CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. április 20.   szombat   Tivadar, Aladin, Dejte, Odett   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



edes naplója

  2011. április 19., kedd Nekem tetszik!
1  

Nápolyis tekercsek

1.krém: felfõzünk 0,5 l tejet(én most 6 dl-t tettem bele) 20 dkg cukorral, hozzáadunk 25 dkg darált kekszet, 20 dkg darált diót, 2 ek kakaót, ízesítjük kevés rumeszenciával, egy csipet õrölt fahéjjal, és még jó melegen rákenjük a nápolyi lapok sima felére.
2. krém: 25 dkg Rama margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, hozzáadunk 5 dkg kókuszreszeléket és 1-2 vaníliát. Ezt a krémet rákenjük a diós krémre, majd jó szorosan feltekerjük.
Sokáig elálló, mutatós édesség.

kisebb méretû lapokból tíz tekercs lesz...
  edes, 11:46 Itt megírhatod a véleményed edes
  2011. április 18., hétfő Nekem tetszik!
0  


Tiramisu golyĂłk

hozzávalók 4 fõre

* 35 dkg darált háztartási keksz
* 25 dkg mascarpone
* 3-4 ek erõs feketekávé
* 3-4 ek porcukor
* 2 csomag vaníliás cukor
* 3-4 ek keserĂ» kakaĂłpor
* 1 ek konyak (ez el is maradhat)

elkészítés:
- A krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a kávéval és a konyakkal összedolgozzuk.
- Kézzel gombócokat formálunk belõle és kakaóporban megforgatjuk.
- 1-2 órára hûtõbe tesszük.
  edes, 11:14 Itt megírhatod a véleményed edes


Ropogós szelet nutellával:

Hozzávalók:

Az alsó réteghez:
10 dkg natĂşr puffasztott rizs
5 dkg kakaós puffasztott gabonapehely (a natúr és a kakaós aránya tetszés szerint változtatható)
30 dkg mályvacukor (pillecukor)
10 dkg vaj
20 dkg nutella

A csokoládés réteghez:
20 dkg nutella
25 dkg étcsokoládé
1 evõkanál olaj

A puffasztott rizst egy nagyobb tálban összekeverjük a kakaós puffasztott gabonapehellyel. A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mályvacukrot, amit aztán lassú tûzön addig kevergetünk vele, amíg az teljesen fel nem olvad benne. Ekkor hozzáadjuk a nutellát. Jól összekeverjük. Egy ragacsos, enyv szerû krémet kapunk, amit aztán összekeverünk a puffasztott gabonapelyhekkel. A keveréket egy háztartási fóliával, vagy sütõpapírral kibélelt 25x25 centis formába jól belenyomkodjuk. Ha laposabb szeleteket szeretnénk, akkor tegyük nagyobb edénybe, vagy készítsünk nyugodtan fél adagot. Ebbõl az anyaghányadból ugyanis tekintélyes mennyiségû ropogtatni valóhoz jutunk. :)
Elkészítjük a csokoládés réteget, amihez a csokoládét vízgõz felett felolvasztjuk. Hozzákeverjük a nutellát és az olajat. Rásimítjuk a sütemény tetejére, majd hûtõbe tesszük, amíg a teteje meg nem dermed. Nem muszáj hûtõben tartani, elég, ha hûvös helyre tesszük . Tetszés szerinti szeleteket vágunk belõle.
  edes, 11:12 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. szeptember 17., péntek Nekem tetszik!
0  


Banános-csokis sütemény

Hozzávalók egy 18×24 cm-es sütõformához:

12,5 dkg vaj
12 dkg cukor
2 db banán villával szétnyomkodva
2 db tojás
18 dkg liszt
0,5 tk sütõpor
9 dkg étcsokoládé

A csokimázhoz:

8 dkg étcsokoládé
1 kk olaj

A sütõformát kivajazzuk és elõmelegítjük a sütõt 180 fokra. A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokit apróra vágjuk vagy lereszeljük. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a cukrot, a tojásokat, a szétnyomkodott banánokat és jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztet, a sütõport és az apróra vágott vagy reszelt csokoládét, jól elkeverjük, a sütõformába kanalazzuk, egyenletesen eloszlatjuk és 20 perc alatt készre sütjük. Hûlni hagyjuk, majd ha már kihûlt, elkészítjük a csokimázat. Kis lábasban alacsony hõmérsékleten olvasztani kezdjük a csokoládét, kevergetve, nehogy leégjen, majd ha megolvadt, hozzáadunk 1 kk olajat, jól elkeverjük és a fényes csokimázzal lekenjük a sütemény tetejét, megvárjuk míg megdermed és kész a hétvégi sütemény!

  edes, 13:54 Itt megírhatod a véleményed edes

Böske szelet

Hozzávalók:
A tésztához:
5 tojás
10 ek vĂ­z
35 dkg cukor
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 cs sütõpor

A krémhez:
3 ek liszt
2 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
1 cs. vaníliás cukor
0,5 dl rum

1. 180 fokra melegítjük a sütõt és kivajazunk-lisztezünk egy nagyobb tepsit. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjébõl kemény habot verünk.
2. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is hozáadjuk és 180 fokon kb 20 perc alatt kisütjük.
3. A krémhez a tejbõl és lisztbõl sûrû krémet fõzünk, majd ha kihûlt, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is. A kihûlt tészta tetejére kenjük és csokimázzal vonjuk be.

  edes, 13:47 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. szeptember 14., kedd Nekem tetszik!
0  


Fischerová

5 tojássárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverjük.Hozzáadunk 25 dkg vajat, 5 dkg mazsolát rumban megáztatva, 13 dkg õrölt diót, kiskanál fahéjat, 4 evõkanál grízes lisztet és legvégül könnyedén az 5 tojás habját.
Kikent tepsiben közepes lángon sütjük.
Glazúr: 3 evõkanál erõs feketekávé, 10 dkg porcukor. 1 evõkanál kakaó. Gõz fölött sûrûre fõzzük. Amikor levettük a tûzrõl hozzáadunk 5 dkg vajat, A sütire öntjük.
Jó étvágyat!

  edes, 23:52 Itt megírhatod a véleményed edes


Diós-vaníliás szelet
TĂ©szta:
3 tojás
10 dkg list
10 dkg cukor
10 dkg darált dió (inkább durva, mint finom)
csipet fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütõpor

Krém:
2,5 dl tej
vaníliás puding
3 ek. cukor
vaníliáscukor
20 dkg vaj
3 tojás sárgája
15 dkg porcukor

Tojáshab:
3 tojás fehérje
12 dkg cukor
reszelt csoki (elhagyhatĂł)



1. A tojásokat ketté választottam. A sárgájából, tejbõl, olajból és a liszt felébõl egy pépet készítettem.
2. A maradék lisztet, diót, fahéjat, sütõport összekvertem és a tojásos péphez adtam.
3. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá vertem és óvatosan összekevertem a többi eleggyel.Sütõpapírral bélelt tepsibe öntöttem, majd 160 fokon 35-40 percig sütöttem.

4. Megfõztem a krémet: tejbõl, pudingporból és a cukorból. Közben a vajat a tojások sárgájával és a porcukorral habosra kevertem. Miután kihült a puding, hozzá kevertem.
5. A tojások fehérjét felvertem, közben apránként hozzá adagoltam a 12 dkg cukrot.

A kihûlt tésztára rákentem a vajjal kikevert pudingos krémet, a tetejére tettem a habot. Csokireszelékkel szórtam meg.


  edes, 23:38 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. szeptember 9., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Annyira guszta ez a süti amit találtam neten, hogy gondoltam megosztom veletek :-)



Túrós szilvás kocka

Hozzávalók:
Tésztához:

* 70 dkg liszt
* 25 dkg zsĂ­r
* 1 tojás
* 1 dl tej
* 1 teáskanál cukor
* 2,5 dkg élesztõ
* kenéshez: 1 tojássárga

Töltelékhez:

* 1 kg tehéntúró
* 1 kg kékszilva
* 3 tojás
* 2 evõkanál búzadara (gríz) + szóráshoz
* 20 dkg cukor
* 1 citrom reszelt héja
* vaníliaaroma v. vaníliás cukor
* fahéj

Elkészítése:

* A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk.
* Elkészítjük a tölteléket: a túrót minden hozzávalóval (fahéj kivételével) krémesre keverjük.
* A tésztához az élesztõt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. Ha túl száraz lenne, tejjel lágyíthatjuk. Két részre osztjuk, egyenként közepes tepsi méretûre nyújtjuk.
* Az egyik lapot a tepsibe helyezzük, kevés búzadarával szórjuk meg. Ráhalmozzuk a túrós tölteléket, ismét megszórjuk búzadarával, majd a félbevágott szilvákkal kirakjuk.




* Befedjük a másik tésztalappal, villával megszúrkáljuk, majd lekenjük vizezett tojássárgával.
* 180 fokon 40-50 percig sĂĽtjĂĽk, amig a teteje megpirul.
* Kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

A tésztája nagyon omlós, a töltelék lágy, rég ettem ilyen finom süteményt. Nagyon kiadós!

  edes, 9:19 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. augusztus 30., hétfő Nekem tetszik!
0  


Tejfölös süti

Hozzávalók:
2 pohár tejföl
40 dkg liszt
20 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 db tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütõpor
reszelt citromhéj
10 dkg diĂł vagy mandula

Készítés:
A margarint olvasszuk fel, és keverjük habosra a cukorral és a tojásokkal.
A lisztet a sütõporral keverjük össze. A citromhéjat, valamint a vaníliás cukrot és a tejfölt a liszttel együtt dolgozzuk össze a margarinos masszával.
A tésztát öntsük egy kivajazott, kilisztezett sütõformába, szórjuk rá a darált diót vagy mandulát. Elõmelegített sütõben világosbarnára süssük meg. Hagyjuk kissé kihûlni, borítsuk ki a formából és kakaós porcukorral hintsük meg.

  edes, 23:12 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. augusztus 27., péntek Nekem tetszik!
0  


Kinder Bueno

Hozzávalók:
a tésztához: 7 tojás fehérje, 7 evõkanál kristálycukor, 2,5 evõkanál liszt, 2,5 evõkanál zsemlemorzsa, 1/2 csomag sütõpor, 12 dkg dió durvára vágva; a krémhez: 1 liter tej, 7 tojássárgája, 2 csomag vaníliás pudingpor, 20 dkg kristálycukor, 2 evõkanál keserû kakaópor, 25 dkg sütõmargarin; 20 dkg babapiskóta, kb. 3 dl tej, 25 dkg mogyorókrém; a tetejére: 5 dl habtejszín, ár csipet kakaópor

Elkészítés:
Egy 36×31 cm-es tepsit kikenünk olajjal és belisztezzük. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. A 7 tojásfehérjét a 7 kanál cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a zsemlemorzsás, sütõporos-lisztes keveréket, végül a durvára vágott diót. Belesimítjuk a tepsibe, és szép világosbarnára sütjük, majd még melegen rákenjük a mogyorókrémet.

A krémhez a tejet felfõzünk a cukorral, a 7 tojássárgájával és 2 csomag vaníliapudinggal. Ha kihûlt, hozzákeverjük a margarint. A krém felét rákenjük a mogyorókrémes lapra, a másik felébe belekeverünk 2 evõkanál keserû kakaóport.
A vaníliás krémre tejben kicsit megáztatott babapiskótákat rakunk, erre jön rá a kakaós krém. A tetejére kenjük a felvert 5 dl tejszínhabot, és megszórjuk pár csipet kakaóporral. Legalább 1 órára hûtõbe tesszük.

  edes, 22:07 Itt megírhatod a véleményed edes


Emeletes boldogság

Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg sütõmargarin, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 4 evõkanál méz, 1 csomag sütõpor, kevés tej, a krémhez: 7 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 2 evõkanál liszt, 25 dkg sütõmargarin, 20 dkg porcukor; a töltelékhez: 5 cl rum, 1 csomag zselés cukorka, 20 dkg aszalt sárgabarack, 2 evõkanál kakaó, fél doboz babapiskóta; a csokimázhoz: 10 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 1 evõkanál kakaó, 1 evõkanál tej, 1 evõkanál liszt

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és három lapot sütünk belõle. A krémhez a tejet a vaníliás pudinggal és a liszttel sûrûre fõzzük, ha kihûlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot. A kikavart krémet két részre osztjuk, az egyik felébe zselés cukrot, aszalt barackot aprítunk és rumot teszünk, a másik felébe kakaópor kerül.
Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát, újra krémet kenünk rá, erre kerül a második lap, erre tesszük a zselés cukros, aszalt gyümölcsös krémet, majd a harmadik lapot. A tetejére csokimázat teszünk, amihez a porcukrot, a vajat, a kakaót, a tejet és a lisztet gõz fölött keverjük ki (vagy készen kapható tortabevonót is használhatunk).

  edes, 22:05 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. augusztus 25., szerda Nekem tetszik!
0  


Banános süti

Hozzávalók:

25 dkg margarin,
20 dkg kristálycukor,
4 tojás,
4 banán,
30 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag sütõpor.

Elkészítése:

A szobahõmérsékletû margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A banánt pépesre turmixoljuk, vagy csak villával összenyomkodjuk és a margarinos keverékhez adjuk. A lisztet összekeverjük a sütõporral és a vaníliás cukorral, majd a nedves anyagok keverékébe forgatjuk. Jó alaposan kikeverjük és egy sütõpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. 220 fokon 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetejét porcukorral szórjuk meg és kockákra vágva tálaljuk.

Jó, intenzív banán illata lesz, egy pohár hideg tej vagy forró tea mellé ideális vasárnap délutáni csemege.

  edes, 22:14 Itt megírhatod a véleményed edes


Hamis krémes

Hozzávalók:

2 csomag négyzet alakú háztartási keksz.
4 vaníliás pudingpor,
5 tojás,
15 dkg cukor,
1,5 l tej,
1 csomag vaníliáscukor,
25 dkg porcukor.

Elkészítés:

Keksz felét szorosan tepsibe rakjuk.Vaníliás pudingot,tojások sárgáját,15 dkg cukrot,vaníliáscukrot kevés tejjel simára keverjük,majd hozzáadjuk a többi tejet is,és sûrûre fõzzük.Fórrón a kekszre öntjük,és befedjük a másik csomag keksszel.

Tetejére:

5 tojás fehérjébõl a 25 dkg porcukorral gõz fölött kemény habot verünk,és a kekszre simítjuk.

Díszíteni csokireszelékkel,vagy színes cukorkákkal lehet.

  edes, 22:02 Itt megírhatod a véleményed edes


Csíkos tallér

Hozzávalók:
(4 fõre)

50 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütõpor
2 evõkanál kakaópor
csipet sĂł

Elkészítése:

A hozzávalókat a kakaó kivételével összegyúrjuk, két cipót formálunk. Az egyikbe még gyúrunk kakaóport, a másikba vaníliás cukrot.
Mindkét cipót egyforma nagyságúra nyújtjuk, utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük. Hûtõbe tesszük nagyjából másfél órára, majd amikor már megkeményedett a tészta, vékony szeletekre vágjuk.
Vajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben 190°C-on 20 perc alatt megsütjük.

  edes, 21:58 Itt megírhatod a véleményed edes


Vaníliás-kakaós rizsfelfújt

Hozzávalók:

18 dkg rizs
7 dl tej
6 dkg vaj
8 dkg kristálycukor
2 dkg kakaĂłpor
6 db tojás
1 ostyalap
1 csipetnyi sĂł,
1 evõkanál vaníliás cukor, + 1 kávéskanál
1 citrom reszelt héja
1 evõkanál porcukor

Tepsi kikenéséhez:

vaj,
zsemlemorzsa

Elkészítése:

A rizst fél liter vízben felforraljuk, kb. 3 percig fõzzük, leszûrjük, leöblítjük, és lecsepegtetjük.

A tejet a vajjal, 1 csipetnyi sóval, 1 evõkanál vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal felforraljuk. Eztán hozzáadjuk a rizst és kislángon, kb. fél óra alatt puhára fõzzük.

4 tojást szétválasztunk. A tojássárgájákat 1 kávéskanál vaníliás cukorral krémesre keverjük, és hozzáadjuk a rizshez. A tojásfehérjébõl és a cukorból habot verünk. A rizs masszát ketté osztjuk. Egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport, és mind a 2 felébe belekeverjük a tojáshab felét.

30 x 22 cm-es tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával meghintünk. Belesimítjuk a kakaós masszát, lefedjük az ostyalappal. Majd ráterítjük a maradék rizs masszát. Elõmelegített sütõben 180 fokon 35 percig sütjük. Közben a maradék 2 tojást szétválasztjuk A tojásfehérjéket 2 dkg kristálycukorral habbá verünk. A sütõbõl kivett felfújtra rásimítjuk a habot, megszórjuk az 1 evõkanál porcukorral, visszatesszük a sütõbe, és 15 perc alatt világos barna színûre sütjük.

Tejszínhabbal tálaljuk.

  edes, 21:54 Itt megírhatod a véleményed edes


EgyszerĂ» kĂłkuszos sĂĽti

Hozzávalók:

20 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg kókuszreszelék,
2 tojás,
1 nagy pohár tejföl,
1 sütõpor,
1 vaniliás cukor.

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálban fakanállal összekeverjük, kivajazott vagy sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük. Elõmelegített sütõben megsütjük. Tetejére 10 dkg-os tortabevonót olvasztunk, egyenletesen elkenjük rajta.
Nagyon finom, és gyorsan elkészül.

  edes, 21:51 Itt megírhatod a véleményed edes


Gyümölcskocka-sütés nélkül

Hozzávalók:
(12 szelethez)

1 kg háztartási keksz (apró kocka alakú)
2 nagy pohár tejföl + 1 kicsi pohár
3 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
idény gyümölcs (málna, eper, sárgadinnye stb.) a gyümölcshöz illõ gyümölcskocsonya

Elkészítése:

A 3 pohár tejfölt összekeverjük a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal. Gondolatban négy részre osztjuk, mert ezzel kenjük meg a négy sor keksz közti részeket, és az utolsó kekszsor tetejét.
Egy hagyományos tepsit kibĂ©lelĂĽnk folpack fĂłliával, Ă©s kirakjuk a kocka keksszel, rákerĂĽl a tejföl, keksz, tejföl keksz…. Az utolsĂł sor kekszet lekenjĂĽk a tejfölös krĂ©mmel, Ă©s minden kockára egy gyĂĽmölcsöt teszĂĽnk
Elkészítjük a gyümölcskocsonyát és az egész tepsit bevonjuk vele. Egy éjszakára hûtõbe tesszük, majd szépen felkockázva tálaljuk. Itt a felhasznált gyümölcs málna.

  edes, 21:42 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. augusztus 18., szerda Nekem tetszik!
0  


RĂ©szeges szelet

TĂ©szta:

6 tojássárgáját 15 dkg porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 7 evõkanál réteslisztet, fél csomag sütõport, 1 kávéskanál ecetet, 2kanál fehérbort /vagy vizet,3 dkg kakaóport. Hozzáadjuk még a tojások felvert habját. Kisütjük, mint a piskótát.


Krém:

6 tojássárgájából, 3 evõkanál lisztbõl, 3dl tejbõl sûrû krémet fõzünk. 1 ráma margarint 15 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kikavarunk habosra. Ha kihûlt a massza, a margarinnal összevegyítjük és a barna piskóta tetejére kenjük. Utána a 6 tojásfehérjét 30dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral gõz fölött kemény habbá verjük. Ezt rákenjük a sárga krém tetejére, ezután csokoládéreszelékkel leszórjuk!

Jó étvágyat hozzá!

  edes, 9:31 Itt megírhatod a véleményed edes



TrĂłpus szelet (egyszerĂ» Ă©s olcsĂł)

Hozzávalók:
(kb. 3személyre)

fél csomag háztartási keksz
1 csésze kávé (ha gyerek is eszik belõle, márpedig miért ne enne, akkor koffeinmentes kávé!)+cukor
1 csomag kókuszreszelék
2-3 kanál cukor
3dl tej
2-3 kanál liszt
narancsszörp
1 csomag tortazselé


Elkészítés:
A kekszeket belemártjuk a kávéba és egy tálcára sorban kirakjuk õket. A tejet felforraljuk a kókuszreszelékkel és a cukorral, majd a liszttel besûrítjük. Hagyjuk kihûlni. Ha kihûlt, rákenjünk a kekszekre. A szörppel ízesített zselét rásimítjuk a krém tetejére!



A szeletek akkorák lesznek, mint a keksz!

Lehûtjük és jó étvággyal fogyasztjuk!

  edes, 9:25 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. július 24., szombat Nekem tetszik!
0  



Gyümölcsös túrókocka sütés nélkül
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók:
25 dkg túró,2 dl tej,2 dl tejszín,1 csomag vaníliás cukor,10 dkg cukor,10 dkg vaj,3 teáskanál zselatin,3 kivi,40 dkg magozott meggybefõtt,20 dkg babapiskóta,tejszínhab és gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:
A túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összedolgozzuk.A maradék tejben felfõzzük a zselatint,vigyázva,hogy ne forrjon fel.Amikor langyosra hûlt hozzákeverjük a túrókrémhez.Az édesség hozzávalóit szögletes formába rétegesen lerakjuk.Elõször egy réteg túrókrémet simítunk formába,rá egy sor lecsepegtetett meggybefõttet teszünk.Ismét krém következik amit meghámozott,vékonyra szeletelt kivivel rakunk ki.Az utólsó sor túrókrém legyen.Babapiskótával beborítjuk a tetejét azután hûtõszekrénybe dermesztjük.Egy óra múlva kivesszük és óvatosan tálra borítjuk.Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.

  edes, 14:11 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. július 23., péntek Nekem tetszik!
0  



Citromos kocka cukorkákkal
Elkészítési idõ: 1,5 óra
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg margarin
3 evõkanál cukor
1 db tojás
fél csomag szalalkálit 1 dl langyos tejbe felfuttatni

Krém:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dl tej
1 vanĂ­lia puding
2 csapott evõkanál liszt
1 db citrom

Fehér máz:
1 tojásfehérjét 12 dkg porcukorral és egy kanál citrom levével sûrûre keverjük és ezt simítjuk a tészta tetejére.

Elkészítés:
A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk és 3 lapot sütünk a gáztepsi hátoldalán.

A tejet, a pudingot és a lisztet sûrû krémmé fõzzük, ameddig hûl, addig a rámát a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összeöntjük és a citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk és így habosítjuk tovább a krémet

A lapokat ezzel a krémmel töltjük meg, tetejére fehér mázat teszünk.
Megvárjuk, míg egy kicsit szárad a tetején a máz és megszórjuk színes cukorkával vagy lehet tortadarával is.

  edes, 21:54 Itt megírhatod a véleményed edes



Bögrés-mákos sütemény
Elkészítési idõ: 1 óra
Hozzávalók:
1 bögre mák (darálva)
1 bögre cukor (darálva)
1 bögre liszt
1 bögre tej
egy egész tojás
egy csipet sĂł
2 evõkanál olaj
kiskanálnyi sütõpor
(A "bögre" ajánlott mérete kb. 2,5 deciliter)

Elkészítés:
A felsorolt anyagokat összekeverjük, kizsírozott, (vagy kivajazott), és kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Közepesen meleg sütõben 15-20 perc alatt megsül. A tetejére lehet csoki mázat is tenni. A tésztába lehet citrom vagy narancshéjat reszelni.

  edes, 21:50 Itt megírhatod a véleményed edes



Balatoni szelet
Elkészítési idõ: 1 óra
Hozzávalók:
TĂ©szta:
1 tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2 evõkanál tej
2 evõkanál méz

A krém:
2 dl tej
1 evõkanál gríz
15 dkg vaj
2 evõkanál kakaó
20 dkg porcukor

Elkészítés:
Gõz fölött jól átmelegítjük a a hozzávalókat, majd hozzákeverünk 45 dkg lisztet, és egy csomag sütõport. Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítünk, kinyújtjuk kb. 2 mm vastag lappá, és egy zsírozott lisztezett, vagy sütõpapírral bélelt tepsiben kisütjük egyenként a lapokat.

A vajat, a cukrot, a kakaót kikeverjük, a grízt a két deci tejben megfõzzük. Ha kihûlt, hozzákeverjük a kikevert vajhoz.
Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli).

Az elkészült és kihûlt lapokból egyet megkenünk a krém felével, rárakjuk a következõ lapot, azt megkenjük lekvárral, újabb lap, krém másik fele, még egy lap, és annak a tetejét megszórjuk porcukorral. Egy napig hûtõben pihentetjük, amíg a tésztája megpuhul.

  edes, 21:44 Itt megírhatod a véleményed edes


Almás süti sütés nélkül
Elkészítési idõ: 1 óra
Hozzávalók:
1kg alma
2,5 cs. babapiskĂłta
2 vaníliás puding
5 dl vĂ­z
cukor ízlés szerint
kis fahéj
citromlé

Elkészítés:
Az almát lecukrozom és citromozom, hogy ne barnuljon meg. Puhára fõzöm, mikor kész, tiszta szûrõben lecsepegtetem. A pudingot a vízzel elkeverem, az almára öntöm és besûrûsödésig fõzöm. Rétegenként: babapiskóta, krém, én akkor egy sor kekszet szoktam tenni, majd megint krém. Tetejére babapiskóta kerül, vagy ha marad krém, akkor lehet krém, akkor csokit szoktam ráreszelni. De ha babapiskóta a teteje, akkor a csokit ráolvasztani.

Nagyon hamar megpuhul.

  edes, 21:31 Itt megírhatod a véleményed edes



Almás krémes
Elkészítési idõ: 1 óra

Hozzávalók:

Tészta: Töltelék:
6 tojás 6 dl tej
6 evõkanál kristálycukor 6 evõkanál liszt
6 púpozott evõkanál liszt 1 tojás
Fél csomag sütõpor 1 vaníliacukor
6 evõkanál víz 20dkg margarin
Csipet sĂł 15 dkg porcukor
7 nagy szemû alma 1 mokkáskanál fahéj
1 tábla keserûcsokoládé

Tepsi kikenéséhez: 10 dkg margarin

Elkészítés:
• A sĂĽtõt 180 fokra elõmelegĂ­tjĂĽk
• A tojások sárgáját, a kristálycukrot Ă©s a vizet fehĂ©redĂ©sig keverjĂĽk. Aztán felverjĂĽk jĂł kemĂ©nyre a tojások fehĂ©rjĂ©t. A hab felĂ©t beletesszĂĽk az elõzõ masszába, majd Ăłvatosan beleforgatjuk fakanállal a liszttel elkevert sĂĽtõport. S vĂ©gĂĽl a hab másik felĂ©t is lazán hozzádolgozzuk, hogy ne törjön össze.
• A tepsit jĂłl kivajazzuk vastagon, a meghámozott almákat vĂ©kony szeletekre vágva a tepsi aljára tesszĂĽk,Ă©s megszĂłrjuk fahĂ©jjal.
• RáborĂ­tjuk az almára a masszát Ă©s elõmelegĂ­tett sĂĽtõben 35 percig sĂĽtjĂĽk.

• Közben elkĂ©szĂ­tjĂĽk a krĂ©met. A tejet feltesszĂĽk forrni. A 6 evõkanál lisztet kis tejjel Ă©s a tojással simára keverjĂĽk. A felforrt tejbe beleöntjĂĽk Ă©s gõz felett sĂ»rĂ»re fõzzĂĽk. A margarint, a vanĂ­liacukrot, Ă©s a porcukrot jĂłl összedolgozzuk Ă©s a kihĂ»lt krĂ©mhez keverjĂĽk.
• Ha kisĂĽlt a tĂ©szta, hideg helyre visszĂĽk a tepsit,mert könnyebb lesz a tĂ©sztát kiborĂ­tani. Majd kis idõ mĂşlva táblára tesszĂĽk, rákenjĂĽk a krĂ©met Ă©s a tetejĂ©re csokoládĂ©t reszelĂĽnk. Rögtön fogyaszthatjuk.

  edes, 21:26 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. június 22., kedd Nekem tetszik!
0  
CsĂ­kos sĂĽti:


Hozzávalók egy közepes tepsihez (Kb. 40 darab):

A tésztához:

3 x 1,5 dl tejföl
3 x 1 tojás
3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 x 5 evõkanál liszt
3 x 5 evõkanál kristálycukor
5 evõkanál kakaópor vagy 5 evõkanál darált mák vagy 5 evõkanál darált dió

A krémhez:

1 liter tej
8 evõkanál búzadara
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
15 dkg porcukor (az eredeti receptben 25 dkg)

A tetejére:

Néhány evõkanál darált dió, csokireszelék, és fél szem diók


A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Három egyforma sütõpapír darabot vágunk. Az elsõvel kibéleljük a tepsit. 1 egész tojást habosra keverünk 5 evõkanál kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 evõkanál lisztet és a mokkáskanál szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 evõkanál darált diót. A masszát a kibélelt tepsibe öntjük, elsimítjuk, és megsütjük. Míg az elsõ tészta sül, elkészítjük a második adag masszát, csak a dió helyett mákot teszünk bele. Ha az elsõ adag tészta kisült, deszkára borítjuk. A tepsibe új adag sütõpapírt teszünk, és a mákos masszát az elõzõhöz hasonlóan kisütjük. Ugyanígy készítjük el a kakaós tésztát, de azt benne hagyjuk a tepsiben.
A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett beleszórjuk a grízt, vagyis a búzadarát. Addig fõzzük kevergetve, míg be nem sûrûsödik. Ha kész, érdemes az edényt hideg vízbe állítani, hogy gyorsan hûljön. A vajat habosra keverjük a cukorral (én úgy éreztem, elég lesz a kisebb mennyiség is), és mikor a tejbegríz kihûlt, akkor azt is belekeverjük.
A krémet háromfelé osztjuk. A tepsiben maradt kakaós tésztát megkenjük. Ráborítjuk a mákosat, és a második réteg krémet is rákenjük. A diós megy a tetejére, de a sorrenden lehet változtatni.
Végül a sütemény tetejét is megkenjük a harmadik adag krémmel, és rászórjuk a darált diót, a csokireszeléket, vagy kinek mije van. A fél diók is jól mutatnak rajta. Hûtés után takaros kockákra vágjuk

Óriási adag, fele is elég lenne. :)

  edes, 9:52 Itt megírhatod a véleményed edes
Karamell szelet:



Hozzávalók

Tésztához:
20 dkg cukor
1 dl és 3 evõkanál tej
10 dkg margarin
1 tojás
3/4ed csomag szalakáli
liszt

Krémhez:
5 dl tej
3 csomag karamell puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

Tetejére:
tortabevonó csokoládé


Elkészítés
1. A cukrot alacsony tûzön megpirítjuk, majd 1 dl tejjel felöntjük.

2. Amint kihûlt, hozzáadjuk a 10 dkg margarint, a tojást, és a 3 evõkanál tejben elkevert szalakálit.

3. Addig adagolunk hozzá lisztet, amíg egy könnyen sodorható tésztát kapunk. 4 db közepes tepsi nagyságú lapot nyújtunk belõle, majd ezeket egyenként megsütjük.

4. A pudingport egy kevéske hideg tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejben megfõzzük.

5. A porcukrot a margarinnal krémesre keverjük, és hozzáadjuk a kihûlt pudingot.

6. A krémet elosztjuk a lapok között, a tetejét a megolvasztott tortabevonóval bevonjuk.

  edes, 9:26 Itt megírhatod a véleményed edes
Diós-vaníliás süti



Hozzávalók

A tésztához:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- fél csomag sütõpor
- csipetnyi fahéj



A krémhez:

- 2,5 dl tej

- 3 tojássárgája

- 15 dkg porcukor

- fél csomag vaníliás pudingpor

- 3 e.k. cukor

- fél vaníliarúd

- 30 dkg vaj vagy margarin



A tojáshabhoz:

- 3 tojásfehérje

- 12 dkg cukor

- fél citrom leve és héja

- reszelt csokoládé a díszítéshez


Elkészítés

A tésztához válasszuk szét a tojásokat.
A sárgájából, a tejbõl, az olajból illetve a liszt felébõl készítsünk pépet.
A tojásfehérjébõl és a cukorból verjünk habot, majd keverjük bele a pépet.
A diót, fahéjat és a sütõport keverjük el a maradék liszttel, majd óvatosan forgassuk a masszába.

BĂ©leljĂĽnk ki egy tepsit sĂĽtõpapĂ­rral, majd öntsĂĽk bele a tĂ©sztát. 160 ºC fokos sĂĽtõben 30-40 percig sĂĽssĂĽk.


Míg a tészta sül, nekiláthatunk a krémnek.
Fõzzünk pudingot a pudingporból, tejbõl és cukorból.

A tojássárgáját habosítsuk fel a porcukorral, majd tegyük bele a puha margarint és a vaníliát. Végül öntsük hozzá a kihûlt pudingot, és keverjük össze.

Kenjük a krémet a kihûlt tészta tetejére, majd tegyük hûtõszekrénybe egy rövid idõre.



Verjük fel a tojásfehérjét és a cukrot, majd csurgassuk bele a tojáshabba a citromlevet, és öntsük hozzá a reszelt citromhéjat is.

A tojáshabot kenjük a vaníliás krém tetejére, majd hintsük meg csokiforgáccsal.

  edes, 9:21 Itt megírhatod a véleményed edes
  2010. május 15., szombat Nekem tetszik!
0  

KatĂł szelet
Hozzávalók
A tésztához:
50 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 sütõpor
3 tojás sárgája
kevés tej

A töltelékhez:
1/2 dl rum
1 evõkanál baracklekvár
1/2 pohár meleg tej
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
2 kávéskanál kakaópor

A tetejére:
3 tojás fehérje
30 dkg cukor

A díszítéshez:
csokidara

Elkészítés

1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a többi hozzávalóval és annyi tejjel, hogy jól nyújtható legyen.

2. Sima tésztává gyúrjuk, és 3 egyforma lapot sütünk belõle, sütõpapírral bélelt sütõlapon, elõmelegített sütõben, közepes tûznél.

3. A töltelékhez egy lapot összemorzsolunk, a meleg tejjel meglocsoljuk, lekvárt és rumot adunk hozzá.

4. Egy másik tálban a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a diót és a kakaóport is hozzádolgozzuk.

5. A két masszát összekeverjük, és ezt töltjük a megmaradt két lap közé.

6. A tojásfehérjét a cukorral gõz fölött kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Még melegen meghintjük csokidarával. Másnap forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  edes, 17:31 Itt megírhatod a véleményed edes

Babapiskótás süti
Hozzávalók
Tésztához:
2 evõkanál kakaópor
2 egész tojás
2 evõkanál méz
20 dkg cukor
5 dkg margarin
40 dkg liszt
2 mokkáskanál szódabikarbóna

Krémhez:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
2 csomag vaniliás cukor
fél liter tej
6 púpozott evõkanál rétesliszt
2 csomag babapiskĂłta
2 dl rum

Elkészítés
1. A tésztához valókat - a liszt és a szódabikarbóna kivételével -, gõz fölött 5 percig kevergetjük. A szódabikarbónát a liszthez adjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Simára gyúrjuk, majd két nagy tepsi nagyságú lapot nyújtunk belõle. Sütõpapírral bélelt tepsiben, elõmelegített sütõben, közepes tûznél egyenként megsütjük.

2. A tejet a vaníliás cukrokkal és a liszttel sûrûre fõzzük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a kihûlt tejes masszát. Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, erre rumban megforgatott babapiskótákat helyezünk.

3. Rátesszük a krém másik felével megkent második tésztalapot, krémes felével lefelé. Jól lenyomatjuk és legalább egy napig puhulni hagyjuk.

  edes, 17:15 Itt megírhatod a véleményed edes



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.