CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 29.   pntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Diomd, Gerle   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ronee naplja

  2008. december 18., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Az a 15.000 ember, aki már utcára került a válság miatt, feltehetõleg nem fog sztrájkolni. Azon egyszerû oknál fogva, mert nincs miért. Max. azért mehet ki az utcára, mert: MUNKÁT AKAROK!
Ezért nem vágom, hogy mernek egyesek ilyen nagy mellénnyel munkát beszüntetni.
A 15.000 munkanélküli vajon hány %-a szeretne most dolgozni, így Karácsony elõtt fõleg? Költõi kérdés.
Az én adómból meg be lehet fejezni a sztrájkot. Megint a kisember szívja meg, az a nyomorult, aki kifizeti a jegyet és utazna. Ha tudna.
Reptér. Remeg az ideg a szemükben, mert külföldrõl hoznak olyan embereket, akik akarnak dolgozni. Mert õk nem akarnak, más se tegye. Kirúgni ugye nem lehet õket, akkor majd dolgozik olyan, aki akar - gondolja a reptér.
Én nem mondom, minden éremnek két oldala van. A válság miatt ugyanis nincs joga egyetlen munkaadónak sem szaréhúgyé` dolgoztatni az embereket. De a munkavállalónak is eszébe juthat(na), hogy amíg õk sztrájkolnak a még többért, mások azon agyalnak, mibõl fizetik ki a számlákat majd januárban, mert nincs munkájuk, amit elvégezhetnének. Kit izgat, mondhatod erre.
De ha felcserélõdnek a nevek, a történet máris RÓLAD szól...

És azt tudja valaki, hogy a pedagógusok vajh miért nem fognak dolgozni januárban? Mert lemaradtam egy körrel.

Meg kellene érteni, hogy válság van. Sok embert fognak még elküldeni. Sajnos. De szét lehetne nézni, kell-e ennyi ember pl. egy-egy önkormányzathoz, iskolához, mint amennyi jelenleg dolgozik ott. Pont leszarom, kinek sértem vele az érzékenységét. A cucilizmus "visszamaradványai", akiket TNT-vel sem lehet kirobbantani, annyira bebetonozták magukat, érdemi munkát nem végeznek tán évek óta.

Elmentem a Központi Okmányirodába, ahol kiváltottam az új jogsimat és megkérdeztem a hölgyeménytõl, hogy ha valakinek külföldi jogsija van, de szeretne magyart, kell-e újra vizsgázni, vagy mi ilyenkor a teendõ?
Nem tudta. Elküldött az információhoz. Hát kérdem én. Létezik az, hogy egy okmányiroda (vagyis az adózó állampolgár) azért fizet valakit, hogy az elém tolja az új jogsimat, aláírasson velem egy átvettem-et és ennyi? Mi dolga van ennek a szerencsétlennek még?

Nálunk egyszerre van tömeges elbocsátás és sztrájk. Nálunk egyszerre van munkaerõ-hiány és munkanélküliség. Nonszensz.

De hát így mûködünk mi.
  ronee, 16:32 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. december 13., szombat Nekem tetszik!
0  
Mert csak.


  ronee, 0:23 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. december 9., kedd Nekem tetszik!
0  
Nnya. Feltettem egy Holt-tengeri iszapos maszkot. Ember meglátott és megkérdezte, hogy szokom-e a földet.
Szeretném.

Ez meg csokor csak úgy:


  ronee, 20:00 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Tudom, hogy nem kellene minõsítenem, de akinek NINCS helyesírása, az miért ír? Én elhiszem, hogy rendes ember amúgy, attól függetlenül, hogy naponta cseréli a képeket magáról, amiken felváltva mutogatja a még 50 kilós gyerek testének lapos idomait... De számomra ez ijesztõ. (Ez is.)
Mindig ezzel a kultúra dologgal jövök, de anno kik írtak? Nem láttunk "ojan"-t meg "feis kel kellnem"-eket, tikkel a szemem tõlük baxxus. A bányász béka segge alatt vagyunk, komolyan mondom.
Úgyhogy elgondolkodom, szégyelljem-e magam bármiért is, vagy ilyen színvonaltalanság mellett ne pazaroljam rá az energiáimat.

Ez van. Vannak dolgok, amik dühítenek.
  ronee, 9:38 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. december 8., htf Nekem tetszik!
0  
Jó reg!

Cõke: nem enyim gondolatok, bár kétségtelenül én is tudok hasonlóan szépeket írni Csak a sietségben lemaradt a tulaj neve

Pár napja elvagyok a magam csöndességében. Nem gyújtottam be se a Skype-ot, se az Msn-t, de még az ICQ-t sem. Meg ide se nagyon írtam. Most gondolkodnom kell, kicsit összeszedni magam, és amíg ilyen idõszakom van, addig nem leszek senki terhére. Így is volt a hétvégén egy kis nézeteltérésem, ami egy kicsit megviselt.

Jahogy a reggeli kávét se felejtsem ki:


Szóval úgy volt, hogy jönnek ma Janóék befejezni a ház külsõ színezését, kb. úgy vannak itt, mint én Alaszkában
Feltehetõleg szétrúgom a zrityóját most már, mert minden ki van fizetve. És ha én tisztességes vagyok (az vagyok), akkor elvárom ugyanezt. Arról nem is beszélve, hogy 6:30-kor keltem miattuk, hogy ha mégis beesnek, nehogy a rózsaszín pizsimben találjanak
Mindegy, várok még.

Aztán tegnap már nem bírtam ki, megmértem az IQ-mat, hogy megtudjam: én vagyok annyira bötte, hogy nem értem a Hit Gyülekezetés Németh Sándort, vagy õ maga sem tudja, miket beszél. Utóbbi jött ki. Hallgattam vagy 20 percig, de ez valami rémisztõ. És ijesztõ. Annyit tudtam kihámozni az egészbõl, hogy Izrael megalakulása Jézus Krisztus visszajövetelének elsõ jele. Szerinte. Ezt az egy mondatot 2 db egyenként 4 perces körmondatban adta a jónép tudomására, akik harsány HALLELUJJA és ÁMEN kíséretében adták az ÉN tudomásomra, hogy szart se értenek az egészbõl.
Most mondom: nem kívánok senkivel sem hit vagy Isten témában vitatkozni. Hihetsz benne. Én abban hiszek, hogy nagyon nagy biznic a persely még mindig.

Ez már önmagában egy sokk volt nekem a hétvégre, és még a karácsonyi ajándékokat sem csomagoltam be

Épp megy a Mokka... Nem szoktam nézni nagyon sem ezt, sem a Megasztárt, de mivel tudtam, hogy Lakatos Krisztián a finishben van, azt is sejtettem hogy ki fog esni. Volt egy fogadásom, hogy el fog hangzani a rasszista szó. Asszem lottóznom kellene.

A végére pedig idézet következik:
"Aki kell,
az kell,
nem azért: amilyen, hanem
annak ellenére , hogy bármilyen."
-Simonyi Imre-
  ronee, 8:49 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. december 5., pntek Nekem tetszik!
0  
Egy férfi olyan szerelmes lehet egy nõbe, hogy az egész valóját eléje terítheti, melléje lehozza a csillagos eget, de szerelmében akár csodát is csinálhat, és a nõ mégiscsak félig tudja visszaszeretni.
Tudod- e, miért?
Mert annak a férfinak, akármit csinál is, erre a nõre vonatkozólag ennyi a gyújtóhatása.
Egy másik férfi viszont csak ránéz ugyanerre a nõre, egy hangot kiejt, egy parányi gesztust csinál, s a nõ már izzik belül, mint a fehérre melegített vas. Oly gyúlékony erre a férfira. És ez ellen nem lehet tenni semmit. Ez így van, ezt a félszerelmet a férfinak egyszerûen el kell viselnie.
-Dallos Sándor-
  ronee, 22:50 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Meggyött mán a Mikulás!


Vízisível!
  ronee, 16:27 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jó reggelt!

Tegnap jöttem hazafelé este 8-kor Pestrõl és mintha valami nyugalom-függöny esett volna le a városra... Senki sem rombolt 90-nel, mindenki kitette az indexet, nem volt dudálás, megálltak a sárgánál... Ilyen nyugalmasságosan még nem közlekedtem
Jó volna, ha ez maradna minden szinten. De Karácsonykor nemhogy lelassulnának az emberek, hanem épp fordítva. Hova ez a nagy sietség?
Inkább merri kriszmösz!
  ronee, 10:10 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. december 4., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Jó reggelt Mindenkinek



A tegnapi mélázásom után még találtam egy Dosztojevszkij idézetet:
"Ha minden ésszerû lenne a földön, nem is történne semmi."
Szerintem -ha látja a mai állapotokat- már visszavonta ezt a megállapítását.
  ronee, 10:00 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. december 3., szerda Nekem tetszik!
0  
...

Ez itt ki lett törölve, ugyanis engedély nélkül klónozta magát a beszólásom, viszont lenne még egy gondolatom.
Amiben még hiszek: a lézersugárban, valamint a körforgásban. Hogy nem lehet mindig rossz, kellemetlen, fájó, szenvedés az élet. Ha lassan is, de eljön a jó és észrevesszük majd a szép dolgokat, mert lesznek.
De csak ha teszünk is érte. Mert a csodákban... na azokban sem hiszek.
  ronee, 22:07 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Nem hiszek a véletlenekben. Tudom, hogy minden akkor történik, amikor történnie kell. Sorsszerûség. És ha nincs egyfajta beletörõdés a dolgok alakulásába, akkor jön a megzakkanás. Az meg tisztelettel megköszönöm, de maradjon ott, ahol van.
Abban viszont hiszek, hogy az embereknek, tárgyanak, akik/amik körülöttünk vannak, egyszercsak lejár az idejük, és ki kell lépniük az életünkbõl.
Ezt vagy fájdalommal, vagy közönnyel, de sokszor örömmel is vesszük.
Ugyanígy vagyok a betegségekkel.
Nem lett jó a véreredményem, de nem is számítottam nagyon másra.
Viszont nem vagyok beteg. És nem is vagyok hajlandó ilyen hülyeségekre gondolni.
Életmódváltás. Na hajráf
  ronee, 22:05 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Hetedik: én is így tudom. Annyira próbál útálni engem, hogy még le is égeti magát a már kiállított szegénységi bizonyítványa mellé. Nem vicces.
  ronee, 18:48 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Néha teljesen az ovidában érzem magam. Felnõtt ember vagyok, mégis olyan dolgok történnek velem...
Van egy tag, akit kb. 3 évvel ezelõtt nem tudom mivel sérthettem meg, sosem láttam élõben, csetes bolond. Évente 1-2x visszaregel a csetre, 1-2 hétig baxtatja a jónépet, és sosem állja meg, hogy ne ugattírozzon be nekem valamit.
Ennyire közel állok hozzája a cuciláris atomjában! Jóhogynem húzgálja a hajamat virtuále!
De komolyan. Ha én útálok valakit, nem megyek a közelébe. Neki mindig fontos tudatnia velem is, hogy ott van, ha esetleg nem venném észre.
Most közölte velem priváte, hogy és-sel nem kezdünk mondatot, de nem óhajt velem társalogni...
Kiccsibe. Felõlem azzal társalogsz, akivel csak akarsz. ÉS(!) pont lexarom. Kicsike vagy te ahhoz, hogy felmérd ésszel: pazarlod az energiáidat rám. Nem érdemlem meg a figyelmedet
Plusz van elég bajság a hátamon, hogy még veled is foglalkozzam.
Mégis írtam 2 percig róla...
  ronee, 16:17 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. december 1., htf Nekem tetszik!
0  
Mai üzenet...

A Szerelmem dolga, hogy megértsen,
hogy higgyen bennem és segítsen.
>Hogy nélküled élni ne akarjak,
s ne hagyd, hogy a vesztembe rohanjak!<

A Barátom dolga, hogy ott legyen,
ha szükség van, bármit megtegyen,
ha eltévedtem, keressen,
ha gyûlölöm, akkor szeressen.

Az Anyám dolga, hogy ne sírjon,
ha nagyon félt, akkor behívjon.
Az Apám dolga, ha ajtót nyit,
ne úgy köszöntsön, mint akárkit.

A Testvérem dolga, hogy figyeljen,
Ha hibáztam, neki ne kelljen.
Ha nem hiszem, akkor õ higgye,
A tüzünket helyettem õrizze.
  ronee, 22:20 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Hetedik: nem kommentálom, mert még nekem esnek
Kicsinek jobbulást!
  ronee, 8:39 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Egyre több HIV fertõzött; 263%-os THM, annak ellenére, hogy a PSZÁF önmérsékletre intette a hitelt felvevõket és a hitelezõ intézeteket is (10 percenként: VEGYEN FEL HITELT, MERT MI MÁR BOLDOGOK LESZÜNK KARÁCSONYKOR!); 13. havi nyugdíját sirató ember, aki szerint ezt a pénzt mi vesszük most fel hitelként és költjük, mint a fene; sztrájkoló közalkalmazottak; gyerekgyilkosságok és élõ közvetítés a temetésrõl; valóságsók; tönkretett alvállalkozók; ovis baleset...

Én érzem. Remélem Te is, kedves Olvasó.
  ronee, 8:12 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. november 30., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Összeraktam egy 12 oldalas beadandót 2 nap alatt. Tuttkerály lett és ha nem lesz 5-ös, akkor morcosan fogok tekingélni a világra.
Ezen felül még van 8 házidolgozat (3 már kész), lesz 4 zh-m és 2 szóbelim. Leírni is fárasztó.

És moziba is akarok menni...


  ronee, 17:20 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Gyó reggelt!

Így hajnalban:


Na szóval úgy tûnik, jómunkásemberek jönnek befejezni a házat jövõ héten. Április óta nyem volt idõ rá, most meg húzza Janó a száját, mert már nem akarunk neki más munkát adni, csinálja meg azt, ami ki van fizetve.
Hát. Nem én döntöttem így.
Megkérdeztem tõle, mégis hanyan jönnek. Visszakérdés:
-Azt akarod tudni, mennyi kávésbögrét készíts ki?

Csoda-e, hogy útálom?
  ronee, 8:25 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. november 29., szombat Nekem tetszik!
0  

  ronee, 12:59 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Hát itten felváltva esik havasesõ, esõ, nagy pelyhekben hó, jöjj el kedves Télapó...
De idebentrõl bánja kánya, ellenben hétfõn ki kell menni a valahogy, márpedig sár... az lesz. Gumicsimma? Az nincs!
Morajlás, az meg van. Merthogy a hó indul lefelé a tetõrõl. Nem szeretem ezt az idõt



  ronee, 12:46 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. november 27., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Levették a ma a véremet, megint, egy vagyon volt. Na merthogy ugye magánrendelõ. És mielõtt leburzsujozol, elmondom, hogy a SOTE-n megszûnt a hormonlabor. Csukbe szájad, így van. Nincs. Eszonta a sunaturkászom.
Nem akarok rosszindulatú lenni, de ha az orvosok lobbizták netán ki, amit ugye nem tettek, mert nekik nem éri meg egy saját profi magánrendelõben 14.500.- pénzt elkérni egy hormonlaborra, akkor kezdek nagyon félni ettõl a világtól.
Akinek esetleg nem futja, az mit csinál?
100-150 ezer egy szülésért? És akkor a 9 hónap alatt történõ vizsgálatok... Pff. Érdemes gyereket vállalni?
  ronee, 20:27 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. november 26., szerda Nekem tetszik!
0  
Óvodásbaleset. Nézem ezt az édesanyát, aki elment megnézni, hol halt meg majdnem a gyereke.
Hadd kérdezzem már meg asszonyom... Miért nem a 4,5 éves, agyrázkódást kapott kislánya mellett ül a kórházban?

Megint én vagyok szõrszálhasogató?
  ronee, 18:35 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. november 25., kedd Nekem tetszik!
0  
Cõke: olyan 8-10 bundikenyeret dolgoztam ma le, pedig csak egyet röggöliztem
Na csinálom a beadandóimat, mert ebbõl itten nem lesz agyérgörcs
  ronee, 20:13 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Kiszánkóztuk magunkat, kikapcsoltam. A gyerekek is örültek, hogy húzzák a fenekük alatt a szánkót az erdõben
Az a kacaj mindent megér
Elnyúlok a kádban, mert átfáztam kicsit.
  ronee, 18:13 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Na most elmegyek szánkózni.
  ronee, 10:13 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Áhá! Erre gyött a hóekés bácsi és jól lehóekézte a havat! Így, hogy Ember már átgázolt rajta a Seattal, és kifárasztotta, nem is volt nagy meló...
Jelenleg csak bentrõl, a bundáskenyerem és a forró teám mellõl nyûgöz le ez a nagy fehérség, de holnap menni kell, nincs mese.
  ronee, 8:46 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Ember mindig alkot, de hogy miért reggel 7-kor kezd el zaklatni, hogy hol a sapkája meg a sálja, amikor 2-ig tanultam és még szeretnék aludni, valamint láthatta, hogy esik a hó, tehát már tegnap elõkereshette volna ezeket...
Nem baj, csak ne jöjjön nekem azzal, hogy õ logikusan gondolkodik. Mert ezt igyekszik elég sûrûn megcáfolni.

És remélem jön a hóeke, mert nagyon csúnyán fogok ma beszélni valakivel a Polgármesterjenõhivatalban. Utat nem csinálnak, mert drága, meg még vegyünk a telek mellé bobcat-tet is talonba?

Örö bódottá!
  ronee, 7:57 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jóccak!
  ronee, 1:44 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. november 24., htf Nekem tetszik!
0  
Figyelem az embereket és néha elgondolkodom a viselkedésük miértjén
Konkrétan most kaptam a hírt, hogy elindult a csoportunk új közös honlapja, amin már most hemzsegnek a hibák; félre vannak írva idõpontok és tanárok nevei (közük nincs ahhoz a tárgyhoz, aminél megjelennek).
Én nem kaptam e-mail-t ugye, mert én hagytam õket cserben. Ez a tény viszont õket minõsíti, nem engem. És a honlap is õket minõsíti, nem engem.
Jaj de vissza fognak sírni egyesek...

Nem azt mondom, hogy pótolhatatlan vagyok, mert nem. De most elégtétellel nyugtázom, hogy a munkám FONTOS volt. Mert ezek a lányok próbálkoznak, csak ebbõl nem köszönetnyilvánítás lesz, hanem balhé.
És ha bûn, ha nem, én mosolyogni fogok.
Bocsi.
  ronee, 17:19 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Egy Kedves Ismerõsöm háza eladó Õrbottyánban, katt IDE:
http://paradoxxhu.extra.hu/
  ronee, 10:35 Itt megrhatod a vlemnyed ronee



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.