2009. mrcius 31., kedd |
|
|
0 |
|
|
Hartyáni krémes
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 sütõpor, 2 dkg kakaó, 1 dl tej, fél liter tej, 2 dkg liszt, 2 vanília, 20 dkg vaj, fél dl rum, 2 dl tejszín, 2 nagy csomag babapiskóta, tortacsoki.
Elkészítése: A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzágyúrom a porcukrot, sütõport, kakaóport, tojást, és tejet. Sütõlemezen 2 lapot sütök belõle. A tejet a két ek. liszttel sûrûre fõzöm, hozzáadom a vaníliát, majd kihûtöm. Hozzákeverem az elõzõleg habosra kavart vaja. Az egyik kakaós lapra rákenem a krém felét, és egymás mellé rakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felét is rákenem, majd erre a másik kakaós lapot teszem. Hûvös helyen néhány órán át állni hagyom, majd felszeletelem, a tetejére tejszínhabrózsákat teszek
edes, 23:03
|
|
|
Puncskocka
Hozzávalók:
9 tojás, 30 dkg kristálycukor, 2 puncs, 2 csokis pudingpor, 2 epres pudingpor, 1 sütõpor, 1 ráma, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél dl rum, 2 vaníliás pudingpor, fél liter tej, 4 ek. kristálycukor
Elkészítése: A 3 tojásfehérjét gõz fölött 10 dkg kristálycukorral felverjük. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd a pudingport, és egy kávéskanál sütõport. Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal elõmelegített sütõben megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik kétféle pudingporral is. A kisült tésztát megkenjük krémmel. 1 vajat kiverünk 20 dkg porcukorral, majd 3 tojássárgáját, és fél dl rumot keverjük bele. A két vaníliás pudingport összekeverjük a kristálycukorral, majd a fél liter tejjel. Állandó keverés mellett sûrûre fõzzük, majd hidegre kihûtjük. A vajkrémet kanalanként belekeverjük a pudingba. Ezzel kenjük meg a lapokat. A 3 tojás fehérjét felverjük gõz fölött 15 dkg porcukorral, a tésztára simítjuk, majd csokireszeléket szórunk rá.
edes, 22:58
|
|
|
Vendégváró sütemény
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 vaj, 37 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 ek. kakaó, 2 vanília, 9 tojás, fél cs. szalakálé, fél citrom leve.
Elkészítése: 25 dkg lisztbõl, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek. kakaóból, 1 dkg szalakáléból, melyet elõzõleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két lapban kisütjük. 7 tojásból piskótát készítünk. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, 2 vaníliával. Fél liter tejbõl, 1 vanília pudingporból krémet fõzünk, melyet kihûlésig keverünk, s ezután összedolgozzuk a vajjal. Az így kapott krémet megfelezzük, és megtöltjük a süteményt. Elõször egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét a barna tészta, melyre rákenjük a 2 tojás fehérjébõl, 12 dkg cukorból, fél citrom levébõl gõz felet felvert kemény habot. Elsimítjuk, majd 1 ek. kakaóból, l ek. cukorból, 1 ek. vízbõl szirupot fõzünk. A hab tetején szétszórtan elhintjük, végezetül a habot beszeleteljük. Száradás után nem fog töredezni.
edes, 22:54
|
|
|
Szivárványszelet
Hozzávalók: A tésztához: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 2 csokis pudingpor, 2 vaníliás pudingpor, 2 puncs pudingpor, 3 kk. sütõpor. A töltelékhez: 2 puncs pudingpor, 2 csokis pudingpor, 6 ek. kristálycukor, 12 dl tej
Elkészítése: 3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 csokis pudingporral elkevert 1 kk. sütõport. Sütõpapírral kibélelt tepsibe kisütjük. Ha kisült, rögtön levesszük róla a sütõpapírt. Én alufóliával szoktam kibélelni a tepsit. Ugyan így készül el a vaníliás és a puncsos piskóta is. Elkészítjük a pudingokat is. A puncs pudingba belekeverünk 3 ek. kristálycukrot, majd apránként kavargatva hozzáöntjük 6 dl tejet. Addig fõzzük állandó keverés mellett, amíg besûrûsödik. Egy tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, rákenjük a még meleg puncs pudingot. Rátesszük a vaníliás lapot, csak ekkor kezdjük el a csokis pudingot készíteni. A 2 csokis pudingot összekeverjük a 3 ek. kristálycukorral, majd a 6 dl tejjel, és szintén sûrûre fõzzük. Még melegen rákenjük a sárga piskótára, majd erre kerül a puncsos piskóta. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.
edes, 21:23
|
|
|
Lajos szelet
2 ek.kakaó 2 ek.méz 2 egész tojás 20 dkg cukor 5 dkg vaj 2 kk.szódabikarbóna
Ezeket gõz fölött 5 percig kevergetni, majd 40 dkg liszttel összegyúrni. Tepsi hátulján négy lapot sütni belõle.
2 cs. vaniliás pudingot és 2 cs. puncs pudingot fél-fél liter tejben felfõzni. 30 dkg vajat, 40 dkg cukorral habosra keverni, majd elosztani a két krémbe. A lapokat felváltva megtöltjük, tetejét kakaóporral megszórjuk.
edes, 20:50
|
|
|
Albert kekszes süti
Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.
A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besûrûsödésig fõzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk õket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hûtõszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.
többféle pudinggal is elkészíthetõ,így a kekszek közötti részek színesek lesznek!
edes, 20:39
|
|
|
Kekszes krémes
Hozzávalók
- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú) - 1,5 csomag vanília puding - 2 tojás - 7 evõkanál cukor -1 evõkanál liszt - 12 dkg margarin - 7,5 dl tej - fél csomag zselatin
Elkészítés
Egy közepes méretû tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.
A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sûrûre fõzzük. Közben a tojások fehérjébõl kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.
Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hûtõbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.
edes, 20:22
|
|
|
Sport szelet
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evõkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belõle.
Nem kell sem sütõpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hûtõbe, míg a csokimáz elkészül. Gõz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hûtõbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.
Nagyon finom és egyszerû recept!
edes, 20:09
|
|
|
Boleró szelet
Hozzávalók a tésztához: 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 4 db tojás, 1 dl tej, 1 dl olaj, 1/2 sütõpor.
A porcukrot és a tojást habosra kavarjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Megsütjük.
A krémhez: 1 pohár /450gr/ tejföl, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag fõzés nélküli vanília puding. Ezeket kikeverjük.
Végül: 7 dl vízben felfõzünk 2 csomag vanília pudingot 20 dkg porcukorral. Ha megfõtt a tûzrõl levéve langyosra hûtjük majd hozzáadjuk az 1 csomag boleró italport. Ezt a tejfölös tészta tetejére öntjük. 1 óra múlva szeletelhetõ.
edes, 9:55
|
|
|
Boci szelet
Hozzávalók: - 11 evõkanál kristálycukor, - 11 evõkanál étolaj, - 15 evõkanál tej, - 15 evõkanál liszt, - 2 evõkanál kakaópor, - 4 tojás, - 1 csomag sütõpor.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük.
Fél kg túrót elkeverünk 4 evõkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévõ tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihûlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.
Nagyon guszta és finom!
edes, 9:51
|
|
|
Gesztenyés kocka
Hozzávalók: A tésztához: 6 tojás, 6 evõkanál porcukor, 1 dl étolaj, 6 evõkanál liszt, fél csomag sütõpor, 2 evõkanál kakaó.
Krém: 2 csomag gesztenyemassza, 20 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 cs. vanília puding, 3 dl tej, rumaroma.
Tetejére: 2 cs tejszínhabpor, 2 teás kanál zselatin, kakaópor.
A tojás sárgáját 6 evõkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a fél csomag sütõport, a kakaót és a 6 tojás felvert habját. A tésztát közepes tepsiben sütjük.
A krémhez a cukrot a margarinnal a rumaromával és végül a gesztenye masszával jól kikeverjük! A vanília pudingot a 3 dl tejben megfõzzük és ha kihûlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez. A krémet a kihûlt tésztára kenjük.
Tetejére a tejszínhabport a zselatinnal elkészítjük és a gesztenye krém tetejére rákenjük. Megszórjuk kakaó porral , vagy gesztenye darával!
Könnyû elkészíteni, és nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!
edes, 9:48
|
|
|
Raffaelló golyócskák
Hozzávalók:
½ liter tej, 7 evõkanál liszt, Cukor ízlés szerint, 1 db/ 250 g margarin, 3 zacskó, azaz 300 g kókuszõrlemény, 2 zacskó vaníliás cukor.
A tejben megfõzzük a lisztet. Hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, margarint és a 2.5 zacskó, azaz 250 g kókuszõrleményt, végül az összes vaníliás cukrot. Ezeket összegyúrjuk és golyócskákat formálunk. A közepébe ízlés és tetszés szerint mandula, mogyoró vagy dió kerülhet. A fennmaradó kókuszõrleményben megforgatva tálaljuk.
Olcsó és gyors sütemény bármely alkalomra! Fogyasszátok egészséggel!
edes, 9:44
|
|
|
Kinder Paradiso
Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítõ, 15 dkg cukor, reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 1/2 csomag sütõpor.
Krémhez: 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 6 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 dkg liszt, reszelt citromhéj, néhány csepp rumaroma vagy 2 ek. rum, 2 lap zselatin.
A tojások sárgájával habosra keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját. Lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "higítani", hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni). Nekem nem kellett tej, mert pár kanál habot erõteljes mozdulatokkal belekevertem, így felhígult annyira a massza, hogy óvatosan bele tudtam keverni a habot. Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe teszem és 170 fokos sütõben 35-40 percig sütöm.
A krémhez 2 dl tejet felforralok, összekverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet fõzök belõle. Folpackkal letakarom és hagyom kihûlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom és a krémbe keverem. (Én elõször használtam lapzselatint, de azt hiszem ezentúl ennél maradok.) A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem. A kihûlt tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.
edes, 9:41
|
|
|
|
2009. mrcius 30., htf |
|
|
0 |
|
|
Tejes kinder szelet
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evõkanál kakaópor, 2 evõkanál méz, 2 tojás, 45 dkg liszt, kávéskanál szódabikarbóna.
A krémhez: 7 dl tej, 1 evõkanál liszt, 3 cs. tejszín ízû pudingpor, 1 kis pohár tejföl, 20 dkg ráma margarin, 25 dkg porcukor.
A cukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást, és a mézet gõz felett sûrûre fõzzük, ha langyosra hûl, akkor tesszük bele a lisztet és a szódaport. Három lapot sütünk belõle. A krémhez a tejet, a lisztet, és a pudingport megfõzzük, és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihûlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.
edes, 20:36
|
|
|
Francia karamell krémes
Hozzávalók: Tészta: 6 tojás, 6 kanál kristálycukor, 1 kanál kakaó, 5 kanál rétesliszt, 1 sütõpor, 1/2 dl olaj.
A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütõport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimítjuk. Krém 1: 1 l tej, 3 cs vaníliás krémpor, 130 g cukor, 1 vaníliás cukor, 2 kanál kakaó, 7 tojás fehérje.
Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vaníliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vaníliás krémport, sûrû krémet fõzünk belõle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.
Krém 2: 4 kanál kristálycukor, 3 dl tej, 2 csomag tejszínhabpor.
A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihûlt, belekeverjük a tejszínhabport és turmixgéppel jól kikeverjük. A kakaós tésztára rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszínhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.
edes, 20:33
|
|
|
Mandulás szelet
Hozzávalók: 6 tojás, 1 margarin, 31 dkg kristálycukor, 31 dkg liszt, mandula aroma 1/2 szalakáli.
A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a habot. A tésztát 3 részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evõkanál kakaót, a harmadik sárga marad.
Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.
Lisztet a tejjel megfõzzük, a margarin a cukorral habosra keverni. Ha kihûlt a fõzött krém a kettõt összekeverjük. Tetejére csoki máz.
edes, 18:50
|
|
|
Nutella krémes Kinder Bueno
Hozzávalók: Tészta: 6 tojásfehérje, 6 e.k. porcukor, 2 e.k. liszt, 2 e.k. zsemlemorzsa, ½ cs. sütõpor, 15 dkg darált dió, 1 e.k. étolaj. Rátét: Nutella krém, tejes-rumba áztatott keksz (én rum helyett tejszínes mogyoró aromát használok) Krém: 1 l tej, 4 cs. vanília puding, 6 tojássárgája, 1 margarin, 25 dkg porcukor, 2 e.k. kakaópor. Tetejére: 4 dl tejszín habbá verve habfixálóval.
Elkészítés: Tészta: A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a többi adalékot. 20-25 percig sütjük. Tûpróbát csináljunk! Még melegen kenjük rá a Nutellát! Krém: A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sûrûre fõzzük. A Rámát felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral. Majd összekeverjük a langyosra hûtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evõkanál kakaópor kerül.
Sorrend: tészta Nutella sárga krém tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszínes mogyoró aromás kekszréteg) barnakrém tejszínhab A tetejét díszítheted csokireszelékkel vagy tört mandulával!
Isteni finom, ajánlom mindenkinek!
edes, 17:00
|
|
|
Angol krémes
Töltelék hozzávalói:1/2 liter tej, 4 evõkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg cukor, 30 dkg vaj. A 1/2 liter tejet 4 evõkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk és felfõzzük massza keménységûre. Ha kihûlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habosra keverünk, ha elkészült vegyítjük 1 dl rummal, és alaposan elkeverjük.
Tészta alap hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 20 dkg zsír, 2 dkg szalalkáli.
A felsoroltakat kevés tejjel összegyúrjuk oly módon, hogy könnyû tésztát kapjunk belõle. 3 db cipót formálunk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük. Sütés elõtt a lapokat megszurkáljuk a tepsi hátán.
Nagyon finom, ajánlatos a felhasználás elõtti napon megsütni, hogy megpuhuljon. Jó étvágyat!
edes, 16:55
|
|
|
Kedves naplóm...
edes, 16:43
|
|
|
|
| |