CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. március 29.   péntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Dioméd, Gerle   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



nemarika naplója

  2019. január 13., vasárnap Nekem tetszik!
3  


Forró csoki, ahogy én csinálom

2 l vĂ­z
15 dkg cukor /vagy valamilyen édesítõ/
1 ek. mézeskalács fûszer keverek /ha nincs õrölt fahéj + õrölt szegfûszeg/
2 púpos evõkanál kukoricaliszt
1 ek karobpor /ha világos 2 ek. / vagy kakaó

A vizet fölteszem forrni, közben a cukrot, fûszerkeveréket, kukoricalisztet, karobport egy kisebb edényben egy kevés vízzel összekeverem simára. Ha már forr a víz szûrön keresztül beleöntöm és addig fõzöm míg a habját el nem fõli. Végén, aki szereti tehet bele vaníliás cukrot is.

Keksz

20 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
5 dkg barna rizsliszt (vagy bármilyen liszt, csak összesen 25 dkg legyen)
25 dkg növényi margarin (szobahõmérsékletû)
10 dkg porcukor
1 csomag vaniliáscukor
késhegynyi szódabikarbóna
2 csomag pudingpor (lehet: csokis, vaníliás, epres stb.és akkor más színû lesz a keksz)

Anyagokat összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, kicsi szaggatóval kiszúrjuk. A tetejét villával enyhén megnyomjuk, vagy a szaggatóval csikókat vágunk rá díszítésnek. Tepsibe rakjuk 200 fokon 15-20-percig sütjük. Mikor kivesszük a sütõbõl lágy még a keksz, de a levegõn megkeményedik és akkor szedjük ki a tepsibõl.

  nemarika, 21:28 Itt megírhatod a véleményed nemarika
Ma megnyitottam a naplĂłm...
  nemarika, 21:18 Itt megírhatod a véleményed nemarika



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.