CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



kope naplja

  2011. oktber 24., htf Nekem tetszik!
0  
Cikk.

Nekem sem egyszerû avagy szemelvények saját tévelygéseimbõl.


Taktikát váltottam, igen tisztelt hölgyeim és uraim! Elég az elcseszett estékbõl, elég a ronda avagy lökött hölgyekre elpazarolt értékes órák cappucinóval nyakon öntött lehúzásából! Oly sok idõm ment már rá a felesleges randikra, miközben annyi, de annyi teendõm lenne ebben az életben! Fontos lenne a rendezett magánéletem is, de most felébredtem és rájöttem: nem áldozhatom fel az összes szabadidõmet párom megtalálásának érdekében! Hogyan lehetne megoldani, hogy az elkerülhetetlen kudarcos randik mellett a saját életem is folyhasson a maga medrében?
Gondolkoztam és rájöttem a megoldásra!
Módszer neve: két légy randi.
A taktika a következõ: el kell intéznem ezt avagy azt. Mi lenne, ha ezt közösen tennénk? Miért kõbe vésett szabály, hogy csak a fenékformájúra koptatott teaházi-kávézói székekben ücsörögve lehet ismerkedni? Dehogy! Rúgjuk fel és üssünk – szerencsés esetben – két legyet egy csapásra!
Nemrégiben felújítottam a lakásom. Kellett bele pár berendezési tárgy. Irány az Ikea! A helyszín kultúrált, a bútorok közt sétálva rengeteg téma adott – a lakberendezéstõl kezdve az ízléséig -, ráadásul étterem is van! Aktivítás ezerrel, hiszen célirányosan is kell közben mozogni, meg kell találni azokat a tárgyakat, amikért jöttünk: így közösen dolgozunk egy célért, ennél fesztelenebb ismerkedési lehetõség nincs is!
Nemrégiben egy hölggyel oda beszéltem meg találkát. Mondanom sem kell a kis fényképeken nem rendelkezett oly – khm, hogyan is mondjam ezt finoman(?) – román bányász arcvonásokkal, mint a való életben. Rémületemen az idõ múlása sem tompított. �?gy áldottam magam az ötletért, hogy a szûkõs szabadidõmbõl nem dobtam ki egy teljes estét és legalább design tanácsadómnak felhasználhattam!
Gazdagabb lettem egy fogassal és egy letesztelt jó randimódszerrel!

  kope, 9:54 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. oktber 22., szombat Nekem tetszik!
0  
Cikk egy másik társkeresõ oldalról.
Érdekes!

Két reakció az egyik elõzõ pontra, amely a ki nem mondott nem tetszésekrõl, a szó nélküli eltûnésekrôl, a fel nem vett telefonokról, a kikapcsolt skype-krôl, a csendes, “szellemképes leépítésekrôl” szól:



Pasi vagyok s úgy gondolom, hogy amit leirtál az sajnos igaz: nagyon sokan gyávaságból vagy kényelembõl arra sem hajlandók, hogy a minimum elvárható normáknak megfeleljenek. E normák szerint legyen bennem annyi, hogy face to face megmondom bárkinek még a “Szerintem, ne találkozzunk többet!” is. Magamról annyit, hogy egy ideje egyedül vagyok és nem túl jó, de így alakult….




Vajh, ezek a normák hol vannak lefektetve? Ki ismeri ôket? Sokan hivatkoznak itt rájuk – persze csak akkor ha ôket érte a sérelem – ám ha nekik kellene lépniük, mindig elfeledkeznek róla. A nyílt konfrontáció veszélye, hogy nem tudjuk az a vadidegen ember velünk szemben hogyan is fog reagálni, nem vágja e szemünkbe sértéseit, nem rendez e jelenetet?!

Ha mindenki úgy menne el egy ilyen netes randira, hogy gondolatban felkészül arra, bizony nagy eséllyel nem jön össze – így nem is éri váratlan tragédiaként a nemleges válasz -, akkor talán könnyebb is lenne kimondani is, nem?

A másnap reggeli sms-t avagy mailt is egy kényelmes, tiszta eljárásnak érzem. Mindezzel fájdalommentesen közölhetjük ítéletünket, nem kell belebonyolódni értelmetlen vitákba, nem kell nézni ex-partnerjelöltünk elkámpicsorodott arcát, s a végtelenül hosszú reménykedésbe sem taszítjuk bele. Ugyanis itt csak egy a gond az elutasított szempontjából: az az idegtépô várakozás napokon át és az a pár megalázó, sikertelen, fel nem vett, üzenetrögzítô szövegét már unalomig ismert, vérlázítóan megalázó hívás, amelyekre nem jön válasz s így a leszarás miatt érzett düh – idôt hagyva neki – ki tud fejlôdni.

Egy huszárvágással viszont – másnap közölve a fájdalmas tényt – ezt nem hagyjuk eluralkodni és magunkat is megkímélhetjük a bujkálástól.

S most következzék ismét egy hölgy véleménye:

Olvastam a blogban a társkeresõkre panaszkodó hölgy levelét, és gondoltam, leírok pár gondolatot. Sajnálom õt, hogy nem sikerül találnia valakit, mert kedves lánynak tûnik, de a levelébõl én azt éreztem, hogy túlzott benne az akarás.. Napokig várni, hogy valaki, akit nem is láttam még élõben, felhívjon.. Vagy a találka után addig írni,keresni, míg életjelt nem ad.. Nekem sok volt ez picit.

Fordított helyzetben engem lányként eleinte idegesítene, késõbb elriasztana ez a hirtelen jött lelkesedés egy fiú részérõl.

Éppen ezért azt sem hiszem, hogy a férfiak szeretik a “könnyû” sikert.. Illetve egy fiúnak még inkább nyomasztó lehet, hogy valakinek “ennyire kell”. A férfi választ elsõsorban – de a döntés, hogy elfogadja-e a közeledését, a lány kezében van. Viszont a közeledést nem lehet, illetve a hölgy példáját tekintve szerintem nem szép kikényszeríteni. Még a legjobb barátnõimet sem “zaklatom” addig különféle fórumokon, míg fel nem hívnak végre – mert ha tudnak, fognak rám idõt szakítani, egy “na mi a fene van már” hívásra/sms-re meg nincs szükségem. Még tõlük sem, nemhogy egy idegentõl!

Mert persze, az elsõ levelekben olyan könnyû szépeket írni, kábítani a másikat – de itt megintcsak nem értem a levélíró lányt/hölgyet, mikor azt írja, hogy hogyan hiheti azt, hogy a reménybeli jövõ tervezgetése komoly? És hogy személyesen neki szól..?

Egy számomra kedves barátnõm is, hosszú és keserves kapcsolatából kilépve próbál párt találni, egyszerre több fórumra is regisztrálva magát. Az eredmény: négy katasztrofális randi, holott “elõtte olyan jól ment minden, míg csak emileztünk”.. Valamint egy közös fiúismerõssel megtalálták egymst az egyik szájton, és jót nevettek egymás reglapján.. Mert még az ott található kis csúsztatások is nevetségesek voltak, úgy, hogy jól ismerik egymást.

Én is voltam korábban regisztrált tag néhány oldalon – megjelölve, hogy van párom, és hogy csak barátkozni, ismerkedni szeretnék, de semmi többet. Természetesen, mikor magát 50es-nek író urak, leszbikus lánykák, illetve csoportos szexhez partnert keresõk találtak meg, akkor úgy döntöttem, ennek semmi értelme. Már csak azért sem, mert sok regisztráció mögött nem valós személyek vannak, hanem pl. 13-15éves kamaszok, akiknek jó vicc ilyen módon belegázolni a levélíró hölgyhöz hasonló emberek lelkébe..

Tudom, van számos ellenpélda is. És hogy mûködhet a dolog, meg hogy hányan találnak maguknak így párt, meg hogy a mai rohanó világban, meg hasonlók.. De nehogy már éppen az élet egyik legfontosabb “alkotóelemére”, a párkeresésre ne legyen valakinek ideje! Ha már a páromat megkeresni sincs idõm, akkor hogyan akarom majd megtartani?

Még az egyenesség témában fûznék annyit a hölgy leveléhez, hogy (és itt magam ellen is beszélek) a lányok/nõk/asszonyok sem egyenes emberek – gondoljunk csak bele, hogy a gimiben, az egyetemen hány eleve esélytelen “lovagnak” nem bírtuk megmondani, hogy “ugyan már”.. Vagy hány olyan kapcsolat van körülöttem is, ahol tudom hogy a felek azért vannak benne, mert “még mindig jobb, mint egyedül” a szánalom, ez az, ami miatt nem mondjuk azt, hogy “nem kellesz”. És legtöbbször a lány az, aki inkább kitart – egy másik blogban olvastam – mint a majom. Addig nem engedi el az egyik ágat, míg a másikon meg nem kapaszkodott.
  kope, 7:43 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. oktber 18., kedd Nekem tetszik!
0  
Nyomozás indult a Fõvárosi Vízmûvek 1997-es eladása miatt
MTI|2011. 10. 17., 20:07|Utolsó módosítás: 2011. 10. 17., 20:16|

Címkék:Demszky Gábor, Budapest, privatizáció, hûtlen kezelés, Fõvárosi Fõügyészség, Nemzeti Nyomozó Iroda, Fõvárosi Vízmûvek
Hûtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el az ügyészség a Fõvárosi Vízmûvek és a csatornázási mûvek privatizációja miatt - tudta meg az MTI. Demszky Gábor korábbi fõpolgármester 1997 áprilisában "nagyon jó üzletnek" nevezte a vízmûvek 25 százalékos részvénycsomagjának eladását .
Nyomozást rendelt el a Fõvárosi Fõügyészség a vízmûvek és a csatornázási mûvek 1997-es privatizációja miatt - tudta meg az MTI Hírcentrum. Az M1 Híradó-ban elhangzottak szerint a hûtlen kezelés gyanúja miatt folyó eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi fõosztálya folytatja.

A Híradó megemlítette, hogy Demszky Gábor akkori fõpolgármester "nagyon jó üzletnek" nevezte a Fõvárosi Vízmûvek részvényei 25 százalékának eladását 1997 áprilisában. A hírmûsorban közöltek szerint fél évvel késõbb a csatornázási mûvek 25 százalékát is eladták.

A Híradó szerint a két közmûcég privatizációjának dokumentációját Tarlós István fõpolgármester a múlt héten adta át az ügyészségnek. "A Fõvárosi Fõügyészség megállapítása szerint bûncselekmény gyanújára utaló adatok merültek fel az iratok áttanulmányozása után. Az ügyek kivizsgálására nyomozást rendeltek el" - mondta Skoda Gabriella, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje.
A Fõvárosi Fõügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) bízta meg a nyomozással. Bartha László, az NNI szóvivõje az MTI Hírcentrumnak azt mondta: az ügyben megérkeztek az iratok a Nemzeti Nyomozó Irodához. Jelenleg az iratokat tanulmányozzák, illetve haladéktalanul megkezdték az adatgyûjtéseket. A nyomozás egyelõre ismeretlen tettes ellen folyik.

  kope, 6:42 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. oktber 17., htf Nekem tetszik!
1  

NAGYON FONTOS OLVASSÁTOK EL FELTÉTLENÜL !




Tigáz szivatás - ADD TOVÁBB!!!

Telefon: gázóra ellenõrzés mikor? Éppen itthon vagyok most jó.
Beengedem Õket, ketten vannak. Kb. 1 m távolságból szemrevételezi a gázórát, majd ezt mondja: " a következõt fogjuk tenni a gázórát levesszük és kontrol mérést csinálunk." Kontrol mérés: tûrés határon belül. Mi közben az egyik matat a gázórával, fényképezi a másik papírokat tölt ki, kérdéseket tesz fel , aláírat, jegyzõkönyvez. Majd a következõ mondat: "ezt a gázórát szakértõi vizsgálatra küldjük mert nem eredeti a plomba" - MI VAN ? Gyorsan szemügyre veszem a gázórám és a kontrol gázóra plombáját, ránézésre teljesen egyformák! Amikor ezt szóvá teszem a válasz: a plomba hátulja nem olyan mint az eredetié. A 8 aláírandó papír egyike, "a számláló melletti OMH plomba az eredetitõl eltér" - természetesen ezt nem írtam alá.
Miután elmentek rossz érzésem támadt, a neten rákerestem.... két másodperc múlva rádöbbentem: sz@rban vagyok , védekeznem kell... A gázóra levétele egyenlõ a meggyanúsításoddal, hogy lopod a gázt! Az ellenõrzést végzõ minden "rossz" gázóráért jutalékot kap a Tigáztól!!! Ha a szakértõ hibás gázórát állapít meg, kifizetetik veled a 32 000 Ft-os szakértõi díjat és 500 000 Ft büntetést. A jelenlegi jogállás a szolgáltatót védi, a vétlen fogyasztót nem. A Tigáznak 9 milliárdos a kára a gázlopásokból minden módszer megengedett ennek csökkentésére... Azt ajánlják, erre a szakértõi vizsgáltra vidd a saját független szakértõdet akit a bíróság is elfogad és ügyvédet! REMEK!
Elõkerestem azt a két héttel ezelõtti fényképet, amit a gázóra leolvasó kért a gázóráról. A fénykép kb. 30 cm távolságból készült teljesen jól kivehetõ a plombán a címer rajzolata.
Mégegyszer megpróbáltam visszaidézni a történteket...ezek már úgy jöttek ide, hogy a gázórát elviszik.
1 m távolságból a "szaki" nem láthatta a plomba "eredetiségét"! Azt, hogy milyen a plomba hátulja, csak a levétel és a kontrol mérés után tükörrel nézte meg! Nem néztem folyamatosan a gázórát, mivel a másik folyamatosan szóval tartott a papírok kitöltésével. A levétel és a gázóra bedobozolása között volt lehetõsége a másiknak sérüléseket okozni . Arra is kísérletet tettek, hogy a helyiségbõl eltávolítsanak, kérték a gázterveket!?!

Hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, fényképezd le a gázórádat, úgy hogy a plombák jól láthatók legyenek, a hátsó ill. alsó részét tükörbõl! Ne engedd be õket, csak elõzetes egyeztetés után! Készítsd elõ a fényképezõgéped, vagy videót és minden részletet dokumentálj. A gázóra levétele és a bedobozolás között egy másodpercre se vedd le a szemed a gázóráról, papírok kitöltése csak utána.
Ha ennek a gázórának bár mi baja lenne csak is kizárólag levételkor a szerelõ okozhatta!!!!!!

Az elmúlt három napban több mint 80 bejelentés érkezett a fogyasztóvédelemhez hasonló panasszal !
  kope, 6:57 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. szeptember 10., szombat Nekem tetszik!
0  
Anya csak egy van

Emlékszem, sosem ütött meg, csak hallgatott és én könyörögtem neki, hogy „Anyúúúúú, ne! – Mit ne kislányom? – Ne nézz így rám kérlek!” És bár mindig mosoly csillant a szemében, haragjával nehéz volt együtt élni, simogatása nélkül pedig szinte lehetetlen…
80


Nehéz feladat elé állítják az embert, ha az édesanyjáról vagy éppen az anyaságról kell írni. Ha meg akarnám spórolni a munkát, egyszerûen csak Kosztolányit idézném, miszerint „Az én édesanyám nagyon jó asszony – többet tudok róla mondani: de lehet-e többet mondani valakirõl, mint azt, hogy jó?”. Ezen a ponton megáll a tudomány, érzelmekkel teli gondolatok és emlékek tolulnak a fejembe.

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal az állandó visszás érzéssel, hogy soha nem lehetek olyan jó anya, mint õ, és mégsem szeretném elkövetni ugyanazokat a hibákat, mint õ. Õszintének lenni magunkhoz a legnehezebb, és hiába mondják az okosok, hogy a felnõtté válás elengedhetetlen része, felismerni szüleink halandóságát és hibáit, sõt elfogadni és becsülni ezekkel együtt is õket. És még döbbenetesebb az élmény, mikor magunkban rájuk ismerünk. Mikor minden gesztusunk, tettünk a semmibõl elõtörve mégis rájuk emlékeztet. Édesanyámmal együtt ugyanabból az egyszerre törékeny és erõs, gyarló és önzetlen anyagból lettünk gyúrva. Akarjuk vagy sem. Mindig azt mondja, nem rá hasonlítok: „Pont olyan akaratos vagy, mint nagyanyád!” – és a legszebb az egészben, hogy közben kaján büszkeség csillog a szemében. Pedig, ha tudná!

Nem ismerek nála keményebb embert a földkerekségen! Az állandó mosoly és szeretet mögött olyan erõ lakozik, melyet a gyerekein kívül nem ismer talán senki. Elvein mégis nehéz kiigazodni, ahogy egy katolikus elveken felnõtt, liberális, független hatvanas nõjén szinte lehetetlen. Mindig meglep eszmefuttatásaival és éleslátásával, és tudom, én csak hasonlíthatok rá, de olyan, mint õ nem leszek soha. Mert belõle csak egy van.

Egyszer elérkezik az idõ, mikor én is édesanyává válhatok. Már az eljövendõ is egyszerre tölt el félelemmel és simogató melegséggel. Hiába próbálják meg oly sokan az anyaságot egy könnyed rózsaszín cukormázzal bevonni, embert próbáló feladat ez óriási felelõsséggel megspékelve! Sokunkat – érthetõ okokból – megijeszt. Mi másról szólhatna hát májusi kiemelt összeállításunk, mint az anyaságról?! Igyekszünk a legjobb tudásunk szerint mindenkinek segítséget nyújtani írásainkkal. Gyere, tarts velünk, járd be velünk együtt ezt az egyedülálló utat!


  kope, 20:54 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. augusztus 29., htf Nekem tetszik!
0  

Címkék:Bajnai Gordon,Orbán Viktor,Bokros Lajos,Angela Merkel,Tusnádfürdõ,kapitalizmus,adósságválság,Európai Unió
"Tíz évig itt nem lesz növekedés"


Nincs vége a kapitalizmusnak és a piacgazdaságnak, a mesterségesen, hitelekkel felpumpált észak-atlanti jóléti társadalom viszont megbukott - vélekedik Bokros Lajos volt pénzügyminiszter, aki szerint a nyugati társadalmak jó tíz évig stagnálásra vannak ítélve. Az EP képviselõ úgy véli: a magyar kormány "primitív gazdaságpolitikája" alkalmatlan a növekedés beindítására, itthon se növekedés, se új munkahely nem lesz, csak az államadósság nõ megint. Interjú.

Két évvel ezelõtt, tehát már a gazdasági válság kitörése után egyik interjújában azt mondta: egyáltalán nincsen vége a liberális fejlõdési modellnek, csak a kapitalizmus fejlõdésében szokásos ciklust látjuk. Húszévente az inga ide-oda mozog, állam és piac között, mert egyik sem tökéletes. Tartja, amit akkor mondott, hiszen azóta folyamatosan tartanak a viharok?
Tartom ma is. A piacgazdasági modell és pláne a nyugati civilizáció, ami még szélesebb, a gazdaságot is magában foglaló képzõdmény kulturával, vallással, erkölccsel, nincs válságban. Abban az értelemben egyáltalán nem, hogy feltétlenül megbukik és lesz helyette más.

Pedig többektõl, így politikusoktól, például Orbán Viktortól is halljuk ezt. Õ legutóbb Tusnádfürdõn azt mondta, hogy - idézem - Róma nagy korszaka véget ért, nem az a kérdés, hogy mi lesz Rómával, hanem, hogy mi lesz Róma után.
Szerintem egy kicsit emelkedettebb szinten folytassuk a beszélgetést, mert a napi politikai ostobaságok nem hiszem, hogy el kellene homályosítsák a tekintetünket.

De azt, hogy valódi korszakváltás zajlik a kapitalizmusban, azt nem csak Orbán Viktor mondja...
Nincs korszakváltás! Elõször beszéljük meg, mi az, hogy válság, azután fel tudjuk tenni azt a kérdést, hogy mi lesz ezután. A válságot szokás szûk értelemben használni, mégpedig az üzleti ciklus válsága értelmében. Szûken gazdasági tekintetben a kapitalizmus minden 10-12 évben produkál egy válságot, ami nem más, mint a jövedelmek, a termelés, a foglalkoztatottság visszaesése, majd a válságot újabb fellendülés követi. Az élet megy tovább. A trendvonal, hosszabb távon változatlanul felfelé ívelõ.

Origo oldalról van a cikk.
  kope, 11:07 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. augusztus 9., kedd Nekem tetszik!
1  
Ki dugta el a nyugdíjpénzt?

Megkezdõdött a magánnyugdíjpénztári reálhozamok kiutalása az állami rendszerbe visszalépõ egykori tagoknak és kiújult a vita a pénztárak szerepérõl. Mit fejez ki a most kézhez kapott összeg?


A napokban zajlik le az utolsó fázis, amit az egykori tagok érzékelnek a magánnyugdíjpénztárakban felhalmozott megtakarítások állami kézbe vételébõl: megkezdõdött a befektetések által termelt reálhozamok kifizetése. Emiatt sokaknak jelentõs meglepetésben volt részük, vagy azért, mert többet kaptak a tervezettnél, vagy azért, mert kevesebbet. De valamennyi hozamot, ha minimálist is, szinte minden volt pénztártag kapott. Miért nincs a változatos összegekben valójában semmi meglepõ, és mit érdemes tudni, ha nem akarunk bedõlni a nyugdíjpénztárak körüli propagandisztikus nyilatkozatoknak?

Érdemes rögtön azt tisztázni, hogy mi maga a reálhozam: egyszerûen megfogalmazva az a nyereség, amit a befektetés a költségek és az infláció (vagyis a pénz értékének, vásárlóerejének csökkenése) számba vétele után, ezeken felül termelt. Tehát a tévhitekkel, rémhírekkel és hasonlókkal ellentétben a reálhozam nem az, ami megmaradt a befizetett pénzbõl, nem. A befizetett pénz nagy részét, a felhalmozott tõkét elvitte az állam. Továbbá nem a reálhozam lett volna a majdani nyugdíj sem. A nyugdíj fedezetéül is a teljes félretett pénz szolgált, ezt folyósították volna késõbb kidolgozandó szabályok szerin, feltehetõen járadékként, vagy akár egy összegben.

A reálhozam megléte tehát azt jelenti: a magánpénztárban õrzött pénz megõrizte vásárlóerejét, nem vesztett értékébõl, jobban jártunk vele, mintha a párnahuzatban gyûrögettük volna a húszezreseket. Ez kétségbevonhatatlan tény, az elõbbi definíciókból világosan következik. Szó sincs tehát arról, hogy a magánnyugdíj-rendszerben "eltõzsdézték" volna a megtakarításokat. Mindeközben az állami nyugdíjrendszer leginkább adósságot termelt a befizetõknek.

Akkor miért kaptak mégis sokan kevés, vagy általuk kevésnek tartott reálhozamot? Hát a legelsõ valószínû ok, hogy a befizetett tõke sem volt olyan rettentõ nagy. A nyugdíjcélú közterheknek csak egy kisebb, maximált része került a kötelezõ magánpénztári rendszerbe, a jóval több pénz így is a semmilyen hozamot nem garantáló állami pillérbe került. Kisebb tõke pedig kisebb kamatot ad. Ráadásul a magyar gazdaság sajátossága, hogy komplett szektorok dolgoznak szinte teljesen feketén, legálisan maximum a minimálbérre bejelentett dolgozókkal. Az ezek után a jövedelmek után megfizetett nyugdíjpénztári tagdíj nyilván nem fog az adózatlan jövedelmekkel összemérhetõ felhalmozást, hozamokat generálni.

A második ok, hogy a nyugdíj-megtakarítások céljai között sokkal hangsúlyosabban szerepel a kockázat-kerülés, mint más befektetési formáknál. Márpedig az is világos, hogy kiemelkedõ hozamot csak a kiemelkedõen kockázatos befektetések tudnak hozni. Ezt Magyarországon nagyon sokan saját kárukon tanulták meg, amikor több mint 50 százalékos megtérüléssel kecsegtetõ ingatlanalapokba és hasonlókba fektették vagyonukat, amibõl aztán semmit nem láttak viszont.

A magyar rendszerben a kockázatmentességet az állami szabályozás úgy látta a legjobban teljesülni, ha a pénztárakat nagy mennyiségû állampapír vásárlására kötelezi, fõleg a nyugdíjkorhatárhoz közeli tagok portfólióiban. Vagyis látszólag a magyar állam a magyar állam kockázatmentes magatartásában bízott a leginkább, ez nem tûnt nagyon jó ötletnek már akkor sem. Valójában persze a magánpénztárak államkötvény-vásárlásra kényszerítésével csökkenthetõ volt a hagyományos nyugdíjrendszerben keletkezõ hiány.

Azonban a kibocsátónak, vagyis a magyar államnak mi az érdeke az állampapírokkal kapcsolatban (amelyek az állam által felvett hitelt testesítik meg)? Nyilván az, hogy a lehetõ legkevesebb kamatot kelljen fizetni, a lehetõ legolcsóbban jusson az állam kölcsönhöz. Ráadásul a visszaváltáskor elvégzendõ hozamszámolás szabályait is az állam diktálta - az az állam, amelyik a minél nagyobb bevételben volt érdekelt. (A pénzügyi válság idején a magyar állampapírok persze kiemelt kamatot biztosítottak - különben senki nem vette volna meg õket, és finanszírozhatatlanná vált volna az ország, de ez inkább kivétel, mint szabály.)

Harmadrészt drasztikus különbségek voltak pénztárak és portfóliók között, részben az elõbbiek miatt, részben a pénztárak eltérõ befektetési eredményei, mûködési költségei miatt. Ezekrõl persze az évente egyszer megküldött összegzésen kívül a pénztárak nemigen tájékoztattak, a tagok pedig nemigen igyekeztek tájékozódni.

Negyedrészt az sem mindegy, ki milyen gazdasági körülmények között kezdett a felhalmozásba. Aki pénze nagyobb részét jó tõzsdeindexek mellett fektette be, az a válság idején vesztett, majd visszakapaszkodott. Aki viszont szerencsés volt, és épp a tõzsdék valamelyik mélypontján kezdett megtakarítani, jól járhatott.

A reálhozam tehát pénztárválasztástól, állami szabályozástól és némiképp a szerencsétõl is függõ tényezõ, az azonban nehezen vonható kétségbe, hogy a magánpénztárak még ilyen körülmények közt is minimum megõrizték a befektetett vagyon értékén. Azt pedig mindenki döntse el saját maga, hogy megérte-e ezt feláldozni a folyó kiadások hiányának fedezésére, a semmi biztosat nem ígérõ állami rendszer fenntartására, az államnak kétes stratégiai hasznot hozó befektetésekre.
  kope, 10:58 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. augusztus 2., kedd Nekem tetszik!
1  
Lázár János és Orbán Viktor helikopteren utazik. Egy város fölött
lepillantva, elégedetlen tömeget vesznek észre. Lázár megszólal:
- Tudod Viktor, ha én most kidobnék egy mázsa kenyeret, ezek a kezemet
is megcsókolnák!
- Ha én kidobnék egymillió forintot, a lábamat is megcsókolnák! - így Orbán.
A pilóta rezzenéstelen arccal fordul hátra:
- Ha én meg kidobnám magukat, a seggem is kinyalnák!* ..

  kope, 6:03 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. jlius 2., szombat Nekem tetszik!
0  
Változik a világ!
>
>
>Meghal a cigány, a túlvilágon találkozik Kádár elvtárssal.
>Kádár megkérdi:
> - Te cigány, mikor volt jobb élni? Mostanában vagy az én idõmben?
> - A te idõdben. Mert:
>
> - A te idõdben a politikusok politizáltak,
> - A munkások dolgoztak
> - A cigányok meg loptak.
>
>Most:
> - A politikusok lopnak
> - A munkások politizálnak
> - És bameg, azt akarják, hogy én dolgozzak !!!

  kope, 14:03 Itt megrhatod a vlemnyed kope
2 sorosak, nagyon jók!


- Hogy szolmizálnak a részegek???
- MI-TI-SZO ?!

- Hogy hívják a cigány csigát?
- Zsiga-biga

- Mi a kannibálok kedvenc gyorskajája?
- A pizzafutár...

- Mit eszik a vegetáriánus kannibál?
- Zöldségest..

- Hova járnak a csúnya fiúk iskolába?
- Zámbó Gimibe!

- Mit kap a cigánygyerek karácsonyra?
- A biciklidet.

- Hogy hívják a búzamezõn verekedõ parasztok sportját?
- Tájbox!

- Mi az, ha a helyedre egy szakképzetlen szõke bombázót vesznek fel?
- A szopás hatalma.

- Honnan lehet felismerni az orosz microchip-et?
- Hát elég messzirõl.

- Mennyi a pálinka és az aszpirin összege?
- 11, ugyanis a pálinka üt az aszpirin meg hat és ugye üt meg hat
az tizenegy.

- Mi a közös a matekban és az evésben?
- A SZÁM!

- Miért buta a fa?
- Mert esze ágában sincs!

- Mi van a hipochonder sírjára írva?
- Na, ugye!

- Mi lenne a földön nõk nélkül?
- Globális felmelegedés!

- Mi van az idegbeteg ló lábán?
- Pszichopata!

- Hogyan lehet vízzel fényt csinálni?
- Csak meg kell pucolni az ablakot...

- Mi a cigány triatlon?
- Lefut a cigány a tóra úszni és biciklivel jön vissza.

- Mit csinál a kaméleon a sütõben?
- Beleolvad a környezetébe.

- Mit mondott a kamikaze-oktatópilóta?
- Figyeljen, mert csak egyszer mutatom meg...

- Hogy hívják a robot cigányt???
- Géplakatos.

- Miért nincs Romániában metró?
- Mert összeütközne az életszínvonallal!

- Melyek a világ legbizonytalanabb állatai?
- A mitévõ legyek.

- Miért piros a gólya csõre?
- Mert égett a pofája amikor téged hozott!!!

- Mit mond Kõmíves Kelemen a fiának vacsora közben?
- Egyél fiam, anyád már fal.

- Hogy kell udvarolni a kancsal lánynak?
- Szemeid kereszttüzében égek.

- Hogy kell udvarolni a félszemû lánynak?
- Gyönyörû szemednek párja nincs.

- Mi van a pap sírkövére írva?
- Tanulmányait befejezte.

- Mi az? Szem körül sok apró ételdarabka?
- Szemrehányás!

- Miben hasonlít a nõi mell a Martinihez???
- Egy kevés belõle, három meg sok.

- Mit fölösleges venni az anyósnak?
- Levegõt...

  kope, 13:55 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Mit meg nem tesznek a nõk a férfiakért....


Egy nagymama korú hölgy jelentkezett a fõiskolára. Letette a felvételi vizsgákat, fel is vették . De a vizsgáztatók kíváncsiak voltak, hát megkérdezték:

- Mondja hölgyem, minek magának a fõiskola, hiszen már nyugdíjban van!?
- Hát nem is magamért csinálom, de az az én lökött párom a kocsmában azon ácsingózott, hogy a 70. éves születésnapjára szuper ajándék lenne neki, ha megkefélhetne egy diáklányt!



  kope, 13:53 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. prilis 17., vasrnap Nekem tetszik!
0  
2011 magyarország! ide jutottunk???

Itt tartunk!

A miniszterelnökünk pedig szavazati jogot akar adni a gyerekek után. Ugye sejtitek kik fognak többségben szavazni a jövõben.

Ez ma lehetséges? Hihetetlen...

Elhallgatott jelen: több száz cigány támadta meg a rendõrkapitányságot

Úgy három héttel ezelõtt egy éjjel több száz cigány megtámadta a Nagykátai
Rendõrkapitányságot.

Az elõzmény az volt, hogy az egyik járõr az utcán megvert, majd elõállított
egy cigánygyereket.
Ezután cigányok nekirontottak a kapitányság ajtajának, be akarták törni,
azért, hogy Darázs József
rendõrt, aki elõállította a cigánygyereket meglincselje. Bent csupán három
rendõr tartózkodott. A
háromszáz méterre lakó rendõrkapitány Zajacz Ágnes aki korábban még az év
rendõre is volt, és
a bûnügyi vezetõ Veres Ferenc nem mertek bemenni a kapitányságra megvédeni
kollégáikat.Az
õrjöngõ cigányok azt üvöltözték, hogy kinyírják a járõrt. A bent rekedt
rendõrök a készenléti
rendõrségtõl, a Pest Megyei Fõkapitányságtól könyörögtek segítségért.
Jelenleg a Pestvidéki
Nyomozó Ügyészség folytat vizsgálatot az ügyben. Azért írtam önnek, mert
sehol nem jelent meg
híradás az eseményrõl, megpróbálják eltitkolni, hogy a gyáva kapitány aki
mint mondtam csupán
300 méterre lakik a kapitányságtól, és a
gyáva bûnügyi vezetõ megtarthassa székét .Az esemény megtörtént, arról
közvetlenül a
megtámadott kapitányság akkor szolgálatban lévõ ügyeletesétõl értesültem,
aki 20 évig kollégám
volt.

Az ügyben részt vevõ rendõröket is meg tudom nevezni. Kérem tegye lehetõvé,
hogy az esemény
nyilvánosságra kerüljön! Azért az nem mindennapos, hogy több száz cigány be
akar törni egy
kapitányságra, hogy ott rendõrt lincseljenek!

Tisztelettel:

Bánfalvi Zorán ny.r.ftzls.

Küldjétek szét mindenkinek! Azért is tudja meg mindenki, hogy mi folyik
ebben az országban!
  kope, 17:11 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. prilis 16., szombat Nekem tetszik!
0  

Dr. Csernus válaszol:


"Szeretnék ma este "örömet" okozni a pasimnak! Mit tegyek?"
FÕZZ!

"A kurvák átlagosan mennyiért csinálják?"
Bizonyos szórakozóhelyeken egy pohár vodkáért.

"Ha a lányos fiúkat is (pl.: emoboyok fõleg) szexinek tartom, (persze a lányokon kívül) akkor biszex vagyok?"
Nem. Csupán egy átlagos elbaszott tini vagy.

"Minden nõ szokott maszturbálni?"
Nem, csak amelyiknek van keze.

"Milyen a körülmetéltek, nem körülmetéltek aránya napjainkban?"
Attól függ hol. A médiában és a parlamentben például igen magas a körülmetéltek aránya.

"Itt miért kurváznak le minden lányt, aki kicsit másképp áll a szexhez?**************
Gondolok itt arra hogy: nyitott kapcsolat, gruppen, futó kalandok, stb."
Most erre mégis mit mondjak? Felháborító hogy a barátod szót emel az ellen hogy téged mindenféle idegenek kúrogassanak rajta kívül. Felháborító! Hímsoviniszta disznó az ilyen.

"Milyen élmény a szex hetero férfiként férfival?"
Minden bizonnyal igen kellemetlen. Mi az barátom, börtönbe fogsz menni?

"Lehetséges megerõszakolni egy férfit?"
Bizonyára õ is börtönbe fog kerülni, csak õ kicsit erõsebb mint az átlag.

"Van olyan ember aki szûzen hal meg, vagyis soha nem szexel életében?"
Igen. Programozók és World of Warcraft játékosok.

"Igaz, hogy a lenyelt spermának vannak pozitív hatásai:*****
szebb bõr, haj, stb.?"
Igaz. Ezenkívül elõléptetés, fizetésemelés, bunda, sportkocsi és gyémántnyaklánc.

"Melyik a legjobb módszer egy gyerek nemi felvilágosítására?"
Nem a legjobb, de kétségkívül a legegyszerûbb ha bekötteted az internetet.

"Hányadik randin feküdhetek le vele?"**********
A harmadikon. Ez szabály. Ezt mindenki tudja. Ha elõbb fekszel le vele, akkor kurvának fog tartani, ha halogatod, akkor pedig frigid picsának. A harmadik alkalom az optimális. Akkor randi után felmentek hozzád, elõkerül a bilincs, az anál intruder 2000, meg a faszkorbács, és ha törik ha szakad, ott valaki meg lesz baszva..

"Mért alszanak el a fiúk szex után?"
Mert unalmas vagy.

"Kérdés: Hogyan lehet észre venni ha a pasink "elmegy?"***********
Becsapja az ajtót.

"Hogy lehet egy lányt szavakkal felizgatni? Vagy milyen szavakkal?"
Mondogasd a következõ szavakat: BMW, gyémánt, arany, luxusvilla.


  kope, 13:36 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2011. prilis 15., pntek Nekem tetszik!
0  

Patikában

Kissé zavarban lévõ férfi lép a patikába és megszólítja a patikusnõt.
- Kérem, kisasszony, nem dolgozik itt maguknál véletlenül férfi is?
- Nem.
- Nekem ugyanis olyan problémám van, amivel szívesebben fordulnék egy férfihoz.
- Már tíz éve, hogy a nõvéremmel ketten megnyitottuk ezt a patikát. De
nekem is bátran elmondhatja a problémáját, hátha találok rá én is
megoldást.
A férfi feszengve, krákogva, szemlesütve kiböki:
- Hát tudja, kisasszony, nem múlik az erekcióm. Állandósult. Tudnak
ajánlani valamit?
A patikusnõ elképed, megkéri a vevõt, hogy várjon, azonnal konzultál
az ügyben a nõvérével. Pár perc után vissza is jön.
A férfi megkérdi:
- Mit tudnak ajánlani, kisasszony?
- Harmadrész tulajdonjog az üzletben, bentlakás teljes ellátással,
korlátlan mobiltelefon használat és céges autó...
_____________________________________________
  kope, 19:12 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. december 30., cstrtk Nekem tetszik!
0  
1 billió dollárt keresett idén Leonardo Di Caprio!

Nézd meg, hogy kik és milyen filmekkel szerepelnek még az év legnagyobb bevételeit elérõ színészek között!

2010 már egészen biztosan Leonardo DiCaprio karrierjének egyik meghatározó éve, hogy a bankszámlájára tett hatásáról már ne is beszéljünk.



A lassan a legnagyobb legendák nyomaiba érõ színész jegyzi ugyanis az év két legnagyobb bevételt eredményezõ filmjét, melyeket egyébiránt mi is nyugodt lélekkel ajánlunk azon filmkedvelõ olvasóknak, akik esetleg elmulasztották volna õket. A Viharszigetrõl biztosan merjük állítani, hogy csavaros észjárású, izgalmas fordulatokat produkáló és egyben hátborzongató történetével egyértelmûen az év nagydurranása, de persze az Inception, azaz az Eredet sem marad el mögötte sokkal, ha izgalmakról van szó. Csupán ízlés kérdése, ki melyiket preferálja. Az biztos, hogy a nagy többség kíváncsi volt rájuk, így amellett, hogy mindkét film ott van minden idõk 15 legjobban keresõ filmje között, a mozibevételeket, DVD-eladásokat és mindent egybevetve valamivel több mint egybillió dollárnyi (bizony!) bevétel folyt be a két alkotásból. Ez pedig egyértelmûen az elsõ helyre repítette a színészt.





Közvetlen DiCaprio után, szinte a sarkát taposva a kritikusok szerint az év legnagyobb meglepetésembere áll. A második helyen holtversenyben Johnny Depp és Mia Wasikowska. Természetesen nem a sármos színészen vannak meglepõdve, hanem az új belépõ Wasikowskán, aki egybõl a második helyen kezdett Tim Burton fantasy jének, az Alice Csodaországban címû mozinak köszönhetõen. Alice története a második legjobb bevételeket elért film volt idén. Persze ez még önmagában kevés lett volna a sikerhez; másik filmje, az Oscar-díjra is esélyes The Kids Are All Right is hozzájárult a színésznõ gazdag évéhez. Arról már nem is beszélve, hogy nõ ezen a listán talán még soha ennyire elõl nem végzett. (A hölgyek munkája Hollywoodban is kevesebbet ér, nemcsak a hétköznapi életben.) Johnny Depp sikerét és bankszámlája gyarapodását a fent említett alkotáson kívül a The Tourist, azaz Az utazó címû film is segítette, melyben Angelina Jolie-val kerül igen intim viszonyba.


A 2010-ben legjobban keresõ színészek listáján a negyedik helyet Robert Downey Jr. foglalhatja el az Iron Man 2. részének köszönhetõen, amit szintén nagy érdeklõdés kísért, habár az elsõ rész alapján mi ezt egyáltalán nem tartjuk indokoltnak. Ennek ellenére a közönség kíváncsi volt. A film a legnagyobb bevételt produkáló alkotások között "csak" a hetedik helyen végzett, amire a színész a Due Date, azaz a Terhes társaság címû vígjátékkal erõsített rá. A két filmnek köszönhetõen 808 millió dollárt tehetett zsebre.

Az összesített lista ötödik helyén pedig nem más szerepel, mint a Harry Pottert már tíz éve megszemélyesítõ Daniel Radcliffe, aki úgy tûnik, egyetlen listáról sem tudott lemaradni idén. Ki tudja, hogy mi lesz a színészi karrierjével most, hogy a sikeres sorozatnak vége, ám az biztos, hogy már most rendelkezik akkora vagyonnal, amibõl élete végéig ellehet, és még az unokáira is jelentõs összeg marad. Idei bevételei elérték a 780 millió dollárt.

  kope, 18:42 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. december 8., szerda Nekem tetszik!
0  
Otthon is alkalmazható szépségtrükkök a legnagyobb színésznõktõl!


A nõknek mindig is fontos volt a kifogástalan kinézetük megteremtése és a szépségük megõrzése. Ha azt gondolnátok, a legnagyobb hollywoodi dívák csak drága kenceficéket kennek magukra és nem alkalmaznak házi szépségpraktikákat, tévedtek. Most eláruljuk nektek három, igazán gyönyörû színésznõ házi szépségtrükkjeit. Nézzük, kikrõl is van szó!

Most következõ összeállításunkban Sophia Loren, Audrey Hepburn és Marylin Monroe szépségápolási tippjeit ismerhetitek meg, amiket akár otthon ti is kipróbálhattok. Kezdjük a temperamentumos, olasz színésznõ tanácsaival!

Gondoltátok volna, hogy Sophia Loren már elmúlt 70 éves? Ugye, nem? Az olasz díva tökéletes alakkal, gyönyörû, hullámos hajjal és nagy szemeivel vált a férfiak egyik nagy kedvencévé. A szemhangsúlyozásban mesternek tekinthetõ a színésznõ, amit Ti is kipróbálhattok. Húzzátok ki egy fekete szemceruzával a szemeteket alul és felül is, kicsit meghosszabbítva a külsõ szemzugnál, hogy a vonalakat össze tudjátok kötni. Majd használjatok dúsító szempillaspirált, amivel még hangsúlyosabbá tehetitek tekinteteket. Ugye, hogy nem bonyolult?


Az én személyes kedvencem Audrey Hepburn, aki visszafogott eleganciájával vált divatikonná, illetve kedveltté az egész világon. A porcelánbabára emlékeztetõ színésznõ sminkjét ti is elkészíthetitek. Nem kell mást tennetek, mint alapozás után felül egy fekete szemceruzával kifelé egyre erõsödõ vonallal keretezitek a szemhéjatokat, majd pedig szempillaspirállal meghosszabbítjátok a pilláitokat. Ügyeljetek arra, hogy a smink szimmetrikus legyen, mert csak akkor mutat igazán!


Most pedig következzen egy igazi szexszimbólum, Marylin Monroe. Az amerikai színésznõ rengeteg szépségtippel rendelkezett, nem véletlenül vált férfiak és nõk bálványává az egész világon. Az õ egyik trükkje bõre üdeségének megõrzésére az volt, hogy olívaolajat alkalmazott. Keverjetek egy evõkanál olívaolajat diónyi hidratáló arckrémmel össze és masszírozzátok be az arcotokba. Meglátjátok, másnapra meglesz az eredménye: a bársonyos és szép bõr.


Láthattátok, nem kell méregdrága termékeket megvenni ahhoz, hogy szép arcbõrrel és sminkkel jelenjetek meg mások elõtt. Nektek vannak ilyen kipróbált és bevált szépségtrükkjeitek? Ki fogjátok próbálni a dívák tippjeit?
  kope, 18:05 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Nyilvános szex és leskelõdés: a fetisizmus két ellentétes oldala

Voyeurizmus vs. exhibicionizmus: te melyiket próbálnád ki szívesebben?

Sokáig meg voltam gyõzõdve, hogy a fetisiszták azok, akik oda-vissza vannak a nõi lábakért vagy a latexruhákért, esetleg szeretnek kifejezetten extrém szerepjátékokat játszani a párjukkal. Nem tévedtem nagyot, de rá kellett döbbennem, hogy a fetisizmus ennél jóval bõvebb és összetettebb. Tulajdonképpen bármilyen tárgy vagy tevékenység, ami szexuális reakciót vált ki belõlünk, fétisnek számít. Gondoljunk csak arra, hányan vagyunk oda a kerekded popsikért: bizony, az is ide sorolandó, de ennél még sokkal ínycsiklandóbb dolgokat is találhat az ember lánya, ha kutakodni kezd a témában.

Ki ne álmodott volna már arról, hogy meglesik szex közben? Vagy ki ne fantáziált volna arról, hogy õ les meg másokat, miközben szeretkeznek? Ezt és az ehhez hasonló viselkedést, a nudizmus sok formáját, a swinger klubok látogatására sarkalló belsõ késztetést voyeurizmusként ismeri a szexuálpszichológia. Mint megannyi más dolog, ez is a fetisizmus egy fajtája.

A voyeurizmus ellentéte az exhibicionizmus - vagyis önmagunk mutogatása - a másik általam érdekesnek tartott fétis. Valójában arról van szó, hogy ilyenkor azt szeretnénk, hogy mások, akik nem számítanak rá, intim helyzetben kapjanak minket rajta. Idetartoznak azok, akik kéretlenül mutogatják a nemi szerveiket, és azok a bizonyos „mutogatós” emberek is, akikkel a városi hiedelmek szerint a sötét parkokban lehet találkozni. Valójában ezek nagyon szélsõséges esetek, viszont a legtöbb egészséges felnõttben egyszer-egyszer felbukkan a késztetés, hogy megmutassa magát. Ilyenkor kerül elõ a videokamera, vagy esünk neki a kedvesünknek a parkoló kellõs közepén az autóban. Ezek igen csak fel tudják tüzelni az embert.

Azt gondolnánk, hogy a voyeuristák és az exhibicionisták egymásnak teremtettek, de persze ez nem ilyen egyszerû. A két csoport vágyai csak látszólag metszik egymást: az exhibicionista azt szeretné, ha egy gyanútlan járókelõ vagy ismeretlen lesné meg õt szex közben, míg a voyeurista azt szeretné, ha olyanokat láthatna intim helyzetben, akik nem számítanak erre.

Akárhogy is, a fétis, ha jól irányítjuk, jó kis motor lehet a szexuális életünkhöz, és közelebb vihet önmagunk és a vágyaink megismeréséhez. Ha úgy érezzük, van olyan fétisünk, vágyunk, amit szeretnénk beteljesíteni, ne habozzunk! A párunk is minden bizonnyal élvezni fogja a kínálkozó kalandokat.

  kope, 17:59 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Újabb divatmerénylet Gaga módra


A gót domina a saját esküvõjére igyekszik éppen. Vagy nem? Mi van a képen?

Rég hallatott magáról az énekesnõ, de legalábbis mostanában egyetlen ruháján sem hördültünk fel úgy istenigazából. Már-már kezdtük azt hinni, kifogyott a polgárpukkasztó (vagy csak szimplán beteg) ötletekbõl, ám a minap ismét megmutatta magát, és hogy van még benne lõszer bõven. Nem is kellett sokat várni, azonnal a címlapokra került.

A sztárt pénteken kapták lencsevégre, Milánóban, ahol egy a sajtó felé is kommunikált, vagyis hivatalos pszeudoeseménynek számító bevásárlótúrát tartott éppen, a képen látható, hétköznapinak jóakarattal sem nevezhetõ kreációban. A cipõ a szokásos: a sarok nélküli csodán, amihez látszólag minimum egy kötéltáncos egyensúlyérzéke szükséges, már nem lepõdünk meg. Ám a szegecsekkel kivert, strasszokkal díszített dominaszerelésre, a tüskés, természetesen kívül hordott "melltartóra" és a nyakörvre már mi is elképedéssel reagáltunk. Arról már nem is beszélve, hogy a fátyolnak köszönhetõen Gaga olyan, mintha egy temetésrõl érkezett volna, és egy kultikus, bizarr elemekkel is tarkított szeánszra igyekezne. Hogy a kék szájról és a holdvilágképérõl már ne is beszéljünk...
Sokak szerint az énekesnõ láthatóan mentális problémákkal, illetve kisebbségi komplexusokkal küzd, amit valakivel kezeltetnie kellene, mielõtt még ennél is súlyosabbá válik. Az még rendben lenne, ha csak a színpadon hordana ilyen ruhákat, hiszen számos énekesnõ igyekszik ily módon izgalmasabbá, látványosabbá varázsolni a koncertjeit, de az utcára is egy gót domina stílusában kimenni, szellemarccal bevásárlóközpontokba járni, az már nem szimpla magamutogatás, hanem valóban beteges.

Mi nem alkotnánk véleményt azonkívül, ami amúgy is leszûrhetõ eddigi írásainkból, tegyétek meg helyettünk ezt ti! Mit szóltok a királynõ új ruhájához?



  kope, 17:57 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. november 30., kedd Nekem tetszik!
0  
A fagyöngy szerelmeseinek története


Az angolszász hagyomány szerint, akik fagyöngy alatt csókot váltanak, azoknak a szerelme örökké tart. De honnan is ered ez a gyönyörû szokás?



A skandináv legenda szerint egyszer régen, még az idõk kezdetén Odinnak, minden istenek atyjának és Friggnek a házasság istennõjének született egy gyermeke, Balder. Aki a tisztaság és a fény istene lett. Idõvel gyönyörû fiatalemberré, délceg és daliás ifjúvá vált. Egyszer figyelmeztetést kapott, hogy az életére törnek.



Édesanyja Frigg kicsikarta minden élettelentõl és élõtõl kicsikarta a védelem ígéretét: nem bánthatja Baldert.



Ám a nagy védelmi hadjáratban elfeledkezett egyetlen növényrõl: a jelentéktelen fagyöngyról. Loki, az ártó isten kihasználta mulasztását, és a növényt maga mellé állította.



Egyszer csak elérkezett a végzetes nap. Bált rendeztek az isteneknek, ahol is a fõ attrakció a sebezhetetlennek – hitt – Balderra lövöldözés volt. Egyszer csak a vak isten, Hod került sorra fagyöngybõl készült nyilával, melyet nem meglepõ módon Lokitól kapott ajándékba. A fegyver célba talált: befúródott Balder testébe, aki holtan rogyott össze a végzetes találattól.





A hõn szeretett Balder halála minden istent megrázott. Édesanyját, Frigget felhatalmazták, hogy büntesse meg kedve szerint a fagyöngyöt. A házasság istennõje fájdalmában zokogni kezdett. Könnyei apró fehér bogyókká változtak a fagyöngyre hullva. Szomorú arcát valaki vigasztalólag megcsókolta hirtelen. Erre a megbocsátás tanújelét adva így szólt: „Senkinek nem okozhat a fagyöngy többé szenvedést! Mindenki, aki alá áll, lehetõséget kap, hogy egy csókkal tegyen tanúbizonyságot megbocsájtásáról és a szeretetérõl.”






  kope, 17:44 Itt megrhatod a vlemnyed kope
"Áldott vagy az asszonyok között"

December 8. a katolikus egyházi naptárban a legnagyobb ünnepek közé tartozik: a Szeplõtlen Fogantatás emléknapja. Szûz Mária a karácsony mitológiájának legpoétikusabb alakja, akinek személyében az örök anyaság is megdicsõül. Ezért áll olyan közel minden emberhez.


Mária története az egyetemes kultúra legnagyobb alkotásait ihlette, illik tehát életét ismernünk. Júda törzsébõl származott, Dávid király leszármazottja volt, Joachim és Anna gyermeke. Mikor felcseperedett, egy rokon ifjúval jegyezték el, Józseffel. Ám Isten kiválasztotta, és elküldte hozzá üzenetével Gábriel arkangyalt, aki belépve Mária názáreti otthonába, tisztelettel köszöntötte Õt, és hírül adta Neki, hogy a Szentlélek közremûködése által, gyermeket fogan, fiút fog szülni, Jézust, az Isten Fiát, a világ megváltóját. Március 25.-én, - ahogy késõbb nevezték: Gyümölcsoltó Boldogasszony napján – fogadta méhébe az Üdvözítõt Mária. Ezt követõen meglátogatta nagynénjét, Erzsébetet (július 2-án, ez lett Sarlós Boldogasszony napja), aki már értesült az örömhírrõl. Hódoló üdvözlésére Isten dicsõítésével válaszolt:


„Lelkem magasztalja az Urat,
És szívem ujjong megváltó Istenemben,
Mert rátekintett alázatos szolgájára.
Lám, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzeték,
Mert nagyot tett velem a Hatalmas és a Szent.”


Három hónap múlva Mária visszatért Názáretbe, ahol József észrevéve áldott állapotát, nehogy hírbe hozza, csendesen el akarta bocsátani. Álmában azonban megjelent az Úr angyala és elmondta a Szeplõtelen Fogantatás titkát. Az Isteni Gyermek megszületése, az Egyiptomba való menekülés és hazatérés után a Biblia már csak ritkán emlékezik meg édesanyjáról: amikor a 12 éves Jézust Jeruzsálembe vitték, ahol a fõpapokat is meglepte bölcsességével, a kánai menyegzõn, majd mikor Jézus - anyja jelenlétében - mindenkit atyjafiának nevezett, aki engedelmeskedik az Atyának, a Golgotán, a kereszt tövében, végül mikor a Szentlélek megjelenik az apostoloknak.

Szûz Mária, a mennyek anyja


A katolikusok szerint különös kegyelemképpen halála után õ is feltámadt és testi mivoltában felvétetett a mennyekbe. Ezt ünnepeljük augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján. Mivel Szent István Magyarországot a Boldogasszony oltalmába ajánlotta, így tisztelete hazánkban már a 11. századtól kezdve igen elterjed.

Mária, mint Jézus anyja az egyházi dogmák szerint a többi ember fölött áll. Már születése elõtt, fogantatásának elsõ pillanatától fogva mentes az eredendõ bûntõl – ezt ünnepeljük ezen a napon -, és szûzen szülte gyermekét, Jézust.

Magyarországon a Szeplõtelen Fogantatás ünnepét a kora középkortól megülték, kódexeink is gyakran megemlékeznek róla, a barokk kortól pedig számos Immaculata-szobrunk maradt fenn. Babits novellája is – bár nem ennek az ünnepnek, hanem karácsony éjszakájának alkalmából – a Mária-kultusz jegyében született, a megdicsõült Ártatlanságot, a Szeplõtelen Szûzanyát jeleníti meg. Az európai képzõmûvészetnek is gyakori témája a Szeplõtelen Fogantatás.

  kope, 17:38 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. november 15., htf Nekem tetszik!
0  

Szexisen hódító körömlakkok.

Az ápolt nõi kacsókra minden pasi felfigyel. Miért ne szegeznéd oda a tekintetét valami vadító színnel? Az idei õszi/téli körömlakk trend valóban teret ad a fantáziának és az önkifejezésnek!

Mint már azt korábban megírtuk az idei hûvös évszakokban a körömlakkok színei a mély drágaköveket, fémeket, hideg borzongást idéznek meg… Ehhez még hozzáadódnak a fenyõerdõt idézõ és a puha krémes színek. Vadnak érzed ezeket vagy túl soknak? Vedd úgy, hogy óriási a választék és idén bizonyára megtalálod a hozzád a leginkább illõt!


Lemeztelenedve

Olyan nagy divatházak választották a tejszerû natúr színeket manökenjeik körmére – a bézstõl a kasmírig – mint a Chloé, a Dior és a Marc Jacobs. Nagyon elegáns és letisztult szín, ám, ha sárgás a bõröd, akkor kerüld, mert ápolatlanságot sugall.


Kékes színekbe burkolózva

Zafír, tengerészkék, farmerkék… - tejesen mindegy. Most a kék olyan erõvel söpör végig, mint pár éve a vörös körömlakk. Elõször talán idegenkedsz tõle, de mikor megszokod, hirtelen ráébredsz, mennyi árnyalattal ajándékoz meg.


Bezöldülés

A jade és a mentazöld szintén vadnak tûnõ árnyalatok, a smaragdokról már nem is szólva. Próbáld ki esti bulira egy szépen fénylõ verzióját, hidd el, nem maradsz észrevétlen.


Rubin vörös

És, hogy maradjunk a drágaköveknél, és a hõn szeretett vörösnél, íme két csodaszép, dögös árnyalat. Persze ez azoknak is szól, akik már kicsit unják a vörös árnyalatot, és kifinomultabb verziókra vágynak.


Skarlát-láz

Igazán nõies szín, ami már nemhogy több szezon, de generációk óta tartja magát. Nehéz lenne hozzá foghatót találni. Idén a fenti két árnyalat a mi kedvencünk.


Forró csoki

A mély, krémes barnák egyszerre sugároznak melegséget és eleganciát. Válassz mélyebb árnyalatokat, mert azok jól mutatnak hosszú és rövid körmökön egyaránt.


Uralkodó lila

Ahogy a ruhákon, úgy a körmökön is évek óta eluralkodott a lila – bár sokak szerint jövõre már kiüti vezetõ helyérõl a kék, de ne kalandozzunk el. Idén még bármely árnyalatát használhatod, legyen az orgona, vagy olyan sötét árnyalat, hogy már majdnem fekete. Egy a lényeg: egyezzen a ruhád színével!


Szürkeállomány

Ha eddig kacsingattál a szürke árnyalatok felé, de nem merted kipróbálni, akkor most jött el a Te idõd! A kékesszürke idén nagy divat lesz, ráadásul sok ruhaviselet elegáns kiegészítõjévé válhat.


  kope, 16:05 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Tarts kéthetente tejnapot!

A tej felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat és a zsírégetést, ezért hatékonyan beilleszthetõ bármilyen fogyókúrás étrendbe.

A tejjel és a tejfogyasztással kapcsolatban sokféle elmélet látott már napvilágot: vannak ellenzõi és támogatói is bõven. Nem mindenki gondolja úgy, hogy egészséges, vagy hogy egyáltalán szüksége van egy felnõttnek rá, pedig régen még betegségek gyógyításra is alkalmazták a tejdiétát, akkor viszont a betegeknek pasztörizálatlan és homogenizálatlan tejet adtak, mely kizárólag legelõn tartott, csak fûvel táplálkozó tehenektõl származott.

A tápláló tej


A kutatások fehérje-komponensek egész sorát tárták fel a tejben, amelyek többek között jó közérzetet biztosító, fájdalom-csökkentõ, mikrobaellenes, vérrögképzõdés-gátló, vérnyomáscsökkentõ, érelmeszesedés-gátló, antioxidáns, immunrendszer-erõsítõ és rákellenes hatással rendelkeznek. A tejzsír, jó emészthetõsége, könnyû felszívódó képessége miatt, a szervezetet kevésbé terheli, ezért a gyomor-, béltraktus-, máj-, vesebetegségek, epebántalmak és zsíremésztési zavarok esetén a diétában a tejzsír minden egyéb zsiradéknál értékesebb. A tejben továbbá sok az A-, B-, D-, és E-vitamin, melyekre nagy szüksége van a szervezetnek. Noha nem ajánlatos túl gyakran ilyen kúranapot tartani – mert megterheli a szervezetet,- egyszer-egyszer (legfeljebb kéthetente) érdemes kipróbálni még azoknak is, akik csak a súlyukat akarják megtartani. de az biztos, hogy tápláló és felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ezért egy tejnappal akár egy kilót is le lehet adni.

A diéta lényege


Naponta háromszor fogyasszunk tejet az alábbi receptek szerint. A napi étkezést ezen kívül csak kevés friss gyümölccsel egészítsük ki.
Minta étrend

Reggeli
6 dl zsírszegény tejet keverjünk össze 1 narancs kifacsart levével, fél összetört mangóval és 25 dkg ananásszal. Kevés vaníliával és juharsziruppal ízesíthetjük.

Tízórai
Kevés friss gyümölcs

Ebéd
4 dl zsírszegény tejet keverjünk össze fél reszelt uborkával és 1 evõkanál vágott petrezselyemmel vagy kaporral, 2-3 evõkanál citromlével, sóval és cayenne borssal ízesítsük.

Uzsonna
Kevés friss gyümölcs

Vacsora
6 dl zsírszegény tejet keverjünk össze 1 narancs kifacsart levével, fél összetört mangóval és 25 dkg ananásszal. Kevés vaníliával és juharsziruppal ízesíthetjük.
  kope, 16:02 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Dominák, nõvérkék, szobalányok.

Nem gyorstalpaló pályaválasztó kurzust tartok Hölgy olvasóimnak, hanem inkább a férfi fantázia legmélyére rántom le õket. Oda, ahová bebocsátást csak latex ruhában lehet nyerni, az õröknél pedig korbács van…
80

Perverzkedünk ezen a héten – persze csak írott formában. Az általam rendszeresen megszólaltatott hímfalka tagjai már annyira magukénak érzik a rovatot, hogy bátran vállalkoznak különbözõ témajavaslatokra is. Múltkor Berci óhajának tettünk eleget a külföldi lányok kitárgyalásával, ezúttal pedig Domi kívánsága elõtt hajtottunk fejet. Barátom már jó ideje rágja a fülemet azzal kapcsolatban, hogy írjak egy cikket az extrémebb szexuális játékokról. De mi is minõsül extrém játéknak? Merthogy a társaság szerint például a kikötözés vagy a bilincs használata az ágyban gyakorlatilag teljesen hétköznapinak tekinthetõ. Egy buliban elõfordulhat a nõi cipõsarkak nyalása (állítólag még kép is van róla…), a gyertyaviasszal való leöntés sem ismeretlen néhány havernak, egyeseket várta már otthon a barátnõjük jelmezbe öltözve, de némi szolid erõszakosság is megengedett, ha abban mindkét partner benne van. Lali annyira belelkesült a sûrû levélváltásoktól, hogy még egy kis szótárt is mellékelt a legbizarrabb perverziókról. A jó érzés nevében ezeket most nem ismertetném, a témához kapcsolódó megjegyzéseinket viszont annál inkább.
Pompás a jelmeze, úrnõm…

Vágyak aztán vannak, de kézzel fogható tapasztalat már kevesebb. A brancsból néhányan utólag vallották be, hogy inkább nem is szóltak hozzá a felvetésekhez, mert nem akartak szégyenben maradni az olyanok elõtt, akiknek már volt dolguk például egy szobalánnyal – vagy jártak már fétis klubban. „Poénos volt” – elevenítette fel emlékeit szûkszavúan Berci. „Egyébként semmi extra nem történt, néha elvertek 1-2 srácot korbáccsal, ha kérték, de ennyi. Inkább a jelmezek voltak feltûnõek”. Na, akkor itt álljunk is meg egy ostorcsapásnyira! Ugyanis a fantáziálás gerjeszti az egyik legerõsebb vágyat, és vajon melyik férfinek ne ágaskodna fel a libidója, ha a nõje nem tréningben és garbóban nyit neki ajtót, hanem nõvérkeként vagy diáklányként. „Nekem ezek a kosztümös dolgok bejönnek” – lelkesült fel Berci. „Imádom az iskolás lány jelmezt, és ehhez volt is már szerencsém, köszönhetõen egy angol Hölgynek. Egy másik csajom meg cselédlánynak öltözött. Ezek szerintem feldobják az együttlétet, és baromi izgatóan hatnak a férfira”. Lalinak nõvérke rucival volt szerencséje találkozni, és saját megfogalmazása szerint „szépen le is ápolták”. A cikk szellemi atyját, Domit nem várta még otthon egyetlen szobalány és nõvérke sem, de mint elárulta, rá már a manapság divatos, bõrhatású leggingsek is igen nagy hatást gyakorolnak. Ahogy mi is szívesen gyakorolnánk mély benyomást a viselõikre…

Ezt azért mégse, úrnõm…

És az, hogy rágerjedünk az ilyesmire, megvetendõ cselekedetnek minõsül? Ránk lehet aggatni a fétisiszta címkét, ha tekintetünk egy kicsit hosszabban elidõzik a nõi lábakon? Vagyis: van egy olyan határ, amin túl már perverznek számít a férfi? Rengetegszer megkapjuk, hogy egy pasinak csak a szex számít, és mind disznók vagyunk, akik semmire sem mondanak nemet. Mint kiderült, ez sem így van. „Vannak dolgok, amiket sosem próbálnék ki, például a macskát vagy a kutyát nem vinném be harmadiknak az ágyba” – dobta be kendõzetlen véleményét a közösbe Berci. „Ha valaki ilyet kérne tõlem, biztosan elhajtanám a bánatba”. Bence könyvet még nem írhatna eddigi élményeibõl, de egy határozott állásfoglalásra azért vállalkozott. „Fûzõ, fishnet cuccok, bõr, latex – nálam mind jöhetnek! Viszont az extrém dolgokat semmiképp sem kultiválom. Se állatos, se pisi, se a többi…” Úgy látszik, a bõrbe és latexba öltözött domina rendesen megmozgatta a bagázs fantáziáját. De ha egy nõ ilyen öltözéket ölt magára, akkor az irányítást is a kezében akarja majd tartani.
Parancsoljon velem, úrnõm…

„Én úgy gondolom, hogy egy normális kapcsolatban meg lehet beszélni, hogy mi fér bele, és hogy mik az extra vágyak. És ha az egyik nem akarja a másik kérését teljesíteni, az még nem jelenti azt, hogy fel is út, le is út” – vélekedett Domi. Ám mi van akkor, ha a nõ szájából nem kérés, hanem parancs hangzik el? Újabb tézis: a Hölgyek szerint a férfiak csak akkor boldogok, ha az életük valamennyi területét az uralmuk alá hajthatják. Ki kell, hogy ábrándítsalak benneteket: ez nem így van. Íme. „A kiszolgáltatottság helyzete izgató, hiszen bármit csinálhatnak veled, és te is a másikkal. Éppen ezért teljesen rendben van a kikötözés és a bilincs használata” – osztotta meg velünk nézeteit Lali. Erre Berci is azonnal helyeselt, szerinte is belefér az „enyhe domina kikötözéssel és bilincseléssel”. Bence is úgy gondolja, hogy az uralkodó nõi szerepben is van „izgatásfaktor”, de az összegzést Dominak köszönhettük. „A szexben alá- és fölérendelt szerepek vannak. Az dominál, aki felül van. Alulról elég nehéz uralkodni”.

Megütött, úrnõm…

A szerepjátékba igencsak bele lehet feledkezni, és gyakran az erotikus hév olyasmire ragadtatja az embert, amit egyébként nem tenne meg. Akár a nõ, akár a férfi elveszítheti a fejét – de ez nem feltétlenül baj. Persze, esete válogatja… „Egy kis agresszió, durvulás belefér a történetbe” – vallott színt Lali. „Egy vad és szenvedélyes szeretkezés közben gyakran elõfordul az ilyesmi. Sajnos volt olyanban részem, hogy a Hölgy már-már átesett a ló másik oldalára, és arra kért, hogy üssem meg. Nem tettem meg, mert nem emelek kezet egy nõre, akárhogy is kéri. Végül egy durvának alig nevezhetõ fenékpaskolás volt a legtöbb, amit tõlem kapott”. Tessék, egy XXI. századi lovag! A túlzott vehemencia Bencénél is csak egy bizonyos szintig állja meg a helyét. „A fenékpaskolás alap, sõt, a szolid, jelzésértékû fojtogatás, hajtépés is okés. Még a harapás is, csak ne legyen belõle fogazás. Korbáccsal viszont meg ne üssön, mert tõlem fixre visszakapja!” – váltott át harciasba barátunk, általános derültséget keltve szavaival.
Ha akarja, felveszem, úrnõm…

Bence volt az elsõ, aki az utolsó felvetésem elõl elsõként elzárkózott. Ez pedig a következõ volt: felvennél-e bõrtangát a csajod kedvéért? Mindez nem légbõl kapott opció, egyik korábbi barátnõm ugyanis kilátásba helyezte nekem eme alsónemû viselését, ám végül megúsztam ezt a kellemetlenséget. Domitól bezzeg ezt még senki sem kérte, de õ úgy van vele, hogy ha minket izgatnak a latex és fishnet holmik, akkor elfogadható, ha a Hölgyeknek is vannak ilyen vágyaik. Ehhez az állásponthoz csatlakozott Zalán is, Berci viszont Bence határozott „nem”-je mellé állt oda. Ti Hölgyek, pedig álljatok oda a klaviatúra mellé, tegyétek le az ostorotokat, és hozzászólásként írjátok meg, hogy megátalkodott perverzek vagyunk-e, vagy vágyaink teljesen normálisak. De nyugodtan szólhattok a saját játékaitokról is, a fentebbi sorokat összehordó rabszolgáitok szívesen fogadják azokat is, úrnõink…
  kope, 15:54 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. november 14., vasrnap Nekem tetszik!
0  
A beszéd fejlõdése a baba elsõ évében.

Tényleges szóhasználatról csak a gyermek egyéves kora körül beszélhetünk, ám ahhoz, hogy ide elérkezzen, a verbális kommunikáció számtalan lépcsõfokát kell bejárnia. Bármilyen hihetetlen, ez a képzeletbeli séta már újszülött korban elkezdõdik.

Az újszülött „beszéde”


Az újszülöttek is kommunikálnak, de természetesen még nem szavakkal, sõt nem is tudatosan. „Mondanivalójukat” kizárólag a sírásukkal fejezik ki. Az elsõ hetekben még az édesanya számára is komoly feladat lehet, hogy megfejtse gyermeke sírásának okát, de a visszajelzések hatására (mindkét fél részérõl!) hamarosan differenciálódik a sírás. Más lesz az „oá”, ha a baba éhes, más, ha fáradt, vagy, ha ki kell cserélni a pelenkáját. Elengedhetetlen, hogy a sírásra ebben az életkorban (is) azonnal reagáljunk, mert gyermekünk csak így fogja megtanulni, hogy miképpen kérjen segítséget, ha baj van, valamint azt, hogy mindig számíthat ránk.

A két hónapos baba


Nagyjából 6 hetes korban ajándékoz meg bennünket a kisbabánk az elsõ igazi, úgynevezett szociális mosollyal. Ez az a kedves mimika, amely már nem az arcidegek játékának köszönhetõ, hanem annak, hogy a gyermekünk felismert bennünket, és örül nekünk. Ezt a szavak, hangok nélküli kommunikációt (és ezzel együtt a szülõ-gyermek kapcsolatot) erõsíti fel néhány héten belül az elsõ akaratlagos hangok kiadása. Ez a gügyögés általában hosszan elnyújtott magánhangzókból áll, melyekhez rövid mássalhangzókat is kapcsol a baba. Ebben a korban még azokat a hangokat is használja, amelyek nem találhatóak meg az anyanyelvében. Mosolyával, hangjelzéseivel, rúgkapálásával egyszerre kommunikál, azt jelzi: jól érzi magát, örül a törõdésnek. A sírása tovább differenciálódik, egyre több érzést, hangulatot tud kifejezni általa. Továbbra is fontos, hogy ne hagyjuk õt sírni, próbáljuk azonnal megfejteni kesergésének okait!

A három hónapos baba


A harmadik hónapra a beszéd – és összességében a kommunikáció – óriási fejlõdésen megy keresztül. Amikor a baba jól érzi magát, a gõgicsélés mellett hangosan, gurgulázva kacag. A hangokat még mélyen, hátul képzi, még erre az idõszakra is jellemzõ, hogy mindenféle, az anyanyelvtõl távol álló hangokat is használ. Elkezdõdik az utánzás ideje, elsõsorban akkor, ha a baba meghitt közelségbõl figyelheti, amint egy felnõtt, vagy nagyobb gyerek beszél hozzá. A szem tájékáról immár a száj mozgására csúszik a figyelme, és ajkaival, nyelvével õ is hangképzõ mozdulatokat tesz. Nagyon fontos a beszédfejlõdés szempontjából, hogy naponta legalább félórát töltsünk el a babával nyugodt körülmények között úgy, hogy ez a ne a gondozás ideje legyen. Legalább ennyi idõre van szükség olyan módon, hogy ne legyen háttérzaj, a szülõ és a gyermek kizárólag egymásra tudjon figyelni.

A négy hónapos baba


A negyedik hónapban elkezdõdik az igazi hangképzés. Továbbra is nagyon fontos, hogy a lehetõ legtöbbet beszéljünk hozzá, mégpedig úgy, hogy lássa arcunkat, szánk, nyelvünk mozgását, és így lehetõsége legyen leutánozni azt. Sokat vitatott kérdés, hogy szabad-e a picikhez gügyögve, emelt hangon beszélni. Általánosságban elmondható, hogy a gyermek iránt érzett szeretetünk önkéntelenül is egy kicsivel magasabb hangszínt hoz ki belõlünk. Ez még nem baj. A fontos az, hogy sose legyünk természetellenesek, amikor a babához szólunk. Ebben a korban egyébként még mindegy, hogy mirõl beszélünk, csupán az számít, hogy minél többször, minél közvetlenebb formában tegyük ezt. A legjobb, ha minden tevékenységünket „tolmácsoljuk” a baba számára. Így megtanulja a szavakat, hangokat egy-egy tevékenységhez kapcsolni.

Az öt hónapos baba


Az ötödik hónapban tovább tökéletesedik a hangképzés, megkezdõdik a g, k hangok képzése. A baba elõszeretettel ismételget szótagsorokat, és az õt ellátó felnõttel sajátos kommunikációt fejleszt ki. Már nem pusztán a sírásával jelzi igényeit. Egyéb módokon, gügyögéssel, nyöszörgéssel képes hívogatni édesanyját. Ezt a sajátos kommunikációt legtöbbször csak õk ketten képesek értelmezni, ezzel is szorosabbá téve a kettejük közötti kapcsolatot.

A hat hónapos baba


Féléves korban kezdõdik az elöl képzett hangok gyakorlása. A baba még nem érti a folyamatos beszédet, de egyes gyakran használt szavakat (pl. apa, anya) már összekapcsol a hozzájuk tartozó képpel. Örömmel ismételget bizonyos szótagokat, pl. „mama, baba, papa”, stb. Ez még nem azt jelenti, hogy kimondta az elsõ szót, de természetesen hasznos lehet, ha ilyenkor megerõsítjük õt: „Igen, itt van a baba”. Ezzel is elõsegíthetjük, hogy mielõbb megértse az õt körülvevõ személyek, tárgyak neveit. A 6 hónapos baba sokat gügyög, nemcsak társaságban, de akkor is, ha egyedül játszik. Szereti és keresi az emberek figyelmét, szívesen kommunikál a maga módján hangokkal, mimikával.

A hét hónapos baba


Még mindig fontos, hogy a gyermek nyugodt körülmények között, csendben figyelhesse a beszéd hangjait, az ajkak mozgását. Mostanra egyre több szót megért, akkor is, ha nem látja a személyt, vagy tárgyat, amelyre a szó vonatkozik. Például az apa szóra keresni kezdi édesapját, ha az nincs jelen. Az ismerõs szavakat cselekvésekkel is összekapcsolja, például pá-pá szókapcsolatra integetni kezd, ugyanakkor vannak szavak, amelyeket csak a megszokott helyzetekben ismer fel. Ébrenlétének minden pillanatában fogékony a beszédtanulásra, ezért fontos, hogy minél többet beszéljünk hozzá.

A nyolc hónapos baba


Kisbabánk most már egyre gyakrabban és egyre hangosabban kísérletezik saját hangjával. Játék közben gõgicsél, énekelget, hol magasabb, hol mélyebb hangokkal játszik. Már sok szót ismer, ezeket képes cselekvésekkel, helyzetekkel összekapcsolni és fordítva. A leggyakrabban használt szavakat már pontosan érti, pl. a nem szóra rázza a fejét. Egyszerre használja kommunikáció céljára a hangokat és a mimikáját is. Pl. ha nem kér többet az ételbõl, akkor elfordítja a fejét, ha nincs kedve valamihez, akkor sírós hangon nyekereg. Gügyögésének ritmusa, dallama egyre inkább hasonlít az anyanyelv beszédének dallamához.

A kilenc hónapos baba


A gyermek ebben a korban már legalább húsz szót ismer és megért. Fontos, hogy a baba tiszta, érthetõ beszédet halljon maga körül, és semmilyen háttérzaj ne zavarja, amikor beszélünk hozzá. (Pl. meseolvasáskor ne szóljon a tévé.) Egyre aktívabban részt vesz a beszélgetésekben, maga is rájön, hogy hangjelzéseit a gesztusokkal erõsítheti. Örül, ha megértjük, amit mondani akar.

A tíz hónapos baba


A tíz hónapos gyermek már felismeri a saját, és a környezetében élõk neveit és a gyakran hallott zörejeket. Az állandó háttérzaj késlelteti a beszéd fejlõdését, és a szelektív hallás kialakulását, ezért igyekezzünk minél gyakrabban csendet teremteni a baba körül. A csendben lehetõsége van rá, hogy megfigyelje a mások és saját hangjait, és ezeket játékosan ismételgesse. A megszokott szövegkörnyezetben egyre több új szót, szókapcsolatot ismer fel, és ezeket szinte napról napra folyamatosan bõvíti.

A tizenegy hónapos baba


A hangképzés még magasabb szintre jutott, a baba anyanyelvének már szinte valamennyi hangját ismeri és használja. A szavakat már nemcsak megérti, de rájuk is mutat, ezzel segítve önmagát a megértésben. Fejleszthetjük, ha meseolvasás közben megállunk egy-egy képnél, és többször elismételjük a képen látottakat. Hosszú mondatok helyett elsõsorban kulcsszavakat használjunk, a baba így könnyebben megjegyzi és összekapcsolja a szót a képpel. Hasonlóképpen séta közben is ismertessük meg mindazzal, ami az utunkba kerül. Az állatoknak, egyes tárgyaknak a nevét az általuk kiadott hanggal is összekapcsolhatjuk. Így hamarosan akár egyszerû kis szerepjátékokba is bevonhatjuk, amelyekben õ játszhatja a kutya, vagy cica szerepét. Egyszerû dalokkal, mondókákkal fejleszthetjük a ritmusérzékét, és ezáltal a beszédkészségét is. A gyermek mindent leutánoz – ez a tanulási módszere – így a hallott szavakat, és a látott mozdulatokat is.

A tizenkét hónapos baba


A mozgás igen nagy hatással van a beszédfejlõdésre, ezért észrevehetõ, hogy amikor a gyermek megteszi az elsõ önállólépéseket, a beszéde is rohamos fejlõdésnek indul. Megjelennek az egy-és két szótagos szavak. Még mindig a megszokott szituációban nyernek értelmet számára a mondatok, ezért ajánlott keresni és ismételni ezeket. Viszonylag hosszú beszédre is képes már odafigyelni. Passzív szókincse jóval bõvebb, mint az aktív. Ebben a korban is szívesen utánozza a felnõtteket, ezért a szavakat, mondatokat célszerû mozgással összekötni. Most már az anyanyelvében használatos összes hangot ismeri és használja, széleskörûen kommunikál: hív, kér, válaszol a maga módján. Legalább 60 szót felismer és megért.

Minden baba eltérõ ütemben fejlõdik
Amint azt a mozgásfejlõdésnél is megjegyeztük, itt sem szabad elfelejteni, hogy nincs két egyforma gyermek. Lehet, hogy az egyik baba az elsõ születésnapján már szavakban fejezi ki magát, míg a másik csak két évesen jut el erre a szintre. A beszédfejlõdést nem (sem) szabad siettetni! Aggodalomra csak akkor van okunk, ha a gyermek nem keresi a kapcsolatot a környezetével, nem néz a beszélõre, nem kezdeményez a játékban, és nem ismeri fel kedvenc tárgyait.
  kope, 17:38 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Ha a nõt elönti a pír(szing)

A nõi test már önmagában is egy ékszer, szóval azon bármilyen fémes csillogás, vagy megrajzolt minta csak akkor lehet testékszer, ha szolid és visszafogott – ez az ábra pasiszemmel!

Kedvenc falkatársaimmal még valamikor a tavasszal alaposan kielemeztük, hogy a gyengédebbik nem ruhatárának mely’ darabjaitól ver hevesebben a szívünk, most pedig, a téliesen õszi napok egyikén azért gyûltünk egybe, hogy megvitassuk azokat a kis csecsebecséket, amelyek a hûvösebb hónapokban láthatatlanok maradnak. A beszélgetés központi témáját ezúttal tehát a piercingek és tetoválások adták. Ezek így, október táján rejtve maradnak a férfiszemnek, a kérdés már csak az: visszasírjuk-e a forró nyári napokat azért, hogy a kis ityegõ-figyegõ ékszerekben és színpompás rajzokban gyönyörködjünk a nõi testeken? Egyáltalán, gyönyörködünk mi ebben? Az én feladatom ezúttal nem is volt más, mint sûrûn körmölni az elhangzottakat, és valamifajta medret vájni a társalgás hömpölygõ áradatának. Ezért az elsõ javaslat is tõlem érkezett: Uraim, kezdjük fentrõl!
Vad tehénkék

Az utóbbi idõben csendesebb Domi úgy érezte, hogy be kell hoznia a lemaradását, így elsõként kért szót a kangyûlésen. „Nagyjából az a véleményem a testékszerekrõl, mint a magas sarkú csizmákról: lejárt lemez. Valaha csorgó nyállal néztem a piercinges köldököket, de ma már nem megyek a falnak tõle. Számomra akkor szép egy nõ, ha elegáns, pici, csillogó fülbevalót visel, és ehhez egy hasonló stílusú nyakláncot választ – tökéletes! Itt nyugodtan meg is állhatnának a Hölgyek, és hagyhatnák a különbözõ otromba fültágítókat, meg a hatalmas karikákat. Az orrban, arcon elhelyezett darabokat kifejezetten visszataszítónak tartom.” – hangzott barátunk székfoglaló beszéde. Ez utóbbi véleményt elégedett morgással nyugtázta a brancs nagyobb része, megjegyezve, hogy különösen azok a karikák riasztóak, amelyeket a vadabb csajok a két orrlyukuk közti bõrön vezetnek át. Ezt azonnal el is neveztük bikakarikának, mert, ahogy Bence megjegyezte: „Nem tehenek õk, hogy ilyet hordjanak.” Ugyanakkor, nem minden ronda, ami csillog.

A védelmezõk

Abban valamelyest konszenzus alakult ki a megjelent hím egyedek között, hogy az ízléssel belõtt ékszerek akár izgalmassá is tehetik a viselõjüket. Kiderült, az elõbb már felszólaló Bence ennek a mozgalomnak valóságos élharcosa. „Szerintem roppant erotikus hatása tud lenni valamennyi testékszernek, legyen az szemöldökben, szájban vagy nyelvben; vagy ha lentebbi területeket érintünk, akkor akár a köldökben, sõt, még a mellbimbóban is lehet. Utóbbihoz viszont alapkövetelmény, hogy szép cicikkel párosuljanak!” Ehhez Geri haverunk a következõket tette hozzá: „Számomra kimondottan izgató tud lenni az orrban elhelyezett pici pötty piercing. Nyelvszöghöz még nem volt szerencsém, viszont elméleti síkon nagyon jól hangzik. És hát legendás történeteket mesélnek a hatásáról.”
Szöges csók

Nos, igen, témánál vagyunk. Melyik férfi ne vágyna arra, hogy egyszer egy olyan nõvel csókolózhasson, akinek piercing van a nyelvében? És akkor miért állnánk meg a csóknál, hiszen állítólag (én nem tudom…) az orális szex során igen jótékony hatást gyakorol a férfi férfiasságára az a picike fémdarab. Hála az én barátaimnak, eme tézis igazságtartalmáról elsõ kézbõl számolhatok be. „Srácok, engem pont a minap kényeztettek ilyen fémes megoldással, és be kell vallanom, bitang jó volt!” – vigyorgott az eddig csendben kuksoló Zalán, aki nyilván csak arra várt, hogy eljöjjön az õ nagy pillanata. „Nekem is volt már szerencsém ilyen Hölgyhöz.” – vette át a szót Bence – „Nem tudom eldönteni, hogy csak a technikája volt kiemelkedõ, mindenesetre nagy élményt jelentett, amit a szájával és nyelvével mûvelt!”. „Így van!” – helyeselt bõszen Tibi – „A nyelvben elhelyezett piercing kifejezetten kellemes tud lenni, de a maximális élvezethez az is kell, hogy a lány értse a dolgát.” – tájékoztatta a tudatlanabbját barátunk. Van itt tapasztalat, kérem szépen! Sajnos, a társaság által csak „muffpiercingnek” nevezett ékességrõl semmilyen bölcsesség nem hangzott el, mivel úgy voltunk vele, mint az örök szerelemmel: mindannyian hallottunk már róla, de még egyikünk sem találkozott vele.

Rajzlapocka

Így hát megegyeztünk abban, hogy fémes témakörben ennél lejjebb már nem juthatunk – mármint a nõi testen -, így áttérhettünk a tetoválásokra. Amíg a piercingek tekintetében megoszlottak a vélemények, addig a tetkók esetében jóval nagyobb volt az egyetértés. Egyedül Zalánunk lázadt a nõkön fellelhetõ rajzok ellen: „Ha komolyak a szándékaim a csajjal, akkor felejtõsek azok, akiken van valamilyen ábra.” – hirdetett ítéletet a nagy vadász. Bencénk nagyon elemében volt, hiszen kijelentette: „A tetoválások ösztönszerû vadságot sugallnak, és ez beindít nálam valamit.” Ezzel igazából nem is volt probléma, viszont azt senki sem találta nyerõnek, ha a vetkõzõ Hölgyrõl az egész Feszty-körkép köszön vissza ránk. „Az borzasztó ronda, ha egy nõ végig van varrva!” – háborgott Attila – „Egy finom kis tetkó a popsin, a lapockán, a vállon, sõt, még a nyakon is nagyon erotikus tud lenni, de inkább a minõség legyen a hangsúlyos, mint a mennyiség. A csípõre rajzolt tetoválás is bejön, csak nagy kár, hogy ilyen már kb. minden második csajon van.” – folytatta a bagázs Casanovája, amit újabb helyeslõ morgás fogadott. A leginkább magasan szántó meglátás azonban Tibitõl érkezett: „Ha valakinek jól áll, akkor vagány és ízléses egy tetkó, de én határozottan harcolnék a nonfiguratív ábrák ellen! Ugyanis pont attól lehet jó tetováltatni, mert azzal képviselni akarsz valamit, esetleg a rajz kifejezi a személyiséged egy részét. A nonfiguratív viszont ezek közül egyik sem.” – zárta le a diskurzust a karakán Tibor.

Pingált hõsök

A fentiekbõl kiderül, hogy a férfiaknál sok minden játszhat, a lényeg az, hogy a merész Hölgyek ízléssel díszítsék magukat. Az ilyen dumaesték záróakkordja minden esetben az, hogy a társaság egy emberként fordul felém: „De kérd meg a csajokat, hogy õk is mondják el, mit gondolnak minderrõl!”. Szóval, kedves nõi olvasók, szívesen vesszük a hozzászólásaitokat, csak hogy tudjuk, jelentkezzünk-e be máris a legközelebbi szalonba egy szemöldök-karika, vagy éppen a mellkasunkon acsarkodó tigrisfej miatt.


  kope, 17:32 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. november 11., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Miért nem hatékony a legtöbb sampon?


Úgy tûnik, vége az elpocsékolt samponhalmoknak, a kutatók új felfedezéseket tettek, hogy csökkentsék a kárba veszõ samponok mennyiségét.

Túl gyorsan elfogy a samponod? Nem érzed a hatásait, hiába használod heteken át? Lemosáskor eltûnik a kence jó része? Úgy tûnik, vége az elpocsékolt samponhalmoknak, a kutatók új felfedezéseket tettek, hogy csökkentsék a kárba veszõ samponok mennyiségét.

Ezt az apró titkot a sampongyártó cégek legszívesebben letagadnák. A tápanyagokban és értékes összetevõkben gazdag samponok hatóanyagai nem épülnek be maradéktalanul a hajba, mert az öblítés során jó részük lefolyik a csatornában – a rá költött pénzzel együtt.

Ennek az oka, hogy a samponban lévõ molekulák túl nagyok ahhoz, hogy a haj sejtjeibe vagy a szõrtüszõkbe felszívódjanak, ehelyett ott maradnak, aztán lemosódnak. Ez azért probléma, mert, csakúgy, mint egy növény tápozásánál, ha a levélre szórjuk a tápot, nem pedig a gyökerekre és a földbe, a tápanyagok nem hasznosulnak. Mit lehet ez ellen tenni?

Egy új módszer, amelyet a kifejlesztõi úgynevezett „idõzítettkapszula-technológiának” neveztek el, arra jó, hogy az aktív összetevõket mikroszkopikus gömbökbe zárva eljuttassa azokat oda, ahol leghatékonyabban hasznosíthatja õket a haj. Miután az anyagok eljuttatásának problémája megoldódott, a sérült haj öt jellemzõ tünetére alakították a szükséges összetevõket. Ilyen tünetek: elvékonyodott haj, száraz, kezelhetetlen haj, fénytelen haj, töredezett végû haj, rossz színtartású haj.

Az új termék már túl van a klinikai teszteken, és nagyon jól szerepelt, a fenti tüneteket mindhatékonyabban szüntette meg, mint más samponok. Ugyanezzel a technológiával egész sor hajápolási terméket is gyártanak majd, tehát várhatóan lesz balzsam és éjszakai pakolás is.
A fejlesztõcég kaliforniai, és egyelõre még ott sem dobták piacra az új sampont. Nálunk tehát még egy darabig várni kell az új felfedezés betörésére, de elõbb vagy utóbb véget érhetnek a szélmalomharcok a száraz vagy a zsíros hajjal és a töredezett hajvégekkel, és remélhetõleg sampont sem kell majd havonta vásárolnunk.
  kope, 16:19 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Ki fizet a végén?

Azt hittem, a téma, hogy ki fizeti a randin a számlát, lerágott csont, nincs mit hozzáfûzni, ám pár napja hallottam egy történetet, mely elgondolkodtatott: talán mégsem olyan egyértelmû a válasz?

Egy hölgyismerõsöm osztotta meg velem meglepõ történetét. Lukrécia24 (nevezzük eztán csak így) az interneten ismerkedett meg Bigheart81-gyel, akivel néhány levélváltás után úgy döntöttek, személyesen is találkoznak. Mivel gyorsan kiderült, hogy mindketten nagy rajongói az indiai ételeknek, így nem volt kérdés, hogy a randit egy indiai ételeket is felszolgáló étteremben ejtik meg. Két legyet egy csapásra: hódolhatnak szenvedélyüknek, és ha szerencséjük van, egy jó beszélgetésben is részük lehet. A randival nem is volt baj, ám amikor kihozták a számlát, a férfinek egy olyan tulajdonságára derült fény, melyet néhány levélen keresztül nehéz lett volna kiszúrni, ám itt nagyon is szembeötlõ volt, és ráadásul némileg bántó is. A számla láttán ugyanis emberünk eltorzult arccal sikoltott fel, hogy "te jó ég, hát ez meg mi??!!?!?!" Lukrécia24 már ettõl az egyébként mások számára is jól látható és hallható reakciótól is kellõen kínosan érezte magát, de a java még csak ezután következett. Bigheart81 az orra elé tolta a számlát, majd szépen, akkurátusan összegezte, precízen különválasztva a maga és Lukrécia24 által fogyasztott tételeket. Rendkívül gyors fejszámolással azonnal tanúbizonyságát tette, hogy a matematika és õ jó barátok, majd megkérdezte Lukrécia24-et, hogy akkor a saját részét lenne-e szíves kifizetni.
deviantart

Mondanom sem kell, hogy Lukrécia24 akkor érezte magát utoljára ilyen kellemetlenül, amikor a bérmálkozásán a kezében lévõ gyertyával véletlenül felgyújtotta a saját haját. Pontosan tudta, hogy nincs nála egy fillér sem, hiszen már évek óta tudatosan csak olyan helyekre jár, ahol kártyával is lehet fizetni, ám a kínos csendben úgy érezte, nincs más megoldás, mint elõadni a színjátékot, hogy õnála most nincs, és ne haragudj, Bigheart81, csak kártya, talán elfogadják, de mégsem. Miután ez megtörtént, Bigheart81 - láthatóan fancsali képpel -, de azért kifizette a teljes számlát, majd még annyit hozzáfûzött a történtekhez, hogy "sebaj, majd legközelebb te fizetsz!" Lukrécia24 hosszú percekig csak hápogni tudott a kíntól, majd illedelmesen megköszönte a lehetõséget, és arra hivatkozva, hogy sürgõs dolga akadt, villámgyorsan elillant.

Miután elmesélte nekem ezt a történetet, én is hitetlenkedve bámultam rá, de hogy ne essek az azonnali - esetleg téves - ítélkezés hibájába, néhány részletrõl azért kikérdeztem. Például, hogy ki indítványozta, hogy randizzanak? Bigheart. Kinek az ötlete volt, hogy a randi egy ebéd legyen? Bigheart. Ki választotta ki az éttermet? Megint csak Bigheart. Miután a válaszokat megkaptam, még kevésbé értettem: ha valaki meghív ebédelni, amennyiben nem történik elõzetes egyeztetés errõl, a meghívás ténye nem teszi-e eleve evidenssé, hogy õ fog fizetni? Bigheart81-nek nem volt legalább annyira kellemetlen ez az egész szituáció, mint Lukréciának? Egy ilyen fiaskó után a "legközelebb te fizetsz" kijelentést vajon mire alapozta emberünk? Vagy arra gondolt, hogy Lukrécia24-nek törlesztenivalója van, így a második randi nyélbe ütése eleve elrendeltetett?
deviantart

Persze nem hagyhatom figyelmen kívül a férfitársadalmat képviselõ érveket sem. Tény, hogy nehéz a mai világban a nõkön eligazodni. Egyszer egyenjogúságot, tiszteletet, máskor meg sok ajándékot, gavallér hímet, anyósülést kívánnak maguknak, nem tudván, hogy ezzel az attitûddel teljesen összezavarják a férfit, akinél ez a kétféle magatartás a két végletet képviseli, és mint ilyen, csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem összeegyeztethetõ. Leegyszerûsítve: manapság már igen nehéz megállapítani, hogy melyik nõ igényli az egyenlõ bánásmódot, ergo a közös, egyenlõ arányban történõ fizetést, és melyik a gavallérkodást, a szó nélkül, diszkrét mosollyal kísért számlarendezést. Ez így rendben is van, jó az ilyet tisztázni elõre. Ám Bigheart akciója (a kirohanás, a sipítozás és a fizetés utáni kijelentése) meglehetõsen jól rámutat arra, hogy Bigheart81-et milyen fából is faragták. Ezek után melyik nõ lenne, aki elmenne vele egy második randira? Mert ebben az esetben nem a pénz számít, hanem a cirkusz, mellyel Lukréciát kellemetlen helyzetbe hozta. Nektek mi a véleményetek?

  kope, 16:15 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. oktber 21., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Jean-Claude Van Damme szívrohamot kapott.


Külföldi hírforrások szerint az akcióhõs filmsztár kisebb szívrohamot kapott legújabb filmje, a Weapon (Fegyver) forgatása alatt.

A belga származású híresség hétfõn ünnepelte 50. születésnapját, de egészen eddig nem érkeztek hírek arról, hogy egészségügyi problémákkal küzdene. Hetek óta Romániában forgatott, majd a stáb néhány napra New Orleansba költözött, ahol azonban komplikációkra hivatkozva leállították a munkálatokat, még mielõtt egyetlen jelenetet is felvehettek volna. Késõbb kiderült, hogy a kényszerpihenõ annak a sajnálatos eseménynek köszönhetõ, hogy Van Damme-ot hétfõn szívinfarktus érte. Felesége és két gyermekének édesanyja a Twitchfilm.net hírei szerint azonnal odautazott, hogy jelenlétével támogassa a harcmûvész filmcsillagot. A Starpulse.com szerint - miután szállítható állapotba került - Van Damme-ot otthonába, Belgiumba szállították, hogy ott ápolják a teljes felépülésig. Ez alatt az idõ alatt természetesen a filmforgatás is szünetel, de ennél több hivatalos információt sem a színész sajtósa, sem a film producere nem közölt.


A Weapon egyébként az a film, melyben Árpa Attila is szerepel majd egy jelenet erejéig: a fõszereplõ levágja a fejét. Árpa a Velvetnek nyilatkozta, hogy mostanában, mióta színészként tevékenykedik, több komoly felkérése is volt. Angelina Jolie-val is tárgyalt egy esetleges szereprõl a színésznõ szerb háborús idõkben játszódó, éppen most készülõ filmjében, ám a Jean-Claude Van Damme filmjében való szereplésért ezt az ajánlatot visszautasította. Elmondása szerint sajnos még õ sem tud egyszerre két helyen lenni.

  kope, 7:53 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. oktber 20., szerda Nekem tetszik!
0  

Mitõl jó egy profilkép?


Mosolyogjak vagy ne? A kevesebb több? Mi vonzza leginkább a tekintetet? Elõszedtünk egy régebbi cikket, amibõl felelevenítheted a tudást! Katt a válaszokért!

Bizonyára nem kerülte el a figyelmeteket, hogy az utóbbi idõben megjelent pár cikk, mely abban próbál segíteni nektek, hogy hogyan növelhetitek esélyeiteket oldalunkon. Úgy tûnik a dolog népszerû, így nem hagyom abba, igyekszem minél több statisztikát, kutatási eredményt, vagy egyéb érdekességet felkutatni nektek a témában, mely segíthet a pártalálásban. Rögtön itt is egy újabb!

A mai "Gyorstalpaló tárkeresõknek" óra anyaga a profilkép! Izgalmas és fontos téma. Annál is inkább, hiszen mint már az elõzõekben is írtam: nem mellékes a tény, hogy oldalunkon a legtöbb kattintás ezekre a képekre érkezik. Ergo feltételezhetõ, hogy a sok magányos szívnek, aki idelátogat, elsõ dolga bejelentkezés után, hogy lecsekkolja az utóbbi idõben feltöltött képeket. Ha pedig így van, nem árt odafigyelni, milyen képet osztunk meg magunkról.

Egy amerikai társkeresõ oldal, az OKCupid 7000 profilképet elemzett és használt fel a vizsgálataihoz, melyekben többek között olyan fontos kérdésekre keresik a választ, hogy kellenek a mellek, az izmos felsõtest, mosolyogjunk vagy sem, telefonos vagy kamerás képpel próbáljunk szerencsét?

Mosolygás vagy flört

Bár azt hihetnénk, a férfiak szeretik a kedvesen mosolygó nõket, mégsem ez lett az abszolút favorit. A felmérések szerint a legtöbb levelet azok a lányok kapják a postaládájukba, akik kacéran néznek a kamerába, tartva a szemkontaktust.
Megjegyezném, engem ez azért nem annyira lepett meg. A hímnemûek társadalma mindig is jobban harapott a szexire, mint az aranyosra. Nem véletlen, hogy a férfimagazinok címlapján is rendszerint beharapott szájjal pillogó, csábosan ránk sandító lányokat látunk. Ez a nyerõ. A mosolynak csak a második helyre futotta.
Ezzel szemben a férfiaknál a titokzatosság a favorit. Azok keltik fel leginkább a hölgyek érdeklõdését, akik nem mosolyognak, nem néznek a kamerába, távolba merednek, elmélkedõ vagy épp koncentráló ábrázatot öltenek. Ki érti ezt?

Elmosódott telefonos képek

Ugye mindannyian láttunk már ilyet? Magasba tartott kéz, ami vélhetõen egy telefonban végzõdik, egy pillantás fel, elmosódott pixelek, béna beállítások. Tipikus. Lassan nincs olyan fiatal, akinek ne lenne legalább egy ilyen képe a felhasználói oldalán: "Én a fürdõben", "Én a tükörbõl", Én az ágyon", stb. De bármennyire is béna, mégis népszerûbb még a "cicis" képeknél is. Az elemzõk azt mondják, talán az intimitás teszi, de a nõk és férfiak számára is messze ezek a leghatékonyabb képek. Megint csak: ki érti ezt???

Izmosak és cicisek elõnyben?
Nos, a válasz egyértelmûen igen! A nõk többsége díjazza az izmos mellkast és a kockahasat. A szakértõk azt mondják, nincs is ezzel baj, hiszen az online ismerkedés ebben nem különbözik a valóságostól. Mindenki azzal büszkélkedik, amije van. Szóval uraim: pólókat le, aki nem szégyelli, amije van, az ne is takargassa! (Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy a kor növekedésével ezeknek a fotóknak a sikerindexe is csökken.) Ugyanez a helyzet a nõkkel, ha a levélben érkezõ érdeklõdések számát vesszük alapul. Ám ha komoly kapcsolatra vágyunk, akkor ne mutassunk óriási ciciket, nem nyerõ. Sajnos a férfiak nagy többsége az ilyen látványról egészen másra asszociál.

Akkor most mi is a nyerõ?

Jogos a kérdés. Az összegzés így néz ki: mind a férfiak, mind a nõk körében a legjobb, ha a fotót magunk készítjük, mert ez intimitást eredményez. Emellett jó, ha van a képen állat, esetleg valami igazán érdekfeszítõt csinálunk: utazunk, zenélünk, bolondozunk. Nem jó, ha piálunk, sörös vagy boros flakonokkal pózolunk, és az sem nyerõ, ha éppen a haverokkal duhajkodunk. Hölgyeim, csábos pillantás a kamerának! Uraim, elrévedõ tekintet! Fel a pólót, ha komoly kapcsolatra vágyunk, és le a pólót, ha csak "ismerkedni" szeretnének!

  kope, 11:15 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. oktber 17., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Ijesztõ, ahogy ezek a faóriások lassan haldokolni kezdenek, tegnap reggel még a koronájuk csúcsán volt észrevehetõ egy kis vörösség, ma már az egész fát átlengi valami rõt szín, mintha bengáli tûz égne a lombjai között. Az ember alázatot tanul a gigászok türelmétõl, ahogy ezek a gesztenyék és platánok az õszt elviselik: moccanás nélkül, egy helyben állnak, s reggelre, mint egy sárga tócsa áll a lábuk körül az éjjel lehullott avar. A növények magánya rettenetes, százszorosa az emberének, és magányos haláluk ezerszer olyan szánalomra méltó. Minden bajunk, gondunk eltörpül itt e fák alatt. Ahogy õk nem tudnak nevetni, úgy nem tudok én sem, és a sorsomat bevárni sem tudom úgy, mint õk.
Örkény István
  kope, 18:12 Itt megrhatod a vlemnyed kope



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.