CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 29.   pntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Diomd, Gerle   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



lara naplja

  2015. november 16., htf Nekem tetszik!
0  
Álom

Sírtam álmomban. Egy teremben voltunk, diákok. Én voltam a házi feladat felelõs. Nem készítettem el a házit. Tudtam, hogy engem fog felszólítani a tanár. Felálltam és elmondtam, hogy családi problémáim vannak otthon. Nem érdekelte. Kaptam egy fekete pontot. Leültem és sírni kezdtem, csendben, visszafojtottan, de hátra lehetett hallani, ahol õ ült. Hátul ült egy padban. Kiakadt. Fel volt háborodva és felkavarta. A sírásomra ébredtem fel.
  lara, 9:21 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Szombaton délután voltak látogatóba anyósom, sógornõm és a barátja.Anyósommal beszélgettem és tõle elhangzott néhány megfélemlítõ mondat. Mintha érzelmileg zsarolni akarna. A félelmeibe kapaszkodik. A következõrõl van szó. Van egy ismerõse, aki elvált és most neki és a gyermekének gyûjtenek ruhát és játékot. Azzal ijesztgetett anyósom, hogy milyen könnyû lecsúszni. Elvált és elveszítette az állását. De én azt tudom, hogy az anyagi körülmények miatt nem veszik el a gyerekeket az anyától. Arról nem beszélve, hogy ha erre kerül a sor, én alapos leszek. És foggal körömmel fogok küzdeni. A gyermekeim a legfontosabbak. Ezt azért is írom, mert errõl volt már egy kellemetlen beszélgetésem a sógornõmmel, akit a helyére kellett raknom. Õ bejelentette, hogy majd felneveli õ a kisebbik gyermekemet. Hát ezt sürgõsen tisztáznom kellett vele.
  lara, 9:14 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. november 14., szombat Nekem tetszik!
0  
Hogy ez milyen nehéz.
Ma is sírtam.
Minden róla szól.
Õ jut az eszembe.
  lara, 23:13 Itt megrhatod a vlemnyed lara
A válaszom az lett, hogy maradjunk barátok. Ennyi.
  lara, 17:48 Itt megrhatod a vlemnyed lara
A remény

Tudjuk, hogy õ hal meg utoljára. Nekem ez nem elég. Nem elég az, hogy egy kapcsolatot a remény éltessen. Hogy várjak, talán majd változik valami egyszer. A kapcsolatomat a szerelem, a szenvedély, a szeretet éltesse.
  lara, 15:30 Itt megrhatod a vlemnyed lara
A kutyusok továbbra is a lábaim és a kocsim elõtt hevernek és már sétálnak is. Bíznom kell abban, hogy az egész mindenség valahogy pont úgy mûködik, ahogy annak lennie kell. Ez volt a születésnapom másnapján.
Kaptam tõle "ajándékot". Önmagát adta, az idejét, a szavait. Ott volt nekem, és csak nekem. Jó volt.

  lara, 15:26 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. oktber 25., vasrnap Nekem tetszik!
1  
Kapcsolat a szív dobbanására

A szívünk úgy mûködik, hogy az izomzata egyszer összehúzódik, utána pedig elernyed, hogy újra összehúzódhasson. Egy kapcsolatban is erre van szükség, hogy mûködhessen. Az sem jó, ha állandó a közelség, az összehúzódás, de az sem, ha túl sok és nagy a távolság, mert megint csak nem mûködik a dolog. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt, hogy se sok, se kevés ne legyen az, amit adunk a kapcsolatunkba.
  lara, 12:13 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. oktber 15., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Hihetetlen, hogy a kutyák mit mûvelnek továbbra is körülöttem. Tiszta mátrix:) Tegnap egy majdnem a kocsi kereke alá szédelgett. Na ez se tud közlekedni :) Este pedig követett egy kutya amikor a barátosnémhoz mentem. Már csak mosolyogtam. Ha nekem ezt más mondja el, kiröhögöm, de mivel ez velem történt, saját szememnek már csak hiszek.
  lara, 22:31 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. oktber 11., vasrnap Nekem tetszik!
0  
A szekrényben

Mind a ketten meglepõdtek, a nõ és a férfi is. Ez nem volt véletlen.
- Bezártak minket. Ez nem vicc. - mondta a nõ. A pasi csak mosolygott.
A nõ nagyot sóhajtott. A férfi vállára tette a kezét. Megsimogatta az arcát.
- Nem szeretem a szûk helyeket.
- Én igen.- ekkor a férfi elkezdte simogatni a nõ combját, majd megcsókolta. A nõ viszonozta és innen nem volt már megállás. A férfi felfedezte a nõn a legkellemesebb szûk helyet ;)

  lara, 18:02 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Szerepek

Ma voltunk édesanyáméknál ebédre. Több, mint egy hete lebetegedett, de már jobban érzi magát. Mondtam neki, hogy elhalaszthatjuk a névnapok megünneplését még egy héttel, de õ ragaszkodott hozzá. Majd apám megfõzz ma helyette. Na errõl beszéltem. Apámnak sohasem derogált besegíteni.
  lara, 17:47 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. oktber 6., kedd Nekem tetszik!
1  
A szerelmes férfi pillantása a létezõ legjobb plasztikai mûtét.
  lara, 15:11 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. oktber 5., htf Nekem tetszik!
0  
Társ 2

A kapcsolatban mind a ketten nyitottak az újra, de tiszteletben tartják a régi értékeket is és ebben képesek közös nevezõre jutni.
Tiszteletben tartják egymás határait és feleslegesen nem feszegetik azt. A nem, az nem.
A pasi képes udvarolni, a nõ pedig van olyan vagány, hogy azt elfogadja. Képesek megélni a szerepeiket.
Nem félnek az érzéseiktõl, sem attól, hogy azt kimutassák.
  lara, 19:13 Itt megrhatod a vlemnyed lara
A hétvégén leültem beszélni az NVB-mal, hogy én ezt nem bírom tovább, meg kellene próbálnunk külön. Beszélgettünk. Legalább kiderült számomra, hogy feleslegesen koptatom a számat, mert hiába mondja azt, hogy õ megváltozik, de tenni már nem tesz érte. A szó nem elég. Nem akar elmenni, elköltözködni. Mondtam, hogy próbáljuk meg csak egyenlõre fél évre. A válasz, õ megváltozik. Nem érti. Én meg nem hiszem.
  lara, 19:05 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Levegõ

A pasik úgy gondolják, legalább is nekem ez jön le, hogy csak nekik van szükségük a térre, levegõre, szabadságra egy kapcsolatban. Márpedig a nõknek is. Nem akarom részletezni, hogy én hogyan fuldokoltam, majd megfulladtam az NVB mellett. De viszont õ saját magával szemben nem várta el ugyanazt, amit tõlem igen, vagy amit én magamtól beletettem a kapcsolatba, azt õ nem viszonozta. Egyszer mondott ezzel kapcsolatban igazat, amikor az egyik gyerekünk olyan 1 éves volt. Beismerte, hogy õ ezt nem tudná csinálni, mert nem bírná a bezártságot.
A fuldoklásról annyit, hogy már ott tartottam, hogy pszichoszomatikus tüneteim lettek mellette. Egyszer még be is fulladtam egy veszekedés alkalmával.
Ma már másképp csinálom. Elhatározás kérdése volt csupán. Kimondtam magamnak, hogy én emellett az ember mellett nem fogok tönkre menni. Nem hagyom magam tönkre tenni neki.
  lara, 18:56 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. oktber 2., pntek Nekem tetszik!
0  
Ma olvastam egy cikket. Mit írnék fiatalkori 18 éves önmagamnak, ha küldhetnék egy levelet. Megfordult már ez korábban nekem is a fejemben. Biztos, hogy megírnám, ehhez a pasihoz ne kössem az életem, mert nem leszek mellette boldog, sok szenvedésben lesz részem mellette, miatta. De én azt is megkérdezem magamtól, hogy tartanák-e ott lélekben és szellemileg ahol most vagyok. Ha könnyû életem lett volna, nem tartanék itt. A szenvedéseken keresztül sokat fejlõdtem és rákényszerültem, hogy megértsek olyan dolgokat, amelyeket amúgy nem. Mások tetteiért nem vagyok felelõs, sem a szavaikért. Azért sem, hogy mit nem képesek megtenni.
Annyi minden másképp történhetett volna. De nem. Túlbonyolított helyzetek, a megbocsájtani nem tudás, a haragtartás, az arrogancia, a bûnbak keresés, mert valakit feltétlenül ki kell hozni hibásnak.
Nem gondolnak bele az emberek abba, hogy van olyan, amikor egyszerûen nincs hibás. Nem kell bûnbakot keresni. Egyszerûen úgy megváltoznak a dolgok, hogy nem maradhatnak meg eddigi állapotukban. Valamit meg kell változtatni. Vagy mindent meg kell változtatni. Olyan, mint amikor egy gyerek megnõ és már kicsi rá az addigi ruha. Nem tudsz mit csinálni. El kell fogadnod azt, hogy már semmi nem a régi.
  lara, 23:42 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Van elég hely a temetõben.

Na bummm.... Fõleg azoknak a pasiknak, akik vérnyomáscsökkentõre piálnak. Ha így folytatja tovább, fel kell készülnöm egy temetésre. Sajnos. Én kevés vagyok ahhoz, hogy jobb belátásra térítsem. Már próbáltam. Ilyenkor én nem értem az ilyen embert. Talán, mert nekem az egészséges életmód alapból fontos. Nem tudom, hogy mi lesz 2, 5, 10 év múlva, de ezt én nem kívánom senkinek.


  lara, 23:00 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. szeptember 27., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Hiányzik. Bárcsak valaki bezárna minket véletlenül egy helyre és ott találkozhatnánk és megbeszélhetnénk a dolgokat. Ha csak rajtam múlna történne más is. <3
  lara, 17:42 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Egy házban az ellenséggel

A legszomorúbb ebben a témában az, hogy még diplomás tanárembernek is egyszer régen az volt a véleménye, hogy ha nem ver, akkor nem lehet olyan nagy a baj. Lehet, hogy saját magából indult ki. Valószínûleg õ soha nem süllyedt olyan mélyre, és el sem tudja képzelni, mire képesek mások. Pedig az én környezetemben történt már tragédia. Pár éve temettünk el valakit, akirõl egyenlõre csak annyit, hogy nincs már közöttünk.
  lara, 17:39 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Egy házban az ellenséggel

Tényleg nehéz a lelki terrorról beszélni. Azért, mert megalázó. Arról kellene beszélni, hogyan aláztak meg. Én például nem akarom, hogy sajnáljanak. Leírni sem akarom, hogy miket mondott már nekem. Nem megy. És hogy miket csinált már, milyen viselkedést engedett meg magának velem szemben. Barátnõnek mondtam már el, mire az volt a reakció, hogy na õ rögtön elválna, ha ez lenne. Ez egy durva ember.
  lara, 13:13 Itt megrhatod a vlemnyed lara
A társ.

Nem alattam, sem felettem, hanem mellettem áll. Se a fõnököm, nem is a beosztottam, és fordítva is igaz. Nem utasít, hanem kér.
A kommunikáció, hogy egyszerûen csak lekommunikáljuk a dolgokat, és hogy kivel mi van, természetes a kapcsolatban. Nem úgy fogja fel, hogy itt engedélyt kell kérnie bárkinek is. Mert ha már így gondolja, már egy eleve felettem állónak érzi magát.
Nincs elõjoga egyik félnek sem a másikkal szemben. A férfi szerep ellenére, képes besegíteni, mivel sem a gyûrû nem esik le az ujjáról és a fütyije se a helyérõl. Fõleg, ha mind a ketten dolgoznak. Mert a terheket meg kellene osztani egy kapcsolatban, és a nõknek is szüksége van kikapcsolódásra. Le vannak osztva a szerepek, de ezt rugalmasan kezelik. Például a nõ nem csak azért vezeti a kocsit, mert a pasi iszik.
A kapcsolati problémát egymással beszéljük meg és nem pedig a barátokkal. Kivéve, ha tanácsot akarunk kérni, vagy ha már ezerszer megbeszéltük mi ketten és nincs változás. ilyenkor persze jobb, ha az ember jól meggondolja kinek mond bármit is.
Nem fordulhat elõ az, hogy a másikat mindenkinek elhordjuk, szarrá áztatjuk a háta mögött, mert szeretem és nem akarok neki rosszat. A társammal nem teszek ilyet. Az ilyen ember úgy tesz, mintha a saját kezébe harapna.

  lara, 12:48 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. szeptember 26., szombat Nekem tetszik!
0  
Az univerzum ma is kutyákkal üldözött. Másnak a Mátrix és a macskák, nekem a kutyák. Azt mondtam, ilyen nincs. Itt egy kutya, ott egy. Bemegyek a boltba, kijövök, erre már megint ott van, mintha követett volna.
  lara, 21:56 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Na mi lenne az elsõ dolgom, ha megnyerném a lottó ötöst? Bármilyen hihetetlen, azonnal elválnék.
  lara, 21:53 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Egy házban az ellenséggel.

Ma kitöltöttem egy kérdõívet a családon belüli erõszakról. szerintem nagyon rossz a helyzet. Ha csak abból indulok ki, hogy milyen uszító módon viselkednek a férfiak, ha megtudják, hogy valaki otthon besegít. Papucsnak kezdik csúfolni az illetõt. Hímsovíniszta országban élünk.
Az én fejemet naponta akár többször is a szarba nyomják. Vagy nyomnák, ha hagynám magam. Egyenlõre nem tudok szabadulni, de szeretnék.
Az agresszív hím, hazajön a munkából és ahelyett, hogy lazítana, megtalál engem vagy rosszabb esetben a kisebbik gyereket. Ezt persze én nem hagyom. Volt már olyan eset, hogy csak a gyámhatósággal, családsegítõvel és rendõrséggel való fenyegetés segített.
Az elefánt, otthon tipor, mint a porcelánboltban. a munkahelyén nem viselkedik így, de az összes feszkót hazahozza és itthon tombol, fõleg, ha alkohol is van fejében. Attól még agresszívabb, kötekedõ.
Lobbanékony a természete, mindenért engem akar felelõssé tenni. Nem tudok vele egy jót beszélgetni, mert egy pillanat alatt csapdában érzem magam, kihozva azt, hogy én milyen hülye vagyok.Bevett szokása volt, hogy mások elõtt megalázott, nevetségessé téve, vicceinek én voltam célpontja. Jó pár éve húztam ezért egy határt és nem megyek vele társaságba, mert ezt megelégeltem.
Itthon menetrendszerûen a családi béke addig tart, amíg haza nem érkezik, olyan két perc után már talált valami cirkuszolni valót. Ha megbeszélném vele a dolgokat felnõtt ember módjára, attól elzárkózik, és még le is szólja ezt a megoldást.
Arról nem beszélve, hogy az agresszió agressziót szül, a tiszteletlen viselkedés, további konfliktusokat. Nekem lelkifurdalásom van mindkettõnk viselkedése miatt. Volt egy idõszak, amikor csak azért akartam elválni tõle, mert saját magamat gyûlöltem, mert hogy én nem vagyok ilyen, de ebben a kapcsolatban olyan emberré válok, akit gyûlölök. Õt a viselkedése nem zavarja.
Egyszer megkérdeztem tõle, hogy mikor hagy fel azzal, hogy módszeresen kikészít, azt válaszolta, hogy akkor, ha én mindent úgy csinálok, ahogy õ mondja. Ez egyszerûen hihetetlen, hogy milyen kiskirály, despota módjára képes viselkedni.
Sajnos azt is el kell mondani róla, hogy a viselkedése egy nagyon egyszerû képlettel leírható. mondok valamit, legyen az A. az õ reakciója minden értelmet nélkülözve az, hogy nem A, hanem B. Lényeg a dac, az ellenállás, a harc. Egy ilyen emberrel nagyon nehéz az élet.

  lara, 21:45 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. szeptember 25., pntek Nekem tetszik!
0  
Vajon õ mit érez irántam?
  lara, 23:19 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Évekkel ezelõtt egyik férfi munkatársammal a párkapcsolatokról beszélgettünk. Ma már neki adok igazat. Azt hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a férfi és a nõ közötti hasonlóság, mert így több a közös pont.Ha túl nagy a különbség két ember között, lehetnek áthidalhatatlan problémák. Ma már sajnos érzem ennek a súlyát. Könnyebb lett volna, ha több mindenben hasonlítunk, mert így rengeteget szenvedek mellette. Valamikor nem gondoltam volna ezt. Ma már azt is értem ,hogy miért nem egy olyan férfit választottam, aki sokban hasonlít hozzám, mintha tükörbe néznék. Most már inkább döntenék egy olyan férfi mellett, aki jobban hasonlít rám fõleg természetében, lelkiekben. És a hasonló gondolkodás is fontos, az , amikor úgy érzed, hogy egyformán jár az agyunk.
  lara, 23:18 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Az elefántok tudnak valamit. Úgy élnek, hogy az agresszív hímeket kivetik a csoportból, hagy hadakozzanak egymással. A többiek egy mátriárka , nõstény vezetésével pedig csordában élnek. Idilli állapot és követendõ példa. Némelyik agresszív nárcisztikus vadbarmot ki kellene lõni a Marsra. Elegem van. Az nvb-t megtaníthatná valaki, hogy nõnek nem mondanak olyat, hogy baszd meg. Büdös bunkó paraszt.
  lara, 22:56 Itt megrhatod a vlemnyed lara
A mai nap nagyon péntek volt. A szemem sarkából láttam az állomáson egy csókolózó párt, és belesuttogtam a levegõbe, hogy én mindjárt rosszul vagyok. Lelkileg. Mostanság nem akarok ilyeneket látni, mert minden rá emlékeztet. El is kaptam a pillantásomat. Valahol még irigykedtem is rájuk, de ha belegondolok, lehet, hogy csak õk is a vonatra vártak, ami éppen elszakítani készült õket a puszta megérkezésével. Így már nem is irigykedem, mert ha szeretik egymást, akkor ezek a legfájdalmasabb pillanatok.
Mindenhol kutyákat látok, majdnem el is ütöttem egyet kocsival, ott szédelgett az utca közepén. Aztán még egy és az állomáson megint egy. Üzen az univerzum. Talán a hûségrõl beszél.
  lara, 19:08 Itt megrhatod a vlemnyed lara
  2015. szeptember 24., cstrtk Nekem tetszik!
1  
Tegnap már megint megmondták nekem a tutit. Nincs a helyemben az illetõ, ne akarja az észt osztani. Nem az én életemet éli. Egyáltalán hogyan magyarázzak el egy ilyen embernek bármit is. Ilyenkor azt szoktam az elsõ elképedés után csinálni, hogy ráhagyom. Mondja. Hamar ráébredek, hogy itt én aztán mondhatok bármit is. ilyenkor a hamarabb szabadulás érdekében még lehet, hogy egyet is értek az illetõvel. Vannak, akik nem tartják tiszteletben mások véleményét és életét. Végül is, ha jobban belegondolok, már egy öt perc után sem számít az, hogy mit mondott. Miért is számítana? Változtat az én helyzetemen az õ szava bármit is? Nem. Az én életem továbbra is olyan szar, mint addig.
  lara, 19:41 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Volt egy kegyetlen mélypont, amikor mindennél jobban a legmélyebben voltam. Ültem és csak magam elé bámultam. Mintha a felem hiányozna. Azt mondtam magamban, hogy ketten együtt olyan erõsek lennénk, de így egyedül nélküle értelmét veszti minden. Mintha ketten alkotnánk egy egészet. A lelkemet a fájdalom járta át és a teljes kétségbeesés. Nagyon hiányzik még most is.
  lara, 19:30 Itt megrhatod a vlemnyed lara
Carrie Bradshaw tudja mi a jó szex. Hát más is. Szerettem volna kikötözni, de csak az egyik kezét, aztán a szemét is bekötözni és persze õ meztelen lenne. Csak úgy light-osan. Tégy velem, amit akarsz címmel, ki akartam engesztelni. Na ebbõl se lesz semmi. Két selyem kendõt is beszereztem ehez. Aztán a tejszínhabot is ráfújkáltam volna. Na ebbõl azt sem bántam volna, ha rám is jut.
  lara, 17:56 Itt megrhatod a vlemnyed lara



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.