CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ohkisleany naplja

  2011. februr 9., szerda Nekem tetszik!
0  

jó éjt..derûset :)))






  ohkisleany, 20:03 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
egy haiku ?

a hópehely és
árnyéka találkozik
végül a földön





  ohkisleany, 16:09 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

...olyan "kezelhetetlen" napjaim vannak mostanság...

...vagy én lettem az ? ...





  ohkisleany, 15:41 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

ami összeköt




  ohkisleany, 8:33 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2011. februr 8., kedd Nekem tetszik!
0  

jó éjt...meditálóst ? :)))




  ohkisleany, 19:18 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
egy haiku -t ?

ahol, akárhol,
akárki imádkozik,
az a hely: templom





  ohkisleany, 15:55 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

készen van az autóm- nk :)))

mégsem vele mentem :)))





  ohkisleany, 12:47 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

ami összeköt




  ohkisleany, 8:08 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2011. februr 7., htf Nekem tetszik!
0  

jó éjt...amilyet szeretnél...:)))




  ohkisleany, 20:00 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

kb...



Tettamanti


  ohkisleany, 19:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

betû- írásiszonyom van

azért egy Bélát keresek...


  ohkisleany, 19:17 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


ami összeköt




  ohkisleany, 8:06 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2011. februr 6., vasrnap Nekem tetszik!
0  

ami összeköt




  ohkisleany, 12:32 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2011. februr 5., szombat Nekem tetszik!
0  

jó éjt...csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja ...



:)))


  ohkisleany, 19:28 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
... és játékos mosoly
ül az arcon
... és azt akarom
hogy örökké tartson






  ohkisleany, 15:47 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

jól érzem magam

kinyíltam

hazajött Messzi Lánykám is

:)))


  ohkisleany, 15:46 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
kb ... a válság mélysége



Tettamanti


  ohkisleany, 12:25 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

ami összeköt




  ohkisleany, 7:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2011. februr 4., pntek Nekem tetszik!
0  
jön a tavasz...láttam, érzékeltem...pezsdül az erdõ

jó éjt...tavaszváróst :)))




  ohkisleany, 19:21 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
tudom, hogy hosszú...el kell ovasni

ZEMBEREK !!!

Felséges Úr!

Felséges Isten! vagy Végzet vagy Természet vagy Örök Rendelés! Elsõ Atom! vagy hogy nevezzelek, ó Szükségszerûség!

Felséges Törvény! Mit mondjak neked? Isten, isten! Hogy hívnak mostanában? Lloyd George? Woodrow Wilson? Imádkozni akarok hozzád, hallod-e, mondd meg a neved, felség! Hallod-e, szólok hozzád - nem jajveszékelve, kétségbeesve verdesve öklöm a konok és hideg éghez: nézd, szelíden beszélek, csendesen és egyszerûen - mint a vándor, ki szembejön, kérlek egy pillanatra, állj meg, ha ráérsz.

Emlékszel még reám, régen nem szóltam hozzád, ó Bölcs Rendelés, Világ Folyása, Életnek Célja, Szántszándék!

Felséges úr: ki a világot teremtetted, mégpedig bûnösnek teremtetted, mert különben hol marad a bûnhõdés - ki létrehoztad a Földet hogy legyen mit vízözönbe fojtani - ki a koldus egy dénárját elvetted, hogy annak add, akinek ezer van, ó, bölcs kamatláb - ki báránykát és õzikét nevelsz a mezõcskében, enni adsz neki, és felruházod õt, hogy élne és sokasodna - és közben az erdõn farkaskát és tigriskét is nevelsz, hogy az is éljen és sokasodjon, mégpedig úgy, hogy felfalja a báránykát és az õzecskét - ó, felséges úr - ki a hetedik napon embert is teremtettél, hogy lássa a napot, örüljön és ujjongjon, értse meg életét, aztán dögöljön meg kínok közt - te, ki a szenvedést bünteted s az örömöt megjutalmazod - te felséges, tébolyult grimasz, aki most a világot kormányzod - egy szóra, az istenért!

Állj meg - egy szóra csak! Nem akarlak meggyõzni és nem akarlak meghatni. Nyugodtan nézem már játékaidat, és méltányolni is tudom. Te, ki a szenvedést nem, csak az unalmat ismered, úgy veszem észre, a halál kedvéért csinálsz mindent, mivel szórakoztat téged a rémület és kétségbeesés. Játszol velünk, mint jóllakott vadász a kutyájával - a rongyos létet, ezt a koncot, odadobod elénk, s amikor beleharapunk, elrántod: aztán harsogva nevetsz, hogy acsarkodunk, felhúzott ínnyel, levegõ után kapkodva. Te mulatsz ezen, és én értelek - ha nem születtem volna embernek, hanem isten lennék, mint te, valószínûleg engem is mulattatna, ötéves koromban, mikor még nem tudtam, hogy nekem is meg kell halnom, emlékszem, élvezettel tépdestem ki a legyek lábát: a Halálfélelem mutatta be aztán elválhatatlan, haszontalan koldus barátomat, a Részvétet.

Én meg tudlak téged érteni, felséges úr, a szenvedés és gyötrelem, a haldoklónak kétségbeesett kapaszkodása és hörgése nagyon mulatságos látvány lehet. És ha most mégis megállítalak téged, e gyermek elõtt, ki itt az utcán didereg, mert az iskolában nem fûtenek, és otthon nincs szén - nem azért teszem ezt, hogy részvétet keltsek a szívedben. Ó, kérlek szépen, csak azt kérdem tõled: mit akarsz ettõl? Felséges kedvedhez méltatlan játék ez, igazán - hadd ezt, keress méltóbb ingert magadnak, menj a kórházakba, nézd meg a katonákat, tombolj, vigadj!

De mit akarsz attól elvenni, akinek semmije sincs? Ez még nem örült és nem szenvedett. Nem ért téged, és nem haragszik rád - ez nem rontott el semmit, ez nem fél senkitõl - ez nem veszélyeztette az európai egyensúlyt túlságos fegyverkezéssel, ez nem akarja kiéheztetni Németországot, ez nem akarja elzárni a Dardanellákat. Ez nem sértette meg a semlegeseket, ez a japánokkal jóba van, ez a hágai egyezményt nem hágta át - ez nem szegte meg a szövetségi esküt, a kereskedelmi szerzõdést nem bontotta fel - ez nem mozgósított tárgyalás közben, ez nem utasított vissza békejegyzéket. Nézd, ez egy kisfiú, akinek azt mondták, hogy most nincs iskola, és õ tûnõdve áll az utcán, és didereg. Mit akarsz elvenni tõle, mit vehetnél el tõle? A kis lovát, ami a sarokban áll törött lábakkal és kopott szemekkel? A kis eget, amit az ablakon keresztül látott, vagy azt az éles, boldog kis sikoltást, egyszer, mikor jókedve volt - vagy azt a két szót, amit megtanult, vagy azt a kis kutyát, akivel egyszer játszott, s aznap éjjel álmából felnevetve hívta - vagy a kis kabátját vagy kezének rebbenését, ahogy meg akarta simítani a bársonyt a kabát szegélyén? Vagy az életét? Hiszen nem is ragaszkodik hozzá, nem jajveszékel és nem õrjöng - és ha eléje állanál és vérben forgó szemekkel kiáltanál rá: add ide az életed - õ csodálkozó és komoly szemekkel rád nézne, és - szótlanul és engedelmesen, mert megtanulta, hogy szépen, illedelmesen szót kell fogadni - odaadná neked az életét, úgy, ahogy a labdáját odaadta, mikor egy rossz fiú elkérte tõle, és elfutott vele - õ meg utánanézett a fiúnak, és az üres kezét nézegette tûnõdve. Vagy ha azt mondanád neki - idegen bácsi - "most jöjj velem!" - õ szótlanul kezedbe tenné a kezét, és megindulna veled - és azon tûnõdne, vajon merre mentek most.

Felséges Háború - majd így nevezlek - mit akarsz tõle? Õ fázik, és nem érti ezt az egészet - szeretne már valami mást játszani - õ menne is már innen, ebbõl a furcsa világból, amelynek ajtaján nem dörömbölt, nem erõszakoskodott. Õ csöndesen és nyugodtan aludt, egy-két éve még, odaát, a semmiben - ekkor nagy hangon kiáltottak rá, hívták, idézték - és õ, aki nem kérte az életet, nem vágyott rá, engedelmesen megjelent. Már rengett és zakatolt a világ akkor is - vér folyt, és haldokló hörgött - de nekifeszülve, csikorgó fogakkal jártuk a táncot mindannyian, mert a felséges háború így szólt, elváltoztatva hangját: meg kell lennie a jövõ érdekében!

Hát most itt az utód, fõtisztelendõ Háború: itt áll elõtted az utcán, és tágra meresztett szemmel kérdi: mi tetszik, kérem? Itt vagyok. Ha jól értettem, rólam volt szó, engem hívtatok. Apám elesett, mert azt mondták neki, hogy ezzel jobb dolgom lesz majd e világon - anyám meghalt, mikor én születtem, feláldozták õt ezek az új orvosok, akik nehéz szülésnél, kezükben a késsel, a messzi jövõbe néznek, s ihletett szájjal kiáltják - hadd pusztuljon el ez a nemzedék, csak a következõ legyen boldog és nagy és elégedett!

- Ó, ti bölcs orvosai e világnak, ó, ti rajongó bábák, milyen nagyszerûek és önzetlenek vagytok, ha nem a ti bõrötökrõl van szó. Hát most itt áll a következõ nemzedék - itt áll az utcák sarkán, Berlinben, Párizsban, Londonban, mindenütt. Csodálkozva néz szét - hol van hát a Kánaán? Vagy nagyon is sietve jöttünk, várhattunk volna még? Hja, persze, talán nem rólunk volt még szó - majd az unokáink! De honnan vegyük az unokákat? Meglesz az is, ha parancsoljátok, de kérünk valami rendeletet vagy törvényt, hogy három- és négyéves korunkban apák és anyák lehessünk: tovább nem nagyon bírjuk ki ebben a paradicsomban, amit Euróra szerencsésen kiverekedett magának. Nagyon fázunk, Háború bácsi, kérem szépen.

Felséges Háború - nem szégyenled magad?

1915...

  ohkisleany, 18:15 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

ezt is álmodtad ???




  ohkisleany, 17:58 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
... van akinek nincs, van akinek van...akinek nincs

nem tudja, milyen jó, ha van...:)))




  ohkisleany, 12:22 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

ami összeköt





  ohkisleany, 8:05 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2011. februr 3., cstrtk Nekem tetszik!
0  
kb...befogod, vagy befogjam :)))

bocs Pepsi, majdnem elfelejtettem :)))




  ohkisleany, 19:45 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

ami összeköt





  ohkisleany, 8:15 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2011. februr 2., szerda Nekem tetszik!
0  

jó éjt
melegedõst :)))




  ohkisleany, 20:12 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

A csúcs is: gödör,
ha a Hegymászó meg nem
kérdi: Hogy vagy, Hegy?


egy haikut ? :)))


  ohkisleany, 19:59 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

kiderült..., vagy beborult ???




  ohkisleany, 19:43 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

kb...kitekintõ



Tettamanti
  ohkisleany, 12:19 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

ami összeköt




  ohkisleany, 8:04 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.