CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ohkisleany naplja

  2009. jnius 12., pntek Nekem tetszik!
0  
csiga "nagyasszony""!!!!

de legalább nem a saját hülyeségeimet akarom rákényszeríteni másokra !!!!

:)))
  ohkisleany, 20:42 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

.........................................................................
  ohkisleany, 20:31 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
na...népmûvelõ leszek lassan:)))

parasztmérnök létemre:)))

Tudod, hogy nincs bocsánat
Tudod, hogy nincs bocsánat,
hiába hát a bánat.
Légy, ami lennél: férfi.
A fû kinõ utánad.

A bûn az nem lesz könnyebb,
hiába hull a könnyed.
Hogy bizonyság vagy erre,
legalább azt köszönjed.

Ne vádolj, ne fogadkozz,
ne légy komisz magadhoz,
ne hódolj és ne hódits,
ne csatlakozz a hadhoz.

Maradj fölöslegesnek,
a titkokat ne lesd meg.
S ezt az emberiséget,
hisz ember vagy, ne vesd meg.

Emlékezz, hogy hörögtél
s hiába könyörögtél.
Hamis tanúvá lettél
saját igaz pörödnél.

Atyát hivtál elesten,
embert, ha nincsen isten.
S romlott kölkökre leltél
pszichoanalizisben.

Hittél a könnyü szóknak,
fizetett pártfogóknak
s lásd, soha, soha senki
nem mondta, hogy te jó vagy.

Megcsaltak, úgy szerettek,
csaltál s igy nem szerethetsz.
Most hát a töltött fegyvert
szoritsd üres szivedhez.

Vagy vess el minden elvet
s még remélj hû szerelmet,
hisz mint a kutya hinnél
abban, ki bízna benned.

nem szerelmes vers ...
J.A .írta I.Gy-nak

Kaláka meg megzenésítette

az ego -mat meg megérintette:))))
  ohkisleany, 20:24 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


és szólt a Hegy

.



  ohkisleany, 16:19 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
mert nagyon szép..és talán másoknak is tetszik..



ÉS SZÓLT A SZÓ

És szólt a hegy:
- Ha alvó kõ leszek,
hogy felébredjek,
kezedbe veszel-e?

És szólt a Nap:
- Ha már nappal leszek,
hogy megvirradjak, szemed
fölnyitod-e?

S a csillag szólt:
- Ha már csak fény leszek,
szemhéjad alá, látni
elrejtesz-e?

És szólt a tó:
- Ha tûz gyöngye leszek,
egy fûszál sóhajában
meghallasz-e?

És szólt a szó:
- Ha kucorgó fény leszek,
a szájad szélén, hogy megláss,
egyetlenegyszer kimondasz-e?!

.
  ohkisleany, 16:04 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
...)))



véletlen :)))

.
  ohkisleany, 15:52 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
fura dolgok jutnak eszembe...

akarat...véletlen...

mondj egy akaratot, amit nem gyõzött le a véletlen...

.
  ohkisleany, 15:45 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


ez meg , olyan emberi :)))
  ohkisleany, 15:33 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



légyszem...
.
  ohkisleany, 15:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

copyright by Nagy Lajos :)))

A LÉGY

A légy a legszemtelenebb állat, amit, mivel a természetben, vagy legalábbis a természetrajzban mindennek megvan a magyarázata, bizonyára szerénységbõl tesz, tudván, hogy szemesnek áll a világ. A légy elõfordul a nagyobb városokban is, de leginkább mégis falun található, ahol is elõszeretettel üt tanyát a békés lakosok orrahegyén. Amikor a légy valamely békés lakos orrahegyén tanyát üt, egy másik békés lakos ököllel rá szokott ütni az illetõ békés lakos orrára; a légy az ütés elõtt kényelmesen elszáll ugyan, de a békés lakos orra vére megered, amire illik azt mondani neki, szegénynek, hogy:

- Pardon, egy légy volt!

A légy egész télen át megdögölve heverészik a deszkák és falak repedéseiben, de tavasszal újra kikel a kis sárgásfehér légytojásból, és vígan zümmög. A zümmögést illetõleg a legyeket négy csoportra oszthatjuk, úgymint szoprán, tenor, bariton és basszus legyekre. Vannak azonban olyan legyek is, amelyek nem zümmögnek, hanem csípnek - ezekre szokták mondogatni az okos emberek, hogy aszongya: amelyik kutya ugat, az nem harap.

A lónak négy lába van, mégis botlik, de a légynek hat lába van, ami oly sok, hogy a légynél a botlás ki van zárva. A légynek azonfölül még szárnya is van, amivel részint repülni, részint járni, részint aludni szokott, mivelhogy, miként a kutya nem ugathat a farka nélkül, a légy sem alhatik a szárnya nélkül.

A légy tápláléka a tej, cukor és kenyérmorzsa, de legjobban szereti az úgynevezett légyfogót, ez a fõ tápláléka. Ahol légyfogót nem raknak ki a békés lakosok az asztalra, ott a legyek csakhamar kipusztulnak a táplálék hiánya miatt.

Némely természetbúvár állítása szerint vannak árdrágító és uzsoraüzlettel foglalkozó legyek is. Azon természetbúvárok, akik ezt állítják, nem látták ugyan, hogy a légy valamit árult volna, vagy valamely más léggyel kölcsönüzletet kötött volna, de igenis látták, amint a légy a két elsõ lábát, ami megfelel az öreg kereskedõk kezeinek, kinyújtotta és megelégedetten dörzsölte, ami csakis úgy lehetséges, hogy valamit igen drágán eladott, vagy nagy kamatra pénzt kölcsönzött.

Vannak szerelmes természetû legyek, amelyek szép asszonyok körül legyeskednek.

A légy élete igen viszontagságos és veszélyes. Ritkán is ér meg a légy magas életkort. Küzdenie kell a hideggel, meleggel és légycsapóval. Néha, gonosz emberek, egy csapásra hetet is agyonütnek belõlük. Amelyik légy azonban ügyes, és elkerüli a veszedelmeket, az egy egész évig is elél, és végül is aggkori levesbe hullással végzi be tartalmas életét.

  ohkisleany, 15:26 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


rám szállt, és nem bírom kiírtani az érintését sem

...zöld döglégy

na, ez az amit utálok, a többit, csak gyûlölöm...

.
  ohkisleany, 15:11 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
más...

tegnap késõ délután, ilyenben gyönyörködhettünk :)))




kettõs szivárvány :)))
  ohkisleany, 9:14 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
copyright by Nagy Lajos

..mert hála Istennek, van aki meg is érti, amit olvas :)))

A MILLIOMOS-ÁLLAT
A NAGY "BREHM" ÚJ KÖTETÉBÕL

A milliomos-állat, röviden milliomos, igen elterjedt állatfaj, bár nem szapora. Föltalálható a föld bármely részén, tehát Budapesten is. Átmenet az ember, röviden szegény ember és a gorilla közt, habár külsõ tulajdonságaiban, úgy mint testalkat, arckifejezés, öltözködés, túl is szárnyalja a szegény embert, viszont lelki tulajdonságaiban mélyen a gorilla, sõt hiéna alatt áll. A legváltozatosabb típusok találhatók köztük, igen gyakran a középtermetû, holdvilágképû, cvikkeres, hájas hasú milliomos. Pofájába vastag szivar dugva, drága bõrkarosszékben ül, cvikkerén át szúró tekintet tûz a vele beszélõ szegény emberre, rögtön felismeri annak munkaviselt arcáról, reszketeg hangjáról és használt ruhájáról, hogy az nem milliomos, és vadállati inger lepi meg, hogy rávesse magát, és felfalja. De ezt mégsem teszi, nem is szabad tennie, mert a milliomosok országonként megállapodtak egymással, s ezt a megállapodást írásba is foglalták, ez az úgynevezett Büntetõ Törvénykönyv, hogy a szegény embert sem szabad megenni, mert egyrészt gyümölcsözõleg lehet használni, másrészt válogatott kínok közt lehet egész életén át sanyargatni. Meg aztán a milliomos azért sem eszi meg a szegény embert, mert jól van lakva, mindig jól van lakva, finom húsokat eszik, habos tortákat, sajtot sokat és drágát, és ebéd után nagyon szidja a szegény embert, hogy mért olyan disznó, hogy száraz kenyérhéjon kívül még krumplit is eszik. És amikor látja, hogy a szegény ember megijed ugyan, de belül nem ad neki igazat, iskolákat alapíttat, ahol a szegény embert arra tanítják, hogy egyrészt isten megbünteti azt, aki jól táplálkozik, másrészt a jó táplálkozástól az ember megbetegszik. Este aztán színházba vagy orfeumba megy a milliomos, és igen jól mulat azon, hogy a fent említett tanítást a szegény ember elhiszi. Dél és este között igen komplikált terveket eszel ki a milliomos, hogy hogyan lehetne a szegény emberek átlagos élettartamát leszállítani, életüknek úgynevezett szenvedéseit szaporítani, és sírásukat legalább úgy kicifrázni, mint 36. Rácz Laci a gyerevelemakáclombosfalumbát.

A milliomos, ha meglát egy borzasztóan szegény embert, aki olyan szegény, hogy már röhög a saját szegénységén, annak "fogja, szegény ember!" kiáltással ad egy forintot, ez az úgynevezett csalétek, amellyel a többi szegény embert más szegény emberek által kis fizetésért ásott vermekbe ugratja.

A milliomosok szép palotákban laknak, amelyekben nyáron nagyon hideg van, télen nagyon meleg van, amelyek pompás bútorokkal vannak berendezve, remek képek, szobrok találhatók a palotákban és sok könyv. Este elalvás elõtt a milliomos kivesz a könyvszekrénybõl egy verseskönyvet, és egy óra hosszat elgyönyörködik azon, hogy a költõ azért a sok versért alig kapott pár korona honoráriumot. Ez az úgynevezett mûélvezet. A paloták fényét nagyban emeli az a körülmény, hogy a szomszédságukban pincelakásokban harminc szegény ember alszik egymás hegyén-hátán, a pincének csak egy kis ablaka van, amelyen át a szegény emberek az égre üvöltenek. Ez az úgynevezett háttér, mely a milliomos életének szépségét és boldogságát nagyban emeli.

A milliomos nemi élete nem egészen szabad, mint például a vadállatoké, hanem úgynevezett erkölcsi alapokon nyugszik, ami abból áll, hogy a milliomosnak van felesége, aki egy másik milliomos szeretõje, van szeretõje, aki egy másik milliomos felesége, van barátnõje, aki egy szegény ember lánya, fene a pofáját, és van lánya, aki a házitanító szeretõje, mindennek erkölcsi tartalmat az ad, hogy a szegény embert régen, ha szeretõje volt, a milliomosok más szegény emberekkel elégettették, ma ellenben, ha szeretõje van, csupán kipellengérezik, bezáratják, állásából elbocsátják.

A milliomos élete egészen haláláig tart, igen nehezen halnak meg, legtöbbnyire amiatt való bánatukban, hogy a munkabérek nagyon magasak. Sokan közülük életük utolsó éveit az úgynevezett Schwartzerben mulatják át, plemplem, míg utódaik ezzel szemben a Frimben ütik fel kedvenc tanyájukat.
  ohkisleany, 9:02 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. jnius 11., cstrtk Nekem tetszik!
0  
hársvirág-illatú jó éjt :)))

neked is :)))


  ohkisleany, 21:01 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
természet alkotta mandala :)))


  ohkisleany, 20:45 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
kígyóbûvölõ legyek...vagy...vadakat terelõ juhász...


  ohkisleany, 19:14 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
copyright by Nagy Lajos

A KÍGYÓ

A kígyó borzasztó hosszú állat, hosszabb a legrövidebb öntözõcsõnél is. Elõfordul mind az öt világrészben, mezõkön, kövecses-homokos földeken, erdõben és a patikák címtábláin, leginkább azonban mégis a szép nõi kebleken, sõt a jóbarátok keblén is, ez az utóbbi fajta azonban igen beteges és gyenge, amiért is a jóbarát azt a keblén melengeti.

A kígyó igen buta állat, ezért a hüllõk közé sorozzák. Lábait illetõleg nyomorék, egy lába sincsen, és ezért hason mászik, ami különben alázatos természetére is vall. Legnagyobb kígyó az óriáskígyó, ez születésekor még óriási kicsiny ugyan, de késõbb napról napra hosszabb lesz, míg végre akkorára nõ, hogy ha akkor a farkára állna és fölegyenesedne, pont akkora lenne, mint egy óriás.

Igen nagy és veszedelmes kígyó még a csörgõkígyó. Ennek méregfogai vannak, harapása halálos, miért is a farka végén kis lemezeket hord, amikkel menet közben csörög, figyelmeztetvén az embereket, hogy jön, fussanak el, mert különben baj lesz. Persze, aki süket, az könnyen megjárhatja, ezért nem jó süketnek lenni!

Aztán igen helyre pörge kis kígyó a vipera. Ez minden jó magyar ember szívének kedves kígyója, mert idegen származása dacára is szívesen idõzik magyar földön, például a pilisi hegyekben, ahol a svábokat meg-megcsípi néha. A vipera által harapott seb is lehet halálos, célszerû a sebet kiégetni, vagy, ha a vipera egy szép leány képét csípi meg, kiszívni, sõt ez az eljárás elõzetes védekezésül is helyes (lásd: profilaxis), azaz a mondott csinos képet lehet kígyócsípés nélkül is elõre kiszívni, de csak egy kicsit, nehogy nevezettet a mamája a leendõ kígyómarás helyén megpofozza.

Mulatságos látvány a pápaszemes kígyó, akit egyszer szürke hályog ellen operáltak, azóta pápaszemet hord, és rossz kedve van. Az emberi életben is szerepel, mint anyós.

Mint minden élõlény, a kígyó is örül a tavasznak, mégpedig annyira, hogy ilyenkor örömében kibújik a bõrébõl.

Az óriáskígyót különösen az életunt tyúkok szeretik, egy ilyen életunt tyúk kimegy az erdõre, és addig vár, míg jön egy óriáskígyó, aki mikor meglátja a tyúkot, annyira elcsodálkozik azon a buta tyúkon, hogy kitátja a száját, és az tátva marad. Most a tyúk "egy életem, egy halálom!" kiáltással beleugrik a kígyó szájába, s mivel a kígyó ijedtében becsukja a száját, a tyúk megfullad. A kígyó most "amit fõztél, edd is meg!" meggondolással elkezdi nyelni a tyúkot, s mivel aznap még úgysem evett, egyúttal táplálkozik is általa.

Nevezetesek még a kígyóbûvölõk. Ezek cirkuszban és orfeumban mutogatják magukat. Kihoznak egy nagy kígyót, azt kissé felemelik, és hogy el ne dõljön, megtámasztják. A kígyó kíváncsian várja, hogy mi fog ebbõl kisülni, és közben mereven bámulja az artistát, akit ez a tekintet, mivel nagy fene kígyóról van szó, valósággal megbûvöl, szíve dobog, térde inog, ajka reszket, és ijedtében mindenféle marhaságot csinál, ami az úgynevezett kígyóbûvölés, más szóval "jaj, de unalmas az élet!"

Jeles kígyók még: a repülõ kígyó, a budai sikló, a rája, a lazac és a vízi göreb. Érdekes lenne még egy kis rövid sárga kígyó lila kecskeszakállal.

A kígyó életkora egy naptól tíz-tizenkét évig terjed, mindig attól függ, hogy a bennszülöttek mikor verik agyon. Húsát kiköpik, de bõrébõl szép pénztárcákat csinálnak, amit nagy elõszeretettel lopnak az emberek. A nagy kígyók a fiatal kígyókat, ha nagyon pajkosak, azzal fenyegetik, hogy vigyázz, mert jön a bõrkereskedõ bácsi!


  ohkisleany, 19:00 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. jnius 10., szerda Nekem tetszik!
0  



harmonikus éjszakát:)))

érzed az illatokat? :)))
  ohkisleany, 21:37 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
annyira boldog vagyok, hogy semmi nem jut eszembe , magamtól :)))))))))))


csak egy jó-illatú kép keresése :)))
  ohkisleany, 21:26 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

EKKKKKKKOOOOOORRRRRAAAA jókedvem van :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))


  ohkisleany, 21:04 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
copyright by Nagy Lajos...:)))

A TYÚK

A tyúk egy madár. Több tyúk több madár. Mint ilyen tehát ellentéte a kutyának, amit a neve is mutat: a tyuk, kuty-a. A tyúk a jómadarak közé tartozik, mert tojást ad. Illetve nem adja a tojást, hanem elveszik tõle, ami azonban a rántotta szempontjából mindegy.

A hím tyúkot kakasnak hívják, a nõstény kakast azonban nem hívják tyúknak. A tehetségtelen kakast kappannak nevezik. A fiatal tyúknak becézõ neve jérce, de ezen a néven csak akkor szokták becézni - nézetem szerint késõn -, amikor már levágták, és a húsát eszik, úgyhogy szegény tyúknak a becézésben már semmi öröme nincsen. Tyúknak Pesten a nõt nevezik, ami a városiaknak a falusi dolgokban való járatlansága miatt van így, ugyanolyan tévedés tehát, mint amikor a városi ember a búzát kukoricának nézi. Vannak aztán még olyan különös egzotikus élõlények is, akik a tyúkot tiknak, a tyúktojást pedig tikmonynak mondják, a pesti tyúkot pedig tubicámnak, galambomnak, sõt tésasszonynak - ezeket viszont mi kisgazdapárti képviselõknek mondjuk.

Az egész kicsi tyúkot csibének nevezik; a csibe úgy jön létre, hogy kikel, azaz egyszerûen kijön a tojásból. Hogy hogyan megy bele a tojásba, az rejtély. Olyan rejtély, mint volt hosszú idõn át az, hogy mi volt elõbb, tyúk-e vagy tojás. Ez csak volt rejtély azokban a régi sötét idõkben, amikor az emberek olyasmiket találtak ki, hogy a föld gömbölyû és forog (de majdnem el is égették õket!), ma azonban a fölvilágosodás, sõt a keresztény kurzus korában tudjuk, hogy isten elõbb a tyúkot kellett, hogy teremtse, tojás csak azután lett, miután a tyúk tojt.

Különféle fajta és különféle nagyságú tyúkok vannak, a kendermagos tyúk azonban mindig pontosan olyan magos, mint a kender.

A tyúk, ha tojásait megtojta, akkor kotlik, ami abban áll, hogy tojásait ki akarja kelteni, s ez óhajának különféle jelekkel ad kifejezést. Ez a kotlik igen szép szó, ezért egy népszerû közmondásban is szerepel, amely közmondás, annak a mintájára, hogy "a lónak négy lába van, mégis botlik", így szól: "A tyúknak két lába van, mégis kotlik."

A tyúk búzaszemet, kukoricát, kendert és általában kis magvakat eszik, szóval igen jól él, számos ember példát vehetne róla; hogy némelyek itt Pesten mostanában mégsem vesznek róla példát, arról már én nem tehetek.

A kakas hangos kedélynyilvánítását kukorékolásnak nevezik, a tyúkét pedig kodácsolásnak. A kakas kukorékolásáról azt mondják, hogy a hajnalt jelenti. Mostanában a természetkutatók sok kodácsolást figyelhettek meg, de kukorékolást aligha.


  ohkisleany, 20:54 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. jnius 9., kedd Nekem tetszik!
0  


levendula- illatú jó éjt:)))
  ohkisleany, 21:31 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Bella István
Falevélen talált sanzon

Igen, és egyszer meghalok,
és nem leszek, csak puszta név,
vagy az se, falevélvacok
résekbõl egy szín visszanéz,

nem látja ember, se madár,
te sem, pedig mondom: „vagyok”,
– bár torkom sincs, s hangom akár
a nincsbe hulló csillagok

elég a lombbal, mielõtt
szólhatnék… Fû, hamu dadog.
Simítsd meg majd a levegõt
testeddel, s tudd, hogy az vagyok.
  ohkisleany, 21:28 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


nagyon szép éjt:)))
  ohkisleany, 21:18 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

a festõtõl kérdezte meg és adta tovább, a következõ mondatot:
- "Mikor van készen a mû, az alkotás, a festmény?"
- "Amikor beáll a csend."
  ohkisleany, 21:11 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
ez pedig, egy szerelem mandala :)))


  ohkisleany, 20:55 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
az alábbi vers :

JÓZSEF ATTILA : ÓDA

/részlet /

ilyen szépet...még Te sem tudnál írni :)))

meg ráadásul, igaz is :)))
  ohkisleany, 20:52 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 19:57 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
ez , CSAK NEKED, senki másnak :)))

Szeretlek, mint anyját a gyermek,
mint mélyüket a hallgatag vermek,
szeretlek, mint a fényt a termek,
mint lángot a lélek, test a nyugalmat!
Szeretlek, mint élni szeretnek
halandók, amíg meg nem halnak.

Minden mosolyod, mozdulatod, szavad,
õrzöm, mint hulló tárgyakat a föld.
Elmémbe, mint a fémbe a savak,
ösztöneimmel belemartalak,
te kedves, szép alak,
lényed ott minden lényeget kitölt.

A pillanatok zörögve elvonulnak,
de te némán ülsz fülemben.
Csillagok gyúlnak és lehullnak,
de te megálltál szememben.
Ízed, miként a barlangban a csend,
számban kihûlve leng
s a vizes poháron kezed,
rajta a finom erezet,
föl-földereng.

  ohkisleany, 19:47 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. jnius 8., htf Nekem tetszik!
0  
A csend az örökkévalóság, mert az örökkévalóságban csend van, mely a nyugalom és béke harmóniájának boldogsága. A csend az örökkévalóságot betöltõ tökéletes boldogság.



csendes éjt :)))
  ohkisleany, 20:46 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.