CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



kope naplja

  2010. mrcius 9., kedd Nekem tetszik!
0  
Cikk:
Egy évszázados a nõk ünnepe.



A nõk évszázadok óta harcolnak valamilyen formában a nagyobb társadalmi szerepért és elismerésért, mint ahogy tette ezt Lüzisztrata is. Az ókori görög hölgy a nemi élet megvonását kezdeményezte a férfiakkal szemben, így próbálta meg befolyásolni a háború befejezését. Valójában 1857-ig kell visszamennünk, hogy a mai Nõnap eredetét megismerjük.

Az ókori görög hölgy a nemi élet megvonását kezdeményezte a férfiakkal szemben, így próbálta meg befolyásolni a háború befejezését. Valójában 1857-ig kell visszamennünk, hogy a mai Nõnap eredetét megismerjük.

Kezdetét több eseményhez is kapcsolják. 1857. március 8-án New Yorkban több mint 40 ezer textilmunkásnõ sztrájkolt a béregyenlõségért, a rövidebb munkaidõért, a választójogért és a gyermekmunka ellen. 1866-ban az I. Internacionálé (Nemzetközi Munkásszövetség) elsõ kongresszusán határozatot fogadtak el a nõk hosszútávú munkavégzésérõl, tehát megszûnni látszott az a sztereotípia, hogy a nõk kizárólagos helye otthon van a konyhában. 1899-ben Clara Zetkin beszédjében kiemelte a nõk jogát a munkához, széleskörû részvételt a nemzeti eseményekben, és a gyermekek védelméért is felszólalt. Majd 1910-ben javasolta a II. Internacionálé VIII. kongresszusán, hogy március 8. legyen a Nemzetközi Nõnap.



Ugyan vitatható, hogy melyik esemény eredményezte az ünnepet, de talán lényegtelen is, hogy melyik történést emeljük az elsõ helyre. A lényeg, hogy a nõk egyenjogúságukért küzdöttek, és a javaslatból mára virágos ünnep keletkezett.



1911-ben Ausztriában, Dániában, Németországban és Svájcban tartották meg elõször a Nemzetközi Nõnapot, ekkor még március 19-én. Magyarország sem sokkal maradt le, 1913-ban csatlakozott az ünnepi felhíváshoz, majd rá egy évre ’14-ben már hazánkban is országszerte rendezvényeket szerveztek a nõkért ezen a napon.



1914-ben miután két millió orosz katona esett el a fronton, az orosz nõk február utolsó vasárnapját választották, hogy kenyérért és békéért tüntessenek. Nem csupán ennek következményeként, de négy nappal késõbb II. Miklós cár lemondásra kényszerült. Ezután a megalakuló ideiglenes kormány megadta a nõknek a szavazati jogot. Ez a történelmi vasárnap az Oroszországban akkor használt Juliánusz naptár szerint február 23-ára esett, ami az általánosan használt Gergely-naptár szerint március 8-ának felel meg.



Az ENSZ 1977-ben ismerte el a nõnapot, így az hivatalosan is a világnapok közé került.



Tehát ezen a napon ünneplünk meg minden nõt és leányt, kedveskedünk nekik ajándékkal. A legnagyobb hagyománya a virág ajándékozásnak van. Legyen az cserepes- vagy vágott virág, ez mindenképp jár a család nõtagjainak, a munkatársaknak és az osztálytársnõknek. De egy doboz édesség is tökéletesen pótolhatja a virágáradatot. Igaz, hogy Amerikából indult, ahol rengeteg értelmetlen ünnep látott már napvilágot, de sok más ünneppel ellentétben, ennek van tartalma és történelme! Mint ahogy olvashattuk, a nõk végtelennek tûnõ harcát szimbolizálja az egyenjogúságért.



Uraim, kézbe a virágokat, és egy kedves mosoly kíséretében köszöntsék fel a hölgyeket. A kedvességet nem csak ezen a napon érdemlik meg, de ilyenkor kiemelt figyelmet érdemel minden egyes lány, nõ, anyuka és nagymama.


Weöres Sándor

A nõ

A nõ: tetõtõl talpig élet.
A férfi: nagyképû kísértet.
A nõé: mind, mely élõ és halott,
úgy, amint két-kézzel megfogadhatod;
a férfié; minderrõl egy csomó
kétes bölcsesség, nagy könyv, zagyva szó.
A férfi - akár bölcs, vagy csizmavarga -
a világot dolgokká széthabarja
s míg zúg körötte az egy-örök áram,
cimkék között jár, mint egy patikában.
Hiában száll be földet és eget,
mindég semmiségen át üget,
mert hol egység van, részeket teremt,
és névvel illeti a végtelent.
Lehet kis-ember, lehet nagy-vezér,
alkot s rombol, de igazán nem él
s csak akkor él - vagy tán csak élni látszik -
ha nõk szemébõl rá élet sugárzik.
A nõ: mindennel pajtás, elven
csak az aprózó észnek idegen.
A tétlen vizsgálótól összefagy;
mozogj és mozgasd s már királya vagy:
õ lágy sóvárgás, helyzeti erõ,
oly férfit vár, kitõl mozgásba jõ.
Alakja, bõre hívást énekel,
minden hajlása életet lehel,
mint menny a záport, bõven osztogatva;
de hogyha bárki kétkedõen fogadja,
tovább-libeg s a legény vérig-sértve
letottyan cimkéinek bûvkörébe.
Valóság, eszme, álom és mese
ugy fér hozzá, ha az õ köntöse;
mindent, mit párja bölcsességbe ránt,
õ úgy visel, mint cinkos pongyolát.
A világot, mely észnek idegenség,
bármeddig hántod: mind õnéki fátyla;
és végsõ, királynõi díszruhája
a meztelenség.

Boldog Nõnapot minden kedves hölgy olvasónknak!
  kope, 19:46 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 7., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Annyi az idõsebbeknek?


Sajnos a párkeresés, álláskeresés kapcsán folyamatosan és szinte megváltozhatatlanul beleütközünk az életkor adta akadályokba. Úgy tûnik, hogy társadalmunk feladta a tekintélyelvû, a tapasztalatnak kijáró tisztelet rituáléját és az utóbbi pár évtizedben isteniteni kezdte a fiatalságot. A szépséget, a lendületet, az energikusságot, a küzdés szellemét kisajátította a 18-40 közti “évjárat” és aki csak teheti ilyen partnert, munkatársat keres. Aki nem, az manapság már kivétel.
  kope, 20:34 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Netes randik védelmében.


Eleddig többségében negatív kritikákkal éltem a virtuális társkereséssel kapcsolatban és negatív találkozásokat. Mindezt az indokolta, hogy érzéseim, felháborodásom, csalódottságom, dühöm többletenergiájától – mondhatnám úgy, hogy érzelmi túlnyomástól – szinte maguktól jöttek a szavak, motiváltabb voltam a közlésben.
  kope, 20:00 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Hoppá!!!


Elmegy a hölgy 1 randira. A pasi azt mondja, hogy komoly kapcsolatot keres közben azon gondolkozik, hogy tudná a hölgyet ágyba csalni, mindjárt az elsö randin. Az ilyen pasi csak kalandot keres.
  kope, 19:59 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 5., pntek Nekem tetszik!
0  
Lerázós pasi dumák.


Szabadságra vágyik a párod. Nem, nem a munkahelyire gondolunk – a kapcsolatból lépne ki olykor-olykor kis idõre. Hagyd, hadd tegye. Ám elõtte figyeld meg, hogy ebbéli óhaját milyen szavakkal adta elõ õméltósága.



Semmivel össze nem téveszthetõ tekintet és az a bizonyos torokköszörülés elõzi meg mindig a „több szabadidõre lenne szükségem" mondatot. De hogy mi jön utána!?

1. „Jobbat érdemelnél, mint én"


Diagnózis

Partnerednek a „Hová menjünk ma este?" kérdés már fejtörés helyett inkább fejfájást okoz. Nagyon úgy tûnik, unja, mi több, terhesnek érzi kettõtök viszonyát. Egyáltalán semmi közös programhoz nincs kedve. De nem kell félteni, megmagyarázza: „Te nem tehetsz semmirõl. Az egész az én hibám." Vagy: „Jobbat érdemelnél, mint én" - jönnek a frappánsnál is frappánsabb mentegetõzések.

Lehet, hogy késõ már a kapcsolaton belüli szabadság egészséges mértékén gondolkodnotok. Pedig néha jót tehet egy kis szünet, ha mindketten szívtok egy kis friss levegõt. De tisztázzátok elõre a szabályokat és a határokat. Hogy hetente hányszor találkoztok, hogy másokkal nem randevúzgattok stb. Így megmarad a szabadság illúziója, és a külön töltött idõ alatt kiderül, mennyire hiányoztok egymásnak, mennyire erõsen kötõdtök egymáshoz.

Aggódj, ha a pasi
- állandó és korlátlan szabadságra vágyik anélkül, hogy meghatározná, milyen téren van szüksége erre.
- önzõ módon a közös szabályok kialakításakor csak saját érdekeit tartja szem elõtt.

Ne aggódj, ha a pasi
- valójában csak egy kis lazításra, pihenésre vágyik, meg arra, hogy tisztába jöjjön az érzéseivel.
- a szabadsággal csak azt akarja megtudni, valóban szüksége van Rád.


2. „Úgysem éreznéd jól magad"


Diagnózis

Hajdanán mindketten arra vágytatok, hogy éjjel-nappal egymás kezét fogjátok. De mára elérkezett az idõ, amikor - legalábbis kedvesednek - hiányozni kezdenek a régi barátok, ne adj` isten barátnõk, a megszokott társaság. Ne add búnak a fejedet, még a legjobb kapcsolat sem nélkülözheti a társasági életet. Hagyd, hadd találkozzon barátaival, szüleivel, kollégáival. És - bár tudjuk, nehéz megállni - nehogy eszedbe jusson ilyenkor váratlanul beállítani, meglepni vagy ellenõrizni õt.

Aggódj, ha a pasi
- következetesen elzár (eltilt?) saját baráti társaságától.
- nem mesél kapcsolatotokról a haverjainak.
- rejteget a szülei és az ismerõsei elõl.

Ne aggódj, ha a pasi
- hetente egyszer összejön a régi haverokkal - nélküled.
- arra buzdít, ez idõ alatt csinálj te is magának programot, mondjuk egy jó kis pletykás vacsorát a barátnõkkel.
- közös nyaralásotok mókás pillanataival traktálja cimboráit.


3. „Elég lenne egy kulcs a kéglimhez”


Diagnózis

Kapcsolatotok elmélyültével egyenes út vezetett a kulcsmásolóhoz. Azonban egy kicsit elszaladt veled a ló. Sok nõ úgy érzi, hogyha már saját kulcsot kapott a fickó lakásához, bármikor beállíthat oda. Téves! A saját kulcs még nem jogosít fel senkit a beköltözésre. Nemcsak te, a párod is szeretne munka után néha egy kicsit leereszteni, össze-vissza kapcsolgatni a televíziós csatornák között. Vagy csak úgy egyszerûen elterülni a nagyfotelban, és „nem viselkedni".

Ha még nem késõ, tartsd tiszteletben a saját lakás szentségét, és elõzetes egyeztetés vagy telefonhívás nélkül ne állíts be hozzá. De ha szakítani akarsz, várd csak meghívás nélkül minden este a pasidat a lakásban.

Aggódj, ha a pasi
- több éjszakát akar magányosan, pihenéssel tölteni, mint veled.
- lecserélteti a bejárati ajtó zárját, mert az állítólag beadta a kulcsot.
- este tízkor nem nyit ajtót.

Ne aggódj, ha a pasi
- néha (hetente maximum kétszer) egyedül kíván lenni az odújában.
- a focimeccseket egyedül, nyugodtan szeretné nézni.


4. „Ez csak kettõnkre tartozik, drágám"


Diagnózis

Nem dõl össze a világ, ha partnered cseppet szemérmesebb az átlagnál. Bizonyára neki is kínos, ha mások elõtt kinyilvánítod érzéseidet, ha megsimogatod, megcsókolod õt. Olykor az otthon legszenvedélyesebben szeretõk is szégyellõs, gátlásos kisfiúkká válnak nagyobb társaságban. Valószínûleg a szüleitõl is így látta, vagy neveltetésébõl fakadóan helyteleníti a nyilvános helyen való érzelmi kitöréseket.

Aggódj, ha a pasi
- mindig csak ugyanazon emberek (mondjuk, csinos kolléganõje) jelenlétében lesz nyuszi.
- nyilvános helyen úgy tesz, mintha legalábbis FBI-ügynök lenne inkognitóban.

Ne aggódj, ha a pasi
- csók helyett megdicséri ruhádat, frizurádat.
- azonmód megmagyarázza visszafogottságát.


5. „Nagyon el vagyok havazva mostanában"


Diagnózis

Sajnos, a mai - hogy is szokták mondani? - kemény világban a munka is lehet olyan kemény vetélytárs, mint egy másik nõ. Lehet, hogy párod hamisítatlan munka alkoholista, aki a napi hajtás után még késõ éjszaka sem tud elszakadni számítógépétõl, mobiltelefonjától és íróasztalától. Mindez azonban nem mentség: nincs olyan hivatás, amely miatt megérné lemondani a magánéletrõl. Ha az úr hajlamos erre, jelöljétek ki a hét munka- és szerelemnapjait, a beosztást tartsátok is be. így a randevú, nem egy lesz a többi naptári elõjegyzés között, hanem a Randevú, melyet csak nagyon kivételes esetben lehet elhalasztani. De munka miatt semmi esetre sem. Meglátod, ha a fickó valóban imád, legyen bármily elfoglalt is, megtalálja a módját, hogy találkozzatok.

Aggódj, ha a pasi
- két hétre elõre kéri a szerelemnapok pontos dátumát.
- Állandóan el akarja csere-berélni a dolgos napokat a randevús napokkal.

Ne aggódj, ha a pasi
- olykor arányában több napot tölt munkájával, mint veled.
- munkaalkoholizmusa nem múló állapot, hanem életstílus.


Légy szerelem tûzszerésze – mielõtt robban a bomba


Ne ijedj meg, ha otthon egyik este robban a „több függetlenségre van szükségem"- bomba. Légy a szerelem tûzszerésze, hatástalanítsd a pusztító szerkezetet Elõször is számolj tízig, nézz ki az ablakon a fákra, bokrokra. Aztán olvass, ha kész vagy, tárgyalj.

Ne ess pánikba

Kerüld az érzelmi kitöréseket. Ezekkel csak azt éred el, hogy beszélgetésetek végeláthatatlan vitába torkollik.
Legyél tényszerû

Tegyél fel párodnak kérdéseket: mi az, ami zavar?", „Szerinted nekem mire van szükségem?" Hidd el így képesek lesztek valamilyen ésszerû kompromisszumra jutni. Ha nem kapsz választ már kezdõ kérdéseidre sem, a másik csak a saját sérelmeit sorolja egyfolytában, partnerednek valószínûleg terhére vált a kapcsolat.
Törõdj magaddal

Legyen úgy, ahogy akarod – mondd neki. Ezzel vélhetõleg megleped a vitára számító párodat. A külön töltött idõt viszont használd fel arra, hogy gondolkozz el a kapcsolatotokról. De felkeresheted régi barátaidat is. (Hogyha végleg szakítanátok, legalább számíthatnál valakire.) És ne feledd: lehet, hogy társad kér több szabadságot, de azt, hogy együtt maradtok-e, neked is jogodban áll eldönteni.
  kope, 19:47 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Vicc.

Egy férfi elmegy golfozni. Miután befejezték a játékot,az egyik elindult,hogy rendezze a számlát. A másik három elkezdett beszélgetni a fiaikról.Az én fiam építési vállalkozó. Olyan sikeres, hogy az egyik barátjának adott egy házat ajándékba, mondta az elsõ.Az enyém autóügynök. Már három városban van ügynöksége. Annyira jól megy neki, hogy a múltkor adott az egyik barátjának két Mercedest.A fiam bróker, mondta a harmadik.Annyira sikeres, hogy egy egész részvénycsomagot adott az egyik barátjának.Mikor a negyedik férfi csatlakozott hozzájuk,õt is megkérdezték, mit csinál a fia.Az én fiam meleg. Nem vagyok túl boldog emiatt, de biztos jó lehet, mert a három utolsó szeretõjétõl kapott egy házat, két autót és egy részvénycsomagot.
  kope, 19:36 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Vannak, akik azt állítják, hogy a könyvek magukat írják, de ez hazugság. A könyvek nem maguktól íródnak. Gondolatok, kutatás, hátfájás, jegyzetelés kell hozzá és sokkal több idõ, meg munka, mint azt az ember képzelné.
Neil Gaiman

  kope, 19:32 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 4., cstrtk Nekem tetszik!
0  
7 dolog, amit sosem tudhat meg!



Vigyázz a szádra! Jobb, ha az életed egyes részleteirõl, múltbeli eseményeirõl inkább hallgatsz.

Kegyes és kegyetlen hazugságokról számtalanszor esett már szó itt éppúgy, ahogy ezernyi más oldalon, ahol a szív kifürkészhetetlen titkait próbálják megérteni. Tudjuk már azt is, hogy az õszinteség "csak" szükséges rossz, és nem mindig vezet porblémamentes kapcsolathoz. Gyakran megtörténik, hogy hirtelen jött, irányíthatatlan rohamokban tör ránk a kitárulkozás kényszere, és az ifjonti hév hatása alatt nem számolunk a következményekkel. Éppen ezért lássuk a listát: mi az, amit jobb, ha soha, semmilyen körülmények között nem említünk meg párunknak!

1. A lehetõ legfontosabb: az egyetlen helyes válasz arra a kérdésre, hogy kivel volt a legjobb eddigi életedben a szex, az csakis az õ neve lehet! Örök szabály. Nem szorul magyarázatra.


2. Ha nem muszáj - már pedig miért lenne az? -, akkor ne oszd meg vele az ágyadban járt emberek pontos számát és részletes jellemzését sem. A nõk esetében ez különösen fontos. Egy férfi ugyanis nem szereti tudni, hányan voltak elõtte, abból az egyszerû okból kifolyólag, hogy szereti azt hinni, õ az egyetlen valamire való hím kerek e világon. Ha esetleg bizonyosságot nyerne, hogy ez mégsem így van, az rossz hatással lehet önérzetére, ami hosszútávon rossz irányba befolyásolhat egy kapcsolatot.

3. Azt sem fontos tudnia a másiknak, hogy az exed is éppúgy Cicusnak/Mucusnak/Nyuszusnak becézett, ahogyan azt õ teszi. Ha zavar a dolog, óvatosan vezesd elõ, hogy nem kedveled ezt a becenevet, mert nem tetszik/rossz emlékeket idéz/nevetséges, stb.


4. Hacsak nem egy különösen kíváncsi és fõleg toleráns pasival/nõvel van dolgod, akkor azt sem muszáj az orrára kötnöd, hogy miféle szépészeti beavatkozásokat hajtasz végre magadon, míg eléred jelenlegi állapotod. Nem biztos, hogy a legjobb beszédtéma egy randin, hogy micsoda kínokkal jár a bajuszgyanta.


5. Nem kell tudnia azt sem, hogy tegnap egy közösségi portálon lecsekkoltad az összes ismerõsét, fotóját, kapcsolatait, beírásait, és amíg a mosdóban volt az elõbb, az üzeneteit és híváslistáját is átfutottad, biztos, ami biztos.

6. Bármilyen jó pasi vagy csaj a legjobb haverja, errõl minden körülmények között hallgatnod kell a saját érdekedben, még ha piros gyerekek hullanak is az égbõl! No comment.


7. Persze jobb az õszinteség blablabla..., de most gondolj bele! Milyen elõnyöd származhat abból, ha elmondod neki, hogy egyszer, egy õrült éjszaka után, magad sem tudod, hogyan, de annak az illetõnek az ágyában ébredtél, akit épp tegnap mutattál be a legjobb barátodként? ... És most gondold végig azt is, hogy milyen elõnyöd származott eddig az ész nélküli õszinteségi rohamokból? Na ugye! Nem kell ezt tudnia, hidd el!


  kope, 11:23 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Lerázós pasi dumák.


Szabadságra vágyik a párod. Nem, nem a munkahelyire gondolunk – a kapcsolatból lépne ki olykor-olykor kis idõre. Hagyd, hadd tegye. Ám elõtte figyeld meg, hogy ebbéli óhaját milyen szavakkal adta elõ õméltósága.


Semmivel össze nem téveszthetõ tekintet és az a bizonyos torokköszörülés elõzi meg mindig a „több szabadidõre lenne szükségem" mondatot. De hogy mi jön utána!?

1. „Jobbat érdemelnél, mint én"


Diagnózis

Partnerednek a „Hová menjünk ma este?" kérdés már fejtörés helyett inkább fejfájást okoz. Nagyon úgy tûnik, unja, mi több, terhesnek érzi kettõtök viszonyát. Egyáltalán semmi közös programhoz nincs kedve. De nem kell félteni, megmagyarázza: „Te nem tehetsz semmirõl. Az egész az én hibám." Vagy: „Jobbat érdemelnél, mint én" - jönnek a frappánsnál is frappánsabb mentegetõzések.

Lehet, hogy késõ már a kapcsolaton belüli szabadság egészséges mértékén gondolkodnotok. Pedig néha jót tehet egy kis szünet, ha mindketten szívtok egy kis friss levegõt. De tisztázzátok elõre a szabályokat és a határokat. Hogy hetente hányszor találkoztok, hogy másokkal nem randevúzgattok stb. Így megmarad a szabadság illúziója, és a külön töltött idõ alatt kiderül, mennyire hiányoztok egymásnak, mennyire erõsen kötõdtök egymáshoz.

Aggódj, ha a pasi
- állandó és korlátlan szabadságra vágyik anélkül, hogy meghatározná, milyen téren van szüksége erre.
- önzõ módon a közös szabályok kialakításakor csak saját érdekeit tartja szem elõtt.

Ne aggódj, ha a pasi
- valójában csak egy kis lazításra, pihenésre vágyik, meg arra, hogy tisztába jöjjön az érzéseivel.
- a szabadsággal csak azt akarja megtudni, valóban szüksége van Rád.


2. „Úgysem éreznéd jól magad"


Diagnózis

Hajdanán mindketten arra vágytatok, hogy éjjel-nappal egymás kezét fogjátok. De mára elérkezett az idõ, amikor - legalábbis kedvesednek - hiányozni kezdenek a régi barátok, ne adj` isten barátnõk, a megszokott társaság. Ne add búnak a fejedet, még a legjobb kapcsolat sem nélkülözheti a társasági életet. Hagyd, hadd találkozzon barátaival, szüleivel, kollégáival. És - bár tudjuk, nehéz megállni - nehogy eszedbe jusson ilyenkor váratlanul beállítani, meglepni vagy ellenõrizni õt.

Aggódj, ha a pasi
- következetesen elzár (eltilt?) saját baráti társaságától.
- nem mesél kapcsolatotokról a haverjainak.
- rejteget a szülei és az ismerõsei elõl.

Ne aggódj, ha a pasi
- hetente egyszer összejön a régi haverokkal - nélküled.
- arra buzdít, ez idõ alatt csinálj te is magának programot, mondjuk egy jó kis pletykás vacsorát a barátnõkkel.
- közös nyaralásotok mókás pillanataival traktálja cimboráit.


3. „Elég lenne egy kulcs a kéglimhez”


Diagnózis

Kapcsolatotok elmélyültével egyenes út vezetett a kulcsmásolóhoz. Azonban egy kicsit elszaladt veled a ló. Sok nõ úgy érzi, hogyha már saját kulcsot kapott a fickó lakásához, bármikor beállíthat oda. Téves! A saját kulcs még nem jogosít fel senkit a beköltözésre. Nemcsak te, a párod is szeretne munka után néha egy kicsit leereszteni, össze-vissza kapcsolgatni a televíziós csatornák között. Vagy csak úgy egyszerûen elterülni a nagyfotelban, és „nem viselkedni".

Ha még nem késõ, tartsd tiszteletben a saját lakás szentségét, és elõzetes egyeztetés vagy telefonhívás nélkül ne állíts be hozzá. De ha szakítani akarsz, várd csak meghívás nélkül minden este a pasidat a lakásban.

Aggódj, ha a pasi
- több éjszakát akar magányosan, pihenéssel tölteni, mint veled.
- lecserélteti a bejárati ajtó zárját, mert az állítólag beadta a kulcsot.
- este tízkor nem nyit ajtót.

Ne aggódj, ha a pasi
- néha (hetente maximum kétszer) egyedül kíván lenni az odújában.
- a focimeccseket egyedül, nyugodtan szeretné nézni.


4. „Ez csak kettõnkre tartozik, drágám"


Diagnózis

Nem dõl össze a világ, ha partnered cseppet szemérmesebb az átlagnál. Bizonyára neki is kínos, ha mások elõtt kinyilvánítod érzéseidet, ha megsimogatod, megcsókolod õt. Olykor az otthon legszenvedélyesebben szeretõk is szégyellõs, gátlásos kisfiúkká válnak nagyobb társaságban. Valószínûleg a szüleitõl is így látta, vagy neveltetésébõl fakadóan helyteleníti a nyilvános helyen való érzelmi kitöréseket.

Aggódj, ha a pasi
- mindig csak ugyanazon emberek (mondjuk, csinos kolléganõje) jelenlétében lesz nyuszi.
- nyilvános helyen úgy tesz, mintha legalábbis FBI-ügynök lenne inkognitóban.

Ne aggódj, ha a pasi
- csók helyett megdicséri ruhádat, frizurádat.
- azonmód megmagyarázza visszafogottságát.


5. „Nagyon el vagyok havazva mostanában"


Diagnózis

Sajnos, a mai - hogy is szokták mondani? - kemény világban a munka is lehet olyan kemény vetélytárs, mint egy másik nõ. Lehet, hogy párod hamisítatlan munka alkoholista, aki a napi hajtás után még késõ éjszaka sem tud elszakadni számítógépétõl, mobiltelefonjától és íróasztalától. Mindez azonban nem mentség: nincs olyan hivatás, amely miatt megérné lemondani a magánéletrõl. Ha az úr hajlamos erre, jelöljétek ki a hét munka- és szerelemnapjait, a beosztást tartsátok is be. így a randevú, nem egy lesz a többi naptári elõjegyzés között, hanem a Randevú, melyet csak nagyon kivételes esetben lehet elhalasztani. De munka miatt semmi esetre sem. Meglátod, ha a fickó valóban imád, legyen bármily elfoglalt is, megtalálja a módját, hogy találkozzatok.

Aggódj, ha a pasi
- két hétre elõre kéri a szerelemnapok pontos dátumát.
- Állandóan el akarja csere-berélni a dolgos napokat a randevús napokkal.

Ne aggódj, ha a pasi
- olykor arányában több napot tölt munkájával, mint veled.
- munkaalkoholizmusa nem múló állapot, hanem életstílus.


Légy szerelem tûzszerésze – mielõtt robban a bomba


Ne ijedj meg, ha otthon egyik este robban a „több függetlenségre van szükségem"- bomba. Légy a szerelem tûzszerésze, hatástalanítsd a pusztító szerkezetet Elõször is számolj tízig, nézz ki az ablakon a fákra, bokrokra. Aztán olvass, ha kész vagy, tárgyalj.

Ne ess pánikba

Kerüld az érzelmi kitöréseket. Ezekkel csak azt éred el, hogy beszélgetésetek végeláthatatlan vitába torkollik.
Legyél tényszerû

Tegyél fel párodnak kérdéseket: mi az, ami zavar?", „Szerinted nekem mire van szükségem?" Hidd el így képesek lesztek valamilyen ésszerû kompromisszumra jutni. Ha nem kapsz választ már kezdõ kérdéseidre sem, a másik csak a saját sérelmeit sorolja egyfolytában, partnerednek valószínûleg terhére vált a kapcsolat.
Törõdj magaddal

Legyen úgy, ahogy akarod – mondd neki. Ezzel vélhetõleg megleped a vitára számító párodat. A külön töltött idõt viszont használd fel arra, hogy gondolkozz el a kapcsolatotokról. De felkeresheted régi barátaidat is. (Hogyha végleg szakítanátok, legalább számíthatnál valakire.) És ne feledd: lehet, hogy társad kér több szabadságot, de azt, hogy együtt maradtok-e, neked is jogodban áll eldönteni.


  kope, 6:48 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. mrcius 3., szerda Nekem tetszik!
0  
Viccek!

Pályaudvari beszélgetés:
- A feleségedet várod?
- Nem várom...jön.

- Drágám, miért szeretsz horgászni?
- Mert csend van és nyugalom.
- Jól hangzik, legközelebb megyek veled én is!
- Mondom CSEND VAN ÉS NYUGALOM!

Egy 90 éves bácsi ellenõrzõ vizsgálatra megy az orvosához. Az orvos kérdezi tõle, hogy van.
- Nagyszerûen érzem magam, doktor úr. Fél éve újra nõsültem .
A feleségem 20 éves és három hónapos terhes. Mit szól ehhez, doktor úr?
A doki gondolkodik, aztán megszólal:
- Hadd mondjak el egy történetet. Ismerek egy vadászt, aki sosem hagy ki egyetlen vadászidényt sem. Egyszer azonban véletlenül az esernyõjét viszi magával a dzsungelbe a puskája helyett.
Szembetalálja magát egy oroszlánnal. Ráfogja az esernyõt, céloz, és meghúzza a ravaszt, vagyis a gombot. Bumm! Az oroszlán abban a pillanatban elterül a földön.
- Ez lehetetlen! Biztos, hogy valaki más lõtte le! -hitetlenkedik az öregúr.
- Na látja! - mondja a doktor. - Nekem is ez a véleményem.

Idõsebb Fradi-szurkoló készülõdik az esti meccsre. A felsége nézi,amint férje csupa zöld-fehérbe öltözik. Egyszer csak megszólal:
- Apukám, ahogy elnézlek, Te jobban szereted a Fradit, mint engem.
- Anyukám, ahogy elnézlek, lassan már az Újpestet is!

Két férfi már másodszor ütközik össze a bevásárló kocsival a TESCO-ban.
Megszólal az egyik megértõen:


- Talán maga is a feleségét keresi?
- Igen, én is. A magáé hogy néz ki?
- Szõke. kék szemû, csinos, jó alakú. A magáé?
- Hagyjuk az enyémet, kerssük
  kope, 20:11 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Bõlcs tanács!

Lehet, hogy valóban úgy igaz, ahogy a régiek tartják. Lehet, hogy a szív valóban egy darab száraz nyírfa, amely életében csak egyszer lángolhat tiszta, vakító fénnyel - és minden más szenvedély, amely ezt követõen támad benne, inkább csak pislákoló parázsra hasonlít. Ilyen az én szerencsém. Ez az elsõ és valódi lángolás is éppen õiránta lobbant bennem, akit sem érdemeim szerint, sem dicstelen módon soha meg nem kaphatok; érte, aki mindenekfelett lenéz és gyûlöl.
Tad Williams
  kope, 20:02 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2010. janur 3., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Mindenkinek!

BÚÉK!!!
  kope, 8:16 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2009. jnius 1., htf Nekem tetszik!
0  
Vicc 5!

A nászéjszakán az asszonyka vallomást tesz a férjének:
- Tudod, Pista, nekem már elõtted is volt dolgom férfival.
- Nem probléma. Nekem is.
  kope, 12:17 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Vicc 4!

Kisfiával vásárol a plázában az anyuka, amikor megakad a szeme egy szexis fehérnemûn. Elgondolkodva mondja a gyereknek:
- Vajon tetszene ez apádnak?
Mire a gyerek elkerekedett szemekkel:
- Ugyan már! Apa sosem venne fel egy ilyet!

  kope, 12:15 Itt megrhatod a vlemnyed kope
Vicc 3!

Menyasszony fut az anyjához és kérdez:
- Anyu, anyu, én és Zoli vitázunk és nem tudjuk eldönteni, hogy melyikünknek van igaza.
Nagyon egyszerû kislányom, - válaszol az anya. - Házasságkötés elõtt neki, utána meg neked!

  kope, 12:14 Itt megrhatod a vlemnyed kope

Vicc 2!


Két barát találkozik az utcán.
- Képzeld, megnõsültem! - mondja az egyik.
- Tényleg? És kit vettél el?
- Jézus Máriát!
- Ne hülyéskedj már!
- De komolyan. Itt a fényképe, nézd meg!
- Jézus Mária!

  kope, 12:13 Itt megrhatod a vlemnyed kope

Vicc!

- Látja ott azt a két hölgyet?
- Látom!
- Elárulom magának, hogy a baloldali a feleségem, a jobboldali pedig a szeretõm!
- Érdekes, nálam ez éppen fordítva van!


  kope, 12:11 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2009. mrcius 8., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Ma Nõnap van!


Minden csiga hölgy tagjainak sok boldog Nõnapot kivánok!

kope.
  kope, 10:43 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2009. mrcius 7., szombat Nekem tetszik!
0  
Holnap.

Nõk napja lesz.

  kope, 23:54 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2009. janur 30., pntek Nekem tetszik!
0  
Mai horoszkópom.


Ma valahogy a Hold igazságot tesz, nyugodtan visszavonulhatsz egy kicsit. Kora estig ugyanis a Hold szünetel. Foglalkozz mindazokkal az apróságokkal, melyekkel az utóbbi napokban nem értél rá törõdni. Takaríts, varázsolj más légkört a lakásodba. Az este váratlanul izgalmas lesz, talán egy látogatás, egy spontán meghívás, mindenesetre maradj nyitott!




  kope, 22:27 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2009. janur 9., pntek Nekem tetszik!
0  

Ajándék!

Egy 19 éves fiú bemegy egy ékszerüzletbe, és kiválaszt egy drága karkötõt.
- A barátnõmnek lesz, Valentin napra. - mondja az eladónak.
- És szeretné belevésetni a lány nevét? - kérdezi tõle az ékszerész.
- Nem, jobb lesz az, hogy "Egyetlen szerelmemnek". - feleli a fiú.
- Valóban jó ötlet, és milyen romantikus!
- Nemcsak romantikus, de praktikus is. Ha szakítunk, még újra használhatom.


<nono

  kope, 16:24 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2009. janur 7., szerda Nekem tetszik!
0  
BÚÉK!


Minden csigának sok sikert kivánok ebben az évben is.
  kope, 8:35 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. december 31., szerda Nekem tetszik!
0  
Utóköszöntés.


Havas téli lepedo borítja a tájat, ilyenkor a jó pezsgo serkenti a májat.
Sült malacka vándorol, surran a bendobe, kívánunk mindenkinek sok jot az új esztendore!
  kope, 23:18 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. december 5., pntek Nekem tetszik!
0  
Minden csigának!

Kellemes karácsonyt és Boldog Új Évet kivánok mindenkinek!


  kope, 19:35 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. november 27., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Szerelem horoszkópom!


Vegyen vissza a tempóból, inkább maradjon a háttérben! Ha az energiáját nem tékozolja fölösleges dolgokra, akkor nagy sikert érhet el. Ez a megfontoltság legyen jellemzõ a magánéletére, párkapcsolatára is. A kedvesével közös kirándulás jó alkalom arra, hogy ismét egymásra hangolódjanak.
  kope, 16:20 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. november 23., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Esik a hó

Attól függ kinek a szemébõl nézzük.
A felnõttek gond, a gyerekekbõl nézve öröm.

Ui:inkább a nyár.
  kope, 14:06 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. november 4., kedd Nekem tetszik!
0  
Mindenkinek.

Nagyon jó érzés,hogy itt a csigán felköszöntek engemet többi csiga tagjai.
És mindenkinek köszönöm.


DDDDD.
  kope, 20:21 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. november 1., szombat Nekem tetszik!
0  

Mai nap.


Ma halottak napja van.

MIndenkinek van hozzátartozoik.
  kope, 18:40 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. oktber 29., szerda Nekem tetszik!
0  
Mai horoszkopóm.

Ma nemcsak a Hold, hanem a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz is a te oldaladon áll. Teljesen koncentrált vagy, és nagy teljesítményt nyújthatsz. Az egyik legjobb munkanapod lesz a mai. Fõnököd is észreveszi, mennyire kiváló vagy ma. Nehéz terminusok ma egyszerûen nem léteznek számodra.


  kope, 20:28 Itt megrhatod a vlemnyed kope
  2008. oktber 16., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Ma.

Ma fehér bot napja van.
  kope, 18:12 Itt megrhatod a vlemnyed kope



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.