CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



krinya naplja

  2014. mrcius 26., szerda Nekem tetszik!
0  
ÉLEK MINT HAL A VÍZBEN..örömmel töl el a tudat hogy vannak olyan hülyék,akik megpróbálnak engem is hülyének nézni..aztán ha nem sikerül,ÕK néznek hülyén...:D
  krinya, 22:08 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 25., kedd Nekem tetszik!
0  
valahogy nincs kedvem mostanában naplózni...
  krinya, 9:49 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 20., cstrtk Nekem tetszik!
1  
a bölcsis gyaki gyorsan lement..tüdér bogyók ,édespofa kisemberek..
van egy kis szerelmem,õ Norbika..épphogy beszoktatva,pityergõs,szégyenlõs,szép kisfiú..érdekes módon minden gyerek körbe ült..örülök hogy kedveltek,.volt ami nem tetszett,és pedig az,hogy ennek a kisfiúnak,aki nem ivott idõzítve,utánna hiába nézte a többit,nem adtak neki inni,mondván tanulja meg hogy akkor kell inni,amikor a többi..majd iszik ebédkor..igaz,ekkor még az ebéd pár órával késõbb volt,de sebaj...
annyit fûznék hozzá,hogy ha megtudom hogy a gyerekemnek hasonló agymenésbõl nem adnak inni,leütöm a dadát,az tuti.egy óvonõ legyen gyerekbarát,ne egy gestápó megbízott..a szemétláda...ezt leszámítva jól éreztem magam.

idõsek otthona gyakival is végeztem...hála...mert ami ott megy,na ahhoz gyomor kell,nem is akármilyen..

az átható büdös,ami pisiszag és egyebek,ehhez hozzá a kevés szellõztetés,
na az sokszor gyomron üti az embert.bevallom,volt olyan akinél még öklendeztem is,bár az illetõ nem látta,nehezen bírtam megállni hogy ne hányjam le.
egyrészrõl még sajnáltam is õket,nem volt valami jó érzés lebénult emberkét etetni,stb,vagy éppen félholt nénikét,bácsit..néztem az arcukat,volt aki abszolút nem is tudott kommunikálni se,csak picikét folyt a könnye...
meg simogattam,beszéltem hozzá..elláttam ahogy kellett.persze voltak kicsit fittebbek is,ha lehet így írni,és voltak jó fejek is,ahova öröm volt bemenni.Magamat adtam,máshogy nem is lehet szerintem lehúzni 12 órákat,vagy épp többet ha valaki hiányzik..hiányzik...ez jó..belegondolva 12 szobára 2 nõvérke van.és egy szobában,3-4 ember.ha nincs szerencséd,ami azt jelenti hogy nem a VIP épületbe osztanak be,akkor a-z-ig te csinálsz mindent.a suvickolástól kezdve a betegápoláson át mindent.mellesleg miért van az,hogy ha valaki rád van bízva,akkor annak gombás a bõre,vagy a lába..a decubitus-ról nem is beszélve.na mindegy..órákat írhatnék errõl,de nem untatok senkit.
MÁS..
- rohadtul nem tetszett,ahogy az idõs embereket,akik totyognak,pl fürdetésnél rángatják,mint az állatokat,ordítanak velük ha ellenkeznek,és úgy intézik a fürdetést,mintha a vágóhídi állatokat akarnák 5 perc alatt futószalagon elintézni..levetkõztetve bácsik,nénik,együtt,mintha mind meztelen gyerekek lennének,méltóságuktól megfosztva..

-Miért kell az idõs ember elõtt,füle hallatára hangosan mondani,hogy pl :-úgy utálom ezt az öregasszonyt,olyan undorító,kiráz tõle a hideg ha hozzá kell érnem,utálom mint a szart,gusztustalan,ránézni se akarok..stb,stb..

-ha esetleg fürdetés után,felöltöztetésnél bepisil-bekakil,mert már nem bírja tartani olyan öreg,ismét jön a rángatás,ordítás,az öreg megijed,mert így is alig van egyensúlya,sebaj megrángatjuk,lökdössük hagy féljen,és alázzuk is meg..

-mikor már mindenki ott ül,vagy éppen ott vegetál az étkezõbe,váratják õket reggelinél,ha megreggeliztek,üljenek ott tovább ebédig,amikor szintén váratják õket,és ebéd után is üljenek ott,mert nehogy már a tiszta szobát összebarmolják,és ne is legyen ebéd utáni csendes pihenõ,üljenek ott estig,amikor az este a 4 órai vacsorát jelenti,és még azon is túl,fáradjon el az a szerencsétlen öreg annyira,hogy az éjszakás nyugodtan tudjon netezni..
elég szar látvány volt hogy némelyik kisöreg az asztalra borulva aludt a fáradtságtól...na errõl is legyen elég ennyi,mert oldalakat írhatnék..

-szintén nem tetszett,hogy élõ holt bácsikára reggel óta rá se néznek,nem is fürdetik,mert minek kínlódjanak vele..már én jegyeztem meg,hogy él e még egyátalán,vagy valamit kéne csinálni...nem történt semmi..de csodálkoznak ha délután 40 fokos láza van,és hosszú órákat fekszik a saját pisijében,kakijában...

-említett bácsika lázcsillapítása...hmm..épphogy körömnyi nagyságú adag lázcsillapító,injekciós beadása...szerintem a lehetõ legvastagabb tûvel..
fenék paskolás,majd onnan tenyérnyi távolságra elkezdi beszúrni az idióta ápoló a tût..... de hogy...az egyik legjobb taktika kínzásra..mert ha ezt egy normális állapotú embernek így adják be,tuti hogy minimum pofán veri az ápolót..szóval..elkezdi beszúrni a tût idiótácska...de nem gyorsan,neeeeeeemmm.szúrja szúrja befelé,jóóóóóó lassan...hát nem ment be neki a tû..szar a bõre az öregnek...persze hogy szar,ha ki van száradva,mitõl is lenne jobb mint egy vastag bõrkabát..szóval,nem ment be a tû..sebaj..majd arrébb sikerül..ismét lassan elõadta ugyanezt a számot...ott se jött össze..no akkor próbáljuk meg újra...addig szúrta szúrta míg végül átdöfte nehezen a bõrt...esküszöm már nekem fájt..
na utánna takarjuk is ki az öreget,gyorsabban lehûl,végül is a pisis ruhája is hûti ha hideg lesz..nem?....

-tápláló vitamindús étel...
vitamin? ja van az is,annak aki beteg..de van pár narancs,még jó,mert nem rohadt szét,és az a pár darab is fel van KARIKÁZVA mert úgy többnek látszik,hagy száradjon már letakarás nélkül,az sem gond ha az ajtóban áll a kocsin,úgyis fúj a szél,egy kis por nem árt..reggeli?.. az tök jó...nutellás kenyér..minden nap....jó mi?...mindenkinek 1 szelet..felvágott? csak a cukrosaknak..1 szelet.. ebéd?...tudomásom szerint pár nappal ezelõtt 3 napon keresztül kaptak romlott ételt,fosott is mindenki...na drágáim így lehet orvosolni a szorulást...étel...na ez megint tetszik..a leves a szó maga..ill a szó elsõ két betûje,rá ficcentve egy ékezet..lé..nem akarom tudni mibõl volt,de hogy zöldséget,se egyebet nem látott soha,az tuti...másodiknak volt olyan finomság mindig,amit szerintem a malacok komálnak..igaz,egyszer volt borsófõzelék is..ezt a témát is rövidre zárom,bár ennél rövidebben nem lehetett leírni,mert ez csak egy kis mag volt mindenbõl..

-mosás,ruháztatás?.....szerintem nem akarjátok tudni..elég annyi hogy öltözésnél vagy azt kapod ami a sajátod,vagy azt ami éppen van a szekrényben..zokni?...egyszer találkoztam olyannal aminek volt párja..a ruhák összemosva,minden ahogy jön,öblítõt sosem látott,és megkockáztatom hogy ...hogy is írjam..elég mosóport sem...

-wc papír?
.........van ahol van....ahol nincs,ott találtam szaros zoknit,szaros sálat,és ruhát,amivel az ember törölné magát...

-süti,édesség,gyümölcslé,gyümölcs?
.......utolsót említettem..a többi akkor,ha egy néni elmondta a lánya kérdéseire a válaszokat,és kiderült hogy bizony ünnepnapon volt csak..
utólag persze volt,de ugye minden csoda két napig tart...de ha háromig,az már csoda..

-az egyik ápoló (nevezzük annak)beszólt,hogy legyek szigorúbb,mert így milyen ápoló leszek-vagyok..milyen is?.. EMBERSÉGES BAZDMEG !!!!pont leszarom hogy mit pofázik egy állat pásztor,mert az ilyen annak jó..
megemlítve hatalmas elégtétel,és hatalmas jóérzés is van bennem,hiszen azok az agresszívnek,hülyének,makacsnak tituált emberek,
(mert szerintem azok,és nem öreg állatok)akik az ápolókat folyamatosan lehülyézték,anyázták (megtudom érteni hogy miért)
már pár órán belül az arcom és a kezem símogatta,és mosolyogva mondta hogy aranyos,kedves,virágos jókedvû megértõ nõvérke vagyok,nálam mindent visz.
bebizonyítottam hogy kedves emberi szóval is elérem azt,amit mások rángatással,kiabálással,mocskolódással..bár nem bizonyítani akartam,csak szeretetet,és tiszteletet adni mindezeknek az embereknek,akik végig dolgozták az életüket,akik megélték a világ sokkal rosszabb oldalát is.(na most folyik a könnyem). igenis meg simogattam õket,karjukat,fejüket,arcukat.a néniknek a hajukat is,nem csak hajszárítás után.még dicsértem is õket,hogy csinosak,szépek,ügyesek.

remélem minden szemét ápoló is így végzi mint ezek az emberek..betegen,tehetetlenül,saját mocskában szétmart bõrrel..rángatva,lenézve,megalázva..mert megérdemlik..

-hogy jót is említsek,volt egy csudapofa emberke,igaz mozogni már nem tudott,de arra volt esze,hogy kikezdjen velem :D :D
Egy kis szösszenetet említve,mindenáron le akarta vetetni velem a pólomat,hogy nem kell az oda,sokkal jobb lenne ha levenném,mert milyen szép melleim vannak,és milyen formás vagyok...hát bakker...ki gondolta hogy nem lehet lehajolni elõtte,mert mondjuk a hátsóm lesi? :D nagyon jókat nevettem a kandúrbandin..legnagyobb öröme vetkõzés híján az volt,ahogy elrendeztem,és szorosan fogtam amíg betettem a tolókocsiba(leszakadt a derekam de megoldottam) :D :D hát kész voltam tõle..regényt írhatnék róla is..:D :D
imádom az öreget,bár a nevét már nem tudom

mindettõl amit láttam tapasztaltam,és amihez aszisztálnom kellett,azért örülök ,hogy túl vagyok rajta ..kétszer,sõt háromszor is gondolja meg aki rászorul,hogy hova adja be esetleg ismerõsét gondozni...mert ez is egy nívós maszek idõs otthon volt....bizony ám...igérnek minden szépet és jót,hogy oda vigyék az idõs embert,de a 100%-ból szerintem 10 van csak teljesítve ..

aki esetleg végig olvasta amit írtam,remélem nem unta magát nagyon..

  krinya, 9:17 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 17., htf Nekem tetszik!
0  
gyorsan telnek a napok..új gyaki,új környezet..jelenleg idõsek otthona.

  krinya, 16:33 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 14., pntek Nekem tetszik!
0  
tele van a tököm veled..
  krinya, 14:22 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 11., kedd Nekem tetszik!
1  

  krinya, 22:30 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
éhes vagyok,de fáj a torkom..ez így elég jó nem? a bedugult orrom se javul.
sebaj,össze szedem magam,aztán menek-mendegélek majd gyakorlatra.
az már tuti,hogy jövö hetem zömét öregotthonban fogom tölteni.
de jó lesz..
örökkévalóságnak tûnik,de nem baj.szolgálunk is védünk.
vagy ápolunk és félünk? :D remélem a bölcsi gyakit a héten letudom,már csak meg kéne gyógyulászni addig. mégsem küldhetem -táppénzre- az összes kicsit...:)))
  krinya, 8:14 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 10., htf Nekem tetszik!
2  
Bizony... :)


  krinya, 18:50 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 9., vasrnap Nekem tetszik!
1  
......... hehehe...ugye hogy ugye ?!... :D :D

  krinya, 23:16 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 7., pntek Nekem tetszik!
2  
hmmm... hmmm...mmmm....ti hogy vagytok vele? :D


  krinya, 9:36 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 6., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Kekuám a pálesz szagát nem bírom,nekem az olyan fújjos.. :D
hányást meg nem akarok takarítani :)))))
még mindig nyûglõdök,de legalább többször látom a patika õrt...:D na jó nem..de?
az biztos hogy az orrspray gyártó cég meg él belõlem.
ja és csókoltatom aki feltatálta a lidocaint.imádás neki. <3
  krinya, 11:04 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 4., kedd Nekem tetszik!
1  
dr topi ...
drága még jó ,hogy nem vagy az orvosom,mert valószínûleg ezzel a terápiával
nem rajtam segítenél ... :D

AMÚGY nagyon unom már a bacikat.és minden vele járó nyûgöt...
  krinya, 17:43 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. mrcius 2., vasrnap Nekem tetszik!
0  
megmaradok... csak fáááááj :D
  krinya, 13:23 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 28., pntek Nekem tetszik!
0  
hurrá hurrá fáj a torkom.... elõvesszük a jó öreg jeges kóla terápiát ;)
  krinya, 15:07 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 27., cstrtk Nekem tetszik!
0  
fáradt vagyok..jó lenne már egy kis javulás betegség ügyben,mert nem szeretnék én is lerobbanni..a hetem offolva van,se "Tibi óra",se suli..kár.
SZomorúan vettem tegnap tudomásul,hogy vannak még olyan szülõk,akik ha már semmi nem jön be,bevetik a lelki zsarolás trükköt.szánom azokat,akiknek már ehhez kell folyamodniuk
.mert valahogy rohadt nagy bakikat követnek el..
  krinya, 13:30 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 26., szerda Nekem tetszik!
0  
vettem egy porszívót.ki is hozzák. 9-17 ig.
remélem nem 4 óra után másznak ide..
amúgy Tök jó,mert mindenki beteg körülöttem...vajon én mikor kapom el?..végül is ingyen van,kaphatok én is belõle..
  krinya, 11:34 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 25., kedd Nekem tetszik!
0  
egy kis kötõhártya gyulladás heti kezdésnek? kisfiam úgy néz ki mint egy boxoló meccs után....szegény.. :)
amúgy nagyon bírom a szarkavaró semmire kellõ embereket,de ma hiába hazudozott az egyik,kiborítottam az igazságosztó bilit.rögtön csönd lett..vajon miért?..
persze rögtön én lettem a hibás,hogy miért mondom el..hogy miért?mert ha rólam hazudik valaki,nehogy már áztasson csak hogy neki jobb legyen..igazam van? :D
  krinya, 11:33 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 23., vasrnap Nekem tetszik!
0  
cs-sz Tibivel a heti óra extázis volt...:D jó volt végre tombolni.!!!
és hogy legyen minek örülni,a nap végén,az én kérésemet teljesítette.:P :D

  krinya, 16:16 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 21., pntek Nekem tetszik!
2  
röpke pár óra alatt elintéztem mindent amit kellett..a busz sofõr biztos nagy rallis volt,mert mire leszálltam,úgy éreztem magam,mint aki elengedi a kis vukkot...:D
ezer éve nem voltam könyvtárban tanulás céljából.
ma ezt is elkezdtem.kicsit furcsán érzem magam, az öregek,és a tinik között..a két véglet. :)))
de legalább a nagy körasztal -ban-ben-között van egy kis fa,ami mögé el lehet bújni...:D
hehehe...:D na csóközön.
  krinya, 14:06 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 20., cstrtk Nekem tetszik!
0  
nem szeretem a butaságot...a szarkavarást még kevésbé..
a beszólogatást pedig csak ideig-óráig tûröm el..
és ott a pont a mondat végén.kettõ is..
  krinya, 14:35 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 19., szerda Nekem tetszik!
0  
ma végre jön hozzám látogatóba pár napra szívem csücske. :) örülök
viszont ma keresnem kell egy helyet,ahol legalább holnap-és pénteken tudok tanulni a szombati tesztre,mert az örökmozgó egész nap csicsergõ kisfiamtól nem tudok.hatalmasakat nevetek a beszólásain,pedig még csak 28 hónapos :)
imádom.igaz néha az agyamra megy õ is,és a nagy is. :D
tegnap meghozták a könyvemet,naaagyooon jóóóóóó :)
megérte az árát,mert A-Z ig minden szájba rágósan le van írva,és még képekkel is illusztrálták.annyira örültem neki,hogy legszívesebben körbeugráltam volna a lakást :)))
* neked meg azt üzenem,hogy gyere vissza..nem érdemes ki regizni.*
  krinya, 11:27 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 18., kedd Nekem tetszik!
1  
végre kedd van :)
  krinya, 7:50 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 17., htf Nekem tetszik!
1  
a szombat délelõtti betegmegfigyelés,diagnosztizálás szuper volt.
na de a délutáni mikrobiológia,mikrofizika.....az osztály fele aludt,a másik fele harakirit végzett..utálom az ilyen lapos elõadásokat..a feleseges köröket is..de legalább kisfiam jobban van..igaz még köhög elég csúnyán,de legalább már alszik,eszik,és benne is marad minden.hétvégén teszt írás anatómiából..két napom lesz rá készülni..
  krinya, 8:35 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 14., pntek Nekem tetszik!
0  
sugárban hányás....én így szeretlek..
lehet ez a véleménye a kisfiamnak a valentin napról?
húzós 1 napon vagyunk túl,kihagynám szívesen..
a valentin buzi külföldi szokásról az a véleményem,hogy nem csak ezen az egy napon kellene -kimutatni- azt a hatalmas szeretetet,és szerelmet amit éreztek egymás iránt.mert ez csak ez nap.
de mi van a többi 364 el?.
persze,ma is örülhetünk egy kis meglepinek,de legalább ne kötelezõ jelleggel..
  krinya, 10:02 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 13., cstrtk Nekem tetszik!
1  
el akarok menni pár napra pihenni....ki tart velem?
  krinya, 9:30 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 11., kedd Nekem tetszik!
0  


  krinya, 8:49 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 10., htf Nekem tetszik!
0  
elsõsegély vizsga : 5 ... pipálva :)
  krinya, 8:23 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 7., pntek Nekem tetszik!
0  
ha a hülyék hülyék ahhoz hogy gondolkodjanak,kombinálni sem kell.(köszi)
aki meg nem hülye,tud gondolkodni....vagy nem..
addig is riszáljunk ;)


  krinya, 13:35 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
  2014. februr 6., cstrtk Nekem tetszik!
0  

  krinya, 16:02 Itt megrhatod a vlemnyed krinya
õrült rohanásban telik a hetem,úgy érzem a 24 óra is kevés..
de legalább pár nap múlva jön a jól megérdemelt "pihenés"..
a ma este szuper lesz,remélem legalább akkor nem fog esni az esõ...
meg ne essen szombaton se..jól beosztom nem?.naplózni sincs kedvem..
  krinya, 7:51 Itt megrhatod a vlemnyed krinya



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.