CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ronee naplja

  2011. jnius 25., szombat Nekem tetszik!
0  
Egész éjjel beszélgetünk... De annyit beszélgettünk, hogy ránk virradt. Aludtunk összesen vagy 3-4 órát, olyanok vagyunk, mint akiket agyoncsapkodtak. Én itthon dolgozom, õ meg már az új helyen van.
Majdcsak összezár az a zipzár és a helyükre kattannak a dolgok.
  ronee, 13:14 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 24., pntek Nekem tetszik!
0  
Igen, az vesse rám az elsõ követ, aki eltalál

Voltak ma könnyek meg szalontüdõ és more than feeling, köcsög fõnök, sztrók, 3 kávé és megvan még a keresztem is, de juszt is tojok rá! Viszem tovább oszt jónapot!

Költõi kérdésekre nem felelek továbbra sem, és van belõle nekem is egy zsákkal, sõt panaszkodni is tudnék, de attól kinek lesz jobb?
Na pölö ez is egy költõi kérdés volt
  ronee, 20:33 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Hennásomtól Emberemnek... köszönömszeretlek!



Meg vagyok halva érte, hátgyönyörûûûû!
  ronee, 18:53 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
"Az embereknek meg kell érteniük, hogy senki sem játszik cinkelt lapokkal, egyszer nyerünk, másszor veszítünk. Ne várd, hogy visszakapj valamit, ne várd, hogy észrevegyék az erõfeszítéseidet, hogy felfedezzék a tehetségedet, hogy megértsék a szerelmedet. Minden egyes ciklust le kell zárni. Nem büszkeségbõl, nem azért, mert nem bírsz tovább harcolni, nem is gõgbõl, hanem egyszerûen azért, mert már nem része az életednek. Zárd be az ajtót, cserélj lemezt, takarítsd ki a házad, rázd ki a porrongyot. Felejtsd el azt, aki voltál, és legyél az, aki vagy."
-Paulo Coelho-
  ronee, 16:33 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Istenem adj türelmet, kávét, franciadrazsét és dinnyeízû robbanócukros nyalókát.
Ámen.
  ronee, 11:12 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 23., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Fogalmam sincs... De õszinte leszek, nem is érdekel. Dolgozom a sikerért meg a boldogságért, nem bántom azokat, akik ugyanígy tesznek. Mást sem. Minden bennem van, minden rajtam múlik. Választhatom azt is, hogy ülök a seggemen és gyûlölöm azokat, akik haladnak. Mert egyszerûbb.
De én inkább segítek és felvidítom a szomorú embereket.

Neki ez jutott.
  ronee, 11:49 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Nem, peggy5 drága, nem röhögtetlek. Ismerjük tán egymást? Akkor nem igazán értelek... Egyéni szociális problémád olyan blogot olvasni, ami nem tetszik. És igen, jó ember vagyok Nem vagyok megkeseredve, nem fikázok ismeretlen embereket. Szép életet!
  ronee, 11:30 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 22., szerda Nekem tetszik!
2  
Az együttélés többekközt azt is jelenti, hogy egymás alatt van a nevetek a postaládán, az meg már azt feltételezi, hogy egy lakásban éltek.
Amíg ez nem így van, addig jártok. Csak hogy pontosítsuk itten a dógokat. Persze hogy van, aki ezzel nincs tisztában. Azért írtam le....

Na kicsapom magam a teraszra egy jeges bodzaszörppel és elmélkedem kicsikét Hóruszról, meg a jelenrõl.


  ronee, 20:55 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Zugló kezd tökéletes nyóckerületté válni, komolyan mondom. Folyik a szar az utcán, kifelé a házakból, az emberek... emberszerû lények is úgy néznek ki és úgy is viselkednek.
Itt ordít valami gyökér a kaputelefonba, hogy nincs cigire pénze és kell neki pénz, mert a cigi az kell és engedje fel.
Tökéletesen lehetett hallani, hogy felért, mert számomra teljesen idegen nyelven ordított tovább, esetleg dadogott nem tudom, aztán köpött egyet, gondolom a nõ felé vagy a nõre, hát minden engem sem érdekel na.

Haladunk, haladunk... szórólap nyomdában, holnap bemegyünk leltárazni, honlap is készül, Verácska meg õszül Vagy szül, ki tudja mivanmán... Majszólok.
Aztán lesznek még itt furcsaságok, ahogy érzékelem... ezekrõl késõbb (nem rossz!).

Most pedig a számra veszem a 1,5 literes ásványvizet és le sem veszem onnan, amíg van benne.
Tikkadok.

Mellékesen megjegyzem hogy reggelente vagy egy idegesítõ madárra ébredek (zõdövezet) vagy mint ma is, egy mûvészlelkû favágó ritmusos láncfûrészes koncertjére, amint valahol nem messze a vágnivalót aprította. Én is vágtam volna!
  ronee, 15:19 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 20., htf Nekem tetszik!
0  
KÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSZ a szórólap elõlapja!!!!!!!!!!!!

  ronee, 0:16 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 19., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Az éttermet átvesszük - ami azt jelenti, hogy most van személyzet.
Akik folyamatosan, értsd napi szinten közzé teszik a fb-on, hogy épp mi történik bent. Igen, a konyhalányok forródróton vannak.
Ráng az ideg a szememben, hogy lehet ennyire szabadjára engedni a dolgozókat, de a tulaj ilyen. Ennyire érdekli.

Július 1-tõl viszont (gonosz kacaj) takarodó van el onnan. Nem fogok 20 éves, önérzetes, idióta kislányokkal szórakozni. Új csapat kell, új szabályok, rend és munkamorál. Ha teccik, ha nem.
Nem harapunk bele abba a kézbe, ami enni ad.
Ugyancsak Alapszabályok c. fejezet.
  ronee, 15:46 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Mai napi program: cv-k szortírozása a séfemmel Aki nem nyert, annak visszaírok, aki nyert, azt meg berendelem próbanapra a jövõ héten.
Továbbiakban most ért rá szívcsücsköm a szórólap betördelésére, nem tudok határidõket mondani, a héten sem úgy haladtam, ahogy kell.
Szokjam mán meg.

Ezeken kívül megszültem az étlap problémát, most azon dolgozom, hogyan tudom ízlésesen megoldani...

Valamint megint álmodtam (de minek).

-Jövõ héten éttermi szoftver és honlap egyeztetés hármasban.
-A szórólapoknak is meg KELL érkezniük a kezembe ide bele (halk ámen).

És ígérem, a reggeli kv helyett is inkább joghurtot teszek a belembe müzlivel. Mázlival. Vagy valami.

Továbbá:
Hideg szél fúj édesanyám, leverte a rozmaringot a párkányunkról! Nem áll jól neki a fetrengés, megyek felszedem romjaiból.
Nyár. Hogynehát.
  ronee, 11:48 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 18., szombat Nekem tetszik!
0  
ArriveVERCSI Amóóóóóóóóóóóóóóóóre....
Gyurcsók menjen már át egy másik Univerzumba vagy tér-idõ kontíniumba vagy idõsíkba vagy felõlem bárhová, csak ne szíjja el itten a zoxigént.
Jól van, hogy a nevetés feltölt, de én SÍROK!
Elõszedték ezt a vezérürüt, hogy rijogassák a jónépet?! Az ilyeneknek mindig vannak követõik! Na jó, azokért nem is nagy kár, de legalább ne lássam.

Van baj!
  ronee, 14:21 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 17., pntek Nekem tetszik!
0  
Kingám: 36 pizzánk van De csak étlapon, mert amúgy olyan 55.

Ja és cserélhetõnek kell lennie az étlapnak, úgyhogy akkor most ezen agyalgok.
  ronee, 13:45 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Étlapra várok ötleteket! Két A4-es oldal, hogy lehet szépen, értelmesen megoldani?
  ronee, 13:31 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Azon agyaltam, hogy ez azért nem kicsi felelõsség (nem panasz, és nem dícsérem magam, sõt). Hirtelen olyan dolgokkal kell foglalkoznom, amivel eddig nem, és azért már érzem a súlyát. Viszont abszolút nincs bennem félelem, mert motivált vagyok, lelkes és mindent pozitívan látok, mert úgy van oszt pont.

Apám megtanította, hogy a problémákat meg kell oldani édeslyányom, azé vannak.

Belekerültük pikkpakk egy tök új helyzetbe, idõm sincs rágódni azon, hogy jó lesz-e vagy sem. Ha nem, abból tanulunk, ha meg de, annak örülünk.

Van egy pár alap dolog, amihez tartjuk magunkat, írtam is már alant belõlük és tudom, hogy jól fogunk együtt dolgozni, ha nem mászunk bele egymás feladataiba. Én meghagyom a konyhát neki, õ meg nekem az üzleti dolgokat.

Vártam nagyon, mit fogok kapni, mert az emberek közelében kellett maradnom, hát ez lett. Vendéglátás. Hogy ebbõl hogy jön a másik oldal? Tudom én? Van lent hely!
Segíteni bárhogy lehet, bármilyen formában.
  ronee, 11:28 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 16., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Cirip: olyannyira, hogy több helyen láttam: nincs hitel, nincs potya. Amikor az ember jól él, sok barátja van. Amikor meg megborul, hirtelen nagyon sokan koccolnak...
Van egy albán mondás: "Akkor ismertem meg a barátaimat, amikor leégett a házam."
Hát na.
  ronee, 20:55 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Arra gondoltam, kitörlöm. Jobb így. Elõnyben vagyok.

  ronee, 13:37 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Most -cca 70 beérkezett önéletrajz után- kb el tudom dönteni, hogy hol hibáztam a hirdetés szövegében... Mindig világosan kell megfogalmazni. Bár teljesen az lett, mégis vannak, akik önéletrajz helyett odavágnak pár sort magukról vagy érdeklõdnek, megvan-e még az állás.

Meg arra is rájöttem, hogy a jelentkezõk türelmetlenek is és azt még mindig nem vágom, hogy kicsifiának miért az anyukája küldi el, kicsilányának miért az apukája, valamint azt sem, hogy miért hiszik sokan, hogy ha minden áldott nap elküldik, nagyobb eséllyel indulnak...

Volt olyan, aki rögtön a sajátja mellé pakkantotta hitvese jelentkezését is, ugyanarra a munkakörre. Nem, se párokat, se házaspárokat nem óhajtunk felvenni, megelõzve bárminemû brazil szappanopera létrejöttét A magánéletét élje mindenki otthon, azé van.

Ezeket a szabályokat az én 3 éves passzív (értsd: látok), plusz Emberem 18 éves aktív vendéglátós tapasztalata alapján hoztuk meg. Muszáj. Arra meg külön oda kell figyelni, hogy a dolgozók családtagjai ne ücsörögjenek bent és ne bandázzanak a haverok se, mert abból megintcsak a baj van.

Magyarországon vagyunk, ne nézz így. Láttam már pár helyen, mit okoz az, ha nincs következetesség. Párom elõzõ munkahelyére is bejártam, de mint vendég. Ugyanolyan kiszolgálást kaptam, ettem, ittam, jattoltam és ott írtam meg a szakdogám felét minimum Ha épp volt ideje, mert nem volt cím, kiült velem beszélgetni, de mivel elég tetemes összeget hagytam ott, kussti volt. Mert sosem tartottam fel, valamint a jelenlétem nem ment a munka rovására, inkább emelte az est fényét

Visszakanyarodva.
Volt, aki írt egy e-mailt, hogy hívjam fel és ugyan daloljam már el a fülébe, mi is pontosan az állás. Hát arra lehet várni. Önéletrajzot kértem, aki küld küld, aki nem, az meg í.j. Aztán akadt egy versenyzõ, aki pedig totál más munkakörre küldte el a cv-jét, na azzal fõleg nem tudtam mit kezdeni. Kértük, hogy nem dohányzó emberek jelentkezzenek, erre jött: ritkán dohányzó. No ja. És olyan is volt, aki életében csak tévében látott éttermet, szóval köze nincs a vendéglátáshoz.

Így visszaolvasva akár még gonosznak is tûnhetnék, de nem vagyok az. Egy étterem lelke, szíve, motorja a konyha és a benne dolgozók. Ha valaki nem megfelelõen dolgozik, vagy egyáltalán nem is dolgozik (hidd el, van olyan), akkor be is lehet zárni a kaput.

Tegnap hívtam Zsófi fodrászomat, közölte: nincs ingyen flamó, még nekem sem! Különben tönkrementek. Százalékot adhattok, de ingyen nem viszek és nem eszem semmit. Szeretem ezt a csajt!

Folyamatosan új dolgok vágnak szemközt... Sokat kell még tanulnom!

Ui: mindenkinek(!) vissza fogok írni, aki jelentkezett. Emlékszem arra, amikor én kerestem állást és még egy e-mailt sem kaptam, hogy bocs hülye, nem nyert. Amit velem megtesznek és nem esik jól, azt nem teszem meg mással. Alapszabályok c. fejezet.
  ronee, 11:54 Itt megrhatod a vlemnyed ronee



  ronee, 11:20 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Álmok... Na azok voltak nálam is. Exem kollegája festett nálunk. Bordó-sárga-zöld csíkokat a falra. És nagyon randán festett. És összecsapkodott a festékkel, én meg nem maradtam csendben
Múlt héten pedig egymás után 2 álmom is volt a tartozós libával, ilyen meg eddig nem történt még, tehát akkor az sem a klasszikus értelemben vett álom volt... És ha igaz, akkor nyílik a csipája a kisasszonynak.
(Nem tudom, miért terhelnek vele, hát hol érdekel engem, hogy létezik-e vagy senem?!)

KÉSZ A LOGÓ! Nagyon egyszerûen újra lett rajzolva, este pedig megtördeljük a szórólapot, mert ma készen LESZ. Örö-bódottág.
Domaint, ha a papírokat végre megkapom, ma beregisztráljuk és a hétvégén meglesz a honlap is.
Na kávézzunk. Dódozzunk.
Szeretés Nektek (sok)!
  ronee, 10:50 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 15., szerda Nekem tetszik!
1  
Swalanyus! Nem vót mán 10 pont mi? Lájkolni tudod a frászbukon, mert kitettem oda is!

Erotikáztam már egy kicsit nagy magányomban, mert ílyenkor a szép beleborítani a tejet a dekoltázsba... Sebajságosság, majd hazajön Ember, bemutat engem a pohárnak!


  ronee, 17:57 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Mondtam én hogy max a talajjal van kapcsolatban!
Mi a jóisten tud fájni annyira egy embernek, hogy hazudjon arról, hogy van-e valakije vagy nincs... Teremtõistenem, ha fájna a HÜLYESÉG!
  ronee, 16:02 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Drága életeim, szeretés Nektek és köszönjük szépen a sok drukkot, dolgozunk ezerrel, hogy minden rendben menjen

Pünkösd nálunk - fotók következnek: D

Protekcijós diótorta:


Anyósa szereti a vejét nem kicsit:


Meg aztán mi egymást is nadonadon:


Megkérdezte a gólyát, hogy akkor most ugye hogy is állunk:


Márton - biztonsági szakreferens:


This is a beginning of a beautiful friendship:


Nézz a lábam elé!

  ronee, 15:18 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 14., kedd Nekem tetszik!
0  
Agyam elszáll. LófejûRékát komolyan azért teszik be a tévébe, hogy be tudja mutatni, hogy turmixol össze 3db õszibarackot? Tényleg itt tartunk?
Na lapozzunk, mert ez nem az én szintem.

Megjött a papír minta, remekségesek, készen lesz a logó is holnapra, beszéltem az éttermi szoftveres sráccal is, vele találkoznom kell. Ma megkapom a papírokat a honlaphoz is, hát mi kell még?

Eggen, egy kávé.
  ronee, 17:13 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jóreggelit!

Alig bírtam kinyitni a látókámat, de csak sikerált. Többet kellene vezetnem, mert megártott a 180 km Nagyon jól éreztük magunkat, csináltam képeket is, egész nap a kertben bohóckodtunk Mártonnal (õ a házõrzõ) és ettünk minden finomat, meg a diótorta is tökéletes lett. Nagy pipa. Szeretek hazajárni.

Cirip: próbálok ráhangolódni a képekre, szerencsére minden önéletrajzban van. Mert a szakmai tudás mellett a tisztességet keresem nagy erõkkel. Jóvóna.

Kingám: már vagy 40en jelentkeztek a meghirdetett állásokra, úgyhogy ez mostan a toborzás. Aztán megnézzük, ki lehet alkalmas dódozni, az meg a kiválasztás!

Közben felraktam a kávét is kotyogni, mert valamitõl látni kell. A szemüge ilyenkor kellemes, de nem elég hasznos

Lett 4 ládám teli virággal, fel is teszem az erkélyre, aztán fotózok, mert ami szép, az semmiképp sem csúnya, plusz édesanyám csak nagy harcok árán tudta beültetni õket, mert Marcikutya, ahogy lehajolt, már a keze alá feküdt Egy szál füvet nem lehet kihúzni tõle. Frenetikus.
  ronee, 8:55 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 13., htf Nekem tetszik!
1  
Jó reggelit!

Másfél nap alatt 30 jelentkezés, volt, aki már 2x küldte el, hátha... Érdekesek... szakmai szemmel nem nézem õket, mert annak sok értelme nincs (taníthatom a cv írást és felkészíthetek interjúra).
És nem vagyok hr-es sem, bár most erõsen toborzok
Én azt nézem, hol dolgozott eddig, Apa meg fotóról közli, hogy nem kell Tehetséges!


  ronee, 9:28 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 12., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Édes drága jó anyám felvilágosított az imént, hogy: Fijam, nem kapni diót!
Nincs diófa? Vagy elfogyott Karácsonykor a bájglibe?

Akkoris diós torta lett rendelve, de azért Juci néni lábjegyzetként odapakkantotta, hogy: Katikám... utolsó adag dióból csináltuk a vejednek a tortát!

No nem baj. A veje örülni fog neki, max lassabban fogyasztja befelé, hogy útközben tudjék benne gyönyörködni! Van baj!

raritas: ahogy nyitunk, írom a címet, szeretettel várunk Benneteket!
  ronee, 13:34 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Na Drágáim. Megy ez, mint a karikacsapás. Örömmel látom, hogy vannak még, akik szeretnének dolgozni, mondjuk hogy tudnak-e, az már a próbanap kérdése.
Kiderül.

Felkeltem Életemet, mert lyukat alszik a matracba, aztán pisloghatunk Plusz el kell orientálódni valami ajándékot venni egyetlen kedves testvéremnek, mert szülinapja volt ugye. Semmit nem csináltunk ma és még nincs dél!
  ronee, 11:06 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2011. jnius 11., szombat Nekem tetszik!
0  
Feladtam a hirdetéseket, az elsõ jelentkezõ már be is futott, hurráhajrá.

Azóta még kettõ...
Pipi: pizzériát veszünk át a párommal
  ronee, 20:35 Itt megrhatod a vlemnyed ronee



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.