CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



sziamiau naplja

  2010. februr 23., kedd Nekem tetszik!
0  
A mai napomnak nem sok értelme van. Reggel megérkezett a 2009-es és a 2010. januári fõkönyvi kivonat, azokat átnézegettem és azóta csak netezem és közben rádiózok. Egy hír: Gyõrben fényes nappal kihúztak a helyérõl egy pénzautomatát. Hogy az áruházban, ahol ez a "pénznyelõ és -adó" szerkezet volt, ne tûnt volna fel senkinek, hogy húzzák kifelé?
Egy lokikus magyarázatot találok rá: mindenki azt hihette, hogy javítani viszik.
  sziamiau, 14:14 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Elég fucsa a hangulatom. Egyrészt a váratlan halálesettel kapcsolatosan. Sokat gondolkodtam és gondolkodom azon, hogy miért szólítja magához a Jó Isten a rendkívüli módon, alapjáraton jó embereket idõnap elõtt. Olyan embereket, akik még azt is meggondolták és meggondolják, hogy egy legyet is agyon üssenek. A gondolataim nem vezettek sehová, kivéve, hogy rosszul aludtam és alszom. Bízom benne, hogy az "Öreg" tudja, hogy mit miért tesz. De az a meglátásom, hogy a sok gonosz és sarlatán, szakembernek kikiáltott emberrel is csinálhatna már valamit. (Juj! Jaj! Gyónnom kell!!!!! :-))))) )

  sziamiau, 9:08 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 22., htf Nekem tetszik!
0  
Rossz hírrel végzõdött a vasárnapom. Este telefonált a bátyám, hogy a feleségének a sógora (ezáltal az övé is) 56 éves korában meghalt. Orvosi mûhibák és rossz kezelések sorozata következtében. Két ikerlánya most gimnazisták. Minden részvétem az övék. Most várjuk a híreket, hogy mikor lesz a temetés.
  sziamiau, 8:45 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 19., pntek Nekem tetszik!
0  
Kedves Névnaposok! Születésnaposok! És Mindenki!
Szép ünneplést, sok ajándékot és nagyon, de nagyon szép hétvégét kívánok.
  sziamiau, 14:20 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Nagyon kedves ajándékot kaptam a portásoktól. Egy pendrive-ot ajándékoztak nekem. Csuda módon örültem és örülök neki. Tudom már mire menteni a képeimet és a fontosabb doksijaimat. Köszönet nekik érte. :-)))

A másik jó hír, hogy 1 órakor vége a mai munkanapnak.:-)
  sziamiau, 11:43 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Minden Zsuzsannának, Zsuzsának, nagyon szép és boldog névnapot kívánok. A nevetek napjára néhány helyen már megszólaltak a pacsírták. Tuti, hogy már jön a tavasz. Köszönjük Nektek :-) Na, meg a pacsírtáknak! :-)

  sziamiau, 7:15 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 18., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Bernadett nevû csigatársaimnak ezúton is szép és boldog névnapto kívánok!
  sziamiau, 7:18 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 17., szerda Nekem tetszik!
0  
A mai nap másik jó híre: megérkezett a Munkaügyi Központtól a pénz. Igaz, nem annyi, mint amennyit számoltam, de ennek is örülök, mert a mai világban nem sok ember örülhet még ennyinek sem.
  sziamiau, 14:59 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Az összegyûjtött igazolások alapján elkészítettem az adóbevallásomat. Minden évben saját magam csinálom meg és küldöm el jóval a beadási határidõ elõtt. Már csak azért is, mert a visszaigényelhetõ összeget jóval hamarabb meg is kapom, mintha május 20-a után küldeném el. Örömmel tölt el, hogy visszaigényelhetõm van és nem is kevés. Már csak emiatt is sietek elküldeni. :-)
  sziamiau, 9:30 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 16., kedd Nekem tetszik!
0  
Kedves Juliannák, Lillák!
Nagyon szép és boldog névnapot kívánok!
  sziamiau, 7:35 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 15., htf Nekem tetszik!
0  
Kedves Rosszqtya!
Köszönöm a naplókommenteket, igyekszem megfogadni õket. Fõleg akkor tudom megfogadni és végrehajtani, ha van zsozsi a zsebemben. Amikor meg nincs, akkor ezt a szolgáltatását a postának nem tudom igénybe venni.

A postára egyébként is dühös vagyok, ugyanis az egyik banktól augusztus 23-ai dátumal kaptam utoljára kivonatot. A banknál is reklamáltam, akik visszaírtak, hogy postázták azokat, vissza azonban nem érkeztek. Tehát sem én nem kaptam kézhez õket, sem a bank nem kapta vissza. Sõt! A pótlólagosan kiállított kivonatok sem érkeztek meg december óta. Sajnálom a postásokat - már a tisztességesebb fajtáját -, de a helyettesítõ postásokkal nekik is sok gondjuk volt, van és még lesz is szerintem.

Mindenesetre az a lényeg, hogy a Munkaügyi Központ számomra kedvezõ döntést hozott. :-)))



  sziamiau, 10:41 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 12., pntek Nekem tetszik!
0  
Két napja kaptam egy meghívót az IWIW-re. Az azóta eltelt idõben nem gyõzöm keresni az ismerõsöket. :-) Ma pld.40-et jelöltem be. :-))))))
Igaz, a többsége rokon és volt kolléga. Volt visszajelzés is, miszerint örülnek, hogy újból fenn vagyok. Itt hívom fel azonban mindenkinek a figyelmét, hogy az APEH is böngészi ezt az oldalt. És böngészik mások is. Pár évvel ezelõtt pont az IWIW-tagsáom idején hívtak fel az RTL-klubtól, hogy menjek be egy szereplõválogatásra. Kiválaszottak a fényképem alapján egy karakterre. Úgy elhajtottam õket, mint a szél. Akkor töröltem a regisztrációmat.


  sziamiau, 11:12 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Kedves Líviák és Lídiák! Boldog névnapot kívánok nektek!
  sziamiau, 9:29 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Tegnapelõtt kaptam egy telefont a Munkaügyi Központtól, miszerint a visszafizetendõ járandóságomat törlik, hiszen nem tudom bizonyítani, hogy a hiányzó dokumentumokat postáztam. Ekkor úgy éreztem, mintha letaglóztak volna.
Pár perccel ezelõtt viszont kaptam egy hívást, szintén a Munkaügyi Központ munkatársától. A telefonbeszélgetés lényege, hogy a csoportvezetõjével úgy döntöttek, hogy mégis más határozatot hoznak és kifizetik a díjat. :-)
Erre a hírre akkorát rikkantottam, hogy a kollégám is megijedt. El is bõgtem magam örömömben. Hogy lehet ekkora szerencséje valakinek? Kérdem én?
A választ gyorsan meg is adom: A JóIsten akarta ezt így! Ezért külön köszönet jár neki. És nem is egy.
  sziamiau, 8:09 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 11., cstrtk Nekem tetszik!
0  
A tegnapi naplóbejegyzésemre olyan aranyos és tündéri kommentet kaptam Rosszqtyától, hogy majd hanyatt vágtam magam. :-) Meg is kapta érte a három pöttyöt.
Ezúton is köszönöm neki, mert irtózatosan felvidított vele.
  sziamiau, 9:55 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 10., szerda Nekem tetszik!
0  
Elvira nevû csigatrásaimnak nagyon sok szeretettel kívánok szép és boldog névnapot!
  sziamiau, 12:54 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 9., kedd Nekem tetszik!
0  
Hurrá!
Pénz állt a házhoz! A fõnök úrtól megkaptam a takarításért a énzem. :-) De már meg is van a helye: a mobilszámlámat ki tudom belõle fizetni. :-)
A másik jó hír, hogy a munkabér-átutalásokat is aláírták. Visszük is gyorsan a bankba, hogy minél elõbb a számlánkon legyen. Ez egy kellemes nap.
Lehet, hogy telhetetlen vagyok, ha minden nap (- na jó -, egy héten egyszer) ilyen lenne. :-))))))))))))))))))

  sziamiau, 10:12 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 8., htf Nekem tetszik!
0  
Az alábbi versikét és jókívánságot kaptam pár perce. Megosztom ezen a fórumon keresztül mindenkivel.

A nap elsõ sugarát/Ajándékba kapod,/Hogy megvilágítsa,/Bearanyozza napod.//Sikerüljön minden/Amit mára terveztél,/Váljon valóra álmod/Mit nagyon szeretnél!//Csodás napot!!/

  sziamiau, 8:05 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 5., pntek Nekem tetszik!
0  
Ágota nevû csigatársaimnak ezúton is sok-sok boldog névnapot.
  sziamiau, 11:47 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
A mai nap olyan semmitmondóan telik Igaz, az internetezésen kívül nem is csináltam nagyon mást. :-)
Az egyik kollégám adóbevallásával próbálkoztam, amit egy könyvelõnek meg is kell, hogy mutassak, vagy a kolléga mutassa meg valakinek. Szerintem jó. Mindenesetre, ha jó a bevallás elég sok fizetnivalója lesz. Az is igaz, hogy az elõzõ év végén kapta meg a visszamenõleges nyugdíját is, addig csak elõlegeket kapott.
  sziamiau, 11:45 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 4., cstrtk Nekem tetszik!
0  
TEgnap megérkezett a Munkaügyi Központtól a levél, törölték a kérelmemet, mert szerintük nem válaszoltam a hiánypótló levelükre. December 12-én postáztam nekik. Ezek szerint nem kapták meg. Így várhattam és várhatom a pénzemet. Meg is írtam a fellebbezésemet, amit ma postázok.
Mivel tértivevényes küldeményként érkezett, az én drága jó anyám átvette azt és szépen ki is bontotta és el is olvasta. Brrrrrrrrrrrrrrrr!!!!
  sziamiau, 8:49 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 3., szerda Nekem tetszik!
0  
A balázsoláshoz kapcsolódik még a farsangi dolog is. Íme:
A farsang a vízkereszttõl (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó idõszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötõdik hozzá jelentõs vallási ünnep, alapvetõen a gazdag néphagyományokra épül. A kereszténység elõtti idõkbõl származó farsangi mulatságokat az „erkölcsös” 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.

A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karneválokat (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.


  sziamiau, 13:04 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Utánanéztem és az alábbiakban csatolom a balázsolási dolgot.

Balázsolás
A farsangi idény vége felé közeledve ez az ünnep jó lehetõséget biztosít egy újabb jelmezes felvonulás számára, melynek célja az adománygyûjtés és az új diákok iskolába toborzása.

Fõként diákoknak, diákokról szóló ünnep a Balázsolás, de ennél azért mégis sokkal összetettebb. Eredete Szent Balázs püspök nevéhez fûzõdik, aki azzal tette feledhetetlenné magát az utókor számára, hogy egyszer megmentett egy fiút, akinek halszálka akadt a torkán. Hálából a fiú anyja ételt és gyertyát adományozott számára. Ezért a torokfájósok különös becsben tartják ezt a dátumot, az õket ápolók pedig ilyenkor parázsra vetett alma héjával füstölik meg a szenvedõket, hogy ezáltal a betegséget, fájdalmat okozó gonoszt elûzzék belõlük. Az ezen a napon templomba menõ diákoknak a pap két összekötött égõ gyertyát tart a nyakukhoz, és arra kéri Istent, hogy Szent Balázs püspök esedezésére óvja meg az áldást kérõt a torokbajtól.
Szükség is volt az erõs torokra, hiszen az a diák, aki nem volt beteg, jelmezbe öltözve kopogtatott be szomszédaihoz, hogy adományokat gyûjtsön az iskola számára, és új diákokat toborozzon. A hagyományról az ezerhatszázas évektõl kezdve találhatók rendszeres feljegyzések, melyek az iskoláskorú gyermekek jelmezes szomszédolásáról szólnak, és amelyek köszöntési és adománygyûjtési célból történtek. Az adományként kapott szalonna, zsír, bab, tojás, az iskolai tanítót illette, aki cserébe megvendégelte diákjait. Mondhatni, egyfajta segítség volt ez a szegény tanítónak.
Ezen kívül Balázs napját az egészség- és termésvarázslás, a gonoszûzés, a madárûzés, és az idõjárásjóslás napjának is nevezték régen. Szokás volt, hogy a magyar szõlõsgazdák a földjük négy sarkában megmetszettek egy-egy tõkét arra számítva, hogy Balázs így majd megvédi a szõlõket, és szõlõéréskor elûzi a madarakat, hogy azok ne tegyenek kárt a szemekben.

A balázsolás, balázsjárás hagyománya nem csak nálunk volt ismeretes, hanem a cseh, morva és szlovák területeken is.


  sziamiau, 12:19 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Kedves Balázsok!
Elõször is nagyon szép és boldog névnapot kívánok.
Másodízben a nevetekhez kapcsolódik egy népszokás, a "balázsolás". Hogy ez pontosan mit is jelent? Azt nem tudom, de majd utánanézek.
  sziamiau, 7:17 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 2., kedd Nekem tetszik!
0  
Irtózatosan dühös vagyok, mert itt maradt egy januári számla. A pénztárkönyvet megint módosítani kell. ELÉG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A csudába! Nem néztem meg tegnap a dátumot. Magamra vagyok irtózatosan dühös.

Tegnap egy kicsit felkerültem az RFÁ-sok közé. :-))) Jót derültem rajta.
  sziamiau, 9:29 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. februr 1., htf Nekem tetszik!
0  
Dühös és mérges vagyok. Még mindig nem érkezett meg a Munkaügyi Központtól várt pénz. Pedig letelt a 60 nap. 60 napon belül kellett volna folyósítani az álláskeresési támogatás visszaigényelhetõ részét. Nagyon számítottam rá. De azt hiszem, hogy keresztet vethetek rá. Ez a bevételi forrás nem fog megérkezni.
A dühösségem másik oka, hogy a fõnökem nem fizették ki az elmúlt hat alkalommal végzett takarítási pénzemet.
Elkeseredésemben már bõgtem is egy sort.

Megérkeztek a könyvelõirodából a 2009-es jövedelemigazolások, csinálhatom lassan az adóbevallásomat. Nem várok vele május 20-ig. Ha visszaigényelhetõm lesz, sokkal hamarabb kapom vissza, mint az, aki megvárja a májusi határidõt.
  sziamiau, 15:29 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
A hét végén kerestem egy csomó dolgot (igazolványkép, írógéppapír, stb.) Sajna, egyiket sem találtam meg, Az igazolványképeket lehet, hogy elhasználtam, amikor állást kerestem. De a papír? Azt is lehet, hogy elhasználtam volna? A fene tudja.
Viszont abban a dossziémban, amiben a horoszkópjaimat és néhány kedves emléket tartottam nem úgy találtam a dolgokat, ahogy legutóbb hagytam. Már nagyon unom, hogy az anyám kotorászkodik a dolgaim között. Arról nem is beszélve, hogy a postámat rendre felbontja. Uncsi, de nagyon!
  sziamiau, 8:25 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
Szép jó reggelt Mindenkinek!
Megint elkezdõdött egy hét.
Azoknak a figyelmébe ajánlom, akik hisznek benne:
Ha holnap kijön a barlangjából a medve és meglátja az árnyékát, majd visszamegy a barlangba, még hosszú ideig hideg lesz.
  sziamiau, 8:00 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
  2010. janur 29., pntek Nekem tetszik!
0  
További jó csigázást minden Kedves Olvasómnak!
Kívánok továbbá nagyon szép és tartalmas hét végét mindenkinek.


  sziamiau, 14:07 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau
A mai nap is a nagy semmittevéssel telik. Majd még a takarítás lesz ebéd után a dolgom, Most azonban kíváncsi leszek, hogy kifizetik-e ezt a munkámat

Holnap után letelik a 60. nap és még a Munkaügyi Központtól semmiféle pénz nem érkezett. Tartok tõle, hogy mégsem fogom megkapni azt a pénzt. Pedig, de jó lenne. Egy kicsit helyrerázódnék anyagilag. De csak egy kicsit! :-)
  sziamiau, 10:14 Itt megrhatod a vlemnyed sziamiau



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.