CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. március 28.   csütörtök   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrán, Katapán, Szixtusz   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



magam naplója

  2008. február 8., péntek Nekem tetszik!
0  
Jó éjt szép ålmokat,nyugodt éjszakåt!


  magam, 21:53 Itt megírhatod a véleményed magam


"Álmom måsok alusszåk,
mĂĄsok ĂĄlmĂĄt virrasztom,
vigyĂĄzok, hogy a hajnal
senkit meg ne riasszon. "
(SzilĂĄgyi D)
  magam, 21:50 Itt megírhatod a véleményed magam


TöbbsĂ©gĂŒnk csendesen, minden felhajtĂĄs nĂ©lkĂŒl Ă©li vĂ©gig Ă©letĂ©t e földön. Aligha fogadnak bennĂŒnket vörös szĂ”nyeggel, nem emelnek tiszteletĂŒnkre pompĂĄs emlĂ©kmĂ»veket. Ez azonban nem csökkenti fontossĂĄgunkat. SzĂĄzszĂĄmra vĂĄrjĂĄk ugyanis az emberek, hogy egy magunkfajta odalĂ©pjen hozzĂĄjuk; emberek, akik hĂĄlĂĄsak lesznek a mi egyĂŒttĂ©rzĂ©sĂŒnkĂ©rt, bĂĄtorĂ­tĂĄsunkĂ©rt, akiknek a mi egyedi tehetsĂ©gĂŒnkre van szĂŒksĂ©gĂŒk. Valakinek boldogabb lesz az Ă©lete, mert nem sajnĂĄltuk az idĂ”t, hogy megosszuk vele, amit adni tudunk. Többnyire alĂĄbecsĂŒljĂŒk a mosoly, egy simogatĂĄs, egy kedves szĂł, egy figyelĂ” tekintet, egy Ă”szinte bĂłk, vagy csekĂ©lyke törĂ”dĂ©s erejĂ©t, pedig mind kĂ©pes rĂĄ, hogy Ășj irĂĄnyt szabjon az Ă©letnek. Nem is gondolnĂĄnk, mily vĂ©gtelen sok lehetĂ”sĂ©g adĂłdik nap mint nap, hogy embersĂ©gĂŒnket,szeretetĂŒnket kimutassuk.
(IGy)
  magam, 20:10 Itt megírhatod a véleményed magam
tûzfalfestészet...


  magam, 19:51 Itt megírhatod a véleményed magam
kiprĂłbĂĄlnĂĄd?



http://www.indavideo.hu/video/Idiota_Japan_Tetris


.
  magam, 19:17 Itt megírhatod a véleményed magam
nincs hozzåfûzni való! mostani szóval,no komment...


Nyílt levél roma baråtomhoz


Kedves roma barĂĄtom, barĂĄtaink.

Legyen elĂ©g. Nem bĂ­rjuk tovĂĄbb. ÉvszĂĄzados szakadĂ©kot szeretnĂ©nk eltĂŒntetni – Ă©vtizedek Ăłta dolgozunk ezen – de lassan nem bĂ­rjuk tovĂĄbb. ElĂ©g!
Elég.

Nem tudunk többet tenni Ă©rtetek, mi magyarok. Mit vĂĄrtok mĂ©g tĂ”lĂŒnk? SzociolĂłgusok hada dolgozik Ă©rtetek. SzociolĂłgusok, önkĂ©ntesek ezrei figyelnek titeket. IntegrĂĄlni szeretnĂ©nk benneteket a magyar tĂĄrsadalomba. IntegrĂĄlni, hisz bĂĄr nem mi kĂ©rtĂŒk, hogy legyetek velĂŒnk, nem mi mondtuk nektek, hogy Ă©ljetek itt, nem mi kĂ©rtĂŒnk könyörögve titeket arra, hogy Ă©ljĂŒnk egymĂĄs mellett, ti jöttetek, Ă©s ez Ă­gy van jĂłl. Gondot akasztottatok a nyakunkba, Ă©s mi a ti gondjaitokat szeretnĂ©nk megoldani. KĂ©rĂŒnk titeket, segĂ­tsetek.

SegĂ­tsetek.
Tudjuk, hogy rosszul szocializĂĄlĂłdtatok. Tudjuk, hogy „mĂ©lyrĂ”l” jöttök. Tudjuk, bĂĄr nem Ă©rtjĂŒk miĂ©rt. Mi mindent megteszĂŒnk Ă©rtetek. SegĂ©lyt kaptok. SegĂ©lyt abbĂłl a pĂ©nzbĂ”l, amit a magyar emberek adĂłznak. Nincs mĂĄs dolgotok, mint vĂĄrni. VĂĄrni a segĂ©lyt, de kĂ©rlek titeket roma barĂĄtaim: ha mi segĂ­tĂŒnk, segĂ­tsetek. A segĂ©lyt nem azĂ©rt adjuk, hogy pĂĄr nap alatt felĂ©ljĂ©tek. Nem azĂ©rt adjuk, hogy eligyĂĄtok. Nem a jĂĄtĂ©kgĂ©pre. Nem kocsmĂĄra. SegĂ©lyt azĂ©rt kaptok, hogy a szĂĄmtalan gyereketekre költsĂ©tek. Hogy a gyereketek iskolĂĄba tudjon jĂĄrni. AzĂ©rt, hogy tankönyvet vegyĂ©l neki. AzĂ©rt, hogy legyen pĂ©nze Ă©telre, italra, ruhĂĄra. Tudjuk, hogy nem tudunk annyit adni, amennyi kellene. Tudjuk, hogy akĂĄrmennyit adunk, kevĂ©s. ÉrtsĂ©tek meg roma barĂĄtaim: nincs több. Ti egyre többen vagytok. Mi egyre kevesebben. Most kell lĂ©pnetek, mert ahogy egyre többen lesztek, mi egyre kevesebben. Egyre kevesebb embernek kell majd eltartani egyre többet. Az idĂ”tök vĂ©szesen fogy. Ha most nem lĂ©ptek, kĂ©sĂ”bb mĂĄr nem tudtok.

SegĂ­tsetek roma barĂĄtaim!

IntegrĂĄciĂł. Nem szĂ©p szĂł, talĂĄn nem is Ă©rtitek. IntegrĂĄciĂł. ValamifĂ©le beĂ©pĂ­tĂ©s. ÖsszevonĂĄs. EggyĂ© vĂĄlĂĄs. A mi cĂ©lunk ez. A cĂ©l, hogy kapj munkahelyet. Kapsz. De ahhoz neked is tenned kell valamit. KĂ©rlek, kĂ©rlek titeket roma barĂĄtaim, tanuljatok. HiggyĂ©tek el, ha tanultok, nem kell majd nĂ©lkĂŒlözni. Nem kell megĂ©lhetĂ©si bĂ»nözĂ©s. Nem lesz börtön. Nem kell menekĂŒlni a rendĂ”rsĂ©g elĂ”l. Nem kĂ©rĂŒnk sokat, csak egy kis tanulĂĄst. Nem illik abbahagyni az ĂĄltalĂĄnos iskolĂĄt a harmadik osztĂĄly utĂĄn tizenhat Ă©vesen, Ă©s inkĂĄbb szĂŒlni. BarĂĄtaim. MagyarorszĂĄgon laktok. Magyar emberek vagytok. Nem csak jogotok van, jogotok arra, hogy segĂ©lyt vĂĄrjatok. KötelessĂ©geitek is vannak. Ilyen az ĂĄltalĂĄnos iskola. KötelezĂ”. Nem lehetĂ”sĂ©g, kötelezettsĂ©g. A nĂ©hĂĄny lurkĂłnak kötelezĂ” kijĂĄrnia a nyolc ĂĄltalĂĄnost – ha mĂĄr te nem tetted meg. Megtanulnak Ă­rni, olvasni, Ă©s akkor, majd ha kapsz egy levelet, nem kell mondani szĂ©gyenkezve: nem tudom mi ĂĄll benne.

A gyerek tanulhat. Minden lehetĂ”sĂ©ge megvan rĂĄ. Mi magyarok, mi is tanulunk. Gondolj bele, roma barĂĄtom: miĂ©rt nincs munkĂĄd? Nem. Nem, azĂ©rt mert roma vagy, nem azĂ©rt, mert nem szeretĂŒnk, mert ĂŒldözĂŒnk, nem azĂ©rt mert kirekesztĂŒnk, nem azĂ©rt mert nem bĂ­zunk benned, azĂ©rt mert alacsony a kĂ©pzettsĂ©ged. MiĂ©rt vegyelek fel tĂ©ged dolgozni, ha nem Ă©rtesz hozzĂĄ, mert nem tanultad meg? És miĂ©rt ne tĂ©ged vennĂ©lek fel dolgozni, ha megtanultad, ha Ă©rtesz hozzĂĄ?

PrĂłbĂĄljatok meg velem egyĂŒtt Ă©lni. MiĂ©rt kell nekem fĂ©lnem tĂ”letek? MiĂ©rt Ă©n fĂ©lek, Ă©n aki segĂ­telek tĂ©ged? Van kutyĂĄd, roma barĂĄtom, van, tudom. Mit szĂłlnĂĄl, ha a kutyĂĄd, akit te etetsz, itatsz, szeretsz, simogatsz, megharapna? Mit szĂłlnĂĄl, ha a kutyĂĄd csapatokba verĂ”dve, fenyegetĂ”en morogva rĂĄd, nĂ©ha meg-megharapna? SzeretnĂ©d mĂ©g azt a kutyĂĄt? EtetnĂ©d, roma barĂĄtom? NetĂĄn egyszer csak azt mondanĂĄd: ej, kell a fenĂ©nek ez a hĂĄlĂĄtlan dög!- Ă©s többĂ© nem szeretnĂ©d Ă”t.

SegĂ­ts nekem, hogy segĂ­thessek Neked.
Én segĂ­tek. HĂĄzat Ă©pĂ­tek neked, ingyen, olyat, amilyet a magyar ember nem kap. A gyerekeidnek felzĂĄrkĂłztatĂł, beilleszkedĂ©st segĂ­tĂ” programokat talĂĄlok ki – nĂ©ha veled közösen. PĂ©nzt adok neked az el nem vĂ©gzett munkĂĄdĂ©rt. HosszĂș Ă©vek Ăłta magyarĂĄzom a magyar barĂĄtaimnak, hogy ti, a roma barĂĄtaim ugyanolyanok vagytok, mint Ă©n. ElĂ”rĂ©bb veszlek a sorban, ha lakĂĄs kell, te kapod hamarabb, ha a gyerek iskolĂĄba megy, te kapsz hamarabb pĂ©nzt, ha kell pozitĂ­van diszkriminĂĄllak. A magyarok nem Ă©rtik miĂ©rt? Nem akarjĂĄk megĂ©rteni, miĂ©rt teszem, Ă©s nekem nehĂ©z elmagyarĂĄzni nekik, hogy a szebb jövÔért.

Érted. Értem. Érted?

Lassan meg kellene Ă©rteni. HiĂĄba teszek meg Ă©rted mindent, hiĂĄba adnĂ©k neked munkĂĄt, ha neked az nem kell. HiĂĄba Ă©pĂ­tek hĂĄzad, ha az udvarra vĂ©gzed a dolgod, Ă©s eltĂŒzeled a parkettĂĄt. HiĂĄba vĂ©delek, ha a magad ellensĂ©ge vagy. Egyre nehezebb ez, roma barĂĄtom. A magyarok – rĂ©gebben – azĂ©rt zĂșgolĂłdtak, mert bĂ»nöztĂ©l. Mert nem dolgoztĂĄl. Mert a gyerekek nem tanultak. Mert loptĂĄl. Mert tiĂ©d volt az Ă©jszaka, s mi fĂ©ltĂŒnk. Akkor elkezdtĂŒnk barĂĄtkozni veled. Mi. Mi kilencmilliĂłan, prĂłbĂĄltunk barĂĄtkozni veletek, egymilliĂłnyi romĂĄval. Nem Ă­gy kellett volna. FordĂ­tva. Neked kellett volna odaĂĄllni elĂ©m Ă©s azt mondani: hahĂł, itt vagyok, tanulnĂ©k, dolgoznĂ©k, miben tudok segĂ­teni? Nem tetted. LĂ©ptĂŒnk mi. MĂĄr van sajĂĄt ombudsmanod. SajĂĄt önkormĂĄnyzatod, SajĂĄt falud. SajĂĄt Ă©rtĂ©krended. SajĂĄt Ă©leted. Ha nekem van sajĂĄt falum, sajĂĄt Ă©rtĂ©krendem, sajĂĄt Ă©letem, az neked nem tetszik, ĂĄm Ă©n fogadjam el e tiĂ©det. JĂłl van hĂĄt, megteszem. Megteszek mindent, de na hasznĂĄld ki a jĂłindulatomat.

Mi azt szerettĂŒk volna, hogy közös Ă©letĂŒnk legyen. Közös önkormĂĄnyzatunk. Közös telepĂŒlĂ©sĂŒnk. Közös orszĂĄgunk.

Miért nem segítsz nekem, roma baråtom?

Tedd fĂ©lre az elÔítĂ©leteid. Mert elÔítĂ©leteid neked vannak velem szemben, nem nekem veled. ElÔítĂ©letes vagy, velem, Ă©s te mondod ezt rĂĄm. Mit kellene mĂ©g tennem, hogy higgy nekem? Mit kellene tennem, hogy megĂ©rts egem, hogy megĂ©rtsd, amit most teszel, csak mĂ©lyĂ­ti a szakadĂ©kot. Én több tĂ­z Ă©ve fĂ©ltelek, Ăłvlak. SegĂ©lyek. SzociolĂłgusok szĂĄzai. KampĂĄnyok, az elfogadĂĄsĂ©rt. HĂĄzak IskolĂĄk. Programok. EsĂ©lyegyenlĂ”sĂ©g. Ombudsman. Tolerancia. Liberalizmus. PozitĂ­v diszkriminĂĄciĂł. Ezek mind, mind olyan dolgok, amiket Ă©n teszek Ă©rted. De te nem vĂĄltozol. UgyanĂșgy nem tanulsz, nem dolgozol, bĂ»nözöl, veszekszel, perelsz, kiabĂĄlsz, hol Strasbourgba, hol SvĂ©dorszĂĄgba rohansz panaszkodni. SegĂ­tenĂ©k, ha hagynĂĄd, roma barĂĄtom. MĂ©g mindig segĂ­tenĂ©k roma barĂĄtom. ErĂ”mön felĂŒl. SzembeszĂĄllva a többsĂ©g akaratĂĄval, aki mĂĄr unja a neked adott segĂ­tsĂ©get, Ă©s joggal kĂ©rdi: Ă” mikor kap? SegĂ­tenĂ©k. SegĂ­ts kĂ©rlek, hogy segĂ­thessek.

Itt az idĂ”, roma barĂĄtom.
Most kell lĂ©pni, amĂ­g nem kĂ©sĂ”. Többször utaltam levelemben a szociolĂłgusokra. A nĂ©pessĂ©g-nyilvĂĄntartĂłkra. Kedves roma barĂĄtom. Tudod, hogy egymilliĂłan lettetek? Tudod, hogy az elĂ”rejelzĂ©sek szerint 100 Ă©v mĂșlva a magyar lakossĂĄg majd 35%-ĂĄt teszed ki? Tudod, hogy 200 Ă©v mĂșlva majdnem minden mĂĄsodik magyarorszĂĄgi lakos roma lesz? Itt az idĂ” tehĂĄt, hogy vĂĄltoztass. Itt az idĂ”, hogy a gyerekeid tanĂ­ttasd. Itt az idĂ”, hogy te magad is tanulj. Itt az idĂ”, hogy dolgozz. Itt az idĂ”, mert szĂĄz – szĂĄzötven Ă©v mĂșlva nem lesz annyi magyar, aki eltartson.

Itt az idĂ” tehĂĄt, hogy elfogadj engem, roma barĂĄtom.




  magam, 18:48 Itt megírhatod a véleményed magam
a tél öltöztet...


  magam, 12:35 Itt megírhatod a véleményed magam
csak hatĂĄrozottan...

Pizzarendelés



FĂ©rfi : "Rendelek magamnak egy pizzĂĄt. KĂ©rsz te is valamit?"
NĂ” : "Nem."
FĂ©rfi : "OK."
NÔ : "...vagy mégis?!"
FĂ©rfi : "Na mi legyen akkor?"
NĂ” : "Nem tudom."
FĂ©rfi : "Nem tudod, hogy akarsz-e valamit enni?"
NĂ” : "Nem."
FĂ©rfi : "Éhes vagy?"
NĂ” : "Nem tudom, talĂĄn igen."
FĂ©rfi : "Mit Ă©rtesz azalatt, hogy "talĂĄn"...?"
NĂ” : "Azt, hogy nem vagyok biztos benne."
FĂ©rfi : "Ha Ă©n Ă©hes vagyok, akkor Ă©szre szoktam venni."
NÔ : "Talån késÔbb éhes leszek."
FĂ©rfi : "OK, akkor rendelek neked is egy pizzĂĄt."
NĂ” : "És ha kĂ©sĂ”bb mĂ©gse leszek Ă©hes...?"
FĂ©rfi : "Akkor otthagyod."
NÔ : "Az pocséklås."
FĂ©rfi : "Akkor becsomagoltatod Ă©s megeszed holnap."
NĂ” : "És ha holnap nincs kedvem pizzĂĄt enni?"
FĂ©rfi : "PizzĂĄt mindig lehet enni."
NĂ” : "De nem nekem."
FĂ©rfi : "Akkor keress valami mĂĄst."
NĂ” : "De most nem akarok mĂĄst."
Férfi : "OK, akkor mégis egy pizzåt kérsz?"
NĂ” : "Nem."
Férfi : "Akkor nem kérsz semmit?"
NĂ” : "De."
Férfi : "MegÔrjítesz!"
NÔ : "Miért nem rendelsz magadnak addig is valamit...?"
FĂ©rfi : "Ahogy gondolod..."
NĂ” : "Rendelj magadnak egy sonkĂĄs pizzĂĄt!"
FĂ©rfi : "De Ă©n nem szeretem a sonkĂĄt."
NĂ” : "Én viszont igen."
FĂ©rfi : "Azt hittem, hogy MAGAMNAK rendelek...?!"
NĂ” : "Persze, hogy magadnak rendelsz."
FĂ©rfi : "Akkor minek rendeljek sonkĂĄt...?"
NÔ : "Ha esetleg megéheznék, akkor ehetnék belÔle."
FĂ©rfi : "És?"
NĂ” : "Azt hiszed, hogy megeszek valamit amit nem szeretek?"
FĂ©rfi : "Hogy-hogy TE megeszel valamit?"
NÔ : "Miért ne?"
Férfi : "Egy pillanat... tehåt én rendelek magamnak valamit, azért, hogy te ehess valamit, ha esetleg késÔbb megéheznél...?!"
NĂ” : "Pontosan."
FĂ©rfi : "És akkor mit eszek Ă©n?"
NĂ” : "Az is lehet, hogy nem leszek Ă©hes..."

  magam, 8:29 Itt megírhatod a véleményed magam

KALENDÁRIUM

FebruĂĄr 8.

Napkelte: 07:01 Napnyugta: 16:55

Holdkelte: 19:18 Holdnyugta: 08:23


Ma Aranka, JĂĄnos, Jeromos, Salamon napja van.

Boldog névnapot!

Aranka :
Magyar név, az arany szó kicsinyítÔképzÔs szårmazéka, az Aurélia magyarítåsa.


JĂĄnos :
Bibliai nĂ©v. A hĂ©ber Johanan nĂ©v görög Johannesz vĂĄltozatĂĄbĂłl (ill. ennek a hasonlĂł hangzĂĄsĂș latin Johannes formĂĄjĂĄbĂłl) szĂĄrmazik. JelentĂ©se "Jahve megkegyelmezett". MagyarorszĂĄgon a XVI - XVIII. szĂĄzadban a legnĂ©pszerĂ»bb fĂ©rfinĂ©v volt, Ă©s kĂ©sĂ”bb is a leggyakoribbak közĂ© tartozott, egĂ©szen az 1970-es Ă©vekig.


Jeromos :
Görög eredetĂ» nĂ©v, HieronĂŒmosz nĂ©vbĂ”l szĂĄrmazik. JelentĂ©se szent nevĂ».


Salamon :
Héber eredetû bibliai név, jelentése békés, szelíd.

-----------------------------------------------------------------------------

1934 (74 éve történt)
Meghalt MĂłra Ferenc Ă­rĂł, ĂșjsĂĄgĂ­rĂł, mĂșzeolĂłgus.

1957 (51 éve történt)
Meghalt Neumann Jånos vilåghírû matematikus, a szåmítógép kifejlesztÔje.

1587 (421 éve történt)
Stuart Måriåt, az 1568 óta angol fogsågban élÔ koråbbi skót kirålynÔt kivégezték a Fotheringhay kastélyban. A halålos ítéletet I. Erzsébet kirålynÔ csak habozva írta alå.

1828 (180 éve történt)
MegszĂŒletett Jules Gabriel Verne fran­cia Ă­rĂł, többek között az UtazĂĄs a Föld közĂ©ppontjĂĄba, a KĂ©tĂ©vi vakĂĄciĂł, a Nyolcvan nap alatt a Föld körĂŒl Ă©s a SĂĄndor MĂĄtyĂĄs Ă­rĂłja.

1925 (83 éve történt)
MegszĂŒletett Jack Lemmon Oscar-dĂ­jas amerikai szĂ­nĂ©sz (Van, aki forrĂłn szereti, Irma, te Ă©des, Furcsa pĂĄr, A szomszĂ©d nĂ”je mindig zöldebb).

1932 (76 éve történt)
MegszĂŒletett SzinetĂĄr MiklĂłs szĂ­nhĂĄzi Ă©s filmrendezĂ” (HĂĄry JĂĄnos, Az ember tragĂ©diĂĄja, CsĂĄrdĂĄskirĂĄlynĂ”).

1954 (54 éve történt)
Londonban meghalt Jendrassik György gĂ©pĂ©szmĂ©rnök, feltalĂĄlĂł, a magyar gĂĄzturbina ĂșttörĂ”je.

1964 (44 éve történt)
MegszĂŒletett SzulĂĄk Andrea Ă©nekesnĂ”.

1966 (42 éve történt)
Budapesten meghalt Rideg SĂĄndor Ă­rĂł (Indul a bakterhĂĄz).

.
  magam, 8:20 Itt megírhatod a véleményed magam
napi okossĂĄg:


Ha a pornó segít a szexuålis problémåkon, akkor a szakåcskönyv miért nem csillapítja az éhséget?


.
  magam, 7:50 Itt megírhatod a véleményed magam


Légy önmagad
Légy magad, légy önmagad!
KĂŒldöz a szĂł, hĂ­v a hang.

Légy magad, légy önmagad!
BĂĄtran bontsd ki szĂĄrnyadat.

Légy magad, légy önmagad!
TĂ»zd ki, kĂŒzdd ki sorsodat.

Légy magad, légy önmaga!
Se szebb dĂ­j, se nagyobb rang.

Légy magad, légy önmagad!
Égj, lobogj, szórj lángokat.

Légy önmagad!
(Bodosi Gy.)
  magam, 7:40 Itt megírhatod a véleményed magam
Jó reggelt, szép napot!


  magam, 7:33 Itt megírhatod a véleményed magam
  2008. február 7., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Jó éjt ,szép ålmokat,nyugodt éjszakåt!

  magam, 21:30 Itt megírhatod a véleményed magam


Mert az idĂ” soha nem pihen:
Az ember bårmit is tervez, az idÔ az, ami dolga szerint, rendez, és végez.
Bårhogy is alakulnak a dolgaid, ha elkopnak mellÔled a baråtaid.
Amikor Ășgy Ă©rzed magad vagy egyedĂŒl önmagadban legbelĂŒl.
Mindig lesz valaki melletted, aki a lelkét adja, hogy érezzed!
És ez fĂŒggetlen mindentĂ”l:
Amikor nem szĂĄmĂ­t mĂĄr, hogy patak partjĂĄt lĂĄtod vagy az ĂłceĂĄnt!
Amikor termĂ©szetes zöld vagy vĂ­ztömeg vesz körĂŒl.
Amikor mår azt érzed bårmerre mész mindenhol otthon vagy!
BĂĄrmibe kezdesz mindenben toppon vagy!
Amikor nincs a "miért sem a "kiért?
Csak vagy és azt érzed az egész vilåg a tiéd!
Amikor nincs "hogy sem "hol sem "majd sem az "azért.
Amikor tökre önmagad vagy minden nĂ©lkĂŒl, amikor minden magĂĄtĂłl Ășjra felĂ©pĂŒl.
Amikor bĂĄtran ver a szĂ­ved lĂŒktetĂ” ĂĄlmot:
És magadban találsz:
HarmĂłniĂĄt,
Nyugalmat,
Végtelen békét, és töretlen biztonsågot.
(I Sz)
  magam, 21:09 Itt megírhatod a véleményed magam
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!
nem tudok tĂĄviratot olvasni! bocs...
  magam, 20:28 Itt megírhatod a véleményed magam
nem hiszem ,hogy szeretném kipróbålni...


http://www.videoplayer.hu/videos/play/125604




.
  magam, 12:43 Itt megírhatod a véleményed magam
dizĂĄjn...


  magam, 8:55 Itt megírhatod a véleményed magam
ha egy kis nyugalomra vĂĄgysz...


  magam, 8:49 Itt megírhatod a véleményed magam

KALENDÁRIUM

FebruĂĄr 7.

Napkelte: 07:02 Napnyugta: 16:53

Holdkelte: 18:04 Holdnyugta: 08:02


Ma RĂłmeĂł, TĂłdor, RichĂĄrd napja van.



Boldog névnapot!

RĂłmeĂł :
A latin Romaeus nĂ©v olasz formĂĄja. JelentĂ©se: rĂłmai vagy a RĂłmai BirodalombĂłl szĂĄrmazĂł. A kĂ©sõ közĂ©pkorban Ă­gy neveztĂ©k a RĂłmĂĄba vagy a Szentföldre zarĂĄndoklĂłkat is.


TĂłdor :
A Teodor nĂ©v magyar rövidĂŒlĂ©se, amely görög eredetĂ» nĂ©v. JelentĂ©se Isten ajĂĄndĂ©ka.


RichĂĄrd :
Germåna eredetû név. Jelentése hatalmas, erÔs uralkodó, merész.

-----------------------------------------------------------------------------

1920 (88 éve történt)
ZĂĄhonyban megszĂŒletett BĂ©res JĂłzsef tudomĂĄnyos kutatĂł, a BĂ©res csepp megalkotĂłja, aki a rĂĄk okainak felderĂ­tĂ©sĂ©n, a megelĂ”zĂ©s Ă©s a lekĂŒzdĂ©s lehetĂ”sĂ©gein dolgozik.

1812 (196 éve történt)
MegszĂŒletett Charles Dickens angol Ă­rĂł (Copperfield DĂĄvid).

1834 (174 éve történt)
MegszĂŒletett Dimitrij Ivanovics Mengyelejev orosz kĂ©mikus, az elemek periĂłdusos rendszerĂ©nek megalkotĂłja.

1990 (18 éve történt)
Meghalt Karådy Katalin színésznÔ.

1993 (15 éve történt)
Meghalt Mensåros Låszló színész, színhåzi rendezÔ, érdemes és kivåló mûvész.

1832 (176 éve történt)
MegszĂŒletett Hannah Whitall Smith amerikai evangĂ©lista, reformĂĄtor Ă©s szerzĂ”, aki a feministĂĄk ĂŒgyĂ©nek pĂĄrtfogĂłjakĂ©nt harcolt a nĂ”k vĂĄlasztĂłjogĂĄĂ©rt Ă©s felsĂ”oktatĂĄsi intĂ©zmĂ©nyekbe valĂł bejutĂĄsukĂ©rt.


1968 (40 éve történt)
AusztriĂĄban eltöröltĂ©k a halĂĄlbĂŒntetĂ©st.

1979 (29 éve történt)
Meghalt Josef Mengele nĂ©met orvos, antropolĂłgus, aki a II. vilĂĄghĂĄborĂșban emberek ezrein kĂ­sĂ©rletezett.

1984 (24 éve történt)
Bruce McCandless II Ă©s Robert L. Stewart asztronautĂĄk vĂ©grehajtottĂĄk az elsĂ” biztosĂ­tĂł kötĂ©l nĂ©lkĂŒli Ă»rsĂ©tĂĄt.




  magam, 8:37 Itt megírhatod a véleményed magam
napi okossĂĄg:



Becsapott a villĂĄm, Ă©n meg nem hittem neki



.
  magam, 7:57 Itt megírhatod a véleményed magam
NINCS IDÕNK


TaposĂłmalom Ă©letĂŒnk:
Egy percet nem pihenhetĂŒnk.


Nem Ă©rĂŒnk rĂĄ, mint rĂ©t ölĂ©n
Mélåzó båråny és tehén.


DiĂłval mĂłkus hempereg -
Nem pazarlunk rĂĄ perceket.


Tavon szikrĂĄzĂł napsugĂĄr -
Nem nĂ©zzĂŒk meg rĂ©gĂłta mĂĄr...


Tånc közben egy nÔ rånk nevet,
LĂĄbĂĄt se lĂĄttuk -, ellebeg.


HiĂĄba gyĂșl ki mosolya,
IdÔnk - csodåra - nincs soha.


ÉljĂŒk a hajszĂĄs Ă©veket -
S elszalasztjuk az Ă©letet.
(William Henry Davies)


  magam, 7:45 Itt megírhatod a véleményed magam
Jó reggelt,szép napot!


  magam, 7:39 Itt megírhatod a véleményed magam
  2008. február 6., szerda Nekem tetszik!
0  
Jó éjt,szép ålmokat,nyugodt éjszakåt!
A Betegeknek ,gyĂłgyulĂĄst!


  magam, 21:06 Itt megírhatod a véleményed magam


Tudod arra gondoltam,
hogy nagy lehetÔsége
az embernek a szĂŒrkesĂ©ge,
nagy ajåndék az,
ha valaki lĂĄthatatlan,
mert az ember gyenge,
Ă©s mert keskeny a hĂ­d
a valĂłsĂĄg,
és a szerepjåték között,
ha az ember azt lĂĄtja,
hogy csodĂĄlĂł szemek figyelik,
olyannĂĄ lesz,
mint a gyerekek,
elkezd jĂĄtszani,
csak ez a jåték veszélyes is lehet,
mert ebben a jåtékban
az ember könnyen elveszítheti
önmagåt.
(kaktusz)


  magam, 20:51 Itt megírhatod a véleményed magam
azt hiszem nem mindegy ,hogy fa fej vagy fej fa...



  magam, 20:12 Itt megírhatod a véleményed magam
miért ajånlatos tudni idegen nyelvet...


  magam, 18:17 Itt megírhatod a véleményed magam


Cseppek vagyunk a tengerben. Sok-sok cseppel egyĂŒtt. Önmagunkban hamar elvesznĂ©nk, felszĂĄradnĂĄnk, de sok-sok csepp egyĂŒtt hatalmas erĂ”. Vannak cseppek, melyek közelebb ĂĄllnak hozzĂĄnk, minden aprĂł rezdĂŒlĂ©sĂŒk ĂĄtfut a mi lĂ©tezĂ©sĂŒnkön is, magĂĄval sodor, s ugyanez törtĂ©nik velĂŒk is, ha mi mozdulunk. Közel vagyunk. ÉrezzĂŒnk egymĂĄst. MegbĂ­zunk egymĂĄsban. KitĂĄrulkozunk, mert tudjuk, hogy kitĂĄrulkozhatunk.
(SzI)
  magam, 12:36 Itt megírhatod a véleményed magam
miért kell a jó låtås...


  magam, 12:27 Itt megírhatod a véleményed magam
CD tartĂł...


  magam, 9:12 Itt megírhatod a véleményed magam

KALENDÁRIUM

FebruĂĄr 6.

Napkelte: 07:04 Napnyugta: 16:52

Holdkelte: 16:49 Holdnyugta: 07:38


Ma DĂłra, Dorottya, Titusz, Dorina, RĂ©ka, Gara, TĂłdor, Amand napja van.


Boldog névnapot!

DĂłra :
A DĂłra a Dorottya nĂ©vnek az önĂĄllĂłsult becĂ©zõje. Görög eredetĂ» nĂ©v. JelentĂ©se: Isten ajĂĄndĂ©ka. A magyar nĂ©v a latin Dorothea vĂĄltozatbĂłl szĂĄrmazik.


Dorottya :
Görög eredetû név. Jelentése Isten ajåndéka. A magyar név a latin Dorothea våltozatból szårmazik.


Titusz :
Ókori rĂłmai fĂ©rfinĂ©v. A latin titus szĂłbĂłl szĂĄrmazik, jelentĂ©se vadgalamb. MĂĄs magyarĂĄzat szerint, szabin eredetĂ», jelentĂ©se tiszteletremĂ©ltĂł, tisztelt.


Dorina :
A Dorottya névnek csonkított és kicsinyítÔképzÔs formåja.


RĂ©ka :
Török, hun, magyar eredetĂ» nĂ©v, a mondĂĄkban Attila felesĂ©gĂ©nek a neve. JelentĂ©se ismeretlen. MĂĄs magyarĂĄzat szerint, Ótörök eredetĂ», Ă­gy az Arikan nĂ©vbĂ”l szĂĄrmazik, jelentĂ©se tiszta ĂșrnĂ”.


Gara :
Török eredetû név, jelentése héja, fekete.


TĂłdor :
A Teodor nĂ©v magyar rövidĂŒlĂ©se, amely görög eredetĂ» nĂ©v. JelentĂ©se Isten ajĂĄndĂ©ka.


Amand :
Latin eredetĂ» nĂ©v, az Amandus nĂ©v rövidĂŒlĂ©sĂ©bĂ”l szĂĄrmazik, jelentĂ©se szeretetremĂ©ltĂł.

-----------------------------------------------------------------------------
1296 (712 éve történt)
III. AndrĂĄs, az utolsĂł ÁrpĂĄd-hĂĄzi kirĂĄly felesĂ©gĂŒl vette BĂ©csben I. Habsburg Albert osztrĂĄk Ă©s stĂĄjer herceg lĂĄnyĂĄt, Ágnest.

1486 (522 éve történt)
MĂĄtyĂĄs kirĂĄly megerĂ”sĂ­tette a szĂĄsz egyetem, az Andreanum kivĂĄltsĂĄgait, innen szĂĄmĂ­tjuk az egyetem szĂŒletĂ©sĂ©t.


1922 (86 éve történt)
Påpåvå vålasztottåk Achille Ratti bíborost, XI. Pius néven.

1971 (37 éve történt)
ElĂ”ször ĂŒtöttek el golflabdĂĄt a Holdon. Az ĂŒtĂ©st Alan Shepard vĂ©gezte.

1891 (117 éve történt)
A Dalton fivérek elkövették elsÔ vonatrarablåsukat. Feltartóztattåk A Santa Fe Guthrie-Wichita Expresszt tartóztattåk fel, 1,500 dollårt zsåkmånyoltak.


1911 (97 éve történt)
MegszĂŒletett Ronald (Wilson) Reagan amerikai szĂ­nĂ©sz, Ă©s az EgyesĂŒlt Államok 40. elnöke (1981-89)

1917 (91 éve történt)
Budapesten megszĂŒletett GĂĄbor Zsazsa (eredeti nevĂ©n: GĂĄbor SĂĄri) magyar szĂĄrmazĂĄsĂș amerikai szĂ­nĂ©sznĂ”, a Zsazsa Ltd. kozmetikai cĂ©g vezetĂ”je, aki szellemes elĂ”adĂĄsmĂłdjĂĄrĂłl, szĂĄmos hĂĄzassĂĄgĂĄrĂłl Ă©s filmjĂ©rĂ”l hĂ­res, többek között: a "Moulin Rouge", "Az elsĂ” szĂĄmĂș közellensĂ©g".

1707 (301 éve történt)
MegszĂŒletett Carlo Goldoni olasz vĂ­gjĂĄtĂ©kĂ­rĂł (KĂ©t Ășr szolgĂĄja).

1912 (96 éve történt)
MegszĂŒletett Eva Braun, Adolf Hitler szeretĂ”je, akit kĂ©sĂ”bb a FĂŒhrer felesĂ©gĂŒl is vett.


1932 (76 éve történt)
MegszĂŒletett François Truffaut francia rendezĂ”, Ă­rĂł, forgatĂłkönyvĂ­rĂł, filmkritikus, producer (KifulladĂĄsig, Harmadik tĂ­pusĂș talĂĄlkozĂĄsok, Az utolsĂł metrĂł, VĂ©gre vasĂĄrnap!).

1948 (60 éve történt)
Sikeresen repĂŒlt az elsĂ” rĂĄdiĂł irĂĄnyĂ­tĂĄsĂș repĂŒlĂ”gĂ©p.




  magam, 9:02 Itt megírhatod a véleményed magam



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.