CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. prilis 24.   szerda   Gyrgy, Bojna, Bonifc, Bnis, Debra, Egbert, Egberta, Fidl, Fidlia  Gyrgy;Bojna, Bonifc, Bnis, Debra, Egbert, Egberta, Fidl, Fidlia, Gaszton, Gyngyvirg, Kszon, Melira, Nedda
  
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



edes naplja

  2009. mrcius 31., kedd Nekem tetszik!
0  


Hartyáni krémes



Hozzávalók:


25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 sütõpor, 2 dkg kakaó, 1 dl tej, fél liter tej, 2 dkg liszt, 2 vanília, 20 dkg vaj, fél dl rum, 2 dl tejszín, 2 nagy csomag babapiskóta, tortacsoki.


Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsolom, majd hozzágyúrom a porcukrot, sütõport, kakaóport, tojást, és tejet. Sütõlemezen 2 lapot sütök belõle. A tejet a két ek. liszttel sûrûre fõzöm, hozzáadom a vaníliát, majd kihûtöm. Hozzákeverem az elõzõleg habosra kavart vaja. Az egyik kakaós lapra rákenem a krém felét, és egymás mellé rakom a babapiskótákat. Meglocsolom rummal, majd a krém másik felét is rákenem, majd erre a másik kakaós lapot teszem. Hûvös helyen néhány órán át állni hagyom, majd felszeletelem, a tetejére tejszínhabrózsákat teszek

  edes, 23:03 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Puncskocka



Hozzávalók:


9 tojás, 30 dkg kristálycukor, 2 puncs, 2 csokis pudingpor, 2 epres pudingpor, 1 sütõpor, 1 ráma, 20 dkg porcukor, 3 tojássárgája, fél dl rum, 2 vaníliás pudingpor, fél liter tej, 4 ek. kristálycukor


Elkészítése:
A 3 tojásfehérjét gõz fölött 10 dkg kristálycukorral felverjük. A sárgáját óvatosan belekeverjük, majd a pudingport, és egy kávéskanál sütõport. Állandó keverés mellett belekeverjük a habba. Tepsibe tesszük és azonnal elõmelegített sütõben megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másik kétféle pudingporral is. A kisült tésztát megkenjük krémmel. 1 vajat kiverünk 20 dkg porcukorral, majd 3 tojássárgáját, és fél dl rumot keverjük bele. A két vaníliás pudingport összekeverjük a kristálycukorral, majd a fél liter tejjel. Állandó keverés mellett sûrûre fõzzük, majd hidegre kihûtjük. A vajkrémet kanalanként belekeverjük a pudingba. Ezzel kenjük meg a lapokat. A 3 tojás fehérjét felverjük gõz fölött 15 dkg porcukorral, a tésztára simítjuk, majd csokireszeléket szórunk rá.

  edes, 22:58 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Vendégváró sütemény

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 vaj, 37 dkg porcukor, 6 dl tej, 2 ek. kakaó, 2 vanília, 9 tojás, fél cs. szalakálé, fél citrom leve.

Elkészítése:
25 dkg lisztbõl, 5 dkg vajból, 5 dkg cukorból, 2 tojássárgájából, 1 ek. kakaóból, 1 dkg szalakáléból, melyet elõzõleg langyos tejben elkevertünk könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két lapban kisütjük. 7 tojásból piskótát készítünk. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral, 2 vaníliával. Fél liter tejbõl, 1 vanília pudingporból krémet fõzünk, melyet kihûlésig keverünk, s ezután összedolgozzuk a vajjal. Az így kapott krémet megfelezzük, és megtöltjük a süteményt. Elõször egy barna tészta, krém, piskóta, krém, ismét a barna tészta, melyre rákenjük a 2 tojás fehérjébõl, 12 dkg cukorból, fél citrom levébõl gõz felet felvert kemény habot. Elsimítjuk, majd 1 ek. kakaóból, l ek. cukorból, 1 ek. vízbõl szirupot fõzünk. A hab tetején szétszórtan elhintjük, végezetül a habot beszeleteljük. Száradás után nem fog töredezni.

  edes, 22:54 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Szivárványszelet



Hozzávalók: A tésztához: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 2 csokis pudingpor, 2 vaníliás pudingpor, 2 puncs pudingpor, 3 kk. sütõpor. A töltelékhez: 2 puncs pudingpor, 2 csokis pudingpor, 6 ek. kristálycukor, 12 dl tej




Elkészítése:
3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 csokis pudingporral elkevert 1 kk. sütõport. Sütõpapírral kibélelt tepsibe kisütjük. Ha kisült, rögtön levesszük róla a sütõpapírt. Én alufóliával szoktam kibélelni a tepsit. Ugyan így készül el a vaníliás és a puncsos piskóta is.
Elkészítjük a pudingokat is. A puncs pudingba belekeverünk 3 ek. kristálycukrot, majd apránként kavargatva hozzáöntjük 6 dl tejet. Addig fõzzük állandó keverés mellett, amíg besûrûsödik. Egy tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, rákenjük a még meleg puncs pudingot. Rátesszük a vaníliás lapot, csak ekkor kezdjük el a csokis pudingot készíteni. A 2 csokis pudingot összekeverjük a 3 ek. kristálycukorral, majd a 6 dl tejjel, és szintén sûrûre fõzzük. Még melegen rákenjük a sárga piskótára, majd erre kerül a puncsos piskóta. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

  edes, 21:23 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Lajos szelet

2 ek.kakaó
2 ek.méz
2 egész tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
2 kk.szódabikarbóna

Ezeket gõz fölött 5 percig kevergetni, majd 40 dkg liszttel összegyúrni. Tepsi hátulján négy lapot sütni belõle.

2 cs. vaniliás pudingot és 2 cs. puncs pudingot fél-fél liter tejben felfõzni.
30 dkg vajat, 40 dkg cukorral habosra keverni, majd elosztani a két krémbe.
A lapokat felváltva megtöltjük, tetejét kakaóporral megszórjuk.

  edes, 20:50 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Albert kekszes süti

Hozzávalók: 25 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1/2 dl fekete kávé, 1/2 l tej, 2 csomag csokipuding, 2 csomag nagy, vagy 4 kis csomag Albert keksz.

A pudingot, kakaót, cukrot szárazon összekeverjük. A Ráma-t felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukor, a kakaó és a puding keverékét. Besûrûsödésig fõzzük. A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk õket (mint a méteres süteménynél), majd a rudat kókusszal megszórt alufóliába csavarva a hûtõszekrénybe tesszük. Kb. fél nap múlva fogyasztható. Ferdén szeletelve tálaljuk.


többféle pudinggal is elkészíthetõ,így a kekszek közötti részek színesek lesznek!
  edes, 20:39 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kekszes krémes

Hozzávalók

- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 csomag vanília puding
- 2 tojás
- 7 evõkanál cukor
-1 evõkanál liszt
- 12 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin

Elkészítés

Egy közepes méretû tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.

A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sûrûre fõzzük. Közben a tojások fehérjébõl kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.

Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hûtõbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.

  edes, 20:22 Itt megrhatod a vlemnyed edes



Sport szelet





Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evõkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma



A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.

Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.

Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belõle.

Nem kell sem sütõpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hûtõbe, míg a csokimáz elkészül. Gõz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hûtõbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.



Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.



Nagyon finom és egyszerû recept!

  edes, 20:09 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Boleró szelet

Hozzávalók a tésztához:
20 dkg porcukor,
20 dkg liszt,
4 db tojás,
1 dl tej,
1 dl olaj,
1/2 sütõpor.

A porcukrot és a tojást habosra kavarjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Megsütjük.

A krémhez:
1 pohár /450gr/ tejföl,
2 csomag vaníliás cukor,
1 csomag fõzés nélküli vanília puding.
Ezeket kikeverjük.

Végül:
7 dl vízben felfõzünk 2 csomag vanília pudingot 20 dkg porcukorral.
Ha megfõtt a tûzrõl levéve langyosra hûtjük majd hozzáadjuk az 1 csomag boleró italport. Ezt a tejfölös tészta tetejére öntjük. 1 óra múlva szeletelhetõ.

  edes, 9:55 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Boci szelet

Hozzávalók:
- 11 evõkanál kristálycukor,
- 11 evõkanál étolaj,
- 15 evõkanál tej,
- 15 evõkanál liszt,
- 2 evõkanál kakaópor,
- 4 tojás,
- 1 csomag sütõpor.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat.
A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe tesszük.

Fél kg túrót elkeverünk 4 evõkanál grízzel, egy egész tojással 20 dkg kristálycukorral
és 1 csomag vaníliás cukorral. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévõ tésztára rakjuk. Ami természetesen belesüllyed, és sütés után − ha kihûlt − felvágva tarka lesz, mint a boci.

Nagyon guszta és finom!

  edes, 9:51 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Gesztenyés kocka

Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás,
6 evõkanál porcukor,
1 dl étolaj,
6 evõkanál liszt,
fél csomag sütõpor,
2 evõkanál kakaó.

Krém:
2 csomag gesztenyemassza,
20 dkg margarin,
15 dkg cukor,
1 cs. vanília puding,
3 dl tej,
rumaroma.

Tetejére:
2 cs tejszínhabpor,
2 teás kanál zselatin,
kakaópor.

A tojás sárgáját 6 evõkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a fél csomag sütõport, a kakaót és a 6 tojás felvert habját. A tésztát közepes tepsiben sütjük.

A krémhez a cukrot a margarinnal a rumaromával és végül a gesztenye masszával
jól kikeverjük! A vanília pudingot a 3 dl tejben megfõzzük és ha kihûlt hozzákeverjük a gesztenye krémhez. A krémet a kihûlt tésztára kenjük.

Tetejére a tejszínhabport a zselatinnal elkészítjük és a gesztenye krém tetejére rákenjük.
Megszórjuk kakaó porral , vagy gesztenye darával!

Könnyû elkészíteni, és nagyon finom! Jó étvágyat hozzá!

  edes, 9:48 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Raffaelló golyócskák

Hozzávalók:

½ liter tej,
7 evõkanál liszt,
Cukor ízlés szerint,
1 db/ 250 g margarin,
3 zacskó, azaz 300 g kókuszõrlemény,
2 zacskó vaníliás cukor.


A tejben megfõzzük a lisztet. Hûlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, margarint és a 2.5 zacskó, azaz 250 g kókuszõrleményt, végül az összes vaníliás cukrot. Ezeket összegyúrjuk és golyócskákat formálunk. A közepébe ízlés és tetszés szerint mandula, mogyoró vagy dió kerülhet. A fennmaradó kókuszõrleményben megforgatva tálaljuk.

Olcsó és gyors sütemény bármely alkalomra! Fogyasszátok egészséggel!

  edes, 9:44 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Kinder Paradiso

Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg étkezési keményítõ, 15 dkg cukor, reszelt citromhéj v. 1 fiola citrom aroma, 1 csipet só, 10 dkg vaj, 1/2 csomag sütõpor.

Krémhez: 2,5 dl tej, 2 dl tejszín, 6 dkg cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 csipet só, 3 dkg liszt, reszelt citromhéj, néhány csepp rumaroma vagy 2 ek. rum, 2 lap zselatin.



A tojások sárgájával habosra keverem a cukrot, hozzáadom a puha vajat, majd lassan az összes többi anyagot. A végén óvatosan belekeverem a tojások keményre vert habját. Lassan kell csinálni, mert a massza elég kemény. (esetlegesen 1-2 ek. hideg tejjel lehet "higítani", hogy ne legyen túl kemény, de nem szabad sokat önteni). Nekem nem kellett tej, mert pár kanál habot erõteljes mozdulatokkal belekevertem, így felhígult annyira a massza, hogy óvatosan bele tudtam keverni a habot. Kivajazott, liszttel megszórt tepsibe teszem és 170 fokos sütõben 35-40 percig sütöm.

A krémhez 2 dl tejet felforralok, összekverem a cukrot és a lisztet a maradék tejben és a forró tejhez adom. Állandó keverés mellett 1-2 perc alatt kemény krémet fõzök belõle. Folpackkal letakarom és hagyom kihûlni. Hozzákeverek minden anyagot. A lapzselatint 5 percig hideg vízben áztatom, majd óvatosan kicsavarom és a krémbe keverem. (Én elõször használtam lapzselatint, de azt hiszem ezentúl ennél maradok.) A legvégén a keményre vert tejszínhabot is hozzákeverem. A kihûlt tésztánkat ketté vágjuk és megtöltjük. Kb. 1 órára hidegre tesszük, hogy a krém megdermedjen, utána porcukorral megszórva tálaljuk.

  edes, 9:41 Itt megrhatod a vlemnyed edes
  2009. mrcius 30., htf Nekem tetszik!
0  


Tejes kinder szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evõkanál kakaópor,
2 evõkanál méz,
2 tojás,
45 dkg liszt,
kávéskanál szódabikarbóna.

A krémhez:
7 dl tej,
1 evõkanál liszt,
3 cs. tejszín ízû pudingpor,
1 kis pohár tejföl,
20 dkg ráma margarin,
25 dkg porcukor.

A cukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást, és a mézet gõz felett sûrûre fõzzük, ha langyosra hûl, akkor tesszük bele a lisztet és a szódaport. Három lapot sütünk belõle.
A krémhez a tejet, a lisztet, és a pudingport megfõzzük, és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihûlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.

  edes, 20:36 Itt megrhatod a vlemnyed edes

Francia karamell krémes

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,
6 kanál kristálycukor,
1 kanál kakaó,
5 kanál rétesliszt,
1 sütõpor,
1/2 dl olaj.

A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütõport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimítjuk.
Krém 1:
1 l tej,
3 cs vaníliás krémpor,
130 g cukor,
1 vaníliás cukor,
2 kanál kakaó,
7 tojás fehérje.

Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vaníliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vaníliás krémport, sûrû krémet fõzünk belõle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.

Krém 2:
4 kanál kristálycukor,
3 dl tej,
2 csomag tejszínhabpor.

A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihûlt, belekeverjük a tejszínhabport és turmixgéppel jól kikeverjük.
A kakaós tésztára rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszínhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.

  edes, 20:33 Itt megrhatod a vlemnyed edes

Mandulás szelet

Hozzávalók:
6 tojás,
1 margarin,
31 dkg kristálycukor,
31 dkg liszt,
mandula aroma
1/2 szalakáli.

A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a habot. A tésztát 3 részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evõkanál kakaót, a harmadik sárga marad.

Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.

Lisztet a tejjel megfõzzük, a margarin a cukorral habosra keverni. Ha kihûlt a fõzött krém a kettõt összekeverjük. Tetejére csoki máz.

  edes, 18:50 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Nutella krémes Kinder Bueno

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojásfehérje,
6 e.k. porcukor,
2 e.k. liszt,
2 e.k. zsemlemorzsa,
½ cs. sütõpor,
15 dkg darált dió,
1 e.k. étolaj.
Rátét:
Nutella krém,
tejes-rumba áztatott keksz (én rum helyett tejszínes mogyoró aromát használok)
Krém:
1 l tej,
4 cs. vanília puding,
6 tojássárgája,
1 margarin,
25 dkg porcukor,
2 e.k. kakaópor.
Tetejére:
4 dl tejszín habbá verve habfixálóval.

Elkészítés:
Tészta:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a többi adalékot. 20-25 percig sütjük. Tûpróbát csináljunk! Még melegen kenjük rá a Nutellát!
Krém:
A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sûrûre fõzzük. A Rámát felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral.
Majd összekeverjük a langyosra hûtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evõkanál kakaópor kerül.

Sorrend:
tészta
Nutella
sárga krém
tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszínes mogyoró aromás kekszréteg)
barnakrém
tejszínhab
A tetejét díszítheted csokireszelékkel vagy tört mandulával!

Isteni finom, ajánlom mindenkinek!

  edes, 17:00 Itt megrhatod a vlemnyed edes


Angol krémes

Töltelék hozzávalói:1/2 liter tej, 4 evõkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg cukor, 30 dkg vaj.
A 1/2 liter tejet 4 evõkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk és felfõzzük massza keménységûre. Ha kihûlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habosra keverünk, ha elkészült vegyítjük 1 dl rummal, és alaposan elkeverjük.


Tészta alap hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 20 dkg zsír, 2 dkg szalalkáli.

A felsoroltakat kevés tejjel összegyúrjuk oly módon, hogy könnyû tésztát kapjunk belõle. 3 db cipót formálunk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük. Sütés elõtt a lapokat megszurkáljuk a tepsi hátán.

Nagyon finom, ajánlatos a felhasználás elõtti napon megsütni, hogy megpuhuljon. Jó étvágyat!

  edes, 16:55 Itt megrhatod a vlemnyed edes
Kedves naplóm...
  edes, 16:43 Itt megrhatod a vlemnyed edes



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.