CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



silence naplja

  2010. mjus 29., szombat Nekem tetszik!
0  
Ígéret tegnap is volt... de nem részletezem....
Ma temetés Helinek... Az egyik anyuka az oviból autóbaleset áldozata lett.. Négyéves gyerek maradt utána...
És szülinap Dorinak.. Készül estére a torta...
Ilyen az élet...
Volt egy gyönyörû zöld üvegváza az ócskapiacon, dehát háromezret kért érte a muki...
Az sok... Szegény szilvásnak.. Túl korán volt.. nefélj tizenegyfelé már adta volna ezerötért is...
Csakhát azt nem tudtam kivárni...
Na mindegy... Ha jövõ héten is még meglesz beígérek neki ezerötöt...
Vázaszerelem...
Borús Demeter..
  silence, 12:53 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 28., pntek Nekem tetszik!
0  
Hellóó!! Az alant olvasható vers csak nekem tetszik ennyire??!!
  silence, 14:28 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Nos...
Ünnepellõ de mégis laza jelmez... Vasalt ing közgyûlés..
Hallgathatom a dinnyések panaszait...
Mi gyümölcsösök csak mostohagyermekek vagyunk ott...
Indulás...
  silence, 14:27 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Egy-két könnycseppet nem kell szégyellni...


Henry Wadsworth Longfellow

A természet

Mint nyájas anya, ha letelt a nap
ágyhoz vezeti apró gyerekét,
ki menne már, de ellenkezne még,
tört játéka a padlón ottmaradt,
az ajtón át is arra nézne csak, —
csillapitó vigasznak nem elég
ha bátorítják: lesz helyette ép,
szebb lesz talán, de több gyönyört nem ad.
Igy bán velünk a Természet, keze
játékainkat sorba elszedi,
s pihenni úgy kisér, oly kedvesen,
menjünk, maradjunk, nem tudjuk mi se;
elménk se érti, álommal teli,
hogy nõ fölé a messzi rejtelem.


  silence, 12:53 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Ha elég erõsen emlékezünk milyen volt a tél, talán sokkal jobban örülünk a tavasznak..

  silence, 12:49 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Ma közgyûlés majd megesz a fene, hogy mit fognal mondani...
Megint minden szép és jó, holott majd négy millával tartoznakcsak nekünk?
Asszem fel fogok szólalni, csak attól félek nem fogom jó politikus módjára türtõztetni magam...
  silence, 9:41 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 27., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Márcsak ki kell slagolni, megszárad, és meszelni holnap, és jöhet a majorság... :-))
Kiskacsa kiscsirke, és pont... Gyöngyivel nem küzdök, a pulyka meg kényes... A dísztyúkok meg ki sem keltek...
Ácsolnom kellene valami jó kis ajtót, amin nem fér be a "menyhért", de a róka, meg a görény sem... És Patkány Etus se egyen kiscsirkét..
Mi minden kóricál erre...
Innék egy sört... van is... de még menni kell Heliért...
Meghát egyedül?!
Szabadnap... :-)))
  silence, 17:28 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Szóval nekünk utat építeni minimum harminc fokban kell.. Tavaly is júniusban délután kettõkor fogtunk neki vasúti betontalpfákat lerakni a gyümölcsösben a magykapu elé, nehogy elakadjon a szállítóautó..
Volt négy kisinkfarktusom, meg egy agyvérzésgyanús félórám akkor.. Tudod mi súlya van egy betontalpfának?
Tegnap meg salakot hordtunk a téglatörmelékre.. A pótkocsira feldobálásához akkora nagy lapátot vittünk, hogy Jancsi meg Juliska, a mostohával együtt kényelmesen elpiknikeztek volna rajta, ha a vasorrúnak lett volna ereje õket együtt a kemencébe taszajtani..
Mondván hogy a salak könnyû, nagy lapát kell hogy haladjunk..
A salak könnyû, de az ázott salak meg nem könnyû..
A negyedik lapát után úgy éreztem leszakad a derekam, mintha egy szeget vert volna valami szadista ács jobb oldalt a gerincem mellé, de nem panaszkodhattam...
A gazdasszony, (O.Z.-né Timi) akitõl a salakot kaptuk, végig ott állt, és érdeklõdve figyelte hogyan dolgozunk... Az mégse járja hogy majd kétszerakkora vagyok mint Onedin, és nyavajogni kezdjek..
Úgyhogy amikor végre készen lettünk, és kiizzadtam hét liter vizet, lazán próbáltam felugrani a tarkira, de kishíján keresztülbuktam rajta majdnem elnyúltam a másik oldalon..... Kipöfögtem latásan a helyszínre, lefelé már óvatosan lassan ledúrtuk. Egyszercsak a kis Yanmar aszonta "bikkmakk". Lefulladt, és többé nem volt hajlandó elindulni.
Próbáltuk másik aksival, de az mégcsak meg sem mozdította az önindítót... Azután ha hiszed, ha nem, egy Skoda Fábia egyszerûen drótkötéllel behúzta.. Én sem gondoltam volna hogy ilyesmi lehetséges, de a saját szemmeml láttam..Pistikének volt ez a majdnemhogy perverz ötlete...
A második pótkocsival megraktuk ugyan még,(felügyelet híján szépen lassan öregesen) de mivel a traki kellett Pistikének, az már ott maradt az udvaron..
Este viszont utolértük magunkat a gomba, és a tetû elleni védekezésben. Kétezer liter szert sikerült a szélcsendben gond nélkül kifújni..
Tíz órakkor hazafeléjövet eszébe jutott a komámnak, hogy nincs benzin a masínában, ígyhát külföldre távoztunk (Gyulán) megtankolni.. Mivel Onedin az utolsó tíz fináncévét éppen ott töltötte, lépten nyomon leállt beszélgetni mindenkivel, aki az éj jótékony sötétjében arra kószált..
Én meg hallgattam félálomban bóbiskolva, sajgó derékkal a rádiót...
Na de egyszer csak hazaértünk... Háromszáznégy forint odakinn a benzin..
Ennek örömére ma délelõtt én is kiügettem megitatni a Megane-t.. Még sör is került a kosárba... majd bolond leszek kihagyni...
És ma csirkeól takarítás...
  silence, 14:15 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Nincs kedvem írni.. annyi dolgom van itthon most...
  silence, 11:06 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 26., szerda Nekem tetszik!
0  


  silence, 11:13 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Ma van az eltûnt gyerekek világnapja

Május 25-én elsõ alkalommal emlékeznek meg világszerte az eltûnt gyermekek napjáról. Tavaly hétezernél is több gyerek eltûnését regisztrálták Magyarországon. A tanév végi értékelések, a közelgõ bizonyítványosztás idején minden évben megugrik az elcsellengõk száma, s bár az elszökött gyerekek nagy része néhány napon belül megkerül, sajnos olyan esetek is vannak, amikor örökre nyomuk vész az elcsatangoltaknak.

Az eltûnt gyerekek világnapján az 1979. május 25-én New Yorkban eltûnt 6 éves kisfiúra, Etan Patzra és társaira emlékeznek világszerte. A világnap célja, hogy felhívják a figyelmet a megelõzésre és az országok közötti együttmûködés fontosságára.
A nemzetközi és a magyar kutatásokat tekintve általános probléma, hogy az eltûnt gyermekek regisztrációjára nincs egységes, kidolgozott szisztéma: más az eltûnt gyermek fogalma Belgiumban és más Magyarországon.
Hazánkban tavaly 7.496 gyermek eltûnését regisztrálták. Az elszökött gyerekek körülbelül fele még aznap, maximum másnap megkerül, negyedük több éjszakát, vagy akár egy hetet is távol tölt otthonától.
Az eltûnéshez vezetõ okok változatosak: az egy napon belül megkerülõ gyerekek esetében a játékba való belemerülés, a kalandvágy, vagy valamilyen apróbb sértõdés, veszekedés vezet a szökéshez. Azoknál a gyerekeknél azonban, akik több nap vagy hét után térnek vissza családjukhoz, többnyire az elhanyagoltság, a nyomasztó családi légkör lehet a háttérben.
Az elcsatangolások gyakori oka a szülõi szigorúság, illetve a félelem a tanulmányi eredmények miatti esetleges felelõsségre vonástól: az eltûntként körözött gyerekek 40-50 százalékáról derül ki utóbb, hogy iskolai kudarcok miatt indult neki a nagyvilágnak. Nem véletlen, hogy a félévi, illetve év végi bizonyítványosztás idején az átlagnál több eltûnést regisztrálnak a hatóságok.
A nyár kínálta lehetõségek sajnos szintén "kalandtúrákra" csábítják a gyerekeket. Sok szülõ nem tudja megfizetni a drága napközit, gyerektábort, a srácok felügyelet nélkül csavarognak, azt tesznek, amit akarnak. Eltûnnek két-három napra, követik a kedvenc zenekarukat, buliznak, kirándulnak, jól érzik magukat, nem is gondolnak bele, hogy otthon esetleg aggódnak, vagy tûvé teszik a környéket miattuk. A szülõi aggodalom márpedig jogos: az elszökött, utcán csavargó gyerekek gyakrabban mennek bele veszélyes helyzetekbe, idegen felnõttek befolyása alá kerülve könnyebben kaphatók a bûnözésre, vagy válnak maguk is bûncselekmények áldozatává.
Hazánk uniós csatlakozása után és a vakáció közeledtével egyre több szülõt, felnõttet ejt gondolkodóba, hogy a kamaszok május elseje után személyi igazolvánnyal indulhatnak neki az Európai Unió országútjainak. A szakemberek attól tartanak, hogy a tinik, akik eddig a városokban bújtak el a szülõk elõl, ezután egyszerûen külföldre utaznak. A hatóságok - ezt megelõzendõ - a gyermekkorúaktól kötelesek útlevelet kérni, a 14. életévét betöltött magányos csellengõt pedig a jövõben is megkérdezi a határõr, hogy hová igyekszik.

  silence, 11:09 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Tegnap este elmentem Onedinhez B 58-ért meg topázért, mert a rózsáim tetvesedni kezdtek... Mondta menjünk át a szomszédba mert az orosz kománál érik a korai cseresznye.. Én csak létráról mertem szedni, de Pista rendesen felmászott a fa tetejére, mint a tízéves gyerekek.. Szedtem egy kis vödörrel.. Addig pöcsöltünk, ezek nekifogtak borozni, amíg késõ lett elkezdjek permetezni ithon.. Jobban is jártam, mert lett akkora vihar, de akkora...
Alig bírtam beszaladni a pagodából.. Attól féltem a szélkakas egyszerûen elrepül a haragos ég felé, és sohasem látom többet... Azután meg attól, hogy belecsap a villám, és megolvad..
Csoki is félt nagyon, (azt pontosan nem tudom hogy mitõl) és így az egyes számú alapszabályt megszegve ideiglenesen bejöhetet ide az elõtérbe. Jól viselkedett -szó se róla- leült a lábtörlõre és meg sem mozdult..
Azért ezt nem szokjuk meg...
Szóval délután megyünk ki salakot lapátolni hordani ki az útra, hogy ha szilvaszállítás lesz el ne süllyedjen a kamion...Azután este a nagy kertben is tetûirtás... Megelõzõ jelleggel...
Addig meg meg... Mosogat a csörgõkígyó bácsi aki én vagyok...
  silence, 10:18 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 25., kedd Nekem tetszik!
0  
Hehe....
Mesélt a Mamma....
A sztori kísértetiesen emlékeztet az Indul a bakterház suzteros történetére, csak itt nem volt sámfa dobálás..
Történt még az ötvenes évek elején, hogy Békéscsabán (kedves kis óriás falucskámban) a Koritár sarok mellet, egy borbéylüzlet elõtt... (Koritárék nagyon gazdag kulákok voltak, egy óriási sarki rezidenciájuk volt, a berényi út, és a Zrínyi utca sarkán, az úgynevezett Szajna part szívében. A ház már régesrég nincs, de a hely a régi öregek emlékezetében még mindig Koritár sarok. Egy kis helytörténet sohasem árt..) :-)))
A szóbanforgó üzeletet egy Lévai nevû nagybajusszú pocakos ember vitte. Egyszemélyes kisüzlet volt, õ volt ott a borbély.
Édesanyám, meg még vagy öt hat kis rongyos,(ne feledjük a háború után volt közvetlen) szépen sorbaálltak a kirakat elõtt, és vékony cérnahangon kórusban rázendítettek:
"A pinának nincsen álla
Mégis kinõtt a szakálla
Lévai bácsi borotválja
Szappanhabot prüszköl rája.."
De mihelyst befejezték, azonmód nyúlcipõt húztak, mert a szóban forgó Lévai bácsi igen vérmes ember volt, és a nagy pocakja ellenére talán mérgében, nagyon gyorsan tudott futni.
A gyerekek szétspriceltek a szélrózsa minden irányába, az öreg meg megpróbált egyet elkapni közülük, de a Mamma úgy emlékszik ez sohasem sikerült neki.
Ha meg elment panaszra a szülökhöz a vérig sértet úr, hát annak nem nagyon volt foganatja, inkább csak mosolyogtak rajta a népek...
Ugyanis Lévai úr apró termetû kis tûzrõlpattant felesége állandóan szerelmes volt, csak a fáma szerint minden hónapban másba...
A "Szajna" parton meg gyorsan mentek a hírek..
Jó hallgatni a Mammát ahogy mesél a régi idõkrõl...
Majd én is mesélek a gyerekeknek....
Had terjedjen az a frány akultúra, mert ez is része...
  silence, 13:02 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Huszonötezer fiorínóba fájt a trafó, és az olajcsere a masínkán, és még hozzá ott van a parkolójegy büntetés is.. Mind bekalkulálhatatlan kiadás... :-(
De legalább tegnap tudtunk fújni gomba meg moly ellen...
Ma itthon molyolok..
Azért is jó ez a napló, mert egybõl vissza tudtam keresni, hogy múlt hónap huszonhetedikén pont kinn voltam a kertben.. tehát én nem lehettem aki nem vett parkolójegyet...
A Kedves azután "önként" elvállalta.. csak kiment a fejébõl hogy szóljon.. Pedig ha akkor melegében bemegy az ügyfélszolgálathoz, és lenyilatkozza, hogy húszezrese volt csak, és nem tudta senki felváltani, akkor ott még le lehetett volna rendezni utólag pótdíj nélkül...
Ez van....
Amúgy királyság van... Gyönyörû a porta, és a fûnyíró is múködni fog ha összerakom...
megyek megnézem nem vett-e véletlenül a Mamma nekem egy valami majolika falitányért vigaszképpen... :-)))
Vagy csak egyszerûen megnézem hazajöt-e már Békésrõl, és hogy virágzik...
Míg el nem felejtem..
Tegnapelõtt fél kettõkor indultunk ki, és nem lettem addig meg a fûnyírásal, ígyhát rábíztam vagy ötszáz négyzetmétert Robikámra, hogy fejezze be helyettem...
Nekifogott és böcsülettel nyírta, és amikor egy vakondtúrás került az útjába. Lazán áttolta rajta a masínkát, gondolván hagy igazodjon a terep síkba.... Igen ám.. csakhogy az ott kóricáló vakond úrnak éppen abban a pillanatban támadt kedve friss levegõt szívni, vagy megnézni borul-e, és kidugta a buksiját
Namost vagy töksüket volt, (vakond Beethowen) vagy csak nagyon bátor, de a fûnyíró lemetszette a fejét, mielõtt annyit mondhatott volna vakondnyelven hogy "fapapucs"..
Õ lehetett a vakondok Duncan Mcloadja?
Mindenesetre ezt a durva beavatkozást nem élte túl...
Hivatalosan úgy hangzik, a vakondélettel öszeegyezhetetlen sérülést szenvedett igen hirtelen...
Elég horrorisztikus lett a végeredmény. A gyerek legyõzve a hányingerét fényképpel dokumentálta a különös esetet.. A fényképek a jóízlés határát súrolják, ezért nem rakom ide õket... Végtére is ez egy vidám laza napló akar lenni...
A vakond védett állat.. rajzfilm is készült róla, nadrágot varrat, meg olyan aranyosan csodálkozik, de... Én úgy útálom õket...
Mondjuk azért ilyen halált nem kívánok nekik...
A gyerekenek meg lekiismeret furdalás van...
  silence, 12:00 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 23., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Tegnap is fûnyírás, ma is.... este kert, permetezés.. szép az élet....
(de én is szép vagyok szép vagyok)
Na jó... Mondjuk inkább Buga Jóska után szabadon (magyar hangja Csákányi László)
Rob Silence nem szép... de gavallér!!! :-))))
Még egy fél órát hagyopm száradni a mezõt itt, és nekiesek..
A Mamma már nyírja a szomszédban...
Délben jön felköszönteni az onokáját, mert Dorisom szerdán tizenöt éves lesz.. Tizenöt tavasz... Bravó... :-))
Én majd jövõ héten szombaton sütök neki valami fogáravalót..
Na?... száraz lassan?
Megyek... füvezni...
(Nem úgy mint a Sthól) :-))
  silence, 10:10 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 21., pntek Nekem tetszik!
0  
Most jöttem Aradról... Az egész város egy dodgem pálya....
Dodzsem... vagy mi...
  silence, 15:05 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 20., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Na jóó jóóó.. Maradjon el a hóóó.... Nekem sem hiányzik... :-)))
  silence, 12:05 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Ma Zsanna napja van .. De hol a Zsu? -kérdem én....
"Hé Zsanna.. Hó Zsanna... Zsanna Zsanna... Hó Zsanna.. Hé Zsanna.. Hó Zsanna.."
Na honnan idéztem? :-))
Ha nem csalnak az emlékeim (ebben a korban már Cavinton híján elõfordulhat) volt ott egy emlékezetes gázkitörés is..
A Kolombinákról, és a Kolumbánokról már nem is szólva... :-))
Gondolom õk Kolumbusz Kristóf férfi, és nõi szellemi örökösei... (mégiscsak szóltam)Vagy kolumbiaiak? Colombó hadnagy talán kiderítené...
Azt hiszem mondtam már, ahogy fogy a napfény úgy megy el az eszem....
Hozsánna néked napsugár...
  silence, 11:45 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Az ügyvéd úr stílusát öt percig bírtam elviselni, azután kiosztottam..
Pedig a végtelenségig türelmes vagyok, de a nagyképûséget, és azt hogy valaki visszaél a hatalmával, azt nagyon nem bírom...
Pláne ha a Mammára akar pszichikai nyomást helyezni...
Azt hitte bejöttek a kapzsi sötét parasztok a tanyáról, és majd hajbókolnak neki...
Egy kis idõre le voltam döbbenve, azután kultúráltan, de annál keményebben levettem az arcát....
Nem akart minket megbántani... hajtogatta utána...
Na ja....
Méghogy én bizonyára túlkerítettem a tanyát.... És hogy a földmérõ is tévedhet... nem értem egyes emberek mit megengednek maguknak, ha nyeregben érzik magukat...
És hogy milyen gyorsan fordulnak, az hihetetlen.......
Na de hát ezért ügyvédek...
Na jó kipufogtam magam itt is... oszt cukor... :-))))
  silence, 11:32 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Nem esik de mingyá fog... Én meg lustulok mint a veszett fene.. már nem is érzek akkora kényszert, hogy mûködjek valamit.... Csak várom itt a jó idõt...
  silence, 11:18 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 19., szerda Nekem tetszik!
0  
Menni kell az ügyvédhez, mert bicikliutat akarnak építeni Csabától egészen Nagyszalontáig, és kell nekik a portából egy három méter széles csík...
Urak na mondom én, minden négyzetméterért akarnak adni 180 Ft-ot...A kerítés, az atlasz cédrusaim, a rózsák, a nyírfa nem érdekli õket...
180 ft haha.. a szántónak kb. 1000 Ft négyzetmétere...
Fenyegetnek kisajátítással... haha..Csakhogy akkor kártalanítani kell teljes mértékben a pácienst...
Úgyhogy csak a testemen keresztül.. meg is mondom este a fiskális úrnak..
Egyébiránt az ámerikai tojásokat egy hét után átvilágította a dobozi csaj, és csak kettõben látott valamit.. A többi mind záp(orozsec).. Úgyhogy nem lesz kaliforniai dísztyúk.
Mondta a sógor a cégnek ahol rendelte, hogy közvetlenül nekünk küldjék, de nem voltak rá hajlandóak, mert az exportnak minõsülne..
Elõször San Franciscó utána Gerla... Menet közben meg szépen megbuggyant, és összetört majdnem mind..
Ha egy kikel, az nagyon árva lesz...
Szombaton lesz jó idõ...
Mondta a Reisz Bandi..
  silence, 14:50 Itt megrhatod a vlemnyed silence
A nappalink ablaka alatt lakó rózsaloncot nemigen érdekli az idõjárás... Virágzik ezerrel... jó ránézni.. pedig a méhecskék elbújtak már egy hete..

  silence, 10:22 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Dsida Jenõ

Esik az esõ

Esik, esik, esik.
- Átlátszó, gyöngyös cseppek
peregnek le az ablakon,
míg elgondolkodom - -
Esik, esik, esik.

Nem régen szép volt, sugaras:
a szürke por is
aranynak látszott,
mikor a tûz-csók rajta játszott -
Nem régen szép volt, sugaras.

Miért most ez a bús sötét?
Ez a borulás odakünn,
ez a borulás idebenn
s miért ül fájós szívemen?
Jó Istenem, miért?

Míg lelkem haló álmai
a múltat keresik,
idebenn hull a könny, hull,
s odakünn esik az esõ, -
esik, esik, esik...

  silence, 10:14 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Esik, esik esik... .-((
  silence, 9:13 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 18., kedd Nekem tetszik!
0  
Szépen felöltöztem mint Sz. István azon a bizonyos névnapon... Gumikesztyû,(mert szúr a kökény mint a bolond) jó kis nyiszogós vastalicska, és nekifogtam behordani a levágott leveles gallyakat, a komposztdombomra.. (mert nekünk olyan is van, de a tyúkok egymás között simán szemétdombnak mondják)
A harmadik taliga után egyszercsak rázendített az esõ.. de sûrûn szúrósan..
Szél úrfi meg megunta.... Nehogy má függõlegesen essen, adjunk neki egy kis szöget-gondolta és nekikezdett fújni...
Én meg méregbe gurultam.. Akkor sem hagyom abba amíg kész nincs.. velem nem fogtok kitolni-azt a teremburáját- és szedtem, tapostam, toltam, hordtam, amíg kész nem lettem...
Mondjuk az én mérgemmel nem foglalkozott senki, csupán megint bõrig áztam..
Mostmár Csokinak is volt anyi esze, hogy nem jött segíteni, úgyhogy egyedül szenvedtem el a viszontagságokat..
És most megint szárítgathatom a játszórucit.. Így megy ez erre a tanyavilágban...
Jólesik kintrõl bejönni, és benn lenni, sokkal jobb mintha ki sem mentem volna..
De az esõt már unom..
Te meg gondolom ezt a betûtengert...
Így Toszka napján...
  silence, 12:13 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Ma meg Toszka napja van... Na bumm...
:-)))
  silence, 8:01 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2010. mjus 17., htf Nekem tetszik!
0  
Kányádi Sándor: Álmodó

Várost álmodtam ide én;
fölraktam, itt van: az enyém.

Utat álmodtam, kész az út;
fürkészem: milyen messze fut?

Fényrõl álmodtam: fény ragyog.
És álmodtam egy ablakot,

ahonnan majd a végtelen
tavaszi eget nézhetem.

Megvan végre az ablakom,
van szobám, ahol lakhatom,

van alázatos szõnyegem,
naponta többször ehetem.

Mi kell még – kérdik –, nem elég?
Örülök persze – szólanék,

de csak a fejem ingatom.
Állok némán – és álmodom.

  silence, 15:09 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Van ilyen .. az ember kapkod.. á könnyûûû.... azután elcseszi....
Aggódni egészségesen mindig kell... Mert utána könnyen kopp...
Hjajjjj..... hogyan vigasztaljam.... Még szólni sem merek egyelõre....
:-(((///
  silence, 13:53 Itt megrhatod a vlemnyed silence

  silence, 11:29 Itt megrhatod a vlemnyed silence

  silence, 11:21 Itt megrhatod a vlemnyed silence



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.