CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



silence naplja

  2007. janur 19., pntek Nekem tetszik!
0  
A kuláré a disznó végbele.. az utolsó egyenes szakasz.. :-))
A fodrosba megy a hurka, az egyenesbe a jó csabai vastagkolbász kedves érdeklõdõ.. :-))
  silence, 16:52 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Jó reggelt vilááág... .-))
Nagyon jó volt álomföldön.. .-))))
De már sötétedik?!!
  silence, 16:50 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Megjött a paprika...
Újkígyósi, és gyönyörûûûû!!!!!.... igaz hogy majd három rugó kilója, de a nemes anyagot meg kell fizetni..
Nem olajos, nem fest, nem áll össze rögökre, nincsenek benne zöld részecskék a csumából, és nincsen megégetve...
Egy Újkígyósi öreglánytól hozatok minden évben anyámmal.. -az isten tartsa meg még sokáig egészségben-, híresen szép õrölt paprikát csinál...
Az erõs egy fél kilónyi már megvan.. Az erõs sohasem olyan piros... Ott az íz a fontos..
Holnap Matthiasnál fõpróba...
Õk másképpen készítik.. de...
ha nekik muszály borsot rakni bele, hát rakjanak.. Onedin is tenni fog...
Én nem... :-)))
asszem kuláréba fogom tölteni.. nem kísérletezek ezekkel a ragasztott, vasalt,varrott belekkel, bár abban tovább eláll, és nem szárad annyira ki...
Majd még eldöntöm szerdáig...
Mûbélbe semmi esetre sem...

  silence, 13:00 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Így is élvezhetõ! :-))
  silence, 10:24 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Nagy LászlóCsönd van Csönd van, a láp se zizeg, szél ha járja, fekszik a nádas: hóbafojtott cicomás ezred. Fölötte tépett rucapihe tétova repked s piheg, ha ráakad egy bóbitára. Távol a bazalt-hegy is süket-néma, minthacsak mára hûlt volna le benne a láva, s letagadná, hogy kövein a bort danolászva itta a jó katona, víg poéta. Ráfeszült hidegen a csönd a tájra, hitetlen lélek lehet ilyen búba alélva. Vadmadár éles riogása fölveri néha, szárnyával megpofozza, de hiába. Baktat a tehervonat, tûz a csokra, mint üvegfalnak, nekimegy a fagynak, a csöndnek, s nézd: amik pengve, sisteregve ízekre törnek, tüntével fölépülnek még nagyobbra. Szoborrá alkot ez a téli szemle, menj haza gyorsan, hivogatnak otthoni fények. Asszonyod teste, mint a tavasz kivirul néked, tájad lesz, tûz-eged a szív szerelme. Gyönyörködj s dalaid is megerednek, álmodd ki szépen magadat a fagyból, a csöndbõl, lásd meg, hogy lázban tündököl az izgága Göncöl: álma a hóbarekedt szekereknek.
  silence, 10:23 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Telefon jött.. (képzavar)
Holnap Matthiasnál disznóvágás...
Állok elébe....:-))))
Hála istennek csak egy disznó lesz, amit nem tudtak eladni...
Ennek örömére végigböngésztem a régi poros naplófüzetemet, és megkerestem, a csabai kolbászgyáûrtással kapcsolatosat..
Talán aktuális..
Szerdán Onedin kapitánnyal csinálunk vagy száz kilónyit..

Az igazi csabai kolbász….
Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy megpróbáljam leírni, az igazi csabai kolbász receptjét. Most ebben a hó szállingózós hideg téli szürke idõben hangulatom van hozzá…Vágjunk bele…Onnan kezdem, amikor már a kucu kettéhasítva benn van az asztalon, és a böllér nagy szakértelemmel szedi szét. Sonkát formáz, szalonnát nyes, igazít, a fehérpecsenyét vágja ki, és néha persze megiszik egy-egy pohár forralt bort, vagy kicsi pálinkát. Böllérje válogatja.Olyankor repkednek a kérdések, a házigazda, vagy a háziasszony felé. Mekkora szalonnát hagyjak? Melyik sonkát? A pörköltnek valót külön tegyem lefagyasztani? A csontokon mennyi hús legyen? Kopasszam meg nagyon, vagy hagyjam húsosabban? A bõrt ütögetve fejtik le a húsról, és az asztal alatt, két nagy edény. Két igen fontos edény. Az egyikbe a tepertõnek valót vagdalja a böllér, a másikba a kolbászhúsnak való kerül.A

Hús:
A kolbásznak a legjobb az érett hús, aminek nem túl magas a víztartalma. Manapság a tápon hízott disznók húsa igencsak vizes. A legmegfelelõbb ideális esetben a három, négy éves koca, szárazabb érettebb húsát használni. Megjegyzem, a szegedi Pick Rt, is kocákat vásárol fel a híres téliszalámijának a gyártásához.Van, aki a darált húst szétteríti az asztalon, és az asztal egyik végét kissé megemeli. Másnap csinálnak csak kolbászt, addig a víz szépen lassan kifolyik a húsból.Fontos hogy a kolbászhúsba ne kerüljön bõr, és porc. Fontos az is, hogy véres hús se keveredjen közé.Arányaiban hetven százalék vegyes húshoz, (comb lapocka oldalas) kell harminc százalék zsiradék. Avatott szem látja.Lehetõség szerint a húst hosszabb csíkokra vágjuk, hogy a daráló jól el tudja majd kapni, és önmagát húzza be a kések közé.
Darálás:
Lehet villanymotorossal, és lehet kézi darálóval is. Ami fontos, hogy a darálónak a rostája maximum nyolcmilliméteres legyen, ennél nagyobbal ne daráljunk, mert a kolbászunk mócsingos lesz.A rostát, és a kést, minden évben a szezon kezdete elõtt, elviszem köszörûshöz, és õ síkba köszörüli nekem. Jó drágán, de olyan pontosan, hogy a kés szinte a rostához tapad, és le sem esik róla, ha megfordítom.Amikor összerakom a gépet, a rosta vastagságának a fele a daráló síkján kívül esik. Ha így rakom össze jó szorosan, belül nem tud lötyögni, akkor a penge vág, nem csak marcangolja a húst. Nagyon csúnyán mutat, ha a hús széjjel van nyúzva, húzva passzírozva, de nincs igazán megdarálva.Elektromos gépnél nagyon figyeljünk az ujjunkra. Ifjú titánok, és mólés nagybácsik, sûrûn megszabadulnak egy-egy ujjpercüktõl, ennek a munkafolyamatnak a során. A gép tiszta legyen. Ha elõtte májat, vagy hurkának valót vagy bármit daráltunk vele, mossuk el újra, vagy mosassuk el a környéken ténfergõ asszonyok közül valakivel. Fordítva már nem annyira érdekes. Kolbászhús nem rontja el sem a hurkát, sem a cigánykát.A darálásnál érdemes figyelni, hogy arányosan szedjünk, a sovány húsból, és a zsiradékból, hogy már itt is arányosan keveredjen a darált húsunkban.Mûanyag lábosban a darált húsból teljesen egyforma kupacokat készítek, és ha egy kupacot pontosan megmérek, egyszerû szorzással ki tudom számítani a mennyiségét. A fûszerezéshez nagyon fontos. Ilyenkor még lehet belõle lopkodni különbözõ célokra. Lefagyasztani, töltött káposztának stb…
Fûszerezés:
A darált húst körülbelül tíz centi vastagon terítsük el az asztalon.Van aki külön erre a célra tartott fateknõben gyúrja be, de szerintem a gyúrás úgy lehet hogy könnyebb, de fûszerezés problémásabb kicsit. Én a teknõt csak sózásra használom.
Fokhagyma: A darált fokhagymát egyenletesen a hús felületére kenjük. Itt nem szoktam pontosan méricskélni. Alapszabály, hogy tíz kiló húshoz, körülbelül egy gyufás skatulyányi fokhagymapréssel jól összezúzott fokhagyma kell. Ha kevés a fokhagyma a kolbász nem annyira ízletes, ha sok, viszont hamar avasodik majd.
A só: Kilónként kettõ dekagramm só kell bele. Egészen pontosan. A marokba öntött sót, egyenletesen rámorzsoljuk, a húsra. Nem mindenféle jódozott, meg tengeri meg ilyen olyan sót. Sima egyszerû asztali sót.
A paprika: A kolbász színét, ízét, és általában a minõségét a paprika határozza meg. Ez a legfontosabb fûszer szerintem. (Persze ha a sózással nem toltunk el valamit) Ezért csak kiváló minõségû vérvörös házi paprikát szabad beletenni. A paprikavásárlásnál a piacon nagyon oda kell figyelni. A házi paprika ne legyen égett. Amikor szárítják, van aki hajlamos megégetni, és ettõl olyan barnás színû, és keserû lesz. Vigyázni kell arra, hogy ne legyen olajos. Régi trükk, hogy gyengébb minõségû fakó paprikát, étolajjal átszitálják. Ez nagyon sokat javít a színén, viszont az étolajtól avasodásra hajlamos lesz a kolbászunk. Oda kell figyelni, mert az olajozott paprika a zacskót megfesti, és nem porszerû, hanem kis rögökbe összeáll. Ha ilyen, ne vedd meg. Indulj tovább, és keress valami kis öreg nénikét, akirõl látod, hogy nem kereskedõ. Õk még a régi módszerrel, darabonként megtörölgetve, kicsumázva szárítják a fûszerpaprikát, és a magból pontosan annyit hagynak az õrleményben, amennyi a paprika természetes olajtartalmához kell.A legjobb, ha a paprikát magad csinálod.
Két deka édes paprika kell, és fél deka erõs csípõs kilónként. Van, aki a csípõset jobban szereti, az tehet bele 0, 7dkg-ot is belõle. Az édes és erõs paprika arányát a család ízlése határozza meg. Összesen paprikából kilónként 2,4 -2,7 dekát rakunk bele édesbõl és csípõsbõl összesen.Szintén marokból, szintén egyenletesen rászórni a húsra. Különleges az illata.Itt kell megjegyezzem, hogy az igazi csabai kolbászba nem kell bors. Egészen egyszerûen nem kell bele. A csípõsségét, az erõs, és édes paprika arányával állítjuk be.
Fûszerkömény:Népiesen, keménymag. A mennyisége, éppen tizedrésze a só mennyiségének, tehát, tíz kilogramm húshoz számítunk kettõ dekagrammot. Bár édesapám a köményt sohasem számolta. Nem kell sajnálni bele, ez volt az elve. Általában fele-fele arányban kerül az õrölt, és a szemes kömény. Én inkább több szemeset, rakok és kevesebb õröltet, mivel az érés során az egész köménymag szépen fokozatosan adja ki az aromáját. Ez is biztosítja, hogy ha netalán, valami csoda folytán egészen augusztusig megmarad a vastag, mégsem lesz „fûrészpor” ízû.Van aki tesz bele még egy evõkanál cukrot, mert így a készáru, élénkebb színû és fényesebb…
Gyúrás:
Nincsen különösebb titok. Pontosan úgy gyúrjuk be, mint bárhol az országban.. Oda vissza, legalább ötször. Az öregek azt mondják, hogy akkor van jól begyúrva, ha hús magától leválik a kézrõl. Közben természetesen kóstolgatjuk. Persze. :-)))A nyers fûszeres húst. Ha bemész az étterembe, és tatár bifszteket kérsz, ott is csak nyers, fûszerezett húst kapsz a pirítós kenyeredre. Nem baj, ha közvetlenül gyúrás után kiérzõdik belõle egy kicsit a só.Na most lehet egy kicsit borozni, vagy pálinkázni. Ha már idáig eljutottunk, nagyon nem lehet eltolni semmit sem… Azért csak óvatosan.
Töltés:
Van aki speciális, fogasléces töltõt használ. Amelyik úgy fest, mint valami ágyú. Belemegy egyszerre vagy három kiló hús. Én azért nem szeretem, mert könnyen lehet, hogy levegõsre tölt. Jobb szeretem, hagyományosan a darálóval tölteni. Kés ki, a rosta helyére a tölcsér, és a csiga miközben halad rajta keresztül a husi, még egyszer átgyúrja átdolgozza a masszát, és az esetleges levegõt is kikeveri belõle. Nagyon fontos, különösen a vastag kolbásznál, hogy keményre, és levegõmentesre töltsünk.A hurkához, és a disznósajthoz (svarkli) viszont kiváló a fenn említett töltõ… Régen csak egy hosszú fém tölcsér volt, és a hasadhoz kellet erõvel szoritani a tölcsérbe passzoló fa nyomórészt.. Úgy passzíroztad ki belõle, izomból,bele a bélbe az anyagot.Egyszer csináltam, jó kis izomláz lett a vége.
Bél:
A vékonyt, lehetõség szerint mindig a saját belébe szoktuk tölteni.Azért a biztonság kedvéért mindig veszek egy-két csomag vékonybelet a hentesnél. Van amikor nagyon szakad. A vékonybelet mossák, húrolják az asszonyok. Ki kell belõle szedni a bélhúrt, és a kés tompa felével óvatosan, de alaposan meg kell tisztítani a slájmtól. Ha túlságosan megkaparják, elvékonyítják, akkor szokott elõfordulni hogy szakad. Különbözõ trükkökkel takarítják. Hagymás lébe áztatják stb. Asszonymunka. A hurkának való vastag fodros beleket, nagyon alaposan ki kell mosni. Gondolom hogy nem kell részletezzem miért.A vastagkolbászt tölteni az úgynevezett kuláréba szoktuk, amit a hentestõl, vagy a piacon található bélárusoktól veszünk. Ez sóval van tartósítva, úgyhogy elõzõ este be kell áztatni, és meg kell kötni az egyik oldalát.
Mostanság kaphatóak különbözõ méretû vasalt belek. Ez azért jó, mert egyenletes szép lesz a kolbász, és nagyon jól szellõzõ, természetes "élõ" anyagból van.. Viszont eszedbe se jusson elõtte beáztatni, mert levelekre hullik szét... csak egy nedves ruhával áttörölgetni, közvetlenül töltés elõtt..Cukorspárga, és jó alaposan tartó hurok.Annyira keményre töltjük, amennyit a bél szakadás nélkül elbír. Amikor elkötjük a végét, akkor is vigyázni kell, hogy ne „lazuljon le” a kolbászunk. A bél végét felgöngyölve, erõsen tartó elkötést kell készíteni, mert könnyen elõfordulhat, hogy a rúdra felakasztott kolbászról lecsúszik a madzag, és a hús szépen kicsusszan a földre. Nincs is annál nagyobb méreg.És nincs is annál szebb látvány, ahogy a rúdon sorakoznak szépen sorban a gyönyörû színû illatû csabai kolbászok.A legvégén, egy lapos parafa dugóba szúrt zsákvarró tûvel alaposan megszurkálom, hogy a mégis bennrekedt levegõ el tudjon távozni.
Babusgatás:
Fontos, hogy a kolbász amíg füstre nem kerül, fagymentes helyen legyen. Ugyanis a pirospaprika fagyérzékeny.(Ha megfagy, a kolbász vágási felületén kör alakú, elszínezõdés, fakulás alakul ki.)Ez maximum kettõ nap lehet. A füstölt kolbászt már nem bántja a fagy.Nagyon fontos, hogy jó helyre vidd füstölni. A kolbászunkat nem érheti meleg füst, mert a bõr megég, megpörkölõdik, és oda az egész. Lassan, általában keményfa forgácsból nyert füstön a vékony négy, a vastag hat napig füstölõdjön. A füstölés külön mesterség. A kétkamrás füstölõ a jó. Az egyik helyiségben égetik a fát, és így keletkezik a füst egy ablakocskán keresztül átmegy a másik helyiségbe, ahol a kolbászok lógnak. Így forró füst biztosan nem érheti az anyagot. Amikor a füstre rakod, ügyelj, hogy ne érjenek össze.Utána már csak egy jó száraz, szellõs kamra kell, ahol a mû szépen beérik. Akad aki amikor már nyár elején elkezd csepegni a zsírja, leakasztgatja, és bevágja az egészet hûtõládába. Nem várja meg, amíg teljesen kiszárad. Van olyan is, aki újságpapírba csomagolva, a csempekályhában tárolja ugyanilyen okból. Nálunk nem szokott olyan sokáig megmaradni, hogy nagyon kiszáradjon.
Íme a jó csabai kolbász receptje.Ha így teszel igazi hungaricumot kapsz. Csoda finom csemegét.Szerintem. :-))))Jó étvágyat hozzá.

Hát.... átolvastam újra.. nem tudok mit hozzátenni..
:-))
  silence, 10:13 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Sokat gondolkodtam...
Nem volna szabad hogy az érzelmeim irányítsanak.. ugyanis ily módon nem oldható meg hatékonyan semmilyen probléma..
Viszont elfogadható, a harag, és a döbbenet, és az ebbõl fakadó dadogás, ha égbekiáltó hazugsággal, nagyképûséggel, és sunyisággal, és butasággal szembesülünk...
Nem az én szégyenem..
Jó mondás hogy elõször számolj tízig...
De a tények tények maradnak, bárhogy rágjuk is a szavakat.
Sms-ek jöttek, és abból a célból, hogy viszályt, szítsanak, bizalmat romboljanak...
Az írójuk kidugott nyelvvel, szapora lélegzettel, bamba vigyorral várta az eredményt...
Úgy érzi joga van ilyent csinálni...
Ez tény... És ez mindig, mindenhol meg van kerülve....
Ha nem jön több, itt a vége fuss el véle...
  silence, 7:59 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2007. janur 18., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Ehh.. szégyen ez... sziasztok...
  silence, 12:56 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Szélvihar jön... :-(
  silence, 9:22 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2007. janur 17., szerda Nekem tetszik!
0  
Most értem haza Szegedrõl..
Elbûvölõ az a város, és benne az emberek is...
Voltunk kórházlátogatóban is, és persze nem hagyhattuk ki az algyõi halászcsárdában a "halpaprikás túróscsuszával" címû ételkölteményt sem..
Ez a csárda benne van az ország négy legjobb halételeket kínáló vendéglõi között..
Legutóbb a horvátoktól hazafeléjövet tettem itt tiszteletem, és ki tudja mikor lesz lehetõségem legközelebb?
A tegnap este is jól sikerült.. a torpedó ellenére is...
Mostantól egy kicsit visszafogom a naplózást...
A veréb viszalõ. (Román animációs film)
  silence, 15:18 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2007. janur 16., kedd Nekem tetszik!
0  
Lefáradtam.. de olyan nagyon kellemesen...:-)
Nemsokára jön az öcskös Pestrõl, jön Onedin kapitány, Jön haza Dórám a nejemmel, (a fiam már itthon van)
Mondtam hogy szép napom lesz... :-)
Adig is kád kád kád.....
  silence, 15:32 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Muszály reagáljak... :-(
Nekem nem Pest ellen van kifogásom..
Jól tudom hogy nem pesti vagy..
Hanem csupán azok ellen, akik ha fölköltöznek könnyedén leírják hogy:
"vidéki bunkó"
"sötét bugris paraszt"
Holott vidéken, a nagyvárosokban, és faluhelyen is élnek mûvelt, olvasott iskolázott, értékes emberek...
Mégha parasztok is...
Mégha a földbõl is élnek...
  silence, 12:23 Itt megrhatod a vlemnyed silence
És most a bicikli...
(Szundi helyett)
Csepel Landcruiser vagy mi...
Jól felfújva....
Viszem a fotómasinám is...
  silence, 12:07 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Nem nem én csináltam...
Bár a Gabi barátom a festõ hímezni is szokott..
És az öcskös a szûcs mestervizsgáján, egy irhamellényt hímzett..
Egyszóval férfiaktól sám áll messze ez a dolog annyira mint sokan hinnék...
De én nem vagyok alkalmas ilyesmire..
Híján vagyok ugyanis a türelemnek...
Én legföljebb régi padokat csiszolok, pácolok, és ebben ki is merült az alkotói tevékenységem...
De értékelni nagyon tudom ám...
Elképzeltem egy nagyon nagyon régi befõttesüvegemen (üvegpecsét is van rajta) ahogy a tök indái, levelei körbefonják, és egy gyönyörû sárga érett élethû gyümölcsöt.
Gabi komám megértette mit szeretnék, az üvegem elvitte de még tartozik a megvalósítással..
Azt mondja ki kell kísérleteznie a technikát, a színeket...
Én meg szurkolok neki...
Jó!
Csak mosolygok...
:-))
  silence, 9:22 Itt megrhatod a vlemnyed silence
A jégkirálynõ.
Gobelin. Mondtam már hogy imádom a gobelineket?
Van nekem egy csodaszép õszi fasor.. Egyetlen selyemszállal készítve..
Felfoghaatlanul precíz, aprólékos kézimunka.
Persze kicsi, de a keret is mestermû...
Szóval jégkirálynõ.
Közelít? Vagy végleg elaludt?

  silence, 8:05 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Most nézem.. ki van díszitve a naplóm visszamenõleg is...
Trágária.
Bár az ucsó bejegyzésnél csak a komentelõ nevét tudom elolvasni.. meg azt hogy "há"
Így kerek a világ....
  silence, 7:43 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Jó reggelt világ! :-)
Már másodszor ébredtem...
Hajnalban kiszállítottam az Éxerszemû öcsisajtot a vonathoz.. ment Pestre, próbavezetni..
Unokaöcsém lesz a kalauza ott.
Mínyusz hármat mutatott a Renó...
Nem nyavajga.. hiszen minusz húsz sem lenne extrém most... Csak szokatlan volt...
A város kihalt. (03.5o) Az állomáson hat utasra, nyolc határõr, és négy rendõr jutott. De nem igazoltattak..
Visszaálltam a garázsba, mert féltem hogy lefagynak az ablakok, mire a nejem indul a gyerekekkel..
Kihúztam a kukát. (kukanap)
És vissza aludtam.
Szörnyû álmom volt... Láttam decemberben egy balesetet, és azt hittem sikerült eltemetnem magamban...
De nem... Ma fölbukkant váratlanul...
Ma szép napom lesz.
Teszek róla...
  silence, 7:40 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2007. janur 15., htf Nekem tetszik!
0  
Az idióta húgyagyú tyúk megint felkért a maga útszéli trágár módján táncolni..
Én tudtam hegy nem fog kiregizni..
Majd ha kényszerzubbonyban viszik el...
Gondolod, hogy képes abbahagyni a kavarást, a hamisnaplógyártást,a hazugságokat??..én tudtam hogy nem...
Hiszen ez jelenti neki az izgalmat, a pezsgést...
De nem én még mindig nem táncolok...
Valaki írta..
Onnan lehet tudni hogy ki. kicsoda, hogy amikor megkaparod egy kicsit az egoját, mindjárt lehullik róla minden máz...
Egy naplóban olvastam...
Ökörpörkölt... hihihi... :-))))
De vajon mibõl gondolja hogy impotens is vagyok?
Érdekes azért, hogy itt mindenféle szankció nélkül, minden sötétagyú beteg elme bármit írhat bárkirõl..
Nincs hová feljelenteni, nincs aki leállítaná, nincs semmiféle jogkövetkezménye..
Persze egy idõ után saját magát járatja le végleg, és senki sem veszi komolyan...
Nos akinek tetszett, hát a szappanopera folytatódik..
és nem lesz vége sohasem.. én tudom...
Porszem. Endut. mindnféle luke.. (Skywolker, Aladár) Putyilova és még sorohatnám..
Tucsitundi rég hiteled vesztetted, és rajtad röhög itt mindenki..
Én sajnállak...
Szállj le rólam...
Nem én nem táncolok, mindenféle halaskofával...
. (pont)
  silence, 14:52 Itt megrhatod a vlemnyed silence
"Amen.."
Csupán egy szó... Annyit tesz úgy legyen...
Helló!:-)))
Ettõl még tök rendben van a szexuális életem....
Persze a változatosság gyönyörködtet.. Van ilyen mondás de mégis..
Azon gondolkodom hogy mi az a "bugris.."
Lehet hogy ez is valami pozitív fogalom...
Nálam a paraszt az nem negatív elõjel...
Persze nem lakok Pesten az igaz....
Csepelen az ösze-vissza firkált betonrengetegben...
Olvastad a bibliában mit mondott a sátán?
"Elfújlak mint egy porszemet"

Vagy még ismertebb a Pokolgép dal..

"Készülj az útra ember
magammal viszem a lelked
ha nem jösz viszlek erõvel
vagy elfújlak mint egy porszemet"

Szóval van egy pont, amikor a szappanopera unalmassá, kiszámíthatóvá válik.. A hazugságok összegabalyodnak, és már nem fárasztja magát az emberfia, hogy kibogozza...
Inkább csatornát vált....
Ma csupa csupa kedves emberrel találkoztam eddig... A suszter, az újságos, a másik suszter, a gyógyszertáros hölgy, a buszsofõr, a Karcsi szomszéd felesége, és édesanyám...
Na.. megjött az öcskös...
Hajrá ágypakolás...

  silence, 10:58 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Irány a suszter.. Robikám cipelléjének elvált a talpa....
Aztán meg ott az a sok csekk...
Na meg az izgalmas könyvdiszkont..
Busszal járok...
Talán a régi munkahelyemre is levonatozok.. adópapír aláírogatása végett..
A könyvtárba is benézek lehetséges... Bár odáig sétálni kell egy nagyot...
De.. rámfér.....
Ebben a csudaidõben....
Na öltözés...
  silence, 8:06 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2007. janur 14., vasrnap Nekem tetszik!
0  

  silence, 10:39 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Újra kaptam meghívást hétfõ keddre a szilvásba... :-) De most elutasítottam.. legalábbis a hétfõt...
Millió dolgom lesz..
Utána felõlem kezdhetjük a metszést...
Az idén elõször nem akarunk senkit sem megfogadni, hanem csak ketten megmetszük mind a kétezerhétszáz fánkat...
Úgy bizony..
Csak minden második éjjel alszom majd itthon...
Így nem unnak el... :-)))
És még van egy nagyszabású titkos tervünk...
De arról nem írok még babonából sem...
  silence, 10:31 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Azzal a Fiesta dallal keltem hogy..

"Rekordot nem állítunk és nem döntünk csúcsot
Új zár van az ajtómon, de te nem kapsz már kulcsot.."

Nem tudok tõle szabadulni... de nem is akarok....

"Eldobtam mindent hogy könnyebb legyek.."

Valahogy mostmár el kellene kezdeni realizálni a céljaim.. Mindig csak egy kicsi lépés... Mindennap egy kis ív..
közelebb és közelebb...

Nincsen gomba.. persze hogy nincs... De van helyette gyömyörû idõ...
Viszont a gyümölcsösben vígan telelnek a kártevõk, a hernyók...
Szerda Szeged... Pénzügy, Ruházati ellátó... Leköltözött pestrõl erre a napra, hogy ne kelljen fölmennünk...
Jó kis hétvége....
Imádom... :-))))
"Érzem hogy vége, de nekem így is megérte.."
La Fi-Es-Ta! :-)))
Bogarászom az apróhirdetéseket..
Valami jófajta szintetizátort keresek...
  silence, 10:00 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2007. janur 13., szombat Nekem tetszik!
0  
Lászlóffy Aladár
Csend

Cseng a csend. Az õ dolga. Én élek.
Zajban, vasban földbe maradok.
Ne gondolja senki, hogy cserélek,
bármily gyorsan fogynak a napok.


Amit láttam, eltölt mindhalálig,

cserébe is csak ezt kaphatok.
S koponyám, ha földdé visszaválik –
dobolnak az ütemes napok.

Látom már, hogy kitart így az élet:
teszi magát, s újra belefog.
Mint a szívek, dobognak az évek,
én meg élve, halva hallgatok.


  silence, 12:36 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Az öcsisajt elcsodálkozott a sütõzacskón...
Rögtön kért belõle, ugyanis még nem használt ilyent(bár már hallott róla)....
Nagyon jól néz ki a tepsis cucc mellette...
Mingyán ebéééd... :-)))
Jól van no...
icipici kenyérrel, és délután bicajozok majd....
Kimegyek, a pósteleki kastélyhoz.. ha nincs nagy sár...
Egyébként az idõjárás olyan mint õsszel a gombaszezonban...
Csak nem bolondult meg a világ, és kibújt az óriástölcsér..
Asszem ezt le kellene ellenõrizni..
Na jó étvágyat mindenkinek...
  silence, 12:23 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Hát....
Tényleg kíváncsi vagyok vajon ki húzza föl ennyire ezt az idiótát..
A silencenek napló, szabályos kórtörténet...
Lehetne belõle szakdogát írni...
Üldözéses téveszme,(paranonia) amikor végleg beszûkül a világ címen...
Nos mindenki tudja.. Bolond likból bolond szél fú...
Viszont aki úgy hergeli mint a láncra kötött kutyát, annak nincs szíve...
Nem nagy dicsõség egy ilyen komplett idiótát felhúzni...
Csirkét sütök...
És a híres tepsis krumplimat Nemsoká megy rá a bacon, hogy piruljon..
  silence, 11:40 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Tegnap este vendégségben voltunk az öcskösnél... Be kell valljam kõrömiben verhetetlen vagyok.. :-))))
Olvasgatok itt.. mennnyi unalomból fakadó szennyet írtak itt...
Külön naplót nyitott a csúnyaszájú rólam...
Azért ezt már csak elolvasom...
Azt álmodtam a Románokat kirúgták az EU-ból...
Egyébként újra lesznek shopok, és csökkentett adótartalmú árukat fognak árulni..
Újra virágzik majd a csempészet...
Ez vajon kinek jó?
  silence, 11:32 Itt megrhatod a vlemnyed silence
  2007. janur 12., pntek Nekem tetszik!
0  
Hehehe..:-)))hernyó lettem, és nõ, és görény... :-)))
Nemsoká néger paraszt leszek.... meg tudjisten még mi...
Újra rámakadt a halaskofa... :-))))
Én vállalom amit teszek...
Bizonyám!
De nekem nincs noteszem teli nick nevekkel, és hozzátartozó jelszavakkal..
Aki aggódna csúnyaszájúért, ne aggódjon..
Itt van õ mindenféle néven, és kavar, átkozódik, és írja a gagyi hazug verseit..
Mert csupán ennyi az élete....
Nem mondhatnám hogy boldog vagyok, de mit lehet tenni?
Kieregelni nem fogok...
Egyébként madarat tolláról, s embert barátjáról...
  silence, 11:26 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Takarítom a postafiókom..
Nézd mit találtam...

Franz Kaffka:

Álom

Josef K. a következõket álmodta:

Szép idõ volt, és K. sétálni akart egyet. Alig tett azonban két lépést,
már a temetõbe ért. Voltak ott mesterkélt, girbegurbán kanyargó utak,
de õ sebes sodrású vízhez hasonló utcán siklott, egyensúlyát megõrzõ,
lebegõ testtartásban. Már távolról szemébe tûnt egy frissen hantolt
sír; meg akart állni elõtte. Ez a sírdomb szinte csábította; úgy
érezte, bármennyire siet is, nem érhet oda elég hamar. Néha azonban
alig látta a sírdombot, zászlók takarták el szeme elõl, lobogó vásznuk
erõsen csapkodott; a zászlóvivõk nem voltak láthatóak, olyan volt,
mintha hatalmas örömrivalgás tombolna ott.

Miközben tekintetét a távolba szegezte, hirtelen meglátta közvetlenül
az út mellett, szinte már maga mögött ugyanazt a sírdombot. Gyorsan a
fûbe ugrott. Mivel elrugaszkodó lába alatt tovább száguldott az út,
megingott, és pontosan a sírdomb elõtt esett térdre. A sír mögött két
ember állt, és egy sírkövet tartottak a levegõben. Alighogy K.
megjelent, a követ a földbe nyomták, és az úgy állt ott, mintha
szilárdan odafalazták volna. Az egyik bokorból nyomban elõlépett egy
harmadik ember, akin K. tüstént észrevette, hogy mûvész. Nadrág volt
csak rajta, meg hanyagul begombolt ing, fején bársonysapka; kezében
közönséges ceruzát tartott, amivel már közeledtében figurákat rajzolt a
levegõbe.

Ezzel a ceruzával rajzolni kezdett a sírkõre; a kõ nagyon magas volt,
meggörnyednie egyáltalán nem kellett, csak elõredõlnie, ha nem akart
rálépni a sír gyepére, amely elválasztotta a kõtõl. Lábujjhegyre állt
tehát, és bal kezével a kõ lapjához támaszkodott. Különlegesen ügyes
mesterkedéssel sikerült a közönséges ceruzával aranybetûket
létrehoznia; ezt írta: ITT NYUGSZIK... Minden egyes betû világosan és
szépen, mélyen a kõbe vésve rajzolódott ki, és valamennyi tiszta
aranyból volt. Amint a két szót leírta, hátranézett K.-ra; K.
felajzottan várta a felirat folytatását, nem törõdött a férfival, csak
a követ bámulta. Az ember valóban nekifogott az írás folytatásának, de
nem ment neki, gátolta benne valami, leengedte a ceruzát, és ismét
hátranézett K.-ra. Ekkor K. is ránézett a mûvészre, és észrevette, hogy
az nagy zavarban van, melynek okát azonban nem értette. A mûvész iménti
élénksége eltûnt. Ettõl K. is zavarba jött; tanácstalanul néztek
egymásra; valami rút félreértés történt, amit egyikük sem tudott
eloszlatni. Éppen a legrosszabbkor a temetõ kápolnájában még egy kis
harang is megszólalt, de a mûvész hevesen hadonászni kezdett, mire
elhallgatott. Kis idõ múlva újra rákezdte, ezúttal azonban nagyon
halkan, és felszólítás nélkül mindjárt abba is hagyta; mintha csak a
csengését próbálgatta volna. K. vigasztalan volt a mûvész állapota
miatt, arcát kezébe temetve sírni kezdett, és sokáig zokogott. A mûvész
várt, amíg K. megnyugszik, aztán, mivel más megoldást nem talált, úgy
döntött, hogy mégis folytatja az írást. Az elsõ kis vonás megváltást
jelentett K.-nak, de ezt a mûvész szemmel láthatóan csak nagyon
kelletlenül vetette oda; az írás sem volt már olyan szép, mindenekelõtt
az aranyozás hiányzott róla; halványan és bizonytalanul húzódott a
vonás, csak a betû sikerült nagyon nagyra. J betû volt, már csaknem
befejezte, amikor dühödten a sírhalomba rúgott, olyan erõvel, hogy a
göröngyök szerteszét repültek. K. most végre megértette; nem volt már
ideje rá, hogy kérlelje; mind a tíz ujjával ásta a földet, mely
jóformán alig állt ellen; látszott, mindent elõre elkészítettek; csak
színleg raktak oda egy vékony földréteget; alatta azonnal feltárult egy
meredek falú, nagy lyuk, amelyben K., akit hátulról egy szelíd áramlat
magával sodort, elsüllyedt. Miközben odalenn az áthatolhatatlan mélység
már befogadta, és fejét még hátraszegve felemelte, neve hatalmas
cirádákban száguldott odafenn a sírkövön.

Elbûvölten ettõl a látványtól, felébredt.


  silence, 8:47 Itt megrhatod a vlemnyed silence
Dudkának.
Mert verset olvasni muszály!!
:-))



Jékely Zoltán

Fenyõfák tánca, Vízkereszt után

Elnéztem éjnek-évadán
havas szél õket hogy dobálta!
Romos udvar zugában állt a bál,
megúnt fenyõfák kerge tánca.

Három-négy megcsúfolt fenyõ
összefogózva hogy bokázott!
A szél, szájában kályhacsõ,
fel-felhuhogva furulyázott.

Ó, hol a hintó, hol a hintaló,
hol a bohóc, a kismackó alóluk?
Hová tûnt a sok csillogó
arany-ezüst gömböcske róluk?

Járták a szél kedve szerint,
megfosztva minden cicomától,
szemétre hányt örömeink
könyörtelen példázatául.

Az a kis dal, a ringató,
jászol-szalmán álmodtató,
örömhozó dalocska hol van?
(S a hajnalban lopakodó,
mezítláb odasurranó
fiúcska, aki voltam…)

  silence, 8:12 Itt megrhatod a vlemnyed silence



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.