CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. április 18.   csütörtök   Andrea, Ilma, Apolló, Uzor, Verner   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



amica naplója

  2013. január 2., szerda Nekem tetszik!
1  
Hello!

Holnap kimegyek a parkomba és iszom egy naaaaaaaaagy caramell macchiatot! Mert megérdemlem! :)
Igen, ez azt jelenti, hogy még pår óråt itthon töltök, ami gyorsan elszalad majd, mert még intézek ezt-azt, és hogy Ôszinte legyek, nem is bånom, hogy mår megyek is.
JĂł volt itthon...
Ismét...
És ismĂ©t köszönetet kĂ©ne mondanom pletykagyĂĄros Ă©s sĂ©rtĂ”dĂ©keny rokonaimnak, akik Ă©pp csak azt nem veszik Ă©szre, Ă”k hogyan viselkednek velem Ă©s hogy a "Katika milyen csĂșnyĂĄn - Ă©s/vagy - szemtelenĂŒl viselkedett" kezdetĂ» mondataik köszönĂ”viszonyban sincsenek az igazsĂĄggal, mint ahogyan az sem, hogy "szegĂ©ny anyukĂĄja ott bĂłcorgott egyedĂŒl a dublini reptĂ©ren, mert Katika nem ismeri meg a sajĂĄt anyjĂĄt, micsoda szĂ©gyen!". Ja! Ez is egy valĂłsĂĄg tartalom nĂ©lkĂŒli törtĂ©net a sok mĂĄsik kreĂĄlt sztori mellett.
És persze köszönettel tartozom azon vĂ©lt vagy valĂłs barĂĄtaimnak is, akik sem a visszahĂ­vĂĄs, sem az ĂŒzenetkĂŒldĂ©s fogalmĂĄt nem ismerik, miközben ĂĄtszervezem az amĂșgy is szĂ»kös programokra lĂ©vĂ” idĂ”met, hogy legalĂĄbb egy nagyon picit, hogy egyĂŒtt, mert hosszĂș ideje nem, stb... De hĂĄt... Nem erĂ”szak a disznĂłtor, maximum a disznĂłnak. :)
IsmĂ©t rĂĄjöttem, de ezĂșttal azt hiszem, meg is tanultam a leckĂ©t.
És ugyan mĂ©g nem tudom, mikor lesz a következĂ” hazalĂĄtogatĂĄsom, de mĂĄr most tudom a programjaimat. NyilvĂĄn ĂĄtszervezĂ”dhet, de ennek igen kicsi az esĂ©lye.
Utazni fogok. Pl meglĂĄtogatom AnyukĂĄm nagynĂ©njĂ©t, aki nagyon messze lakik ugyan, de akĂĄrhĂĄnyszor beszĂ©lĂŒnk, mindig szeretettel, Ă©rdeklĂ”dĂ©ssel viseltetik irĂĄntam. És Õ csak az egyike lesz azoknak, akikkel... :)

De hogy jĂłt is mondjak, köszönöm azoknak, akik a rövid itthon tartĂłzkodĂĄsom alatt velem, mellettem voltak! Édeanyamnak (akit megismerek :D), nagybĂĄtyjĂĄmnak (ApukĂĄm öccse), unokatesĂłimnak (nem, nem mindnek, de hĂĄromnak Ă©s pĂĄrjaiknak nagyon), anyukĂĄm kisebb öccsĂ©nek Ă©s pĂĄrjĂĄnak, NiniĂ©knek, Szabinak, GĂĄbornak Ă©s Norbinak, na meg VerĂĄmnak Ă©s a tĂĄncolĂłs csapatĂĄnak illetve BejĂĄnak Ă©s PetruskĂĄnak, akikkel meg marhanagyot buliztunk Qiumbyn, miutĂĄn jĂłl kibeszĂ©lgettĂŒk magunkat - nagy röhögĂ©sek közepette- egy teahĂĄzban. Nem biztos, hogy teljes a nĂ©vsor, de Nekik mindenkĂ©pp köszönöm! :)

Most megyek, mert még dolog van az indulås elÔtt, de majd jövök még, otthonról.

PĂĄ pĂĄ

U.i.: Ezt - most kĂŒlönösen! - fontosnak tartom!
A naplóm még mindig az én jåtszóterem, senki nem åll pisztollyal a fejed mellett, hogy olvasd! Ha nem tetszik a tartalom, ne engem szidj, bånts, ítélj!:)
  amica, 9:29
  2013. január 1., kedd Nekem tetszik!
0  
HalihĂł! Vagy jĂł reggelt? :)

Mindenesetre nagyon boldog Ășj Ă©vet Mindenkinek. EgĂ©szsĂ©get, BĂ©kĂ©t (lelki bĂ©kĂ©t elsĂ”sorban), Szeretetet, VidĂĄmsĂĄgot! Ezek nagyon fontosak! :)
Meg van egy rakat mĂĄs is, ami fontos, vagy legalĂĄbbis fontosnak tartjĂĄk, de hĂĄt mindenki a maga pogĂĄcsĂĄjĂĄt, a maga szĂĄja Ă­ze szerint.
Ja! És megbocsĂĄjtĂĄst is. :) BĂĄr, ha az a kiindulĂłpont, hogy Ășj Ă©v, Ășj Ă©let... Mindenesetre most is, ahogy eddig minden Ă©vben, hosszĂș-hosszĂș idĂ” Ăłta igyekszem az Ó Ă©vben hagyni a sĂ©relmeimet Ă©s tiszta lappal kezdeni az Ășj Ă©vet. Ez nem fogadalom, de döntĂ©s! Az Ă©n döntĂ©sem. Mint ahogy nagyon sok minden mĂĄs is.
PĂ©ldĂĄul, hogy nem Ă­rtam tegnap Ă©vĂ©rtĂ©kelĂ”t. Gondoltam, megleszel anĂ©lkĂŒl is. Meg voltĂĄl? :)
Gondolkodom, mit Ă­rhatnĂ©k mĂ©g, de idĂ©n mĂ©g tĂșl sok minden nem törtĂ©nt...
Na jĂł, megyek, összekapom magam, aztĂĄn elkezdek kĂ©szĂŒlni a hazafelĂ© Ăștra. Tudod, hogy van ez, bĂ”rönd pakolĂĄs, jajtĂșlsĂșlyos, ĂĄtpakolĂĄs, ittnehagyjam... Lesz mĂ©g vele macera, de holnap mĂĄr a megszokott kis ĂĄgyikĂłmban hajtom ĂĄlomra fejem. :)

MĂ©g egyszer BOLDOG ÚJ ÉVET ha eljutottĂĄl idĂĄig Ă©s vĂ©gigszenvedted eme semmirĂ”l nem szĂłlĂł bejegyzĂ©st! :DD

PĂĄ pĂĄ
  amica, 11:41
  2012. november 24., szombat Nekem tetszik!
4  
Hello!

Na az van, hogy engem ĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșgy, de ĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșgy Ă©tvertek, hoyg csak pislogtam!
És azt is tudnod kell, hogy Ă©n ennek most ĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșgy, de ĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșgy örĂŒlök hogy elmondani nem tudom, viszont talĂĄn megĂ©rted, ha azt Ă­rom, X tegnap mĂĄr Ă©desen szuszizott mellettem, Ă©n meg mĂ©g mindig szĂ©les vigyorral az arcomon prĂłbĂĄltam elaludni. Vagy mĂ©g kĂ©t ĂłrĂĄn keresztĂŒl. :)))))))

SzĂłval...
Eredeti tervek szerint X haverom jön ki hozzåm, illetve nem is hozzåm, hanem egy hétvégi konferenciåra.
MegbeszĂ©ltĂŒk, hogy kimegyek elĂ© a reptĂ©rre.
X haverom magas, kedves, fĂ©rfiember, sacc/kb velem korĂș.
Én csak ott ĂĄllok Ă©s vĂĄrok, egyszercsak jön egy kb 150 magas, idĂ”södĂ” hölgy. Az ANYUKÁM!!!!!
Én ĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșgy meglepĂ”dtem, hogy se egy hang, se egy mozdulat. Álltam, totĂĄlisan lefagyva a dublini reptĂ©ren Ă©s semmi...
AnyukĂĄm meg ĂĄll velem szemben (Ă” mĂ©g "belsĂ”" terĂŒleten, Ă©n ugye kint)Ă©s integet...
Annyira, de annyira, de annyira köszönöm mindenkinek, aki ebben részt vett!!!!!!!!!!
NyilvĂĄn elsĂ”sorban Anyumnak, aki mint kiderĂŒlt, mĂĄr egy hĂłnapja intĂ©ztette a repĂŒlĂ”jegyĂ©t, de persze mindenki mĂĄsnak is aki ebben rĂ©szt vett!!!
MĂĄr sikerĂŒlt fĂ©lretennem azt, hogy engem kĂ©rem ĂĄtvertek. :)))
Azt azért elmondom neked, hoyg :

1. Ha innentÔl bårki azt mondja nekem, kijön és menjek ki a reptérre (vagy az ismerÔse jön ki, vagy az ismerÔs ismerÔse vagy az ismerÔs ismerÔsének az ismerÔse), akkor azért igen kétkedve fogadom majd az illetÔt, mert ezek utån még az is elÔfordulhat, hogy Anyum lep meg ismét.
2. InnentÔl férfi embernek mår azt se, amit kérdez! :DDD

Na, megyek, elviszem a kåvézóba anyumat, megreggeliztetem a munkahelyen a kolléganÔkkel. :)))

PĂĄ pĂĄ
  amica, 9:15
  2012. november 22., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Hello!

Most meg mår csak egyet, meg aztån még egyet! :)))

PĂĄ pĂĄ, mert rohanĂĄs dolgozĂłba, azt` majd megĂ­rom a bankos sztorit is. ;)

  amica, 12:14
  2012. november 20., kedd Nekem tetszik!
0  
Hello!

Mår csak hårmat kell aludni, aztån meg még egyet és akkor jön hozzåm X és måsnap Y. :)
MindkettejĂŒket nagyon vĂĄrom mĂĄr!!!! :))))

PĂĄ pĂĄ
  amica, 21:43
  2012. november 16., péntek Nekem tetszik!
0  
Hello!!

Tegnap este (kĂ©sĂ” este) bĂ”vĂŒlt a kĂ­vĂĄnsĂĄglistĂĄm egy tĂ©tellel. Ha nem kapnĂĄm meg utĂłnĂ©vnapi ajĂĄndĂ©kkĂ©nt (mert csak kĂ©sĂ”bb jelenik meg) Ă©s JĂ©zuska sem tennĂ© a fa alĂĄ, akkor nem is tudom... TalĂĄn (biztos!!!!), hogy megveszem majd magamnak Ă©n. :))))
aztån rongyosra nézem/hallgatom és jaj, de jó lesz! :))))

Na, inkåbb nekifogok a mai napi teendÔknek, ha mår törölték a mai munkanapunkat. :)

PĂĄ pĂĄ
  amica, 10:21
  2012. november 15., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Hello!

VĂ©gĂŒl a tegnapi vacsora, ahogy sejtettem is, pizza lett Ă©s ma is az lesz, miutĂĄn a fele megmaradt. Ma sincs sok hangulatom a fĂ”zĂ©shez. Majd holnap hazafelĂ© nagybevĂĄsĂĄrlĂĄs, utĂĄna fĂ”zĂ©s. AztĂĄn hĂ©tvĂ©gĂ©n folytatom a cipĂ”/bakancs/csizma vadĂĄszatot.

A mai nap is jó volt, fÔként, hogy szeretem sokkolni az embereket, mint tudjuk.
Van egy fiatal kollĂ©ganĂ”m, csĂ­pjĂŒk egymĂĄst, sokat szoktunk Ă”rĂŒlködni melĂł közben, ha vĂ©letlenĂŒl egy helyen dolgozunk. MinĂ” vĂ©letlen, Amy-nek hĂ­vjĂĄk. :)
Ma szĂłba kerĂŒlt a kor. Tudtam, hogy nagyon fiatalka, nyilvĂĄn lĂĄtszik rajta, kĂ©rdezte is, hogy mit tippelek, mennyi lehet. Megsaccoltam, 20 maximum 22. HĂĄt... 19.... Erre visszakĂ©rdez, mire Ă©n is tippeltetek. Hosszas gondolkodĂĄs Ă©s mĂ©regetĂ©s utĂĄn azt mondja nekem: olyan 24-26 lehetsz... Nem, nem elĂ­rĂĄs, huszonnĂ©gy,huszonhat volt a tipp!!!!
Döbbent arccal meresztgette szemeit, amikor bevallottam, hogy majdnem kĂ©tszer annyi idĂ”s vagyok, mint Õ. :)))

És ahogy sĂ©tĂĄltam hazafelĂ© a munkĂĄbĂłl, igyekezvĂ©n a kedvenc kĂĄvĂ©zĂłm felĂ© (mert ma is megĂ©rdemeltem a caramell macchiatomat, jön szembe egy csaj... Ebben ugye alapvetĂ”en semmi kĂŒlönös nem lenne, de KILLARNEYBÕL, az egyik volt munkatĂĄrsam a lĂĄny! Én ĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșĂșgy megörĂŒltem neki!!!! És ĂĄltszĂłlag Õ is nekem. Annyira jĂł volt!!!
AmĂșgy nem tudom, mi van, de kĂ©t hĂ©ten belĂŒl a mĂĄsodik ex-kollegina KillarneybĂ”l, akivel Dublinban futok össze "vĂ©letlenĂŒl" (mĂ©g mindig tartom, vĂ©letlenek mĂĄrpedig nincsenek!!!).

SzĂłval lassan tĂșl vagyunk a mai napon is, ami ismĂ©t hatĂ©kony Ă©s abszolĂșt pozitĂ­v volt!

Szeretem az ilyen napokat! :)

PĂĄ pĂĄ

U.i.: a tegnapi konyhås, nem mehetsz haza dologhoz azért annyi kiegészítésként, hogy az egyetlen magyar felszolgåló vagyok a melóhelyen és a konyhåsok, konyhai kisegítÔk 99%-a magyar. :)
  amica, 18:35
Hello!

Megint nem nyertem anyum lottĂłjĂĄn (Õ kĂŒldte a szĂĄmokat, Ă©n adom fel neki heti kĂ©t alkalommal, elĂ©g deficites mĂłka ez nekem...), Ă­gy Ășgy döntöttem, nem nĂ©zem meg a DiĂłtörĂ”t 105 euroĂ©rt. Kicsit sokallom a jegyĂĄrat... Pedig... Hmmm... SzĂ­nhĂĄz... Balett...
JĂłccakĂĄt... :)

PĂĄ pĂĄ
  amica, 0:13
  2012. november 14., szerda Nekem tetszik!
0  
Hello!

JĂł kis nap volt a mai. Megint valami szĂĄmteches konferencia van a melĂłhelyemen (az "eredetin"), potom 2100 fĂ” van az Ă©pĂŒleten, 5 emeletre "leosztva". És ehhez kĂ©pest alig volt dolgunk velĂŒk, bĂĄr azĂ©rt - az igazat megvallva - nĂ©melyiknek bele tudnĂ©k nyomni egyet az arcocskĂĄjĂĄba, amikor nem Ă©rti meg, hogy kajĂĄbĂłl vagy vagy alapon kell vĂĄlasztania Ă©s a vega option a vegĂĄknak van... Mert ugye jönnek a "kĂ©rnĂ©k rizst, marhapörit, egy kis halat Ă©s a vegĂĄt is megkĂłstolnĂĄm. Jaja, bizony, bizony... FeltĂ©teles mĂłd! Ha adnĂ©k! :))))))
Nyilvån nem egyszerû az emberekkel - semmilyen formåban!!!! - dolgozni, de nem panaszkodom, mert alapvetÔen szeretem a munkåmat! :)
SzegĂ©ny konyhĂĄsok Ă©s mosogatĂłk szoktak kiakadni, ma is az egyik srĂĄc nekiĂĄllt nyĂŒnnyögni, hogy "nem mehetsz mĂ©g haza, nem hagyhatsz itt minket ezekkel, az egyetlen normĂĄlis pincĂ©rnek maradnia kell!" Mondtam is neki, hogy maradok tisztelettel Ă©s majd holnap talĂĄlkozunk. :)
AztĂĄn hazafelĂ© elmentem mĂ©g kĂĄvĂ©zni egyet Ă©s most azon gondolkodom, hogy nagyon nincs kedvem fĂ”zni, valĂłszĂ­nĂ»leg a vacsora pizza lesz, csak le kell ugranom a kis olasz gyorskajĂĄldĂĄba Ă©rte,. MĂĄr elĂ”re gondolkodom, mit fogok mondani ĂșjdonsĂŒlt olasz cimborĂĄimnak, miĂ©rt nem lĂĄttak az elmĂșlt mĂĄsfĂ©l hĂ©tben, max akkor, ha ugyanabban az idĂ”ben voltak kint dohĂĄnyozni, amikor Ă©n is lementem egy cigire. :)))

Áh, megyek is.

Majd jövök... :)

PĂĄ pĂĄ
  amica, 19:07
  2012. november 13., kedd Nekem tetszik!
1  
Hello!

Kicsit azt hiszem, mufurcoskodom (napok óta...). Próbålok egy pår csoffadt cipÔt venni, de ebben a Dublin nevû faluban nem kapok olyat, ami minden szempontnak igazån megfelelne.
Ma talåltam kettÔt, de persze egyikbÔl sem volt méret és nem is valószínû, hogy kapnak még... Tele lett a lelkem viråggal. Az egyik egy klassz kis bakancs, a måsik pedig egy csini csizma. Håt kész vagyok.
a divat meg olyan (majd megtudjĂĄtok kb 2,5-3 Ă©v mĂșlva, amikor otthon is ez lesz a menĂ”), hogy komolyan mondom, a rosszullĂ©t kerĂŒlget.
PĂ©ldĂĄul van egy egĂ©sz helyes bakancs. Magas sarokkal. Amikor meglĂĄttam az elsĂ” ilyet, komolyan felszaladt a szemöldököm! HĂĄt most ezt tĂ©nyleg komolyan...?! És igen.
Az Írek meg veszik, mint a cukrozott cukrot, mert trendi.
Ja! Lehet, én vagyok csak ilyen "nagy" igényû, hogy pl egy bakancs öltsön mår bakancs formåt, ha mår egyszer ugye.
Na, mindegy is.

A jĂł hĂ­re pedig a mai napnak, hogy jövĂ” hĂ©ten jön egy kedves barĂĄtom. Valami munka ĂŒgy, konferencia tĂĄn, de itt lesz a vĂĄrosban pĂĄr napig, Ășgyhogy most megprĂłbĂĄlok legalĂĄbb egy napot szabaddĂĄ tenni, hogy csavaroghassunk, kirĂĄndulhassunk egyet, ha mĂĄr jön! :)

PĂĄ pĂĄ

U.i.: Hétvégén szabad leszek, drukkolj, hogy kapjak végre egy nekem tetszÔ cipÔt/csizmåt/bakancsot! :) Kösszpussz! :)))
  amica, 22:29
  2012. november 7., szerda Nekem tetszik!
0  
Hello!

A hĂ©ten mindkĂ©t helyrĂ”l szabadsĂĄgon vagyok. Megfordult a fejemben, hogy ĂĄtruccanok pĂĄr napra OlaszorszĂĄgba, meglĂĄtogatni a barĂĄtaimat, de most mindegyikĂ”jĂŒk Ă©szakon tartĂłzkodik (mĂ©g a dĂ©liek is), ahol rettenetesen hideg van, olyan helyre pedig most nem vĂĄgyom, hiszen hideget itt is kaphat az ember, amennyit csak szeretne!
Úgyhogy gyorsan ĂĄtszerveztem a programokat Ă©s ismĂ©t körbe turistĂĄskodom Dublint. Mondjuk, leginkĂĄbb pĂ©ntek-szombat-vasĂĄrnap lesz belĂ”le, mert eddig egyĂ©b dolgokat intĂ©ztem, majd holnapra elĂ­gĂ©rkeztem ismerĂ”sökhöz lĂĄtogatĂłba, Ășgyhogy szalad az idĂ”, de Dublint körbejĂĄrni alapvetĂ”en elĂ©g 2-3 nap. :)

AmĂșgy minden rendben, minden vĂĄltozatlan. :)

PĂĄ pĂĄ


  amica, 19:05
  2012. augusztus 4., szombat Nekem tetszik!
0  
Hello!

Ma az egyik dublini bevåsårlóközpontban a következÔ hangzott el (MAGYARUL!!!!!):

"Megmomondtam mĂĄr, hogy nem veszlek fel BAZDMEG, 5 Ă©ves vagy Ă©s 22 kilĂł!"

Pillanatra meglepĂ”dtem magyarul beszĂ©lĂ”, agyontetovĂĄlt apuka lĂĄttĂĄn, hallva "szimpatikus" megnyilatkozĂĄsĂĄt. GratulĂĄlok! A gyerek nyilvĂĄn nem lesz egy lelkisĂ©rĂŒlt egyed, ha mĂĄr most ilyen "nevelĂ©sben" van rĂ©sze.
Ja! És gondolhatod, nem a tetoválásai zavartak a csávóban...

Mås nincs, nagyon érdekes beszélgetéseken estem åt ma is, de håt mindennap tanulunk és - jó esetben - tanítunk is valamit. :))))

PĂĄ pĂĄ
  amica, 21:42
  2012. július 3., kedd Nekem tetszik!
0  
Hello!

Ma voltam - többek közt - a parkomban is. MegszĂĄmoltam az esĂ”cseppeket, illetve csak szerettem volna, de baromi sok volt belĂ”lĂŒk Ă©s a zöme - szĂĄmolatlanul -elmerĂŒlt a vĂ­zben, mielĂ”tt sort kerĂ­thettem volna rĂĄjuk.
AztĂĄn megĂ©rkezett egy hattyĂș csalĂĄd is, papa, mama, gyerekek, de miutĂĄn 7-en voltak (2 nagy, 5 kicsi) nem Ă­rhatom azt, hogy ott voltak hat-tyĂșk. (Ne foglalkozz mĂĄr azzal, hogy ez nyelvtanilag gĂĄzabb a gĂĄznĂĄl!)

Anyumnak pedig Ă­gĂ©rtem pĂĄr kĂ©pet, de miutĂĄn valahogy nem sikerĂŒltek a feltöltĂ©sek, ez most kimarad.
Pedig Boti babĂĄrĂłl Ă©s CsengusrĂłl is mutattam volna, de majd egy mĂĄsik alkalommal. :)

PĂĄ pĂĄ


  amica, 22:31
  2012. július 1., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Hello!

Úgy döntöttem, hogy szerdĂĄn elutazom Corkba, megnĂ©zem kosĂĄrfonĂłk gyöngyĂ©t Ă©s pĂĄrjĂĄt, csĂŒtörtök-pĂ©ntek-szombat-vasĂĄrnap pedig (ha idĂ”m is Ășgy engedi melĂł mellett) vizilabda meccsekre megyek. Jön a magyar csapat is jĂĄtszani! :))))

Most meg összekapom magam, vennem kell pĂĄr dolgot, Ășgyhogy Henivel Ă©s Ágival csajos dĂ©lutĂĄnt tartunk.
Shopping day. :))

PĂĄ pĂĄ

u.i.. Ha addig nem jönnék.. Ma este nagyon kell åm drukkolni az olaszoknak az EB döntÔn!!!!!!! ;)
  amica, 13:01
  2012. június 28., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Hello!

Baromi rég nem írtam neked, nyilvån megvolt ennek is az oka.
Igen, visszajöttem Dublinba, ahol igen jól érzem magam. Nem volt ez mindig így, most viszont nincs okom panaszra.
Dolgozom sokat, visszamentem a volt cĂ©ghez, ahol a volt fĂ”nököm (Kevin, aki nagyon meleg) heti rendszeressĂ©ggel kĂ©rdezte Heni barĂĄtnĂ”mtĂ”l tavaly oktĂłber Ăłta, hogy „Kate mikor jön vissza?”, „Kate nem akar visszajönni?”, „Nagyon vĂĄrom mĂĄr, hogy Kate visszajöjjön!’. AzĂ©rt ez jĂł Ă©rzĂ©s, bĂĄr nyilvĂĄn az is az oka ennek, hogy anno a Croke Parkban „letettem valamit az asztalra”. VĂĄrt mĂĄr nagyon. :)
Amikor bementem a CCD-be (www.theccd.ie), ahol Kevin a legnagyobb fÔnök és meglåtott, åtölelt, kaptam egy nagy puszit tÔle, megkérdezte, hogy vagyok, majd közölte, hogy a formanyomtatvånyokat ki kell tölteni és a következÔ héttÔl dolgozhatok is.
HozzĂĄtennĂ©m, nagyjĂĄbĂłl 50 felszolgĂĄlĂł dolgozik ott, Ă©n vagyok az egyetlen nem Ă­r nemzetisĂ©gĂ», majd pĂĄr napja kiderĂŒlt az is, hogy Ă©n vagyok az egyetlen, akinek nem volt interjĂșja (mĂ©g azoknak is kellett interjĂșzni, akik a Croke ParkbĂłl akartak ĂĄtkerĂŒlni)… KollĂ©gĂĄk, fĂ”nökök kedvesek, mondjuk Ă©n is megteszek mindent, ami tĂ”lem telik, rĂĄadĂĄsul visszahĂ­vtak a CP-be is az utolsĂł kĂ©t koncertre (Westlife Ă©s Red Hot Chilli Peppers), ami azĂ©rt mĂłkĂĄs volt nagyon, most nem pincĂ©rkedtem, hanem a bĂĄrba osztottak. Nem mesĂ©lem el, mennyi idiĂłta rĂ©szeg volt mindkĂ©t nap. :)
Mi van mĂ©g? Hmmm… Sokat „bandĂĄzom” – mĂĄr ami a kevĂ©s szabadidĂ” mellett akad Ă©s soknak mondhatĂł – leginkĂĄbb Henivel Ă©s egy-kĂ©t Ășj ismerĂ”ssel töltöm az idĂ”m zömĂ©t, bĂĄr igyekszem nem elhanyagolni a rĂ©giket sem. És a nagyvĂ­ztĂ”l kb 10 percnyi sĂ©tĂĄra lakom. Mondom, jĂł itt nekem! :)))

MĂĄs nincs, megyek, vĂ©gzek egy kis hĂĄzimunkĂĄt, aztĂĄn ha van valami, akkor majd Ășjra jövök.
És ne feledd! Ma ismĂ©t OlaszorszĂĄgnak kell drukkolni az EB-n! Aha… Vannak dolgok, amik sosem vĂĄltoznak! :P

PĂĄ pĂĄ

  amica, 15:00
  2012. április 14., szombat Nekem tetszik!
0  
Hello!

Amikor 2010 jĂșnius 25-Ă©n felszĂĄlltam a vonatra, hogy elköltözve DublinbĂłl kicsit mĂĄshol legyek (tudod, ez nĂĄlam „normĂĄlis”), valahogy tele voltam vĂĄrakozĂĄssal.
Most, 2012. ĂĄprilis 14-Ă©n „hajnalban”, hogy elhagyom Killarneyt, kicsit olyan boldog-szomorĂș Ă©rzĂ©s kerĂ­tett hatalmĂĄba. Biztosan benne van az is, hogy hirtelen, de több esĂ©lyes Ă©s jĂłl ĂĄtgondolt, jĂłl megfontolt döntĂ©st hoztam Ă©s valĂłszĂ­nĂ»leg az is közrejĂĄtszik, hogy az elmĂșlt napok szervezĂ©ssel, intĂ©zkedĂ©ssel, pakolĂĄssal teltek a dolgos-szorgos munkanapok mellett.
Azt hiszem, kinĂ”ttem ezt a „falut”.
Helyi viszonylatban kisvĂĄrosnak hĂ­vjĂĄk Ă©s bĂĄr megjĂĄrtam Ă©n mĂĄr sokkal kisebb telepĂŒlĂ©st is (Bantry), amihez kĂ©pest Killarney majdhogynem metropolis mĂ©retĂ», de Budapesthez Ă©s/vagy Dublinhoz kĂ©pest mĂ©giscsak falu.
Hogy milyen volt itt? Hmmm…
Ha mĂ©rlegre kell tennem az elmĂșlt majd’ 2 Ă©vet, nem biztos, hogy azt mondom, a jĂł dolgok felĂ© billen el a mĂ©rleg nyelve Ă©s most itt nem munkahelyi vagy anyagi dolgokra gondolok, lĂ©vĂ©n azzal semmi gond nem volt, sĂ”t, mondhatom azt is, hogy anno megĂ©rte vĂĄltani Ă©s idejönni. EbbĂ”l a szempontbĂłl mindenkĂ©pp (mindenkĂ©pp ezt bizonyĂ­tja az is, hogy tavaly nagyjĂĄbĂłl nĂ©gyszer voltam otthon, legalĂĄbb 1-1 hetekre)
NyilvĂĄn kaptam egy csomĂł jĂł dolgot ettĂ”l a helytĂ”l, pozitĂ­v Ă©lmĂ©nyeket, ismerĂ”söket, nagyon sokat tanultam magamrĂłl, emberi kapcsolatokrĂłl(-bĂłl), Ă©rezhetĂ”en sokat fejlĂ”dtek a nyelvtudĂĄsaim, akĂĄr az angolt, akĂĄr a lengyelt, akĂĄr az olaszt veszem alapul, mikĂ©rt mindenkĂ©pp hĂĄlĂĄsnak kell lennem (az is vagyok!), de az is tĂ©ny, hogy bĂĄrmennyire is elfogadom a helyzetet Ă©s tisztĂĄban vagyok azzal, hogy ugyanezek a dolgok akkor is megtörtĂ©ntek volna, ha mĂĄshol vagyok Ă©s termĂ©szetesen errĂ”l nem Killarney tehet, de valahogy mindig eszembe fog jutni errĂ”l a helyrĂ”l az is, hogy itt Ă©ltem, amikor elvesztettem ApukĂĄmat, Keresztanyumat, Strauss barĂĄtomat Ă©s a fiatalabb kutyĂĄmat. Mondom, ez nem a hely „hibĂĄja”, de valahogy… Áh, biztosan Ă©rted.
EgyĂ©bkĂ©nt gyönyörĂ» hely! TulajdonkĂ©pp egy nagy park az egĂ©sz, anno vĂĄros a Nemzeti Parkra Ă©pĂŒlt. Csak egy idĂ” utĂĄn nehĂ©z Ășgy kisĂ©tĂĄlni bĂĄrmelyik kastĂ©lyhoz (Ross Castle, Mucross house) vagy akĂĄr a vĂ­zesĂ©shez (Torc vĂ­zesĂ©s), hogy ne köszönjön elĂ”re minden egyes fĂ»szĂĄl, annyira ismernek Ă©s te is ismered az összes fĂ»szĂĄlat, bokrot, Ă”zikĂ©t Ă©s szarvast…
Mindegy…Biztos vagyok abban, hogy jövök Ă©n mĂ©g errefelĂ© Ă©s nem csak azĂ©rt, mert a mĂĄr tavalyra betervezett Skelligs szigetekre nem jutottunk ĂĄt (tele van az egĂ©sz sziget Puffin madarakkal), hanem lĂĄtogatĂłba az itt szerzett barĂĄtokhoz, ismeĂ”sökhöz, azokhoz az emberekhez, akikkel közel kerĂŒltĂŒnk egymĂĄssal ez idĂ” alatt. NĂ©hĂĄnyukat sajnĂĄlom, hogy nem lesznek benne a mindennapjaimban, biztosan hiĂĄnyozni fognak, kĂŒlönösen Dermot Ă©s csalĂĄdja, John, Eleonor, BettiĂ©k, Rudi (akinem vĂ©gĂŒlis nem gyĂ»jtöttem össze az „aranyköpĂ©seit”), pĂĄr lengyel Ă©s olasz barĂĄtom…, de ha abbĂłl indulok ki, hogy AstĂĄĂ©kkal is a mai napig legalĂĄbb heti egyszer beszĂ©lĂŒnk, pedig 2008 mĂĄjusĂĄban költöztem vissza Dublinba a közösen bĂ©relt lakĂĄsbĂłl, akkor nem hiszem, hogy az „itthagyottakkal” ne alakulhatna akĂĄr ugyanĂ­gy is.
Most viszont elköszönök, ez a vonaton Ă­rĂłdott, ami hajnali 8 elĂ”tt indult, nekem pedig bĂșcsĂșbulim volt Ă©s emlĂ©kszem a hajnali fĂ©l 4-re. ;)
Alszom egy keveset, aztån ha odaértem, ahovå tartok, emésztek, pihenek, intézkedem és majd jelentkezem.
Biztosan mesélek majd még KillarneyrÔl is, hiszen ennél a bejegyzésnél azért többet érdemel a hely. De nem most. ;)

PĂĄ pĂĄ

  amica, 9:58
  2012. március 24., szombat Nekem tetszik!
0  
Hello!

GĂĄborokat Isten Ă©ltesse sokĂĄig nevenapjuk alkalmĂĄbĂłl! KĂŒlönösen az unokaöcsĂ©met. :)

Hogy mi van? Hûûû, honnan kezdjem? ÁdĂĄm-Éva? Áåå, az marha messze lenne.

No, nĂ©zzĂŒk. Itt, a faluban (mer` ugye mĂ©giscsak...) szereznek nekem vidĂĄm pillanatokat az emberek, mĂșlt hĂ©ten egy napra több ilyen is jutott.
KezdjĂŒk azzal, hogy munka elĂ”tt be kellett csoszognom a falu központjĂĄba Ă©s mĂĄr hazafelĂ© tartottam, amikor összefutottam egy rĂ©gi, olasz cimborĂĄmmal, aki egy yorki kutyust sĂ©tĂĄltatott. MĂ©retarĂĄnyosan passzolnak egymĂĄshoz, lĂ©vĂ©n Nicola is megnĂ”tt olyan 120 mĂ©lyre, amihez tartozik egy olyan 12,5 kg-s testsĂșly, a yorkit pedig gondolom, nem kell bemutatni, mekkora.
VĂĄltunk nĂ©hĂĄny szĂłt, majd feltĂ»nik, hogy yorkinak hiĂĄnyzik egy - mondom mĂ©reteit figyelembe vĂ©ve!!!! - meglehetĂ”sen nagy darab az egyik fĂŒlĂ©bĂ”l.
Kérdezem Nicolåtól, hogy mi történt?
- Megharapta egy naaaaaagy kutya! - mondja kikerekedett szemekkel
- Jaj, szegĂ©ny kutyus! - reagĂĄlom Ă©n, nagyon ĂŒgyelve arra, hogy Nicola arckifejezĂ©sĂ©tĂ”l ne kezdjek el hangosan röhögni. Majd Nico folytatta...
- Egy ĂĄszki! - teszi hozzĂĄ.
Na, ez volt az a pont, ahol aztĂĄn vĂ©gkĂ©pp nem kis erĂ”feszĂ­tĂ©sbe kerĂŒlt, nehogy arcon nevessem szegĂ©nyt. NyilvĂĄn... Az ĂĄszkik nagyon veszĂ©lyesek is tudnak ĂĄm lenni... (Gy.k. az olaszok nem kifejezetten szeretik Ă©s hasznĂĄljĂĄk a "H"-val kezdĂ”dĂ” szavakat...)

Ugyanaznap - mĂĄr munkĂĄban - jött egy nagyjĂĄbĂłl velem korĂș anyuka, 2 darab cserfes kiccsajjal (5-7, de lehet, hogy 6-8 Ă©vesek voltak, rĂĄnĂ©zĂ©sre).
IdĂ©n az AnyĂĄk napja mĂĄrcius 18-ĂĄn volt (itt a hĂșsvĂ©ttal van valami kapcsolat a kettĂ” között, Ă­gy zömĂ©ben minden Ă©vben mĂĄs a dĂĄtum).
Pittyegek serĂ©nyen, lĂĄtom, hogy van nĂ©hĂĄny doboz bon-bon is a szalagon lĂ©vĂ” ĂĄruk között, mikor kb ez a pĂĄrbeszĂ©d zajlott le közöttĂŒnk (2 kislĂĄny Ă©s Ă©n).
- Ezt a nagymamĂĄnak visszĂŒk. A nagymama nagyon öreeeeeg!- mondja a kisebbik lĂĄny
- És beteg is - teszi hozzá a másik
-Håny éves a nagymama? - kérdezem
1-es kislĂĄny elgondolkodva
- Nem tudom, azt nekĂŒnk sosem mondja meg, de nagyon öreeeeeg - mondja
- És beteg is! - teszi hozzá ketteske
Nagyon viccesek voltak (gondolom, itt a hangsĂșlyozĂĄs hiĂĄnya miatt ez annyira nem ment ĂĄt Neked, de hidd el - ha akarod :P - tĂ©nyleg az volt!) ;)

Ma pedig rĂĄjöttem, hogy szeretem a nemzetközi lĂ©tet! Minden bizonnyal nem az InternacionĂĄlĂ© "És nemzetközivĂ© lesz holnapra a vilĂĄg" sorĂĄra gondolok, de ma, ahogy jöttem visszafelĂ© DublinbĂłl (be kellett ugranom a követsĂ©gre egy pecsĂ©tĂ©rt, de ez egy mĂĄsik sztori lesz, mĂĄsik alkalommal), a vonaton ĂŒlve ĂĄtsuhant ez a dolog a buksimon.
MagyarkĂ©nt, ÍrorszĂĄgban, angol nyelven orosz irodalmat (Anna Karenina) olvastam, miközben olasz zene (Tiziano Ferro) ĂŒvöltött a fĂŒlembe. Mondjuk vehettem volna hozzĂĄ croissant is, hogy vĂ©gkĂ©pp teljes legyen a kĂ©p, de Ă­gy sem volt rossz.

Viszont most elmegyek aludni, mert ugyan ma reggel 9-kor keltem, tegnap viszont hajnali 4-kor (hogy elĂ©rjem az elsĂ”, Dublinba tartĂł vonatot), holnap meg kĂ”kemĂ©nyen visszatĂ©rnek a dolgos hĂ©tköznapok. És hĂ©tvĂ©gĂ©k is...
MI az összefĂŒggĂ©s a tegnap hajnali 4-es, ma reggel 9-es Ă©bredĂ©s Ă©s a most megyek aludni között? Semmi. De ma a dublini barĂĄtaim mindent elnĂ©ztek nekem, ha arra hivatkoztam, hogy tegnap hajnal 4... :)))

PĂĄ pĂĄ
  amica, 1:23
  2012. január 2., hétfő Nekem tetszik!
0  
Hello!

Muszåj minden évben karåcsony környékén történnie valami rossznak, valami fåjdalmasnak?
Nem lehetne, hogy ne zĂĄrjuk rosszul Ă©s/vagy ne kezdjĂŒk rosszul az Ă©vet?!
Elfogadom a vesztesĂ©geket, de mostanra tĂșl sok jutott belĂ”lĂŒk.
Ma Ă©jjel gyertyĂĄt gyĂșjtottam.
MĂĄr nem csak ApuĂ©rt, a nagyszĂŒlĂ”kĂ©rt, de mĂĄr KeresztanyumĂ©rt is.

MĂ©g van egy kis beiglim Ă©s egy kis kosĂĄrka nevĂ» sĂŒti abbĂłl, amit kĂŒldött anyummal... :(

PĂĄ pĂĄ
  amica, 22:52
  2011. december 31., szombat Nekem tetszik!
0  
Hello!

Ilyenkor szokott jönni az évértékelÔ.
Most valahogy nem Ă©rzem...
Az idei Ă©v nem volt tĂșl rĂłzsĂĄs, csesztettek, akiknek közel kĂ©ne ĂĄllniuk hozzĂĄm, de igyekszem elfogadni Ă”ket olyannak, amilyenek.
Az Ă©let hosszĂștĂĄvon igazsĂĄgos!!!! ;)

Veszteségek értek, rögtön januårban kezdÔdött, ahogy visszajöttem Apum elvesztése utån. Strauss... Hiånyzik és hiånyoznak a beszélgetéseink is.
AztĂĄn Apum Ă©s nagybĂĄtyus gyerekkori barĂĄtja, akivel ( az egĂ©sz csalĂĄddal) nagyon szoros volt a kapcsolatunk. És mĂ©g pĂĄran mĂĄsok.
Az idei Ă©v Ășgy elrepĂŒlt, hogy csak na!
IgazĂĄbĂłl örĂŒlök.
Ahogy lĂĄthattad, alig Ă­rtan neked. Oka volt, hiszen mindennek van!
A karåcsony nyugodt, békés, szeretetteljes volt, Anyuval és egy ír baråtommal voltunk, a többirÔl nem is szólnék. ;)
Most meg év vége van, håla az égnek!

Mindenkinek boldog Ășj Ă©vet kĂ­vĂĄnok, aztĂĄn egyszer, ha ismĂ©t Ășgy "pörgök", ahogy anno, majd jövök Ă©s megosztom veled is.

Addig is...

PĂĄ pĂĄ

  amica, 22:40
  2011. november 11., péntek Nekem tetszik!
0  
Hello!

Minden pasi megbuggyant! Pedig a Nap sem sĂŒt... :/
(Akinek nem inge, maradjon meztelen!)

PĂĄ pĂĄ
  amica, 1:56
  2011. november 3., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Hello!

Szösszenetek... :)
Felmondtam az albérletet, a tulaj egy suttyó paraszt, nekem meg tele lett a lelkem viråggal és az åtlag 14 fokos szobåval.
AztĂĄn volt egy dublini lĂĄtogatĂĄsom, ami nagyon klasszul sikerĂŒlt Ă©s egy tovĂĄbbutazĂĄsom, ami mĂ©g jobb.
NĂ©hĂĄnyaknak pedig szeretettel ajĂĄnlanĂĄm Paulo Coelho A ZahĂ­r cĂ­mĂ» könyvĂ©bĂ”l a nagyjĂĄbĂłl 240.-250. oldal között fellelhetĂ” rĂ©szt, ami a "törzsekrĂ”l" Ă©s a tĂĄrsadalmi elvĂĄrĂĄsokrĂłl szĂłl. EbbĂ”l kiderĂŒlhet sok minden Ă©s megĂ©rthetĂ” lehetne sokak szĂĄmĂĄra, hogy miĂ©rt is nem vagyok tĂșl nĂ©pszerĂ» a csalĂĄd bizonyos köreiben.
Itt jegyezném meg ismét gyorsan, hogy a naplóm még mindig az én sajåt jåtszóterem, amit még mindig nem kötelezÔ olvasni. ;)

Azt hiszem, mĂĄs nincs.
Na, megyek is a magyar boltba vĂĄsĂĄrolni.

PĂĄ pĂĄ

  amica, 11:09
  2011. október 7., péntek Nekem tetszik!
0  
Hello!

B@sszus! :)

PĂĄ pĂĄ
  amica, 9:30
  2011. április 20., szerda Nekem tetszik!
1  
Hello!

MĂșlt pĂ©nteken Ășgy jöttek össze a dolgok, hogy Betti-Janesz duo velem egyĂŒtt szabadnapos volt. CsĂŒtörtökön befutott ZoltĂĄn barĂĄtom is DublinbĂłl, Ă­gy nekivĂĄgtunk a vadvidĂ©knek. Az Ă©rtelmi szerzĂ” termĂ©szetesen Ă©n voltam, bĂĄr azt hiszem, nem bĂĄntĂĄk meg a többiek, hogy hallgattak rĂĄm Ă©s kirĂĄndultunk pĂ©nteken.
Pår kép valószínûleg ismerÔs lesz. Nem véletlen. ;)


A kis csapat. Én is ott vagyok, csalk a fĂ©nykĂ©pezĂ” mögĂ© bĂșjtam. JĂł ott nekem. :)


IsmerÔs? Aha, az bizony! Bantry House. :)


Mondom, hogy ott vagyok! Betti Ă©s Janesz Ă©s a Bantry House.


Mizen Head. Ez is ismerĂ”s lehet, bĂĄr anno (2008 HĂșsvĂ©t) egy rĂ©gi rozzant - roggyant vashĂ­d volt. TĂĄn mĂ©g emlĂ©kezhetsz is, de vissza is kereshetĂ” a kĂ©peim közt.


Mizen Head


Mizen Head


Mizen Head Ășt Ă©s a hĂ­d


És mĂ©g mindig Mizen Head…


Útközben valahol…


Kukucs


Mini vízesés


Ladies View


Troc vĂ­zesĂ©s velem…

…Ă©s nĂ©lkĂŒlem



PĂĄ pĂĄ
  amica, 22:43
  2011. április 10., vasárnap Nekem tetszik!
3  
Hali!

Jó rég írtam... Most is csak képek. :)

Az elsĂ”t Anyumnak, mert vettem Neki virĂĄgot AnyĂĄk napja alkalmĂĄbĂłl. Nem Ă©n nĂ©ztem el a naptĂĄrat, de itt minden Ă©vben vĂĄltozik az Anyunap idĂ”pontja, igazĂĄbĂłl mĂĄig nem tudom, miĂ©rt, Ă­gy pl idĂ©n egy hĂ©ttel ezelĂ”tt, ĂĄprilis 3-ĂĄn ĂŒnnepeltĂ©k az Anyukat.
Ezen alkalomból én is felhívtam gyorsan Anyut és nekiszegeztem a kérdést:
"Csoki vagy virĂĄg?"
VirĂĄg volt a vĂĄlasz...

Håt tessék Mami. :)



A måsodik képet azért kapod, mert Anyu (és még sokan måsok...) is meglehetÔsen kiakadtak, amikor levågattam a hajam.
MĂĄr nĂ”tt valamennyit - mĂ©g nem eleget - Ă©s mĂ©g mindig azt mondhatom, hogy messze van a jĂłtĂłl, de egy fĂ©l fokkal tĂĄn mĂĄr hordhatĂłbb. És mĂ©g mindig azt mondom, hogy olyan a hajam, mint Marylin Monroe-nak, csak nem olyan szĂ”ke Ă©s nekem sokkal sz@rabbul ĂĄll... NĂ©zd:


Ezen utolsĂł kĂ©p pedig a macskĂĄmat mutatja be mindenkinek. Õ valamelyik szomszĂ©dbĂłl jĂĄr ĂĄt hozzĂĄnk, egyszerĂ»en csak honey-nak hĂ­vom Ă©s ĂĄltalĂĄban adok neki enni-inni (ĂĄltalĂĄban, ugyanis nĂ©ha elfelejtem, hogy macskakajĂĄt is vennem kell...)


EgyelÔre ennyi.
Ja! És minden kedves aggĂłdĂł megnyugtatĂĄsĂĄra közlöm, hogy egyelĂ”re nem kell aggĂłdni, nem sikerĂŒlt a vizsgĂĄm, Ășgyhogy mĂ©g egy kicsit mĂ©gsem leszek az utak rĂ©me! ;)

PĂĄ pĂĄ
  amica, 23:00
  2011. február 19., szombat Nekem tetszik!
0  
Hello!

ElsÔsorban Anyumnak. ;)
N kapj sokkot Mami! :))))))



MÁra ennyi...
Kb 10-12 éves lehettem, amikor utoljåra ennyire rövid volt a hajam. A lakótårsak azt mondjåk, ezzel valamivel komolybbnak tûnök, de Ôket nem tudom megtéveszteni, hiszen ismernek. :)
Meg mondtåk azt is, hogy a hosszabb hajjal fiatalabbnak tûntem, de még ezzel a hajjal sem låtszom annyinak, amennyi valójåban vagyok. Hûûûha! Tehåt akkor most mår nem 27-nek nézek ki, hanem 30-nak... Na bumm... Jó néhånyat így is letagadhatok. :)

PĂĄ pĂĄ
  amica, 22:29
  2011. február 1., kedd Nekem tetszik!
0  
Hello!

Ismét eltelt egy csomó idÔ azóta, hogy utoljåra írtam Neked.
Van itt mindenfĂ©le törtĂ©nĂ©s az utĂłbbi idĂ”ben. Pl... Úgy tĂ»nik, hogy bezĂĄrtĂĄk a kedvenc kĂĄvĂ©zĂłmat, nem indul a kisautĂłm, valĂłszĂ­nĂ»leg az aksi megadta magĂĄt a hideg idĂ”nek, Ășgyhogy elvittĂ©k feltölteni, holnap kapom vissza, ha nem megy, akkor vennem kell Ășjat. Voltam teszten, melĂł ĂŒgyben, az volt az elsĂ” fordulĂł, sikeresen vettem az akadĂĄlyt. Lassan elkezdek lakĂĄst keresni, mert a szobĂĄm ĂĄtlag hĂ”mĂ©rsĂ©klete alig ĂŒti a 13 (azaz tizenhĂĄrom) fokot napi szinten, ami nekem egy kicsit kevĂ©s kinti hĂ”mĂ©rsĂ©kletnek is, nemhogy bentinek...
Kaptam 2 ĂșjlakĂłtĂĄrsat is, egy Ă­r srĂĄc Ă©s egy nĂ©met lĂĄny szemĂ©lyĂ©ben. UtĂłbbi mĂ©g csak 2 napja költözött be, de lassacskĂĄn fel kell vilĂĄgosĂ­tanom errĂ”l-arrĂłl, pl a mosogatĂĄsi szokĂĄsokat illetĂ”en. Nem leszek a kdvence. Mondjuk... Õ sem az enyĂ©m, amit mĂĄr ott bukott, hogy Roberto ex-szobjĂĄba költözött be. AmĂșgy 22 Ă©ves, fodrĂĄsz Ă©s elsĂ” blikkre Ășgy nĂ©z ki a csaj, mint egy tiroli parasztjĂĄny. VĂĄrom, mikor kezd el jĂłdlizni...
NagyjĂĄbĂłl ennyi...
A többit meg majd måskor.

PĂĄ pĂĄ
  amica, 12:04
  2011. január 15., szombat Nekem tetszik!
0  
Hello!

Furcsa ĂĄlmom volt, bĂĄr ez mostansĂĄg teljesen normĂĄlis Ă©s nagyjĂĄbĂłl mindennapos nĂĄlam.
Vettem egy hĂĄzat.
KonkrĂ©tan BĂĄlint AntĂłnia ex-szĂ©psĂ©gkirĂĄlynĂ” hĂĄzĂĄt vettem meg, ahovĂĄ nem tudom, hogyan kerĂŒltem Ă©s egĂ©sz olcsĂłn is adtĂĄk. Kilenc milliĂł forint. Mondtam, hogy OK, semmi gond, ha havi 320 eurot fĂ©lreteszek, akkor maximum 9 Ă©v Ă©s ki is fizettem. Reggel utĂĄna szĂĄmoltam, Ă©bren, kĂĄvĂ©ivĂĄs utĂĄn.
Ha 270-el szorzom az összeget, akkor 9 331 200 Ft-ra jön ki... Pedig sosem voltam igazĂĄn nagy matekos, valahogy nem bĂ­rtuk egymĂĄst azzal a tantĂĄrggyal Ă©s persze van ott nĂ©mi tĂșlfizetĂ©s is ebben az esetben, de azĂ©rt nem rossz egy ĂĄlombanszĂĄmolĂłtĂłl. :)
És kĂ©pzeld! MIndent, de mindent ott hagyott. A bĂștorokat (egyetlen szobĂĄbĂłl mondta, hogy elvinnĂ©), de mĂ©g az ĂĄgynemĂ»t Ă©s az összes konyhafelszerelĂ©si mindenfĂ©lĂ©t is.
Szóval vettem Budakeszin (vagy Budaörsön, mert erre viszont nem emlékszem pontosan) egy håzat.

Reggelre persze azt is jĂłl kitalĂĄltam, hogy a nyĂĄri paplanomat (ami a lepedĂ” alatt helyezkedik el alapvetĂ”en, mert ugye nem szokott 60 fok körĂŒli hĂ”mĂ©rsĂ©klet lenni a szobĂĄmban) bedobom a mosĂłgĂ©pbe Ă©s kimosom. NĂ©ha arra is rĂĄfĂ©r, fĂŒggetlenĂŒl attĂłl, hogy szobatiszta vagyok nagyjbĂłl nagyon rĂ©g Ăłta.
EgyelĂ”re kĂŒzd a gĂ©p, pedig a paplanka biztos vagyok benne, hogy az 1 kg-t sem Ă©ri el sĂșlyra.

És ma Ă©n vagyok a soros, mĂĄr ami a teljes hĂĄz takarĂ­tĂĄsĂĄt illeti.
Lehet, hogy megyek is Ă©s nekiugrok. :/
Lelkes vagyok nagyon. Inkåbb aludnék. Kint zuhog az esÔ is... Áååååååååh... :(

PĂĄ


  amica, 10:57
  2011. január 13., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Hello!

Idén még nem írtam és egyelÔre nem is szåndékoztam.
Most is csak annyi, hogy 2006. augusztus 29-én volt egy bejegyzésem... Megkönnytem a dolgod:

"Hello!

Most csak egy mondat, a többirÔl meg måskor.

Köszönöm Strauss!

PĂĄ pĂĄ"

És most ugyanazt kell írnom:

Köszönöm Strauss!

Hogy mit? Anno, akkor annak szĂłlt a köszönöm, hogy embersĂ©gbĂ”l akkorĂĄt vizsgĂĄztĂĄl, amekkorĂĄt az emberek zöme Ă©letĂŒk vĂ©gĂ©ig kĂ©ptelen!
Most?
Azt, hogy voltål és a baråtomnak tudhattalak... A beszélgetéseinket, a verseket, amiket írtål, sokmindent.
HiĂĄnyozni fogsz! :(

Nekem meg kezd elegem lenni.
Strauss a 3., akit november 30. Ăłta elveszĂ­tek.
Most mår tényleg jónak kell történnie, megvolt a hårom, engem mår békén lehet hagyni!
Köszönöm!

És az egyik kedvenc versem Strausstól:

bohĂłcnak lenni mĂĄs
bohócnak lenni mås kép
mert bohĂłcnak lenni mĂĄs
mert bohóc vagyok de måsképp


Nagy igazsåg, hisz valamilyen szinten mind bohócok vagyunk! Csak... Måsképp...

PĂĄ pĂĄ
  amica, 17:50
  2010. december 31., péntek Nekem tetszik!
0  
Hello!

Év vĂ©gi Ă©rtĂ©kelĂ”

Januår: itthonlét (Magyarorszåg), szerelem
FebruĂĄr: itthoni szĂŒletĂ©snap, szakĂ­tĂĄs, rĂ©mĂŒlet (belĂ”ttek a mĂĄsodik szomszĂ©d ablakĂĄn...), költözĂ©s.
Mårcius: semmi említésre méltó
Április: hasonló a mårciushoz, hónap végén hazajövetel.
MĂĄjus: mĂ©giscsak szerelem..., aztĂĄn otthon (ÍrorszĂĄg) balhĂ© a lakĂłtĂĄrs lĂĄnnyal, hĂłnap vĂ©gĂ©n ismĂ©t szakĂ­ĂĄs
JĂșnius: balhĂ© tetĂ”zĂ©se, munkahely vĂĄltĂĄs ezzel egyĂŒtt költözĂ©s Ă©s persze Dublin elhagyĂĄsa bĂ” 2 Ă©v utĂĄn.
JĂșlius: melĂł, melĂł, melĂł. Új hely, Ășj emberek, rengetg bandĂĄzĂĄs legĂșjabb Olasz cimborĂĄimmal.
Augusztus: John, vagyis az Ășj szerelem kezdete, Boti baba szĂŒletĂ©se.
Szeptember: megszokott mederben folyĂł mindennapok, munkahely vĂĄltĂĄs
OktĂłber: közelebb költözĂ©s az Ășj munkahelyhez, vagyis a lengyel lakĂłtĂĄrs/ex-kollĂ©ganĂ”vel beköltözĂ©s olasz cimborĂĄval közös hĂĄzba. KisautĂłm megvĂĄsĂĄrlĂĄsa.
November: melĂł, bĂșcsĂș bulik… November 30. Telefon itthonrĂłl: elment Apu. :(
December: nagy nehezen hazaĂ©rkezĂ©s (lezĂĄrt dublini reptĂ©r, törölt jĂĄraok, stb...), szervezĂ©s, intĂ©zĂ©s, meg nem Ă©rtĂ©s, temetĂ©s… Mindeközben Ă©rkezĂ©sem napjĂĄn ifjabb kutyus elvesztĂ©se is.
Összegezve... November 30-ig azt mondhatom, hogy jĂł volt az Ă©v, az utĂĄna következĂ” esemĂ©nyek viszont...

Egyetlen dolgot fogadok meg ismét, amit minden évben:
Leteszem Ă©jfĂ©lkor az idei Ă©v sĂ©relmeit, rossz dolgait, megtartom a jĂłt a szĂ©pet, hogy azzal Ă©s egy Ășj lappal kezdhessem az Ășj Ă©vet.
Az Apu elvesztése miatti fåjdalom és hiåny velem marad, jön velem...

Jobb, szebb, boldogabb 2011-es évet kívånok mind magunknak, mind szeretteinknek, ismerÔseinknek!

PĂĄ pĂĄ 2010...
  amica, 13:42
  2010. december 6., hétfő Nekem tetszik!
0  
Hello!

A kezemben tartottam, amikor megszĂŒletett Ă©s mellette guggoltam, amikor elment.
Good bye Amulett... :`(

Nem tudom, mivel érdemeltem ki, de mår rohadtul elegem van ebbÔl a hétbÔl!
Kedd este ApukĂĄm, vasĂĄrnap este a fiatalabb kutyĂĄm.

PĂĄ pĂĄ
  amica, 1:45



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.