CsodaCsiga Fõlap
Naplók 2024. március 29.   péntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Dioméd, Gerle   
Fõlap ·  · Chat · Távirat · Társkeresõ · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



edes naplója

  2009. március 30., hétfõ Nekem tetszik!
0  


Tejes kinder szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evõkanál kakaópor,
2 evõkanál méz,
2 tojás,
45 dkg liszt,
kávéskanál szódabikarbóna.

A krémhez:
7 dl tej,
1 evõkanál liszt,
3 cs. tejszín ízû pudingpor,
1 kis pohár tejföl,
20 dkg ráma margarin,
25 dkg porcukor.

A cukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást, és a mézet gõz felett sûrûre fõzzük, ha langyosra hûl, akkor tesszük bele a lisztet és a szódaport. Három lapot sütünk belõle.
A krémhez a tejet, a lisztet, és a pudingport megfõzzük, és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihûlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.

  edes, 20:36 Itt megírhatod a véleményed edes

Francia karamell krémes

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,
6 kanál kristálycukor,
1 kanál kakaó,
5 kanál rétesliszt,
1 sütõpor,
1/2 dl olaj.

A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütõport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimítjuk.
Krém 1:
1 l tej,
3 cs vaníliás krémpor,
130 g cukor,
1 vaníliás cukor,
2 kanál kakaó,
7 tojás fehérje.

Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vaníliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vaníliás krémport, sûrû krémet fõzünk belõle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.

Krém 2:
4 kanál kristálycukor,
3 dl tej,
2 csomag tejszínhabpor.

A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihûlt, belekeverjük a tejszínhabport és turmixgéppel jól kikeverjük.
A kakaós tésztára rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszínhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.

  edes, 20:33 Itt megírhatod a véleményed edes

Mandulás szelet

Hozzávalók:
6 tojás,
1 margarin,
31 dkg kristálycukor,
31 dkg liszt,
mandula aroma
1/2 szalakáli.

A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a habot. A tésztát 3 részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evõkanál kakaót, a harmadik sárga marad.

Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.

Lisztet a tejjel megfõzzük, a margarin a cukorral habosra keverni. Ha kihûlt a fõzött krém a kettõt összekeverjük. Tetejére csoki máz.

  edes, 18:50 Itt megírhatod a véleményed edes


Nutella krémes Kinder Bueno

Hozzávalók:
Tészta:
6 tojásfehérje,
6 e.k. porcukor,
2 e.k. liszt,
2 e.k. zsemlemorzsa,
½ cs. sütõpor,
15 dkg darált dió,
1 e.k. étolaj.
Rátét:
Nutella krém,
tejes-rumba áztatott keksz (én rum helyett tejszínes mogyoró aromát használok)
Krém:
1 l tej,
4 cs. vanília puding,
6 tojássárgája,
1 margarin,
25 dkg porcukor,
2 e.k. kakaópor.
Tetejére:
4 dl tejszín habbá verve habfixálóval.

Elkészítés:
Tészta:
A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a többi adalékot. 20-25 percig sütjük. Tûpróbát csináljunk! Még melegen kenjük rá a Nutellát!
Krém:
A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sûrûre fõzzük. A Rámát felhabosítjuk, tovább keverjük a maradék cukorral.
Majd összekeverjük a langyosra hûtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evõkanál kakaópor kerül.

Sorrend:
tészta
Nutella
sárga krém
tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszínes mogyoró aromás kekszréteg)
barnakrém
tejszínhab
A tetejét díszítheted csokireszelékkel vagy tört mandulával!

Isteni finom, ajánlom mindenkinek!

  edes, 17:00 Itt megírhatod a véleményed edes


Angol krémes

Töltelék hozzávalói:1/2 liter tej, 4 evõkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 30 dkg cukor, 30 dkg vaj.
A 1/2 liter tejet 4 evõkanál liszttel, 2 csomag vaníliás cukorral simára keverünk és felfõzzük massza keménységûre. Ha kihûlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habosra keverünk, ha elkészült vegyítjük 1 dl rummal, és alaposan elkeverjük.


Tészta alap hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 20 dkg zsír, 2 dkg szalalkáli.

A felsoroltakat kevés tejjel összegyúrjuk oly módon, hogy könnyû tésztát kapjunk belõle. 3 db cipót formálunk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük. Sütés elõtt a lapokat megszurkáljuk a tepsi hátán.

Nagyon finom, ajánlatos a felhasználás elõtti napon megsütni, hogy megpuhuljon. Jó étvágyat!

  edes, 16:55 Itt megírhatod a véleményed edes
Kedves naplóm...
  edes, 16:43 Itt megírhatod a véleményed edes



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.