CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. március 28.   csütörtök   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrán, Katapán, Szixtusz   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



ohkisleany naplója

  2009. június 28., vasárnap Nekem tetszik!
0  
csak egy vers...:))

ÉKASZMIN SAJANÉ VIPAKSARAMANÍ

Közös gyékényen fekszik két szerelmes.
A csacska, víg beszélgetés során
A férfi úgy véletlenül kiejti
Egy másik ismerõs leány nevét.
Szerelme hátat fordít. Most barátja
Szép szóval békítgeti, ám a kedves
Duzzogva, némán elhárítja õt.
De aztán, hogy barátja már megunta
A sok beszédet, elhallgat s befordul
A fal felé: a nõ kukkant fel, és
A férfira néz, mert már fél szegény,
Hogy az valóban el talál aludni.

Franyó Zoltán fordítása
  ohkisleany, 20:21 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany

Ă©let-mandala...


  ohkisleany, 19:11 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany



ilyesmik repkednek? :)))
  ohkisleany, 18:34 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany

copyright by Nagy Lajos

A DENEVÉR

A denevér tulajdonképpen egy repülõ egér. Bõregérnek is nevezik, nem tudni, hogy miért, mert bõregérnek a rendes, közönséges szaladgáló egeret is nevezhetnék, aminthogy a lovat is nevezhetnék bõrlónak vagy a disznót is bõrdisznónak, és ha például volna repülõ krokodil, azt azért, mert repül, még nem sok joggal neveznék bõrkrokodilnak. És ha már azért, mert szárnya van és repül bõregérnek nevezik, akkor miért nem nevezik például a sast bõrsasnak? Ezek igen nehéz tudományos kérdések, amelyeknek megoldása még a jövõ zenéje.

Szóval, a denevér egy repülõ egér. Nagyságára nézve is alig nagyobb az egérnél, szõrének színe is hasonlatos az egéréhez. Ez a szerencsétlen denevér, illetve bõrdenevér, különben egyike a legpechesebb állatoknak, mert az emberek komiszul, mondhatnám a legnagyobb terrorral bánnak vele: anélkül, hogy bármiféle destruktív eszméhez még csak halvány köze is lenne ennek az állatpitiánernek, elfogják és fölakasztják, illetve elevenen fölszegezik az ajtójukra. Ráfogják, hogy a kéménybõl szalonnát lop, hogy belekapaszkodik az ember hajába, hogy õ az oka a világháborúnak, és azt hiszik, hogyha az ajtóra szegezik, ez nekik szerencsét hoz. Hát ez nagy tévedés. De mint mindenben, úgy ebben is, nézetem szerint, van valami igazság. Tudniillik - ugyancsak nézetem szerint -, akik a denevért megfogják, és elevenen az ajtajukra szögezik, azok buta és gonosz emberek, márpedig a butaság és gonoszság, különösen manapság, nagy szerencse.

A szerencsétlen denevér persze nem eszi meg a szalonnát a padláson, sokkal rosszabb ízlése van szegénynek, ronda rovarokat eszik, olyanokat, amilyeneket más jó ízlésû ember undorral köpne ki. Éjjel röpköd a tápláléka után, nappal pedig faodúkban, tornyokban és romokban alszik.

Rokona, ha jól tudom: másod-unokatestvére neki a Dél-Amerikában élõ vámpír vagy lidérc, amellyel aztán csakugyan van valami baj, mert ennek vállalkozói, sõt lánckereskedelmi hajlandóságai odáig terjednek, hogy rátelepszik a szabadban alvó szegény emberre, és szívja a vérét. Nem túlzás az, ha azt mondom, hogy még a vámpír is a szegényember vérét szívja, mert hiszen a gazdagember Dél-Amerikában sem alszik a szabadban, hanem Buenos Airesben, egy szép palotában, paplanos ágyban.

:)))
  ohkisleany, 18:29 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
Boborján :)

A majom
A majom és az ember között sokak szerint nagyon sok közös vonás van. Ilyen például, mindkettõnek földig ér a lába, nem tudja saját fülét megharapni, stb. A majom azonban különbözik is az embertõl, hiszen az emberrel ellentétben nem csinál fölöslegesen hülye dolgokat. Ez egyébként minden állatra vonatkozik.


  ohkisleany, 8:42 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
  2009. június 27., szombat Nekem tetszik!
0  


a kezek..Isten szĂłlt az emberekhez...
  ohkisleany, 19:57 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany

..csak Ăşgy...

"Isten nem siet de nem is késik."

bizonyám...
  ohkisleany, 16:39 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
Boborján

A gólya csõre nagyon hosszú és elbír legalább 3 kilogrammot. Ezenkívül piros színe van. A kisbabák ezért szeretik annyira a piros színt. Ha a kisbaba több mint 3,5 kg akkor a gólya vagy lezuhan vagy lassan repül. Az öreg gólyák lezuhannak.

....:)))
  ohkisleany, 16:34 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
................................................................................

...szépek...
  ohkisleany, 16:26 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
copyright by Nagy Lajos

A GĂ“LYA

A gólya egy madár, két gólya két madár. Két gólya és három csirkefogó, az öt jómadár. A döglött gólya már nem madár, mert nem tud repülni. De azért a repülõgép még nem madár, ha tud is repülni.

A gólya külalakját a hosszúság jellemzi: hosszú a csõre, hosszú a lába és igen hosszú a nyaka; ez utóbbi tulajdonságáért, a jó hosszú, gusztusos, szabad választékot engedõ nyakáért bátorkodom mindazok figyelmébe ajánlani, akik az élõlények felakasztásában különös passziót találnak. (Kr. u. 1920.)

A gólya a meleget szereti, azért a sarkvidékeken csak akkor fordul elõ, ha odaviszik, a maga jószántából csupán a mérsékelt öv területére jön a meleg vidékrõl nyaralni, amiért is ezennel visszavonom elõbbi állításomat, mely szerint a gólya a meleget szereti (velem lehet alkudni). Õsszel azután a gólya elrepül tõlünk ismét dél felé, amirõl azt mondják, hogy: "Költözködik", ez pedig nem is igaz, mert nem visz magával semmit, tehát nem költözködik; hanem csak elmegy, de hát a nép ajka azért csak úgy mondja, hogy költözködik; nyugodjunk bele és örüljünk neki, hogy nem mindjárt úgy mondja: hurcolkodik. Tavasszal aztán újra visszajön, ami a magyar politikai és közéleti viszonyokban való teljes járatlanságára vall.

A gólya csak kívül szép madár, de a lelke randa, mert békát, gyíkot, kígyót és más efféle undorító szemetet eszik, ezáltal a legnagyobb ízléstelenségrõl tesz tanúságot, túltesz még az olyan disznón is, aki a kávét föllel issza, a levesbõl nem halássza ki a tányér szélére a hagymadarabokat, s megeszi a sárgarépát. A békával és kígyóval szemben a bolond gólya nem szereti a filét tükörtojással, sem a palacsintát, sem a befõttet, sõt, ha egy gólya csõrébe befõttet tömnek, azt kiköpi, amit én a magam részérõl képtelen vagyok megérteni, pedig más természettudósok ennek az okát már többször magyarázták nekem; én csak azt tudom, hogy gólya nem lennék ezer dollárért sem, márpedig ezek a szamár, hosszú csõrû madarak egészen ingyen, minden fájdalomdíj vagy kárpótlás nélkül teszik azt, hogy gólyák.

Gólyának nevezik még a gólyamadáron kívül az elsõéves jogászokat; hogy miért, azt a tudománynak még nem sikerült megállapítania. A gólyáról azt állítják, hogy õ hozza a gyereket, én ezt hosszú idõn át elhittem, bizonyára a nyájas olvasó is, mostanában azonban rettenetes gyanúim támadtak, amelyekkel azonban még korainak találtam a világ elé állani, mindenesetre megvárom az úgynevezett "keresztény kurzus" elmúltát.

A gólyának az az érdekes szokása, sõt mondhatnám sigánja van, hogy egy lábára állva fejét a szárnya alá dugja, és így alszik. Ez igen nehéz kunsztstük, már többen próbálták utána csinálni, de még senkinek sem sikerült. Legtöbbre vitte a kísérletezés terén egy barátom, aki kinn lakik a Lipótmezõn, õ egy lábon (magyarosan: féllábon) állva, hosszabb ideig tartotta szemét lehunyva, de az orvosok azt hiszik, hogy szimuláns, azaz: ha le is van a szeme hunyva, csak tetteti, hogy alszik; a fejét persze a szárnya alá dugni õ sem tudja, ami miatt szegény eleget dühöng, de hát hiába.

A gólya fészkét a falusi házak kéményére rakja, s oda hordja fiókáinak a kirántott békákat, már tudniillik a mocsárból kirántottakat. Megható látvány, amint a gólya repül, és hosszú, kemény csõrében egy eleven béka evickél. Ezt az idillt már számos természetbúvár megfigyelte, s éppen ez szolgált alapul a XVI. természettudományi kongresszus azon határozatához, mely szerint békának lenni lehetõleg még rosszabb, mint gólyának lenni.

....
  ohkisleany, 16:18 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany



  ohkisleany, 16:11 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
mandala készítése...alázattal



összhangban...

.
  ohkisleany, 16:06 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
boborján

A zöld szemes ostoros
Az egyik zöld szemes ostoros a Mars nevû bolygóról esett le a Föld
nevûre. A Marson pusztákon élt, kedvenc idõtöltése a lovaglás volt. Ehhez
kellett neki az ostor. A zöld szem meg adott volt.



õ lenne az:)))
.
  ohkisleany, 8:38 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
ami összeköt..vízen járni tudóknak :)))


  ohkisleany, 7:56 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
  2009. június 26., péntek Nekem tetszik!
0  


kristályos jó éjt...vagy inkább az elõzõt? :)))

.
  ohkisleany, 20:09 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany


ez botosabb:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

errõl fogok áááááááááááááááááááááálmodni:)))))))))))))))))))))
  ohkisleany, 19:38 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany

A Szent Nász szertartási éneke
A magas palotában, az Országnak házában,
Hol urak igát vetnek
Más országok nyakára,
A magas palotában, ahol a Törvényt hozzák
Feketefejû népnek,
A hon minden fiának,
Nyoszolyát, szépet raknak Palota Asszonyának -
Urunk a földi isten, ott üli majd a nászát.
Hogy Asszonyunk törõdjék mezeink kalászával,
Hogy áldjon meg bõséggel, szeretve võlegényét,
Urunkat, királyunkat,
EmeljĂĽk szemĂĽnk Ă©gre,
Ha kezdõdik a Szent Nász,
A Hold jelölte esten, a Szent Nászra szánt éjen.
Megvetik Úrnõnk ágyát, cédrusfa nyoszolyáját,
Színes szõttessel fedve, a Szajha-testhez méltón.
Fénylõ ölét füröszti a jó illatú Úrnõ,
Király ágyékát mossa, maga ölébe várva
Kemény vetõekéjét, hogy barázdába fúrjon
Amausumgalanna, a népterelõ pásztor,
Iddin-Dagan, az ifjú, s Úrnõnk ölét locsolva
A Szajha-barázdában édes örömet leljen.
Királyunk, Égi Sárkány, maga az ifjú isten,
Délcegen felmeresztve vesszeje cédrus rúdját
Az öl felé tekint most, hogy öklelve öleljen...

jóccakát:)))élvezkedõst:)))


  ohkisleany, 19:26 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
tĂĽndike:)))))))))))))

több lábon állok:)))))))

leszbi, bi, hetero...meg minden:))))))))

a tesco meg még nincs is benne:)))

melyiket akarod?:)))
  ohkisleany, 18:57 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
egy kis saját gondolat, ha már bele mertem nyúlni a a darázsfészekbe...

miért ünneplik a keresztények,egy zsidó kisfiú születését?

/karácsony/

miért a feltámadást ???

/húsvét/

hm????????????????
  ohkisleany, 17:50 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany

  ohkisleany, 17:43 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
a Földön , ennyire rosszindulatú "nõ"...létezik:??????!!!!
  ohkisleany, 17:14 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany



közép-európa egyetlen bazalt-temploma
  ohkisleany, 14:30 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
létezik a csigán olyan ember , aki nem vált el???

én sp nem tenném meg vele

ma van a 33-k fordulĂłnk...



  ohkisleany, 14:25 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
ami összeköt...:)



egyik legkedvesebb festõm, Csontváry
  ohkisleany, 8:46 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
  2009. június 25., csütörtök Nekem tetszik!
0  

  ohkisleany, 20:34 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
Immár minden bércet
Csend ĂĽl,
Halk lomb, alig Ă©rzed,
LendĂĽl:
Sohajt az Ă©j.
Már búvik a berki madárka,
Te is nemsokára
Nyugszol, ne félj...

Geothe
  ohkisleany, 20:25 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany



ez talán félreérthetetlen :)))
  ohkisleany, 16:15 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany
copyright by Nagy Lajos...

A KOLIBRI

A kolibri olyan kis madár, hogy ha valaki például egy kolibrit akar ebédelni, annak elõbb két sült csirkét kell megennie, hogy egy kolibrival jóllakjék. A kolibri maga szégyenli is kicsiny termetét, s ezért a ragadozó madarak elõl, amelyek sokkal nagyobbak, mint õ, szemérmesen elrejtõzik.

Kétféle kolibri van, úgymint eleven és döglött kolibri; a döglött kolibri az elevenbõl keletkezik haláleset által.

A kolibri hazája Dél-Amerika, de ezenkívül máshol is elõfordulhat, ha odaviszik.

A kolibri bogarakkal táplálkozik, mivel pedig oly kicsiny, hogy akárhány bogár nagyobb nála, hát a bogarakat a kolibri szempontjából két csoportra oszthatjuk: 1. olyanokra, amelyeket a kolibri eszik; 2. olyanokra, amelyek a kolibrit eszik. Ezzel a példával, remélem, az állatok fölosztásának egy új módját vezetem be, mely hivatva van arra, hogy a régi avult rendszereket, különösen a Linné-félét, teljesen kiszorítsa.

A kicsi kolibrinak kedves kis csipogó hangja van, amellyel lágyan csipog a nõstény fülébe, és ez a csipogás komoly dolog, mert ebbõl keletkezik aztán a kolibritojás, ami oly kicsiny, mint egy nagyobbfajta gombostûfej, tehát ha földobják is fehér, ha leesik is fehér, s éppen ebben különbözik a tyúktojástól.

A kolibri a természetnek csupán dísztárgya, az ember sem lovaglásra nem használhatja, sem bõrébõl bakancsot nem gyárthat, szõrét a szûcs föl nem dolgozhatja, egyetlen haszna az, hogy kitömése után természetrajzi múzeumokban kiállítják, s ott gyönyörködünk benne, de elvégre ez is haszon, ha meggondoljuk, hogy némely embernek még ennyi hasznát se vesszük.

A kolibri neve indián eredetû, magyar neve nincsen, ami sajnálatos fogyatékossága a magyar nyelvnek, s egy elkövetkezendõ nyelvzsenire vár a kolibri magyar nevének megalkotása, s annak leleményességétõl és ízlésétõl függ, hogy a kolibrit magyarul a csalogány szó mintájára kicsigénynek, vagy netán kis röpke mitugroncnak, vagy netalántán - színei alapján - piroscsagos zöldkékenynek, esetleg amerikai röpparánynak fogják-e nevezni.

A kolibri életkora, mivel a termete is igen kicsi, szintén kicsi, pontosan még nem lehetett megállapítani, de mindenesetre kisebb, mint a kolibri szeretné. Persze, még ekkora életkort is csak neki kedvezõ, tehát direkt dél-amerikai viszonyok közt ér el, életkora nálunk még jóval kisebb, jégszekrényben, sósavban vagy forró vízben még ennél is kisebb lenne.
  ohkisleany, 16:08 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany



ami akár össze is köthet :)))
  ohkisleany, 13:31 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany



[
  ohkisleany, 13:28 Itt megírhatod a véleményed ohkisleany



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.