunk. A kockákra vágott süteményt a bevonóval, a kávészemekkel és kakaóporral díszítjük.

  edes, 22:20 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gesztenyekocka II.

Hozzávalók:

- a tésztához: 6 tojás, 6 evõkanál porcukor, 10 dkg rama sütõmargarin, 6 evõkanál finomliszt, fél csomag sütõpor, 2 evõkanál keserû kakaópor
- a tepsi kikenéséhez: margarin, liszt
- a krémhez: 1 csomag (49 g) fõzni való vanília ízû pudingpor, 3 dl tej, 25-30 dkg porcukor, 20 dkg rama margarin, 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza, 2 evõkanál rum
- a tetejére: 6 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 3-4 evõkanál kristálycukor, 2 evõkanál keserû kakaópor


Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverõvel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütõporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az elõzõekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm-es nagyságban rásimítjuk. Elõmelegített sütõben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sûrûre fõzzük, hûlni hagyjuk. A puha margarint elõször magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesn a tésztára kenjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé elõször a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid idõre behûtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

  edes, 22:19 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Havas háztetõ

Hozzávalók:


6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap
- a közepéhez: 25 dkg darált háztartási keksz, 4 evõkanál kristálycukor, 2 evõkanál rum, 2 evõkanál keserû kakaópor, 6 dkg rama sütõmargarin, 2,5 dl tej
- a vaníliás krémhez: 4 dl tej, 3 evõkanál kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag (40 g) fõzni való vanília ízû pudingpor, 15 dkg rama margarin,
- a csokoládémázhoz: 10 dkg rama margarin, 2 evõkanál keserû kakaópor, 20 dkg porcukor, 4 evõkanál víz
- a tetejére: 10 dkg kókuszreszelék


Elkészítés:
A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belõle. A közepére valókat összegyúrjuk és a tészára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, rásimítjuk. A krémhez valókból, a margarin kivételével sûrû krémet fõzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszövet alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztetõ. Hûtõszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat kevergetve simára fõzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielõtt teljesen megszilárdulna, kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon felszelteljük.

  edes, 22:14 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Pudingos keksz

Hozzávalók:

3 dl tej, 4 evõkanál porcukor, 1 csomag (49 g) fõznivaló csokoládé ízû pudingpor, 1 evõkanál keserû kakaópor, 12,5 dkg Rama margarin, 1 nagy csomag kerek háztartási keksz.


Elkészítés:

Elkészítjük a krémet. Ehhez 2 dl tjeet egy kis lábasba öntünk, beleszórjuk a porcukrot és felforraljuk. A pudingport és a kakaót, a maradék tejjel elkeverjük, majd lassan a forró tejbe csorgatjuk. Szünet nélkül kevergetve kis lángon addig fõzzük, amíg sûrû pudingot nem kapunk. Ezután levesszük a tûzrõl, a margarint jól elkeverjük benne, és megvárjuk, amíg langyosra hûl. Egy nagy, hosszúkás tálcára kb. 40 cm hosszú alufóliadarabot fektetünk. A kekszeket egyenként megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk õket, hogy rudat alkossanak. Ezt a kekszrudat az alufólia közepére fektetjük, és szorosan beletekerjük. Hûtõszekrénybe tesszük, és 1 napon át pihenni hagyjuk. Tálaláskor kicsomagoljuk, éles késsel ferdén, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Ne féljünk, nem fog szétesni, a krém összefogja.

  edes, 22:13 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Szelet kétféle krémmel

Hozzávalók:
4 tojás, 200 g porcukor, 4 kanál víz, 200 g darás liszt

Elkészítés:
A tojássárgáját a porcukorral és a vízzel habverõvel sûrûre verjük. A sûrû masszába belekeverjük a lisztet és a keményre vert tojáshabot. A tepsit kikenjük, liszttel meghintjük, és a tésztát egyenletesen rákenjük. Bemelegített sütõbe tesszük és mérsékelt tûzön megsütjük. A kihûlt tésztát megkenjük kakaókrémmel, erre rákenjük a diótölteléket, és leöntjük csokoládémázzal. Hideg helyre állítva hagyjuk, hogy a krém kemény legyen, és csak azután szeleteljük fel.

Kakaókrém: 2 tojássárgája, 80 g porcukor, 30 g kakaó, 250 g vaj
A tojássárgáját, cukrot és kakaót habüstbe tesszük, és gõz fölött sûrûre verjük. Hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vajat, és jól kikeverjük.

Diótöltelék: 100 g vaj, 150 g porcukor, 250 g dió, 1 dl rum
A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az õrölt diót és a rumot, és jól kikeverjük.

Csokoládémáz: 100 g csokoládé, 100 g vaj
A megpuhított csokoládéhoz adjuk a vajat és keverjük, míg keményedni kezd.

  edes, 22:10 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Keksz szalámi

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz tördelve,
20 dkg vágott dió
3 dl tej
20 dkg porcukor,
20 dkg vaj vagy margarin,
4-5 dkg kakaópor,
rum ízlés szerint


Elkészítés:

A tejbõl, porcukorból és a vajból szirupot fõzünk. Ráöntjük a tördelt keksz és a vágott dió keverékére, rumot rakunk bele. Zsírpapírra öntjük és feltekerjük rúd formára. Kihûtjük.

  edes, 9:16 Itt megrhatod a vlemnyed edes


TÚRÓS KRÉMES



Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 db egész tojás

1 csomag szalakáli.



Ezekbõl a hozzávalókból 2 lapot sütni a tepsi hátán (gáz tepsi).



Töltelék:

2 csomag túró (negyed kilós)

30 dkg ráma

25 dkg porcukor

1 csomag vaniliás cukor

1 db citrom reszelt héja

1 csomag vanilia ízû Aranka krémpor.



Habosra kikeverni és a két lap közzé tölteni, hidegre tenni, másnap szeletelni (keskeny, téglalap), a tetejét porcukorral bõven megszórni.

  edes, 9:00 Itt megrhatod a vlemnyed edes


CITROMKRÉMES SZELET



Hozzávalók:

Tészta:

55 dkg liszt

10 dkg cukor

20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír

1 csomag sütõpor

3 db tojássárgája

Kis tej.

A tészta anyagait annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha legyen. Tepsi hátán 4 egyforma lapot sütünk a tésztából.



Krém:

7,5dl tej

5 púpozott evõkanál liszt

1 db citrom

25 dkg porcukor

25 dkg vaj, vagy margarin

Meggy, ribiszke vagy baracklekvár.

Fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe, és állandóan keverve sûrûre fõzzük.

Levesszük a tûzrõl, belekeverjük egy citrom reszelt héját és az átszûrt levét.

Miután a pép kihûlt ,a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzádolgozzuk a pépet.



Összeállítás:

Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot dúsan, megkenjük lekvárral. Erre tesszük a harmadik lapot ,rákenjük a krém másik felét és befedjük az utolsó lappal.



Tetejére:

2 tojásfehérjébõl

20 dkg porcukorral kemény habot verünk és rákenjük a tészta tetejére.



Díszítés:

Csokoládét felolvasztunk vízgõz felett, és különbözõ formákba, öntjük.

Amikor kihûltek, rárakunk egyet-egyet, mindegyik süti tetejére.

Ennek hiányában, lehet csokireszelékkel megszórni vagy porcukorral beszitálni.

  edes, 8:58 Itt megrhatod a vlemnyed edes


KATI RUMOS TÉSZTÁJA



Hozzávalók:

40 dkg liszt,

15 dkg vaj,

15 dkg cukor,

3 db tojás,

1 csomag sütõpor,

Kevés tej.



Krémhez:

20 dkg vaj,

20 dkg porcukor,

3 evõkanál barackdzsem,

2 evõkanál rum.



Továbbá:

2 db tojásfehérje,

20 dkg porcukor,

4 evõkanál rum

Reszelt csokoládé.



A lisztbõl a vajjal, a cukorral, a 3 tojássárgájával, és sütõporral puha tésztát gyúrunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belõle.

A legkevésbé sikerült vagy a legvastagabb lapot tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a 2 kanál rumot, a kakaót, a barackdzsemet és a 20 dkg porcukorral habosra kevert vajat.

Az egyik lapra rálocsoljuk a rum felét, rárakjuk a tölteléket, betakarjuk a másik lappal, amit szintén meglocsoltunk 2 kanál rummal.

A tojásfehérjét gõz fölött addig keverjük a 20 dkg cukorral, amíg vastagodni kezd, akkor a tészta tetejére kenjük, és behintjük reszelt csokoládéval.

  edes, 8:56 Itt megrhatod a vlemnyed edes


KEKESZES-MÁKOS SÜTI



Hozzávalók:

5 db tojás

6 evõkanál cukor

10 evõkanál víz

10 dkg darált mák

10 dkg kókuszreszelék

6 evõkanál liszt

Fél csomag sütõpor.



Az 5 db tojást 6 evõkanál cukorral alaposan kikeverjük, közben adagoljuk hozzá a 10 evõkanál kanál vizet. Mikor jól kikevertük, hozzákeverjük a 10 dkg kókuszreszeléket, a 10 dkg mákot, 6 evõkanál lisztet, és a fél csomag sütõport. 35 x 25 cm-es tepsiben megsütjük.



Krém:

2 csomag vaníliás pudingpor

1 evõkanál liszt

6 evõkanál cukor

Fél liter tej

1 csomag Rama margarin

1 csomag vaniliáscukor.



A pudingport fél liter tejben megfõzzük 1 evõkanál liszttel. Ha kihûlt, összekeverjük a margarinnal, cukorral és a vaniliáscukorral.



Kakaómáz:

20 dkg porcukor

3 evõkanál forró víz

2 evõkanál kakaó

2 evõkanál olaj

A hozzávalókat jól kikeverjük.



Továbbá:

3 csomag keksz

Kókuszreszelék.



Ha a tésztánk kihûlt, rákenjük a krémet. Erre tesszünk 3 csomag piknik kekszet egymás mellé, majd kakaómázzal bevonjuk. Ha kihûlt, a kekszek mentén felszeleteljük. Végül kókuszreszeléket hintünk a tetejére.

  edes, 8:54 Itt megrhatod a vlemnyed edes


TIRAMISU

(a drága mascarpone sajt nélkül!)



Hozzávalók:

4 csomag tejszínhabpor

2 csomag vaniliáscukor

8 dl tej

4 csomag habfixáló

3 fõzetnyi feketekávé (3x 6 személyes)

4 evõkanál porcukor

50 dkg Babapiskóta

3 csomag Aranka vagy Gála fõzés nélküli vanília ízû pudingpor

1 db rumaroma

Kakaópor

Azonnal oldódó instant kávépor (mogyorós vagy kapucin ízû)



Elkészítés:

A tejszínhabport 4dl tejjel, a porcukorral és a vaniliáscukorral kemény habbá verjük. Amikor eléri a kellõ állagot, beleszórjuk a habfixálót, és jól elkeverjük.

A 3 csomag Aranka vagy Gála pudingport kikeverjük a maradék 4 dl tejjel jó keményre, majd hozzá adjuk az elõzõleg kemény habbá vert tejszínhabot és összedolgozzuk.



Egy kis tálba a kávéhoz hozzáöntjük a rumaromát, és ebben megmártogatjuk egyesével a babapiskótákat.



Egy magas peremû tepsibe vagy téglalap alakú üveg tálba (kb. 35x23cm) lerakunk egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre rásimítunk egy réteg krémet, majd ismét babapiskóta, krém, aztán megismételjük. Mindössze 3 réteget kell készítenünk.

A legfelsõ réteg krém legyen, és a tetejét megszórjuk instant kávéporral, majd kakaóporral. Végül kb. 3-4 órára hûtõbe tesszük.



Megjegyzés:

Nem szabad áztatni a piskótát, mert elázhat a babapiskóta csak bemártjuk és azonnal rakjuk a tepsibe vagy üveg tálba!

  edes, 8:52 Itt megrhatod a vlemnyed edes


KEDVENC KÓKUSZKOCKA



Hozzávalók:

A tésztához:

20 dkg Rama margarin

3 evõkanál tejföl

1 db tojássárgája

2 evõkanál kakaópor

1 kiskanál õrölt fahéj

20 dkg barnacukor (ha nincs, kristálycukor is jó)

35 dkg finomliszt

1 kiskanál sütõpor.

A töltelékhez:

25 dkg kókuszreszelék

25 dkg porcukor

5 db tojásfehérje.

A mázhoz:

1 evõkanál rum

20 dkg porcukor

4 db tojássárgája.



Elkészítés:

A lisztet a sütõporral összeforgatjuk, majd a többi hozzávalóval tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, míg jól összeáll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúródeszkán az egyik lapot kinyújtjuk, margarinnal kikent, lisztezett tepsibe tesszük.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk és egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és elõmelegített sütõben megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a mázat:

A tojások sárgáját a rummal és a porcukorral addig keverjük, míg sima és jó habos lesz. A kész süteményt forrón deszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihûl, a máz is megdermed rajta.



Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  edes, 8:50 Itt megrhatod a vlemnyed edes


HÓFEHÉRKE SÜTEMÉNY



Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

1 egész tojás

10 dkg vaj vagy 1 dl olaj

10 dkg porcukor

1 dl tej

1 mokkáskanál szalakáli

1 citrom reszelt héja.



Krém:

Fél l tej

4 halmozott evõkanál liszt

30 -35 dkg vaj, vagy Rama margarin,

25 dkg porcukor

2 csomag vaníliás cukor.



Tetejére:

Vagdalt dióbél.



Elkészítés:

A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük.

A krémhez a tejbõl és lisztbõl vastag pépet fõzünk, kihûtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztpépet, vaníliás cukrot, és azzal is jól kikeverjük. Elosszuk három részre.

Összeállítjuk a süteményt: a lapokat és a tetejét is megkenjük krémmel, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.



Másnap rombusz alakúra szeleteljük.

  edes, 8:45 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Mirindás süti

Hozzávalók: 6 tojás, 1 dl olaj, 1 sütõpor, 6 ek. liszt, 2 ek. kakaó,6 ek cukor. Krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 25 dkg túró. Máz: 2 cs. vanília pudingpor, 6 dl MIRINDA kóla.

Elkészítése:
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalókat is, végül a keményre felvert tojásfehérjét. Vajazott, lisztezett nagy gáztepsibe megsütjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzádolgozzuk a jól áttört túrót. A pudingport felfõzzük a kólával, majd langyosra kihûtjük. A kihûlt tészta tetejére kenjük a túrós krémet, majd erre a langyos pudingot.

  edes, 8:03 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. mrcius 31., kedd Nekem tetszik!
0  


Hartyáni krémes



Hozzávalók:


25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 sütõpor, 2 dkg kakaó, 1 dl tej, fél liter tej, 2 dkg liszt, 2 vanília, 20 dkg vaj, fél dl rum, 2 dl tejszín, 2 nagy csomag babapiskóta, tortacsoki.


Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzágyúrom a porcukrot, sütõport, kakaóport, tojást, és tejet. Sütõlemezen 2 lapot sütök belõle. A tejet a két ek. liszttel sûrûre fõzöm, hozzáadom a vaníliát, majd kihûtöm. Hozzákeverem az elõzõleg habosra kavart vaja. Az egyik kakaós lapra rákenem a krém felét, és egymás mellé rakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felét is rákenem, majd erre a másik kakaós lapot teszem. Hûvös helyen néhány órán át állni hagyom, majd felszeletelem, a tetejére tejszínhabrózsákat teszek

  edes, 23:03 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Puncskocka



Hozzávalók:


9 tojás, 30 dkg kristálycukor, 2 puncs, 2 csokis pudingpor, 2 epres pudingpor, 1 sütõpor, 1 ráma, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél dl rum, 2 vaníliás pudingpor, fél liter tej, 4 ek. kristálycukor


Elkészítése:
A 3 tojásfehérjét gõz fölött 10 dkg kristálycukorral felverjük. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd a pudingport, és egy kávéskanál sütõport. Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal elõmelegített sütõben megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik kétféle pudingporral is. A kisült tésztát megkenjük krémmel. 1 vajat kiverünk 20 dkg porcukorral, majd 3 tojássárgáját, és fél dl rumot keverjük bele. A két vaníliás pudingport összekeverjük a kristálycukorral, majd a fél liter tejjel. Állandó keverés mellett sûrûre fõzzük, majd hidegre kihûtjük. A vajkrémet kanalanként belekeverjük a pudingba. Ezzel kenjük meg a lapokat. A 3 tojás fehérjét felverjük gõz fölött 15 dkg porcukorral, a tésztára simítjuk, majd csokireszeléket szórunk rá.

  edes, 22:58 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Vendégváró sütemény

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 vaj, 37 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 ek. kakaó, 2 vanília, 9 tojás, fél cs. szalakálé, fél citrom leve.

Elkészítése:
25 dkg lisztbõl, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek. kakaóból, 1 dkg szalakáléból, melyet elõzõleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két lapban kisütjük. 7 tojásból piskótát készítünk. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, 2 vaníliával. Fél liter tejbõl, 1 vanília pudingporból krémet fõzünk, melyet kihûlésig keverünk, s ezután összedolgozzuk a vajjal. Az így kapott krémet megfelezzük, és megtöltjük a süteményt. Elõször egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét a barna tészta, melyre rákenjük a 2 tojás fehérjébõl, 12 dkg cukorból, fél citrom levébõl gõz felet felvert kemény habot. Elsimítjuk, majd 1 ek. kakaóból, l ek. cukorból, 1 ek. vízbõl szirupot fõzünk. A hab tetején szétszórtan elhintjük, végezetül a habot beszeleteljük. Száradás után nem fog töredezni.

  edes, 22:54 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Szivárványszelet



Hozzávalók: A tésztához: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 2 csokis pudingpor, 2 vaníliás pudingpor, 2 puncs pudingpor, 3 kk. sütõpor. A töltelékhez: 2 puncs pudingpor, 2 csokis pudingpor, 6 ek. kristálycukor, 12 dl tej




Elkészítése:
3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 csokis pudingporral elkevert 1 kk. sütõport. Sütõpapírral kibélelt tepsibe kisütjük. Ha kisült, rögtön levesszük róla a sütõpapírt. Én alufóliával szoktam kibélelni a tepsit. Ugyan így készül el a vaníliás és a puncsos piskóta is.
Elkészítjük a pudingokat is. A puncs pudingba belekeverünk 3 ek. kristálycukrot, majd apránként kavargatva hozzáöntjük 6 dl tejet. Addig fõzzük állandó keverés mellett, amíg besûrûsödik. Egy tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, rákenjük a még meleg puncs pudingot. Rátesszük a vaníliás lapot, csak ekkor kezdjük el a csokis pudingot készíteni. A 2 csokis pudingot összekeverjük a 3 ek. kristálycukorral, majd a 6 dl tejjel, és szintén sûrûre fõzzük. Még melegen rákenjük a sárga piskótára, majd erre kerül a puncsos piskóta. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

  edes, 21:23 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Lajos szelet

2 ek.kakaó
2 ek.méz
2 egész tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
2 kk.szódabikarbóna

Ezeket gõz fölött 5 percig kevergetni, majd 40 dkg liszttel összegyúrni. Tepsi hátulján négy lapot sütni belõle.

2 cs. vaniliás pudingot és 2 cs. puncs pudingot fél-fél liter tejben felfõzni.
30 dkg vajat, 40 dkg cukorral habosra keverni, majd elosztani a két krémbe.
A lapokat felváltva megtöltjük, tetejét kakaóporral megszórjuk.

  edes, 20:50 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Albert kekszes süti

Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.

A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besûrûsödésig fõzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk õket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hûtõszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.


többféle pudinggal is elkészíthetõ,így a kekszek közötti részek színesek lesznek!
  edes, 20:39 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kekszes krémes

Hozzávalók

- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 csomag vanília puding
- 2 tojás
- 7 evõkanál cukor
-1 evõkanál liszt
- 12 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin

Elkészítés

Egy közepes méretû tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.

A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sûrûre fõzzük. Közben a tojások fehérjébõl kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.

Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hûtõbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.

  edes, 20:22 Itt megrhatod a vlemnyed edes



Sport szelet





Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evõkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma



A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.

Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.

Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belõle.

Nem kell sem sütõpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hûtõbe, míg a csokimáz elkészül. Gõz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hûtõbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.



Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.



Nagyon finom és egyszerû recept!

  edes, 20:09 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Boleró szelet

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
4 db tojás,
1 dl tej,
1 dl olaj,
1/2 sütõpor.

A porcukrot és a tojást habosra kavarjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Megsütjük.

A krémhez:
1 pohár /450gr/ tejföl,
2 csomag vaníliás cukor,
1 csomag fõzés nélküli vanília puding.
Ezeket kikeverjük.

Végül:
7 dl vízben felfõzünk 2 csomag vanília pudingot 20 dkg porcukorral.
Ha megfõtt a tûzrõl levéve langyosra hûtjük majd hozzáadjuk az 1 csomag boleró italport. Ezt a tejfölös tészta tetejére öntjük. 1 óra múlva szeletelhetõ.

  edes, 9:55 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Boci szelet

Hozzávalók:
- 11 evõkanál kristálycukor,
- 11 evõkanál étolaj,
- 15 evõkanál tej,
- 15 evõkanál liszt,
- 2 evõkanál kakaópor,
- 4 tojás,
- 1 csomag sütõpor.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat.
A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük.

Fél kg túrót elkeverünk 4 evõkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral
és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévõ tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihûlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.

Nagyon guszta és finom!

  edes, 9:51 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gesztenyés kocka

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás,
6 evõkanál porcukor,
1 dl étolaj,
6 evõkanál liszt,
fél csomag sütõpor,
2 evõkanál kakaó.

Krém:
2 csomag gesztenyemassza,
20 dkg margarin,
15 dkg cukor,
1 cs. vanília puding,
3 dl tej,
rumaroma.

Tetejére:
2 cs tejszínhabpor,
2 teás kanál zselatin,
kakaópor.

A tojás sárgáját 6 evõkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a fél csomag sütõport, a kakaót és a 6 tojás felvert habját. A tésztát közepes tepsiben sütjük.

A krémhez a cukrot a margarinnal a rumaromával és végül a gesztenye masszával
jól kikeverjük! A vanília pudingot a 3 dl tejben megfõzzük és ha kihûlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez. A krémet a kihûlt tésztára kenjük.

Tetejére a tejszínhabport a zselatinnal elkészítjük és a gesztenye krém tetejére rákenjük.
Megszórjuk kakaó porral , vagy gesztenye darával!

Könnyû elkészíteni, és nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

  edes, 9:48 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Raffaelló golyócskák

Hozzávalók:

½ liter tej,
7 evõkanál liszt,
Cukor ízlés szerint,
1 db/ 250 g margarin,
3 zacskó, azaz 300 g kókuszõrlemény,
2 zacskó vaníliás cukor.


A tejben megfõzzük a lisztet. Hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, margarint és a 2.5 zacskó, azaz 250 g kókuszõrleményt, végül az összes vaníliás cukrot. Ezeket összegyúrjuk és golyócskákat formálunk. A közepébe ízlés és tetszés szerint mandula, mogyoró vagy dió kerülhet. A fennmaradó kókuszõrleményben megforgatva tálaljuk.

Olcsó és gyors sütemény bármely alkalomra! Fogyasszátok egészséggel!

  edes, 9:44 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kinder Paradiso

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítõ, 15 dkg cukor, reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 1/2 csomag sütõpor.

Krémhez: 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 6 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 dkg liszt, reszelt citromhéj, néhány csepp rumaroma vagy 2 ek. rum, 2 lap zselatin.



A tojások sárgájával habosra keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját. Lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "higítani", hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni). Nekem nem kellett tej, mert pár kanál habot erõteljes mozdulatokkal belekevertem, így felhígult annyira a massza, hogy óvatosan bele tudtam keverni a habot. Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe teszem és 170 fokos sütõben 35-40 percig sütöm.

A krémhez 2 dl tejet felforralok, összekverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet fõzök belõle. Folpackkal letakarom és hagyom kihûlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom és a krémbe keverem. (Én elõször használtam lapzselatint, de azt hiszem ezentúl ennél maradok.) A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem. A kihûlt tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.

  edes, 9:41 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. mrcius 30., htf Nekem tetszik!
0  


Tejes kinder szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evõkanál kakaópor,
2 evõkanál méz,
2 tojás,
45 dkg liszt,
kávéskanál szódabikarbóna.

A krémhez:
7 dl tej,
1 evõkanál liszt,
3 cs. tejszín ízû pudingpor,
1 kis pohár tejföl,
20 dkg ráma margarin,
25 dkg porcukor.

A cukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást, és a mézet gõz felett sûrûre fõzzük, ha langyosra hûl, akkor tesszük bele a lisztet és a szódaport. Három lapot sütünk belõle.
A krémhez a tejet, a lisztet, és a pudingport megfõzzük, és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihûlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.

  edes, 20:36 Itt megrhatod a vlemnyed edes

Francia karamell krémes

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,
6 kanál kristálycukor,
1 kanál kakaó,
5 kanál rétesliszt,
1 sütõpor,
1/2 dl olaj.

A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütõport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimítjuk.
Krém 1:
1 l tej,
3 cs vaníliás krémpor,
130 g cukor,
1 vaníliás cukor,
2 kanál kakaó,
7 tojás fehérje.

Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vaníliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vaníliás krémport, sûrû krémet fõzünk belõle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.

Krém 2:
4 kanál kristálycukor,
3 dl tej,
2 csomag tejszínhabpor.

A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihûlt, belekeverjük a tejszínhabport és turmixgéppel jól kikeverjük.
A kakaós tésztára rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszínhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.

  edes, 20:33 Itt megrhatod a vlemnyed edes



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.