CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ohkisleany naplja

  2009. jnius 30., kedd Nekem tetszik!
0  
kegyelemmel teljes jó éjt, tiszta álmokat, ragyogóan tisztákat :)))






.
  ohkisleany, 21:43 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


tessék...
  ohkisleany, 21:36 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



  ohkisleany, 21:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

KIM IHA BAHUBHIR UKTAIR

Minek ide az a sok szó, balga bölcselkedések?
Egy az igaz: aki férfi, célja kettõ lehet csak:
fiatalon a csodás-szép, mámoros, játszi nõknek
puha kebelén pihenni - vagy ha nem: vár az erdõ.*

Vekerdi József fordítása

...Az erdõ a remeteség helye

... mondd, Te mit választanál?:)))
  ohkisleany, 21:28 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
copyright by Nagy Lajos...

A BOGÁR

A bogár a földön mászik. De akár mászik, akár nem, mindenesetre három fõ részbõl áll, úgymint: a fej, a tor és a potroh. Szervezetileg tehát sokkal fejlettebb, mint az ember, amelynek csak egy fõ része van, úgymint: a has. Némely embernek a hasa helyett szintén potroha van, az ilyent méltán nevezik aztán csúnyabogárnak.



A bogár bogarakkal táplálkozik. A nagy bogár megeszi a középszerû bogarakat, a középszerû bogár a kis bogarakat, a kis bogár a legkisebb bogarat. A legkisebb bogárnak pechje van.

Sokféle bogár van, ilyenek: a cserebogár, svábbogár, kõrisbogár, cincér, szarvasbogár, vízicsibor, katicabogár és még igen sok. Viszont a bogár a fejben egész más kategóriába tartozik. A számos bogáron kívül azután még van vagy ezerkilencszázmillióféle bogár, persze mindegyikbõl csak egy-egy, amennyiben a földön ezerkilencszázmillió ember él, s mindegyiknek van egy-egy bogara.

Némelyik bogár a napot kedveli és a száraz helyeket, másik a sötétséget, és a nedves földet, odúkat, pincét s nyirkos helyeket. A pincebogár és a városi szegényember közt eleinte némely tudósok hasonlatosságot véltek fennforogni, késõbb azonban más tudósok kimutatták, hogy ez a hasonlatosság nem forog fenn, mert ellenkezõleg, a két brans között jelentékeny különbség van: a pincebogár szívesen lakik a pincében, a városi szegényember pedig, ha nem is szívtelenül, de legalábbis a legnagyobb fokú muszáj következtében.

Vannak bogarak, amelyek a szabad természet, s a falusi élet nyugodt örömeit szeretik, ezek az erdõben és a mezõkön élnek. Vannak viszont kultúrbogarak, amelyek a nagyvárosi élet pazar pompáját kedvelik, mint a konyhasváb, rusznyi, poloska és egyebek, ezek a nagy bérpalotákban élnek, s mint kultúrlények, régen levetették falusi rokonaik nyers és vad tulajdonságait, már nem élnek más bogarakkal - szóval, nem emberevõ vadak -, hanem kedvenc táplálékuk a rovarpor. A jószívû városi emberek el is látják õket naponta friss, illatos, zöld és sárga rovarporral, s így bõségesen táplálkozhatnak. Ahol persze nem hintik tele a lakást és mellékhelyiségeit rovarporral, ott eleinte éheznek a szegény bogarak, késõbb pedig kitör bennük az atavizmus, és megeszik egymást.



...szarvasbogarak...
  ohkisleany, 21:02 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


tessék...keleti cserebogár:)))
  ohkisleany, 20:58 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Boborján...:)))

A bogár
A bogár nem egy állat, hanem sok kis bisz-basz repkedõ állat összefoglaló neve. De mindegyik ugyanazt csinálja. Nyáron belerepülnek a fagyinkba, télen meg megfagynak.

.
  ohkisleany, 20:49 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
ami összeköt...

  ohkisleany, 8:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. jnius 29., htf Nekem tetszik!
0  


boldogság mandala:)))
  ohkisleany, 20:48 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
egy másik fordításban , pedig...

Bár szemközt velem áll, lehajtom a fejem, lábára néz csak szemem.
Hallgatná csevegõ szavát buta fülem, ám két tenyérrel fedem.
Két arcomról a titkos öröm verítékét gyorsan kezem törli le.
Ám elárul vágyakozó kebelemen széjjelrepedt köntösöm.

Vekerdi József fordítása
  ohkisleany, 20:31 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
TADVAKTRÁBHIMUKHAM

Míg orcája föléhajoltam, a szemem sugara lábára hullt,
gyengéd, jó szavait figyelni akaró fülkagylóm elfedtem én,
arcomról letörölve hirtelen öröm forró verejtéke; de
mégsem rejthetem áradó örömömet: mind szétrepedt szép ruhám.

Weöres Sándor fordítása
  ohkisleany, 20:04 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
ami összeköt )))


  ohkisleany, 19:43 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 18:48 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

copyright by Nagy Lajos

A SZARVASMARHA

Ez az állat háziállat, található mindenhol a föld kerekségén. Igen hasznos állat, mert az ökör terhet húz, a tehén pedig tejet ad, mindkettõt pedig, amikor már megunták az életüket, levágjuk, és húsukat a gazdag emberek táplálására használjuk.

A szarvasmarhának egyes vidékek és országok szerint különféle fajtái vannak, ezek között igen kiváló a magyar szarvasmarha, amely béketûrésérõl, szorgalmas igavonásáról, szomorú és ártatlan bõgésérõl és nagy, kajla szarvairól nevezetes, igen jámbor állat, bántalmazóit, úgy látszik, csak a legvégsõ elkeseredésében, vagy talán még akkor sem ökleli föl.

A hím szarvasmarhát bikának nevezik, arisztokratikus hajlandóságú lény, mert õ a csordában a tenyészállat, nem dolgozik, s a vörös színre dühbe jön és toporzékol.

A nõstény szarvasmarhát mi tehénnek nevezzük, mert tejet ad, a bikák azonban, bár csak megközelítõ okból, egymás közt röviden tyúknak mondják.

A szarvasmarha színe vagy fehér vagy vörösesbarna vagy tarka, fehér alapszínen vörösesbarna foltokkal. Néhány év óta, mióta a cérna oly drága, csakis a legelõkelõbb marhák viselhetnek foltokat.

A szarvasmarhák tápláléka fû és széna. De mióta a fûhiány olyan nagy, hogy az emberek már fûhöz-fához sem tudnak kapkodni, kénytelen a szarvasmarha silányabb takarmánnyal is beérni, amit az ország gazdag emberei mélyen fájlalnak, mert a szarvasmarha húsát megeszik, míg a szegény emberek táplálékhiányának fent nevezett gazdagok örülnek, nyilván azért, mert a húsukat nem eszik meg.

A kicsiny szarvasmarhát borjúnak nevezik, a serdülõt pedig neme szerint tinónak vagy üszõnek, a tinóból minden további tanulás nélkül idõvel ökör lesz, az üszõbõl tehén; a szarvasmarha fejlõdési folyamata itt véget ér, mert a vén tehén és a vén ökör, az már nem szarvasmarha, hanem kétlábú állatfajta.

A szarvasmarhákat gazdáik, hogy azok önmagukat egymástól meg tudják különböztetni, elkeresztelik különféle nevekre; a teheneket leginkább Bimbónak és Riskának, az ökröket pedig Csákónak és Madárnak keresztelték eddig, de remélhetõ, hogy a jövõben az ökörneveket ki fogják szorítani új, eddigieknél találóbb nevek, úgymint....tetszés szerint ..Conrad, Potierek stb....
  ohkisleany, 18:43 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
pl :



..tengeri tehén...
  ohkisleany, 18:32 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

Boborján :)))

A tehén
A tehénnek négy lába van viszonylag közel egymáshoz, meg aránylag szimmetrikusak is. A tehén szembõl és hátulról szimmetrikus leginkább, jobbról illetve balról nem nagyon. Felülrõl és alulról nehéz a tehenet vizsgálni mert fentrõl ráeshetünk, alulról meg ránk léphet.

Vannak másféle tehenek is...
.
  ohkisleany, 18:27 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. jnius 28., vasrnap Nekem tetszik!
0  
csak egy vers...:))

ÉKASZMIN SAJANÉ VIPAKSARAMANÍ

Közös gyékényen fekszik két szerelmes.
A csacska, víg beszélgetés során
A férfi úgy véletlenül kiejti
Egy másik ismerõs leány nevét.
Szerelme hátat fordít. Most barátja
Szép szóval békítgeti, ám a kedves
Duzzogva, némán elhárítja õt.
De aztán, hogy barátja már megunta
A sok beszédet, elhallgat s befordul
A fal felé: a nõ kukkant fel, és
A férfira néz, mert már fél szegény,
Hogy az valóban el talál aludni.

Franyó Zoltán fordítása
  ohkisleany, 20:21 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

élet-mandala...


  ohkisleany, 19:11 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



ilyesmik repkednek? :)))
  ohkisleany, 18:34 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

copyright by Nagy Lajos

A DENEVÉR

A denevér tulajdonképpen egy repülõ egér. Bõregérnek is nevezik, nem tudni, hogy miért, mert bõregérnek a rendes, közönséges szaladgáló egeret is nevezhetnék, aminthogy a lovat is nevezhetnék bõrlónak vagy a disznót is bõrdisznónak, és ha például volna repülõ krokodil, azt azért, mert repül, még nem sok joggal neveznék bõrkrokodilnak. És ha már azért, mert szárnya van és repül bõregérnek nevezik, akkor miért nem nevezik például a sast bõrsasnak? Ezek igen nehéz tudományos kérdések, amelyeknek megoldása még a jövõ zenéje.

Szóval, a denevér egy repülõ egér. Nagyságára nézve is alig nagyobb az egérnél, szõrének színe is hasonlatos az egéréhez. Ez a szerencsétlen denevér, illetve bõrdenevér, különben egyike a legpechesebb állatoknak, mert az emberek komiszul, mondhatnám a legnagyobb terrorral bánnak vele: anélkül, hogy bármiféle destruktív eszméhez még csak halvány köze is lenne ennek az állatpitiánernek, elfogják és fölakasztják, illetve elevenen fölszegezik az ajtójukra. Ráfogják, hogy a kéménybõl szalonnát lop, hogy belekapaszkodik az ember hajába, hogy õ az oka a világháborúnak, és azt hiszik, hogyha az ajtóra szegezik, ez nekik szerencsét hoz. Hát ez nagy tévedés. De mint mindenben, úgy ebben is, nézetem szerint, van valami igazság. Tudniillik - ugyancsak nézetem szerint -, akik a denevért megfogják, és elevenen az ajtajukra szögezik, azok buta és gonosz emberek, márpedig a butaság és gonoszság, különösen manapság, nagy szerencse.

A szerencsétlen denevér persze nem eszi meg a szalonnát a padláson, sokkal rosszabb ízlése van szegénynek, ronda rovarokat eszik, olyanokat, amilyeneket más jó ízlésû ember undorral köpne ki. Éjjel röpköd a tápláléka után, nappal pedig faodúkban, tornyokban és romokban alszik.

Rokona, ha jól tudom: másod-unokatestvére neki a Dél-Amerikában élõ vámpír vagy lidérc, amellyel aztán csakugyan van valami baj, mert ennek vállalkozói, sõt lánckereskedelmi hajlandóságai odáig terjednek, hogy rátelepszik a szabadban alvó szegény emberre, és szívja a vérét. Nem túlzás az, ha azt mondom, hogy még a vámpír is a szegényember vérét szívja, mert hiszen a gazdagember Dél-Amerikában sem alszik a szabadban, hanem Buenos Airesben, egy szép palotában, paplanos ágyban.

:)))
  ohkisleany, 18:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Boborján :)

A majom
A majom és az ember között sokak szerint nagyon sok közös vonás van. Ilyen például, mindkettõnek földig ér a lába, nem tudja saját fülét megharapni, stb. A majom azonban különbözik is az embertõl, hiszen az emberrel ellentétben nem csinál fölöslegesen hülye dolgokat. Ez egyébként minden állatra vonatkozik.


  ohkisleany, 8:42 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. jnius 27., szombat Nekem tetszik!
0  


a kezek..Isten szólt az emberekhez...
  ohkisleany, 19:57 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

..csak úgy...

"Isten nem siet de nem is késik."

bizonyám...
  ohkisleany, 16:39 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Boborján

A gólya csõre nagyon hosszú és elbír legalább 3 kilogrammot. Ezenkívül piros színe van. A kisbabák ezért szeretik annyira a piros színt. Ha a kisbaba több mint 3,5 kg akkor a gólya vagy lezuhan vagy lassan repül. Az öreg gólyák lezuhannak.

....:)))
  ohkisleany, 16:34 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
................................................................................

...szépek...
  ohkisleany, 16:26 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
copyright by Nagy Lajos

A GÓLYA

A gólya egy madár, két gólya két madár. Két gólya és három csirkefogó, az öt jómadár. A döglött gólya már nem madár, mert nem tud repülni. De azért a repülõgép még nem madár, ha tud is repülni.

A gólya külalakját a hosszúság jellemzi: hosszú a csõre, hosszú a lába és igen hosszú a nyaka; ez utóbbi tulajdonságáért, a jó hosszú, gusztusos, szabad választékot engedõ nyakáért bátorkodom mindazok figyelmébe ajánlani, akik az élõlények felakasztásában különös passziót találnak. (Kr. u. 1920.)

A gólya a meleget szereti, azért a sarkvidékeken csak akkor fordul elõ, ha odaviszik, a maga jószántából csupán a mérsékelt öv területére jön a meleg vidékrõl nyaralni, amiért is ezennel visszavonom elõbbi állításomat, mely szerint a gólya a meleget szereti (velem lehet alkudni). Õsszel azután a gólya elrepül tõlünk ismét dél felé, amirõl azt mondják, hogy: "Költözködik", ez pedig nem is igaz, mert nem visz magával semmit, tehát nem költözködik; hanem csak elmegy, de hát a nép ajka azért csak úgy mondja, hogy költözködik; nyugodjunk bele és örüljünk neki, hogy nem mindjárt úgy mondja: hurcolkodik. Tavasszal aztán újra visszajön, ami a magyar politikai és közéleti viszonyokban való teljes járatlanságára vall.

A gólya csak kívül szép madár, de a lelke randa, mert békát, gyíkot, kígyót és más efféle undorító szemetet eszik, ezáltal a legnagyobb ízléstelenségrõl tesz tanúságot, túltesz még az olyan disznón is, aki a kávét föllel issza, a levesbõl nem halássza ki a tányér szélére a hagymadarabokat, s megeszi a sárgarépát. A békával és kígyóval szemben a bolond gólya nem szereti a filét tükörtojással, sem a palacsintát, sem a befõttet, sõt, ha egy gólya csõrébe befõttet tömnek, azt kiköpi, amit én a magam részérõl képtelen vagyok megérteni, pedig más természettudósok ennek az okát már többször magyarázták nekem; én csak azt tudom, hogy gólya nem lennék ezer dollárért sem, márpedig ezek a szamár, hosszú csõrû madarak egészen ingyen, minden fájdalomdíj vagy kárpótlás nélkül teszik azt, hogy gólyák.

Gólyának nevezik még a gólyamadáron kívül az elsõéves jogászokat; hogy miért, azt a tudománynak még nem sikerült megállapítania. A gólyáról azt állítják, hogy õ hozza a gyereket, én ezt hosszú idõn át elhittem, bizonyára a nyájas olvasó is, mostanában azonban rettenetes gyanúim támadtak, amelyekkel azonban még korainak találtam a világ elé állani, mindenesetre megvárom az úgynevezett "keresztény kurzus" elmúltát.

A gólyának az az érdekes szokása, sõt mondhatnám sigánja van, hogy egy lábára állva fejét a szárnya alá dugja, és így alszik. Ez igen nehéz kunsztstük, már többen próbálták utána csinálni, de még senkinek sem sikerült. Legtöbbre vitte a kísérletezés terén egy barátom, aki kinn lakik a Lipótmezõn, õ egy lábon (magyarosan: féllábon) állva, hosszabb ideig tartotta szemét lehunyva, de az orvosok azt hiszik, hogy szimuláns, azaz: ha le is van a szeme hunyva, csak tetteti, hogy alszik; a fejét persze a szárnya alá dugni õ sem tudja, ami miatt szegény eleget dühöng, de hát hiába.

A gólya fészkét a falusi házak kéményére rakja, s oda hordja fiókáinak a kirántott békákat, már tudniillik a mocsárból kirántottakat. Megható látvány, amint a gólya repül, és hosszú, kemény csõrében egy eleven béka evickél. Ezt az idillt már számos természetbúvár megfigyelte, s éppen ez szolgált alapul a XVI. természettudományi kongresszus azon határozatához, mely szerint békának lenni lehetõleg még rosszabb, mint gólyának lenni.

....
  ohkisleany, 16:18 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



  ohkisleany, 16:11 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
mandala készítése...alázattal



összhangban...

.
  ohkisleany, 16:06 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
boborján

A zöld szemes ostoros
Az egyik zöld szemes ostoros a Mars nevû bolygóról esett le a Föld
nevûre. A Marson pusztákon élt, kedvenc idõtöltése a lovaglás volt. Ehhez
kellett neki az ostor. A zöld szem meg adott volt.



õ lenne az:)))
.
  ohkisleany, 8:38 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
ami összeköt..vízen járni tudóknak :)))


  ohkisleany, 7:56 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.