CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. április 25.   csütörtök   Márk, Ajnácska, Izmael   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



magam naplója

  2008. július 28., hétfő Nekem tetszik!
0  
Jó éjt ,szép ålmokat,pihentetÔ éjszakåt!


  magam, 21:14 Itt megírhatod a véleményed magam
Pitypang

DerengĂ” ezĂŒstport szitĂĄl
a holdvilĂĄg,
szenderegnek a fû között
puhĂĄcska bĂłbitĂĄk.

Az ålmos képû telehold
felettĂŒk Ă”rködik,
óvja mezÔk és ligetek
jĂłszagĂș fĂ©szkeit,

Ă©s csillagmintĂĄs mĂĄsait,
szĂĄmlĂĄlatlan sokat:
a gömbölyded és hópihés
pitypang-tojĂĄsokat.

Körben a puha fåk között
elvackol a sötét,
a szél is visszatartja most
langyos lélegzetét,

de hajnalban nyĂșjtĂłzkodik,
majd sĂłhajt egy nagyot –
Ă©s elszĂĄllnak a hold utĂĄn
a pitypang-csillagok.
(SzabĂł T. A)


  magam, 21:11 Itt megírhatod a véleményed magam
Én hiszek a lĂ©lekvĂĄndorlĂĄsban, de nagyobb biztonsĂĄgban Ă©rzem magamat, ha a testem is követi.
(ISz)


  magam, 20:09 Itt megírhatod a véleményed magam
TrafiblokkolĂł...


  magam, 19:55 Itt megírhatod a véleményed magam
KikötÔben

Nyugszik a jólét és hallgat a csend.
A költÔ a parton némån mereng...

Szabadon szĂĄll a lelke,
hajĂłk nĂ©lkĂŒl is.
A végtelenbe.
(SzI)


  magam, 12:55 Itt megírhatod a véleményed magam
tudtad...?

Mit mond rĂłlad a nyelved?
Ha valami nem stimmel odabent, akkor azt a szervezetĂŒnk szĂĄmos mĂłdon tudatja velĂŒnk. EgĂ©szsĂ©gi ĂĄllapotunkrĂłl ĂĄrulkodik a szemĂŒnk, a bĂ”rĂŒnk, a körmĂŒnk, Ă©s bizony a nyelvĂŒnk is. Állj a tĂŒkör elĂ©, Ă©s nyĂșjtsd ki! LĂĄssuk, mit mond a nyelvdiagnosztika!


1. FakĂł, halovĂĄny nyelv

Ha a nyelv jelentĂ”s rĂ©sze „sĂĄpadt”, halvĂĄny, lazacra emlĂ©keztetĂ” szĂ­nĂ», Ă©s a szĂ©lĂ©t fognyomok ĂĄltal okozott bemĂ©lyedĂ©sek szegĂ©lyezik, az a szervezet legyengĂŒlt ĂĄllapotĂĄt tĂŒkrözi. ÁltalĂĄnos immungyengesĂ©gre, vĂ©rszegĂ©nysĂ©gre, esetleg alacsony vĂ©rnyomĂĄsra utal. A tĂ©li hĂłnapokat követĂ”en vagy egy sĂșlyosabb betegsĂ©g utĂĄn gyakori ez az elvĂĄltozĂĄs.

GyĂłgymĂłd: Azonnali vitaminpĂłtlĂĄs szĂŒksĂ©ges, mert a szervezeted kimerĂŒlt ĂĄllapotban van. Az Aloe vera Ă©s a homoktövis-kĂ©szĂ­tmĂ©nyek, a noni, a kasvirĂĄg, az algĂĄk jĂł immunerĂ”sĂ­tĂ”k. A vĂ©rkĂ©pzĂ©sben pedig a csalĂĄntea segĂ­thet, vagy a gyĂłgyszertĂĄrban kaphatĂł, gyĂłgynövĂ©nyekbĂ”l kĂ©szĂŒlt KrĂ€uter Blut szirup.



Repedések a felszínen

Ha repedĂ©st lĂĄtsz a nyelveden, akkor figyeld meg a mĂ©retĂ©t, Ă©s hogy melyik rĂ©szĂ©n talĂĄlhatĂł. A kĂ­nai orvoslĂĄs szerint a nyelven, ugyanĂșgy, mint a fĂŒlön vagy a talpon, lekĂ©pezĂ”dnek a szerveink. A mĂ©lyedĂ©s helyzete alapjĂĄn meghatĂĄrozhatĂł, hogy melyik szerv mĂ»ködĂ©sĂ©vel lehet problĂ©ma. A nyelv elejĂ©n, közĂ©pen talĂĄlhatĂł a szĂ­v, kĂ©toldalt mellette a bal Ă©s jobb tĂŒdĂ”. A szĂ­v feletti rĂ©sz a gyomor terĂŒlete, majd felette a bĂ©lrendszer talĂĄlhatĂł, illetve itt hĂșzĂłdik vĂ©gig a gerincvonal is. A hĂĄtsĂł terĂŒlet jobb oldalon a lĂ©p, bal oldalon a mĂĄj problĂ©mĂĄit jelzi, a nyelvgyöknĂ©l leghĂĄtul pedig a vesĂ©k terĂŒlete talĂĄlhatĂł.

2. Duzzadt nyelv

A megduzzadt nyelv a szervezet vĂ­zmegtartĂĄsi problĂ©mĂĄjĂĄt jelezheti. AkĂĄr attĂłl is kialakulhat, ha tĂșleszed magad, vagy tĂșl sok sĂł, esetleg alkohol kerĂŒl a szervezetedbe. Ennek következtĂ©ben felborul a szervezet folyadĂ©kegyensĂșlya, Ă©s elkezdi megkötni a vizet. Amikor a nĂĄtrium Ă©s a sĂł közötti arĂĄny megvĂĄltozik, a vese vizet tart vissza, hogy fel tudja hĂ­gĂ­tani a nĂĄtriumot. Megduzzadhat meleg Ă©s pĂĄrĂĄs idĂ”jĂĄrĂĄstĂłl is, mivel a szervezet vĂ­zkĂ©szlete ilyenkor hĂ»tĂ”berendezĂ©skĂ©nt mĂ»ködik.

GyĂłgymĂłd: Mivel szervezeted Ă©rzĂ©kenyen reagĂĄl a sĂłra, csökkentsd a mennyisĂ©get. Az ĂĄfonyalĂ©, a fekete Ă©s zöld teĂĄk jĂłl ismert vĂ­zhajtĂłk, de ezenkĂ­vĂŒl az uborkĂĄnak, a spĂĄrgĂĄnak, a zellernek, illetve a magas vĂ­ztartalmĂș gyĂŒmölcsöknek – mint a görögdinnyĂ©nek is – van vĂ­zhajtĂł hatĂĄsuk. Azonban mindegyik vĂ­zhajtĂłval Ăłvatosan kell bĂĄnni, ugyanis ha tĂșlzĂĄsba esel, lĂ©tfontossĂĄgĂș folyadĂ©kot Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokat is veszĂ­thetsz, ami a szervezet dehidrĂĄciĂłjĂĄhoz vezethet.



3. Lepedékes nyelv

Amikor vastag lepedĂ©k fedi a nyelvet, az valamilyen gyulladĂĄsra utalĂł tĂŒnet. JellemzĂ”en lĂĄzas betegeknĂ©l fordul elĂ”, bakteriĂĄlis vagy vĂ­rusos fertĂ”zĂ©s következtĂ©ben, de utalhat felgyĂŒlemlett vĂĄladĂ©kra az emĂ©sztĂ”rendszerben is. Ha csak a nyelv az egyik fele lepedĂ©kes, akkor az Ă©rintett oldalon lĂ©vĂ” gyulladt fog is okozhatja. Rontja a helyzetet a sok szĂ©nhidrĂĄttartalmĂș Ă©tel fogyasztĂĄsa, illetve ha hosszabb ideig visszamaradnak a szĂĄjban a tĂĄplĂĄlĂ©kok, mert hozzĂĄjĂĄrulnak a fokozott savtermelĂ©shez. Mivel a lepedĂ©kben a baktĂ©riumok savakat termelnek, hosszĂș tĂĄvon fogszuvasodĂĄst is okozhatnak.

GyĂłgymĂłd: Érdemes elĂ”ször is megszabadulni a nyelvet borĂ­tĂł lepedĂ©ktĂ”l. KiskanĂĄl vagy gyĂłgyszertĂĄrban kaphatĂł nyelvkaparĂł segĂ­tsĂ©gĂ©vel tĂĄvolĂ­tsd el. FogkefĂ©t ne hasznĂĄlj erre a cĂ©lra, mert könnyen megtelepszenek sörtĂ©i között a lepedĂ©kben tenyĂ©szĂ” baktĂ©riumok. Nem tĂșl higĂ©nikus megoldĂĄs. AkĂĄr bĂ©lhurut, akĂĄr betegsĂ©g okozza, kerĂŒlendĂ” a tejtermĂ©kek, szĂłja, hĂŒvelyesek fogyasztĂĄsa, Ă©s javasolt hurutoldĂł Ă©teleket fogyasztani, mint a hagymafĂ©lĂ©k, kamillatea. ÉtkezĂ©sek utĂĄn Ă©rdemes fogat mosni, mert a fluorid megakadĂĄlyozza a baktĂ©riumok elszaporodĂĄsĂĄt Ă©s a savtermelĂ©st.



4. Barnås elszínezÔdés

A barnĂĄs, olykor feketĂ©s elszĂ­nezĂ”dĂ©s a nyirokrendszer alulmĂ»ködĂ©sĂ©t jelzi. A nyirokkeringĂ©s nem tudja megfelelĂ”en elszĂĄllĂ­tani az elhalt sejtmaradvĂĄnyokat a szervezetbĂ”l. A nyelv felszĂ­nĂ©n is felgyĂŒlemlett kĂĄros anyagok tanyĂĄznak, amelyeket a szervezet kivĂĄlasztott, de nem sikerĂŒlt eltĂĄvolĂ­tani megfelelĂ” mĂłdon.

GyĂłgymĂłd: TĂĄmogasd a szervezeted mĂ©regtelenĂ­tĂ” folyamatait. A leghatĂ©konyabb mĂłdszer a rendszeres sporttevĂ©kenysĂ©g, a nyirokmasszĂĄzs Ă©s a szauna. Bizonyos Ă©telek, mint a banĂĄn, alma, cĂ©kla, fokhagyma, szilvafĂ©lĂ©k fokozzĂĄk szervezet mĂ©reganyagok semlegesĂ­tĂ©sĂ©hez szĂŒksĂ©ges enzimtermelĂ©sĂ©t.


5. Vörös, långoló nyelv

A feltĂ»nĂ”en vörös szĂ­nĂ», vĂ©rbĂ” nyelv magas vĂ©rnyomĂĄsra, vĂ©rpangĂĄsra utal. Ha Ă©lĂ©nk szĂ­ne mellett mĂ©g szĂĄraz is a felĂŒlete, akkor jelentheti a szervezet B12-, B3-vitamin-hiĂĄnyĂĄt is. A szĂĄraz nyelv tovĂĄbbĂĄ folyadĂ©khiĂĄnyra is felhĂ­vhatja a figyelmet, de cukorbetegsĂ©g is ĂĄllhat a rendszeresen tapasztalt nyelvszĂĄrazsĂĄg hĂĄtterĂ©ben.
A nyelv bevörösödése låzas ållapot következménye is lehet, de egyszerûen reagålhat a szervezet így erÔsen fûszerezett étel hatåsåra is.

GyĂłgymĂłd: Fokozottan figyelj a folyadĂ©kpĂłtlĂĄsra, illetve ellenĂ”rizd a vĂ©rcukorszintedet, hogy rendben vannak-e az Ă©rtĂ©kek. A sörĂ©lesztĂ”, a barna rizs termĂ©szetes B-vitamin-dĂșs tĂĄplĂĄlĂ©k.





6. Foltos nyelv

Ha nyelv felszĂ­nĂ©n elszĂłrtan foltokat talĂĄlsz, Ă©s lĂĄtvĂĄnyra olyan, mint egy domborzati tĂ©rkĂ©p, akkor a nyĂĄlkahĂĄrtya megsĂ©rĂŒlt. A foltokban lehĂĄmlĂł lepedĂ©k a belsĂ” szervek közĂŒl a lĂ©p Ă©s a gyomor elĂ©gtelen mĂ»ködĂ©sĂ©re utalhat. EmĂ©sztĂ©si problĂ©mĂĄk, rejtett Ă©telallergia vagy B-vitamin-hiĂĄny lehet a hĂĄttĂ©rben.

GyĂłgymĂłd: KerĂŒld a fĂ»szeres, nehĂ©z Ă©teleket. TĂĄmogasd a bĂ©lflĂłrĂĄdat Ă©lĂ”flĂłrĂĄs joghurt rendszeres fogyasztĂĄsĂĄval, de probiotikum-tartalmĂș tĂĄplĂĄlĂ©kkiegĂ©szĂ­tĂ”k szedĂ©se is javasolt, amelyek segĂ­tik a sĂ©rĂŒlt bĂ©lflĂłra felĂ©pĂŒlĂ©sĂ©t.



A nyelv tisztĂ­tĂĄsa

Klinikai vizsgĂĄlatok kimutattĂĄk, hogy a szĂĄjĂŒregi problĂ©mĂĄk egy rĂ©szĂ©nek kialakulĂĄsĂĄĂ©rt a nyelvlepedĂ©k a felelĂ”s, nagyon gyakran szerepel kĂłrokkĂ©nt (85%) a kellemetlen szĂĄjszag hĂĄtterĂ©ben is. Az Ă©jszakai mĂ©regtelenĂ­tĂ©s sorĂĄn a szervezet a toxinok egy rĂ©szĂ©tĂ”l a nyelven keresztĂŒl szabadul meg. A nyelvlepedĂ©k kialakulĂĄsĂĄt elĂ”segĂ­tik a modern tĂĄplĂĄlkozĂĄsi szokĂĄsok, a rĂĄgĂĄs hiĂĄnya, a pĂ©pes, „tĂșlfeldolgozott” Ă©lelmiszerek Ă©s a tartĂłs savas vegyhatĂĄs is. Mechanikus tisztĂ­tĂĄs nĂ©lkĂŒl a lepedĂ©k Ă©s annak mĂ©rgezĂ”anyag-tartalma a napi tĂĄplĂĄlkozĂĄs sorĂĄn rendszeresen visszakerĂŒl a tĂĄpcsatornĂĄba. Így az egyszer mĂĄr kivĂĄlasztott toxinok visszamĂ©rgezik a szervezetet. A reggeli fogmosĂĄsnĂĄl mindig tisztĂ­tsuk le nyelvĂŒnket egy lefelĂ© fordĂ­tott kanĂĄllal! Az indiai jĂłgiknĂĄl – manapsĂĄg is – a nyelv reggeli tisztĂ­tĂĄsa a testi-lelki megtisztulĂĄs egyik tĂ©nyezĂ”je.


  magam, 12:33 Itt megírhatod a véleményed magam
sikeres panelprogram...


  magam, 12:20 Itt megírhatod a véleményed magam
most hogyan tovĂĄbb...?


  magam, 8:50 Itt megírhatod a véleményed magam
KALENDÁRIUM

JĂșlius 28.

Napkelte: 05:15 Napnyugta: 20:25

Holdkelte: 08:24 Holdnyugta: 21:57

• OrszĂĄgos elĂ”rejelzĂ©s:
ElĂ”rejelzĂ©s az orszĂĄg terĂŒletĂ©re hĂ©tfĂ” estig: Sok napsĂŒtĂ©s vĂĄrhatĂł, csak idĂ”nkĂ©nt növekszik meg a gomolyfelhĂ”zet. Az orszĂĄg tĂșlnyomĂł rĂ©szĂ©n nem valĂłszĂ­nĂ» csapadĂ©k, legfeljebb a nyugati hatĂĄrszĂ©len lehet elvĂ©tve zĂĄpor. Az Ă©szakkeleti szĂ©l többnyire mĂ©rsĂ©kelt marad. A hĂ”mĂ©rsĂ©klet dĂ©lutĂĄn 26 Ă©s 31, kĂ©sĂ” este 21, 26 fok között alakul.

• OrszĂĄgos figyelmeztetĂ” elĂ”rejelzĂ©s:
HétfÔn napközben a kritériumoknak megfelelÔ veszélyes idÔjåråsi jelenség nem valószínû. (Nyugaton, a hatår mentén - kis valószínûséggel - gyenge, kritériumon aluli zivatar kialakulhat.) A fÔvårosban a szennyezÔanyagok koncentråciója lassan növekszik...

• OrvosmeteorolĂłgiai jelentĂ©s:
Frontmentes idĂ”re szĂĄmĂ­thatunk. Az erĂ”s UV-B sugĂĄrzĂĄs miatt a dĂ©li ĂłrĂĄkban lehetĂ”leg kerĂŒljĂŒk a tĂ»zĂ” napsĂŒtĂ©st.

• UV-B sugĂĄrzĂĄs elĂ”rejelzĂ©s 2008. jĂșlius 28.:
7.0 - nagyon erÔs



Ma Szabolcs, Botond, Laura, Viktor, Szeréna, GyÔzÔ, Ada, Adelina napja van.


Boldog névnapot!


Szabolcs :
Magyar eredetû név, Árpåd fejedelem unokaöccsének és egyben utódjånak, a måsodik magyar nagyfejedelemnek a neve volt. Jelentése: nyest.

Botond :
Régi magyar személynév, a buzogåny jelentésû bot szó szårmazéka, jelentése buzogånyos harcos.

Laura :
Latin eredetĂ», Laurentius magyarul LĂ”rinc fĂ©rfinĂ©v nĂ”i pĂĄrjĂĄnak, a LaurenciĂĄ-nak a rövidĂŒlĂ©se. A jelentĂ©se babĂ©rfa, babĂ©rkoszorĂș.

Viktor :
Latin eredetû név, jelentése gyÔzÔ, gyÔztes.

Szeréna :
Latin eredetû név, a Szerénusz férfinév nÔi pårja. Jelentése derûs, vidåm.

GyÔzÔ :
A XIX. szĂĄzadi nyelvĂșjĂ­tĂł nĂ©valkotĂĄs, a Viktor magyarĂ­tĂł lefordĂ­tĂĄsa.

Ada :
HĂ©ber eredetĂ» nĂ©v, jelentĂ©se felĂ©kesĂ­tett, szĂ©p. MĂĄs magyarĂĄzat szerint, a germĂĄn eredetĂ», Adal-, Adel- kezdetĂ» nevek rövidĂŒlĂ©se, Ă­gy jelentĂ©se nemes.

Adelina :
Német, latin eredetû név, az Adél eredeti, német formåjånak a tovåbbképzése, jelentése nemes.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Események


1493 – Nagy tĂ»zvĂ©sz MoszkvĂĄban.
1808 – Musztafa Bayrakdar nagyvezĂ­r trĂłnra segĂ­ti II. Mahmud szultĂĄnt.
1821 – Peru elszakad SpanyolorszĂĄgtĂłl Ă©s kikiĂĄltja fĂŒggetlensĂ©gĂ©t.
1914 – Az OsztrĂĄk–Magyar Monarchia hadat ĂŒzen SzerbiĂĄnak, ezzel megkezdĂ”dik az I. vilĂĄghĂĄborĂș.
1943 – Az angolszĂĄsz hatalmak bombĂĄzĂłtĂĄmadĂĄsa Hamburg ellen. SĂșlyosan megrongĂĄlĂłdik a Szent MiklĂłs-templom.
1945 – B-25 Mitchell bombĂĄzĂł repĂŒlĂ”gĂ©p csapĂłdik a New York-i Empire State Building-be, 14 ember halĂĄlĂĄt okozva.
1984 – MegkezdĂ”dnek a XXIII. nyĂĄri olimpiai jĂĄtĂ©kok Los Angelesben

SzĂŒletĂ©sek


1750 – Fabre d`Églantine francia vĂ­gjĂĄtĂ©kĂ­rĂł, költĂ”, politikus († 1794)
1816 – Dunyov IstvĂĄn honvĂ©d alezredes, az olasz kirĂĄlyi hadsereg ezredese († 1889)
1874 – Alice Duer Miller amerikai Ă­rĂł, költĂ” († 1942)
1885 – SĂĄndor Erzsi magyar operaĂ©nekesnĂ” († 1962)
1904 – Pavel Alekszejevics Cserenkov, Nobel-dĂ­jas orosz fizikus († 1990)
1909 – Malcolm Lowry angol Ă­rĂł († 1957)
1923 – Örvös Lajos magyar Ă­rĂł, költĂ”, mĂ»forditĂł († 2002)
1972 – Elizabeth Berkley amerikai szĂ­nĂ©sznĂ” (Nomi a „Showgirls”-ben)
1985 – Dustin Milligan kanadai szĂ­nĂ©sz

HalĂĄlozĂĄsok


453 – Szent Pulcheria bizĂĄnci csĂĄszĂĄrnĂ” (* 399)
1540 – Thomas Cromwell, VIII. Henrik fĂ”minisztere, uralkodĂłja kivĂ©gezteti (* 1485 körĂŒl)
1741 – Antonio Vivaldi olasz zeneszerzĂ” (* 1678)
1750 – Johann Sebastian Bach nĂ©met zeneszerzĂ” (* 1685)
1794 – Maximilien de Robespierre francia ĂŒgyvĂ©d, forradalmĂĄr (* 1758)
1808 – III. Szelim, az OszmĂĄn Birodalom 29. szultĂĄnja (* 1761)
1818 – Gaspard Monge francia hadmĂ©rnök, matematikus, tengerĂ©szeti miniszter, az ĂĄbrĂĄzolĂł geometria kidolgozĂłja (* 1746)
1940 – Kellner Gyula olimpiai bronzĂ©rmes atlĂ©ta (* 1871)
1966 – KirĂĄly Ilus a nĂ©pmĂ»vĂ©szet mestere
1972 – GaĂĄl SĂĄndor magyar fizikus (* 1885)
2004 – Francis Crick Nobel-dĂ­jas angol biokĂ©mikus, a DNS-kettĂ”sspirĂĄl-modelljĂ©nek tĂĄrsfelfedezĂ”je (* 1916)

Nemzeti ĂŒnnepek, vilĂĄgnapok


Peru kĂ©tnapos nemzeti ĂŒnnepe (jĂșlius 28-29), a fĂŒggetlensĂ©g napja (1821 Ăłta).





  magam, 8:11 Itt megírhatod a véleményed magam
napi okossĂĄg:



KönnyĂ» egy akaratot tĂ»zzel-vassal megvalĂłsĂ­tani. PrĂłbĂĄltad mĂĄr egy vas nĂ©lkĂŒl?


.
  magam, 8:05 Itt megírhatod a véleményed magam
A gyöngy

Egy esÔcsepp, felhÔbÔl alåhullva,
A tengert meglĂĄtta Ă©s megszĂ©gyenĂŒlt.
"`Ki vagyok én, ha van tenger?" kérdezte,
És mikor az alĂĄzat szemĂ©vel tekintett magĂĄra
Egy kagylĂł magĂĄhoz vette Ă©s dajkĂĄlta.
(ISz)


  magam, 8:01 Itt megírhatod a véleményed magam
Jó reggelt,szép hetet mindenkinek!


  magam, 8:00 Itt megírhatod a véleményed magam
  2008. július 27., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Jó éjt,szép estét,szebb ålmokat!


  magam, 21:29 Itt megírhatod a véleményed magam
AranyszĂ­vĂ» alkonyat

Mindannyian itt vagyunk,
A végtelen hideg ég alatt,
Egyszer mind meghalunk,
A maja fĂĄtyla akkor elszakad.


Mint egy villanykörte,
Mely felragyog, mielÔtt kiég,
Mint egy meglÔtt madår röpte,
Akit megölt a sebesség.


Ne habozz, ha menni kell,
Csak båtran lépj elÔre.
Ne törÔdj mår semmivel,
Nevess rå hegytetÔre!


Most neked szaval a csönd,
És torkod kicsit elszorul;
Az Ôszi szél ålmaiddal elsöpört,
Egy keret nĂ©lkĂŒli kĂ©p elvonul.


Gyûjts össze mindent,
Semmit se hagyj ki. Öltözz,
Ölelj ĂĄt ismerĂ”st Ă©s idegent,
S emelt fejjel költözz!


Néhåny morzsa a kezdÔknek,
Kik utånad jönnek még
Marad itt. Az eget fĂŒrkĂ©szed:
Még gyönyörû égszínkék...


(Ne félj håt ha eljÔ a pillanat,
Töröld meg könnyes arcodat!
LĂ©gy hĂĄlĂĄs, ha majd elragad
Az aranyszĂ­vĂ» alkonyat…)
(ISz)


  magam, 21:19 Itt megírhatod a véleményed magam
éjszakai fény...


  magam, 20:46 Itt megírhatod a véleményed magam
Ășgy lett mĂĄsodik ,hogy kiszakadt a jobb elsĂ” kereke...


  magam, 18:54 Itt megírhatod a véleményed magam
a futam...




  magam, 18:52 Itt megírhatod a véleményed magam
ma roncs derbin voltunk...

futam elÔtt...






  magam, 18:46 Itt megírhatod a véleményed magam
kiprĂłbĂĄlnĂĄd...?


  magam, 18:28 Itt megírhatod a véleményed magam
érdekesség :

Szemgyulladås-vörös szem

A szemĂŒnk egy bonyolult szerkezet Ă©s nemcsak a legkĂŒlsĂ”, "lĂĄthatĂł" rĂ©sze betegedhet meg, hanem a mĂ©lyebb rĂ©tege is. JĂłindulatĂș, viszonylag gyorsan gyĂłgyulĂł forma a kötĂ”hĂĄrtyagyulladĂĄs. ÍrĂĄsunkban a vörös, viszketĂ”, könnyezĂ” szem okait vesszĂŒk sorra.


Vörös, viszket, könnyezik, Ă©g a szemem, szĂșrĂł fĂĄjdalmat Ă©rzek. Mi baja lehet a szememnek? Allergia? Idegentest?

A gyulladt, vörös szemnek valĂłban az egyik leggyakoribb oka az allergia, viszont a vĂ­rusok Ă©s a baktĂ©riumok is ott sorakoznak a gyulladĂĄst okozĂłk között. A jĂłindulatĂș, viszonylag gyorsan gyĂłgyulĂł forma a kötĂ”hĂĄrtyagyulladĂĄs-conjunctivitis.

OkozĂłi:
Vírus, baktérium, allergia

TĂŒnetei:
Szemvörösség, könnyezés, viszketés. A vízszerû våladék inkåbb vírus és allergiås-eredetre, a sårgås, gennyes våladék, reggelre beragadt szem pedig baktériålis eredetre utal.

TeendÔk:


nyugtató borogatås: kamilla, cickafark, körömviråg teåval.
szemcsepp hasznĂĄlata napi 4-5x. VĂ©ny nĂ©lkĂŒl kaphatĂł Visine, Nafazolin szemcseppek Ă©s
Irgamid, Sulfoptim szemkenÔcs.
Allergia elleni szemcseppek vĂ©nykötelesek. Ugyancsak vĂ©nykötelesek a vĂ­rusfertĂ”zĂ©s elleni kĂ©szĂ­tmĂ©nyek is. ( Telviran, Virolex…)
Nem tanåcsos dörzsölni a szemet! A bakteriålis és vírusos szemgyulladås fertÔzÔ. Figyelni kell a kézmosåsra!

Nyåron, a strandszezon idején gyakrabban fordul elÔ a kötÔhårtyagyulladås.
Egyrészt az uszoda vízének klórtartalma, måsrészt az erÔs napsugårzås miatt.
TanĂĄcs:
SzemĂŒveg viselĂ©se szĂĄrazon Ă©s vĂ­zen!!

Mi okozhat még szemvörösséget?

a szem megerĂ”ltetĂ©se- szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pes munkahelyek!! Ne feledjĂŒk: ĂłrĂĄnkĂ©nt 10 perc pihenĂ©s.
huzat- gépkocsiban, lakåsban szellÔztetés
sampon, szemfestékek
cigarettafĂŒst, lĂ©gszennyezĂ©s

Mikor szĂŒksĂ©ges szemĂ©szeti szakorvosi vizsgĂĄlat?

ha bevĂ©rzĂ©s lĂĄthatĂł a kötĂ”hĂĄrtyĂĄn. ElĂ”fordul, hogy a hĂĄttĂ©rben magas vĂ©rnyomĂĄs van Ă©s ezt kell kezelni. SzerencsĂ©re egyik leggyakoribb oka, hogy kis hajszĂ©lĂ©r megreped Ă©s ebbĂ”l törtĂ©nt a vĂ©rzĂ©s a szemben. NĂ©hĂĄny nap alatt felszĂ­vĂłdik a vĂ©rzĂ©s. Ez esetben a C-vitamin jĂłtĂ©kony hatĂĄsĂș.
Ha idegentest kerĂŒlt a szembe. ElsĂ”segĂ©lykĂ©nt meg kell prĂłbĂĄlni bĂ” vĂ­zzel kiöblĂ­teni a szemet, de hogy elkerĂŒljĂŒk a szem mĂ©lyebb rĂ©tegeinek a sĂ©rĂŒlĂ©sĂ©t a szakorvos eltĂĄvolĂ­tja a bekerĂŒlt idegentestet.
SzaruhĂĄrtyagyulladĂĄs esetĂ©n. Ez ugyanis nem olyan könnyen gyĂłgyulĂł folyamat, mint a kötĂ”hĂĄrtyagyulladĂĄs. KezelĂ©s nĂ©lkĂŒl a lĂĄtĂĄsunk elvesztĂ©sĂ©be is kerĂŒlhet. A gyulladĂĄs kivĂĄltĂĄsĂĄban az erĂ”s ultraibolyasugĂĄrzĂĄsnak is szerepe van.

SzĂ©p Ă©s jĂł a nyĂĄr, de vigyĂĄzzunk a szemĂŒnk Ă©psĂ©gĂ©re!



  magam, 12:46 Itt megírhatod a véleményed magam
így azért mår mås...


  magam, 12:43 Itt megírhatod a véleményed magam
mosollyal induljon a nap:

Mikor vegyem be a gyĂłgyszert, doktor Ășr?
- Mindig két óråval a fåjdalom jelentkezése elÔtt!

A metrĂłmegĂĄllĂłban megszĂłlal a hangosbemondĂł:
- RendĂ”r Ășr, kĂ©rem, hagyja el a biztonsĂĄgi sĂĄvot! ...... De ne arra!

Megy a burgonya az erdĂ”ben. Jön szembe a hagyma. A burgonya, goromba fickĂł lĂ©vĂ©n, rettenetesen elagyabugyĂĄlja a hagymĂĄt. A hagyma hazasĂĄntikĂĄl, Ă©s bosszĂșt eskĂŒszik. Fölfogadja a retket Ă©s a karalĂĄbĂ©t, hogy megverjĂ©k a burgonyĂĄt...
TalĂĄlkoznak Ă©s a burgonyĂĄnak esnek, de a burgonya csak Ășgy osztja a pofonokat, Ă©s jĂłl el is veri az egĂ©sz bagĂĄzst. Amint ott fekszenek nyöszörögve, Ă©s a burgonya hazaindul, a hagyma utĂĄnaszĂłl:
- Mondd burgonya, hogy csinĂĄltad ezt?
- Tudod hagyma, burgonya csak az ĂĄlnevem. Engedd meg, hogy bemutatkozzam! A nevem Krump Lee.

KĂ©t rendĂ”r gyorshajtĂĄsĂ©rt megĂĄllĂ­t egy nĂ”t, Ă©s megbĂŒnteti kĂ©tezer forintra.
- Sajnos nincs nĂĄlam ennyi pĂ©nz - mondja kacĂ©ran a nĂ” -, de vĂĄlaszthatnak: kapnak kĂ©t ĂŒveg finom vodkĂĄt, vagy pedig kiszĂĄllok, letolom a bugyimat Ă©s...
A két rendÔr tanakodni kezd, és a vodkåt vålasztjåk. Megkapjåk az italt, és a nÔ elmegy. Miközben iszogatnak, így szól az egyik:
- Milyen jó, hogy az italt vålasztottuk. Ugyanis a nÔ bugyija a te feleségedre kicsi lett volna, az enyémre meg nagy.


Egy rĂ©szeg tĂĄmolyog ki egy bĂĄrbĂłl Ă©s sorra tapogatja az Ășt szĂ©lĂ©n
parkoló autók tetejét. A pincér megåll az ajtóban és odaszól neki:
- Maga meg mit csinĂĄl?
- A kocsimat keresem, de nem talĂĄlom.
- És miĂ©rt fogdossa az autĂłk tetejĂ©t?
- Mert az enyémen volt kék låmpa is, meg sziréna is.

Csörög a telefon a kocsmåban:
- Uram, a férjemet keresem!
- Asszonyom, nincs itt a férje!
- De hiszen még nem is mondtam a nevét!
- Asszonyom, itt senkinek nincs itt a férje!

Egy pasi ĂŒl a kocsmĂĄban. Kirendel 10 tekilĂĄt. A csapos nĂ©zi a jĂłembert, de
azĂ©rt kiszolgĂĄlja. EmberĂŒnk, mikor megkapta a 10 tekilĂĄt, fogja, Ă©s kiönti
az elsĂ”t Ă©s a 10.-et. A csapos most mĂĄr nem ĂĄllja meg szĂł nĂ©lkĂŒl:
- Uram, miért kért 10 tekilåt, hogyha kiöntötte az elsÔt meg az utolsót.
MiĂ©rt nem kĂ©rt 8-at akkor? És egyĂĄltalĂĄn, miĂ©rt öntötte ki, Ă©s miĂ©rt pont az
elsÔt és az utolsót?
- Håt, az elsÔt azért, mert annak mindig szar íze van, az utolsót meg azért,
mert attĂłl mindig berĂșgok...

- Mondtam az assz... asszonynak, megyek sakkozni.
- HazudtĂĄl, hiszen nem is sakkozol!
- Dehogy, håt matt... mattra ittam magam - nincs több lépés.


  magam, 8:35 Itt megírhatod a véleményed magam
KALENDÁRIUM

JĂșlius 27.

Napkelte: 05:13 Napnyugta: 20:26

Holdkelte: 07:16 Holdnyugta: 21:42


• OrszĂĄgos elĂ”rejelzĂ©s:

ElĂ”rejelzĂ©s az orszĂĄg terĂŒletĂ©re vasĂĄrnap estig: A sok napsĂŒtĂ©s mellett idĂ”nkĂ©nt megnövekszik a gomolyfelhĂ”zet, Ă©s nĂ©hol zĂĄpor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az Ă©szaki, Ă©szakkeleti szĂ©l többfelĂ© megerĂ”södik, zivatar környezetĂ©ben viharossĂĄ fokozĂłdhat. A legmagasabb nappali hĂ”mĂ©rsĂ©klet ĂĄltalĂĄban 26 Ă©s 30 fok, az esti 22, 27 fok között alakul.

• OrszĂĄgos figyelmeztetĂ” elĂ”rejelzĂ©s:

DĂ©len Ă©s a TiszĂĄntĂșlon helyenkĂ©nt, de nĂ©hol mĂĄsutt is kialakulhat ma zivatar 60-75 km/ĂłrĂĄs szĂ©llökĂ©ssel kĂ­sĂ©rve. A fĂ”vĂĄrosban a szennyezĂ”anyagok koncentrĂĄciĂłja az egĂ©szsĂ©gĂŒgyi hatĂĄrĂ©rtĂ©k alatt marad...


• OrvosmeteorolĂłgiai jelentĂ©s:

Frontmentes idĂ”re szĂĄmĂ­thatunk. Az idĂ”jĂĄrĂĄs kellemesebb lesz, mĂĄr hosszabb kirĂĄndulĂĄsokat is tehetĂŒnk, napozni is lehet, de vegyĂ©k figyelembe az erĂ”s UV-B sugĂĄrzĂĄst.

• UV-B sugĂĄrzĂĄs elĂ”rejelzĂ©s 2008. jĂșlius 27.:
7.0 - nagyon erÔs



Ma Olga, Liliåna, Bertold, Krisztiån, Ajtony, Rudolf, György, Hugó, Konstantin, Aurél, Natålia, Keresztély napja van.


Olga :
Germån, orosz eredetû név, a Helga orosz formåjåból szårmazik, jelentése egészséges, boldog.

LiliĂĄna :
Angol, latin eredetû név, jelentése liliom .

Bertold :
Germån eredetû, elemeinek jelentése fényes, híres, uralkodó, tevékeny, egyes magyaråzatok szerint pompåval uralkodó.

KrisztiĂĄn :
A latin Christianus nĂ©v rövidĂŒlĂ©sĂ©bĂ”l szĂĄrmazik. JelentĂ©se Krisztushoz tartozĂł, keresztĂ©ny.

Ajtony :
Török eredetû régi magyar név. Jelentése: arany.

Rudolf :
Germån eredetû német névbÔl szårmazik, jelentése dicsÔség, hírnév, farkas.



György :
A görög Geórgiosz névbÔl, illetve ennek a latin Georgius formåjåból szårmazik. Jelentése földmûves, gazdålkodó.

HugĂł :
A Hug- kezdetĂ», germĂĄn eredetĂ» nevek rövidĂŒlĂ©se. A nĂ©velem jelentĂ©se: Ă©rtelem.

Konstantin :
A latin Constantinus rövidĂŒlĂ©se, ami a latin constans szĂłbĂłl ered, a jelentĂ©se ĂĄllhatatos, következetes, szilĂĄrd.

Aurél :
Latin eredetû név, az Aurelius római nemzetségnévbÔl szårmazik. Jelentése aranyos.

NatĂĄlia :
Latin eredetĂ» nĂ©v, jelentĂ©se JĂ©zus szĂŒletĂ©snapja. RĂ©gen ezt a nevet a karĂĄcsonykor szĂŒletett leĂĄnygyermekek kaptĂĄk.

Keresztély :
A latin Christianus név régi magyar alakvåltozata, jelentése, Krisztushoz tartozó, keresztény.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Események

1526 – Alapi György bĂĄn vezette maroknyi vĂĄrvĂ©dĂ”k – kĂ©theti ostrom utĂĄn – kĂ©nytelenek a török tĂșlerĂ”vel szemben feladni PĂ©tervĂĄrad vĂĄrĂĄt.
1657 – I. LipĂłt nĂ©met-rĂłmai csĂĄszĂĄrt magyar kirĂĄllyĂĄ koronĂĄzzĂĄk.
1794 – FranciaorszĂĄgban a forradalmi naptĂĄr szerinti II. esztendĂ” HĂ”sĂ©g hava 9-Ă©n a Nemzeti Konvent vĂ©grehajtja a thermidori fordulatot. RadikĂĄlisan vĂ©get vetnek a jakobinus diktatĂșrĂĄnak. Robespierre-t letartĂłztatjĂĄk Ă©s halĂĄlra Ă­tĂ©lik.
1909 – Orville Wright rekordot ĂĄllĂ­t fel: közel egy Ă©s negyed ĂłrĂĄt tartĂłzkodik a levegĂ”ben egyhuzamban repĂŒlĂ” gĂ©pezetĂ©vel.
1927 – Megalakul a Magyar RevĂ­ziĂłs Liga, Herczeg Ferenc elnökletĂ©vel.
1944 – A brit Ă©s amerikai lĂ©gierĂ” pusztĂ­tĂł bombatĂĄmadĂĄsa a csepeli Weiss ManfrĂ©d MĂ»vek ellen.
1949 – Az elsĂ” sikeres szovjet kĂ­sĂ©rleti atomrobbantĂĄs.
1955 – A szovjet csapatok kivonulnak AusztriĂĄbĂłl.
1986 – Budapesten a NĂ©pstadionban 70 ezer nĂ©zĂ” elĂ”tt koncertezik a Queen egyĂŒttes.
2002 – Egy ukrajnai lĂ©giparĂĄdĂ©n lezuhan egy SZU-27-es repĂŒlĂ”gĂ©p, a halĂĄlos ĂĄldozatok szĂĄma 78, a sĂ©rĂŒltekĂ© több mint szĂĄz. Ez az addig törtĂ©nt legsĂșlyosabb lĂ©gibemutatĂł-baleset.


SzĂŒletĂ©sek

1667 – Johann Bernoulli svĂĄjci matematikus († 1748)
1775 – Brunswick (Brunszvik) TerĂ©z, az elsĂ” magyarorszĂĄgi ĂłvodĂĄk ("KisdedĂłvĂł"-k) alapĂ­tĂłja († 1861)
1824 – ifj. Alexandre Dumas, francia Ă­rĂł († 1895)
1848 – BĂĄrĂł Eötvös LorĂĄnd magyar fizikus, miniszter († 1919)
1877 – DohnĂĄnyi ErnĂ” zeneszerzĂ”, zongoramĂ»vĂ©sz, karmester († 1960)
1892 – Csorba GĂ©za szobrĂĄszmĂ»vĂ©sz († 1974)
1899 – KarĂĄcsony JĂĄnos festĂ”mĂ»vĂ©sz († 1974)
1907 – Borbereki-KovĂĄcs ZoltĂĄn festĂ”- Ă©s szobrĂĄszmĂ»vĂ©sz († 1992)
1908 – SchaĂĄr ErzsĂ©bet MunkĂĄcsy-dĂ­jas szobrĂĄszmĂ»vĂ©sz († 1975)
1917 – Bourvil (er. neve AndrĂ© Robert Raimbourg) francia szĂ­nĂ©sz († 1970)
1917 – Adolfo Celi olasz szĂ­nĂ©sz († 1986)
1952 – Roxanne Hart amerikai szĂ­nĂ©sznĂ”
1965 – JosĂ© Luis Chilavert, Paraguay-i szĂŒletĂ©sĂ» vĂĄlogatott labdarĂșgĂł kapus
1966 – Deutsch-FĂŒr TamĂĄs (er. Deutsch TamĂĄs), jogĂĄsz, politikus
1976 – Seamus Dever amerikai szĂ­nĂ©sz

HalĂĄlozĂĄsok

1841 – Mihail Jurjevics Lermontov orosz költĂ” (* 1814)
1871 – Ernst Friedrich Ferdinand Zermelo nĂ©met matematikus (halmazelmĂ©let) (* 1871)
1873 – Fjodor Ivanovics Tyutcsev orosz költĂ”, diplomata (* 1803)
1884 – Feszl Frigyes magyar Ă©pĂ­tĂ©sz (* 1821)
1907 – Figyelmessy FĂŒlöp honvĂ©dĂ”rnagy, az amerikai polgĂĄrhĂĄborĂșban az Ă©szakiak ezredese (* 1820)
1931 – Auguste-Henri Forel svĂĄjci pszichiĂĄter, elmegyĂłgyĂĄsz, amatĂ”r rovartankutatĂł (* 1848)
1932 – Gizella osztrĂĄk fĂ”hercegnĂ”, magyar Ă©s cseh kirĂĄlyi hercegnĂ”, Ferenc JĂłzsef Ă©s ErzsĂ©bet kirĂĄlynĂ© legidĂ”sebb leĂĄnya (* 1856)
1944 – SĂĄgvĂĄri Endre jogĂĄsz, baloldali antifasiszta ellenĂĄllĂł (* 1913)
1946 – Gertrude Stein amerikai Ă­rĂłnĂ”, a radikĂĄlis avantgardizmus kĂ©pviselĂ”je (* 1874)
1954 – SebestĂ©ny Gyula Kossuth-dĂ­jas tĂŒdĂ”sebĂ©sz (* 1887)
1967 – Blattner GĂ©za magyar festĂ”mĂ»vĂ©sz, grafikus, bĂĄbmĂ»vĂ©sz (* 1893)
1970 – AntĂłnio de Salazar Oliveira, diktatĂłrikus hatalmĂș portugĂĄl miniszterelnök (* 1889)
1973 – Bruce Lee kĂ­nai szĂĄrmazĂĄsĂș amerikai harcmĂ»vĂ©sz, filmszĂ­nĂ©sz (* 1940)
1979 – VĂĄrhelyi Endre magyar operaĂ©nekes, basszus (* 1924)
1980 – Mohammad Reza Pahlavi, az utolsĂł irĂĄni sah (* 1919)
1989 – Szirtes ÁdĂĄm magyar szĂ­nmĂ»vĂ©sz, JĂĄszai- Ă©s Kossuth-dĂ­jas, Ă©rdemes mĂ»vĂ©sz, kivĂĄlĂł mĂ»vĂ©sz (* 1925)
1995 – RĂłzsa MiklĂłs zeneszerzĂ” (* 1907)
2001 – Jack Lemmon Oscar-dĂ­jas amerikai szĂ­nĂ©sz (* 1925)
2002 – Örvös Lajos magyar Ă­rĂł, költĂ”, mĂ»fordĂ­tĂł (1923)

































  magam, 8:21 Itt megírhatod a véleményed magam
napi okossĂĄg:



A farmer a terĂŒletĂ©n mindenkit ĂĄtenged. A bika nem ilyen elnĂ©zĂ”...



.
  magam, 8:17 Itt megírhatod a véleményed magam

UtazĂĄs

Gyorsan robog a vonat velem.
Elsuhan mellettem a tĂĄj.
Minden vĂĄltozik körĂŒlöttem,
Egyik ember jön, a måsik leszåll.
MĂșlnak a napok egymĂĄs utĂĄn.
NĂ©ha az Ă©g is tisztĂĄn ragyog.
Amikor a vonat megĂĄll,
Nem szĂĄllok le, tovĂĄbb maradok.
A végållomåsig våltottam jegyet,
Sokat fizettem, de nem bĂĄnkĂłdom.
Közben figyelem az embereket,
Mosolyt keresek az arcokon.
Gyorsan robog a vonat velem.
Az ållomåsokon néha megåll.
Így robogunk ĂĄt az Ă©leten,
Olykor valaki mindig leszĂĄll.
Még mielÔtt tovåbb indulunk,
Érkezik egy Ășjabb csapat.
Arra ki elment, mĂĄr nem gondolunk,
De a helye ĂŒres marad.
A végållomås lassan közeleg.
A vonat itt végleg megåll.
Leszållok s nézem a tömeget.
Megérkeztem. Valaki vår.
(Kondra K)


  magam, 8:14 Itt megírhatod a véleményed magam
Jó reggelt, szép vasårnapot mindenkinek.


  magam, 8:10 Itt megírhatod a véleményed magam
  2008. július 26., szombat Nekem tetszik!
0  
Jó éjt ,szép ålmokat,pihentetÔ éjszakåt!




  magam, 21:29 Itt megírhatod a véleményed magam

az utolsó pillanatig reménykedem
valami vĂĄratlan csodĂĄs csodĂĄban
minden észérv tapasztalat dacåra
mert a zsigereimben hordom
szinte semmit sem tehetek ellene
megbénít és megbabonåz
egy ismeretlen delejes erĂ”
egy soha el nem hangzott ígéret
(ISz)


  magam, 21:18 Itt megírhatod a véleményed magam
Van... olykor, ritkĂĄn elĂ”fordul... hogy egyszer az Ă©letben rĂĄbukkansz arra, akiĂ©rt mindent hĂĄtrahagynĂĄl, aki mindenki elĂ”tt van, aki a jĂłzansĂĄgot elviszi a fejed felĂ”l... aki szĂ©tszed, szĂ©tszakĂ­t, belĂ©dmar Ă©s ĂĄtölel, akivel a poklot Ă©s a mennyorszĂĄgot egyszerre jĂĄrod meg ... aki miközben tĂ©p, aközben simogat ... miközben mar, aközben leheli csĂłkjĂĄt az ajkadra ... ne kelljen enĂ©lkĂŒl a tĂŒzesen fĂĄjdalmas Ă©rzĂ©s nĂ©lkĂŒl meghalnod ... Ă©letedben egyszer legalĂĄbb talĂĄljon rĂĄd egy gĂ”zerĂ”vel feltörĂ” szerelem.
Mert ... meg kell ismerni ezt az érzést.
Egyszer mindenki ismerje meg....mert kell....
(ISz)


  magam, 18:44 Itt megírhatod a véleményed magam
Egy csésze kåvé

Egy csoport diåk, akik nagy karriert futottak be, összejöttek, hogy
meglåtogassåk régi egyetemi tanårukat. A beszélgetés hamar
panaszkodĂĄsban csapott ĂĄt a stresszes Ă©let Ă©s munka kapcsĂĄn. A tanĂĄr,
kåvét ajånlva fel vendégeinek, kiment a konyhåba, s egy nagy kannånyi
kĂĄvĂ©val Ă©s többfĂ©le csĂ©szĂ©vel tĂ©rt vissza: porcelĂĄn, mĂ»anyag, ĂŒveg;
nĂ©hĂĄnyan simĂĄk voltak, nĂ©hĂĄny közĂŒlĂŒk drĂĄga Ă©s ritkasĂĄg volt, s szĂłlt,
hogy mindenki szolgålja ki magåt. Amikor minden diåk kezében egy csésze
kåvé volt, a tanító így szólt:
"Megfigyeltétek, minden szép és dråga csésze elkelt, håtrahagyva az
olcsó, mûanyag csészéket. Habår mindannyiotoknak az a természetes, hogy
mindenbÔl a legjobbat kívånjåtok önmagatoknak, ez a problémåitok és a
srtesszetek forråsa is. Amit valójåban mindenki akart, az a kåvé volt, s
nem a csésze, de tudatosan a jobb csészékre vadåsztatok, s egymås
csészéit figyeltétek."
"FeltĂ©telezzĂŒk, hogy az Élet a kĂĄvĂ©, s a munkahelyek, a pĂ©nz, Ă©s a
tĂĄrsadalmi poziciĂł a csĂ©szĂ©k. Ezek csak eszközök az Élethez, de az Ă©let
minÔségét nem våltoztatjåk meg."
"NĂ©ha, azzal, hogy csak a csĂ©szĂ©re figyelĂŒnk, elmĂșlasztjuk Ă©lvezni a
benne lévÔ kåvét."
(SzI)


  magam, 13:09 Itt megírhatod a véleményed magam



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.