2009. március 30., hétfõ |
|
|
0 |
|
|
Tejes kinder szelet
Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evõkanál kakaópor, 2 evõkanál méz, 2 tojás, 45 dkg liszt, kávéskanál szódabikarbóna.
A krémhez: 7 dl tej, 1 evõkanál liszt, 3 cs. tejszÃn Ãzû pudingpor, 1 kis pohár tejföl, 20 dkg ráma margarin, 25 dkg porcukor.
A cukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást, és a mézet gõz felett sûrûre fõzzük, ha langyosra hûl, akkor tesszük bele a lisztet és a szódaport. Három lapot sütünk belõle. A krémhez a tejet, a lisztet, és a pudingport megfõzzük, és forrón belekeverjük a tejfölt. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihûlt,összekeverjük. A lapokat megtöltjük,és a tetejére tortabevonó csokit teszünk.
edes, 20:36
|
|
|
Francia karamell krémes
Hozzávalók: Tészta: 6 tojás, 6 kanál kristálycukor, 1 kanál kakaó, 5 kanál rétesliszt, 1 sütõpor, 1/2 dl olaj.
A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütõport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimÃtjuk. Krém 1: 1 l tej, 3 cs vanÃliás krémpor, 130 g cukor, 1 vanÃliás cukor, 2 kanál kakaó, 7 tojás fehérje.
Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vanÃliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vanÃliás krémport, sûrû krémet fõzünk belõle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.
Krém 2: 4 kanál kristálycukor, 3 dl tej, 2 csomag tejszÃnhabpor.
A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihûlt, belekeverjük a tejszÃnhabport és turmixgéppel jól kikeverjük. A kakaós tésztára rákenjük a vanÃliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszÃnhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.
edes, 20:33
|
|
|
Mandulás szelet
Hozzávalók: 6 tojás, 1 margarin, 31 dkg kristálycukor, 31 dkg liszt, mandula aroma 1/2 szalakáli.
A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a habot. A tésztát 3 részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evõkanál kakaót, a harmadik sárga marad.
Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.
Lisztet a tejjel megfõzzük, a margarin a cukorral habosra keverni. Ha kihûlt a fõzött krém a kettõt összekeverjük. Tetejére csoki máz.
edes, 18:50
|
|
|
Nutella krémes Kinder Bueno
Hozzávalók: Tészta: 6 tojásfehérje, 6 e.k. porcukor, 2 e.k. liszt, 2 e.k. zsemlemorzsa, ½ cs. sütõpor, 15 dkg darált dió, 1 e.k. étolaj. Rátét: Nutella krém, tejes-rumba áztatott keksz (én rum helyett tejszÃnes mogyoró aromát használok) Krém: 1 l tej, 4 cs. vanÃlia puding, 6 tojássárgája, 1 margarin, 25 dkg porcukor, 2 e.k. kakaópor. Tetejére: 4 dl tejszÃn habbá verve habfixálóval.
ElkészÃtés: Tészta: A tojások fehérjét a cukorral felverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a többi adalékot. 20-25 percig sütjük. Tûpróbát csináljunk! Még melegen kenjük rá a Nutellát! Krém: A pudingot elkeverjük valamennyi cukorral és a tojások sárgájával,felöntjük a felforralt tejjel majd sûrûre fõzzük. A Rámát felhabosÃtjuk, tovább keverjük a maradék cukorral. Majd összekeverjük a langyosra hûtött pudingos masszával. Elfelezzük, egyik felébe 2 evõkanál kakaópor kerül.
Sorrend: tészta Nutella sárga krém tejes-rumos kekszréteg (tejes- tejszÃnes mogyoró aromás kekszréteg) barnakrém tejszÃnhab A tetejét dÃszÃtheted csokireszelékkel vagy tört mandulával!
Isteni finom, ajánlom mindenkinek!
edes, 17:00
|
|
|
Angol krémes
Töltelék hozzávalói:1/2 liter tej, 4 evõkanál liszt, 2 csomag vanÃliás cukor, 30 dkg cukor, 30 dkg vaj. A 1/2 liter tejet 4 evõkanál liszttel, 2 csomag vanÃliás cukorral simára keverünk és felfõzzük massza keménységûre. Ha kihûlt, a cukrot a vajjal (margarin is lehet) habosra keverünk, ha elkészült vegyÃtjük 1 dl rummal, és alaposan elkeverjük.
Tészta alap hozzávalói: 50 dkg liszt, 10 dkg cukor, egy pici só, 20 dkg zsÃr, 2 dkg szalalkáli.
A felsoroltakat kevés tejjel összegyúrjuk oly módon, hogy könnyû tésztát kapjunk belõle. 3 db cipót formálunk, kinyújtjuk, tepsi hátán megsütjük. Sütés elõtt a lapokat megszurkáljuk a tepsi hátán.
Nagyon finom, ajánlatos a felhasználás elõtti napon megsütni, hogy megpuhuljon. Jó étvágyat!
edes, 16:55
|
|
|
Kedves naplóm...
edes, 16:43
|
|
|
|
| |