2019. január 13., vasárnap |
|
|
3 |
|
|
Forró csoki, ahogy én csinálom
2 l vĂz 15 dkg cukor /vagy valamilyen Ă©desĂtõ/ 1 ek. mĂ©zeskalács fĂ»szer keverek /ha nincs õrölt fahĂ©j + õrölt szegfĂ»szeg/ 2 pĂşpos evõkanál kukoricaliszt 1 ek karobpor /ha világos 2 ek. / vagy kakaĂł A vizet fölteszem forrni, közben a cukrot, fĂ»szerkeverĂ©ket, kukoricalisztet, karobport egy kisebb edĂ©nyben egy kevĂ©s vĂzzel összekeverem simára. Ha már forr a vĂz szĂ»rön keresztĂĽl beleöntöm Ă©s addig fõzöm mĂg a habját el nem fõli. VĂ©gĂ©n, aki szereti tehet bele vanĂliás cukrot is.
Keksz
20 dkg teljes kiõrlĂ©sĂ» bĂşzaliszt 5 dkg barna rizsliszt (vagy bármilyen liszt, csak összesen 25 dkg legyen) 25 dkg növĂ©nyi margarin (szobahõmĂ©rsĂ©kletĂ») 10 dkg porcukor 1 csomag vaniliáscukor kĂ©shegynyi szĂłdabikarbĂłna 2 csomag pudingpor (lehet: csokis, vanĂliás, epres stb.Ă©s akkor más szĂnĂ» lesz a keksz)
Anyagokat összegyĂşrjuk, vĂ©konyra kinyĂşjtjuk, kicsi szaggatĂłval kiszĂşrjuk. A tetejĂ©t villával enyhĂ©n megnyomjuk, vagy a szaggatĂłval csikĂłkat vágunk rá dĂszĂtĂ©snek. Tepsibe rakjuk 200 fokon 15-20-percig sĂĽtjĂĽk. Mikor kivesszĂĽk a sĂĽtõbõl lágy mĂ©g a keksz, de a levegõn megkemĂ©nyedik Ă©s akkor szedjĂĽk ki a tepsibõl.
nemarika, 21:28
|
|
|
Ma megnyitottam a naplĂłm...
nemarika, 21:18
|
|
|
|
| |