CsodaCsiga Főlap
Naplók 2021. december 8.   szerda   Mária, Buzád, Immakuláda   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



edes naplója

  2009. március 30., hétfő Nekem tetszik!
0  


Tejes kinder szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
45 dkg liszt,
kávéskanál szódabikarbóna.

A krémhez:
7 dl tej,
1 evőkanál liszt,
3 cs. tejszín ízű pudingpor,
1 kis pohár tejföl,
20 dkg ráma margarin,
25 dkg porcukor.

A cukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást, és a mézet gőz felett sűrűre főzzük, ha langyosra hűl, akkor tesszük bele a lisztet és a szódaport. Három lapot sütünk belőle.
A krémhez a tejet, a lisztet, és a pudingport megfőzzük, és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.

  edes, 20:36 Itt megírhatod a véleményed edes

Francia karamell krémes

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,
6 kanál kristálycukor,
1 kanál kakaó,
5 kanál rétesliszt,
1 sütőpor,
1/2 dl olaj.

A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimítjuk.
Krém 1:
1 l tej,
3 cs vaníliás krémpor,
130 g cukor,
1 vaníliás cukor,
2 kanál kakaó,
7 tojás fehérje.

Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vaníliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vaníliás krémport, sűrű krémet főzünk belőle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.

Krém 2:
4 kanál kristálycukor,
3 dl tej,
2 csomag tejszínhabpor.

A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihűlt, belekeverjük a tejszínhabport és turmixgéppel jól kikeverjük.
A kakaós tésztára rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszínhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.

  edes, 20:33 Itt megírhatod a véleményed edes

Mandulás szelet

Hozzávalók:
6 tojás,
1 margarin,
31 dkg kristálycukor,
31 dkg liszt,
mandula aroma
1/2 szalakáli.

A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a habot. A tésztát 3 részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evőkanál kakaót, a harmadik sárga marad.

Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.

Lisztet a tejjel megfőzzük, a margarin a cukorral habosra keverni. Ha kihűlt a főzött krém a kettőt összekeverjük. Tetejére csoki máz.

  edes, 18:50 Itt megírhatod a véleményed edes


Nutella krémes Kinder Bueno

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojásfehérje,
6 e.k. porcukor,
2 e.k. liszt,
2 e.k. zsemlemorzsa,
½ cs. sütőpor,
15 dkg darált dió,
1 e.k. étolaj.
Rátét:
Nutella krém,
tejes-rumba áztatott keksz (én rum helyett tejszínes mogyoró aromát használok)
Krém:
1 l tej,
4 cs. vanília puding,
6 tojássárgája,
1 margarin,
25 dkg porcukor,
2 e.k. kakaópor.
Tetejére:
4 dl tejszín habbá verve habfixálóval.

Elkészítés:
Tészta:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a többi adalékot. 20-25 percig sütjük. Tűpróbát csináljunk! Még melegen kenjük rá a Nutellát!
Krém:
A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sűrűre főzzük. A Rámát felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral.
Majd összekeverjük a langyosra hűtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evőkanál kakaópor kerül.

Sorrend:
tészta
Nutella
sárga krém
tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszínes mogyoró aromás kekszréteg)
barnakrém
tejszínhab
A tetejét díszítheted csokireszelékkel vagy tört mandulával!

Isteni finom, ajánlom mindenkinek!

  edes, 17:00 Itt megírhatod a véleményed edes


Angol krémes

Töltelék hozzávalói:1/2 liter tej, 4 evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg cukor, 30 dkg vaj.
A 1/2 liter tejet 4 evőkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk és felfőzzük massza keménységűre. Ha kihűlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habosra keverünk, ha elkészült vegyítjük 1 dl rummal, és alaposan elkeverjük.


Tészta alap hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 20 dkg zsír, 2 dkg szalalkáli.

A felsoroltakat kevés tejjel összegyúrjuk oly módon, hogy könnyű tésztát kapjunk belőle. 3 db cipót formálunk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük. Sütés előtt a lapokat megszurkáljuk a tepsi hátán.

Nagyon finom, ajánlatos a felhasználás előtti napon megsütni, hogy megpuhuljon. Jó étvágyat!

  edes, 16:55 Itt megírhatod a véleményed edes
Kedves naplóm...
  edes, 16:43 Itt megírhatod a véleményed edes
[2011-04-19]
[2011-04-18]
[2010-09-17]
[2010-09-14]
[2010-09-09]
[2010-08-30]
[2010-08-27]
[2010-08-25]
[2010-08-18]
[2010-07-24]
[2010-07-23]
[2010-06-22]
[2010-05-15]
[2010-03-12]
[2009-11-17]
[2009-11-12]
[2009-11-11]
[2009-10-26]
[2009-10-21]
[2009-10-15]
[2009-10-13]
[2009-09-29]
[2009-09-09]
[2009-08-31]
[2009-06-22]
[2009-06-21]
[2009-06-11]
[2009-06-09]
[2009-06-03]
[2009-06-01]
[2009-05-25]
[2009-04-21]
[2009-04-12]
[2009-04-04]
[2009-04-03]
[2009-04-01]
[2009-03-31]
[2009-03-30]



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.