CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ronee naplja

  2008. jlius 13., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Hetedik: Apró utalás a kresz mániámra?
Mellesleg meg teljesen tipikus sajnos...
  ronee, 18:06 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Hetedik: ha elkapom a golyóit, ha nem is foggal, akkor nekije rája rossz világ köszönt... Mátrix ide vagy oda

Na de azért a tegnap este is... Elmentünk étterembe, mert ilyen mocsok burzsoá vagymuk Hazaértünk és én mentem is csucsulni, mert túl jól voltam lakva, és az álmosságon a jegeskávé sem lankasztott. Meleg volt, szívem szerint a bõrömet is levettem volna. Na mindegy. Nagy nehezen bepozícionáltam magam az ágyba, a körülményekhez képest a legkényelmesebb "egyik lábam felhúzom, a karom meg a fejem alatt van" pózba. Éppen számoltam volna a birkákat, amikor egy TÜCSÖK valahol nagyon nem messze elkezdett koncsertózni nagyon nem halkan...

Na kérem. A tücsökkel, azon túl, hogy hangos, van egyéb baj is. Mégpedig. Ha felkapcsolod a vellanyt, sürgõsen bekussol. Ha meg lekapcsolod, akkor ordít, mint a hétszákramentom. Plusz nem látod. Tiszta Bakterház.
Na de. Egy szerencse azért van. Nem olvasott a mimikrirõl Õkelme fent ült az ablakon...
Sipákoltam Embernek, hogy tegye ki. Morgott õ is, mondom se Te, se a tücsök nem tudtok csendben létezni, ez már teljesen bittos Kinyitotta az ablakot, de a jószág nem kifelé ment, hanem befelé gyött. Nagy nehezen megfogta, a vadállat erre válaszul meg megharapta. Jó, hát bevallom, akkor már nagyon röhögtem

Sajnálam szegényt, de amíg a hangya odakint gyûjtöget, ez idebent muzsikál ingyér, aztán majd hajléktalan lesz télre, szóval az is õ baja. Hát mindent nem oldhatok meg én se
  ronee, 9:39 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jlius 12., szombat Nekem tetszik!
0  
Hogy velünk mindig történik valami...
Emberrel elindultunk a Lurdyba. Útközben, mint ismeretes, megszûnik egy sáv a benzinkút elõtt. Általában, 10-bõl 2 ember megy el a végéig, ebbõl 1 béna, 1 meg pofátlan.
Hát mi kifogtunk egy utóbbit. Na de nem kell megijedni egy nagy autótól, fõleg ha a mi szebb idõket látott Seatunknak már egy karcolással több vagy kevesebb mindegy. Igen. Szoktuk "büntetni" a nyomorultakat. Ugyanis azzal fel lehet õket idegelni, ha nem az van, amit õk akarnak.
Márpedig most nem az volt. Sehol sincs elõírva, hogy be kell engednem, csakis a jóindulatomon múlik. Ami most éppen nem vol raktáron.
Ember nem engedte be, aztán bejött mögénk, kivágott, megelõzött és ugyanúgy ment a Lurdyhoz, mint mi. Leparkolt balra, mi jobbra kanyarodtunk, kiszállt és ordenáré módon üvölteni kezdett, hogy a K...a anyád köcsög, mit képzelsz, rám húzod a kormányt?!
Mindezt egy olyan 110 kilós cigány napszemüveges tulok szájából hallottuk, plusz jelen volt az ugyanúgy nem kicsi haverja. Hát Embernek se kellett több, félreállt, kiszállt.
Hát mondom itt verés lesz. Mondjuk Ember 130 kiló, de hát mondok csak ketten vannak.
Ordított felénk, mi meg mentünk feléjük. Ember odaért, halkan közölte vele a kresz szabályokat, ez meg csak ordított.
Aztán Ember se bírta cérnával, leköcsögözte õ is. Erre a másik tulok is odalépéett, de akkor én is megindultam.
Mentemben kiabáltam, hogy be lehet fejezni és takarodjanak a dolgukra.
Láss csodát, elmentek. A második számú tulok még megállt, és nézett, de rámutattam az ujjammal és közöltem, hogy tûnés a dolgodra. Szó nélkül elhúzta a rongyot.
Meg ne kérdezze senki se tõlem, hogy vetemedtem ilyenre. Szájoncsaptak volna, ott halok meg. De olyan düh lángolt bennem, és ugye még nem voltam megverve, hogy vettem a bátorságot. Ezúttal bejött.

Az ÖSSZES bugyim van már tele, hogy minden héten történik valami ilyen. Létezhetetlen, hogy ennyi agresszív véglény van ezen a Földön. Fényre jönnek? Osztódással szaporodnak? Vagy csak annyira hülyék, hogy ezzel védekeznek és sokan nem szólnak nekik, mert megijednek?
Kitanulok valami harcmûvészetet.
  ronee, 16:32 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jlius 11., pntek Nekem tetszik!
0  
Leszaromtabletta. Az kell. Receptre van?
  ronee, 12:27 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Hetedik: Új ez még nekem, de megfogadom Azt hiszem ma is kidobálom, amíg egyedül vagyok és nem zavar semmi. Ööö. Senki.
Olvastam Nálad éppen a kávét, és most bajban is vagyok, mert megfogadtam, hogy leszokom róla. Még errõl a 3in1-ról is, mert hát nem jó ez nekem sehogyse gyomorilag



Na mostan akkor már csak a leszokásról kéne leszoknom és pátent lenne minden

Más.
Nemrég azt írta nekem többek közt egy csiga, hogy: add fel szivi. Nem tudom mire írta, biztos beleolvasott a naplómba Elárulni meg nem árulta el, csak sok sikert kívánt az utamhoz. Akkor biztos nem akart rosszat

Mellesleg rájöttem: a bajaim forrása én magam vagyok. Meg kellene tanulnom szelektálni, elengedni a fülem mellett, meghúzogatni a vállam, hagyni mindenkit élni, ahogy akar és ölbe tett kézzel nézni, hogyan xarja el az életét. Ideje volna befelé figyelnem, még ha ez önzõség is. Belõlem csak egy van, másokból meg sok
  ronee, 10:50 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Egyszerûen nem tudtam aludni. Hajnal kettõ lehetett talán, mikor még kattogó kerekekkel néztem a Hold bevilágította fehér falakat.
Minden nap türelemet és kitartást kérek az angyaloktól. Jól olvasod. Angyalok. Valaki(k)ben hinnem kell még magamon kívül. Vettem angyalos kártyát.
Meglepõdve olvastam a lapokat. A feltett kérdésemre adott válasz az az volt, hogy miatta vagyok most ebben a helyzetben. Õ intézte így.
Akkor merült fel bennem, amit már ide is írtam. A dolgok elfogadása. Úszok az árral.
Aztán a következõ lap, hogy ne adjam fel az álmaimat, jó úton vagyok.
És a harmadik lap, hogy boldog leszek.
Keverés közben kiesett egy kártya. Azt mondta írjak. Írjak ki magamból mindent, írjak cikket vagy könyvet, segíteni fog benne.
Ezért vagyok itt most. De tudom, nem csak erre gondolt. Kezdetnek (folytatásnak) megteszi: )

Most lezuhanyolok és kezdõdhet egy újabb nap. Remélhetõleg kellemes befejezéssel: )
  ronee, 8:24 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jlius 7., htf Nekem tetszik!
0  
"Cigizett. Néztem a száját. Kis köröket fújt nekem a levegõbe. Én csak bámultam, minden benne volt abban a pár percben. Aztán az egyik kör a levegõben addig formálódott, mígnem egy szív lett belõle. -Neked. - mondta. -Ennyire szeretlek."
  ronee, 19:47 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Leszakad az ég éppen, csináltam hamburgert, megettük. Ember most ül a tolóajtóban és villámokat fényképez. Ráér. Aztán nem tudom, abban az esetben, ha belevág, merre van a legközelebbi kórház és hogy milyen csónakkal megyünk ki, mert verdával felejtõs.

De meg kell hagyni, szép villámok.

Hetedik köszi Hajráfolok nadon

nevetek: pedig mellétenném annak a szemétnek szívesen
  ronee, 19:34 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Nem ígérek semmit sem. Ezt viszont kõkeményen betartom
Nem, nem fogom megígérni, hogy "jobban leszek". Milyen hülyeség ez? Ha bánt valami, úgysem tudok felhõtlenül boldog lenni na. Nyekeregni meg itt a naplóm, bár ezt sem terhelem le maximálisan a xarságaimmal, mert kinek mi köze.

Van egy nagyszabású projekt most, amin nagyon dolgozok, aztán majd ha eredménye lesz, közhírré tétetik itten Addig meg virágnyelven ideríjjom a bánatom

A mai reggel sem indult fényesen, plusz pénteken megint megadta magát a verdám, így le kellett mondanom a pedikûröst, akihez 2 hónapja menésem lenne. Tudom, nem nagy dolog, de bosszant. Bár inkább a kocsim és a megbízhatatlansága miatt. Mert a pedikûrnél vannak fontosabb helyek, ahová mennék.

Plusz megint elszórt valami barom az erdõben egy valag szemetet, és ilyenkor átmegyek állatba, mert nem vágom, hogy ha arra van ereje meg ideje, hogy oda kiszórja, akkor mi a francért nem viszi már lerakóba?!

Na ez voltam én, meg az az értetlen fejem.

  ronee, 12:10 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jlius 6., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Nem tudok aludni. Talán mert ma végre kialudtam magam, nem tudom. De ezt a szenvedést meg rühellem...
Közben mennek a napok, én meg topogok egy helyben, csodálkozom, szeretek, útálok, hisztizek, örülök, búsulok, agonizálok, félek...
Régen csupa vidámság volt a Naplóm. Hova jutottam Te jó ég. Vissza akarom kapni a régi Ronee-t. Meg a családomat, és a boldogságot, biztonságot.
Talán sok ez így egyszerre.
Egyszercsak...
Mindenkinek jó pihenést!
  ronee, 22:56 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jlius 4., pntek Nekem tetszik!
0  
Megállt a verdám. Beállt a váltóm. Sírok egy köröt.
Utána megeszem a sztrapacskámat.
Evvan.
  ronee, 17:34 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Elolvastam pár kommentemet. Nem tudok nagyjaink fennkölt szavaival beszélni errõl a világról. Meg arról sem, amit mostanában érzek, átélek, megtapasztalok.
Sokszor virágnyelven írok, hogy ne lehessen érteni, mi is történik velem. Illetve csak az tudja, akit érdekel a sorsom. Pontosítva: akinek hagyom, hogy belelásson az életembe. Mert nem kiabálom ki a világnak örömöm-bánatom.
Mégiscsak van még intimitás a világon: )

De hogy ne csak virágnyelven írjak: egyedül maradtam.
Hú de szar kiírni. De legalább nem hazudok magamnak.
Szóval a családom csinált egy hátraarcot, a többirõl meg most nem óhajtok beszélni.
Ezeket a sorokat meg a naplómnak írom, úgyhogy eszébe se jusson a Kedves Olvasónak sajnálni engem. Nincs miért. Vannak dolgok, amikbe bele kell törõdni, különben meghülyülnénk. Ez pl. olyan. Mindennek megvan a maga oka, és ha a Sors most úgy gondolta, egyedül kell tovább mennem, akkor úgy lesz.
Nem adom fel: )
  ronee, 12:16 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jlius 2., szerda Nekem tetszik!
0  
Csak egyszer küldené elém a Sors azt, aki kínozza a kutyáját. Szerencsétlen spániel... Az ilyen véglényt ütném még a mentõben is. Mélyen fel tudok háborodni az emberi butaságon, agresszión. És nem is értem meg, mit érez ilyenkor. Örül, hogy bánthat valakit? Hát bántanám én is szívesen.
  ronee, 18:53 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Jó reggelt...
Láss csodát, tegnap meglett egy jegyem, ötös. Nagyon drukkolok nekik, hogy az utolsó is megszülessen már, így júliusban. Drukk-drukk. Na meg ugye én is júliusban születtem.

Állapot-jelentés: mínusz egy tányér így reggel, de megcsináltam a kávémat, amit nem locsoltam ki, így ez az elsõ, ami az elsõ.
Eltakarodok zuhany alá, hátha jobban leszek, mire megint írásra vetemedek. Nem vagyok jól mostanában, azt hiszem ez kiderült. Aki már unja, lapozzon, aki nem, annak meg fizetek valamit a szenvedéseiért majd
  ronee, 8:20 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 29., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Na erre a nagy idegre fõztem tejbegrízt. Mert az jó. Utána elosonok feredõzni és beszállok a pihepuha pihék közé. Alvadni. Mert azt se ártana a 3. napi ötórai kelés után. Mindenkinek jó csucsut és szép jövõ hetet.
Nekem meg baleset-, kuplungtönkremenõ- és megállás-MENTES közlekedést. Jamerhogy megállt a verda alattam a Szentmihályin csütörtökön, hát hol máshol ugye. Kis utcában már mégse. Embernek telefon, elvontatott az Erzsébetre, utána ügyvéd, utána vissza délre a Mazdához, mert jött az autómentõ, onnan be a szervízbe és csak másnap lett kész. De nem tetszik, néha nem tudok váltani... Ehh. Errõl ennyit.
  ronee, 20:44 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Hetedik Remélem is, hogy kiközösítik. Ez valami istenfélének hiszi magát és baromi vagánynak, mert egy punci ül mögötte. Ha meg baleset van, akkor megy a hiszti.
  ronee, 19:34 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
M3. Bevezetõ szakasz. 80-as tábla, 110-el megyek a belsõ sávban. Motoros barátom olybá gondolta, letakarodok elõle. Tévedett. Belejött a seggembe, nem igazán hitte el, hogy valaki nem ijed meg tõle.
Mikor észrevette, hogy nem fogok lehúzódni, mivel mellettem 2 üres sáv volt, mellém jött és le akarta törni a tükrömet, a kurvája mögötte meg bõszen lobogtatta a középsõ ujját, amit igazán szívesen beleállítottam volna az ánuszába.
Ilyen világot élünk kérem szépen. Kapjam félre a kormányt? Lökjem fel? Ugyanannyit kapnék érte, mint egy rendes emberért. De innen üzenem: bukj fel valamelyik kanyarban és dögölj meg. Én meg majd röhögök.
  ronee, 17:15 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Nem rossz korán kelni amúgy. Komolyan. Nem megy el a napom és 1-2 óra alatt sok mindent meg tudok csinálni. Azt veszem észre 9 órakor, hogy elmosogattam, meglocsoltam, rendet tettem, szóval jobban indul a reggel.
Igaz este 10-kor már alszom

A fiúk már dolgoznak, Ember még szuszog, bár ilyen zajban nem tudom hogy tud alvadni. Már meg is kávéztattam õket. Muszáj csinálni, mert a napon nem lehet úgy színezni, mint árnyékban.

Megetettem a macskákat is, mert már körbekommandózták a házat, hol kapnak enni
  ronee, 6:56 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 28., szombat Nekem tetszik!
0  
Narancssárgának hát öhm... Nem tudom milyen szín ez. Tojáshéjnak sötét, narancsnak világos, nem is barack, nem is bézs, nem mustársárga, nem is citromsárga, izé... Kellemes. Olyan kis csinos lett és megcsinálták majdnem az egészet, csak néztem. Nem a szájuk jár a kezük helyett, ammán bizonyos.
És még rendet is tesznek maguk után, azt hiszem Janóékat hátsón billentem a jövõ héttõl, mert nagyon trehányak.
Na menek, levakargatom az üvegrõl ami odaragadt.
  ronee, 18:46 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
ordogino: nem aggódom én, csak nem szeretek naponta bemászkálni a Neptunba Úgyhogy csak a lustaságomból kifolyólag vagyok ilyen.

Ja igen. Megérkeztek a dolgozó emberek. Narancssárgul a ház... Tiszta izgi.
  ronee, 9:19 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
De. Bírtam volna még aludni. De ezek a jótét lelkek azt mondták, 6-ra jönnek dolgozni. Na persze még nincsenek itt, szóval az az ötletük, hogy 5-re jönnek...

Én meg felriadtam fél 6kor, merthogy az én 5ös ébresztõm nem szólalt meg, ezáltal eléggé szédülök és bár szopogatom a reggeli kávémat, nem tértem még észhez teljesen. De megtudakolom azért, hogy náluk a 6 az 7 óra-e és hogy esetleg nincs ágyuk, hogy itt akarnak molyolni hajnal 5kor vagy le sem feküdtek tegnap? Én meg várok itten teljes glancban.

Jegyek. Semmi változás. Illetve lett egy négyesem. De 2 jegy még mindig sehol, bár vizsgaként sem tudtuk felvenni, szóval várhatjuk akár ítéletnapig is. Nem írok már többet róla, mert mindig felcseszem az agyam azon, hogy nem tudom, eddig mit csináltak és ami eddig mûködött, az most miért nem akar. Mondjuk hallottam valamit Isten malmaival kapcsolatban...
  ronee, 6:22 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 24., kedd Nekem tetszik!
0  
Nappal pörgök, de az esték a legrosszabbak. Lefekszem és bevillannak a napom képei, élményei, kellemes, kevésbé kellemes dolgok.
Most a kellemesek is fájnak, mert csak pillanatnyiak.

Iszom egy kávét: )
  ronee, 7:34 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 23., htf Nekem tetszik!
0  
Alakul minden. Van, ami kifejezetten rossz irányba, mert úgy érzem megszakadnak a szálak, van, ami meg pont jó irányba, egyre erõsebb lesz.
Rák vagyok. Érzékeny. Nem szeretem az új helyzeteket. Nem lustaságból, csak mindig attól tartok, nehéz megszokni majd. Pedig kell.
És ha nem kellek valaki(k)nek, akkor azt el kell fogadnom. És természetesen azt is, hogy sokan vannak, akiknek pedig nagy szükségük van rám: )
De egyelõre több a "fáj", mint a "nem fáj". De van boldogság is: )
Szóval erõsen szenvedek, és ugye Rák, tehát egyet elõre, kettõt hátra; vannak, amikrõl tehetek, mert én vagyok a hibás. És aztán van olyan is, hogy kész tények elé lettem pakolva, na ezek böködnek engem igazán.
Még nincs gyerekem. De egy biztos. Soha nem fog tudni olyat csinálni, hogy hónapokig ne beszéljek vele.
  ronee, 7:22 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 20., pntek Nekem tetszik!
0  
Tegnap megint ágyból kimászni alig tudós, hányós, fejfájós, négykézláb közlekedõs napom volt. Ma sem vagyok valami hejde friss, de kb élek. És a fejem még mindig fájdogál. Enni persze 5-6 háztartási kekszen kívül semmit, inni se nagyon, úgyhogy most megpróbálok magamba erõltetni valamit.

Jegyeink még mindig nincsenek meg, 3 tárgy, ebbõl 2-t fel se tudtunk venni vizsgaként sem, a vizsgaidõszaknak meg már rég vége... Én nem értem mit csinálnak. A tanulmányis csaj egy dilettantia, majd megnézi, majd utánakérdez, majd, majd, majd. És az ilyen még fizetést is kap. Azt sem tudta, hova kell leadni a szakdoga témát...

Jó hír? Hmmm. Süt a nap. Mára ennyi
  ronee, 8:34 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 18., szerda Nekem tetszik!
0  
Hetedik köszi

Ebben a nagy hirtelen beállt semmittevésben is azon agyalok, mit kellene tanulnom. Nem vagyok stréber, csak ha elkezdek valamit, akkor szeretem tisztességesen befejezni. A szakdoga leadás meg hamar ideér.

Na most. Ma már sikerült egy bögre kávét végiglocsolnom az asztalon, így a másodikat iszom, ami az elsõ.
És valami nagy rovar ül a konyhában a falon, amit én meg nem próbálok még megközelíteni sem, nemhogy egész közel menni.
Ember mondta fotózzam le, küldjem el neki. Elküldtem. Erre közli, hogy nincs ott a mérõszalag, hogy mekkora! Hát mondom majd még a nevét is megkérdezem nekije, tán nem?!
Múlt héten egy gyíkot kellett kiköltöztetni a gyerekszobából, elõtte egy énekes madarat. Nálunk... laknak állatok.
  ronee, 13:08 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 15., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Pénteken ötösre szóbeliztem, ezzel megvan ez a félévem. Már csak 4 tárgyam jegyei hiányoznak, 8 megvan. Lett 5 ötösöm meg 3 négyesem, egész jól állok.
Nem beképzeltségbõl írom le, bár ha az lennék is megérdemlem azt, hogy közkinccsé tehessem. De mivel ez az én naplóm, hadd fényezzem már magam kicsit
Sokat tanultam és dolgoztam ezekért a jegyekért.

A ház halad, jövõ héten színe is lesz neki, majd kiderül mennyire szép ez a narancssárga. Bár õszinte leszek: nem érdekel. Amilyen lesz, olyan lesz. Nem bánom. Csak nézzen ki valahogy.
Aztán lesz járda körben, meg talán burkolat is a teraszon és ennyi. Majd a ház ura megcsináltatja a többit amikor akarja.

Most pedig menek a dolgomra, örülök, ha nem kell a gép elõtt ülnöm
  ronee, 18:00 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 12., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Holnap lesz az utolsó vizsgám. Ideje már befejezni, mert ezermillió más dolgom van. Most jut eszembe. Hát nem fogom befejezni. Ugyanis jövõre diploma, szóval a szakdoga mint olyan itt lóg a nyakamban.
Mindenesetre rendszerezem az eddigi két évem anyagait, lepucoválom az íróasztalomat: ), és nekiállok az anyaggyûjtésnek. Aztán keresek 1-2 középiskolát, ahol tudok kérdõíveztetni majd szeptemberben.

Egyelõre van 4 ötösöm meg 3 négyesem, annyira nem rossz az átlagom. És mivel a konzulensemnél szóbelizek holnap, presztizskérdést csináltam a tanulásból. Minimum hatosnak kell lennie: )) Menek is. Átolvasom megint.
  ronee, 8:12 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. jnius 2., htf Nekem tetszik!
0  
Én nem tudom, hogy öregszem-e és azért vagy egyáltalán mert kezd megjönni az eszem... de olyan helyzetekbe kerülök, amiknél igencsak szükség van vagy a józan parasztira, vagy az éberségre, vagy a fapofára, miközben olyan indulatok dolgoznak bennem, amiket jobb volna nem is érezni...
Nem tudok konkretizálni, meg nem is akarok. Elmagyarázva sem tudja senki más rajtam kívül, mirõl beszélek. Ádámtól és Évától kezdve mondhatnám, hogy leginkább a társadalom milyensége borít ki.
A sok idióta, dilettáns, beképzelt, agresszív, magát istennek gondoló, `pofája van, csak nincs rá fedezet` ember(szerû lény).
Azon gondolkodom, mit sírok ezen, amikor változtatni nem valószínû, hogy tudok rajta. A szociálisan érzékeny embereket híjják itten HÜLYÉNEK. Szóval hülye vagyok.
Mert itt van mindjárt a funkcionális analfabetizmus kérdése. Na ha idáig eljutottál az olvasásban, ne hagyd abba, mert fontos. Ez a jelenség nem oldható meg egy vállrándítással, és tekintve hogy ezt a témát akartam szakdolgozni, a szívem (negatív értelmû) csücsökjévé nyõtte ki magát.
Két mondatban leírom neked, mit jelent, figyelj:
Megtanulsz írni, olvasni meg számolni, de olyan helyen dolgozol (vagy éppen nem is dolgozol sehol) ahol és miáltal ezeket a már megszerzett képességeidet nem kell használnod.
Mivel nem használod ezeket, nem is tudod szinten tartani, és egyszercsak azt veszed észre, hogy nem tudsz kitölteni egy csekket vagy nem tudsz értelmezni egy nyúlfaroknyi szöveget. Már ha észreveszed.
Magyarul szövegértési problémád van. Miért rossz ez neked? Elmondom.
Kiszolgáltatott vagy. Vagy nem érted meg, amit pedig nem ártana, vagy félreértelmezed, így csinálsz magadnak plusz feszültséget, rossz napokat, kilyukad a gyomrod és még orvoshoz is menned kell.
Természetesen most rácsaptam a kezemre, mert olybá tûnhet neked, elbagatelizálom a dolgot, pedig nem. Csak nagyon vitriolos vagyok.
Persze nyilván a hibát lehet és kell is keresni az oktatás minõség(telens)ében, a politikában, a médiában egyaránt. Meg azért nem árt(ana) magunkban is.
Rémes, hogy mennyire ciki lett az olvasás. Kérdem én: miért? Valaki megmagyarázhatná nekem, mert említettem, hogy öregszem. Miért ciki tudni, ismerni, tájékozottnak lenni? Fáj? Fittyfenét. Minden másra van idõnk, Mauonika-sót nézni Gyõzikével, tespedni az internet elõtt (ahogy most én is teszem), Mekiben kajcsizni, és a többi.
Nem mondom, hogy ezek nem fontos dolgok. Ám ha úgy van hát legyen. Rohanó világban élünk, az emberek már a zebrán is rohannak, sajnálatos módon kocsival meg motorral, és 17 évesen is a legjobb idõtöltés agyonverni a barátunkat, aztán bedobni a mocsárba, hogy ha esetleg még túl is élné, tutira fulladjon meg.
A megoldás a struccpolitika. Nem láttam, nem hallottam, nem tudom, nem érdekel, nem érint. Egyelõre barátom, egyelõre. Sor kerül majd rád is, ne aggódj.
Hogy mirõl is írok? A sok elbutult emberrõl, akik urambocsá még szavaznak is. Ezek az emberek alkotják a magyarságot. Fiatalok, akiknek teljesen természetes a buzulás és a fene nagy önmegvalósításukban 2 értelmes mondat, annyi sem hagyja el piercinges szájukat. Felnõttek, akik rühellik a munkájukat, problémákkal küszködnek pénzügyileg, unják a gyerekeiket, csalják a partnerüket, veszekednek a családjukkal... Öregek, akik elõzõ két csoportot útálják... Ez van körülöttem, minek szépítsem. Költõi marad a kérdés: mi történt itt?!
  ronee, 21:32 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
  2008. mjus 27., kedd Nekem tetszik!
0  
Õ meg feljelenthet, mert 5 macskánk maradt meg a 11-bõl és átjárnak hozzájuk. Valahol igaza van, de ezt azért kissé erõsnek érzem.
  ronee, 19:33 Itt megrhatod a vlemnyed ronee
Állítólag nem 220V. Meg õ már fogta meg, és ugyan nem halt bele, de nem kellemes.
  ronee, 18:19 Itt megrhatod a vlemnyed ronee



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.