CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. prilis 18.   cstrtk   Andrea, Ilma, Apoll, Uzor, Verner   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ronee naplja

  2009. szeptember 23., szerda Nekem tetszik!
0  
Ahhoz, hogy magunkhoz vonzzunk valakit vagy valamit életünkben, elõször el kell képzelnünk, hogy már velünk van.
(Adam J. Jackson)
  ronee, 11:44 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 21., htf Nekem tetszik!
0  
A döntés megszületett. Végleg. Hamarosan vége.
  ronee, 23:53 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 20., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Anno egyszer már voltak, de akkor jöjjenek megint a:

Szüreti szabályok:

1./ Sose kezdjük borivással a napot, a reggeli bor megfekszi a gyomrot, rátelepszik a mozgásközpontunkra, és kettõslátás is kialakulhat. Tapasztalt szüretelõ törkölypálinkával indítja a reggelt féldecis kiszerelésben, ennek kiváló az értágító hatása, meg a muslincák sem jönnek ránk annyira, mint bor esetében.

Hát igen. A konty alatt az konty alatt. Milyen jó is, amikor végigégeti az ember belét a fínom pálesz már reggel 5 óra felé értágításilag ugye


2./Lehetõség szerint keveset tartózkodjunk napon, a szeptemberi-októberi napsütésnek még ereje van, könnyen okozhat szédülést, kóválygást, egyensúlyi zavarokat. Ha tehetjük, vonuljunk a pince hûvösébe, a megfáradt, kitikkadt szervezet itt tud igazán akkumulálódni.

Ha szürtelünk is, akkor próbáljunk a szõlõtõke árnyékában mozogni, biztos, ami tuti. Fõleg, ha a hátyiban nem szõlõt tartunk, hanem egy 5 literes kannát intravénásan bekötve. Mert a napnak még van ereje A pincébe vonulás a kanna kiürültével már magától fog menni. Így esett

3./Ernyõt, botot sose vigyünk magunkkal a pincébe, ez tudniillik a lépcsõn való lezuhanásunkban akadályozhatja a biztos talajfogást, plusz a poharakat is leverhetjük vele, ami újabb bajforrás lehet (vágásos sérülések).

A bajt meg csak tetézhetjük, hogy ugye: mibõl fogunk inni? Mert a jólnevelt alkoholista pohárból isz. A botot a pince hûvösében kell tartani, ha már félig/egészen bekávézott állapottyában megkívánnánk a botos táncot...


4./A lopót mindig kézzel fogjuk, így szabad kezünkkel megtámaszthatjuk szüretelõ társunkat.

Na még ez is. Egy dörzsölt szüretelõnek októberre ki szokott nõni még plusz két keze, csak amiatt, hogy szolidaritásba essen a kollegával, akivel egy olyan nyelvet beszélnek, amit csak õk ketten értenek meg és senki más se


5./Sose vedeljük a bort, csak hörpöljük, kortyolgassuk. A vedelõ borivó unesztétikus, beárnyékolja az egész szüretet, valamint a saját kezére is rá szokott lépni.

Végülis elég meggyõzõ érvek, kiváltképp az utolsó... Azt meg nem kell bemutatni, milyen ha valaki a saját kezit tapodja a szõlõ helyett. Döbbenet

6./Óránként, kétóránként jöjjünk fel a pincébõl, és nézzük meg, hol tart a szüret, mire jutottak az asszonyok és a gyerekek. Ha a tõkék között szemlélõdünk, kapaszkodjunk erõsen a karókba, lábunkat próbáljuk meg ciklikusan egymás elé rakni.

Az az érzésem, hogy ez a legszebb jótanács. A karókba meg az a jó, hogy a szomszéd kölkét is el lehet vele hessegetni, ha rácuppanna véletlen a drága szõlõre. Plusz artikulálatlanabbul tudunk üvölteni, ha van kapaszkodó
Hihetetlen, milyen praktikák vannak...


7./Az éneklés (Részeg vagyok rózsám...), szavalás (Ej, döntsd a tõkét), jótékonyan hat tüdõre, szívre, növeli az együvé tartozás érzését, meg a seregélyek is elmennek tõle a környékrõl.

A gyakorlottak kedvence a: Lemegyek a lemegyek a pince fenekééééééére. És ott is maradnak.
Na ezt híjják rutinnak


8./A házassági ígéretekkel csínján kell bánni, ez másnap rossz közérzetet okozhat.

Ha szerencséje van a játékosnak, akkor a szõlõtõkének vall szerelmet, és nyugodtan nézzünk rá megengedõen: Na de vegyük figyelembe még ittas állapotban is: ha a szerelem tárgya nem válaszol, az még jelenthet jót!

9./Szüreti összeszólalkozásoknál bicskát, hordódongát nem illik használni, kínáljuk meg óborral az ellenfelet, az majd leteríti.

Itt meg azt vegyük figyelembe, hogy a szüretnek népies a mivolta. Disznóvágáskor is csak egy halott van szerencsés esetben. Rendezzünk szõlõtaposóversenyt, ott majd eldõl, ki a legény a gáton. Vagy igyuk egymást a tõke alá és énekeljünk békességben Mert ott már eldõlt akkora minden(ki).


10./Ha beszédünkben már túlságosan sok a mássalhangzó, taglejtésekkel is kifejezhetjük magunkat. Ennél kifejezõbb, ha csak ott ülünk a sarokba támasztva.

E öröö bódottááá. Na. Amikor erre a szintre érünk, alkalmazzuk inkább a kommunikáció azon formáját, ahol a mimikánk és a negatív testbeszédünk mond el mindent helyettünk:


11./A pincelépcsõre ne feküdjünk le aludni, mert átesnek rajtunk poharastól, lopóstól.

És akkor megint csak a kár van belõlünk, mert se medve, se menázsi


12./Reggelre kelve ne ijedjünk meg a táskás szemû, piros orrú embertõl a tükörben. Megvan szegénynek a maga baja...

A megfelelõ konzekvenciák levonása után nem árt az önkritika:
  ronee, 14:01 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jó reggelit!

Hetedik: ne kérdezz semmit. Úgyis elmondom.
: )

Swalanyu: füldugó? Jóféle murci lehet az, ami éberen tartja a lakosságot mán napok óta. Sebajságosság! Nem lehet állandóan szüretelni. Kitartás!
  ronee, 10:06 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 19., szombat Nekem tetszik!
0  

  ronee, 21:06 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 18., pntek Nekem tetszik!
0  
Még egy kis adalék jutott eszembe. Tegnap a Viva Tv mûsorvezetõje (mert éppen odakapcsoltam) arról akart beszélgetni a fiatalokkal, hogy: Te miért útálod a szüleidet?
Hát a jó édes ******* a Viva Tv-nek! Szidhatnám sorokon keresztül, de akkor nem kell a kv-m!
  ronee, 9:45 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jó reggelit!

Swal: cserépben is! Ha a hurkám kifolyik is olyan életem lesz, mint amilyet egy ideje álmodom magamnak. Jó a bolygóállás

Illen korán reggel már az csap szemközt, hogy két fegyveres hülyére lõtt egy pénzszállítót, valamint ementálit csináltak egy rendõrautóból és hazafelé még egy menekülteket szállító rendõrségi jármûre is rálõttek, mondván, erõsítés foganatostódik.

Az a nagy bajság, hogy egyre több ilyen lesz. Bankrablás, automata sétáltatás, betörés, lopás... Nincs pénzük az embereknek és már ki tudja hányadik bõrt is lehúzták róluk. Sokan albérletben élnek, ha meg van lakása, háza, azt vagy hitelbõl vette, vagy hitelt vett fel rá.
Egyre mélyebbre süllyedünk mind anyagilag, mind erkölcsileg, mind agyilag, mind mindenhogy.
Õrülten meredek ez a lejtõ.
  ronee, 9:38 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 16., szerda Nekem tetszik!
0  
A Rák szülöttek, ma otthonukba valamilyen háztartási eszközt vesznek, ami nagymértékben megkönnyíti a házi munkát. Azt tervezik, hogy meghívják barátaikat is, egy partira, ahol bemutathatják az új szerzeményüket is.

Nem vettem ma semmit, ellenben eszembe jutott egy rostlap meg egy naaagy kõmozsár, mert a mai fõzõcském után igencsak megjött a kedvem hozzájuk És még mindig nagy álmom egy fûszernövényes kert, amit még pár évig kénytelen leszek nélkülözni, na de hátha lesz egyszer teraszom. És akkor... ***sóhaj***

  ronee, 22:08 Itt megrhatod a vlemnyed ronee



Nem szokásom mások kárán örülni (csak néha), de most néha van. Ez nagyon idióta...

Ja és gombakrémleves volt, plusz citromos-oregánós-mustáros csirke salátával. És a fejfájásom elmúlt. Szaladok lekopogni.
  ronee, 13:48 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jó reggelit!

Megkaptam az oklevelemet, nadon boldogságos vadok Szép is, meg nagy is és nagyon sokat dolgoztam érte.
Akkor kezdtem a blogolást, amikor a sulit, így visszaolvasva elég sok post szólt arról, hogy éppen tanulok.
De megérte, kicsit büszke is vagyok magamra, bár nem szokásom az önsztárolás.

Fejfájásom 3 napja stabil, de most már nem érdekel, elegem van belõle. Inkább fõzök valami finomat. Étterembe nem megyek



  ronee, 9:31 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 14., htf Nekem tetszik!
0  
Szép delet!
Spagetti carbonara készülõdik, mert azt óhajtom
És napok óta az jár a fejemben, hogy beszélnem kell keresztanyámmal. Fel fog hívni, mert annyira mászkál az agyamban, hogy kiöntsem a lelkem neki...
Mára kipipáltam az önsajnálatomat, mert nem tesz jót a szívemnek. És szeretném, ha még sokáig ketyegne.
  ronee, 12:11 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 13., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Átrendezéses, mosós, pakolós, rendezkedõs, rendbeszedéses, átválogatós, takarítós-fészekrakós kedvem van.
Viszont tudom az okát
Lassan haladok, de igen!
  ronee, 14:51 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Belegázoltam a mustár lelkébe vala, mert nem óhajtott a hûtõbe visszamenni. Más kérdés, hogy nem én kértem elõfáradni
Pedig ma le akartam szedni a sulis könyveimet a polcomról, hogy bedobozoljam õket. De most már nem merem, nehogy elgázoljon a polc vagy megharapjon egy könyv
Ember itthon vagy ugyan, de hát...


  ronee, 10:36 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Nya. Eddigi mérleg: beleszúrtam a tenyerembe egy a csöpögtetõben felfelé fordított kést, beleejtettem a mustárt az olajba, dûtök-borítok. Leültem.

  ronee, 10:26 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Ronee, a mai (2009-09-13) horoszkópod :

Ne legyél agresszív az emberekkel való érítkezésben! Legyél tapintatos és diplomatikus! Vásárlásnál ügyelj a minõségre!
(Az érítkezés még mindig nem tudom miféle állat lehet)

Tegnap letudtam. Keresztelõ volt a szomszédban, és mivel a zsákutca végén mi lakunk 50 m utcafronttal, a jobb és bal szomszédnak maradt 10-10 méter, ami a nagykapujuk is egyben. Ergo 10 autó nehezen fér a házuk elé.
Így a miénk elé parkolásztak.
Nem érdekes, elviselem, mégha a comcédasszony egy beképzelt liba is, aki itt a tanyán, a homokban úgy gondolja, van mire játszani a bogyót.
A problémám ott indult, hogy a 11-ik autó úgy állt be a kapubejárónkba, hogy félig belelógott...
Én meg pont indulásban voltam, így fél piperében szaladtam ki, köszöntem és megkértem kedvesen, hogy egy hangyabokányit álljon elõrébb, mert nem tudok kitolatni az UDVAROMBÓL.
Erre: -MÉ?? NEM FÉR KI??
Mosolyogva kijelentettem, hogy NEM vitatéma a kapubejáróm és kocc.
Hátat fordítottam és otthagytam.

Konklúzió: hiába vagyok kedves, hiába kérek. A bunkó az bunkó.
  ronee, 8:51 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Swal: néha van eszem

Mai poroskóp:
A Rákok ma legyenek nagyon óvatosak az otthonukban takarítás közben, nehogy egy váratlan baleset szenvedõ alanyai legyenek, fõleg akkor, ha ma egész nap csak szerelmükrõl álmodoznak, s a fellegekben járnak.

Majd még jól odacsípi a fregoli a zujjam
  ronee, 8:21 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jó reggelit!

Hogy beadatom-e magamnak a védõoltást? Lótüdõt!
Olyan valamit úsztam meg 6 hónapja, ami szerintem 2db H1N1 volt és mégis élek. Ezenkívül olyan hisztéria van körülötte, hogy az ihaj, nincs elég pénzük a gyógyszergyártóknak, gondolom.
És véletlen pont most járt le a H5N1 vakcináinak szavatossági ideje. Megdöbbentõ véletlenek vannak.

Az is teljesen véletlen, hogy van itthon tej. A kávémba. Ilyen okosságokat pedig caffein elõtt nem szoktam írni
  ronee, 7:36 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 11., pntek Nekem tetszik!
0  
Nagyon szép ilyenkor (is) a Mátra. Kimentem Mátrakeresztes környékére, az a csend és nyugalom, komolyan mondom, gyógyszer a léleknek.
Rendeznem kellett a gondolataimat.
Valamennyire sikerült.
  ronee, 17:26 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Swalanyu: legalább Neked Nem vagyok mostanában beszédes hangulatban. Megint közel engedtem a szüleimet érzelmileg, megint nem azt csinálom, amit õk akarnak, szóval már megint én vagyok a szemét.
Kijelentették, hogy nekik már nincs gyerekük, magukra maradtak.
Hát ha így gondolják, legyen így. Mit van mit tenni?
Az. Kávéjjunk!


  ronee, 8:28 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 6., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Chatrin: nem. Feltehetõleg bálna leszek. De hát rend a lelke mindennek.
  ronee, 18:57 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Odaát írt nekem egy házaspár hímtagja (vagy külön is olvashatod), én meg válaszoltam (én BAROM), hogy van párom, õ tudja, milyen velem, ne találgasson.
Erre most írt a házaspár nõtagja, hogy magyarázzam meg neki, mire írtam, amit írtam.
Nekem asszem MOST van elegem a sok idiótából. Legyek rendes, válaszoljak, koptassam le egyértelmûen, felfogja, erre jön a neje, és annyi esze sincs, hogy megnézze a levelezést.
Minek állok én szóba minden ökörrel??
  ronee, 18:19 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Nekiálltam mosni. Mindent. Nyári rucik, zoknik, harisnyák. Elõbbiek száradás és vasalás után mennek pihenõbe jövõ tavasz/nyárig, utóbbiak készülnek a szoknyás-csizmás korszakomra
Õsszel mindig átmegyek Mosó Masába... Éjjenek a Calgon tabletták!
  ronee, 17:11 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jó reggelit!

Süt a nap! Most nagyon kell. Zuhany, hajmosás-szárítás, kávé, felgöncölés, kávé, faunaelem-etetés után kifele a szabadba.
Amíg lehet, töltõdöm.

Swalanyu! Tudom, mi a dolgom, és azt is, hogy soha nem voltam még ilyen közel hozzá. Mégsem tudok idõpontot mondani, a tegnap is késõ. De sosem csináltam még ilyet. És sorolhatnám az okokat, amik mind kifogásokként pipálódnának ki. Ez belül dõlt el már régen, csak még nem bukott a felszínre.
Gyûjtöm az erõt.

Pipi puszmancs


  ronee, 9:57 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 4., pntek Nekem tetszik!
0  
Mán meg migrénem van. Nem csoda, mert megint itt a hidegfront és a fejfájásom fényében inkább legyen kedves és maradjon is.
Benyomtam fél fürt szõlõt, meg nasiba törökmogyorót egy keveset, merthogy ma nem nagyon táplálkoztam.
Woodoozza ki belõlem valaki pls
  ronee, 18:46 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 3., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Chatrin: Nem Garfield-es, hanem csinos

Akartam kérdezni, hátha valaki tudja. Ugye ha utánvéttel akarok feladni levelet, és a levél (ami amúgy csomag, mert 2kg-ig levélként is felveszik) értéke 3000.- plusz postaköltség, akkor nekem az ezzel terhelt árat kell ráírnom az utánvétes papírra, hogy ne én fizessem.
Ezt az összeget pedig csak akkor tudom megmondani, ha lemérem a levelet? Vagy van valami fix összege az utánvétes leveleknek súlytól függetlenül?
  ronee, 16:18 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
-Ré Pál.
-Nem, ré nem Pál.
-PEDIG RÉ PÁL!

Nagyon gyenge vicc Ma se vagyok humoros, ez gyött ki.
De! Túrtam magamnak 5 olyan felsõt, hogy ihaj. Akinek nem teccik, lépjen tovább. Ilyen helyekre is járok.
  ronee, 14:57 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Aludtam pár órát, dupla zuhany kell meg tripla kávé ma röggöl... Nem mellesleg jó röggölit!

Tegnap hívott tesóm, hogy megjött a törzskönyvem, mehetek érte jövõ héten személyesen, iratokkal, ujjlenyomattal, tanúkkal és mindennel, ami igazolja szerény személyem valós voltát. Azért komoly dolgok ezek! Tán még a retinámat is lescannelik
És már csak a szervízkönyvet várom, ami viszont nem akar megérkezni. Kaposvár ráér na. Én vagyok csak ilyen hamari.

Megyek babaszervízbe
  ronee, 7:43 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Már megint nem tudok aludni... Kezd kicsit az agyamra menni...

Gandika is úgy döntött, hogy nem tud aludni, így beült az ablakba és vadássza le a fényre járó molylepkéket Rámhozta a frászot, megijedtem tõle.
Na mondjuk õt nem hatja meg a dolog. Garfield klón.

  ronee, 1:45 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2009. szeptember 2., szerda Nekem tetszik!
0  

  ronee, 21:13 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Swal: nyúlt a szám az álmosságtól, nem a hagymától Zuhany alatt enni nem szoktam

  ronee, 18:21 Itt megrhatod a vlemnyed ronee



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.