CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. prilis 19.   pntek   Emma, Gerold, Kocsrd, Kun, Malvin, Timon   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ohkisleany naplja

  2009. mjus 1., pntek Nekem tetszik!
0  

ez Neked,hogy jobban megérts :))

„Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsõvel és nagyítóval, a csillagok, felhõk és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Õt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben, azokban a pillanatokban, mikor csodálkozva pillantunk fel, valamit értünk, amit az elébb, az élet sivatagjai és szakadékai között vándorolva, nem értettünk. Ez a pillanat, mikor egyszerû és világos lesz valami, ami az elébb homályos és érthetetlen volt, ez a pillanat, mikor fölénk hajol Isten.”

Márai Sándor
  ohkisleany, 21:57 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
köszi Dudka:)))megnyugodtam,ha valóban úgy van...akkor csak bulvárhír volt????akkor meg szemétség!!!!!
  ohkisleany, 20:19 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
pedig olyan szépeket szerettem volna írni..de már ezek után nem tudok...:(
  ohkisleany, 18:04 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
MOST HALLOTTAM A HÍRT!!!!FELGYÚJTOTTÁK A PAKSI ÁLLATMENHELYET!!!!!!

450 KUTYA VESZETT ODA!!!!

A MOCSOK ANNYIRA TUTIRA MENT ,HOGY A MENHELY KÚTJÁBÓL A VIZET KISZÍVATTYÚZTA !!!!

HOL ÉLÜNK EMBEREK????

EMBEREK????

EMBEREK!!!!!!!!
  ohkisleany, 18:01 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 8:54 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

Franciaországban 1561 óta május 1-jén tartják a gyöngyvirág ünnepét (fête du muguet), mivel IX. Károly ekkor tette hivatalos aktussá azt a néphagyományt, amely szerint az ezen a napon ajándékba adott gyöngyvirágszál szerencsét hoz.

Legyen szerencséd :)))

  ohkisleany, 8:52 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 30., cstrtk Nekem tetszik!
0  
olyan ,mint Te?????


nincs....senki más :)))




  ohkisleany, 21:07 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
:))))
  ohkisleany, 19:30 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


izzik a galagonya...izzik a galagonya...:)))
  ohkisleany, 18:02 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



..a Skorpio .:)))
  ohkisleany, 17:55 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
A szenvedély embere
Zsázsa


Habitus: Életerõs, szívós, egészséges jegy. Ha mégis megbetegszel, akkor az rendszerint pszichés eredetû, ilyenkor életed egy területén képtelen vagy továbblépni.

Betegségre való hajlam: Nemi szervek betegségei, urológiai probléma, vastagbélprobléma, a húgyutak és a végbél betegségei.

Gyógynövénye: Galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin.

Felhasználási javaslat: A kökörcsinre homeopátiás szerként (Pulsatilla) számíthat,sz hurutos megbetegedések, fülgyulladás, kötõhártya-gyulladás esetén.

A Skorpióknak érdemes rebarbarát vadászniuk a piacon, nagyobb adagban fogyasztva ugyanis vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélmûködést. Ha unod már a teákat, próbáld ki a kínaiak gyógyhatású csemegéjét, az aszalt galagonyát! Finom, édes, és jót tesz a szívednek.

+1 tipp: Különleges csemegéje a zsázsacsíra, amellyel zöldsalátáid dúsíthatod. A töltött tojást ezúttal készítsd apróra vágott zsázsával (kis tejföllel, vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával fûszerezve)!
  ohkisleany, 17:52 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 13:47 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
áldott legyen a kezed, a neved

áldott legyen, aki ezt adta Neked

áldott legyen, Isten, a sorsom

megismerhettelek...
  ohkisleany, 13:19 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 29., szerda Nekem tetszik!
0  
esik...esik..esik...


  ohkisleany, 19:44 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


Toulouse Lautrec, a Moulin Rouge festõje

...a tánc világnapja, másként :)))

  ohkisleany, 17:33 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



ez lett belõle, jéggel keverve :(((
  ohkisleany, 15:51 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


végre esik az esõ :)))

nagy a madarak öröme:)))

/enyém is,leporolja az autót :)))/
  ohkisleany, 13:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


orvosi szappanfû
  ohkisleany, 13:14 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Az egészség embere
Áfonya


Habitus: Szívesen vitatkozol, sõt, gyakran szembeszállsz beszélgetõpartnereiddel. Gyakran felhalmozod a problémákat, hogy ne kelljen szembenézned velük.

Betegségre való hajlam: Vese- és hólyagpanaszok, a test elsavasodása, cukorbetegség, bõrbetegség, a test lesoványodása.

Gyógynövény: Szappanfû, palástfû, aloé vera.

Felhasználási javaslat: Az egész szervezeted erõsítik az aloévera-készítmények (tea, kapszula, zselés csemege). Az aloévera-krém kiváló a sebek megszüntetésében, pikkelysömör, akné, övsömör ellen.

Görcsoldó hatása miatt idõnként érdemes palástfûteát kortyolnod, mert a húgyhólyagpanaszokat enyhíti. Enyhe vizelethajtó a szappanfû teája (ehhez 3 dl forró vízzel leforráz 1 tk. növényt, majd 8-10 perc elteltével leszûri, és fogyaszthatja.)

+1 tipp

A hólyaggyulladás kiváló megelõzõ növénye a vörös áfonya. Áfonyalé kapható a bioboltokban, és a fagyasztott gyümölcs is ugyanolyan hatással bír.

a Mérleg :)))
  ohkisleany, 13:10 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


ember formájú kapubálvány
  ohkisleany, 8:30 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
végre tudom...:)))...amit csak sejtettem...:)))

Hol hagy, aki faképnél hagy?„Faképnél hagyjuk – mondjuk, ha valakit váratlanul, szó nélkül ott hagyunk valahol. Honnan ered ez a mondás, tulajdonképpen milyen képnél hagyjuk ott az illetõt?”

Mint szólások és közmondások értelmezésénél rendesen, most is O. Nagy Gábor örökbecsû gyûjteménye, a Mi fán terem? címû könyv segít a fakép utáni nyomozásban.

A fakép a régi magyar nyelvben faszobrot, fabálványt jelentett. De hol is volt õseinknek faszobra a mindennapokban, ahol ott lehetett hagyni õket? Hiszen magánházaknál nemigen akadt faragott szobor. A válasz: a míves, faragott kapuk sokszor emberalakot mintáztak, ezt is nevezték faképnek, kapubálványnak.

Akit tehát faképnél hagytak, azt a kapu mellett állva hagyták. Ennek két példája van. Az egyik, amikor a vendég olyan sietve távozik a háztól, hogy az õt a kapuig kísérõ házigazdát további beszélgetés nélkül otthagyja a kapufélfánál.

A másik példa, amikor faluhelyen a szerelmes lány minden este a kapuban várja udvarlóját, ott találkozgatnak. Ha a csélcsap ifjú többé nem keresi fel a leányt, az feleslegesen álldogál esténként a kapufélfa mellett, ott hagyták a faképnél, hadd várjon hiába.

...hogy ezt tettem volna?...nem is...:)
  ohkisleany, 8:24 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 28., kedd Nekem tetszik!
0  
ne kiabálj:)))
  ohkisleany, 15:33 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 27., htf Nekem tetszik!
0  



...))))csak megtisztelte a Zsuzsit )))
  ohkisleany, 15:27 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Szûz: VIII. 24. - IX. 22.

A testére figyelõ ember
Kontyvirág



Habitus: Biztonságérzetednek és nyugalmadnak elengedhetetlen feltétele a rendezett magánélet, a megnyugtató anyagi helyzet és egy biztonságos állás.

Betegségre való hajlam: Emésztõrendszeri, valamint idegrendszeri betegségek.

Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér.

Felhasználási javaslat: Fürdõd úgy készítsd el, hogy kamillát, levendulát és macskagyökeret összecsomagolsz egy kis gézbe, és ezt tartod a vízcsap alá, amikor teleengeded a kádat. A kontyvirágot mint homeopátiás szert (Arum triphyllum) érdemes használnod, amikor makacs rekedtség jelentkezik.

+1 tipp

Ha a sok stressz miatt nehezen tudsz elaludni, igyál 1 csésze forró tejet, amelybe 1 tk. mézet kevertsz (Ha nem szereted a tejet, a méz önmagában is segít az álmatlanság elûzésében.)
  ohkisleany, 14:48 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 26., vasrnap Nekem tetszik!
0  
most lehet gondolkodni ...kicsit hosszú..de megéri...

Az igazság pillanata

Ötven vers és az európai fõvárosok ismerete - jelölte példákkal a Professzorok Batthyány Körének elnöke egy minapi tévémûsorban, milyen kritériumoknak kellene megfelelnie egy kompetens érettségizõnek. Amiben persze nem maguk a kívánalmak az igazán érdekesek - habár e sorok írója valószínûleg negyedszázaddal ezelõtt, maturálván se tudott volna ennyi verset fejbõl elszavalni -, hanem az elv, amelyet a példa illusztrált. Jelesül, hogy a mostani oktatási kormányzat legfõbb hibája, hogy mindent fenekestül felforgatott, eltörölte a magyar oktatás hagyományos értékeit. Legfõbb ideje hát visszatérni az alapokhoz, a régi módszerekhez.

N. Kósa Judit

Világos, hogy Náray-Szabó Gábor a közvélekedést öntötte példákba. Régen minden jobb volt: diákjaink versenyeket nyertek, egyetemeink elitet képeztek, a gyerek nem verte a tanárt. Ma már nincs így. Igaz, most tizennyolc éves korig tart a tankötelezettség, a nehezebb eseteket sem lehet útközben elveszteni, és nem is rejti el õket szem elõl a kötelezõ foglalkoztatás.

Tömegek érettségiznek és mennek tovább az állami finanszírozású felsõoktatásba, csak bírja paddal az egyetem. És kétségtelen, nem hogy ötven memoritert, de olykor azt sem tudják, ki írta a Szózatot. Ami akkor is védhetetlen, ha egyébként bármikor kidobja a Google.

Négy évvel ezelõtt azt bizonygattuk e lapokon, hogy a felsõoktatás bolognai rendszer szerinti átalakítása éppen erre a problémára hozhat némi gyógyírt. Az elsõ három év alapokat ad, a középiskolában megtanultakat izmosítja (pótolja), aztán a mesterképzés alatt lehet elmélyedni egy-egy részterületben.

Mindez arra is lehetõséget nyújt, hogy ki-ki a vágyott tudományban valamelyest elmélyülve válassza ki, mi érdekli igazán, esetleg némi plusztudással felvértezve jöjjön rá, hogy ideje munka után nézni. Ami persze - ez már a rendszer bevezetése elõtt is világos volt - csak akkor mûködhet, ha az intézmények elfogadják a döntéshozók érvelését, s az oktatási rendszerüket tantárgyakra lebontva is hozzáigazítják ehhez az egészen másféle egyetemideálhoz.

Nos, ma már elmondhatjuk, hogy éppen itt bicsaklott meg a bolognai folyamat. Hiába, hogy 1999-ben eldõlt, lesz új rend, és azt 2005-ben be is vezették, három éve nagyjából-egészében mindenki ugyanazt csinálja, amit korábban. Egyrészt, mert a tapasztalat azt mutatja, itt kormányzati ciklusonként mindent elölrõl kezdenek, úgyis jön a következõ ukáz.

Másrészt, mert húsz-harminc éve is ezt és így tanítottuk, ha akkor jó volt, most sem lehet benne hiba. Ennek eredményeként pedig az lett, ami: az alapképzett egyetemistává avanzsált korábbi mûszaki fõiskolások például BA-vel is kapósak a munkaerõpiacon, a gyorstalpalóra fogott bölcsészek meg most jönnek rá, hogy rengeteg mindent tömtek a fejükbe, de végzettségük szinte semmire sem jogosít.

Hároméves munkával a magyar felsõoktatás tehát bebizonyította, hogy alapos reformra szorul. Talán most már neki is kéne fogni.

  ohkisleany, 18:02 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


kamilla, vagy orvosi székfû :)))

nemcsak oroszlánoknak :)))
  ohkisleany, 17:52 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


õ a lestyán, a másik kettõt meg mindenki ismeri:)))
  ohkisleany, 17:43 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
A bõséges fogyasztás embere
Fagyöngy


Habitusa: Nehezen viseled, ha útirányt kell változtatnod, és gyakran hiúságod miatt benne maradsz abban a helyzetben, amelyrõl tudod, hogy kudarcra van ítélve.

Betegségre való hajlam: Szív- és keringési, valamint gerincbetegség, hátprobléma.

Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán.

Felhasználási javaslat: A vérnyomáscsökkentõ fagyöngy jót tesz, de a szedésrõl mindenképpen tudjon az orvosod is! Ihatod kúraszerûen 6 hétig teában. Ekkor 3 héten át napi 3 csészével fogyassz, 2 héten keresztül 2 csészével, az utolsó héten csak 1 csészével.

Ha a szív- és keringési panaszok vizesedéssel járnak, fûszerezz többet lestyánnal. Az egyedi ízû gyógynövény remek vizelethajtó.

Napi 1-2 csésze kamillatea elfogyasztásával a fájdalomcsillapítók egy részének gyomorkárosító hatását is csökkentheted.

+1 tipp

A fagyöngy ágait õsz vége felé gyûjtsed be, válaszd le a szemeket, kiterítve hagyd megszáradni árnyékos helyen, majd tördeld apró darabokra, végül üvegedénybe rakd el

az Oroszlán :)))
  ohkisleany, 17:40 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
azt gondoltam, fáradhatatlan vagyok...

koránt sincs ez így...


  ohkisleany, 17:36 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 25., szombat Nekem tetszik!
0  
na....ez:)))

szangvinikus
indulatos, heves vérmérsékletû
  ohkisleany, 17:51 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.