CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. március 29.   péntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Dioméd, Gerle   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



kope naplója

  2010. november 14., vasárnap Nekem tetszik!
0  
A beszéd fejlÔdése a baba elsÔ évében.

TĂ©nyleges szĂłhasznĂĄlatrĂłl csak a gyermek egyĂ©ves kora körĂŒl beszĂ©lhetĂŒnk, ĂĄm ahhoz, hogy ide elĂ©rkezzen, a verbĂĄlis kommunikĂĄciĂł szĂĄmtalan lĂ©pcsĂ”fokĂĄt kell bejĂĄrnia. BĂĄrmilyen hihetetlen, ez a kĂ©pzeletbeli sĂ©ta mĂĄr ĂșjszĂŒlött korban elkezdĂ”dik.

Az ĂșjszĂŒlött „beszĂ©de”


Az ĂșjszĂŒlöttek is kommunikĂĄlnak, de termĂ©szetesen mĂ©g nem szavakkal, sĂ”t nem is tudatosan. „MondanivalĂłjukat” kizĂĄrĂłlag a sĂ­rĂĄsukkal fejezik ki. Az elsĂ” hetekben mĂ©g az Ă©desanya szĂĄmĂĄra is komoly feladat lehet, hogy megfejtse gyermeke sĂ­rĂĄsĂĄnak okĂĄt, de a visszajelzĂ©sek hatĂĄsĂĄra (mindkĂ©t fĂ©l rĂ©szĂ©rĂ”l!) hamarosan differenciĂĄlĂłdik a sĂ­rĂĄs. MĂĄs lesz az „oĂĄ”, ha a baba Ă©hes, mĂĄs, ha fĂĄradt, vagy, ha ki kell cserĂ©lni a pelenkĂĄjĂĄt. Elengedhetetlen, hogy a sĂ­rĂĄsra ebben az Ă©letkorban (is) azonnal reagĂĄljunk, mert gyermekĂŒnk csak Ă­gy fogja megtanulni, hogy mikĂ©ppen kĂ©rjen segĂ­tsĂ©get, ha baj van, valamint azt, hogy mindig szĂĄmĂ­that rĂĄnk.

A két hónapos baba


NagyjĂĄbĂłl 6 hetes korban ajĂĄndĂ©koz meg bennĂŒnket a kisbabĂĄnk az elsĂ” igazi, Ășgynevezett szociĂĄlis mosollyal. Ez az a kedves mimika, amely mĂĄr nem az arcidegek jĂĄtĂ©kĂĄnak köszönhetĂ”, hanem annak, hogy a gyermekĂŒnk felismert bennĂŒnket, Ă©s örĂŒl nekĂŒnk. Ezt a szavak, hangok nĂ©lkĂŒli kommunikĂĄciĂłt (Ă©s ezzel egyĂŒtt a szĂŒlĂ”-gyermek kapcsolatot) erĂ”sĂ­ti fel nĂ©hĂĄny hĂ©ten belĂŒl az elsĂ” akaratlagos hangok kiadĂĄsa. Ez a gĂŒgyögĂ©s ĂĄltalĂĄban hosszan elnyĂșjtott magĂĄnhangzĂłkbĂłl ĂĄll, melyekhez rövid mĂĄssalhangzĂłkat is kapcsol a baba. Ebben a korban mĂ©g azokat a hangokat is hasznĂĄlja, amelyek nem talĂĄlhatĂłak meg az anyanyelvĂ©ben. MosolyĂĄval, hangjelzĂ©seivel, rĂșgkapĂĄlĂĄsĂĄval egyszerre kommunikĂĄl, azt jelzi: jĂłl Ă©rzi magĂĄt, örĂŒl a törĂ”dĂ©snek. A sĂ­rĂĄsa tovĂĄbb differenciĂĄlĂłdik, egyre több Ă©rzĂ©st, hangulatot tud kifejezni ĂĄltala. TovĂĄbbra is fontos, hogy ne hagyjuk Ă”t sĂ­rni, prĂłbĂĄljuk azonnal megfejteni kesergĂ©sĂ©nek okait!

A hĂĄrom hĂłnapos baba


A harmadik hĂłnapra a beszĂ©d – Ă©s összessĂ©gĂ©ben a kommunikĂĄciĂł – ĂłriĂĄsi fejlĂ”dĂ©sen megy keresztĂŒl. Amikor a baba jĂłl Ă©rzi magĂĄt, a gĂ”gicsĂ©lĂ©s mellett hangosan, gurgulĂĄzva kacag. A hangokat mĂ©g mĂ©lyen, hĂĄtul kĂ©pzi, mĂ©g erre az idĂ”szakra is jellemzĂ”, hogy mindenfĂ©le, az anyanyelvtĂ”l tĂĄvol ĂĄllĂł hangokat is hasznĂĄl. ElkezdĂ”dik az utĂĄnzĂĄs ideje, elsĂ”sorban akkor, ha a baba meghitt közelsĂ©gbĂ”l figyelheti, amint egy felnĂ”tt, vagy nagyobb gyerek beszĂ©l hozzĂĄ. A szem tĂĄjĂ©kĂĄrĂłl immĂĄr a szĂĄj mozgĂĄsĂĄra csĂșszik a figyelme, Ă©s ajkaival, nyelvĂ©vel Ă” is hangkĂ©pzĂ” mozdulatokat tesz. Nagyon fontos a beszĂ©dfejlĂ”dĂ©s szempontjĂĄbĂłl, hogy naponta legalĂĄbb fĂ©lĂłrĂĄt töltsĂŒnk el a babĂĄval nyugodt körĂŒlmĂ©nyek között Ășgy, hogy ez a ne a gondozĂĄs ideje legyen. LegalĂĄbb ennyi idĂ”re van szĂŒksĂ©g olyan mĂłdon, hogy ne legyen hĂĄttĂ©rzaj, a szĂŒlĂ” Ă©s a gyermek kizĂĄrĂłlag egymĂĄsra tudjon figyelni.

A négy hónapos baba


A negyedik hĂłnapban elkezdĂ”dik az igazi hangkĂ©pzĂ©s. TovĂĄbbra is nagyon fontos, hogy a lehetĂ” legtöbbet beszĂ©ljĂŒnk hozzĂĄ, mĂ©gpedig Ășgy, hogy lĂĄssa arcunkat, szĂĄnk, nyelvĂŒnk mozgĂĄsĂĄt, Ă©s Ă­gy lehetĂ”sĂ©ge legyen leutĂĄnozni azt. Sokat vitatott kĂ©rdĂ©s, hogy szabad-e a picikhez gĂŒgyögve, emelt hangon beszĂ©lni. ÁltalĂĄnossĂĄgban elmondhatĂł, hogy a gyermek irĂĄnt Ă©rzett szeretetĂŒnk önkĂ©ntelenĂŒl is egy kicsivel magasabb hangszĂ­nt hoz ki belĂ”lĂŒnk. Ez mĂ©g nem baj. A fontos az, hogy sose legyĂŒnk termĂ©szetellenesek, amikor a babĂĄhoz szĂłlunk. Ebben a korban egyĂ©bkĂ©nt mĂ©g mindegy, hogy mirĂ”l beszĂ©lĂŒnk, csupĂĄn az szĂĄmĂ­t, hogy minĂ©l többször, minĂ©l közvetlenebb formĂĄban tegyĂŒk ezt. A legjobb, ha minden tevĂ©kenysĂ©gĂŒnket „tolmĂĄcsoljuk” a baba szĂĄmĂĄra. Így megtanulja a szavakat, hangokat egy-egy tevĂ©kenysĂ©ghez kapcsolni.

Az öt hónapos baba


Az ötödik hĂłnapban tovĂĄbb tökĂ©letesedik a hangkĂ©pzĂ©s, megkezdĂ”dik a g, k hangok kĂ©pzĂ©se. A baba elĂ”szeretettel ismĂ©telget szĂłtagsorokat, Ă©s az Ă”t ellĂĄtĂł felnĂ”ttel sajĂĄtos kommunikĂĄciĂłt fejleszt ki. MĂĄr nem pusztĂĄn a sĂ­rĂĄsĂĄval jelzi igĂ©nyeit. EgyĂ©b mĂłdokon, gĂŒgyögĂ©ssel, nyöszörgĂ©ssel kĂ©pes hĂ­vogatni Ă©desanyjĂĄt. Ezt a sajĂĄtos kommunikĂĄciĂłt legtöbbször csak Ă”k ketten kĂ©pesek Ă©rtelmezni, ezzel is szorosabbĂĄ tĂ©ve a kettejĂŒk közötti kapcsolatot.

A hat hĂłnapos baba


FĂ©lĂ©ves korban kezdĂ”dik az elöl kĂ©pzett hangok gyakorlĂĄsa. A baba mĂ©g nem Ă©rti a folyamatos beszĂ©det, de egyes gyakran hasznĂĄlt szavakat (pl. apa, anya) mĂĄr összekapcsol a hozzĂĄjuk tartozĂł kĂ©ppel. Örömmel ismĂ©telget bizonyos szĂłtagokat, pl. „mama, baba, papa”, stb. Ez mĂ©g nem azt jelenti, hogy kimondta az elsĂ” szĂłt, de termĂ©szetesen hasznos lehet, ha ilyenkor megerĂ”sĂ­tjĂŒk Ă”t: „Igen, itt van a baba”. Ezzel is elĂ”segĂ­thetjĂŒk, hogy mielĂ”bb megĂ©rtse az Ă”t körĂŒlvevĂ” szemĂ©lyek, tĂĄrgyak neveit. A 6 hĂłnapos baba sokat gĂŒgyög, nemcsak tĂĄrsasĂĄgban, de akkor is, ha egyedĂŒl jĂĄtszik. Szereti Ă©s keresi az emberek figyelmĂ©t, szĂ­vesen kommunikĂĄl a maga mĂłdjĂĄn hangokkal, mimikĂĄval.

A hét hónapos baba


MĂ©g mindig fontos, hogy a gyermek nyugodt körĂŒlmĂ©nyek között, csendben figyelhesse a beszĂ©d hangjait, az ajkak mozgĂĄsĂĄt. Mostanra egyre több szĂłt megĂ©rt, akkor is, ha nem lĂĄtja a szemĂ©lyt, vagy tĂĄrgyat, amelyre a szĂł vonatkozik. PĂ©ldĂĄul az apa szĂłra keresni kezdi Ă©desapjĂĄt, ha az nincs jelen. Az ismerĂ”s szavakat cselekvĂ©sekkel is összekapcsolja, pĂ©ldĂĄul pĂĄ-pĂĄ szĂłkapcsolatra integetni kezd, ugyanakkor vannak szavak, amelyeket csak a megszokott helyzetekben ismer fel. ÉbrenlĂ©tĂ©nek minden pillanatĂĄban fogĂ©kony a beszĂ©dtanulĂĄsra, ezĂ©rt fontos, hogy minĂ©l többet beszĂ©ljĂŒnk hozzĂĄ.

A nyolc hĂłnapos baba


KisbabĂĄnk most mĂĄr egyre gyakrabban Ă©s egyre hangosabban kĂ­sĂ©rletezik sajĂĄt hangjĂĄval. JĂĄtĂ©k közben gĂ”gicsĂ©l, Ă©nekelget, hol magasabb, hol mĂ©lyebb hangokkal jĂĄtszik. MĂĄr sok szĂłt ismer, ezeket kĂ©pes cselekvĂ©sekkel, helyzetekkel összekapcsolni Ă©s fordĂ­tva. A leggyakrabban hasznĂĄlt szavakat mĂĄr pontosan Ă©rti, pl. a nem szĂłra rĂĄzza a fejĂ©t. Egyszerre hasznĂĄlja kommunikĂĄciĂł cĂ©ljĂĄra a hangokat Ă©s a mimikĂĄjĂĄt is. Pl. ha nem kĂ©r többet az Ă©telbĂ”l, akkor elfordĂ­tja a fejĂ©t, ha nincs kedve valamihez, akkor sĂ­rĂłs hangon nyekereg. GĂŒgyögĂ©sĂ©nek ritmusa, dallama egyre inkĂĄbb hasonlĂ­t az anyanyelv beszĂ©dĂ©nek dallamĂĄhoz.

A kilenc hĂłnapos baba


A gyermek ebben a korban mĂĄr legalĂĄbb hĂșsz szĂłt ismer Ă©s megĂ©rt. Fontos, hogy a baba tiszta, Ă©rthetĂ” beszĂ©det halljon maga körĂŒl, Ă©s semmilyen hĂĄttĂ©rzaj ne zavarja, amikor beszĂ©lĂŒnk hozzĂĄ. (Pl. meseolvasĂĄskor ne szĂłljon a tĂ©vĂ©.) Egyre aktĂ­vabban rĂ©szt vesz a beszĂ©lgetĂ©sekben, maga is rĂĄjön, hogy hangjelzĂ©seit a gesztusokkal erĂ”sĂ­theti. ÖrĂŒl, ha megĂ©rtjĂŒk, amit mondani akar.

A tĂ­z hĂłnapos baba


A tĂ­z hĂłnapos gyermek mĂĄr felismeri a sajĂĄt, Ă©s a környezetĂ©ben Ă©lĂ”k neveit Ă©s a gyakran hallott zörejeket. Az ĂĄllandĂł hĂĄttĂ©rzaj kĂ©slelteti a beszĂ©d fejlĂ”dĂ©sĂ©t, Ă©s a szelektĂ­v hallĂĄs kialakulĂĄsĂĄt, ezĂ©rt igyekezzĂŒnk minĂ©l gyakrabban csendet teremteni a baba körĂŒl. A csendben lehetĂ”sĂ©ge van rĂĄ, hogy megfigyelje a mĂĄsok Ă©s sajĂĄt hangjait, Ă©s ezeket jĂĄtĂ©kosan ismĂ©telgesse. A megszokott szövegkörnyezetben egyre több Ășj szĂłt, szĂłkapcsolatot ismer fel, Ă©s ezeket szinte naprĂłl napra folyamatosan bĂ”vĂ­ti.

A tizenegy hĂłnapos baba


A hangkĂ©pzĂ©s mĂ©g magasabb szintre jutott, a baba anyanyelvĂ©nek mĂĄr szinte valamennyi hangjĂĄt ismeri Ă©s hasznĂĄlja. A szavakat mĂĄr nemcsak megĂ©rti, de rĂĄjuk is mutat, ezzel segĂ­tve önmagĂĄt a megĂ©rtĂ©sben. FejleszthetjĂŒk, ha meseolvasĂĄs közben megĂĄllunk egy-egy kĂ©pnĂ©l, Ă©s többször elismĂ©teljĂŒk a kĂ©pen lĂĄtottakat. HosszĂș mondatok helyett elsĂ”sorban kulcsszavakat hasznĂĄljunk, a baba Ă­gy könnyebben megjegyzi Ă©s összekapcsolja a szĂłt a kĂ©ppel. HasonlĂłkĂ©ppen sĂ©ta közben is ismertessĂŒk meg mindazzal, ami az utunkba kerĂŒl. Az ĂĄllatoknak, egyes tĂĄrgyaknak a nevĂ©t az ĂĄltaluk kiadott hanggal is összekapcsolhatjuk. Így hamarosan akĂĄr egyszerĂ» kis szerepjĂĄtĂ©kokba is bevonhatjuk, amelyekben Ă” jĂĄtszhatja a kutya, vagy cica szerepĂ©t. EgyszerĂ» dalokkal, mondĂłkĂĄkkal fejleszthetjĂŒk a ritmusĂ©rzĂ©kĂ©t, Ă©s ezĂĄltal a beszĂ©dkĂ©szsĂ©gĂ©t is. A gyermek mindent leutĂĄnoz – ez a tanulĂĄsi mĂłdszere – Ă­gy a hallott szavakat, Ă©s a lĂĄtott mozdulatokat is.

A tizenkét hónapos baba


A mozgĂĄs igen nagy hatĂĄssal van a beszĂ©dfejlĂ”dĂ©sre, ezĂ©rt Ă©szrevehetĂ”, hogy amikor a gyermek megteszi az elsĂ” önĂĄllĂłlĂ©pĂ©seket, a beszĂ©de is rohamos fejlĂ”dĂ©snek indul. Megjelennek az egy-Ă©s kĂ©t szĂłtagos szavak. MĂ©g mindig a megszokott szituĂĄciĂłban nyernek Ă©rtelmet szĂĄmĂĄra a mondatok, ezĂ©rt ajĂĄnlott keresni Ă©s ismĂ©telni ezeket. Viszonylag hosszĂș beszĂ©dre is kĂ©pes mĂĄr odafigyelni. PasszĂ­v szĂłkincse jĂłval bĂ”vebb, mint az aktĂ­v. Ebben a korban is szĂ­vesen utĂĄnozza a felnĂ”tteket, ezĂ©rt a szavakat, mondatokat cĂ©lszerĂ» mozgĂĄssal összekötni. Most mĂĄr az anyanyelvĂ©ben hasznĂĄlatos összes hangot ismeri Ă©s hasznĂĄlja, szĂ©leskörĂ»en kommunikĂĄl: hĂ­v, kĂ©r, vĂĄlaszol a maga mĂłdjĂĄn. LegalĂĄbb 60 szĂłt felismer Ă©s megĂ©rt.

Minden baba eltĂ©rĂ” ĂŒtemben fejlĂ”dik
Amint azt a mozgĂĄsfejlĂ”dĂ©snĂ©l is megjegyeztĂŒk, itt sem szabad elfelejteni, hogy nincs kĂ©t egyforma gyermek. Lehet, hogy az egyik baba az elsĂ” szĂŒletĂ©snapjĂĄn mĂĄr szavakban fejezi ki magĂĄt, mĂ­g a mĂĄsik csak kĂ©t Ă©vesen jut el erre a szintre. A beszĂ©dfejlĂ”dĂ©st nem (sem) szabad siettetni! Aggodalomra csak akkor van okunk, ha a gyermek nem keresi a kapcsolatot a környezetĂ©vel, nem nĂ©z a beszĂ©lĂ”re, nem kezdemĂ©nyez a jĂĄtĂ©kban, Ă©s nem ismeri fel kedvenc tĂĄrgyait.
  kope, 17:38 Itt megírhatod a véleményed kope
Ha a nÔt elönti a pír(szing)

A nĂ”i test mĂĄr önmagĂĄban is egy Ă©kszer, szĂłval azon bĂĄrmilyen fĂ©mes csillogĂĄs, vagy megrajzolt minta csak akkor lehet testĂ©kszer, ha szolid Ă©s visszafogott – ez az ĂĄbra pasiszemmel!

Kedvenc falkatĂĄrsaimmal mĂ©g valamikor a tavasszal alaposan kielemeztĂŒk, hogy a gyengĂ©debbik nem ruhatĂĄrĂĄnak mely’ darabjaitĂłl ver hevesebben a szĂ­vĂŒnk, most pedig, a tĂ©liesen Ă”szi napok egyikĂ©n azĂ©rt gyĂ»ltĂŒnk egybe, hogy megvitassuk azokat a kis csecsebecsĂ©ket, amelyek a hĂ»vösebb hĂłnapokban lĂĄthatatlanok maradnak. A beszĂ©lgetĂ©s központi tĂ©mĂĄjĂĄt ezĂșttal tehĂĄt a piercingek Ă©s tetovĂĄlĂĄsok adtĂĄk. Ezek Ă­gy, oktĂłber tĂĄjĂĄn rejtve maradnak a fĂ©rfiszemnek, a kĂ©rdĂ©s mĂĄr csak az: visszasĂ­rjuk-e a forrĂł nyĂĄri napokat azĂ©rt, hogy a kis ityegĂ”-figyegĂ” Ă©kszerekben Ă©s szĂ­npompĂĄs rajzokban gyönyörködjĂŒnk a nĂ”i testeken? EgyĂĄltalĂĄn, gyönyörködĂŒnk mi ebben? Az Ă©n feladatom ezĂșttal nem is volt mĂĄs, mint sĂ»rĂ»n körmölni az elhangzottakat, Ă©s valamifajta medret vĂĄjni a tĂĄrsalgĂĄs hömpölygĂ” ĂĄradatĂĄnak. EzĂ©rt az elsĂ” javaslat is tĂ”lem Ă©rkezett: Uraim, kezdjĂŒk fentrĂ”l!
Vad tehénkék

Az utĂłbbi idĂ”ben csendesebb Domi Ășgy Ă©rezte, hogy be kell hoznia a lemaradĂĄsĂĄt, Ă­gy elsĂ”kĂ©nt kĂ©rt szĂłt a kangyĂ»lĂ©sen. „NagyjĂĄbĂłl az a vĂ©lemĂ©nyem a testĂ©kszerekrĂ”l, mint a magas sarkĂș csizmĂĄkrĂłl: lejĂĄrt lemez. Valaha csorgĂł nyĂĄllal nĂ©ztem a piercinges köldököket, de ma mĂĄr nem megyek a falnak tĂ”le. SzĂĄmomra akkor szĂ©p egy nĂ”, ha elegĂĄns, pici, csillogĂł fĂŒlbevalĂłt visel, Ă©s ehhez egy hasonlĂł stĂ­lusĂș nyaklĂĄncot vĂĄlaszt – tökĂ©letes! Itt nyugodtan meg is ĂĄllhatnĂĄnak a Hölgyek, Ă©s hagyhatnĂĄk a kĂŒlönbözĂ” otromba fĂŒltĂĄgĂ­tĂłkat, meg a hatalmas karikĂĄkat. Az orrban, arcon elhelyezett darabokat kifejezetten visszataszĂ­tĂłnak tartom.” – hangzott barĂĄtunk szĂ©kfoglalĂł beszĂ©de. Ez utĂłbbi vĂ©lemĂ©nyt elĂ©gedett morgĂĄssal nyugtĂĄzta a brancs nagyobb rĂ©sze, megjegyezve, hogy kĂŒlönösen azok a karikĂĄk riasztĂłak, amelyeket a vadabb csajok a kĂ©t orrlyukuk közti bĂ”rön vezetnek ĂĄt. Ezt azonnal el is neveztĂŒk bikakarikĂĄnak, mert, ahogy Bence megjegyezte: „Nem tehenek Ă”k, hogy ilyet hordjanak.” Ugyanakkor, nem minden ronda, ami csillog.

A védelmezÔk

Abban valamelyest konszenzus alakult ki a megjelent hĂ­m egyedek között, hogy az Ă­zlĂ©ssel belĂ”tt Ă©kszerek akĂĄr izgalmassĂĄ is tehetik a viselĂ”jĂŒket. KiderĂŒlt, az elĂ”bb mĂĄr felszĂłlalĂł Bence ennek a mozgalomnak valĂłsĂĄgos Ă©lharcosa. „Szerintem roppant erotikus hatĂĄsa tud lenni valamennyi testĂ©kszernek, legyen az szemöldökben, szĂĄjban vagy nyelvben; vagy ha lentebbi terĂŒleteket Ă©rintĂŒnk, akkor akĂĄr a köldökben, sĂ”t, mĂ©g a mellbimbĂłban is lehet. UtĂłbbihoz viszont alapkövetelmĂ©ny, hogy szĂ©p cicikkel pĂĄrosuljanak!” Ehhez Geri haverunk a következĂ”ket tette hozzĂĄ: „SzĂĄmomra kimondottan izgatĂł tud lenni az orrban elhelyezett pici pötty piercing. Nyelvszöghöz mĂ©g nem volt szerencsĂ©m, viszont elmĂ©leti sĂ­kon nagyon jĂłl hangzik. És hĂĄt legendĂĄs törtĂ©neteket mesĂ©lnek a hatĂĄsĂĄrĂłl.”
Szöges csók

Nos, igen, tĂ©mĂĄnĂĄl vagyunk. Melyik fĂ©rfi ne vĂĄgyna arra, hogy egyszer egy olyan nĂ”vel csĂłkolĂłzhasson, akinek piercing van a nyelvĂ©ben? És akkor miĂ©rt ĂĄllnĂĄnk meg a csĂłknĂĄl, hiszen ĂĄllĂ­tĂłlag (Ă©n nem tudom…) az orĂĄlis szex sorĂĄn igen jĂłtĂ©kony hatĂĄst gyakorol a fĂ©rfi fĂ©rfiassĂĄgĂĄra az a picike fĂ©mdarab. HĂĄla az Ă©n barĂĄtaimnak, eme tĂ©zis igazsĂĄgtartalmĂĄrĂłl elsĂ” kĂ©zbĂ”l szĂĄmolhatok be. „SrĂĄcok, engem pont a minap kĂ©nyeztettek ilyen fĂ©mes megoldĂĄssal, Ă©s be kell vallanom, bitang jĂł volt!” – vigyorgott az eddig csendben kuksolĂł ZalĂĄn, aki nyilvĂĄn csak arra vĂĄrt, hogy eljöjjön az Ă” nagy pillanata. „Nekem is volt mĂĄr szerencsĂ©m ilyen Hölgyhöz.” – vette ĂĄt a szĂłt Bence – „Nem tudom eldönteni, hogy csak a technikĂĄja volt kiemelkedĂ”, mindenesetre nagy Ă©lmĂ©nyt jelentett, amit a szĂĄjĂĄval Ă©s nyelvĂ©vel mĂ»velt!”. „Így van!” – helyeselt bĂ”szen Tibi – „A nyelvben elhelyezett piercing kifejezetten kellemes tud lenni, de a maximĂĄlis Ă©lvezethez az is kell, hogy a lĂĄny Ă©rtse a dolgĂĄt.” – tĂĄjĂ©koztatta a tudatlanabbjĂĄt barĂĄtunk. Van itt tapasztalat, kĂ©rem szĂ©pen! Sajnos, a tĂĄrsasĂĄg ĂĄltal csak „muffpiercingnek” nevezett Ă©kessĂ©grĂ”l semmilyen bölcsessĂ©g nem hangzott el, mivel Ășgy voltunk vele, mint az örök szerelemmel: mindannyian hallottunk mĂĄr rĂłla, de mĂ©g egyikĂŒnk sem talĂĄlkozott vele.

Rajzlapocka

Így hĂĄt megegyeztĂŒnk abban, hogy fĂ©mes tĂ©makörben ennĂ©l lejjebb mĂĄr nem juthatunk – mĂĄrmint a nĂ”i testen -, Ă­gy ĂĄttĂ©rhettĂŒnk a tetovĂĄlĂĄsokra. AmĂ­g a piercingek tekintetĂ©ben megoszlottak a vĂ©lemĂ©nyek, addig a tetkĂłk esetĂ©ben jĂłval nagyobb volt az egyetĂ©rtĂ©s. EgyedĂŒl ZalĂĄnunk lĂĄzadt a nĂ”kön fellelhetĂ” rajzok ellen: „Ha komolyak a szĂĄndĂ©kaim a csajjal, akkor felejtĂ”sek azok, akiken van valamilyen ĂĄbra.” – hirdetett Ă­tĂ©letet a nagy vadĂĄsz. BencĂ©nk nagyon elemĂ©ben volt, hiszen kijelentette: „A tetovĂĄlĂĄsok ösztönszerĂ» vadsĂĄgot sugallnak, Ă©s ez beindĂ­t nĂĄlam valamit.” Ezzel igazĂĄbĂłl nem is volt problĂ©ma, viszont azt senki sem talĂĄlta nyerĂ”nek, ha a vetkĂ”zĂ” HölgyrĂ”l az egĂ©sz Feszty-körkĂ©p köszön vissza rĂĄnk. „Az borzasztĂł ronda, ha egy nĂ” vĂ©gig van varrva!” – hĂĄborgott Attila – „Egy finom kis tetkĂł a popsin, a lapockĂĄn, a vĂĄllon, sĂ”t, mĂ©g a nyakon is nagyon erotikus tud lenni, de inkĂĄbb a minĂ”sĂ©g legyen a hangsĂșlyos, mint a mennyisĂ©g. A csĂ­pĂ”re rajzolt tetovĂĄlĂĄs is bejön, csak nagy kĂĄr, hogy ilyen mĂĄr kb. minden mĂĄsodik csajon van.” – folytatta a bagĂĄzs CasanovĂĄja, amit Ășjabb helyeslĂ” morgĂĄs fogadott. A leginkĂĄbb magasan szĂĄntĂł meglĂĄtĂĄs azonban TibitĂ”l Ă©rkezett: „Ha valakinek jĂłl ĂĄll, akkor vagĂĄny Ă©s Ă­zlĂ©ses egy tetkĂł, de Ă©n hatĂĄrozottan harcolnĂ©k a nonfiguratĂ­v ĂĄbrĂĄk ellen! Ugyanis pont attĂłl lehet jĂł tetovĂĄltatni, mert azzal kĂ©pviselni akarsz valamit, esetleg a rajz kifejezi a szemĂ©lyisĂ©ged egy rĂ©szĂ©t. A nonfiguratĂ­v viszont ezek közĂŒl egyik sem.” – zĂĄrta le a diskurzust a karakĂĄn Tibor.

Pingålt hÔsök

A fentiekbĂ”l kiderĂŒl, hogy a fĂ©rfiaknĂĄl sok minden jĂĄtszhat, a lĂ©nyeg az, hogy a merĂ©sz Hölgyek Ă­zlĂ©ssel dĂ­szĂ­tsĂ©k magukat. Az ilyen dumaestĂ©k zĂĄrĂłakkordja minden esetben az, hogy a tĂĄrsasĂĄg egy emberkĂ©nt fordul felĂ©m: „De kĂ©rd meg a csajokat, hogy Ă”k is mondjĂĄk el, mit gondolnak minderrĂ”l!”. SzĂłval, kedves nĂ”i olvasĂłk, szĂ­vesen vesszĂŒk a hozzĂĄszĂłlĂĄsaitokat, csak hogy tudjuk, jelentkezzĂŒnk-e be mĂĄris a legközelebbi szalonba egy szemöldök-karika, vagy Ă©ppen a mellkasunkon acsarkodĂł tigrisfej miatt.


  kope, 17:32 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. november 11., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Miért nem hatékony a legtöbb sampon?


Úgy tĂ»nik, vĂ©ge az elpocsĂ©kolt samponhalmoknak, a kutatĂłk Ășj felfedezĂ©seket tettek, hogy csökkentsĂ©k a kĂĄrba veszĂ” samponok mennyisĂ©gĂ©t.

TĂșl gyorsan elfogy a samponod? Nem Ă©rzed a hatĂĄsait, hiĂĄba hasznĂĄlod heteken ĂĄt? LemosĂĄskor eltĂ»nik a kence jĂł rĂ©sze? Úgy tĂ»nik, vĂ©ge az elpocsĂ©kolt samponhalmoknak, a kutatĂłk Ășj felfedezĂ©seket tettek, hogy csökkentsĂ©k a kĂĄrba veszĂ” samponok mennyisĂ©gĂ©t.

Ezt az aprĂł titkot a sampongyĂĄrtĂł cĂ©gek legszĂ­vesebben letagadnĂĄk. A tĂĄpanyagokban Ă©s Ă©rtĂ©kes összetevĂ”kben gazdag samponok hatĂłanyagai nem Ă©pĂŒlnek be maradĂ©ktalanul a hajba, mert az öblĂ­tĂ©s sorĂĄn jĂł rĂ©szĂŒk lefolyik a csatornĂĄban – a rĂĄ költött pĂ©nzzel egyĂŒtt.

Ennek az oka, hogy a samponban lĂ©vĂ” molekulĂĄk tĂșl nagyok ahhoz, hogy a haj sejtjeibe vagy a szĂ”rtĂŒszĂ”kbe felszĂ­vĂłdjanak, ehelyett ott maradnak, aztĂĄn lemosĂłdnak. Ez azĂ©rt problĂ©ma, mert, csakĂșgy, mint egy növĂ©ny tĂĄpozĂĄsĂĄnĂĄl, ha a levĂ©lre szĂłrjuk a tĂĄpot, nem pedig a gyökerekre Ă©s a földbe, a tĂĄpanyagok nem hasznosulnak. Mit lehet ez ellen tenni?

Egy Ășj mĂłdszer, amelyet a kifejlesztĂ”i Ășgynevezett „idĂ”zĂ­tettkapszula-technolĂłgiĂĄnak” neveztek el, arra jĂł, hogy az aktĂ­v összetevĂ”ket mikroszkopikus gömbökbe zĂĄrva eljuttassa azokat oda, ahol leghatĂ©konyabban hasznosĂ­thatja Ă”ket a haj. MiutĂĄn az anyagok eljuttatĂĄsĂĄnak problĂ©mĂĄja megoldĂłdott, a sĂ©rĂŒlt haj öt jellemzĂ” tĂŒnetĂ©re alakĂ­tottĂĄk a szĂŒksĂ©ges összetevĂ”ket. Ilyen tĂŒnetek: elvĂ©konyodott haj, szĂĄraz, kezelhetetlen haj, fĂ©nytelen haj, töredezett vĂ©gĂ» haj, rossz szĂ­ntartĂĄsĂș haj.

Az Ășj termĂ©k mĂĄr tĂșl van a klinikai teszteken, Ă©s nagyon jĂłl szerepelt, a fenti tĂŒneteket mindhatĂ©konyabban szĂŒntette meg, mint mĂĄs samponok. Ugyanezzel a technolĂłgiĂĄval egĂ©sz sor hajĂĄpolĂĄsi termĂ©ket is gyĂĄrtanak majd, tehĂĄt vĂĄrhatĂłan lesz balzsam Ă©s Ă©jszakai pakolĂĄs is.
A fejlesztĂ”cĂ©g kaliforniai, Ă©s egyelĂ”re mĂ©g ott sem dobtĂĄk piacra az Ășj sampont. NĂĄlunk tehĂĄt mĂ©g egy darabig vĂĄrni kell az Ășj felfedezĂ©s betörĂ©sĂ©re, de elĂ”bb vagy utĂłbb vĂ©get Ă©rhetnek a szĂ©lmalomharcok a szĂĄraz vagy a zsĂ­ros hajjal Ă©s a töredezett hajvĂ©gekkel, Ă©s remĂ©lhetĂ”leg sampont sem kell majd havonta vĂĄsĂĄrolnunk.
  kope, 16:19 Itt megírhatod a véleményed kope
Ki fizet a végén?

Azt hittem, a téma, hogy ki fizeti a randin a szåmlåt, lerågott csont, nincs mit hozzåfûzni, åm pår napja hallottam egy történetet, mely elgondolkodtatott: talån mégsem olyan egyértelmû a vålasz?

Egy hölgyismerĂ”söm osztotta meg velem meglepĂ” törtĂ©netĂ©t. LukrĂ©cia24 (nevezzĂŒk eztĂĄn csak Ă­gy) az interneten ismerkedett meg Bigheart81-gyel, akivel nĂ©hĂĄny levĂ©lvĂĄltĂĄs utĂĄn Ășgy döntöttek, szemĂ©lyesen is talĂĄlkoznak. Mivel gyorsan kiderĂŒlt, hogy mindketten nagy rajongĂłi az indiai Ă©teleknek, Ă­gy nem volt kĂ©rdĂ©s, hogy a randit egy indiai Ă©teleket is felszolgĂĄlĂł Ă©tteremben ejtik meg. KĂ©t legyet egy csapĂĄsra: hĂłdolhatnak szenvedĂ©lyĂŒknek, Ă©s ha szerencsĂ©jĂŒk van, egy jĂł beszĂ©lgetĂ©sben is rĂ©szĂŒk lehet. A randival nem is volt baj, ĂĄm amikor kihoztĂĄk a szĂĄmlĂĄt, a fĂ©rfinek egy olyan tulajdonsĂĄgĂĄra derĂŒlt fĂ©ny, melyet nĂ©hĂĄny levĂ©len keresztĂŒl nehĂ©z lett volna kiszĂșrni, ĂĄm itt nagyon is szembeötlĂ” volt, Ă©s rĂĄadĂĄsul nĂ©mileg bĂĄntĂł is. A szĂĄmla lĂĄttĂĄn ugyanis emberĂŒnk eltorzult arccal sikoltott fel, hogy "te jĂł Ă©g, hĂĄt ez meg mi??!!?!?!" LukrĂ©cia24 mĂĄr ettĂ”l az egyĂ©bkĂ©nt mĂĄsok szĂĄmĂĄra is jĂłl lĂĄthatĂł Ă©s hallhatĂł reakciĂłtĂłl is kellĂ”en kĂ­nosan Ă©rezte magĂĄt, de a java mĂ©g csak ezutĂĄn következett. Bigheart81 az orra elĂ© tolta a szĂĄmlĂĄt, majd szĂ©pen, akkurĂĄtusan összegezte, precĂ­zen kĂŒlönvĂĄlasztva a maga Ă©s LukrĂ©cia24 ĂĄltal fogyasztott tĂ©teleket. RendkĂ­vĂŒl gyors fejszĂĄmolĂĄssal azonnal tanĂșbizonysĂĄgĂĄt tette, hogy a matematika Ă©s Ă” jĂł barĂĄtok, majd megkĂ©rdezte LukrĂ©cia24-et, hogy akkor a sajĂĄt rĂ©szĂ©t lenne-e szĂ­ves kifizetni.
deviantart

Mondanom sem kell, hogy LukrĂ©cia24 akkor Ă©rezte magĂĄt utoljĂĄra ilyen kellemetlenĂŒl, amikor a bĂ©rmĂĄlkozĂĄsĂĄn a kezĂ©ben lĂ©vĂ” gyertyĂĄval vĂ©letlenĂŒl felgyĂșjtotta a sajĂĄt hajĂĄt. Pontosan tudta, hogy nincs nĂĄla egy fillĂ©r sem, hiszen mĂĄr Ă©vek Ăłta tudatosan csak olyan helyekre jĂĄr, ahol kĂĄrtyĂĄval is lehet fizetni, ĂĄm a kĂ­nos csendben Ășgy Ă©rezte, nincs mĂĄs megoldĂĄs, mint elĂ”adni a szĂ­njĂĄtĂ©kot, hogy Ă”nĂĄla most nincs, Ă©s ne haragudj, Bigheart81, csak kĂĄrtya, talĂĄn elfogadjĂĄk, de mĂ©gsem. MiutĂĄn ez megtörtĂ©nt, Bigheart81 - lĂĄthatĂłan fancsali kĂ©ppel -, de azĂ©rt kifizette a teljes szĂĄmlĂĄt, majd mĂ©g annyit hozzĂĄfĂ»zött a törtĂ©ntekhez, hogy "sebaj, majd legközelebb te fizetsz!" LukrĂ©cia24 hosszĂș percekig csak hĂĄpogni tudott a kĂ­ntĂłl, majd illedelmesen megköszönte a lehetĂ”sĂ©get, Ă©s arra hivatkozva, hogy sĂŒrgĂ”s dolga akadt, villĂĄmgyorsan elillant.

MiutĂĄn elmesĂ©lte nekem ezt a törtĂ©netet, Ă©n is hitetlenkedve bĂĄmultam rĂĄ, de hogy ne essek az azonnali - esetleg tĂ©ves - Ă­tĂ©lkezĂ©s hibĂĄjĂĄba, nĂ©hĂĄny rĂ©szletrĂ”l azĂ©rt kikĂ©rdeztem. PĂ©ldĂĄul, hogy ki indĂ­tvĂĄnyozta, hogy randizzanak? Bigheart. Kinek az ötlete volt, hogy a randi egy ebĂ©d legyen? Bigheart. Ki vĂĄlasztotta ki az Ă©ttermet? Megint csak Bigheart. MiutĂĄn a vĂĄlaszokat megkaptam, mĂ©g kevĂ©sbĂ© Ă©rtettem: ha valaki meghĂ­v ebĂ©delni, amennyiben nem törtĂ©nik elĂ”zetes egyeztetĂ©s errĂ”l, a meghĂ­vĂĄs tĂ©nye nem teszi-e eleve evidenssĂ©, hogy Ă” fog fizetni? Bigheart81-nek nem volt legalĂĄbb annyira kellemetlen ez az egĂ©sz szituĂĄciĂł, mint LukrĂ©ciĂĄnak? Egy ilyen fiaskĂł utĂĄn a "legközelebb te fizetsz" kijelentĂ©st vajon mire alapozta emberĂŒnk? Vagy arra gondolt, hogy LukrĂ©cia24-nek törlesztenivalĂłja van, Ă­gy a mĂĄsodik randi nyĂ©lbe ĂŒtĂ©se eleve elrendeltetett?
deviantart

Persze nem hagyhatom figyelmen kĂ­vĂŒl a fĂ©rfitĂĄrsadalmat kĂ©pviselĂ” Ă©rveket sem. TĂ©ny, hogy nehĂ©z a mai vilĂĄgban a nĂ”kön eligazodni. Egyszer egyenjogĂșsĂĄgot, tiszteletet, mĂĄskor meg sok ajĂĄndĂ©kot, gavallĂ©r hĂ­met, anyĂłsĂŒlĂ©st kĂ­vĂĄnnak maguknak, nem tudvĂĄn, hogy ezzel az attitĂ»ddel teljesen összezavarjĂĄk a fĂ©rfit, akinĂ©l ez a kĂ©tfĂ©le magatartĂĄs a kĂ©t vĂ©gletet kĂ©pviseli, Ă©s mint ilyen, csak nagyon nehezen vagy egyĂĄltalĂĄn nem összeegyeztethetĂ”. LeegyszerĂ»sĂ­tve: manapsĂĄg mĂĄr igen nehĂ©z megĂĄllapĂ­tani, hogy melyik nĂ” igĂ©nyli az egyenlĂ” bĂĄnĂĄsmĂłdot, ergo a közös, egyenlĂ” arĂĄnyban törtĂ©nĂ” fizetĂ©st, Ă©s melyik a gavallĂ©rkodĂĄst, a szĂł nĂ©lkĂŒl, diszkrĂ©t mosollyal kĂ­sĂ©rt szĂĄmlarendezĂ©st. Ez Ă­gy rendben is van, jĂł az ilyet tisztĂĄzni elĂ”re. Ám Bigheart akciĂłja (a kirohanĂĄs, a sipĂ­tozĂĄs Ă©s a fizetĂ©s utĂĄni kijelentĂ©se) meglehetĂ”sen jĂłl rĂĄmutat arra, hogy Bigheart81-et milyen fĂĄbĂłl is faragtĂĄk. Ezek utĂĄn melyik nĂ” lenne, aki elmenne vele egy mĂĄsodik randira? Mert ebben az esetben nem a pĂ©nz szĂĄmĂ­t, hanem a cirkusz, mellyel LukrĂ©ciĂĄt kellemetlen helyzetbe hozta. Nektek mi a vĂ©lemĂ©nyetek?

  kope, 16:15 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. október 21., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Jean-Claude Van Damme szĂ­vrohamot kapott.


KĂŒlföldi hĂ­rforrĂĄsok szerint az akciĂłhĂ”s filmsztĂĄr kisebb szĂ­vrohamot kapott legĂșjabb filmje, a Weapon (Fegyver) forgatĂĄsa alatt.

A belga szĂĄrmazĂĄsĂș hĂ­ressĂ©g hĂ©tfĂ”n ĂŒnnepelte 50. szĂŒletĂ©snapjĂĄt, de egĂ©szen eddig nem Ă©rkeztek hĂ­rek arrĂłl, hogy egĂ©szsĂ©gĂŒgyi problĂ©mĂĄkkal kĂŒzdene. Hetek Ăłta RomĂĄniĂĄban forgatott, majd a stĂĄb nĂ©hĂĄny napra New Orleansba költözött, ahol azonban komplikĂĄciĂłkra hivatkozva leĂĄllĂ­tottĂĄk a munkĂĄlatokat, mĂ©g mielĂ”tt egyetlen jelenetet is felvehettek volna. KĂ©sĂ”bb kiderĂŒlt, hogy a kĂ©nyszerpihenĂ” annak a sajnĂĄlatos esemĂ©nynek köszönhetĂ”, hogy Van Damme-ot hĂ©tfĂ”n szĂ­vinfarktus Ă©rte. FelesĂ©ge Ă©s kĂ©t gyermekĂ©nek Ă©desanyja a Twitchfilm.net hĂ­rei szerint azonnal odautazott, hogy jelenlĂ©tĂ©vel tĂĄmogassa a harcmĂ»vĂ©sz filmcsillagot. A Starpulse.com szerint - miutĂĄn szĂĄllĂ­thatĂł ĂĄllapotba kerĂŒlt - Van Damme-ot otthonĂĄba, Belgiumba szĂĄllĂ­tottĂĄk, hogy ott ĂĄpoljĂĄk a teljes felĂ©pĂŒlĂ©sig. Ez alatt az idĂ” alatt termĂ©szetesen a filmforgatĂĄs is szĂŒnetel, de ennĂ©l több hivatalos informĂĄciĂłt sem a szĂ­nĂ©sz sajtĂłsa, sem a film producere nem közölt.


A Weapon egyĂ©bkĂ©nt az a film, melyben Árpa Attila is szerepel majd egy jelenet erejĂ©ig: a fĂ”szereplĂ” levĂĄgja a fejĂ©t. Árpa a Velvetnek nyilatkozta, hogy mostanĂĄban, miĂłta szĂ­nĂ©szkĂ©nt tevĂ©kenykedik, több komoly felkĂ©rĂ©se is volt. Angelina Jolie-val is tĂĄrgyalt egy esetleges szereprĂ”l a szĂ­nĂ©sznĂ” szerb hĂĄborĂșs idĂ”kben jĂĄtszĂłdĂł, Ă©ppen most kĂ©szĂŒlĂ” filmjĂ©ben, ĂĄm a Jean-Claude Van Damme filmjĂ©ben valĂł szereplĂ©sĂ©rt ezt az ajĂĄnlatot visszautasĂ­totta. ElmondĂĄsa szerint sajnos mĂ©g Ă” sem tud egyszerre kĂ©t helyen lenni.

  kope, 7:53 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. október 20., szerda Nekem tetszik!
0  

MitÔl jó egy profilkép?


Mosolyogjak vagy ne? A kevesebb több? Mi vonzza leginkĂĄbb a tekintetet? ElĂ”szedtĂŒnk egy rĂ©gebbi cikket, amibĂ”l felelevenĂ­theted a tudĂĄst! Katt a vĂĄlaszokĂ©rt!

BizonyĂĄra nem kerĂŒlte el a figyelmeteket, hogy az utĂłbbi idĂ”ben megjelent pĂĄr cikk, mely abban prĂłbĂĄl segĂ­teni nektek, hogy hogyan növelhetitek esĂ©lyeiteket oldalunkon. Úgy tĂ»nik a dolog nĂ©pszerĂ», Ă­gy nem hagyom abba, igyekszem minĂ©l több statisztikĂĄt, kutatĂĄsi eredmĂ©nyt, vagy egyĂ©b Ă©rdekessĂ©get felkutatni nektek a tĂ©mĂĄban, mely segĂ­thet a pĂĄrtalĂĄlĂĄsban. Rögtön itt is egy Ășjabb!

A mai "Gyorstalpaló tårkeresÔknek" óra anyaga a profilkép! Izgalmas és fontos téma. Annål is inkåbb, hiszen mint mår az elÔzÔekben is írtam: nem mellékes a tény, hogy oldalunkon a legtöbb kattintås ezekre a képekre érkezik. Ergo feltételezhetÔ, hogy a sok magånyos szívnek, aki idelåtogat, elsÔ dolga bejelentkezés utån, hogy lecsekkolja az utóbbi idÔben feltöltött képeket. Ha pedig így van, nem årt odafigyelni, milyen képet osztunk meg magunkról.

Egy amerikai tårskeresÔ oldal, az OKCupid 7000 profilképet elemzett és hasznålt fel a vizsgålataihoz, melyekben többek között olyan fontos kérdésekre keresik a vålaszt, hogy kellenek a mellek, az izmos felsÔtest, mosolyogjunk vagy sem, telefonos vagy kamerås képpel próbåljunk szerencsét?

Mosolygås vagy flört

BĂĄr azt hihetnĂ©nk, a fĂ©rfiak szeretik a kedvesen mosolygĂł nĂ”ket, mĂ©gsem ez lett az abszolĂșt favorit. A felmĂ©rĂ©sek szerint a legtöbb levelet azok a lĂĄnyok kapjĂĄk a postalĂĄdĂĄjukba, akik kacĂ©ran nĂ©znek a kamerĂĄba, tartva a szemkontaktust.
Megjegyezném, engem ez azért nem annyira lepett meg. A hímnemûek tårsadalma mindig is jobban harapott a szexire, mint az aranyosra. Nem véletlen, hogy a férfimagazinok címlapjån is rendszerint beharapott szåjjal pillogó, csåbosan rånk sandító lånyokat låtunk. Ez a nyerÔ. A mosolynak csak a måsodik helyre futotta.
Ezzel szemben a férfiaknål a titokzatossåg a favorit. Azok keltik fel leginkåbb a hölgyek érdeklÔdését, akik nem mosolyognak, nem néznek a kameråba, tåvolba merednek, elmélkedÔ vagy épp koncentråló åbråzatot öltenek. Ki érti ezt?

Elmosódott telefonos képek

Ugye mindannyian lĂĄttunk mĂĄr ilyet? Magasba tartott kĂ©z, ami vĂ©lhetĂ”en egy telefonban vĂ©gzĂ”dik, egy pillantĂĄs fel, elmosĂłdott pixelek, bĂ©na beĂĄllĂ­tĂĄsok. Tipikus. Lassan nincs olyan fiatal, akinek ne lenne legalĂĄbb egy ilyen kĂ©pe a felhasznĂĄlĂłi oldalĂĄn: "Én a fĂŒrdĂ”ben", "Én a tĂŒkörbĂ”l", Én az ĂĄgyon", stb. De bĂĄrmennyire is bĂ©na, mĂ©gis nĂ©pszerĂ»bb mĂ©g a "cicis" kĂ©peknĂ©l is. Az elemzĂ”k azt mondjĂĄk, talĂĄn az intimitĂĄs teszi, de a nĂ”k Ă©s fĂ©rfiak szĂĄmĂĄra is messze ezek a leghatĂ©konyabb kĂ©pek. Megint csak: ki Ă©rti ezt???

Izmosak és cicisek elÔnyben?
Nos, a vĂĄlasz egyĂ©rtelmĂ»en igen! A nĂ”k többsĂ©ge dĂ­jazza az izmos mellkast Ă©s a kockahasat. A szakĂ©rtĂ”k azt mondjĂĄk, nincs is ezzel baj, hiszen az online ismerkedĂ©s ebben nem kĂŒlönbözik a valĂłsĂĄgostĂłl. Mindenki azzal bĂŒszkĂ©lkedik, amije van. SzĂłval uraim: pĂłlĂłkat le, aki nem szĂ©gyelli, amije van, az ne is takargassa! (Az igazsĂĄghoz hozzĂĄtartozik persze, hogy a kor növekedĂ©sĂ©vel ezeknek a fotĂłknak a sikerindexe is csökken.) Ugyanez a helyzet a nĂ”kkel, ha a levĂ©lben Ă©rkezĂ” Ă©rdeklĂ”dĂ©sek szĂĄmĂĄt vesszĂŒk alapul. Ám ha komoly kapcsolatra vĂĄgyunk, akkor ne mutassunk ĂłriĂĄsi ciciket, nem nyerĂ”. Sajnos a fĂ©rfiak nagy többsĂ©ge az ilyen lĂĄtvĂĄnyrĂłl egĂ©szen mĂĄsra asszociĂĄl.

Akkor most mi is a nyerĂ”?

Jogos a kĂ©rdĂ©s. Az összegzĂ©s Ă­gy nĂ©z ki: mind a fĂ©rfiak, mind a nĂ”k körĂ©ben a legjobb, ha a fotĂłt magunk kĂ©szĂ­tjĂŒk, mert ez intimitĂĄst eredmĂ©nyez. Emellett jĂł, ha van a kĂ©pen ĂĄllat, esetleg valami igazĂĄn Ă©rdekfeszĂ­tĂ”t csinĂĄlunk: utazunk, zenĂ©lĂŒnk, bolondozunk. Nem jĂł, ha piĂĄlunk, sörös vagy boros flakonokkal pĂłzolunk, Ă©s az sem nyerĂ”, ha Ă©ppen a haverokkal duhajkodunk. Hölgyeim, csĂĄbos pillantĂĄs a kamerĂĄnak! Uraim, elrĂ©vedĂ” tekintet! Fel a pĂłlĂłt, ha komoly kapcsolatra vĂĄgyunk, Ă©s le a pĂłlĂłt, ha csak "ismerkedni" szeretnĂ©nek!

  kope, 11:15 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. október 17., vasárnap Nekem tetszik!
0  
IjesztĂ”, ahogy ezek a faĂłriĂĄsok lassan haldokolni kezdenek, tegnap reggel mĂ©g a koronĂĄjuk csĂșcsĂĄn volt Ă©szrevehetĂ” egy kis vörössĂ©g, ma mĂĄr az egĂ©sz fĂĄt ĂĄtlengi valami rĂ”t szĂ­n, mintha bengĂĄli tûz Ă©gne a lombjai között. Az ember alĂĄzatot tanul a gigĂĄszok tĂŒrelmĂ©tĂ”l, ahogy ezek a gesztenyĂ©k Ă©s platĂĄnok az Ă”szt elviselik: moccanĂĄs nĂ©lkĂŒl, egy helyben ĂĄllnak, s reggelre, mint egy sĂĄrga tĂłcsa ĂĄll a lĂĄbuk körĂŒl az Ă©jjel lehullott avar. A növĂ©nyek magĂĄnya rettenetes, szĂĄzszorosa az emberĂ©nek, Ă©s magĂĄnyos halĂĄluk ezerszer olyan szĂĄnalomra mĂ©ltĂł. Minden bajunk, gondunk eltörpĂŒl itt e fĂĄk alatt. Ahogy Ă”k nem tudnak nevetni, Ășgy nem tudok Ă©n sem, Ă©s a sorsomat bevĂĄrni sem tudom Ășgy, mint Ă”k.
ÖrkĂ©ny IstvĂĄn
  kope, 18:12 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. október 11., hétfő Nekem tetszik!
0  

Partner vagy ellenség vagy a vitåban?

A mĂĄsikat egyenlĂ” fĂ©lkĂ©nt kezelni, Ăłvatosan, de Ă©rthetĂ”en Ă©s tisztĂĄn megfogalmazni problĂ©mĂĄinkat, majd közös nevezĂ”re jutni, megoldĂĄst talĂĄlni: nagyjĂĄbĂłl Ă­gy nĂ©z ki egy nĂ©zeteltĂ©rĂ©s emberi lerendezĂ©sĂ©nek menete, amennyiben a mese Ășgy kezdĂ”dik, hogy hol volt, volt nem volt, az ÓperenciĂĄs tengeren innen Ă©s tĂșl...



Ám a legtöbben sajnos tĂĄvolrĂłl sem tudjuk ilyen higgadtan kezelni a problĂ©mĂĄkat, mi több: ha jobb hĂ­jĂĄn sajĂĄt magam veszem pĂ©ldĂĄnak, akkor bizton ĂĄllĂ­thatom, egy kezemen meg tudom szĂĄmolni, hĂĄnyszor sikerĂŒlt tudatosan, nyugodt fejjel meghatĂĄrozni a bajok forrĂĄsĂĄt. Sok sorstĂĄrsammal egyĂŒtt Ă©n is azok közĂ© tartozom, akik azonnal robbannak, Ă©s a gyĂ”zelem Ă©rdekĂ©ben gyakran olyan fegyvereket is bevetnek, melyek sĂșroljĂĄk a korrektsĂ©g hatĂĄrĂĄt.

A veszekedĂ©s termĂ©szetĂ©nĂ©l fogva kellemetlen, de ez mĂ©g önmagĂĄban nem jelenti azt, hogy ne lehetne mĂ©gis arra törekedni, hogy vĂ©gĂŒl ordĂ­tozĂĄs, sĂ©rtĂ”dĂ©s, tĂĄnyĂ©rtörĂ©s legyen a vĂ©ge. Egyet soha sem szabad elfelejteni: megoldĂĄst talĂĄlni egy problĂ©mĂĄra csakis higgadtan, tiszta gondolkodĂĄssal lehet. Minden egyĂ©b csak felesleges kakaskodĂĄs, sokszor a mĂĄsik meghĂĄtrĂĄlĂĄsĂĄt elĂ©rni kĂ­vĂĄnĂł fĂ©l taktikai lĂ©pĂ©se. Íme nyolc olyan lĂ©pĂ©s, melyet semmikĂ©pp se kövessĂŒnk el, ha normĂĄlisan akarjuk vitĂĄnkat rendezni.

1. A mĂĄsik figyelmen kĂ­vĂŒl hagyĂĄsa. Az egyik legrosszabb, amit tehetĂŒnk. A vita közbeni tĂĄvozĂĄs kĂ©t dolgot sugallhat: elĂ”ször is, hogy nem vagyunk kĂ­vĂĄncsiak a mĂĄsik mondanivalĂłjĂĄra, Ă©s olyannyira nem vesszĂŒk figyelembe vĂ©lemĂ©nyĂ©t, hogy meghallgatni sem ĂĄll szĂĄndĂ©kunkban. MĂĄsrĂ©szt viszont a helyszĂ­n elhagyĂĄsa gyakran a megfutamodĂĄs jele is. Ha nincsenek Ă©szĂ©rveink, Ășgy Ă©rezzĂŒk, nem tudjuk legyĂ”zni a mĂĄsikat, akkor egyszerĂ»bb felĂĄllni Ă©s tĂĄvozni.

2. "Ha te Ășgy, akkor Ă©n is Ășgy!" Gyakran Ă©rzĂŒnk hasonlĂłt, Ă©s valahol talĂĄn jogos is azt gondolni egy elvileg egyenjogĂș kapcsolatban, hogy amit a mĂĄsiknak szabad, azt nekĂŒnk is. Ám a problĂ©ma valĂłszĂ­nĂ»leg nem fog ettĂ”l megoldĂłdni. BĂĄrmennyire is jogos a tett, visszatekintve mĂĄr csak kicsinyes bosszĂșnak fogjuk lĂĄtni, ami felesleges haragot szĂŒlt.

3. UszĂ­tĂł reakciĂłk. LeegyszerĂ»sĂ­tve: a "Nem mered!" jĂłl bevĂĄlt formulĂĄjĂĄrĂłl van itt szĂł, mikor azzal prĂłbĂĄlunk meg hatĂĄst gyakorolni a mĂĄsikra, hogy mĂĄsok vagy akĂĄr magunk ellen uszĂ­tjuk, nem is szĂĄmolva ennek sĂșlyĂĄval. InnentĂ”l az Ășt csak mĂ©lyebbre vezet!

4. Szarkazmus. IsmerĂ”s? Bevallom, az egyik kedvenc fegyverem, de Ă©ppen azĂ©rt, mert ismerem, azt is tudom, az ember akkor nyĂșl ilyesmihez, ha nem maradt mĂĄs, mint hogy Ă©lcelĂ”dĂ©ssel kerekedjen felĂŒl a kĂ­nos Ă©s sehova sem vezetĂ” szituĂĄciĂłn. Egy szarkasztikus megjegyzĂ©s legtöbb esetben csak olaj a tĂ»zre, rĂĄadĂĄsul bĂĄntĂł is.

5. A tanĂ­tĂĄs ĂĄlcĂĄja mögĂ© bĂșjtatott bosszĂș. EmlĂ©kszel, hogyan bosszultad meg annak idejĂ©n az oviban, ha valaki elgĂĄncsolt? Mivel az ĂĄrulkodĂĄs csĂșnya dolog, Ă­gy ĂĄltalĂĄban az ilyen ĂŒgyek egymĂĄs közt intĂ©zĂ”dtek. UtĂĄnaszaladtĂĄl a mĂĄsiknak, Ă©s a megfelelĂ” pillanatban visszakapta, ami jĂĄr, hogy tudja Ă” is, milyen az. Ám tapasztalataim szerint a felnĂ”tt Ă©letben ennek semmi Ă©rtelme. Szimpla bosszĂș, ami Ășjra csak nem vezet megoldĂĄshoz.

6. KölcsönkenyĂ©r? Az elĂ”zĂ”ek nĂ©mileg szofisztikĂĄltabb kivitelezĂ©se. Nem jött haza idĂ”ben? Megint a haverokkal lĂłg? Az mĂ©g nem azt jelenti, hogy neked is el kell tĂ»nnöd, hogy hazaĂ©rve az ĂŒres ĂĄgy lĂĄttĂĄn a szĂ­vbaj jöjjön rĂĄ. A kegyetlenebbek ilyenkor mĂ©g a telefont is otthon felejtik. Újabb butasĂĄg, ami csak dĂŒhöt, haragot szĂŒl.

7. TĂ©mavĂĄltĂĄs. MindkĂ©t nem elĂ”szeretettel alkalmazza a taktikĂĄt: tĂ©mĂĄt vĂĄltani Ă©s mindenfĂ©le oda nem illĂ” dolgot, rĂ©gi sĂ©relmet a mĂĄsik fejĂ©hez vĂĄgni. AbszolĂșt Ă©rtelmetlen, elĂ”re borĂ­tĂ©kolja, hogy a sebek csak tovĂĄbb mĂ©lyĂŒlnek, a problĂ©ma megoldĂĄs nĂ©lkĂŒl marad.

8. A gyĂ”zelemĂ©rt kĂŒzdeni. Ha azĂ©rt veszekszel, hogy bizonyĂ­tsd, jobb vagy a mĂĄsiknĂĄl, akkor ebben az ĂŒgyben mindketten csak vesztesek lehettek.

  kope, 5:26 Itt megírhatod a véleményed kope
Töltsd ki te is az orszåg nagy szextesztjét!

HiĂĄnypĂłtlĂł vĂĄllalkozĂĄsra szĂĄnta el magĂĄt a Magyar SzexuĂĄlterĂĄpiĂĄs Ă©s PĂĄrterĂĄpiĂĄs EgyesĂŒlet: hamarosan egy gigantikus mĂ©retĂ» teszttel ĂĄllnak elĂ”, amely sorĂĄn fĂ©l milliĂł 18 Ă©s 50 Ă©v közötti alanyt fognak megkĂ©rdezni szexuĂĄlis szokĂĄsaikrĂłl.

Az orszĂĄgban 20 Ă©ve nem kĂ©szĂ­tettek hasonlĂłt, Ă­gy a kĂ©szĂ­tĂ”k Ă©s a szakĂ©rtĂ”k szerint is Ă©pp itt volt az ideje, hogy összefogjanak Ă©s lĂ©pjenek az ĂŒgyben.

Az egyesĂŒlet elnöke, dr. MolnĂĄr TamĂĄs elmondta, a teszt nagyon fontos, mivel a gazdasĂĄgi vĂĄlsĂĄg sok mindent ĂĄtalakĂ­t, többek között megvĂĄltozik pĂ©ldĂĄul az emberek Ă©rtĂ©krendje is. Ilyenkor sokan a csalĂĄd, a szeretteik, a partnerĂŒk felĂ© fordulnak, az emberi kapcsolatok (melyek között kiemelt szerepet kap a szex is) elĂ”tĂ©rbe helyezĂ”dnek. Egy ilyen helyzet pedig nagyon is szĂŒksĂ©gessĂ© teszi mind a rĂ©sztvevĂ”k, mind a szakemberek szĂĄmĂĄra, hogy biztos Ă©s pontos informĂĄciĂłk ismeretĂ©ben tudjanak a jövĂ”re nĂ©zve hasznos következtetĂ©seket levonni.

Szóval eljön a pillanat, hogy végre nem az unatkozó amerikai és brit tudósok felméréseit kell majd olvasgatnunk, helyette megtudhatjuk, mi a helyzet itthon? Igen!

A rendszervĂĄltĂĄs Ăłta hazĂĄnkban nem sok valĂłban relevĂĄnsnak Ă©s reprezentatĂ­vnak mondhatĂł felmĂ©rĂ©s kĂ©szĂŒlt a tĂ©mĂĄban. Azok az eredmĂ©nyek, melyek a nyolcvanas Ă©vekben lĂĄttak napvilĂĄgot, abszolĂșt hĂ»en tĂŒkrözik az akkori ideolĂłgiĂĄt, mely nem tĂ»rte az ĂĄltala nem normĂĄlisnak Ă­tĂ©lt szexuĂĄlis attitĂ»dök lĂ©tezĂ©sĂ©t, melybe – jegyezzĂŒk meg – akkoriban elĂ©g sok minden beletartozott, a misszionĂĄrius pĂłzon kĂ­vĂŒl jĂłformĂĄn minden. A rendszer ezt a hozzĂĄĂĄllĂĄst a nĂ©ptĂ”l is megkövetelte, aki a beleplĂĄntĂĄlt prĂŒdĂ©riĂĄt Ă©s konzervatĂ­v nĂ©zeteket azĂłta sem tudta magĂĄrĂłl teljes mĂ©rtĂ©kben Ă©s vĂ©gĂ©rvĂ©nyesen levetkĂ”zni. Nagyon gyakran mĂ©g ma is - a szexuĂĄlis forradalmon mĂĄr jĂłcskĂĄn tĂșl Ă©s a mĂ©dia szexközpontĂșsĂĄga ellenĂ©re is – tabukĂ©nt kezelĂŒnk szĂĄmos olyan dolgot, mely a vilĂĄg mĂĄs rĂ©szeiben elfogadott, Ă©s a mindennapi norma rĂ©sze. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenre igent kellene mondanunk, de tĂ©ny, hogy MagyarorszĂĄg messze el van maradva szexuĂĄlis elfogadĂĄs tekintetĂ©ben eurĂłpai szomszĂ©daihoz kĂ©pest. A fiatalok alulinformĂĄltak, a felnĂ”ttek pedig a lehetĂ”sĂ©gekhez mĂ©rten elmaradottak a kĂŒlönbözĂ” technikĂĄk ismeretĂ©ben.

A teszt tehĂĄt tĂĄrsadalmi jelentĂ”ssĂ©ggel is bĂ­r, annĂĄl is inkĂĄbb, mert az ötven kĂ©rdĂ©sbĂ”l jĂłnĂ©hĂĄny olyan speciĂĄlis terĂŒleteket is Ă©rint majd, mint a vĂĄlaszadĂłk viszonya szĂ©lsĂ”sĂ©ges szexuĂĄlis viselkedĂ©sekhez. EzenkĂ­vĂŒl kitĂ©rnek majd tĂĄjĂ©kozottsĂĄgra, szokĂĄsokra, felvilĂĄgosultsĂĄgra, esetleges zavarokra is. A Magyar SzexuĂĄlterĂĄpiĂĄs Ă©s PĂĄrterĂĄpiĂĄs EgyesĂŒlet titkĂĄra elmondta, a szĂ©les körben vizsgĂĄlt adatok olyan kritĂ©riumok alapjĂĄn is osztĂĄlyozĂłdnak majd, mint kor, nem, iskolai vĂ©gzettsĂ©g vagy lakĂłhely. A teszt kĂ©rdĂ©sei rĂĄadĂĄsul mobiltelefonon Ă©s az egyesĂŒlettel szorosan egyĂŒttmĂ»ködĂ” LIfeNetwork weboldalĂĄn is elĂ©rhetĂ”ek lesznek majd. Bede Zsuzsanna szexuĂĄlpszicholĂłgus szerint az ehhez hasonlĂł komplex attitĂ»dvizsgĂĄlat nem csak hazĂĄnkban, de az egĂ©sz szakmĂĄban hiĂĄnycikk. A mai napig Albert Kinsey riportjĂĄra hivatkoznak a szakemberek, ĂĄm ez a hatvanas Ă©vekben kĂ©szĂŒlt AmerikĂĄban. Kell-e mondanunk, hogy azĂłta sok minden vĂĄltozott, arrĂłl nem is beszĂ©lve, hogy az internet szĂ©leskörĂ» elterjedĂ©se a szexet is mĂĄs dimenziĂłba helyezte.

Azok, akik szeretnĂ©k a tesztet maguk is kitölteni, csatlakozhatnak Az orszĂĄg szextesztjĂ©nek Facebook oldalĂĄhoz, ahol elsĂ” kĂ©zbĂ”l Ă©rtesĂŒlhetnek majd az esemĂ©nyekrĂ”l, illetve a teszt kitöltĂ©se utĂĄn azonnali vĂĄlaszt is kapnak, hogy milyen szexuĂĄlis ĂĄllapotban vannak jelenleg.
  kope, 5:11 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. szeptember 16., csütörtök Nekem tetszik!
0  
A félrelépÔk 5 típusa


Ki miért teszi meg, és mi lesz ennek a vége?

Az utĂłbbi hĂłnapokban megcsalĂĄsos celebbotrĂĄnyok hada özönlötte el a sajtĂłt. Nem kell messzire mennĂŒnk, hiszen kis hazĂĄnkban is akad pĂ©lda KovĂĄcs LĂĄzĂĄr szemĂ©lyĂ©ben, aki borzolja a kedĂ©lyeket, ĂĄm nyilvĂĄn nem ennek köszönhetĂ”en döntött Ășgy a Psychology Today, hogy foglalkozik a tĂ©mĂĄval. Sokkal inkĂĄbb Jesse James Ă©s Tiger Woods esete sarkallhatta Ă”ket. A mi szempontunkbĂłl azonban ez Ă©des mindegy. NĂ©zzĂŒk, mire jutottak! Melyek a fĂ©lrelĂ©pĂ©sek öt legelterjedtebb tĂ­pusai?

1. SzĂĄmtalan tĂ©nyezĂ” befolyĂĄsolhatja az embert akkor, amikor Ășgy dönt, a rossz Ăștra lĂ©p, de ezek közĂŒl is a legelsĂ” Ă©s leggyakoribb - bĂĄrmilyen kegyetlen Ă©s kiĂĄbrĂĄndĂ­tĂł is ez - az az, amikor csak Ă©s kizĂĄrĂłlag szexrĂ”l van szĂł. Ilyenkor szinte kivĂ©tel nĂ©lkĂŒl egy intenzĂ­v, ĂĄm gyors lefolyĂĄsĂș viszonyrĂłl beszĂ©lhetĂŒnk. A feleket, de legalĂĄbbis a megcsalĂł fĂ©lt semmilyen Ă©rzelem nem fĂ»zi alkalmi partnerĂ©hez. Hirtelen fellĂĄngolĂł Ă©hsĂ©gĂ©t csillapĂ­tja csupĂĄn ily mĂłdon. Ez persze önmagĂĄban nem mentsĂ©g, sĂ”t! MĂ©g több kĂ©rdĂ©st vet fel. PĂ©ldĂĄul hogy a fĂ©lrelĂ©pĂ” miĂ©rt nem otthon igyekszik csillapĂ­tani ezt az Ă©tvĂĄgyat? A szakĂ©rtĂ” szerint ezek a kapcsolatok ĂĄltalĂĄban abban a pillanatban vĂ©get is Ă©rnek, mikor a felek rĂĄjönnek, a szex nem kĂ©pes egy valĂłdi pĂĄrt kovĂĄcsolni belĂ”lĂŒk, az Ă©rzelmek nem alakultak ki, nincs közös pont vagy Ă©rdeklĂ”dĂ©s, melyrĂ”l beszĂ©lgetni lehetne. A szenvedĂ©ly ilyenkor gyorsan kihĂ»l Ă©s ezzel egyĂŒtt a szex is ellaposodik.


2. JellemzĂ” mĂłdon az is nagyon gyakran elĂ”fordul, hogy az ember mĂĄshol keres vigaszt, amikor Ășgy Ă©rzi, meglĂ©vĂ” kapcsolatĂĄbĂłl valami hiĂĄnyzik, nem kapja meg, amire vĂĄgyik. Ez egyfajta bosszĂșĂĄllĂĄsnak is tekinthetĂ”, mĂ©gha ez a gondolat legtöbbször nem is fogalmazĂłdik meg ilyen tisztĂĄn a csalfa fĂ©lben. Az ilyen tĂ­pusĂș alkalmi romĂĄnc gyakran gyĂĄvasĂĄgbĂłl adĂłdik, mert az ember nem Ă©rez magĂĄban elĂ©g erĂ”t ahhoz, hogy megossza pĂĄrjĂĄval problĂ©mĂĄit, esetleg kilĂ©pjen a mĂĄr helyrehozhatatlan kötelĂ©kbĂ”l. ÁltalĂĄban ennek is gyorsan vĂ©ge szakad, mivel a titkos szeretĂ” nem megoldĂĄs a fennĂĄllĂł helyzetre. A problĂ©mĂĄk ettĂ”l mĂ©g ugyanĂșgy nyomasztani fognak, rĂĄtelepednek a mindennapjainkra.

3. A következĂ” csoportba azokat sorolja a pszicholĂłgiai lap, akik ahhoz tĂșl gyengĂ©k, illetve gyĂĄvĂĄk, hogy testi kapcsolatot lĂ©tesĂ­tsenek egy harmadik fĂ©llel, ĂĄm erĂ”s Ă©rzelmeket tĂĄplĂĄlnak irĂĄnta. Õk legtöbbször csak azĂ©rt nem lĂ©tesĂ­tenek valĂłdi viszonyt, mert fĂ©lnek a lelkiismeretfurdalĂĄstĂłl, nem akarnak a hazugsĂĄgok hĂĄlĂłjĂĄban Ă©lni, ĂĄm ez nem mentesĂ­ti Ă”ket. Sokak szerint az Ă©rzelmi megcsalĂĄs durvĂĄbb kategĂłria, mint ha valaki a tettek mezejĂ©re lĂ©pne.

4. KĂŒlön csoportot kaptak azok, akik csalĂĄdon belĂŒl lĂ©tesĂ­tenek viszonyt valakivel, tehĂĄt sĂłgorral, sĂłgornĂ”vel, mĂ©g durvĂĄbb esetekben anyĂłssal, apĂłssal bĂșjnak ĂĄgyba. Ennek nemcsak a kapcsolat, de a mĂĄsik csalĂĄdjĂĄnak szempontjĂĄbĂłl is rettenetesen nagy a kockĂĄzata, hiszen ha kiderĂŒl, akkor nemcsak a sajĂĄt, de a mĂĄsik csalĂĄdjĂĄnak szĂ©trobbantĂĄsĂĄĂ©rt is felelĂ”sek leszĂŒnk.

5. És vĂ©gĂŒl muszĂĄj emlĂ­tĂ©st tenni azokrĂłl a viszonyokrĂłl is, melyek aztĂĄn egy valĂłdi kapcsolatban teljesednek ki, miutĂĄn a pĂĄrkapcsolatban Ă©lĂ” fĂ©l erĂ”t merĂ­tve a mĂĄsik szerelmĂ©bĂ”l, ragaszkodĂĄsĂĄbĂłl, kilĂ©p a boldogtalansĂĄgĂĄt eredmĂ©nyezĂ” kötelĂ©kbĂ”l. Gyakran megesik ez, ami a szenvedĂ” felek oldalĂĄrĂłl happy endnek könyvelhetĂ” el, mĂ©g ha nyilvĂĄn lesz is olyan ebben a törtĂ©netben, aki nem lesz olyan boldog az esemĂ©nyek alakulĂĄsĂĄtĂłl. Ám ha az a kapcsolat valĂłban rossz volt mĂĄr, akkor mindenkinek jobb Ă­gy, hogy fĂ©ny derĂŒl a dologra, Ă©s tovĂĄbblĂ©phetnek a felek, hogy mindenki a sajĂĄt ĂștjĂĄt jĂĄrhassa.

Neked volt mår valamelyikben részed?

  kope, 18:36 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. szeptember 15., szerda Nekem tetszik!
0  

VigyĂĄzat, csalĂłk!

KĂŒlföldi munkĂĄt keresel? VigyĂĄzat, csalĂĄs ĂĄldozata lehetsz!

A LondoniMagyarok.hu mindenkit ĂłvatossĂĄgra int! Az elmĂșlt idĂ”szakban többször is visszaĂ©ltek a nevĂŒkkel. BĂ©lyegzĂ”jĂŒket hamisĂ­tottĂĄk, Ă©s kĂŒlföldi munkĂĄval kecsegtetve komoly pĂ©nzösszegeket csaltak ki a jelentkezĂ”ktĂ”l, jellemzĂ”en nem irodĂĄban, hanem vĂĄltozĂł helyszĂ­neken, pĂ©ldĂĄul kĂĄvĂ©zĂłkban kötve meg a szerzĂ”dĂ©seket.

A LondoniMagyarok.hu ezĂșton tĂĄjĂ©koztatja az Ă©rdeklĂ”dĂ”ket, hogy csakis Ă©s kizĂĄrĂłlag a budapesti, Eötvös utca 29. alatt talĂĄlhatĂł irodĂĄjukban megkötött szerzĂ”dĂ©sek hitelesek.

Amennyiben nem a cĂ©g telefonjĂĄrĂłl keresnek Ă©s nem az emlĂ­tett irodĂĄban hĂ­vnak talĂĄlkozĂłra, ne menj el! Ehelyett tĂĄjĂ©koztasd a LondoniMagyarok.hu-t, akik elĂ”re is köszönik a segĂ­tsĂ©gedet, Ă©s tovĂĄbbra is szeretettel ĂĄllnak rĂ©gi Ă©s Ășj ĂŒgyfeleik rendelkezĂ©sĂ©re.
  kope, 21:00 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 17., szombat Nekem tetszik!
0  
Tanuld meg a fĂ©rfi nĂ©lkĂŒl is jĂłl Ă©rezni magad! Hadd jöjjön rĂĄ, hogy önĂĄllĂł egyĂ©nisĂ©g vagy, Ă©rdekes, Ă©rtĂ©kes, magabiztos nĂ”, akiĂ©rt Ășjra Ă©s Ășjra meg kell kĂŒzdenie. Ne borulj a lĂĄba elĂ©! Ne mutasd ki folyton a szerelmedet! Önmagadat tartsd a legfontosabbnak, ne Ă”t! Ha van önĂ©rzeted, ha van önĂĄllĂł vĂ©lemĂ©nyed, akkor sosem fordul el tĂ”led.
FejĂ”s Éva
  kope, 20:40 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 16., péntek Nekem tetszik!
0  
Nem sok ember bĂĄnta meg a halĂĄlos ĂĄgyĂĄn, hogy tĂșl kevĂ©s autĂłt vett, vagy tĂșl kicsi csalĂĄdi hĂĄzat Ă©pĂ­tett. Azt viszont sokkal többen megbĂĄntĂĄk, hogy szeretteikkel nem töltöttek elĂ©g idĂ”t, nem becsĂŒltĂ©k meg Ă”ket elĂ©ggĂ©, vagy nem hagytak rĂĄjuk mĂ©ltĂł öröksĂ©get.
Marie Clarence
  kope, 8:20 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 15., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Az ember egy csomĂł dolgot nem Ă©rtĂ©kel, amikor egyhĂĄzi iskolĂĄba jĂĄr. Pl. hogy naponta elfenekeli egy apĂĄcajelmezes, közĂ©pkorĂș nĂ”. KĂ©sĂ”bb komoly összegeket kell fizetnie ilyesmiĂ©rt

  kope, 8:03 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 10., szombat Nekem tetszik!
0  
Mikor tekintetĂŒnk összeĂ©rt, Ă©reztem, hogy elsĂĄpadok. Furcsa rettegĂ©s kerĂ­tett hatalmĂĄba. Tudtam, hogy szemtĂ”l szembe kerĂŒltem valakivel, kinek puszta egyĂ©nisĂ©ge annyira igĂ©zĂ” volt, hogy ha engedek neki, lebĂ­rja egĂ©sz valĂłmat, egĂ©sz lelkemet, sĂ”t egĂ©sz mûvĂ©szetemet is.
Oscar Wilde

Nemzeti rĂĄkellenes nap
  kope, 5:34 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 7., szerda Nekem tetszik!
0  
A tĂ©vĂ© olyan, mint a nĂĄtha: a jĂĄrvĂĄny igen gyorsan terjed a lakossĂĄg körĂ©ben, de az ember ĂĄltalĂĄban csak szipog tĂ”le egy kicsit, aztĂĄn pĂĄr nap mĂșlva mĂĄr nyoma sincs az egĂ©sznek.
Malcolm Gladwell

Nagyszombat; EgĂ©szsĂ©gĂŒgyi vilĂĄgnap (WHO - 1948. ĂĄprilis 7.)
  kope, 18:48 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 6., kedd Nekem tetszik!
0  
VezetĂ©s közben nem szabad fĂ©lni, a sebessĂ©get azonban tisztelni kell. Ha valami nem Ășgy sikerĂŒl, ahogyan szeretnĂ©nk, kirepĂŒlĂŒnk a pĂĄlyĂĄrĂłl. Nem tĂșl kellemes Ă©rzĂ©s, ha nem tudod irĂĄnyĂ­tani az autĂłdat.
Sebastian Vettel
  kope, 8:31 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 2., péntek Nekem tetszik!
0  

HĂșsvĂ©ti ĂŒnnep!

Csibe, nyuszi, tarka barka,
barikĂĄn a csengĂ” rajta.
kĂŒldĂŒnk nektek hĂ­mes tojĂĄst,
kölnivizet és åldomåst,
nĂĄrciszt a hĂĄz AsszonyĂĄnak,
sonkĂĄt, tormĂĄt az UrĂĄnak,
velÔs csontot a kutyånak.
Kellemes hĂșsvĂ©ti ĂŒnnepet kĂ­vĂĄnok!
  kope, 20:44 Itt megírhatod a véleményed kope
Vicc
Az apa meg a fia elmentek az erdÔbe. Valamit alart mondani a fiu de rå ezt mondta: jól fontold meg hogy mit akarsz mondani! agyerek megint akart valamit mondani de az apa közbevågott: jól fontold meg mit akarsz mondani! az apa észrevett, hogy ég a köpenye és ezt felelte: mért nem szóltål hogy ég a köpenyem? mert azt mondogattad , hogy jól fontoljam meg hogy mit akarok mondani!
  kope, 19:14 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. április 1., csütörtök Nekem tetszik!
0  
FĂ©lelemtĂ”l hajszolt menekĂŒlĂ©s a fĂ©lelmetes haj­sza elĂ”l - mindez oda vezet, hogy az emberisĂ©g megfosztja sajĂĄt magĂĄt leglĂ©nyegesebb emberi tulajdonsĂĄgaitĂłl, amelyek egyike az önmegfigyelĂ©s.
Konrad Lorenz

VirĂĄgvasĂĄrnap; Bolondok napja
  kope, 10:25 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 28., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Illemtan az ĂĄgyban.

A vélemények megoszlanak, hiszen valaki egészen beindul, példåul a trågår beszédtÔl, a kicsit konzervatívabb vagy romantikusabb lelkek, meg az elsÔ ilyen alkalom utån, inkåbb mås partnert keresnek.

LeszögeznĂ©nk az elejĂ©n: erre vonatkozĂł könyvet sehol, senki sem adott ki, ĂĄltalĂĄban az emberek a szenvedĂ©lyĂŒket követve oldjĂĄk meg a dolgokat Ă©s az Ă©rzĂ©seikre hagyatkoznak, Ă­gy is van rendjĂ©n… Van azonban pĂĄr dolog, melytĂ”l lankad a kĂ­vĂĄncsisĂĄg Ă©s messze szalad a vĂĄgy, becsapva maga mögött az ajtĂłt. Mik is ezek?

Fokhagyma: persze nem mindig tudod elĂ”re, hogy mikor estek ĂĄgynak, de azĂ©rt illik rĂĄ odafigyelni, hogy a nagy ölelkezĂ©sek Ă©s összebĂșjĂĄsok hevĂ©be ne ilyen lihegĂ©ssel közelĂ­ts a kedvesedhez. Persze megoldĂĄs van rĂĄ: vagy megetetsz vele is egy gerezdet Ă©s közösen eregettek fokhagyma szagot, vagy gyors menetet Ă©s olyan pĂłzt vĂĄlasztasz, ahol a szĂĄd a legnagyobb szöget zĂĄr be az orrĂĄval. A rĂĄgĂłval ne prĂłbĂĄlkozz! Vagy egyĂĄltalĂĄn nem segĂ­t, vagy csak ideig ĂłrĂĄig, illetve annak a veszĂ©lye is fenn ĂĄll, hogy a partner hajĂĄba köt ki…

LĂĄbszag: ez a mĂĄsik veszedelmes ellensĂ©g Ă©s fĂ”leg a fĂ©rfiak körĂ©ben tĂĄmad! TöbbsĂ©gĂ©ben nem tehetnek az Ă©rintettek rĂłla. Hacsak nem hetente vĂĄlt a kedves zoknit, akkor vagy genetikai adottsĂĄgrĂłl, vagy a pubertĂĄs kor egyik tĂŒnetĂ©rĂ”l van szĂł. Az a gĂĄzosabb, ha a lĂĄbszag tulajdonosa mĂĄr annyira hozzĂĄszokott a dologhoz, hogy fel sem tĂ»nik neki. Ilyenkor ha hosszabb tĂĄvra tervezzĂŒk a kapcsolatot, akkor finoman rĂĄ lehet vezetni a megoldĂĄsra, pĂ©ldĂĄul lĂĄbhintĂ”por vagy lĂĄbspray hasznĂĄlatĂĄra. Ha egyĂ©jszakĂĄs kalandnak Ă­gĂ©rkezik a dolog Ă©s mĂĄr csak az ĂĄgy szĂ©lĂ©n ĂŒlve derĂŒl fĂ©ny a dologra, akkor kĂ©t vĂĄlasztĂĄsod van: vagy menekĂŒlsz, vagy tĂ»rsz…

Puki: remĂ©lhetĂ”leg nem babot vacsorĂĄztĂĄl a nagy randi elĂ”tt! Ha mĂ©gis, akkor prĂłbĂĄlj illemtudĂłan elvonulni Ă©s könnyĂ­teni magadon, mĂ©g mielĂ”tt megszabadulnĂĄtok a ruhĂĄitoktĂłl. EllenkezĂ” esetben, szinte biztos, hogy az erĂ”lködĂ©stĂ”l elröppen majd a kisgalamb! Ugye milyen kĂ­nos a paplan alĂłl szĂłlĂł trombitaszĂł? Ha mĂĄr megesett a dolog, akkor fordĂ­tsd a hasznodra! Ezzel tesztelheted a mĂĄsik fĂ©l humorĂ©rzĂ©kĂ©t Ă©s tĂ»rĂ”kĂ©pessĂ©gĂ©t is. Ha tĂșl Ă©lte Ă©s oxigĂ©nhez jut, akkor a nehezĂ©n tĂșl vagy, ha közösen nevettek, akkor meg mĂ©g jövĂ”je is lehet a dolognak. Ne szabadkozz, van az Ășgy, hogy bĂĄntjĂĄk az embert a szelek…

BeszĂ©d: vannak nĂ”k, akik ellenĂĄllhatatlan vĂĄgyat Ă©reznek, hogy beszĂ©ljenek szex közben. Azon tĂșl, hogy illik ilyenkor a mĂĄsik fĂ©lre figyelni, több dolgot is jelenthet. EgyrĂ©szrĂ”l az a nĂ”, akivel egy ĂĄgyban kavarsz, valĂłszĂ­nĂ»leg örökkĂ© beszĂ©l, miĂ©rt hagynĂĄ abba most? Mentsd az irhĂĄd amĂ­g tudod, mert ha horgonyt vetsz mellette, egyfolytĂĄban ezt kell hallgatnod! MĂĄsrĂ©szrĂ”l, ha a vacsi közben nem dumĂĄlt annyit, akkor most prĂłbĂĄlja magĂĄt szĂłrakoztatni. ValĂłszĂ­nĂ»leg nem kötöd le tĂșlzottan a figyelmĂ©t, Ă­gy ideje belehĂșzni, hogy ne unja magĂĄt halĂĄlra!

SikĂ­tĂĄs, hangos szex: az intim egyĂŒttlĂ©tek sokszor sikerĂŒlnek Ășgy, hogy szomszĂ©dban lakĂł, nagyot hallĂł nyugdĂ­jas bĂĄcsinak Ă©s a sokgyermekes, fĂĄradt Ă©s fĂĄsult anyukĂĄnak is tudomĂĄsa van rĂłla, hiszen olyan oroszlĂĄnĂŒvöltĂ©ssel juttok el a csĂșcsra. Nincs is ezzel semmi gond, ha nem minden nap kĂ©tszer csinĂĄljĂĄtok ugyanezt, hiszen diszkrĂ©ciĂł ide, diszkrĂ©ciĂł oda, de valaki bizony elĂ”bb utĂłbb szĂłlni fog. Persze ha Ă©lvezitek a dolgot, feltĂ©telezzĂŒk ez sem fog jobb belĂĄtĂĄsra bĂ­rni benneteket, viszont illik mĂĄsok nyugalmĂĄt tiszteletbe tartani. VegyĂ©tek fĂ©l hangerĂ”re magatok, legalĂĄbb a csendes pihenĂ” idejĂ©n, vagy hangszigeteljĂ©tek a szobĂĄt…

BeszĂ©lhetnĂ©nk mĂ©g a lĂĄbon felejtett zoknik, az erĂ”szakos, vagy tesze-tosza, esetleg erĂ”s dohĂĄnyos partner, a kĂ©t naponta fĂŒrdĂ” emberek Ă©s a furcsa szokĂĄsokkal bĂ­rĂł kalandorok eseteirĂ”l is, de a jĂłbĂłl is megĂĄrt a sok, hĂĄt mĂ©g ebbĂ”l…

  kope, 17:25 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 25., csütörtök Nekem tetszik!
0  
A kĂŒlönbözĂ” sci-fi törtĂ©netek ugyanolyan triviĂĄlisnak tûnhetnek a ma vak kritikusainak Ă©s filozĂłfusainak, mint akĂĄrmikor. De a science fiction magja, a lĂ©nye, a fogalom, ami körĂŒl ĂșjĂ­t, kritikus lehet a megmentĂ”nknek, ha egyĂĄltalĂĄn meg kell, hogy mentsenek.
Isaac Asimov

Az emberi jogokért vívott harc vilågnapja; a nyåri idÔszåmítås kezdete

  kope, 8:09 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 24., szerda Nekem tetszik!
0  
IsmerkedjĂŒnk egymĂĄssal.


Ismerkedni az interneten lehet kellemes Ă©s hasznos. Könnyen kezdheted az Ă©letedet Ășjra, de
léteznek erre mås alkalmas lehetÔségek is, mint görnyedni a laptop fölött és keresgélni a lehetséges alanyt.

Ismerkedni az interneten lehet kellemes Ă©s hasznos. Könnyen kezdheted az Ă©letedet Ășjra, de
léteznek erre mås alkalmas lehetÔségek is, mint görnyedni a laptop fölött és keresgélni a lehetséges alanyt.

Ezek a lehetĂ”sĂ©gek sokkal emberközelibbek. Új ismerĂ”sre lelhetĂŒnk munkĂĄn, csalĂĄdon Ă©s barĂĄtokon keresztĂŒl. FelmĂ©rĂ©sek szerint a legjobb ismerkedĂ©si helyek azok, ahol közösek az Ă©rdeklĂ”dĂ©si terĂŒletek, mint pĂ©ldĂĄul egy munkahely....

Hol keressĂŒnk?

A munkahely ideĂĄlisnak tĂ»nik, de van hĂĄtulĂŒtĂ” is...pĂ©ldĂĄul egy rosszul sikerĂŒlt ismerkedĂ©si kĂ­sĂ©rlet utĂĄn is egyĂŒtt kell dolgozni, tehĂĄt inkĂĄbb talĂĄljunk valami mĂĄst, ahol ugyancsak Ășj ismerĂ”sre lelhetĂŒnk Ă©s itt nem csak egy kĂ©zmĂ»ves vagy olasz nyelvtanfolyamra gondolok egy borongĂłs kedd estĂ©n februĂĄrban. VĂĄllaljunk be akĂĄrmit az Ă©nekkartĂłl a tĂșracsoportig, bĂĄrmi is legyen az, csak legyen ott hasonlĂł gondolkodĂĄsĂș ember.

Az egĂ©sz lĂ©nyege az, hogy hasonlĂł Ă©rdeklĂ”dĂ©sĂ» Ă©s korĂș emberekkel legyĂŒnk egyĂŒtt, akiknek a jelenlĂ©te pezsdĂ­tĂ”en hat. LazĂĄnak Ă©s hatĂĄrozottabbnak lenni, ez a cĂ©l minden helyzetben Ă©s nem az, hogy kritizĂĄljuk önmagunkat. Ez az egyik kulcsa az Ășj partner meglelĂ©sĂ©nek.
Kinek ki tetszik?
Jelenleg a legjobb tanĂĄcs az, hogy nem a kinĂ©zeten vagy a szemĂ©lyisĂ©gen mĂșlik a lĂ©nyeg, hanem a közösen eltöltött idĂ”n. Nem meglepĂ”, hogy a közös Ă©rdeklĂ”dĂ©s nagyon vonzĂł. SzeretĂŒnk azokkal az emberekkel egyĂŒtt lenni, akiknek ugyanolyan a lĂĄtĂłkörĂŒk, mint a miĂ©nk Ă©s hasonlĂł az Ă©letvitelĂŒk is. VigyĂĄzat, tĂșl sok hasonlĂłsĂĄg viszont beletorkolhat egy unalmas vacsorai beszĂ©lgetĂ©sbe..
LegyĂŒnk nyitottak embertĂĄrsainkkal szemben, gondolkodjunk pozitĂ­van Ă©s figyeljĂŒnk a mĂĄsik mondanivalĂłjĂĄra. A legbiztosabb Ășt a sikeres kapcsolatteremtĂ©shez, hogy ne sietessĂŒnk semmit. Lehet, hogy jobb is kisĂŒlhet a korongozĂł tanfolyambĂłl, mint egy fĂ©lresikerĂŒlt virĂĄgvĂĄza.
  kope, 10:38 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 20., szombat Nekem tetszik!
0  
Randizz pĂ©nz nĂ©lkĂŒl.

Ha nincs mit a tejbe aprĂ­tani, egy-egy randi alkalmĂĄval, azĂ©rt mĂ©g szĂłrakozhatsz nagyon jĂłl a pĂĄroddal. A lĂ©nyeg, hogy egyĂŒtt tölthessetek pĂĄr kellemes ĂłrĂĄt.

Sok klasszikus randitipp van a köztudatban, melyhez nem kell pĂ©nz, anĂ©lkĂŒl is el tudtok tölteni egy-egy kellemes napot. VĂĄlogassunk kicsit a minimĂĄl-költsĂ©get igĂ©nylĂ” ötletek közĂŒl:



A sĂ©ta mindig is a randevĂșk központi tevĂ©kenysĂ©ge marad. AkĂĄr az ismerkedĂ©sre gondolunk, vagy tinĂ©dzserkori talĂĄlkĂĄkra, ez a legnĂ©pszerĂ»bb a toplistĂĄn. PĂ©nzbe nem, csak egy kis energiĂĄba kerĂŒl, Ă©s tökĂ©letes a szemĂ©lyes beszĂ©lgetĂ©sekre, vagy egy kis ismerkedĂ©sre. Ha elsĂ” randirĂłl van szĂł, Ă©rdemesebb egy kevĂ©sbĂ© nyĂŒzsgĂ” rĂ©szt vĂĄlasztani, hogy ne vonja el figyelmĂŒnket a mĂĄsik fĂ©lrĂ”l. Egy meleg nyĂĄri estĂ©n nincs is romantikusabb, mint egy kellemes sĂ©ta a termĂ©szetben, vagy akĂĄr a vĂĄros csendes utcĂĄin. Egy szĂĄl rĂłzsĂĄval meglepni a lĂĄnyt sĂ©tĂĄlĂĄs közben mindig tuti ötlet.

Ha huzamosabb ideig akartok a szabadban maradni, akkor tanĂĄcsos piknikre menni, pĂĄr szendvics, gyĂŒmölcs Ă©s egy plĂ©d tĂĄrsasĂĄgĂĄban termĂ©szetesen. Rajtatok ĂĄll, hogy egy nyĂŒzsgĂ”bb parkot vĂĄlasztatok, vagy kicsit messzebb mentek a vĂĄrosi Ă©let zajos utcĂĄitĂłl. KoncentrĂĄljatok egymĂĄsra, beszĂ©lgessetek vidĂĄm dolgokrĂłl, Ă©s tartĂłzkodjatok a kĂ©nyes tĂ©mĂĄktĂłl legalĂĄbb erre a pĂĄr ĂłrĂĄra. Ha több idĂ”t akartok Ă­gy eltölteni, akkor Ă©rdemes elĂ”keresni a sĂĄtrat Ă©s a hĂĄlĂłzsĂĄkokat, Ă©s kint eltölteni egy izgalmas Ă©jszakĂĄt a termĂ©szet lĂĄgy ölĂ©n.



Ha pedig mozogni is szeretnĂ©tek, annak sincs semmi akadĂĄlya. A közös sportolĂĄs az egyik legĂ©lvezetesebb az egyĂŒttlĂ©tek közĂŒl. Kis versengĂ©sre is lehetĂ”sĂ©get ad, emellett kifĂĄraszthatjĂĄtok egymĂĄst rendesen. Ilyenkor nem a romantikus beszĂ©lgetĂ©sekĂ© a fĂ”szerep, hanem a felhĂ”tlen szĂłrakozĂĄsĂ©, ami mĂ©g karban is tart titeket. Kocogjatok, biciklizzetek, görkorizzatok, Ă©lvezzĂ©tek az egyĂŒttlĂ©t Ă©s a mozgĂĄs keverĂ©kĂ©t.

Ha a lustasĂĄg lesz ĂșrrĂĄ rajtad vagy pĂĄrodon, akkor sem kell, hogy a megszokott mederben teljen a nap. HanyagoljĂĄtok a hazavitt munkĂĄt, Ă©s persze ne csak a tv elĂ”tt töltsĂ©tek a szabadidĂ”töket. Gyerekesnek tĂ»nik, de Ă©lvezetes Ă©s mulatsĂĄgos lehet egy kis közös tĂĄrsasjĂĄtĂ©kozĂĄs. Nem kell, hogy a megszokott mĂłdon jĂĄtsszĂĄtok, tegyĂ©tek pikĂĄnssĂĄ kis fogadĂĄsokkal Ă©s tĂ©tekkel. Egy pakli kĂĄrtya ugyanĂșgy megfelel pĂĄr Ăłra kikapcsolĂłdĂĄsra. AzĂ©rt arra figyeljetek, hogy ha az egyikĂ”tök vĂ©resen komolyan veszi a jĂĄtĂ©kot, akkor a kellemes szĂłrakozĂĄs könnyen harccĂĄ alakulhat, Ă©s a vĂ©gĂ©n mĂ©g sĂ©rtĂ”dĂ©st is okozhat. InkĂĄbb szerencsĂ©n mĂșlĂł jĂĄtĂ©kokba kezdjetek, ne agymunkĂĄt igĂ©nylĂ”be.



CsinĂĄljatok olyat, amit nem szoktatok közösen, de mind a ketten Ă©lveztek. Lehet ez közös fĂ”zĂ”cske is, de ebben az esetben nem a gyorsasĂĄg a lĂ©nyeg. AttĂłl sem szabad kiborulni, ha a konyhĂĄban nagyobb lesz a felfordulĂĄs, mint szokott. VĂĄlaszthattok egyszerĂ» vagy akĂĄr mĂ©g sosem kĂ©szĂ­tett Ă©telt, egy finom desszertet, ami megĂ©desĂ­ti majd a napotokat. Ha egyikĂ”tök sem konyhatĂŒndĂ©r, vĂĄlaszthatjĂĄtok a közös fĂŒrdĂ”zĂ©st, ahol jĂłl kiĂĄztathatjĂĄtok a bĂ”rötök … Vagy rendezzetek film-maratont, persze mindkettĂ”tök igĂ©nyeit kielĂ©gĂ­tve. A filmvĂ­gjĂĄtĂ©kok elĂ”nyt Ă©lveznek, vagy valami jĂł kis akciĂłfilm, ahol lehet egymĂĄs kezĂ©t markolĂĄszni. KerĂŒljĂ©tek a drĂĄmĂĄkat, Ă©s az elgondolkodtatĂł filmeket, legyen a központban a vidĂĄmsĂĄg Ă©s a pörgĂ©s.



Az ötletek kifogyhatatlanok, csak egy kis kreativitĂĄs kell azok felĂșjĂ­tĂĄsĂĄra, Ă©s persze ismerni a pĂĄrunkat, mi okozna neki örömöt.

  kope, 17:54 Itt megírhatod a véleményed kope
Úgy kellenĂ©k, ahogy Ă©lni nem tudok,
De hogy eljutsz hozzĂĄm ezen az Ășton, sose vĂĄrhatod.
Úgy festenĂ©k, mint az ĂĄlomkĂ©peid,
Hol a fÔalak csak érted él és mégsem létezik.
DolĂĄk-Saly RĂłbert
  kope, 8:15 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 18., csütörtök Nekem tetszik!
0  
A motorosrendÔr megåll a pirosnål a motorjåval és eldÔl.Bosszankodva megszólal:- A fenébe mår! Mióta leszerelték róla az oldalkocsit, mindig ezt csinålja!
  kope, 5:59 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 17., szerda Nekem tetszik!
0  

Bízz a megérzéseidben!

Egy sejtés, råérzés vagy egyszerûen az, hogy hallgatunk az ösztöneinkre, néha a legjobb döntéseket eredményezi. De tényleg tisztåban vagy vele, mi fån is terem az a bizonyos intuíció, és hogy mikor alapozhatsz rå? Intuíciós képességed fejlesztése jó egészséget, jó anyagi helyzetet, sÔt még boldogsågot is teremthet.



ValĂłszĂ­nĂ»leg belĂ©d is nyilallt mĂĄr bele olyasfajta elÔérzet, amikor barĂĄtnĂ”d bemutatta Ășj hapsijĂĄt, hogy: „Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ennek a fickĂłnak a szeme sem ĂĄll jĂłl", vagy amikor lakĂĄst kerestĂ©l Ă©s az egyikbe belĂ©pve valami azt sĂșgta, hogy: „Na, ezt pont nekem talĂĄltĂĄk ki." Gyakran olyan dolgokkal kapcsolatban hasĂ­t belĂ©nk a megvilĂĄgosodĂĄs, melyekben mĂĄr vastagon benne Ă©lĂŒnk. Persze azĂ©rt csak lassan a testtel, emlĂ©kezz rĂĄ, hogy hĂĄnyszor trafĂĄltĂĄl mellĂ©. SzĂłval honnan fogod tudni, hogy a jĂłzanĂ©sz diktĂĄl-e, vagy megint egy fĂ©lrevezetĂ” vesszĂ”paripa hagymĂĄzas dĂ©libĂĄbjĂĄt ĂŒldözöd? A vĂĄlaszhoz tudnod kell, hogy az intuĂ­ciĂł sohasem Ă©sszerĂ» vagy logikus, hanem egy kreatĂ­v, a kĂ©pzelĂ”erĂ”re alapozott megismerĂ©si mĂłd, a rĂĄĂ©rzĂ©s kĂ©pessĂ©ge, melynek hĂĄtterĂ©ben a korĂĄbbi Ă©letpĂĄlyĂĄd sorĂĄn felgyĂŒlemlett Ă©s alkotĂł mĂłdon, szinte a tudatalattiddal kezelt tapasztalattenger ĂĄll. SzĂłval olyan, mint a tapasztalataidra Ă©s a kĂ©pzelĂ”erĂ”dre tĂĄmaszkodĂł, egyfajta „Ă©jjellĂĄtĂł kĂ©szĂŒlĂ©k". PĂ©ldĂĄul lehetsĂ©ges, hogy nagyon jĂł vagy a fĂ©rfiak jellemĂ©ben valĂł olvasĂĄsban, miutĂĄn apukĂĄd maga is egy nehĂ©z esetkĂ©nt, vagy hangulatemberkĂ©nt alaposan hozzĂĄjĂĄrult a felkĂ©szĂŒlĂ©sedhez. MĂĄr gyerekkĂ©nt meg kellett tanulnod olvasni a legaprĂłbb arcrezdĂŒlĂ©sbĂ”l, hanglejtĂ©sbĂ”l, Ășgyhogy felnĂ”tt fejjel egy agyafĂșrt fickĂłnak akĂĄr ötven lĂ©pĂ©srĂ”l valĂł felismerĂ©se sem okozhat gondot.

Mivel az intuĂ­ciĂł a kreativitĂĄson Ă©s azon a kĂ©pessĂ©gen alapul, hogy a mĂĄsik ember legkisebb hangulati vĂĄltozĂĄsĂĄra, gyengesĂ©gĂ©re is reagĂĄlni tudunk, Ă­gy hĂĄt nem csoda, hogy a nĂ”k ebben szĂĄzszor jobbak a fĂ©rfiaknĂĄl. MĂ©gsem tĂĄmaszkodunk elĂ©ggĂ© a kĂ©pessĂ©gĂŒnkre olyankor, amikor pedig nagyon is kellene, talĂĄn azĂ©rt, mert nem szeretnĂ©nk tĂșl gyakran irracionĂĄlisnak tĂ»nni.

Hogyan fejlesztheted intuíciós képességedet?

1. Vezess intuĂ­ciĂłs naplĂłt


SzakĂ©rtĂ”k szerint ez az egyik legjobb mĂłdja az intuĂ­ciĂłra valĂł kĂ©pessĂ©g fejlesztĂ©sĂ©nek. Írj le minden intuitĂ­v gondolatodat Ă©s ezzel kapcsolatos tapasztalataidat, majd a pontos idejĂ©t Ă©s helyĂ©t is, amikor a nagy felismerĂ©s belĂ©d hasĂ­tott. PĂ©ldĂĄul: „Épp nĂ”vĂ©remre gondoltam, akit mĂĄr hĂĄrom hĂłnapja nem lĂĄttam, amikor felhĂ­vott." (Ezt persze a klasszikus közgondolkodĂĄs nem intuĂ­ciĂłnak tekinti, hanem telepĂĄtiĂĄnak.) A naplĂłbĂłl visszanĂ©zheted, hogy egy adott tartalmĂș intuĂ­ciĂłd mikor szokott rĂĄd törni. PĂ©ldĂĄul közvetlenĂŒl elalvĂĄs elĂ”tt stb. PĂĄr hĂłnapos jegyzetelĂ©st követĂ”en megĂĄllapĂ­thatod, hogy dĂŒhös, ideges, menzesz elĂ”tti idĂ”szakokban kelt sejtĂ©sed kevĂ©sbĂ© igazolĂłdnak, mint azok, melyek lelazult, nyugis ĂĄllapotodban kĂłlintnak fejbe.

2. Az intuíció és a véletlen egybeesés


ElĂ” megint a drĂĄga jĂł naplĂłval! PĂ©ldĂĄul ha a nĂ”vĂ©red hĂĄrom hĂłnap elteltĂ©vel emeli fel a telefont, Ă©s Ă©ppen rĂĄ gondoltĂĄl, az lehet intuĂ­ciĂł (vagy inkĂĄbb megĂ©rzĂ©se annak, hogy aktĂ­van kĂ©szĂŒl rĂĄd). Persze szĂł sincs sem intuĂ­ciĂłrĂłl, sem telepĂĄtiĂĄrĂłl, ha egyĂ©bkĂ©nt is mindig a szĂŒlinapodon szokott telefonĂĄlni, Ă©s Ă©ppen aznap van a szĂŒlinapod. Ilyenkor semmi mĂĄs nem törtĂ©nt, mint hogy az egy alfa ĂĄllapotĂĄban felĂĄllĂ­tott Ă©sszerĂ» következtetĂ©snek rĂĄgondolĂĄs szintjĂ©n ad hangot (anĂ©lkĂŒl, hogy a tudatos felszĂ­nen vĂ©giggondoltad volna, tudat alatt mĂ©giscsak az törtĂ©nt, hogy eszedbe jutott: ma szĂŒletĂ©snapom van, rĂ©gen hĂ­vott Ă©s ilyenkor szokott hĂ­vni, biztos mindjĂĄrt hĂ­v, Ă©s lĂĄss csodĂĄt, malacod van).

3. Beletemetkezés


Ugye, ismered azt az Ă©rzĂ©st, amikor teljesen beletemetkezel, belemerĂŒlsz egy lebilincselĂ” könyvbe, filmbe, vagy igazĂĄn katartikus zenĂ©be, esetleg a festegetĂ©sbe, vagy a vĂ­z alatti ĂșszĂĄsba, melyek szinte teljesen kiemelnek a valĂł vilĂĄgbĂłl, kĂ©pzetes tĂĄjakra röpĂ­tve szellemedet. Na, ez az az ĂĄllapot, amikor az intuitĂ­v meglĂĄtĂĄsok, vagy az Ășn. agyi hullĂĄmok a leginkĂĄbb megtalĂĄlnak. Érdekes mĂłdon ezek a bizonyos felismerĂ©sek akkor hasĂ­tanak belĂ©nk, amikor az agyunknak a racionĂĄlis gondolkodĂĄsĂ©rt, a logikĂĄĂ©rt felelĂ”s bal fĂ©ltekĂ©jĂ©t Ă©pp pihentetjĂŒk. Ilyenkor az erĂ”ltetett gondolkodĂĄs alĂłl felszabadulva kis szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pĂŒnkbe vĂĄratlanul bevillan a megoldĂĄs. A relaxĂĄciĂł, a meditĂĄciĂł hasonlĂłan jĂł gondolatĂ©bresztĂ”.

4. TĂĄrd ki a lelked kapujĂĄt


NagyszerĂ» Ă­tĂ©lĂ”kĂ©pessĂ©ggel rendelkezhetĂŒnk (Ă©s ezt megint Ă­rjuk agyunk bal fĂ©ltekĂ©jĂ©nek a szĂĄmlĂĄjĂĄra), de ha egy kicsit jobban megnyitjuk lelkĂŒnk kapujĂĄt, Ă©s fogadĂł kĂ©szekkĂ© vĂĄlunk sajĂĄt intuĂ­ciĂłnkra, akkor sokkal kreatĂ­vabb, ösztönvezĂ©relt döntĂ©seket lehetĂŒnk kĂ©pesek meghozni.

5. ElĂ” a porszĂ­vĂłval


Intuitív bevillanåsokat élhetsz meg, ha lelketlen, monoton tevékenységeket (håzimunkåt) végzel, mint példåul porszívózåst. Håt porszívózz!

6. HangolĂłdj rĂĄ a „jelekre"


TalĂĄn Ă©ppen azon töprengsz, hovĂĄ is kellene nyaralni menni, amikor hirtelen megĂŒti a fĂŒledet, hogy valakik Ă©ppen IbizĂĄrĂłl beszĂ©lnek. AztĂĄn meg egy Ăști filmet nĂ©zel a tĂ©vĂ©ben, Ă©s lĂĄss csudĂĄt, pont Ibiza a tĂ©ma. Olyan eset is elĂ”fordult, hogy a fogorvosnĂĄl vagy fodrĂĄsznĂĄl tettetett Ă©rdeklĂ”dĂ©ssel fellapozott Ă©s rojtosra mûérdeklĂ”dött magazinban leltĂ©l ugyanerre az Ăști cĂ©lra. Na, ha ilyen van, akkor ezeket a „jeleket" vĂ©sd fel naplĂłdba.

Az intuĂ­ciĂł lehet irracionĂĄlis


Ha ösztönösen aggódsz egy hozzåd közel ålló személyért, akkor ne késlekedj hallgatni a jelzésre. Nagy segítséggel szolgålhatsz adott esetben!

Ötperces gyakorlat az ösztönök fejlesztĂ©sĂ©re


Keress egy nyugalmas sarkot, fekĂŒdj ott le, vegyĂ©l mĂ©ly andalĂ­tĂł lĂ©legzeteket, Ă©s csukd be a szemedet. KĂ©pzelj magad elĂ© egy nagy fehĂ©r vetĂ­tĂ”vĂĄsznat, melyen le fogod vetĂ­teni a jövĂ”d mozifilmjĂ©t, Ă©s tĂ©nyleg kezdj hozzĂĄ a kĂ©pek ĂĄradatĂĄnak lepergetĂ©sĂ©hez. LehetsĂ©ges, hogy egy Ășj otthonban, egy Ășj munkahelyen fogod viszontlĂĄtni magad, esetleg egy kis csecsemĂ”vel az öledben, netĂĄn egy Ășj pasi oldalĂĄn. BĂĄrmi legyen is a vĂĄsznon, gondold ĂĄt, hogy milyen jelentĂ©ssel bĂ­rhat ez rĂĄd nĂ©zve. Esetleg olyasmikre utal, amiket szeretnĂ©l elĂ©rni az Ă©letben? VĂĄgyak, melyeket jĂłzanĂ©sszel meg sem mernĂ©l fogalmazni? Nos, ahogy intuitĂ­v Ă©ned levetĂ­theti a maga kis ajĂĄnlatĂĄt a jövĂ”det tekintve, ugyanĂșgy te is fellĂ”heted ugyanarra a vĂĄszonra azokat a kĂ©peket, melyekkel a magad mĂłdjĂĄn szeretnĂ©d alakĂ­tani a tĂ©nyleges jövĂ”t. Addig futtasd a filmet, amĂ­g meg nem jelennek sajĂĄt jĂłl felfogott elkĂ©pzelĂ©seid.
  kope, 20:19 Itt megírhatod a véleményed kope
A szerelem nem Ășgy kezdĂ”dik Ă©s Ă©r vĂ©get, ahogyan elkĂ©pzeljĂŒk. A szerelem harc; a szerelem hĂĄborĂș; a szerelem a felnĂ”ttĂ© vĂĄlĂĄs.
James Arthur Baldwin

  kope, 18:32 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 16., kedd Nekem tetszik!
0  
KĂ©sleltetnem kellett volna a döntĂ©sĂ©t, rĂĄ kellett volna vennem, gondolja ĂĄt mĂ©g egyszer, mĂ©rje föl a következmĂ©nyeket. Amikor az ember elkezd gondolkodni, mielĂ”tt meghoz egy fontos döntĂ©st, rendszerint letesz a tervĂ©rĂ”l: nagy bĂĄtorsĂĄg kell ahhoz, hogy megtegyĂŒnk bizonyos lĂ©pĂ©seket. De Ă©n tĂșl bĂŒszke voltam, Ă©s azt gondoltam, hogy ez csak valami mĂșlĂł dolog, majd magĂĄtĂłl megoldĂłdik.
Paulo Coelho


  kope, 14:43 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 15., hétfő Nekem tetszik!
0  
DrĂĄga jĂł szĂŒleim: szeressĂ©tek a postĂĄsokat, Ă”k az istenek, a messzesĂ©g, a vĂĄgyak kĂŒldöncei: Hermes isten követei Ă”k, akik vĂĄllukon lĂłgĂł vĂĄsott bĂ”rtĂĄskĂĄkban viszik hĂĄzhoz a boldogsĂĄgot, szĂŒletĂ©st-halĂĄlt beharangozĂł sĂŒrgönyöket, Ă”k viszik el HozzĂĄtok az Ă©n leveleimet is. LĂłti-futi, meghajszolt emberek Ă”k: egĂ©sz Ă©letĂŒkben hĂĄzalnak, rohannak, kilincselnek. Potom pĂ©nzĂ©rt vĂĄllaljĂĄk a leghumanistĂĄbb szerepet: a szeretet elektromos hullĂĄmhosszĂĄt irĂĄnyĂ­tjĂĄk egymĂĄstĂłl elszakĂ­tott emberi szĂ­vek között, Ă”k a szeretet közvetĂ­tĂ”i. Mert mik is az Ă©n leveleim: az irĂĄntatok valĂł örök "ebhûsĂ©gnek", foggal-körömmel valĂł ragaszkodĂĄsnak vĂ©rrel-tintĂĄval Ă­rt dokumentumai.
Keszei IstvĂĄn

  kope, 9:15 Itt megírhatod a véleményed kope



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.