CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



ohkisleany naplja

  2009. prilis 28., kedd Nekem tetszik!
0  
ne kiabálj:)))
  ohkisleany, 15:33 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 27., htf Nekem tetszik!
0  



...))))csak megtisztelte a Zsuzsit )))
  ohkisleany, 15:27 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Szûz: VIII. 24. - IX. 22.

A testére figyelõ ember
Kontyvirág



Habitus: Biztonságérzetednek és nyugalmadnak elengedhetetlen feltétele a rendezett magánélet, a megnyugtató anyagi helyzet és egy biztonságos állás.

Betegségre való hajlam: Emésztõrendszeri, valamint idegrendszeri betegségek.

Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér.

Felhasználási javaslat: Fürdõd úgy készítsd el, hogy kamillát, levendulát és macskagyökeret összecsomagolsz egy kis gézbe, és ezt tartod a vízcsap alá, amikor teleengeded a kádat. A kontyvirágot mint homeopátiás szert (Arum triphyllum) érdemes használnod, amikor makacs rekedtség jelentkezik.

+1 tipp

Ha a sok stressz miatt nehezen tudsz elaludni, igyál 1 csésze forró tejet, amelybe 1 tk. mézet kevertsz (Ha nem szereted a tejet, a méz önmagában is segít az álmatlanság elûzésében.)
  ohkisleany, 14:48 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 26., vasrnap Nekem tetszik!
0  
most lehet gondolkodni ...kicsit hosszú..de megéri...

Az igazság pillanata

Ötven vers és az európai fõvárosok ismerete - jelölte példákkal a Professzorok Batthyány Körének elnöke egy minapi tévémûsorban, milyen kritériumoknak kellene megfelelnie egy kompetens érettségizõnek. Amiben persze nem maguk a kívánalmak az igazán érdekesek - habár e sorok írója valószínûleg negyedszázaddal ezelõtt, maturálván se tudott volna ennyi verset fejbõl elszavalni -, hanem az elv, amelyet a példa illusztrált. Jelesül, hogy a mostani oktatási kormányzat legfõbb hibája, hogy mindent fenekestül felforgatott, eltörölte a magyar oktatás hagyományos értékeit. Legfõbb ideje hát visszatérni az alapokhoz, a régi módszerekhez.

N. Kósa Judit

Világos, hogy Náray-Szabó Gábor a közvélekedést öntötte példákba. Régen minden jobb volt: diákjaink versenyeket nyertek, egyetemeink elitet képeztek, a gyerek nem verte a tanárt. Ma már nincs így. Igaz, most tizennyolc éves korig tart a tankötelezettség, a nehezebb eseteket sem lehet útközben elveszteni, és nem is rejti el õket szem elõl a kötelezõ foglalkoztatás.

Tömegek érettségiznek és mennek tovább az állami finanszírozású felsõoktatásba, csak bírja paddal az egyetem. És kétségtelen, nem hogy ötven memoritert, de olykor azt sem tudják, ki írta a Szózatot. Ami akkor is védhetetlen, ha egyébként bármikor kidobja a Google.

Négy évvel ezelõtt azt bizonygattuk e lapokon, hogy a felsõoktatás bolognai rendszer szerinti átalakítása éppen erre a problémára hozhat némi gyógyírt. Az elsõ három év alapokat ad, a középiskolában megtanultakat izmosítja (pótolja), aztán a mesterképzés alatt lehet elmélyedni egy-egy részterületben.

Mindez arra is lehetõséget nyújt, hogy ki-ki a vágyott tudományban valamelyest elmélyülve válassza ki, mi érdekli igazán, esetleg némi plusztudással felvértezve jöjjön rá, hogy ideje munka után nézni. Ami persze - ez már a rendszer bevezetése elõtt is világos volt - csak akkor mûködhet, ha az intézmények elfogadják a döntéshozók érvelését, s az oktatási rendszerüket tantárgyakra lebontva is hozzáigazítják ehhez az egészen másféle egyetemideálhoz.

Nos, ma már elmondhatjuk, hogy éppen itt bicsaklott meg a bolognai folyamat. Hiába, hogy 1999-ben eldõlt, lesz új rend, és azt 2005-ben be is vezették, három éve nagyjából-egészében mindenki ugyanazt csinálja, amit korábban. Egyrészt, mert a tapasztalat azt mutatja, itt kormányzati ciklusonként mindent elölrõl kezdenek, úgyis jön a következõ ukáz.

Másrészt, mert húsz-harminc éve is ezt és így tanítottuk, ha akkor jó volt, most sem lehet benne hiba. Ennek eredményeként pedig az lett, ami: az alapképzett egyetemistává avanzsált korábbi mûszaki fõiskolások például BA-vel is kapósak a munkaerõpiacon, a gyorstalpalóra fogott bölcsészek meg most jönnek rá, hogy rengeteg mindent tömtek a fejükbe, de végzettségük szinte semmire sem jogosít.

Hároméves munkával a magyar felsõoktatás tehát bebizonyította, hogy alapos reformra szorul. Talán most már neki is kéne fogni.

  ohkisleany, 18:02 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


kamilla, vagy orvosi székfû :)))

nemcsak oroszlánoknak :)))
  ohkisleany, 17:52 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


õ a lestyán, a másik kettõt meg mindenki ismeri:)))
  ohkisleany, 17:43 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
A bõséges fogyasztás embere
Fagyöngy


Habitusa: Nehezen viseled, ha útirányt kell változtatnod, és gyakran hiúságod miatt benne maradsz abban a helyzetben, amelyrõl tudod, hogy kudarcra van ítélve.

Betegségre való hajlam: Szív- és keringési, valamint gerincbetegség, hátprobléma.

Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán.

Felhasználási javaslat: A vérnyomáscsökkentõ fagyöngy jót tesz, de a szedésrõl mindenképpen tudjon az orvosod is! Ihatod kúraszerûen 6 hétig teában. Ekkor 3 héten át napi 3 csészével fogyassz, 2 héten keresztül 2 csészével, az utolsó héten csak 1 csészével.

Ha a szív- és keringési panaszok vizesedéssel járnak, fûszerezz többet lestyánnal. Az egyedi ízû gyógynövény remek vizelethajtó.

Napi 1-2 csésze kamillatea elfogyasztásával a fájdalomcsillapítók egy részének gyomorkárosító hatását is csökkentheted.

+1 tipp

A fagyöngy ágait õsz vége felé gyûjtsed be, válaszd le a szemeket, kiterítve hagyd megszáradni árnyékos helyen, majd tördeld apró darabokra, végül üvegedénybe rakd el

az Oroszlán :)))
  ohkisleany, 17:40 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
azt gondoltam, fáradhatatlan vagyok...

koránt sincs ez így...


  ohkisleany, 17:36 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 25., szombat Nekem tetszik!
0  
na....ez:)))

szangvinikus
indulatos, heves vérmérsékletû
  ohkisleany, 17:51 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
azt mondják rólam, szangvinikus vagyok...

de , ma NEM:)))

ma ,nyugodt, okos, pihenõs :)))


és nagyon................

ne légy kíváncsi :)))
  ohkisleany, 17:47 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 16:37 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Ikrek volt....ugorjunk :)))

Az érzelmek embere
Csalán


Habitus: Ha egy ügy mellett érzelmileg elkötelezed magad, képes vagy makacs kitartással küzdeni céljaidért, nagy meglepetést keltve ezzel környezetedben.

Betegségre való hajlam: Nõgyógyászati vagy urológiai problémák, gyomor, tüdõ, nyálkahártyák, vizesedésre való hajlam, szívpanaszok.

Gyógynövényei: Árvacsalán, zsálya.

Felhasználási javaslat:

Az illatos zsályatea különösen nõknek ajánlott, mert amellett, hogy serkenti a vérkeringést, enyhíti a menstruáció idején az erõs vérveszteséget.

A csalántea vizelethajtó hatása mellett megszünteti a kellemetlen nyákelválasztást, ha náthától szenvedsz. Most tavasszal kezdj 4 hetes kúrába, amelyet õsszel ismételj meg: reggel éhgyomorra, kortyonként igyál meg 1 csésze teát, további 2 csészényit pedig részletekben a nap folyamán. (Csészénként 1 púpozott tk. csalánt leforrázunk, fél percig állni hagyjuk, majd leszûrjük.)

+1 tipp

Különleges és egészséges levesbetétet kapsz, ha apróra vágott friss csalánt keversz a levestészta masszájába, majd a kis galuskákat sós vízben kifõzöd.

a Rák :)))
  ohkisleany, 16:23 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 24., pntek Nekem tetszik!
0  



lándzsás útifû
  ohkisleany, 8:53 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
A béke embere
Hárs


Habitus: Higgadt vagy és céltudatos. Véleményed határozott, amihez makacsul ragaszkodisz Békés vagy, de jobb nem kihozni a sodrodból.

Betegségre való hajlam: Torok, hörgõk, mandulák, pajzsmirigy, a táplálkozás betegségei, nyakszirtreuma.

Gyógynövény: Hárs, lándzsás útifû.

Felhasználási javaslat: A lándzsás útifû szirup segít köhögésnél és a tüdõ megbetegedéseinél is. A neves gyógynövényszakértõ, Maria Treben állítja, vértisztító hatását kihasználandó, minden étkezés elõtt ihatunk 1 evõkanálnyit belõle.

A népi gyógyászat õsi alapanyaga, a hársfa minden felsõ légúti betegségnél legyen kéznél! Ihatjod teában, naponta többször is, és érdemes hársfamézzel ízesíteni, hogy fokozzuk a hatást.

+1 tipp
Ha pajzsmirigy-problémáid jelentkeznek, használj jódozott sót az ételek készítésénél, és kipróbálhatod a japánok csemegéjét, az algát vagy algatablettát.

a Bika :)))
  ohkisleany, 8:49 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



Vidám, boldog névnapot :)))
  ohkisleany, 7:56 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 23., cstrtk Nekem tetszik!
0  
mi is a zse???
legkisebbem nevezte el így õket:)))

tán huszonéve:)))
  ohkisleany, 19:10 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


és ez ?

összebújtak a zsek:))))
  ohkisleany, 19:02 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


tudod mi ez?

zse:)))



  ohkisleany, 18:59 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 9:03 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 8:49 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
Gyógynövény horoszkóp

Az élet habzsolója
Gesztenye


Habitus: Nyugtalan ember vagy, akiknek az állandó optimizmusa hat a környezetére is. Becsületes vagy és remek a humorérzéked.

Betegségre való hajlam: A szervezet anyagcsere-folyamata lelassul, emiatt gyakori a máj és a méregtelenítõ szervek betegsége, emellett a csípõ és a combok problémája. A reuma is veszélyeztet.

Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginszeng, árnika.

Felhasználási javaslat: Emésztésed kiválóan serkenti a szerecsendió. Egy csipetnyit reszelve vagy õrölve gyakran tegyél levesekhez és burgonyás ételekhez!

Visszereid kezeld vadgesztenyekrémmel, és naponta fogyassz 1 tk. gesztenyemézet!

A ginszengtõl - ha reggel, éhgyomorra napi 1 ampullával fogyasztasz belõle - az anyagcseréd is jobban mûködik majd.

+1 tipp

Árnikát mindig tarts otthon homeopátiás szerként. Ha megsérülsz (akár csak a konyhában is elvágjod a kezed), rögtön vegyél be öt szem golyócskát (9 CH), és ezt még kétszer aznap! Gyorsabban fognak gyógyulni a sebeid.

a Nyilas :)))
  ohkisleany, 8:40 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 22., szerda Nekem tetszik!
0  
idõ ...végtelen ?

tér... végtelen ?

mi az, hogy végtelen ?

az ugyanaz,mint a semmi ?

  ohkisleany, 21:14 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany


maaaaaaaaaaaaaaaaaaaajd Tihanyban is megnézzük :)))
  ohkisleany, 20:32 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
A gyorsan élõ ember

gyógynövény horoszkóp:)))


Habitusa: Kíváncsi vagy, kicsit szétszórt, mindenhez hozzá tudsz szólni. Ki nem állhatod az unalmat, a tanulást soha nem hagyod abba.

Betegségre való hajlam: Légúti betegségek, váll-, karpanaszok, idegi zavarok, beszédproblémák.

Gyógynövényei: Levendula, borsikafû, citromfû.

Felhasználási javaslat: A levendula meg fog nyugtatni: a legkellemesebb gyógymód este elnyújtózni egy kád illatos levendula-habfürdõs vagy -fürdõolajos vízben.

Napi 1 csésze citromfûteától könnyebben visszatér a kedved. Klönösen jót tesz, ha hajlamos vagy herpeszre.

Köhögés, torokgyulladás esetén gõzölj ezzel a keverékkel: 1-1 ek. szurokfû és kakukkfû, 2 ek. kamillavirág. Ezt leforrázod, fölé hajolsz, és fejed letakaron fürdõlepedõvel.

+1 tipp

Savanykás, tejfölös ételekhez mindig tégy borsikafüvet (csombort), mert segíti az emésztést. Ha orvosod nem javasolja a túlzott fûszerezést, akkor is jót tesz bors helyett használva.

ikrek:) hm:)
  ohkisleany, 20:11 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 21., kedd Nekem tetszik!
0  


ez most éppen fehér takaró :)))
  ohkisleany, 19:47 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
imádom az erdõket :)))

s Te?

Ha erdõben jársz,
Nyisd ki a szíved,
A kanyargó ösvényen
Engedd szárnyalni hited.
Engedd, hogy az ágak
Hajadhoz érjenek,
Hogy a sötét mohák
Kezedhez férjenek.

Ha erdõben jársz,
Lélegezz mélyen,
Szívedbe vad félelem
Soha be ne térjen.
Hagyd, hogy a selymes fû
Virágot hordozzon,
Szemedben a büszke fény
Könnyekké omoljon.

Ha erdõben jársz,
Állj meg egy percre,
Mert minden egyes lépted
Oly nagyon kereste.
Telepedj meg hûen
Mélyzöld takaróján,
Hadd ölelje lelked
Örökre és némán.
  ohkisleany, 19:45 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
  2009. prilis 20., htf Nekem tetszik!
0  
tudod mi az álom?

tudat alatti képfûzér...na, csak szerintem ..:)))
  ohkisleany, 19:29 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany

  ohkisleany, 18:12 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
természetesen , boldog vagyok :)))
  ohkisleany, 17:07 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany
“Boldogság természetesen nincsen abban a lepárolható, csomagolható, címkézhetõ értelemben, mint ahogy a legtöbb ember elképzeli. Mintha csak be kellene menni egy gyógyszertárba, ahol adnak, három hatvanért, egy gyógyszert, s aztán nem fáj többé semmi. Mintha élne valahol egy nõ számára egy férfi, vagy egy férfi számára egy nõ, s ha egyszer találkoznak, nincs többé félreértés, sem önzés, sem harag, csak örök derû, állandó elégültség, jókedv és egészség. Mintha a boldogság más is lenne, mint vágy az elérhetetlen után! Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyûjtik a boldogság kellékeit - a hangya szorgalmával és a tigris ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni, közben. S errõl megfeledkeztek...

...természetesen

Márai Sándor
  ohkisleany, 17:06 Itt megrhatod a vlemnyed ohkisleany



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.