CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 29.   pntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Diomd, Gerle   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



kope naplja

  2010. oktber 20., szerda Nekem tetszik!
0  

Mitõl jó egy profilkép?


Mosolyogjak vagy ne? A kevesebb több? Mi vonzza leginkább a tekintetet? Elõszedtünk egy régebbi cikket, amibõl felelevenítheted a tudást! Katt a válaszokért!

Bizonyára nem kerülte el a figyelmeteket, hogy az utóbbi idõben megjelent pár cikk, mely abban próbál segíteni nektek, hogy hogyan növelhetitek esélyeiteket oldalunkon. Úgy tûnik a dolog népszerû, így nem hagyom abba, igyekszem minél több statisztikát, kutatási eredményt, vagy egyéb érdekességet felkutatni nektek a témában, mely segíthet a pártalálásban. Rögtön itt is egy újabb!

A mai "Gyorstalpaló tárkeresõknek" óra anyaga a profilkép! Izgalmas és fontos téma. Annál is inkább, hiszen mint már az elõzõekben is írtam: nem mellékes a tény, hogy oldalunkon a legtöbb kattintás ezekre a képekre érkezik. Ergo feltételezhetõ, hogy a sok magányos szívnek, aki idelátogat, elsõ dolga bejelentkezés után, hogy lecsekkolja az utóbbi idõben feltöltött képeket. Ha pedig így van, nem árt odafigyelni, milyen képet osztunk meg magunkról.

Egy amerikai társkeresõ oldal, az OKCupid 7000 profilképet elemzett és használt fel a vizsgálataihoz, melyekben többek között olyan fontos kérdésekre keresik a választ, hogy kellenek a mellek, az izmos felsõtest, mosolyogjunk vagy sem, telefonos vagy kamerás képpel próbáljunk szerencsét?

Mosolygás vagy flört

Bár azt hihetnénk, a férfiak szeretik a kedvesen mosolygó nõket, mégsem ez lett az abszolút favorit. A felmérések szerint a legtöbb levelet azok a lányok kapják a postaládájukba, akik kacéran néznek a kamerába, tartva a szemkontaktust.
Megjegyezném, engem ez azért nem annyira lepett meg. A hímnemûek társadalma mindig is jobban harapott a szexire, mint az aranyosra. Nem véletlen, hogy a férfimagazinok címlapján is rendszerint beharapott szájjal pillogó, csábosan ránk sandító lányokat látunk. Ez a nyerõ. A mosolynak csak a második helyre futotta.
Ezzel szemben a férfiaknál a titokzatosság a favorit. Azok keltik fel leginkább a hölgyek érdeklõdését, akik nem mosolyognak, nem néznek a kamerába, távolba merednek, elmélkedõ vagy épp koncentráló ábrázatot öltenek. Ki érti ezt?

Elmosódott telefonos képek

Ugye mindannyian láttunk már ilyet? Magasba tartott kéz, ami vélhetõen egy telefonban végzõdik, egy pillantás fel, elmosódott pixelek, béna beállítások. Tipikus. Lassan nincs olyan fiatal, akinek ne lenne legalább egy ilyen képe a felhasználói oldalán: "Én a fürdõben", "Én a tükörbõl", Én az ágyon", stb. De bármennyire is béna, mégis népszerûbb még a "cicis" képeknél is. Az elemzõk azt mondják, talán az intimitás teszi, de a nõk és férfiak számára is messze ezek a leghatékonyabb képek. Megint csak: ki érti ezt???

Izmosak és cicisek elõnyben?
Nos, a válasz egyértelmûen igen! A nõk többsége díjazza az izmos mellkast és a kockahasat. A szakértõk azt mondják, nincs is ezzel baj, hiszen az online ismerkedés ebben nem különbözik a valóságostól. Mindenki azzal büszkélkedik, amije van. Szóval uraim: pólókat le, aki nem szégyelli, amije van, az ne is takargassa! (Az igazsághoz hozzátartozik persze, hogy a kor növekedésével ezeknek a fotóknak a sikerindexe is csökken.) Ugyanez a helyzet a nõkkel, ha a levélben érkezõ érdeklõdések számát vesszük alapul. Ám ha komoly kapcsolatra vágyunk, akkor ne mutassunk óriási ciciket, nem nyerõ. Sajnos a férfiak nagy többsége az ilyen látványról egészen másra asszociál.

Akkor most mi is a nyerõ?

Jogos a kérdés. Az összegzés így néz ki: mind a férfiak, mind a nõk körében a legjobb, ha a fotót magunk készítjük, mert ez intimitást eredményez. Emellett jó, ha van a képen állat, esetleg valami igazán érdekfeszítõt csinálunk: utazunk, zenélünk, bolondozunk. Nem jó, ha piálunk, sörös vagy boros flakonokkal pózolunk, és az sem nyerõ, ha éppen a haverokkal duhajkodunk. Hölgyeim, csábos pillantás a kamerának! Uraim, elrévedõ tekintet! Fel a pólót, ha komoly kapcsolatra vágyunk, és le a pólót, ha csak "ismerkedni" szeretnének!

  kope, 11:15 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. oktber 17., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Ijesztõ, ahogy ezek a faóriások lassan haldokolni kezdenek, tegnap reggel még a koronájuk csúcsán volt észrevehetõ egy kis vörösség, ma már az egész fát átlengi valami rõt szín, mintha bengáli tûz égne a lombjai között. Az ember alázatot tanul a gigászok türelmétõl, ahogy ezek a gesztenyék és platánok az õszt elviselik: moccanás nélkül, egy helyben állnak, s reggelre, mint egy sárga tócsa áll a lábuk körül az éjjel lehullott avar. A növények magánya rettenetes, százszorosa az emberének, és magányos haláluk ezerszer olyan szánalomra méltó. Minden bajunk, gondunk eltörpül itt e fák alatt. Ahogy õk nem tudnak nevetni, úgy nem tudok én sem, és a sorsomat bevárni sem tudom úgy, mint õk.
Örkény István
  kope, 18:12 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. oktber 11., htf Nekem tetszik!
0  

Partner vagy ellenség vagy a vitában?

A másikat egyenlõ félként kezelni, óvatosan, de érthetõen és tisztán megfogalmazni problémáinkat, majd közös nevezõre jutni, megoldást találni: nagyjából így néz ki egy nézeteltérés emberi lerendezésének menete, amennyiben a mese úgy kezdõdik, hogy hol volt, volt nem volt, az Óperenciás tengeren innen és túl...



Ám a legtöbben sajnos távolról sem tudjuk ilyen higgadtan kezelni a problémákat, mi több: ha jobb híján saját magam veszem példának, akkor bizton állíthatom, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor sikerült tudatosan, nyugodt fejjel meghatározni a bajok forrását. Sok sorstársammal együtt én is azok közé tartozom, akik azonnal robbannak, és a gyõzelem érdekében gyakran olyan fegyvereket is bevetnek, melyek súrolják a korrektség határát.

A veszekedés természeténél fogva kellemetlen, de ez még önmagában nem jelenti azt, hogy ne lehetne mégis arra törekedni, hogy végül ordítozás, sértõdés, tányértörés legyen a vége. Egyet soha sem szabad elfelejteni: megoldást találni egy problémára csakis higgadtan, tiszta gondolkodással lehet. Minden egyéb csak felesleges kakaskodás, sokszor a másik meghátrálását elérni kívánó fél taktikai lépése. Íme nyolc olyan lépés, melyet semmiképp se kövessünk el, ha normálisan akarjuk vitánkat rendezni.

1. A másik figyelmen kívül hagyása. Az egyik legrosszabb, amit tehetünk. A vita közbeni távozás két dolgot sugallhat: elõször is, hogy nem vagyunk kíváncsiak a másik mondanivalójára, és olyannyira nem vesszük figyelembe véleményét, hogy meghallgatni sem áll szándékunkban. Másrészt viszont a helyszín elhagyása gyakran a megfutamodás jele is. Ha nincsenek észérveink, úgy érezzük, nem tudjuk legyõzni a másikat, akkor egyszerûbb felállni és távozni.

2. "Ha te úgy, akkor én is úgy!" Gyakran érzünk hasonlót, és valahol talán jogos is azt gondolni egy elvileg egyenjogú kapcsolatban, hogy amit a másiknak szabad, azt nekünk is. Ám a probléma valószínûleg nem fog ettõl megoldódni. Bármennyire is jogos a tett, visszatekintve már csak kicsinyes bosszúnak fogjuk látni, ami felesleges haragot szült.

3. Uszító reakciók. Leegyszerûsítve: a "Nem mered!" jól bevált formulájáról van itt szó, mikor azzal próbálunk meg hatást gyakorolni a másikra, hogy mások vagy akár magunk ellen uszítjuk, nem is számolva ennek súlyával. Innentõl az út csak mélyebbre vezet!

4. Szarkazmus. Ismerõs? Bevallom, az egyik kedvenc fegyverem, de éppen azért, mert ismerem, azt is tudom, az ember akkor nyúl ilyesmihez, ha nem maradt más, mint hogy élcelõdéssel kerekedjen felül a kínos és sehova sem vezetõ szituáción. Egy szarkasztikus megjegyzés legtöbb esetben csak olaj a tûzre, ráadásul bántó is.

5. A tanítás álcája mögé bújtatott bosszú. Emlékszel, hogyan bosszultad meg annak idején az oviban, ha valaki elgáncsolt? Mivel az árulkodás csúnya dolog, így általában az ilyen ügyek egymás közt intézõdtek. Utánaszaladtál a másiknak, és a megfelelõ pillanatban visszakapta, ami jár, hogy tudja õ is, milyen az. Ám tapasztalataim szerint a felnõtt életben ennek semmi értelme. Szimpla bosszú, ami újra csak nem vezet megoldáshoz.

6. Kölcsönkenyér? Az elõzõek némileg szofisztikáltabb kivitelezése. Nem jött haza idõben? Megint a haverokkal lóg? Az még nem azt jelenti, hogy neked is el kell tûnnöd, hogy hazaérve az üres ágy láttán a szívbaj jöjjön rá. A kegyetlenebbek ilyenkor még a telefont is otthon felejtik. Újabb butaság, ami csak dühöt, haragot szül.

7. Témaváltás. Mindkét nem elõszeretettel alkalmazza a taktikát: témát váltani és mindenféle oda nem illõ dolgot, régi sérelmet a másik fejéhez vágni. Abszolút értelmetlen, elõre borítékolja, hogy a sebek csak tovább mélyülnek, a probléma megoldás nélkül marad.

8. A gyõzelemért küzdeni. Ha azért veszekszel, hogy bizonyítsd, jobb vagy a másiknál, akkor ebben az ügyben mindketten csak vesztesek lehettek.

  kope, 5:26 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Töltsd ki te is az ország nagy szextesztjét!

Hiánypótló vállalkozásra szánta el magát a Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület: hamarosan egy gigantikus méretû teszttel állnak elõ, amely során fél millió 18 és 50 év közötti alanyt fognak megkérdezni szexuális szokásaikról.

Az országban 20 éve nem készítettek hasonlót, így a készítõk és a szakértõk szerint is épp itt volt az ideje, hogy összefogjanak és lépjenek az ügyben.

Az egyesület elnöke, dr. Molnár Tamás elmondta, a teszt nagyon fontos, mivel a gazdasági válság sok mindent átalakít, többek között megváltozik például az emberek értékrendje is. Ilyenkor sokan a család, a szeretteik, a partnerük felé fordulnak, az emberi kapcsolatok (melyek között kiemelt szerepet kap a szex is) elõtérbe helyezõdnek. Egy ilyen helyzet pedig nagyon is szükségessé teszi mind a résztvevõk, mind a szakemberek számára, hogy biztos és pontos információk ismeretében tudjanak a jövõre nézve hasznos következtetéseket levonni.

Szóval eljön a pillanat, hogy végre nem az unatkozó amerikai és brit tudósok felméréseit kell majd olvasgatnunk, helyette megtudhatjuk, mi a helyzet itthon? Igen!

A rendszerváltás óta hazánkban nem sok valóban relevánsnak és reprezentatívnak mondható felmérés készült a témában. Azok az eredmények, melyek a nyolcvanas években láttak napvilágot, abszolút hûen tükrözik az akkori ideológiát, mely nem tûrte az általa nem normálisnak ítélt szexuális attitûdök létezését, melybe – jegyezzük meg – akkoriban elég sok minden beletartozott, a misszionárius pózon kívül jóformán minden. A rendszer ezt a hozzáállást a néptõl is megkövetelte, aki a beleplántált prüdériát és konzervatív nézeteket azóta sem tudta magáról teljes mértékben és végérvényesen levetkõzni. Nagyon gyakran még ma is - a szexuális forradalmon már jócskán túl és a média szexközpontúsága ellenére is – tabuként kezelünk számos olyan dolgot, mely a világ más részeiben elfogadott, és a mindennapi norma része. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenre igent kellene mondanunk, de tény, hogy Magyarország messze el van maradva szexuális elfogadás tekintetében európai szomszédaihoz képest. A fiatalok alulinformáltak, a felnõttek pedig a lehetõségekhez mérten elmaradottak a különbözõ technikák ismeretében.

A teszt tehát társadalmi jelentõsséggel is bír, annál is inkább, mert az ötven kérdésbõl jónéhány olyan speciális területeket is érint majd, mint a válaszadók viszonya szélsõséges szexuális viselkedésekhez. Ezenkívül kitérnek majd tájékozottságra, szokásokra, felvilágosultságra, esetleges zavarokra is. A Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület titkára elmondta, a széles körben vizsgált adatok olyan kritériumok alapján is osztályozódnak majd, mint kor, nem, iskolai végzettség vagy lakóhely. A teszt kérdései ráadásul mobiltelefonon és az egyesülettel szorosan együttmûködõ LIfeNetwork weboldalán is elérhetõek lesznek majd. Bede Zsuzsanna szexuálpszichológus szerint az ehhez hasonló komplex attitûdvizsgálat nem csak hazánkban, de az egész szakmában hiánycikk. A mai napig Albert Kinsey riportjára hivatkoznak a szakemberek, ám ez a hatvanas években készült Amerikában. Kell-e mondanunk, hogy azóta sok minden változott, arról nem is beszélve, hogy az internet széleskörû elterjedése a szexet is más dimenzióba helyezte.

Azok, akik szeretnék a tesztet maguk is kitölteni, csatlakozhatnak Az ország szextesztjének Facebook oldalához, ahol elsõ kézbõl értesülhetnek majd az eseményekrõl, illetve a teszt kitöltése után azonnali választ is kapnak, hogy milyen szexuális állapotban vannak jelenleg.
  kope, 5:11 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. szeptember 16., cstrtk Nekem tetszik!
0  
A félrelépõk 5 típusa


Ki miért teszi meg, és mi lesz ennek a vége?

Az utóbbi hónapokban megcsalásos celebbotrányok hada özönlötte el a sajtót. Nem kell messzire mennünk, hiszen kis hazánkban is akad példa Kovács Lázár személyében, aki borzolja a kedélyeket, ám nyilván nem ennek köszönhetõen döntött úgy a Psychology Today, hogy foglalkozik a témával. Sokkal inkább Jesse James és Tiger Woods esete sarkallhatta õket. A mi szempontunkból azonban ez édes mindegy. Nézzük, mire jutottak! Melyek a félrelépések öt legelterjedtebb típusai?

1. Számtalan tényezõ befolyásolhatja az embert akkor, amikor úgy dönt, a rossz útra lép, de ezek közül is a legelsõ és leggyakoribb - bármilyen kegyetlen és kiábrándító is ez - az az, amikor csak és kizárólag szexrõl van szó. Ilyenkor szinte kivétel nélkül egy intenzív, ám gyors lefolyású viszonyról beszélhetünk. A feleket, de legalábbis a megcsaló félt semmilyen érzelem nem fûzi alkalmi partneréhez. Hirtelen fellángoló éhségét csillapítja csupán ily módon. Ez persze önmagában nem mentség, sõt! Még több kérdést vet fel. Például hogy a félrelépõ miért nem otthon igyekszik csillapítani ezt az étvágyat? A szakértõ szerint ezek a kapcsolatok általában abban a pillanatban véget is érnek, mikor a felek rájönnek, a szex nem képes egy valódi párt kovácsolni belõlük, az érzelmek nem alakultak ki, nincs közös pont vagy érdeklõdés, melyrõl beszélgetni lehetne. A szenvedély ilyenkor gyorsan kihûl és ezzel együtt a szex is ellaposodik.


2. Jellemzõ módon az is nagyon gyakran elõfordul, hogy az ember máshol keres vigaszt, amikor úgy érzi, meglévõ kapcsolatából valami hiányzik, nem kapja meg, amire vágyik. Ez egyfajta bosszúállásnak is tekinthetõ, mégha ez a gondolat legtöbbször nem is fogalmazódik meg ilyen tisztán a csalfa félben. Az ilyen típusú alkalmi románc gyakran gyávaságból adódik, mert az ember nem érez magában elég erõt ahhoz, hogy megossza párjával problémáit, esetleg kilépjen a már helyrehozhatatlan kötelékbõl. Általában ennek is gyorsan vége szakad, mivel a titkos szeretõ nem megoldás a fennálló helyzetre. A problémák ettõl még ugyanúgy nyomasztani fognak, rátelepednek a mindennapjainkra.

3. A következõ csoportba azokat sorolja a pszichológiai lap, akik ahhoz túl gyengék, illetve gyávák, hogy testi kapcsolatot létesítsenek egy harmadik féllel, ám erõs érzelmeket táplálnak iránta. Õk legtöbbször csak azért nem létesítenek valódi viszonyt, mert félnek a lelkiismeretfurdalástól, nem akarnak a hazugságok hálójában élni, ám ez nem mentesíti õket. Sokak szerint az érzelmi megcsalás durvább kategória, mint ha valaki a tettek mezejére lépne.

4. Külön csoportot kaptak azok, akik családon belül létesítenek viszonyt valakivel, tehát sógorral, sógornõvel, még durvább esetekben anyóssal, apóssal bújnak ágyba. Ennek nemcsak a kapcsolat, de a másik családjának szempontjából is rettenetesen nagy a kockázata, hiszen ha kiderül, akkor nemcsak a saját, de a másik családjának szétrobbantásáért is felelõsek leszünk.

5. És végül muszáj említést tenni azokról a viszonyokról is, melyek aztán egy valódi kapcsolatban teljesednek ki, miután a párkapcsolatban élõ fél erõt merítve a másik szerelmébõl, ragaszkodásából, kilép a boldogtalanságát eredményezõ kötelékbõl. Gyakran megesik ez, ami a szenvedõ felek oldaláról happy endnek könyvelhetõ el, még ha nyilván lesz is olyan ebben a történetben, aki nem lesz olyan boldog az események alakulásától. Ám ha az a kapcsolat valóban rossz volt már, akkor mindenkinek jobb így, hogy fény derül a dologra, és továbbléphetnek a felek, hogy mindenki a saját útját járhassa.

Neked volt már valamelyikben részed?

  kope, 18:36 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. szeptember 15., szerda Nekem tetszik!
0  

Vigyázat, csalók!

Külföldi munkát keresel? Vigyázat, csalás áldozata lehetsz!

A LondoniMagyarok.hu mindenkit óvatosságra int! Az elmúlt idõszakban többször is visszaéltek a nevükkel. Bélyegzõjüket hamisították, és külföldi munkával kecsegtetve komoly pénzösszegeket csaltak ki a jelentkezõktõl, jellemzõen nem irodában, hanem változó helyszíneken, például kávézókban kötve meg a szerzõdéseket.

A LondoniMagyarok.hu ezúton tájékoztatja az érdeklõdõket, hogy csakis és kizárólag a budapesti, Eötvös utca 29. alatt található irodájukban megkötött szerzõdések hitelesek.

Amennyiben nem a cég telefonjáról keresnek és nem az említett irodában hívnak találkozóra, ne menj el! Ehelyett tájékoztasd a LondoniMagyarok.hu-t, akik elõre is köszönik a segítségedet, és továbbra is szeretettel állnak régi és új ügyfeleik rendelkezésére.
  kope, 21:00 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 17., szombat Nekem tetszik!
0  
Tanuld meg a férfi nélkül is jól érezni magad! Hadd jöjjön rá, hogy önálló egyéniség vagy, érdekes, értékes, magabiztos nõ, akiért újra és újra meg kell küzdenie. Ne borulj a lába elé! Ne mutasd ki folyton a szerelmedet! Önmagadat tartsd a legfontosabbnak, ne õt! Ha van önérzeted, ha van önálló véleményed, akkor sosem fordul el tõled.
Fejõs Éva
  kope, 20:40 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 16., pntek Nekem tetszik!
0  
Nem sok ember bánta meg a halálos ágyán, hogy túl kevés autót vett, vagy túl kicsi családi házat épített. Azt viszont sokkal többen megbánták, hogy szeretteikkel nem töltöttek elég idõt, nem becsülték meg õket eléggé, vagy nem hagytak rájuk méltó örökséget.
Marie Clarence
  kope, 8:20 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 15., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Az ember egy csomó dolgot nem értékel, amikor egyházi iskolába jár. Pl. hogy naponta elfenekeli egy apácajelmezes, középkorú nõ. Késõbb komoly összegeket kell fizetnie ilyesmiért

  kope, 8:03 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 10., szombat Nekem tetszik!
0  
Mikor tekintetünk összeért, éreztem, hogy elsápadok. Furcsa rettegés kerített hatalmába. Tudtam, hogy szemtõl szembe kerültem valakivel, kinek puszta egyénisége annyira igézõ volt, hogy ha engedek neki, lebírja egész valómat, egész lelkemet, sõt egész mûvészetemet is.
Oscar Wilde

Nemzeti rákellenes nap
  kope, 5:34 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 7., szerda Nekem tetszik!
0  
A tévé olyan, mint a nátha: a járvány igen gyorsan terjed a lakosság körében, de az ember általában csak szipog tõle egy kicsit, aztán pár nap múlva már nyoma sincs az egésznek.
Malcolm Gladwell

Nagyszombat; Egészségügyi világnap (WHO - 1948. április 7.)
  kope, 18:48 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 6., kedd Nekem tetszik!
0  
Vezetés közben nem szabad félni, a sebességet azonban tisztelni kell. Ha valami nem úgy sikerül, ahogyan szeretnénk, kirepülünk a pályáról. Nem túl kellemes érzés, ha nem tudod irányítani az autódat.
Sebastian Vettel
  kope, 8:31 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 2., pntek Nekem tetszik!
0  

Húsvéti ünnep!

Csibe, nyuszi, tarka barka,
barikán a csengõ rajta.
küldünk nektek hímes tojást,
kölnivizet és áldomást,
nárciszt a ház Asszonyának,
sonkát, tormát az Urának,
velõs csontot a kutyának.
Kellemes húsvéti ünnepet kívánok!
  kope, 20:44 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Vicc
Az apa meg a fia elmentek az erdõbe. Valamit alart mondani a fiu de rá ezt mondta: jól fontold meg hogy mit akarsz mondani! agyerek megint akart valamit mondani de az apa közbevágott: jól fontold meg mit akarsz mondani! az apa észrevett, hogy ég a köpenye és ezt felelte: mért nem szóltál hogy ég a köpenyem? mert azt mondogattad , hogy jól fontoljam meg hogy mit akarok mondani!
  kope, 19:14 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. prilis 1., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Félelemtõl hajszolt menekülés a félelmetes haj­sza elõl - mindez oda vezet, hogy az emberiség megfosztja saját magát leglényegesebb emberi tulajdonságaitól, amelyek egyike az önmegfigyelés.
Konrad Lorenz

Virágvasárnap; Bolondok napja
  kope, 10:25 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 28., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Illemtan az ágyban.

A vélemények megoszlanak, hiszen valaki egészen beindul, például a trágár beszédtõl, a kicsit konzervatívabb vagy romantikusabb lelkek, meg az elsõ ilyen alkalom után, inkább más partnert keresnek.

Leszögeznénk az elején: erre vonatkozó könyvet sehol, senki sem adott ki, általában az emberek a szenvedélyüket követve oldják meg a dolgokat és az érzéseikre hagyatkoznak, így is van rendjén… Van azonban pár dolog, melytõl lankad a kíváncsiság és messze szalad a vágy, becsapva maga mögött az ajtót. Mik is ezek?

Fokhagyma: persze nem mindig tudod elõre, hogy mikor estek ágynak, de azért illik rá odafigyelni, hogy a nagy ölelkezések és összebújások hevébe ne ilyen lihegéssel közelíts a kedvesedhez. Persze megoldás van rá: vagy megetetsz vele is egy gerezdet és közösen eregettek fokhagyma szagot, vagy gyors menetet és olyan pózt választasz, ahol a szád a legnagyobb szöget zár be az orrával. A rágóval ne próbálkozz! Vagy egyáltalán nem segít, vagy csak ideig óráig, illetve annak a veszélye is fenn áll, hogy a partner hajába köt ki…

Lábszag: ez a másik veszedelmes ellenség és fõleg a férfiak körében támad! Többségében nem tehetnek az érintettek róla. Hacsak nem hetente vált a kedves zoknit, akkor vagy genetikai adottságról, vagy a pubertás kor egyik tünetérõl van szó. Az a gázosabb, ha a lábszag tulajdonosa már annyira hozzászokott a dologhoz, hogy fel sem tûnik neki. Ilyenkor ha hosszabb távra tervezzük a kapcsolatot, akkor finoman rá lehet vezetni a megoldásra, például lábhintõpor vagy lábspray használatára. Ha egyéjszakás kalandnak ígérkezik a dolog és már csak az ágy szélén ülve derül fény a dologra, akkor két választásod van: vagy menekülsz, vagy tûrsz…

Puki: remélhetõleg nem babot vacsoráztál a nagy randi elõtt! Ha mégis, akkor próbálj illemtudóan elvonulni és könnyíteni magadon, még mielõtt megszabadulnátok a ruháitoktól. Ellenkezõ esetben, szinte biztos, hogy az erõlködéstõl elröppen majd a kisgalamb! Ugye milyen kínos a paplan alól szóló trombitaszó? Ha már megesett a dolog, akkor fordítsd a hasznodra! Ezzel tesztelheted a másik fél humorérzékét és tûrõképességét is. Ha túl élte és oxigénhez jut, akkor a nehezén túl vagy, ha közösen nevettek, akkor meg még jövõje is lehet a dolognak. Ne szabadkozz, van az úgy, hogy bántják az embert a szelek…

Beszéd: vannak nõk, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek, hogy beszéljenek szex közben. Azon túl, hogy illik ilyenkor a másik félre figyelni, több dolgot is jelenthet. Egyrészrõl az a nõ, akivel egy ágyban kavarsz, valószínûleg örökké beszél, miért hagyná abba most? Mentsd az irhád amíg tudod, mert ha horgonyt vetsz mellette, egyfolytában ezt kell hallgatnod! Másrészrõl, ha a vacsi közben nem dumált annyit, akkor most próbálja magát szórakoztatni. Valószínûleg nem kötöd le túlzottan a figyelmét, így ideje belehúzni, hogy ne unja magát halálra!

Sikítás, hangos szex: az intim együttlétek sokszor sikerülnek úgy, hogy szomszédban lakó, nagyot halló nyugdíjas bácsinak és a sokgyermekes, fáradt és fásult anyukának is tudomása van róla, hiszen olyan oroszlánüvöltéssel juttok el a csúcsra. Nincs is ezzel semmi gond, ha nem minden nap kétszer csináljátok ugyanezt, hiszen diszkréció ide, diszkréció oda, de valaki bizony elõbb utóbb szólni fog. Persze ha élvezitek a dolgot, feltételezzük ez sem fog jobb belátásra bírni benneteket, viszont illik mások nyugalmát tiszteletbe tartani. Vegyétek fél hangerõre magatok, legalább a csendes pihenõ idején, vagy hangszigeteljétek a szobát…

Beszélhetnénk még a lábon felejtett zoknik, az erõszakos, vagy tesze-tosza, esetleg erõs dohányos partner, a két naponta fürdõ emberek és a furcsa szokásokkal bíró kalandorok eseteirõl is, de a jóból is megárt a sok, hát még ebbõl…

  kope, 17:25 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 25., cstrtk Nekem tetszik!
0  
A különbözõ sci-fi történetek ugyanolyan triviálisnak tûnhetnek a ma vak kritikusainak és filozófusainak, mint akármikor. De a science fiction magja, a lénye, a fogalom, ami körül újít, kritikus lehet a megmentõnknek, ha egyáltalán meg kell, hogy mentsenek.
Isaac Asimov

Az emberi jogokért vívott harc világnapja; a nyári idõszámítás kezdete

  kope, 8:09 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 24., szerda Nekem tetszik!
0  
Ismerkedjünk egymással.


Ismerkedni az interneten lehet kellemes és hasznos. Könnyen kezdheted az életedet újra, de
léteznek erre más alkalmas lehetõségek is, mint görnyedni a laptop fölött és keresgélni a lehetséges alanyt.

Ismerkedni az interneten lehet kellemes és hasznos. Könnyen kezdheted az életedet újra, de
léteznek erre más alkalmas lehetõségek is, mint görnyedni a laptop fölött és keresgélni a lehetséges alanyt.

Ezek a lehetõségek sokkal emberközelibbek. Új ismerõsre lelhetünk munkán, családon és barátokon keresztül. Felmérések szerint a legjobb ismerkedési helyek azok, ahol közösek az érdeklõdési területek, mint például egy munkahely....

Hol keressünk?

A munkahely ideálisnak tûnik, de van hátulütõ is...például egy rosszul sikerült ismerkedési kísérlet után is együtt kell dolgozni, tehát inkább találjunk valami mást, ahol ugyancsak új ismerõsre lelhetünk és itt nem csak egy kézmûves vagy olasz nyelvtanfolyamra gondolok egy borongós kedd estén februárban. Vállaljunk be akármit az énekkartól a túracsoportig, bármi is legyen az, csak legyen ott hasonló gondolkodású ember.

Az egész lényege az, hogy hasonló érdeklõdésû és korú emberekkel legyünk együtt, akiknek a jelenléte pezsdítõen hat. Lazának és határozottabbnak lenni, ez a cél minden helyzetben és nem az, hogy kritizáljuk önmagunkat. Ez az egyik kulcsa az új partner meglelésének.
Kinek ki tetszik?
Jelenleg a legjobb tanács az, hogy nem a kinézeten vagy a személyiségen múlik a lényeg, hanem a közösen eltöltött idõn. Nem meglepõ, hogy a közös érdeklõdés nagyon vonzó. Szeretünk azokkal az emberekkel együtt lenni, akiknek ugyanolyan a látókörük, mint a miénk és hasonló az életvitelük is. Vigyázat, túl sok hasonlóság viszont beletorkolhat egy unalmas vacsorai beszélgetésbe..
Legyünk nyitottak embertársainkkal szemben, gondolkodjunk pozitívan és figyeljünk a másik mondanivalójára. A legbiztosabb út a sikeres kapcsolatteremtéshez, hogy ne sietessünk semmit. Lehet, hogy jobb is kisülhet a korongozó tanfolyamból, mint egy félresikerült virágváza.
  kope, 10:38 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 20., szombat Nekem tetszik!
0  
Randizz pénz nélkül.

Ha nincs mit a tejbe aprítani, egy-egy randi alkalmával, azért még szórakozhatsz nagyon jól a pároddal. A lényeg, hogy együtt tölthessetek pár kellemes órát.

Sok klasszikus randitipp van a köztudatban, melyhez nem kell pénz, anélkül is el tudtok tölteni egy-egy kellemes napot. Válogassunk kicsit a minimál-költséget igénylõ ötletek közül:



A séta mindig is a randevúk központi tevékenysége marad. Akár az ismerkedésre gondolunk, vagy tinédzserkori találkákra, ez a legnépszerûbb a toplistán. Pénzbe nem, csak egy kis energiába kerül, és tökéletes a személyes beszélgetésekre, vagy egy kis ismerkedésre. Ha elsõ randiról van szó, érdemesebb egy kevésbé nyüzsgõ részt választani, hogy ne vonja el figyelmünket a másik félrõl. Egy meleg nyári estén nincs is romantikusabb, mint egy kellemes séta a természetben, vagy akár a város csendes utcáin. Egy szál rózsával meglepni a lányt sétálás közben mindig tuti ötlet.

Ha huzamosabb ideig akartok a szabadban maradni, akkor tanácsos piknikre menni, pár szendvics, gyümölcs és egy pléd társaságában természetesen. Rajtatok áll, hogy egy nyüzsgõbb parkot választatok, vagy kicsit messzebb mentek a városi élet zajos utcáitól. Koncentráljatok egymásra, beszélgessetek vidám dolgokról, és tartózkodjatok a kényes témáktól legalább erre a pár órára. Ha több idõt akartok így eltölteni, akkor érdemes elõkeresni a sátrat és a hálózsákokat, és kint eltölteni egy izgalmas éjszakát a természet lágy ölén.



Ha pedig mozogni is szeretnétek, annak sincs semmi akadálya. A közös sportolás az egyik legélvezetesebb az együttlétek közül. Kis versengésre is lehetõséget ad, emellett kifáraszthatjátok egymást rendesen. Ilyenkor nem a romantikus beszélgetéseké a fõszerep, hanem a felhõtlen szórakozásé, ami még karban is tart titeket. Kocogjatok, biciklizzetek, görkorizzatok, élvezzétek az együttlét és a mozgás keverékét.

Ha a lustaság lesz úrrá rajtad vagy párodon, akkor sem kell, hogy a megszokott mederben teljen a nap. Hanyagoljátok a hazavitt munkát, és persze ne csak a tv elõtt töltsétek a szabadidõtöket. Gyerekesnek tûnik, de élvezetes és mulatságos lehet egy kis közös társasjátékozás. Nem kell, hogy a megszokott módon játsszátok, tegyétek pikánssá kis fogadásokkal és tétekkel. Egy pakli kártya ugyanúgy megfelel pár óra kikapcsolódásra. Azért arra figyeljetek, hogy ha az egyikõtök véresen komolyan veszi a játékot, akkor a kellemes szórakozás könnyen harccá alakulhat, és a végén még sértõdést is okozhat. Inkább szerencsén múló játékokba kezdjetek, ne agymunkát igénylõbe.



Csináljatok olyat, amit nem szoktatok közösen, de mind a ketten élveztek. Lehet ez közös fõzõcske is, de ebben az esetben nem a gyorsaság a lényeg. Attól sem szabad kiborulni, ha a konyhában nagyobb lesz a felfordulás, mint szokott. Választhattok egyszerû vagy akár még sosem készített ételt, egy finom desszertet, ami megédesíti majd a napotokat. Ha egyikõtök sem konyhatündér, választhatjátok a közös fürdõzést, ahol jól kiáztathatjátok a bõrötök … Vagy rendezzetek film-maratont, persze mindkettõtök igényeit kielégítve. A filmvígjátékok elõnyt élveznek, vagy valami jó kis akciófilm, ahol lehet egymás kezét markolászni. Kerüljétek a drámákat, és az elgondolkodtató filmeket, legyen a központban a vidámság és a pörgés.



Az ötletek kifogyhatatlanok, csak egy kis kreativitás kell azok felújítására, és persze ismerni a párunkat, mi okozna neki örömöt.

  kope, 17:54 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Úgy kellenék, ahogy élni nem tudok,
De hogy eljutsz hozzám ezen az úton, sose várhatod.
Úgy festenék, mint az álomképeid,
Hol a fõalak csak érted él és mégsem létezik.
Dolák-Saly Róbert
  kope, 8:15 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 18., cstrtk Nekem tetszik!
0  
A motorosrendõr megáll a pirosnál a motorjával és eldõl.Bosszankodva megszólal:- A fenébe már! Mióta leszerelték róla az oldalkocsit, mindig ezt csinálja!
  kope, 5:59 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 17., szerda Nekem tetszik!
0  

Bízz a megérzéseidben!

Egy sejtés, ráérzés vagy egyszerûen az, hogy hallgatunk az ösztöneinkre, néha a legjobb döntéseket eredményezi. De tényleg tisztában vagy vele, mi fán is terem az a bizonyos intuíció, és hogy mikor alapozhatsz rá? Intuíciós képességed fejlesztése jó egészséget, jó anyagi helyzetet, sõt még boldogságot is teremthet.



Valószínûleg beléd is nyilallt már bele olyasfajta elõérzet, amikor barátnõd bemutatta új hapsiját, hogy: „Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ennek a fickónak a szeme sem áll jól", vagy amikor lakást kerestél és az egyikbe belépve valami azt súgta, hogy: „Na, ezt pont nekem találták ki." Gyakran olyan dolgokkal kapcsolatban hasít belénk a megvilágosodás, melyekben már vastagon benne élünk. Persze azért csak lassan a testtel, emlékezz rá, hogy hányszor trafáltál mellé. Szóval honnan fogod tudni, hogy a józanész diktál-e, vagy megint egy félrevezetõ vesszõparipa hagymázas délibábját üldözöd? A válaszhoz tudnod kell, hogy az intuíció sohasem ésszerû vagy logikus, hanem egy kreatív, a képzelõerõre alapozott megismerési mód, a ráérzés képessége, melynek hátterében a korábbi életpályád során felgyülemlett és alkotó módon, szinte a tudatalattiddal kezelt tapasztalattenger áll. Szóval olyan, mint a tapasztalataidra és a képzelõerõdre támaszkodó, egyfajta „éjjellátó készülék". Például lehetséges, hogy nagyon jó vagy a férfiak jellemében való olvasásban, miután apukád maga is egy nehéz esetként, vagy hangulatemberként alaposan hozzájárult a felkészülésedhez. Már gyerekként meg kellett tanulnod olvasni a legapróbb arcrezdülésbõl, hanglejtésbõl, úgyhogy felnõtt fejjel egy agyafúrt fickónak akár ötven lépésrõl való felismerése sem okozhat gondot.

Mivel az intuíció a kreativitáson és azon a képességen alapul, hogy a másik ember legkisebb hangulati változására, gyengeségére is reagálni tudunk, így hát nem csoda, hogy a nõk ebben százszor jobbak a férfiaknál. Mégsem támaszkodunk eléggé a képességünkre olyankor, amikor pedig nagyon is kellene, talán azért, mert nem szeretnénk túl gyakran irracionálisnak tûnni.

Hogyan fejlesztheted intuíciós képességedet?

1. Vezess intuíciós naplót


Szakértõk szerint ez az egyik legjobb módja az intuícióra való képesség fejlesztésének. Írj le minden intuitív gondolatodat és ezzel kapcsolatos tapasztalataidat, majd a pontos idejét és helyét is, amikor a nagy felismerés beléd hasított. Például: „Épp nõvéremre gondoltam, akit már három hónapja nem láttam, amikor felhívott." (Ezt persze a klasszikus közgondolkodás nem intuíciónak tekinti, hanem telepátiának.) A naplóból visszanézheted, hogy egy adott tartalmú intuíciód mikor szokott rád törni. Például közvetlenül elalvás elõtt stb. Pár hónapos jegyzetelést követõen megállapíthatod, hogy dühös, ideges, menzesz elõtti idõszakokban kelt sejtésed kevésbé igazolódnak, mint azok, melyek lelazult, nyugis állapotodban kólintnak fejbe.

2. Az intuíció és a véletlen egybeesés


Elõ megint a drága jó naplóval! Például ha a nõvéred három hónap elteltével emeli fel a telefont, és éppen rá gondoltál, az lehet intuíció (vagy inkább megérzése annak, hogy aktívan készül rád). Persze szó sincs sem intuícióról, sem telepátiáról, ha egyébként is mindig a szülinapodon szokott telefonálni, és éppen aznap van a szülinapod. Ilyenkor semmi más nem történt, mint hogy az egy alfa állapotában felállított ésszerû következtetésnek rágondolás szintjén ad hangot (anélkül, hogy a tudatos felszínen végiggondoltad volna, tudat alatt mégiscsak az történt, hogy eszedbe jutott: ma születésnapom van, régen hívott és ilyenkor szokott hívni, biztos mindjárt hív, és láss csodát, malacod van).

3. Beletemetkezés


Ugye, ismered azt az érzést, amikor teljesen beletemetkezel, belemerülsz egy lebilincselõ könyvbe, filmbe, vagy igazán katartikus zenébe, esetleg a festegetésbe, vagy a víz alatti úszásba, melyek szinte teljesen kiemelnek a való világból, képzetes tájakra röpítve szellemedet. Na, ez az az állapot, amikor az intuitív meglátások, vagy az ún. agyi hullámok a leginkább megtalálnak. Érdekes módon ezek a bizonyos felismerések akkor hasítanak belénk, amikor az agyunknak a racionális gondolkodásért, a logikáért felelõs bal féltekéjét épp pihentetjük. Ilyenkor az erõltetett gondolkodás alól felszabadulva kis számítógépünkbe váratlanul bevillan a megoldás. A relaxáció, a meditáció hasonlóan jó gondolatébresztõ.

4. Tárd ki a lelked kapuját


Nagyszerû ítélõképességgel rendelkezhetünk (és ezt megint írjuk agyunk bal féltekéjének a számlájára), de ha egy kicsit jobban megnyitjuk lelkünk kapuját, és fogadó készekké válunk saját intuíciónkra, akkor sokkal kreatívabb, ösztönvezérelt döntéseket lehetünk képesek meghozni.

5. Elõ a porszívóval


Intuitív bevillanásokat élhetsz meg, ha lelketlen, monoton tevékenységeket (házimunkát) végzel, mint például porszívózást. Hát porszívózz!

6. Hangolódj rá a „jelekre"


Talán éppen azon töprengsz, hová is kellene nyaralni menni, amikor hirtelen megüti a füledet, hogy valakik éppen Ibizáról beszélnek. Aztán meg egy úti filmet nézel a tévében, és láss csudát, pont Ibiza a téma. Olyan eset is elõfordult, hogy a fogorvosnál vagy fodrásznál tettetett érdeklõdéssel fellapozott és rojtosra mûérdeklõdött magazinban leltél ugyanerre az úti célra. Na, ha ilyen van, akkor ezeket a „jeleket" vésd fel naplódba.

Az intuíció lehet irracionális


Ha ösztönösen aggódsz egy hozzád közel álló személyért, akkor ne késlekedj hallgatni a jelzésre. Nagy segítséggel szolgálhatsz adott esetben!

Ötperces gyakorlat az ösztönök fejlesztésére


Keress egy nyugalmas sarkot, feküdj ott le, vegyél mély andalító lélegzeteket, és csukd be a szemedet. Képzelj magad elé egy nagy fehér vetítõvásznat, melyen le fogod vetíteni a jövõd mozifilmjét, és tényleg kezdj hozzá a képek áradatának lepergetéséhez. Lehetséges, hogy egy új otthonban, egy új munkahelyen fogod viszontlátni magad, esetleg egy kis csecsemõvel az öledben, netán egy új pasi oldalán. Bármi legyen is a vásznon, gondold át, hogy milyen jelentéssel bírhat ez rád nézve. Esetleg olyasmikre utal, amiket szeretnél elérni az életben? Vágyak, melyeket józanésszel meg sem mernél fogalmazni? Nos, ahogy intuitív éned levetítheti a maga kis ajánlatát a jövõdet tekintve, ugyanúgy te is fellõheted ugyanarra a vászonra azokat a képeket, melyekkel a magad módján szeretnéd alakítani a tényleges jövõt. Addig futtasd a filmet, amíg meg nem jelennek saját jól felfogott elképzeléseid.
  kope, 20:19 Itt megrhatod a vlemnyed kope
A szerelem nem úgy kezdõdik és ér véget, ahogyan elképzeljük. A szerelem harc; a szerelem háború; a szerelem a felnõtté válás.
James Arthur Baldwin

  kope, 18:32 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 16., kedd Nekem tetszik!
0  
Késleltetnem kellett volna a döntését, rá kellett volna vennem, gondolja át még egyszer, mérje föl a következményeket. Amikor az ember elkezd gondolkodni, mielõtt meghoz egy fontos döntést, rendszerint letesz a tervérõl: nagy bátorság kell ahhoz, hogy megtegyünk bizonyos lépéseket. De én túl büszke voltam, és azt gondoltam, hogy ez csak valami múló dolog, majd magától megoldódik.
Paulo Coelho


  kope, 14:43 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 15., htf Nekem tetszik!
0  
Drága jó szüleim: szeressétek a postásokat, õk az istenek, a messzeség, a vágyak küldöncei: Hermes isten követei õk, akik vállukon lógó vásott bõrtáskákban viszik házhoz a boldogságot, születést-halált beharangozó sürgönyöket, õk viszik el Hozzátok az én leveleimet is. Lóti-futi, meghajszolt emberek õk: egész életükben házalnak, rohannak, kilincselnek. Potom pénzért vállalják a leghumanistább szerepet: a szeretet elektromos hullámhosszát irányítják egymástól elszakított emberi szívek között, õk a szeretet közvetítõi. Mert mik is az én leveleim: az irántatok való örök "ebhûségnek", foggal-körömmel való ragaszkodásnak vérrel-tintával írt dokumentumai.
Keszei István

  kope, 9:15 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Cikk a munkahelyi szerelemrõl?


Történt már veled is ilyen? Belemennél, ha úgy adódna? Most akkor lehet a házinyúlra lõni vagy sem?

„Hétfõ reggel van. Utálatos egy nap. Mindig. De ma mégsem annyira. Kicsit sietek is, hogy minél hamarabb bent legyek. Pénteken történt valami. Nem tudom, talán csak hallucináltam, de mintha abban mondatban lett volna valami... valami egyáltalán nem odaillõ. Flörtölt velem? Istenem, hisz az csodálatos lenne! Az azt jelentené, hogy észrevett! Mióta áhítozok már utána, talán az idejét sem tudom. Ahogy betette a lábát az irodába, tudtam, hogy megveszek érte. Egészen idáig semmi jelét nem mutatta, hogy egyáltalán észrevett volna. De azok a szemek, az a fura hunyorgás.... Flört volt. Biztos vagyok benne. Alig várom, hogy ma lássam. Ha ma is.. akkor... én nem is tudom, mit kéne tennem! Reagáljak? És ha mások is észreveszik? Nem tenne jót a karrieremnek. De hiszen olyan régen tetszik már!”

Ismerõs a helyzet? Nem vagy ezzel egyedül. Az igazság az, hogy egy amerikai felmérés szerint nagyon is bátrak vagyunk e téren. A szerelemért cserébe bármit feláldoznánk, még a munkánkat is! És az adatokat minket igazolnak.





A felmérés szerint a megkérdezettek majd 60 százaléka szûrte már össze a levet egy kollégával. Ezeknek a kapcsolatoknak bár 70 százaléka nem bizonyult komolynak vagy tartósnak, ám a maradék 30 százalék elmondása szerint igaz szerelemre lelt, 19 százalék esetében pedig házasság is lett a dologból. Valljuk meg õszintén, ez a mai világban, ahol állandóan arra panaszkodunk, hogy mennyire nehéz párt találni, igen jó aránynak számít. Arról már nem is beszélve, hogy reményt adhat azoknak, akik a fél életüket a munkahelyükön töltik, más választási lehetõségük nem lévén.



Bár a legtöbb helyen hivatalosan nem nézik jó szemmel az efféle kapcsolatokat, a válaszadókat ez cseppet sem zavarta. Általános vélemény, hogy legyen bár akármekkora recesszió, ha dönteni kell munka és szerelem között, egyértelmûen a másodikat részesítik elõnyben. Munkát könnyebb újat találni, mint szerelmet. Az effajta kapcsolatokat a megkérdezettek alig 9 százaléka gondolta elítélendõnek.



És persze ne feledkezzünk meg azokról a plátói kapcsolatokról sem, melyek nem jutnak el a lángoló szerelmek szintjére, ám jelentõsségük igen nagy az alanyok életében. A válaszadók harmada nyilatkozott úgy, hogy van olyan személy az életben, akire ráillik a „munkahelyi házastárs” fogalma, vagyis kapcsolatuk baráti, vagy talán még annál is komolyabb alapokon nyugszik, ám vagy a közös munka, vagy egy harmadik személy meggátolja az érzelmek ennél mélyebb kialakulását.



Te hogy állsz a kérdéssel? Mi a véleményed a munkahelyi viszonyokról?

  kope, 7:27 Itt megrhatod a vlemnyed kope
2010. március 15. Hétfõ.

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha.
Johann Wolfgang von Goethe

Az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe; a magyar sajtó napja.
  kope, 7:08 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 12., pntek Nekem tetszik!
0  
Hogyan lehetséges az, hogy az emberek ilyeneket mondanak egymásnak, és az adott pillanatban komolyan is gondolják; aztán egyszerûen elfeledkeznek minden kimondott szavukról?
Virginia Cleo Andrews
  kope, 5:59 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 11., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Keresd velünk a kapcsolatot!

Még alig hiszem el, hogy itt a tavasz a nyakunkon. És bár csak pár napig tart a jó idõ, már ennek is örülni tudok, mert valami nagyszerû kezdetét jelzi számomra. Csak gyõzzem kivárni!

Ki ne hallott volna arról, hogy a betegségek a test-lélek-szellem hármasság harmóniájának megbomlásából adódnak. A gyógyulás csak akkor következhet be, ha ebben a hármas egységben visszaáll a harmónia. Vagyis, még mielõtt rohannál az orvoshoz testi bajaiddal, elõször gondolkodj el rajta, vannak-e sérült kapcsolataid, valakiben megrendült-e a bizalmad, van-e tartósan fennálló félelmed régóta…? Nehezen megválaszolható kérdések ezek, melyek megválaszolása néha igazi erõfeszítést igényel. És segítséget. A felismerés gyakran hosszabb idõbe és nagyobb munkába telik, mint a gyógyulás. Mert hiába szép a tested, ha közben nem szereted saját magad, és hiába törõdsz a saját lelkeddel, ha elhanyagolod testedet. Minden állandó körforgásban van, az egyik következik a másikból.

Nagy fába vágtuk a fejszénket: márciusban ahhoz adunk tippeket, hogyan teremtsd meg a Test-Lélek-Szellem hármas egységét. Magunkhoz híven keressük majd a megfelelõ utat spirituális síkon, miközben nem feledkezünk meg a tavaszi külsõ-belsõ nagytakarításról sem. A megújuláshoz ugyanis elõször jó alapok, majd megfelelõ eszközök kellenek. Az elsõ ötletek valóban csapongó folyamként érkeztek, mert ismét annyi mindent szeretnénk megosztani veled, hogy az valami hihetetlen. Nyakunkon a tavasz, vele együtt a fogyókúra, a tisztítókúra, a bõrszépítés, a takarítás, a lomtalanítás… mániája. Pedig aztán lehet, hogy annyi is elég lenne, ha kisétálnál a legközelebbi, szép füves parkba és arcodat a nap felé tartva kicsit feltöltõdnél. Mert az egész nem szól másról, hidd el nekem, mint a feltöltõdésrõl.

Ahogy már sokszor sokan – köztük mi is – megírták: az energia zavartalan áramlása a kulcsa testi-lelki-szellemi egészségünknek. A gócokat meg kell szüntetned, az energiatartalékaidat rendszeresen újra fel kell töltened. Ám leírni mindig könnyebb, mint megtenni. Mert kifogás az mindig van, a cselekvés pedig csak csúszik egyre tovább. Márciusban segítünk többek között abban is, hogy túllendülj a kezdeti nehézségeken, megtaláld a kapcsolatot a saját hármas egységedben, hogy végül megtisztulva, feltöltõdve nézhess az élet kihívásai elé.
  kope, 19:52 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 9., kedd Nekem tetszik!
0  
Cikk:
Egy évszázados a nõk ünnepe.



A nõk évszázadok óta harcolnak valamilyen formában a nagyobb társadalmi szerepért és elismerésért, mint ahogy tette ezt Lüzisztrata is. Az ókori görög hölgy a nemi élet megvonását kezdeményezte a férfiakkal szemben, így próbálta meg befolyásolni a háború befejezését. Valójában 1857-ig kell visszamennünk, hogy a mai Nõnap eredetét megismerjük.

Az ókori görög hölgy a nemi élet megvonását kezdeményezte a férfiakkal szemben, így próbálta meg befolyásolni a háború befejezését. Valójában 1857-ig kell visszamennünk, hogy a mai Nõnap eredetét megismerjük.

Kezdetét több eseményhez is kapcsolják. 1857. március 8-án New Yorkban több mint 40 ezer textilmunkásnõ sztrájkolt a béregyenlõségért, a rövidebb munkaidõért, a választójogért és a gyermekmunka ellen. 1866-ban az I. Internacionálé (Nemzetközi Munkásszövetség) elsõ kongresszusán határozatot fogadtak el a nõk hosszútávú munkavégzésérõl, tehát megszûnni látszott az a sztereotípia, hogy a nõk kizárólagos helye otthon van a konyhában. 1899-ben Clara Zetkin beszédjében kiemelte a nõk jogát a munkához, széleskörû részvételt a nemzeti eseményekben, és a gyermekek védelméért is felszólalt. Majd 1910-ben javasolta a II. Internacionálé VIII. kongresszusán, hogy március 8. legyen a Nemzetközi Nõnap.



Ugyan vitatható, hogy melyik esemény eredményezte az ünnepet, de talán lényegtelen is, hogy melyik történést emeljük az elsõ helyre. A lényeg, hogy a nõk egyenjogúságukért küzdöttek, és a javaslatból mára virágos ünnep keletkezett.



1911-ben Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban tartották meg elõször a Nemzetközi Nõnapot, ekkor még március 19-én. Magyarország sem sokkal maradt le, 1913-ban csatlakozott az ünnepi felhíváshoz, majd rá egy évre ’14-ben már hazánkban is országszerte rendezvényeket szerveztek a nõkért ezen a napon.



1914-ben miután két millió orosz katona esett el a fronton, az orosz nõk február utolsó vasárnapját választották, hogy kenyérért és békéért tüntessenek. Nem csupán ennek következményeként, de négy nappal késõbb II. Miklós cár lemondásra kényszerült. Ezután a megalakuló ideiglenes kormány megadta a nõknek a szavazati jogot. Ez a történelmi vasárnap az Oroszországban akkor használt Juliánusz naptár szerint február 23-ára esett, ami az általánosan használt Gergely-naptár szerint március 8-ának felel meg.



Az ENSZ 1977-ben ismerte el a nõnapot, így az hivatalosan is a világnapok közé került.



Tehát ezen a napon ünneplünk meg minden nõt és leányt, kedveskedünk nekik ajándékkal. A legnagyobb hagyománya a virág ajándékozásnak van. Legyen az cserepes- vagy vágott virág, ez mindenképp jár a család nõtagjainak, a munkatársaknak és az osztálytársnõknek. De egy doboz édesség is tökéletesen pótolhatja a virágáradatot. Igaz, hogy Amerikából indult, ahol rengeteg értelmetlen ünnep látott már napvilágot, de sok más ünneppel ellentétben, ennek van tartalma és történelme! Mint ahogy olvashattuk, a nõk végtelennek tûnõ harcát szimbolizálja az egyenjogúságért.



Uraim, kézbe a virágokat, és egy kedves mosoly kíséretében köszöntsék fel a hölgyeket. A kedvességet nem csak ezen a napon érdemlik meg, de ilyenkor kiemelt figyelmet érdemel minden egyes lány, nõ, anyuka és nagymama.


Weöres Sándor

A nõ

A nõ: tetõtõl talpig élet.
A férfi: nagyképû kísértet.
A nõé: mind, mely élõ és halott,
úgy, amint két-kézzel megfogadhatod;
a férfié; minderrõl egy csomó
kétes bölcsesség, nagy könyv, zagyva szó.
A férfi - akár bölcs, vagy csizmavarga -
a világot dolgokká széthabarja
s míg zúg körötte az egy-örök áram,
cimkék között jár, mint egy patikában.
Hiában száll be földet és eget,
mindég semmiségen át üget,
mert hol egység van, részeket teremt,
és névvel illeti a végtelent.
Lehet kis-ember, lehet nagy-vezér,
alkot s rombol, de igazán nem él
s csak akkor él - vagy tán csak élni látszik -
ha nõk szemébõl rá élet sugárzik.
A nõ: mindennel pajtás, elven
csak az aprózó észnek idegen.
A tétlen vizsgálótól összefagy;
mozogj és mozgasd s már királya vagy:
õ lágy sóvárgás, helyzeti erõ,
oly férfit vár, kitõl mozgásba jõ.
Alakja, bõre hívást énekel,
minden hajlása életet lehel,
mint menny a záport, bõven osztogatva;
de hogyha bárki kétkedõen fogadja,
tovább-libeg s a legény vérig-sértve
letottyan cimkéinek bûvkörébe.
Valóság, eszme, álom és mese
ugy fér hozzá, ha az õ köntöse;
mindent, mit párja bölcsességbe ránt,
õ úgy visel, mint cinkos pongyolát.
A világot, mely észnek idegenség,
bármeddig hántod: mind õnéki fátyla;
és végsõ, királynõi díszruhája
a meztelenség.

Boldog Nõnapot minden kedves hölgy olvasónknak!
  kope, 19:46 Itt megrhatod a vlemnyed kope



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.