CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. április 20.   szombat   Tivadar, Aladin, Dejte, Odett   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



silence naplója

  2010. február 13., szombat Nekem tetszik!
0  
KĂ©priport tegnaprĂłl:

Jani komám büszkén hozta az új töltõgépét amit kórházi ágy motorjából szerkesztett...


Az új gépet kb. fél óra alatt sikerült leamortizálni, úgyhogy a dorkát, már a régi hagyományos módon töltötték be nekem..


Az aranycsapat a produktummal.. A volt deszantos, az orosz mérnök úr, és Onedin kapitány aki legfõképpen a barátom...


Késõbb mulatoztunk...

  silence, 17:06 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 12., péntek Nekem tetszik!
0  
Ha hiszed ha nem, fél órán belül készen leszünk...
  silence, 17:03 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 11., csütörtök Nekem tetszik!
0  
A félreértések elkerülése végett.. nem a szökevények lesznek holnap galád módon ledarálva és betöltve a saját belükbe.. Hanem a vágóhídról hozunk húst... Nekik még van pár vidám hónapjuk... :-))
  silence, 17:36 Itt megírhatod a véleményed silence
Asztal összeállítva, bél beáztatva,fokhagyma megpucolva, kemencébe a gally bekészítve, csak meg kell gyújtani estére...
Az a dilim, hogy egyetlen szál gyufával sikerüljön meggyújtani a gallyakat,mindenféle petróleum, meg benzin nélkül, de ehez nagy türelem kell. Egy nagy hangszóródobozt téptem apró darabokra, és hetszáz Tescós újságot, azzal ágyaztam meg az elsõ kévének.. Elégetek szépen lassn hatot, és ha majd jó parázs lesz bedugaszolom.. Reggelre jól átmelegszik a nyári konyha jöhet a hús.. Holnap nem gyújtok be, mert a múltkor is olyan meleget csináltam, hogy tárva nyitva volt az ajtó mégis mindenki ájuldozott.. Most meg nagy olvadás van erre, nem gyõzöm a tetõrõl lecsúszott havat ellapátolni..
Azon agyalok hogy vennem kellene valami pogácsát, vagy valami sütifélét, mert sültkolbi csak estére lesz... Vagy vágok reggel a húsból hat nagy szeletet, és azt megsütöm nekik ebédre... Simán kenyérrel savanyú uborkával.. Száztíz kiló hús ledarálása fúszerezése megtöltése nagy meló.. este hatnál nem tudunk hamarabb végezni úgysem.. Söröm van még vagy négy db literes, kis pálinka meg akad..
Bél fûszerek, rudak, a füstölõssel beszéltem.. Asszem rendben lesz minden... Ötven kg nekünk ötven Onedinnek, tizenöt a ruszki cimborának...
Leviszem a rádiót is bár az elektromos gép elég nagy zajjal megy...
Készülök ezerrel...
Ma a tesó valahogy nyitva felejtete az ólajtót, bár ez nem bizonyított, lehet hogy a süldõi átképezték magukat lakatosnak, vagy olvasták a Pillangót mindenesetre télakot vettek délelõtt.
Jön ki a Mamma hogy etesse a Maxi kutyáját, látja ám, hogy a két hízó boldogan turkál, röfög a tanya körüli szántóföldön..
Én nem voltam itthon, Attila meg bent lakik a faluban, úgyhogy elkezdte becserkészni õket, mielõtt úgy elmennek hogy csak egy pici pontnak látszódnának, és a végén azt is elnyelné a nagy Alföldi horizont.
Szóval a kuytakajával elkezdte becsalogatni az egyiket, csakhát minden második lépésnél beleragadt a cipõje a sárba.
Bukdácsolt a szántón, és a szökevényt méterrõl méterre varázsolta vissza az ólba.
Közben Maxi kutyus meg a Csoki versenyt ugatva segítették..
Kár hogy nem láthattam..
Mikor beértek, magukra csukta az ajtót.
Arra gondolt. hogy mostmár legalább csak egy van kinn... Cselesen adott neki egy zsíroskenyeret a Maxinek szánt adagból, és kislisszant az ólból.
Közben a másik elindult a láncon örjöngõ kutya felé, gondolom meg akarta tudni mire ez a nagy zsivaj, és talán meg is akarta nyugtatni az ebet..
A mama végül csak odaért, - addigra már a cipõvel nem is foglalkozott, az végképp beleragadt a sárba,- és ugyanazzal a trükkel a másik zsiroskenyérrel, elkezdte a komát visszacsalogatni a számárq kijelölt ólba...
Egy kicsit vacillált a röfi, majd-hála a Bohának- úgy döntött, inkább egy biztos zsíroskenyér, mint egy félelemtõl félõrülten ugató németjuhász, hát a mammával tartott.
Mégegy negyedóra tánc, mert az ólajtót ha kinyitotta, mindig valahogy mögé került a szabadlábon védekezõ sertés, sõt a másik -aki már megízlelte a szabadságot szintén újra bele akart harapni ebbe az édes ízbe, -kifelé tartott.
Tudomásom szerint még ember zsíroskenyeret ilyen ügyesen türelmesen nem használt még mézesmadzagként..
Elmondása szerint nem volt egyszerû mutatvány mire végül mindkét sertés a helyére került.
A Mamma korát tekintve örülök hogy nem történt valami baja.. Röpke negyedóra alatt a vérnyomása visszaáltt a normálisra ("Csitulj te szív") majd megkereste a sárbaragadt cipõjét, és visszament a házba Maxinek új zsíroskenyrérért..
Ha tehetném felterjeszteném valamilyen kitüntetésre.. Az én szememben ma a Mamma a hõs... :-))))
MĂ©g szerencse hogy a tesĂł ilyen szelĂ­d disznĂłkat nevelt...
Élet a tanyán címû riportunka olvashatták... :-)))
  silence, 17:22 Itt megírhatod a véleményed silence
A tesóm racka néven itt lebzsel közöttünk, és közben teljesen kopaszra nyiratkozik, úgyhogy gyerünk megpontozni, hátha normális csiga válna belõle, bár ahoz elõbb meg kellene tanuljon a klaviatúrán egy kicsit gyorsabban írni, bár a gyakotlat teszi a mestert..
:-)
  silence, 13:54 Itt megírhatod a véleményed silence
Ma tíz esztendeje, hogy meghalt édesapám...
Ha becsukom a szemeim még most is tisztán látom magam elõtt..


  silence, 12:18 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 10., szerda Nekem tetszik!
0  

  silence, 16:33 Itt megírhatod a véleményed silence
Csorba Gyõzõ - Megbékülés

A napok össze-vissza ráztak,
míg bennük voltam. Mint pénzezõ gyerek
rázza markában a filléreket.

Én a napokkal harcba szálltam,
de póruljártam: jók voltak a falak
és összetörtem rajtuk magamat.

Kigyógyultam és bölcsebb lettem:
nem bántom õket és õk sem engemet
és életem most fölöttük lebeg.

S mint hĂ­drĂłl a habos folyĂłra,
nézek le rájuk. Akárhogy zajlanak,
életem örök-nyugalmú marad.
  silence, 16:30 Itt megírhatod a véleményed silence
Kaptam egy örömhírt.. és most örülök nagyon... :-)))))
  silence, 15:15 Itt megírhatod a véleményed silence

  silence, 12:06 Itt megírhatod a véleményed silence

  silence, 9:07 Itt megírhatod a véleményed silence
Hogy miért mennék északnak? Hát természetesen, hogy utána délnek indulhassak. Persze csak miután kigyönyörködtem magam az északi fénynek magyarított aurora borealis nevû fényjelenségben... Turku, és Párizson át Isztambul.. Pontosan azt az útvonalat követném amin a legkedvesebb regényhõsöm a finn Mikael Karvaljalka (Pelzfuss)nevû orvos vándorolt a XVI. században... Persze én nem gyalog hanem egy trike nevû háromkerekû motorbiciklivel.. Afféle tisztelgés lenne Mika Waltari elõtt..
Dehát ma sem álmodtam lottószámokat... Lassan kicsúszom az idõbõl, és még csak nem is lottózok... :-((
Nesze neked álmok...
  silence, 9:06 Itt megírhatod a véleményed silence
Döntés megvolt. Pszichológus lesz a gyerekbõl... No... Inkább egy boldog pszichológus, mint egy kénytelen kelletlen élelmiszeripari mérnök..
Most mi a fenét csináljak.. Túlerõvel nem bírok.. Demokrácia van, leszavaztak...

"Kényszer hozta hivatásból mértékhangulat
Tisztes külsõséggel ápolt bûnös kapcsolat"

énekelte anno Vörös Pista a Prognózis zenekarral, a Mindenki bolond címû nótában..
Pedig mennyi erõlködésem, érvem, tervem volt a dologban.
Erre mondaná Mikiriki Tévi volt kollégám nemes egyszerûséggel, hogy:
"Szop.."
Bementünk reggel a gyerekorvoshoz is, de nem rendel.. a helyettesítõje meg tíztõl.. mindegy visszamegyünk tízre.. de beleket is kellene venni, meg fûszert.... A kocsinak meg benn kellene maradni a suliban, mert estére szülõi..
Logisztika.. megoldom...
Addig is elfosogatok.. rendet rakrock..
  silence, 8:09 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 9., kedd Nekem tetszik!
0  
Nyugodt napok... megyek a lófészekbe... a leány megetetve, jó teával teletöltve.. vajon mivel álmodok? Halállal, vagy csalogánnyal?
kétesélyes a dolog... Jöjjenek a lottószámok. s ha nyerek, északnak indulok...
  silence, 12:33 Itt megírhatod a véleményed silence

Rájöttem, hogy nem is Alla Pugacsova néném énekel itt az alant látható filmrészletben, hanem egy Larisa Guzeeva nevû csalogány.... Lám lám.. milyen hamar elmúlt a Pugacsova rajongás...
A lány meg hazajött mert beteg...
Teát bele nem keveset.... Citromot, meg bableveset... Holnap viszem a dottornõhöz..
  silence, 11:27 Itt megírhatod a véleményed silence
Tárkonyos Jókai bableves csülökkel, csipetkével (vár az édes otthon).. Lehet hogy nem is Jókai... csak olyan Helenkás.. ami persze fantasztikus, azt meg onnan tudom, hogy a Mamma is megdicsérte, amikor reggel vittem át neki, pedig elhiheted nem sûrûn osztogatja a dícséretet.... Nem talált benne kifogásolnivalót... A csülök meg belõle ma este megsül pékné módra.. Vagy lehet hogy csak Helenka módra.... De jó lesz elhiheted..
Tegnap este a fiú, egy héttel a felvételi lapok leadása elõtt nyilatkozott.. Pszichológus szeretne lenni... Na bumm.. Csak kamilláztam... Én toltam el, mert ajánlottam neki Daniel Keyes könyvét az Ötödik Sallyt.. Õ meg jó gyerek, és elolvasta... Tetszett neki nagyon, és hopp.. Máris pszichológus szeretne lenni... Utánanéztem mi a különbség a pszichológus, meg a pszichiáter között. Az alapvetõ az hogy a pszichológus a viselkedést elemzi, és javasolhat terápiát.. A pszichiáter meg egy olyan ovos, aki ért a pszichológiához.. Ö írhat fel gyógyszert, a pszichológus nem... A legalapvetõbb, hogy a pszichiáter az orvostudományi egyetemen tanul a pszichológus meg a bölcsészkaron..
Szóval én azt szeretném, ha a Corvinusra adná be élelmiszermérnökire.. Jövõt látok benne, hiszen az élelmiszerfeldolgozás, (megtermelés) egyre komolyabb feladat.. Sokrétû, mert a konzerválástól, a malomiparon keresztül, a borászatig, csomagolástechnikáig, mindent magába foglal.. Pszichológusként max. a családsegítõkben, vagy hasonló állami intézményekben tud elhelyezkedni éhbérért.. Ott nincs magánpraxis meg ilyesmi... Ráadásul a nyelvzsenijét, az élelmiszermérnöki pályán jobban tudja kamatoztatni.. Sógorom minden nyáron tárt karokkal várja San Franciscóban, ahol meg tudja neki szervezni a szakmai gyakorlatot, és még eg kis pénzt is kereshet.. itt is van mesterképzés, egészen a doktori címig is eljuthat... És késõbb a saját lábára állhatna a világon bárhol..
Ezeket szépen elsorolom neki estére, már gyûjtöttem a témával kapcsolatban egypár weblapot, és hát megvárom hogyan dönt..
Én így gondolom...
Na menni kell a csirkékhez...
  silence, 10:27 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 8., hétfő Nekem tetszik!
0  
Este lett megint...
  silence, 17:21 Itt megírhatod a véleményed silence
Asszem agyamra ment a tél... Alla Pugacsova rajongó lettem... Tegnap este letöröltem az mp3-ast és csak Macskanadságot, meg Tankcsapdát raktam rá..
Ma megint letörlöm, és Alla Pugacsovát rakok föl.. Meg Vladimir Viszockijt.. Így megy ez, ha felborul az agyban az egyensúly..
SzĂ­ntiszta Ă©rzelmek a kommunizmusbĂłl...
De lehet hogy elmúlik... Csak egy kevés pálinka, és vagy sírni fogok, vagy viszaállok a régi "heavy fuckin metal" kerékvágásba... :-))
Jól énekelt ez a Viszockij gyerek is, de csak felibe harmadába értem csak... Hiába az a sok orosz óra...
  silence, 15:11 Itt megírhatod a véleményed silence


hehe...
  silence, 15:03 Itt megírhatod a véleményed silence
Már gyûjtöm a "lomokat" jó idõ esetére.. szereztem egy talicskakereket, egy kovácsoltvas szigonyt, amivel régen a szalmát húzgálták, két icipici aranyvirág demizsont,- amit Vass Balázs székely komám szerint helyesebb korsónak hívni, mert az "magyarabb" szó- nos abba ágyaspálinka gyártás következik...
Az út jó volt, mostanság Oláh országban csudajüó és szépen letakarított utak vannak.. Ebben is leelõztek minket.. A tyúkleves fönséges, a rántott pipi és a sültoldalas paszolt a zöldparadicsomhoz... Dorkatorta, meg nagyon finom, bár egy kicsit lágy lett a krémje..
Elnetünk a székely komám kocsmájába is beírni a nevem a jelenléti könyvbe, úgy illik.. Egészen jó pálinkája van Blazsejnek... Muzikális pálinka, mert hazafelé már Eddát énekeltem fennhangon a masinában, miközben a kedves vezetett. Onnan tudom hogy nagyon jó kis családom van, hogy teljesen természetesnek vették a rögtönzött kis koncertemet.
Beugrottunk Onedinhez, egy percre hazafelé, és megbeszéltük, hogy pénteken csinlunk 110 kg jó kolbászt.. Abból ötven lesz csabai csípõs csoda, mert a komám nem úgy fûszerezi ahogy én.. -lelke rajta- A Ruszki komámnak, meg megint nekem kell majd mutatni mihez kezdjen a kis tíz kilójával...
A mai feladat megrendelni valahol 110 kg jó minõségû kolbászhúst.
Több kritérium van:
-Lehetõleg érett nagysúlyú sertésbõl legyen, mert annak jobb a húsa erre a célra, nem annyira "vizes"
-Hetven és harminc százalék legyen a hús, és a zsiradék (szalonna aránya)
-A hĂşs legyen vegyes: comb, lapocka dagadĂł..
-És ne legyen túl drága, bár a minõség fontosabb mint az ár..
Már elengedtem két telefont is az ügyben... :-))
Szóval pénteken darálás gyúrás, töltés, mulatság... addig meg fûtöm a kemecét...
Naszóval két hét múlva meg bemutatom Matthiasnak Aradországban mi is az a cigányka.. Kaptam rá tegnap engedélyt.. Mondjuk a májat innen viszem...
Hoppsza mennyit írtam.. Mint a régi szép idókben...
  silence, 9:58 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 7., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Ilyen lett... :-)))))


  silence, 9:30 Itt megírhatod a véleményed silence
Ilyen volt..

  silence, 9:29 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 6., szombat Nekem tetszik!
0  
Ma van Dóra nap. A név latin eredetû jeletése: Isten ajándéka.
A Jóisten ajándékozta nekünk a libát, hogy állandóan mehetnéke legyen, és én meg ne engedjem. Hogy állandóan fesse a szemeit, én meg ráncoljam emiatt a homlokom.
Hogy imádjam, féltsem, hogy óvjam, és hogy érezzem, hogy mindezek ellenére õ is szereti a dagi apukáját....

Boldog Névnapot Dorkám...


  silence, 15:51 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 5., péntek Nekem tetszik!
0  



hehe... :-))))
kirááály...
  silence, 19:11 Itt megírhatod a véleményed silence

  silence, 12:25 Itt megírhatod a véleményed silence

  silence, 10:59 Itt megírhatod a véleményed silence
Azt mondják nem természetes idomok... Utánaolvastam...tényleg nem.. na akkor hess Nojémi... Marad a kedvenc a Lúcsia, bár õ meg eltünedezett.. Be kell érjem Német Lajos bá-val, meg a Vissy Karcsi bácsival..
Ilyen ez a világ... Jutka sincs már...
Bár Hitetlen Tamás csak abban hitt, amit megtapogathatott.. de nekem erre nincs lehetõségem... :-((
  silence, 8:51 Itt megírhatod a véleményed silence
Este meg megjavult csak úgy magától... Gál Noémi természetes színekben, (és idomokkal) parádézik éppen.. Riasztgat engem vasárnapi havazással..
Ma itthon maradt a leány, ugyanis osztályozó értekezlet van a tót suliban...
Etetés, itatás, mamalátogatás, (egy kis avas tej ahogy Onedin mondja) és a lány szobájából is nyílik egy lomos... Azt is meg kellene csinálni, ha már nekifogtam....
Vasárnap Aradország túra..
  silence, 7:42 Itt megírhatod a véleményed silence
  2010. február 4., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Faszányosul összeraktuk, ugynaolyan piros... :-(((
  silence, 13:01 Itt megírhatod a véleményed silence
Mesebeli igazi balfék vagyok.. Szétszedtem kitakarítottam, ecsettel porszívóval, és most meg nem bírom összerakni.. Nem csúszik be a panel a helyére... Arra már rájöttem, hogy hová kell bekötni a kicsúszott soklábú zsinórt.. na de nem adom fel..
Szólok a tesómnak segítsen... Két ember csak több mint egy...
Hjajjj.... Nem akarok m új tévét vennniiiii!!! Nincs mibûûû hirtelen...
Úgyis azt mondják, hogy a tévé mérgezi a családi életet, a kommunikációt...
(Most hazabeszélek.. attól még balfarock vagyok..)
Kezdem elölrõl.. csak lelkierõt gyûjtök én tök tök tök.. :-))
Aztán ha piros marad szólok valami szerelõnek..
  silence, 11:06 Itt megírhatod a véleményed silence



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.