CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



sziamiau naplja

  2014. december 3., szerda Nekem tetszik!
0  
Azon Ferenc nevû ismerõseimnek, akik ma tartják a névnapjukat, ezúton kívánok sok boldogságot, jó egészséget, vidámságot!
  sziamiau, 14:23 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. december 2., kedd Nekem tetszik!
0  
Fwd: Fw: Búcsúbeszéd Józan Észtõl...
Beérkezõ levelek
x
Grimplini Ferenc

nov. 28. (4 napja)

címzett: Yseult; Maria; Ferenc; saját magam; Susanne; szeplaki.jozsef; Lila; vajkne
Subject: FW: Búcsúbeszéd Józan Észtõl...






...most írom a búcsúbeszédet, Józan Ész temetésére...


Nyugodjék békében!

Ma egy szeretett barátunk elvesztését siratjuk: Józan Ész, aki sok éven át volt közöttünk.

Senki sem tudja biztosan, hány éves volt, mivel születési adatai már régen elvesztek a bürokrácia útvesztõiben.

Emlékezni fogunk rá, mert olyan értékes leckéket adott nekünk, mint "dolgozni kell, hogy tetõ legyen a fejünk felett"
és "mindennap kell olvasni egy keveset"; hogy tudjuk, miért lel aranyat, aki korán kel, és hogy felismerjük olyan mondatok érvényességét, mint "az élet nem mindig igazságos" és "lehet, hogy én vagyok a hibás".

Józan Ész egyszerû és hatásos parancsok ("addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér") és megbízható szülõi stratégiák ("nem a gyerek, hanem a felnõtt dirigál") szerint élt.

Egészsége akkor kezdett gyorsan romlani, amikor fura szabályokat kezdtek alkalmazni: jelentéseket egy hatéves kisfiúról, akit szexuális zaklatással vádoltak, mert megpuszilta egy osztálytársát; kamaszokról, akiknek iskolát kellett változtatniuk, mert feljelentették drogot áruló társukat, és a fegyelmezetlen diákját megdorgáló tanítónõ elbocsátása
csak rontott az állapotán.

Józan Ész akkor kezdett háttérbe szorulni, amikor szülõk csak azért támadtak a tanárokra, mert azok végezték el azt a munkát, amelyben a szülõk csõdöt mondtak: fegyelmezetlen gyermekeik fegyelmezését.

Még tovább hanyatlott, amikor az iskoláknak szülõi engedélyt kellett beszerezniük ahhoz, hogy beadjanak egy aszpirint, bekenjenek egy gyereket naptejjel, de tilos volt tájékoztatniuk a szülõket, ha egy diák drogozott, egy diáklány teherbe esett, (pláne ha abortuszt akart csináltatni).

Józan Észnek elment a kedve az élettõl, amikor a tízparancsolat nevetség tárgyává vált, némely "egyház" üzletté aljasult, és amikor a bûnözõk kezdtek különb elbánásban részesülni, mint áldozataik.

Józan Ész számára kemény csapás volt arról értesülni, hogy az ember már nem védheti meg magát egy tolvajtól a saját házában, ellenben a tolvaj beperelheti õt, ha kezet emel rá, és ha egy rendõr megöl egy bûnözõt, (még akkor is, ha ez utóbbinál fegyver volt,) azonnal eljárás indul ellene aránytalan védekezés miatt.

Józan Ész halálát megelõzte szüleié: az Igazságé és a Bizalomé, a feleségéé: a Bölcsességé, a lányaiké: a Felelõsségé és a Törvényességé, a fiuké: az Ésszerûségé.

De élnek szörnyû mostohatestvérei: Hívják az ügyvédemet, Nem én voltam, Ne szólj bele, és a Társadalom áldozata vagyok.

Nem vagyunk sokan a temetésén, mivel nagyon kevesen fogták fel, hogy elment.......



  sziamiau, 12:53 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Mindenki úgy értékeli, ahogy gondolja. Nagy Bandó Andrást tisztelem, mert õszinte az emberek nagy többségét érintõ véleménye van, amit kimond. Sok általunk ismert közember eközben susmog és hallgat.










Segélykiáltás



Közlöm az alábbiakat, azzal a kiegészítéssel, hogy mostantól a futballisták és a stadionépítõk gyerekei nem éheznek, mert a nagy córeszben Debrecen és Magyar Világváros, Felcsút után Szombathely is stadionra kapott milliárdokat. Nem az a fontos ebben, hogy szart se ér a magyar foci (egyet sem léptek elõre a legjobb magyar csapatok a nemzetközi kupákban), hanem, hogy sejthetõ: ezekbõl a milliárdokból a fele se lesz stadionra költve, a többi visszakerül Simicska hadúrhoz, akin keresztül tovább gazdagodhat az Orbán család, de nemcsak a vér szerinti, hanem a megélhetési politikus bûnözõk nagy családja, az, amelyikben OV a keresztapa, mint az csukott szemmel is látható. Közben még azokat is kitúrják a munkahelyeikrõl, akik szakmai múltjuk és tudásuk alapján simán verik a helyükre kerülõ Fidesz közeli mutyikosokat, és hát azok sem kapnak állást, akiknek közük sincs a szocikhoz, és a mára köddé lett szadeszosokhoz, miközben OV százezres nagyságrendben ígért munkahelyeket. (Kiknek, OV? Kiknek?..) Mert az övéi már mind állásban vannak, és ott is maradnak, mert friss betonba süllyesztett karosszéket nyomott alájuk.

>http://kanadaihirlap.com/wp-content/uploads/2013/12/Nagy-Bandó.jpg

Nagy Bandó András



Szégyen, istentelen szégyen egy olyan embertõl, aki a rendszerváltó év nyarán bátran és reményt keltõen szónokolt Nagy Imre sírjánál. Szegény Imre bácsi forog a sírjában, és ha ezt látná, bejelentené ismét, hogy csapataink harcban állnak, de már nem az oroszokat akarjuk kiverni (azokat nem kell kiverni, OV lekoppintja azt, ahogy õk csinálják a “demokráciát”), hanem azokat, akik négy évtized kommunista diktatúrája után képesek voltak a demokrácia leple alatt újabb diktatúrát kiépíteni. Nem túlzás: mocskosabb eszközöket használnak, hiszen õket nem úgy pakolták fölénk, mint a komcsikat, hanem megválasztatták magukat, az õ szeretett népük által. OV a tervezett tettei legalizálásáért visszaigazolást gyártott le, amikor személyre szóló leveleket küldött szét, kvázi a nemzeti együttmûködést dokumentálva a semmire sem jó kérdõíveivel. Így akarta a nép az alaptörvénynek nevezett akármit.

Így akarta a nép mindazt, ami OV számára volt fontos. A nép már megint megfelelési kényszerben húzta be az X-eket, támogatva a szeretett vezér pénzszerzõ és igazolandó tetteit és akcióit. A minap egy háromdiplomás férfiúval beszélgettem. Igaz, színes (de gusztusos) tetoválás borítja a karjait, ami nem lehetne kizáró ok, de nem veszik föl az imádkozó sáskákkal töltött magyar nemzeti iskolákba, fizika, számítástechnika, testnevelés végzettséggel, miközben elfogytak a fizika tanárok, mert ki a szart érdekel ma a fizika, ebben a fülkeforradalmár országban?… Még tûzoltónak sem vették föl a tetkói miatt. Ugye, milyen jó kis országban élünk? A tûzben ragadtakat nem mentheti ki a tetovált karokkal segíteni szándékozó tûzoltó, csak az, amelyiknek Krisztus kereszt lóg a nyakában, és OV-hoz imádkozik a halálát okozó füstmérgezése elõtt. Most aztán õk, a tetkós és felesége is itt hagyják ezt a pazarló, elvtelen országot.

Maradnak persze jó emberek, amolyan Kerényi-félék, akik magas fizetésért büntetlenül buzizhatnak, meg gárdisták, akik úgy oszlottak föl, mint Jézus teste: poraikból föltámadtak, léteznek, és amilyen mázlijuk van, azt követõen, hogy a szocik megcsinálták a jobbik parlamenti helyeit, most a Fidesz, OV-ral az élen növelni fogja a számukat.

Másik barátom, magas szakmai végzettséggel minimálbér alatti “fizetésért” dolgozik napi 12 órákat, több tucat embert igazgatva egy pécsi építkezésen. Csak azért nem írom ki, hogy melyiken, mert ott, éppúgy, ahogy az összes építkezésen (OV által egekbe emelt építõipari fejlõdés, és az ezt dicsõítõ himnuszai ellenére) kényszerû csalók próbálnak megélni és hasznot termelni abból, amit meghagytak a beruházásnál a csúszópénzek visszaszolgáltatását követõen. Elég, ha a munkavezetõk megérzik az ellenõr NAV-osok szagát, szertefutnak a legálisan dolgozó melósok, alig marad valaki az állványokon és a gépeken. Csalók ezrei próbálnak megélni OV NAV-jával és Nagy Családjával versenyezve és lépést tartva. Nem tehetnek mást, éhen mégsem dögölhetnek, és ha már itthon maradtak (egyelõre), szeretnék elérni, hogy nem fillérekért robotolnak ezerszer annyit, mint az Igazságos Mutyis király udvartartása.

A mi igazságos királyunk nem hogy álruhában, a sajátjában sem mer az õ népe közé vegyülni. Illetve a sajátjai közé még csak kimerészkedik, kézcsókra emelhetõ kezét magával hordva, ha elõtte megtisztították a terepet az “ellenségtõl”, a “nem magyaroktól”. Nagy baj van abban az országban, ahol ekkora védelem kell az ország elsõ számú vezetõjének védelméhez!

Emlékezzetek Ceaucescura és Elenára! Reszketve féltette a tyúkszaros életét! Hát tessék, most választottunk magunknak csillagot, és az országúton a szekér a négy ökörrel lassacskán ballag a totális diktatúra felé. Mégis, mégis van remény! Muszáj ezt mondanom, mert az nem lehet, hogy mi, magyarok, akik nem vagyunk hajlandóak se OV seggét nyalni, se elveinket föladni, jövõre, talán utoljára megmutathatjuk, hogy az igazi magyar emberbõl van, és nem bábból fejlõdik hernyóvá, egyfajta fordított metamorfózissal, hajdanvolt pillangó létébõl.

Emberek, továbbítsátok a fentieket sokak felé, terjesszétek, azt se bánom, mert ami most van, nem maradhat így! Mielõtt bárki nemzetietlennek nevezne: a lakom tele van nemzetiszínû szalagokkal, kokárdákkal, csak hogy naponta érezzem, még mindig az én hazám, ahol élek! Imádom a hazámat, másképp a fentieket le se írtam volna! A népet egyben tartó magyar nyelvet ápolom, a magyar gyerekeket nevelem a jóra, a jobbra, nekik írom a verseimet, mert ÕK A JÖVÕ!!! (És nem a stadionépítéssel hazudott magyar focié!)

OV-nek pedig üzenem: Samuel Johnson így vélekedett: “A gazember utolsó mentsvára a hazafiság.” Sokan mondták: nekimentem OV-nek. Nem akartam. Kétszer adtam voksot nekik, mert elõször HITTEM, hogy tisztességes, másodszor pedig BÍZTAM, hogy aki elsõre elcsellózta a becsületét, másodszorra talán mégis vissza akarja szerezni. Állítom: a Fidesz és az OV-csapat 24 év alatt összetarhált vagyona helyrebillenthetné az ország gazdaságát. (Hát, még ha mellé a szocik és a volt szadeszosok is odapakolnák, amit magukhoz vettek.) Megvannak a jóra fordítható milliárdok, már csak a jó és tisztességes szándék, és alázatos, erélyekkel megáldott emberek kellenének ahhoz, hogy ország legyen ebbõl a letarolt medencébõl.

Éljen a magyar szabadság, éljen a haza! Talpra magyar! És ahogy egyszer már írtam: (OV-tól) Isten óvja Magyarországot!

Nagy Bandó András





Szóltam!!!

Király Gábor: A másik oldal
(reflexió E.V. versére)

Szóltam, hogy jönnek a fasiszta celebek,
szóltam, hogy nem lesz jó, ha a szart lenyeled,
szóltam, hogy ki fogják lopni a szemedet
azt mondtad, nyugalom, ezek nem ilyenek.

Szóltam, hogy nem lesz se földed se hiteled,
szóltam, hogy bilincsbe verik a gyereked,
Szóltam, hogy leköpnek költõi esteden,
azt mondtad, nem kéne ördögöt festenem.

Szóltam, hogy be fogják mocskolni apádat,
szóltam, hogy elõ lesz írva az alázat,
szóltam, hogy nevükre íratják hazádat,
azt mondtad, nem eshet meg ez a gyalázat.

Szóltam, hogy több lesz az erõszak szervezet,
szóltam, hogy lapít majd minden szakszervezet,
szóltam, hogy lesz majd itt bankszámla zárolás,
azt mondtad, unalmas már ez a károgás.

Szóltam, hogy te leszel hibás az árvízért,
szóltam, hogy nem kapsz majd gyufát se száztízért,
szóltam, hogy rajtad verik le a havazást,
azt mondtad, hagyjam már abba a savazást.

Szóltam hogy viszi az egyház a sulikat,
szóltam hogy mérnökök helyett majd kulikat
képeznek ezerrel, s bezárják a gyárat,
azt mondtad, ilyen a kereslet-kínálat.

Szóltam, hogy felbontják mindegyik leveled,
szóltam, hogy feltörlik a padlót teveled,
szóltam, hogy nem lesz a várad a te házad,
azt mondtad, béke van, nyugi, ne parázzak.

Azt mondtad, nem érint téged, ha úgy lesz se,
azt mondtad, „védje meg magát a férgese”,
azt mondtad, ráérek, elhiszem ha látom,
így jártál, megszoptad, édes egy barátom


  sziamiau, 12:44 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 28., pntek Nekem tetszik!
0  
Újabb nap, újabb állásböngészés, újabb pályázatküldés.
Válasz újból semmi.
A bugyrom és a púpom nagyon, de nagyon tele van.
Történjen már valami!

Vagy megyek a börtönbe! Nem kérek bablevest és gulyást, mert egyiket sem szeretem. :-)
  sziamiau, 16:24 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 27., cstrtk Nekem tetszik!
1  
Nagyon, de nagyon fura álmom volt az éjjel. Sok sz...r és kisgyerek, aki igen-igen keverte.
Hopp! Éppen tegnap írtam, hogy zajlik körülöttem a sz...keverés. :-)
Ám azt is mondják, hogy sz..ral álmodni szerencse. Erre is nagyon vágyom már, de arra a leginkább, hogy végre legyen munkám. Még ha sz..r is. :-)

  sziamiau, 14:37 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 26., szerda Nekem tetszik!
0  
Újból indult a szarkeveréses magasiskola nálunk. Az anyut és a nõvéremet éppen ezért magukra is hagytam, eljöttem csigázni, netezni, álláshirdetéseket böngészni.
  sziamiau, 15:47 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 25., kedd Nekem tetszik!
0  
Nagyon sok boldog névnapot kívánok a Katalinoknak!
  sziamiau, 10:12 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 21., pntek Nekem tetszik!
1  
Megpukkadok Olivér! Annyi itt a prolivér! :-)

Bocsi! Az ünnepelteknek, Olivéreknek, sok boldog névnapot kívánok ezzel a kis kínrímmel.
  sziamiau, 17:28 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Két nõ beszélget:
- Képzeld, hallottam valami szuper jó arckrémrõl, amely szépít, fiatalít.
- M a neve?
- Valami Hormonovital, vagy ilyesmi.
- Ó, hát azt ismerem, hiszen már 2 éve használom.
- De jó hogy mondod, már majdnem megvettem.

Repülõn

Felszáll a repülõgép, a kapitány a pilótafülkébõl mikrofonon beszél.
- Kedves utasaink! Köszönjük, hogy a mi légitársaságunkkal utaznak. Amint látják, az ég csodásan kék, a felhõk is gyönyörûek, vagyis csodaszép idõnk van. A géppel is minden rend..... - Ó, A FRANCBA!!!
Az utasok halálra váltan ülnek a helyükön, moccanni se mernek, amikor is újból megszólal a kapitány:
- Elnézésüket kérem, de magamra öntöttem a kávémat. Látniuk kéne a
nadrágom elejét!
Mire az egyik utas:
- Az enyémnek meg a hátulját...

---------

Egy fotós elhatározza, hogy légi felvételeket csinál az Etnáról.
Telefonon rendel egy légitaxit. Amikor kiér a repülõtérre, látja, hogy egy kis gép áll a kifutón, nyitott ajtóval, utasra várva. Bedobja a csomagját, beül, majd mondja a pilótának:
- Mehetünk.
A gép felszáll. A fotós odaszól a pilótának:
- Legyen szíves az Etna fölé menni, ott majd csinálok néhány fényképet.
- Miért? - kérdezi a pilóta.
- Mert fotós vagyok, a fotósok pedig fényképeket szoktak csinálni.
Hosszú csend, majd a pilóta megkérdezi:
- Ezek szerint akkor nem maga az oktató!?
  sziamiau, 16:57 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 19., szerda Nekem tetszik!
0  


Egy kis vidámság mára



Felirat a kocsma ajtaján:
- "Ki a dalt, nõt, bort szereti, rossz ember nem lehet.'
Két nap múlva a következõ kiegészítés:
- "Innád az én boromat,
Élnéd nõmmel sorodat,
Az anyósom tanítana dalra,
Nem írnád e sorokat a falra,
Marha!!'


A4 -es rajzlapomat azonos típusú Audira cserélném.


Élõ fél disznó eladó !


Szent este össze ül a család és az ajándékokat bontogatják.
Az anyós sikoltva felkiált:
Jaj micsoda szégyen! Egy csomag vattát kaptam.
Mire a veje: Hát nem azt mondta anyuka, hogy fülbe valót kér ?


Két cápa panaszkodik egymásnak:
- Képzeld, a múltkor lenyeltem egy szörföst. Olyan vacak napolajat használt, hogy napokig hasmenésem volt tõle!
- Ne is mondd! Nemrég lenyeltem egy szõke nõt. Olyan üres volt a feje, hogy egy hétig nem tudtam lemerülni!


Az öreg bácsi felveszi a kabátját és indulni készül otthonról. Felesége utána szól:
- Hová mész?
- Elmegyek az orvoshoz.
- Beteg vagy?
- Nem, csak gondoltam, felíratok egy Viagrát.
- Akkor várj, én is jövök. - kászálódik ki a néni a hintaszékbõl.
- Miért? Beteg vagy?
- Nem, csak kérek egy Tetanusz-oltást, ha elõveszed azt a régi, rozsdás szerszámot.


Két cigány nõ beszélget
- Képzeld az én fiam még csak 8 hónapos de már megy
- Az semmi, az enyém 18 éves, de már ül...


Hazaérve mondja az asszony a férjének:
- Most jövök a szépségszalonból.
- Zárva volt ?


A feleség a férjének:
- Szívem, meg kell neked gyónnom, hogy én színvak vagyok !.
- Nem baj kedvesem, én se Szegedi vagyok, hanem Szenegáli ...


Egy nõ bemegy a patikába, és mérget kér a patikustól.
- Asszonyom, miért van szüksége a méregre?
- Megölöm a férjemet!
- Nem adhatok el Önnek mérget azért, hogy megöljön vele valakit!
A nõ erre kitesz egy fotót a pultra, mely egy férfit és egy ... nõt ábrázol félreérthetetlen helyzetben. A férfi a nõ férje, míg a nõ a patikus felesége.
A patikus felemeli a fotót és rábólint:
- Elnézést kérek, nem tudtam, hogy van receptje.


Egy házaspár a harmadik gyerek születése után elhatározza, hogy spórolni fognak. Az asszony azt kéri a férjétõl, hogy mondjon le a sörözésrõl.
A férfi nagy nehezen beleegyezik.
Nem sokkal ezután viszont egy nagyobb összegû számlát talál a feleségénél kozmetikumokról. Kérdõre vonja az asszonyt:
- Megegyeztünk, hogy lefaragunk a
kiadásokból, te mégis egy vagyont költöttél magadra!
- Drágám, ezeket azért vettem, hogy neked jobban tetsszem - válaszol a feleség.
- Miért, mit gondolsz, a sör mire volt jó. ?

Egy házaspár elmegy egy csodakúthoz. Elõször az asszony hajol be a kútba, és elsuttogja a kívánságát. Aztán a férj következik, de túl mélyen hajol be és beleesik a kútba.
Mire az asszony felkiált: - Nahát, ez mûködik. !


Feleség mondja az urának:
- Rosszul választottál feleséget, mert én átlátok az összes praktikádon.
Neked egy nálam butább nõt kellett volna választanod !
- Hát azt hiszed, találtam. ?


A férj borotválkozik a fürdõben és morog magának:
- A fenébe! Ezzel a borotvával még a nyakamat sem tudom elvágni!
Az asszony beszól neki:
- Szívem, beadjam a nagy kést. ?


Két flegma titkárnõ beszélget:
- Te, mostanában annyit fáj a fejem, fogalmam sincs mitõl lehet.
Erre a másik:
- Hát tudod nekem a hasam szokott fájni ha üres.


Az irodában az egyik kopasz dolgozó megunja, hogy mindenki a kopasz fején élcelõdik.
Egyik nap, az egyik kolléga megsimogatja a fejét, és így szól:
"Pont olyan érzés, mintha a feleségem fenekét simogatnám', mire a kopasz:
Végigsimít a saját fején, és az mondja:
- Most, hogy mondod, tényleg olyan, mint a feleséged feneke. !

















  sziamiau, 17:32 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau


A bokor mögött áll egy kocsi, benne ül egy fiú meg egy lány. Odamegy a rendõr, benéz az ablakon: a lány kötöget, a fiú pedig olvas.
- Hát ti meg, mit csináltok itt?
- Láthatja.
-Azt hittem, valami rosszat csináltok. Hány évesek vagytok?
Megszólal a fiú:
-Én 19.
Mire a rendõr:
-És a hölgy?
A fiú az órájára néz:
- 3 perc múlva 18.





Egy egyetemista srác meghívja ebédre az anyját az albérletbe, ahol lakik.
Az ebédnél ott van a fiú lakótársa is, egy gyönyörû lány. Az anya folyton a lányt figyeli, és gyanítja, hogy valami viszonyuk is lehet.
Amikor vége az ebédnek már egész biztos benne, hogy több van közöttük mint egyszerû szobatársi kapcsolat. A srác szinte olvas anyja gondolataiban:
- Hidd el anya, tudom mire gondolsz, de nincs közöttünk a világon semmi, mi csak lakótársak vagyunk! Nemsokára a lány gyanakvóan megy a sráchoz:
- Egy hete, mióta az anyád itt járt, nem találom az ezüst merõkanalat!
- Nem tudom elhinni, hogy õ lett volna, de azért most írok neki egy levelet, csak hogy biztos legyek benne. Így a fiú leül az asztalhoz és írja a levelet:
“Kedves Anya! Nem mondom, hogy te vitted volna el az ezüst merõkanalat a lakásunkból, és azt sem mondom, hogy nem te voltál. De tény, hogy hiányzik azóta, hogy te itt jártál ebédelni.”
Néhány napra rá megérkezik az anyja válasza:
“Kedves Fiam! Nem mondom, hogy te lefeküdtél azzal a lánnyal, de azt sem mondom, hogy nem.
De tény, hogy ha õ a saját ágyában aludna, akkor mostanra már régen megtalálta volna azt a merõkanalat.
Anyád”

  sziamiau, 17:28 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Szeretetteljes és boldog névnapot kívánok az Erzsébeteknek!
  sziamiau, 17:22 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 13., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Szilvia nevû ismerõseimnek ezúton is boldog névnapot!
  sziamiau, 13:44 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 10., htf Nekem tetszik!
0  
Réka nevû ismerõseimnek nagyon boldog névnapot kívánok.
  sziamiau, 14:16 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 6., cstrtk Nekem tetszik!
1  
Amitõl magyar vagy...


Amikor több tejfölt használsz, mint ketchupot.


Amikor a paprika legalább olyan fontos, mint a só és bors.


Amikor valamelyik rokonod Attila. Vagy József. Vagy János. Vagy László. Vagy István.


Amikor szereted a Túró Rudit, de nem igazán tudod elmagyarázni a külföldieknek mi a fene az, amíg ki nem próbálták.


Amikor a külföldi kérdi a gyereket mit hozott a Mikulás karácsonyra válaszod némiképp zavart, hiszen a Mikulás nálunk december 6-án ajándékoz és amúgy karácsonykor a kis Jézus ajándékoz és nem 25-én hanem egy nappal elõtte, szenteste.


Amikor 5 percen keresztül tudsz egy levegõvel káromkodni úgy, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer.


Amikor az eljegyzési gyûrûd az ellenkezõ oldalon viseled.


Amikor a vonat még el sem hagyta az állomást, de te már eszed a házi szendvicsed (általában egy fél paprika vagy paradicsom van benne és többnyire rántott hús).


Amikor egy 79 km hosszú tavat (Balaton) Magyar Tengernek hívsz, és keresztben átúszod.


Amikor mindig ugyanazon a helyen, vagy széken foglalsz helyet, még akkor is, ha a terem, szoba üres - és a te helyed a szoba végében van.


Amikor a saját borod a legjobb, s a benne lévõ nóták ismétlés nélkül 3 napig kitartanak.


Amikor tudod, mi az öhöm, lecsó/pacalpörkölt/halászlé/pogácsa/mákos tészta/dobostorta /túrósócsusza/kürtõskalács/fõzelék és a túrógombóc és a fröccs! - és szereted is õket.

Amikor tudod, milyen isteni finom a dunyha (dunna), bár sosem használod.


Amikor tudod, mit jelent az ángyom, a nászom - vagy: a húgom, bátyám, öregapám.


Amikor sokkal találékonyabb vagy bármelyik nemzetnél. 


Amikor fokhagymás-tejfölös-sajtos lángost eszel - nem is kívánnál finomabb falatokat.


Amikor a Micimackó és a Flinstone család sokkal viccesebb magyarul (szinkronizálva).


Amikor vehemensen magyarázod olasznak/németnek/jenkinek/stb., hogy a pálinka, a túrós csusza,a rántott leves, a mangalicaszalonna, a tökfõzelék(feltéttel), a bõ gatya, a tokaji és gyakorlatilag minden:
 hungarikum. 


Amikor tudod, hogy a "fûzfán fütyülõ rézangyalát" igazából egy káromkodás.


Amikor van névnapod, és szerte a világon senki nem érti, mire jó az. 


Amikor tudod, mi a Hortobágy és Hollókõ és Pannonhalma, Aggtelek, Tokaj-Hegyalja, a pécsi ókeresztény sírok: a világörökség részei. 


Amikor tudod, hogy minden zseninek vagy hírességnek van magyar kapcsolata, vagy csak szimplán magyar.


Amikor házi rétest eszel, amit a konyhaasztalon nyújtottak, tele mákkal, vagy túróval-mazsolával, vagy meggyel, vagy almával, vagy káposztával.


Amikor mindenkinek elmondod, hogy a Rubik kocka is magyar találmány. Meg minden más is, a szódavizet is beleértve.


Amikor tudsz tölteni magadnak egy pohár „jóféle" tejet - zacskóból.


Amikor tudod, ki írta az „Anyám tyúkját.“


Amikor esküszöl, hogy a fokhagyma és a mézes tea kiûzi belõled a nyavalyát kevesebb, mint egy nap alatt.


Amikor gyerekként folyton sárgarépát kellett enned, és arra a kérdésedre, hogy miért, a szüleid azt válaszolták, - azért, hogy jobban tudj fütyülni.


Amikor el kell magyaráznod, hogy családnév van az elsõ helyen, vagyis az nem a keresztneved.


Amikor boldog szülinapot kívánnak és meghúzzák a füled.


Amikor tudod, mi a pityerszer és mi a tiszavirágzás.


Amikor termálvíz vagy fürdõ van a városodban, vagy közel hozzá.


Amikor tudod, hogy melyik nemzet adta a legtöbb Nobel-díjast a világnak.


Amikor ünnepelsz március 15-én és emlékezel október 23-án.


Amikor tudod mi az a tepertõs pogácsa. 


Amikor a Székely Himnuszt és a Himnuszt egyaránt énekeled Csíksomlyótól Bajánsenyéig.


Amikor ha esõben állsz, megnõsz.


Amikor el tudsz beszélgetni idegenekkel a buszon, vagy az orvosra várva intim dolgokról, de felháborodsz, ha az anyagi helyzetedrõl érdeklõdnek. 


Amikor sörrel nem koccintasz.


Amikor tudod, mi a gittegylet, és miért írták Nemecseket csupa kisbetûvel.


Amikor nem jó a normál méretû párna: vagy óriásinak, vagy nagyon kicsinek kell lennie.


Amikor az Óperenciás tengerrõl mesélsz - a történelem jut eszedbe.


Amikor egy olyan nyelvet beszélsz, amit sehol a világon nem értenek, csak a magyarok.


Amikor a Himnuszt csak meghatódva tudod énekelve imádkozni.


Amikor nem pazarolod az ételt, a maradékot elteszed másnapra.


Amikor a mesék nem úgy végzõdnek, hogy örökké boldogan élnek, hanem hogy boldogan élnek, míg meg nem halnak


Amikor a nagyid azzal „fenyeget", hogy ne vágj pofákat, mert úgy maradsz.


Amikor saját erõs paprikát termesztesz az udvaron, vagy az erkélyen kis cserépben, hogy garantáld az erõsségét.


Amikor értetlen külföldinek ecseteled, hogy ne egyen görögdinnyét augusztus 15-e után, mert lõrinces.


Amikor sírva vigadsz.


Amikor a „Hazám, Hazám, te mindenem…“ dallamaira könny szökik a szemedbe, s amíg együtt énekelsz, a neveken kívül: Erkel, Bánk, Simándy...millió érzés fut át a szíveden, lelkeden...








  sziamiau, 14:02 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. november 5., szerda Nekem tetszik!
1  
Elegem és melegem van a sok banki telefonhívásból! Legutóbb már azt mondtam nekik, hogy adjanak munkát és akkor tudok fizetni! Egy nap szünet után ma újból telefonáltak, de lecsaptam a kagylót!
Munkát! Pénzt! Ebben a sorrendben! Vagy menjek rabolni? :-))
  sziamiau, 15:20 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Sok boldog névnapot kívánok az Imréknek.
  sziamiau, 14:28 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 31., pntek Nekem tetszik!
0  
November 1-jén születetteknek innen is sok boldogságot kívánok.
Nekem is ekkor van, s betöltöm az 55. évet. Ugye milyen sok? Mihez képest?

  sziamiau, 16:11 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 28., kedd Nekem tetszik!
0  
Dühös vagyok: Dühös, mert a választások után jelentik be a megszorításokat, az új adónemeket! Holott arról prédikáltak, hogy nem lesznek megszorítások! Akkor ne hadováljanak nekem a rezsicsökkentés okosságáról, mikor a másik oldalon többet elvonnak. !!!!!!

Másik ok, amiért dühös vagyok: az anyu letagadott a nagybeteg barátnõmnek. Hívott telefonon és azt mondta neki, hogy nem vagyok otthon. És még hozzátette: a k.... a....! (Ez nekem is szólt!)

Harmadik ok amiért dühös vagyok az az, hogy még mindig nincs munkám, még mindig nincs bevételem, még mindig nem tudom fizetni a kötelezettségeimet. ÉS EZ NAGYON, DE NAGYON SZOMORÚ! PLÁNE AZÉRT, HOGY A KORMÁNYUNK SZERINT MILYEN JÓ A FOGLALKOZTATOTTSÁGI MUTATÓNK! Innen is felhívom a figyelmüket, hogy nézzenek már szét gyalogosan is, hogy mennyi ember keres munkát. Hogy a munkaügyi központok kirendeltségein is töltsenek el néhány napot! Meglátják, hogy milyen jók ezek az adatok!
  sziamiau, 10:33 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 22., szerda Nekem tetszik!
0  
2015-tõl életbe lép az internetadó, ami magánszemélyek esetén min. 700 Ft, vállalatok esetén min. 5000 Ft összegre rúghat.

E hír hallatán én azt mondom, hogy kapja be a FIDESZ! Ja! És rúgja magát seggbe is, mert egy óriási segget csináltak a szájukból: már megint.

Eddig azt prédikálták ugyanis, hogy a technika fejlõdésével és ismeretében el kell érni, hogy az egész országban elérhetõvé válhasson - ingyenesen -az internet. Na és ez az új hír? Mi ez, ha nem seggszáj?

Felháborodtam, mert nagyon sok ember, aki munka nélkül van az meg pláne, ezt a formát használja leginkább az álláskeresésre. A sok munkahelyen dolgozó pedig ezen dolgozik, ezen intézi az ügyes-bajos dolgait.

Az álláskeresésre volt ez év elejéig egy hirdetési újság, az Expressz. Na! Ez is 395 Ft-ba került. Megszüntették. Lett helyette egy Új Bazár nevû lópici semmi: tele autó és ingatlanhirdetéssel.

Szóval! Az eddigi 60-féle adó még mindig nem elég a magyar kormánynak. Mikor lesz már elég?
  sziamiau, 15:02 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 16., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Tegnap felhívtam telefonon egy volt kolléganõmet és egyben barátnõmet, és megtudtam, hogy kórházban van. Rák-betegséggel küszködik ez a mindig életvidám, pozitív energiákkal feltöltött ember.

Hogy ez a fránya betegség milyen alattomos és rohadt valami?! Másik élõ példa a nõvérem, aki már túl van a kemo-n és a sugárkezelésen is. Ráadásul egy csúnya autóbaleset miatt is gyógyulgat!

Miért nem találják már meg a ráknak az ellenszerét? Ha meg már megvan, miért nem adják az embereknek oda?

Hopp! Most jut az eszembe! A paksi végtermékeket fel kell használni ugyebár!
:-( :-(

  sziamiau, 15:26 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 15., szerda Nekem tetszik!
0  
Teréz-nap alkalmából az ünnepelteknek sok boldogságot, jó egészséget, vidámságot kívánok.
  sziamiau, 14:08 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 13., htf Nekem tetszik!
0  
Magamnak is kívánok egy munkahelyet! Most már nagyon elegem van, hogy senki nem válaszol!
  sziamiau, 15:13 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Sok-sok boldog névnapot kívánok a Kálmánoknak és az Edéknek.
  sziamiau, 14:18 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 10., pntek Nekem tetszik!
0  
A sógorom anyukája 2010. júniusában halt meg. Az akkori õszi önkormányzati választásokkor is és a mostani (2014-es) választásokra is kapott reklámanyagokat, szavazásra buzdító reklámanyagokat. Az okos FIDESZ!!!!
Hát, nem durva!? Halott embereknek választási értesítõket, reklámanyagokat kiküldeni szerintem halottgyalázás és kegyeletsértés.
Így lehet csak igazán kétharmados többséget szerezni!
  sziamiau, 14:44 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 9., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Basszus kulacs!

Ma sem jött pozitív válasz a pályázataimra. Kezdek beledilizni.

  sziamiau, 17:23 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 8., szerda Nekem tetszik!
0  
Sajnálatos módon újabb elutasítást kaptam az elküldött pályázatomra.

Még sajnálatosabb, hogy még mindig nincs semmilyen bevételem, jövedelmem, így megint korlátozta a T-Mobile a szolgáltatást. Csak bejövõ hívásokat tudok fogadni.
Na, basszus!

Legyen már vége ennek az egésznek!!!!!!!

  sziamiau, 15:28 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 6., htf Nekem tetszik!
0  
Mai nap is tart a dühösségem. Pár perccel ezelõtt kaptam egy telefonhívást. Beszóltam: Halló! Tessék! Mire a túloldalon a nõ: A nevét már meg sem kérdezem.

Hát! Elgondolkodtató a dolog. Elgondolkodtató, mert:
1.) Én bemutatkozhattam volna,
2.) A hívó fél száma pedig megjelenhetett volna a kijelzõn. Így csak annyi jelent meg, hogy: magánszám. Korábban ezeket a hívásokat nem szoktam felvenni.

  sziamiau, 16:27 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 3., pntek Nekem tetszik!
1  
Hogy a rosseb egye meg a világ négy sarkát!
Ma utasítottak el egy - általam kedvezõnek vélt - állásajánlatot, pályázatot.
Dühös vagyok, de nagyon!
  sziamiau, 14:56 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2014. oktber 2., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Nagyon el vagyok kenõdve! Nem válaszolt az a cég, ahol azonnal munkába tudnék állni. Az a cég pedig, ahol kedden voltam, csak péntekre ígért választ. Nagyon nyomi vagyok: ez sem fog sikerülni. Zsigereimben érzem.
  sziamiau, 13:40 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.