CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. április 19.   péntek   Emma, Gerold, Kocsárd, Kunó, Malvin, Timon   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



kope naplója

  2010. március 5., péntek Nekem tetszik!
0  
LerĂĄzĂłs pasi dumĂĄk.


SzabadsĂĄgra vĂĄgyik a pĂĄrod. Nem, nem a munkahelyire gondolunk – a kapcsolatbĂłl lĂ©pne ki olykor-olykor kis idĂ”re. Hagyd, hadd tegye. Ám elĂ”tte figyeld meg, hogy ebbĂ©li ĂłhajĂĄt milyen szavakkal adta elĂ” Ă”mĂ©ltĂłsĂĄga.



Semmivel össze nem tĂ©veszthetĂ” tekintet Ă©s az a bizonyos torokköszörĂŒlĂ©s elĂ”zi meg mindig a „több szabadidĂ”re lenne szĂŒksĂ©gem" mondatot. De hogy mi jön utĂĄna!?

1. „Jobbat Ă©rdemelnĂ©l, mint Ă©n"


DiagnĂłzis

Partnerednek a „HovĂĄ menjĂŒnk ma este?" kĂ©rdĂ©s mĂĄr fejtörĂ©s helyett inkĂĄbb fejfĂĄjĂĄst okoz. Nagyon Ășgy tĂ»nik, unja, mi több, terhesnek Ă©rzi kettĂ”tök viszonyĂĄt. EgyĂĄltalĂĄn semmi közös programhoz nincs kedve. De nem kell fĂ©lteni, megmagyarĂĄzza: „Te nem tehetsz semmirĂ”l. Az egĂ©sz az Ă©n hibĂĄm." Vagy: „Jobbat Ă©rdemelnĂ©l, mint Ă©n" - jönnek a frappĂĄnsnĂĄl is frappĂĄnsabb mentegetĂ”zĂ©sek.

Lehet, hogy kĂ©sĂ” mĂĄr a kapcsolaton belĂŒli szabadsĂĄg egĂ©szsĂ©ges mĂ©rtĂ©kĂ©n gondolkodnotok. Pedig nĂ©ha jĂłt tehet egy kis szĂŒnet, ha mindketten szĂ­vtok egy kis friss levegĂ”t. De tisztĂĄzzĂĄtok elĂ”re a szabĂĄlyokat Ă©s a hatĂĄrokat. Hogy hetente hĂĄnyszor talĂĄlkoztok, hogy mĂĄsokkal nem randevĂșzgattok stb. Így megmarad a szabadsĂĄg illĂșziĂłja, Ă©s a kĂŒlön töltött idĂ” alatt kiderĂŒl, mennyire hiĂĄnyoztok egymĂĄsnak, mennyire erĂ”sen kötĂ”dtök egymĂĄshoz.

AggĂłdj, ha a pasi
- ĂĄllandĂł Ă©s korlĂĄtlan szabadsĂĄgra vĂĄgyik anĂ©lkĂŒl, hogy meghatĂĄroznĂĄ, milyen tĂ©ren van szĂŒksĂ©ge erre.
- önzÔ módon a közös szabålyok kialakítåsakor csak sajåt érdekeit tartja szem elÔtt.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- valójåban csak egy kis lazítåsra, pihenésre vågyik, meg arra, hogy tisztåba jöjjön az érzéseivel.
- a szabadsĂĄggal csak azt akarja megtudni, valĂłban szĂŒksĂ©ge van RĂĄd.


2. „Úgysem Ă©reznĂ©d jĂłl magad"


DiagnĂłzis

HajdanĂĄn mindketten arra vĂĄgytatok, hogy Ă©jjel-nappal egymĂĄs kezĂ©t fogjĂĄtok. De mĂĄra elĂ©rkezett az idĂ”, amikor - legalĂĄbbis kedvesednek - hiĂĄnyozni kezdenek a rĂ©gi barĂĄtok, ne adj` isten barĂĄtnĂ”k, a megszokott tĂĄrsasĂĄg. Ne add bĂșnak a fejedet, mĂ©g a legjobb kapcsolat sem nĂ©lkĂŒlözheti a tĂĄrsasĂĄgi Ă©letet. Hagyd, hadd talĂĄlkozzon barĂĄtaival, szĂŒleivel, kollĂ©gĂĄival. És - bĂĄr tudjuk, nehĂ©z megĂĄllni - nehogy eszedbe jusson ilyenkor vĂĄratlanul beĂĄllĂ­tani, meglepni vagy ellenĂ”rizni Ă”t.

AggĂłdj, ha a pasi
- következetesen elzår (eltilt?) sajåt baråti tårsasågåtól.
- nem mesél kapcsolatotokról a haverjainak.
- rejteget a szĂŒlei Ă©s az ismerĂ”sei elĂ”l.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- hetente egyszer összejön a rĂ©gi haverokkal - nĂ©lkĂŒled.
- arra buzdít, ez idÔ alatt csinålj te is magånak programot, mondjuk egy jó kis pletykås vacsoråt a baråtnÔkkel.
- közös nyaralåsotok mókås pillanataival traktålja cimboråit.


3. „ElĂ©g lenne egy kulcs a kĂ©glimhez”


DiagnĂłzis

Kapcsolatotok elmĂ©lyĂŒltĂ©vel egyenes Ășt vezetett a kulcsmĂĄsolĂłhoz. Azonban egy kicsit elszaladt veled a lĂł. Sok nĂ” Ășgy Ă©rzi, hogyha mĂĄr sajĂĄt kulcsot kapott a fickĂł lakĂĄsĂĄhoz, bĂĄrmikor beĂĄllĂ­that oda. TĂ©ves! A sajĂĄt kulcs mĂ©g nem jogosĂ­t fel senkit a beköltözĂ©sre. Nemcsak te, a pĂĄrod is szeretne munka utĂĄn nĂ©ha egy kicsit leereszteni, össze-vissza kapcsolgatni a televĂ­ziĂłs csatornĂĄk között. Vagy csak Ășgy egyszerĂ»en elterĂŒlni a nagyfotelban, Ă©s „nem viselkedni".

Ha mĂ©g nem kĂ©sĂ”, tartsd tiszteletben a sajĂĄt lakĂĄs szentsĂ©gĂ©t, Ă©s elĂ”zetes egyeztetĂ©s vagy telefonhĂ­vĂĄs nĂ©lkĂŒl ne ĂĄllĂ­ts be hozzĂĄ. De ha szakĂ­tani akarsz, vĂĄrd csak meghĂ­vĂĄs nĂ©lkĂŒl minden este a pasidat a lakĂĄsban.

AggĂłdj, ha a pasi
- több éjszakåt akar magånyosan, pihenéssel tölteni, mint veled.
- lecserélteti a bejårati ajtó zårjåt, mert az ållítólag beadta a kulcsot.
- este tĂ­zkor nem nyit ajtĂłt.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- nĂ©ha (hetente maximum kĂ©tszer) egyedĂŒl kĂ­vĂĄn lenni az odĂșjĂĄban.
- a focimeccseket egyedĂŒl, nyugodtan szeretnĂ© nĂ©zni.


4. „Ez csak kettĂ”nkre tartozik, drĂĄgĂĄm"


DiagnĂłzis

Nem dĂ”l össze a vilĂĄg, ha partnered cseppet szemĂ©rmesebb az ĂĄtlagnĂĄl. BizonyĂĄra neki is kĂ­nos, ha mĂĄsok elĂ”tt kinyilvĂĄnĂ­tod Ă©rzĂ©seidet, ha megsimogatod, megcsĂłkolod Ă”t. Olykor az otthon legszenvedĂ©lyesebben szeretĂ”k is szĂ©gyellĂ”s, gĂĄtlĂĄsos kisfiĂșkkĂĄ vĂĄlnak nagyobb tĂĄrsasĂĄgban. ValĂłszĂ­nĂ»leg a szĂŒleitĂ”l is Ă­gy lĂĄtta, vagy neveltetĂ©sĂ©bĂ”l fakadĂłan helytelenĂ­ti a nyilvĂĄnos helyen valĂł Ă©rzelmi kitörĂ©seket.

AggĂłdj, ha a pasi
- mindig csak ugyanazon emberek (mondjuk, csinos kolléganÔje) jelenlétében lesz nyuszi.
- nyilvĂĄnos helyen Ășgy tesz, mintha legalĂĄbbis FBI-ĂŒgynök lenne inkognitĂłban.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- csók helyett megdicséri ruhådat, frizurådat.
- azonmĂłd megmagyarĂĄzza visszafogottsĂĄgĂĄt.


5. „Nagyon el vagyok havazva mostanĂĄban"


DiagnĂłzis

Sajnos, a mai - hogy is szoktĂĄk mondani? - kemĂ©ny vilĂĄgban a munka is lehet olyan kemĂ©ny vetĂ©lytĂĄrs, mint egy mĂĄsik nĂ”. Lehet, hogy pĂĄrod hamisĂ­tatlan munka alkoholista, aki a napi hajtĂĄs utĂĄn mĂ©g kĂ©sĂ” Ă©jszaka sem tud elszakadni szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pĂ©tĂ”l, mobiltelefonjĂĄtĂłl Ă©s Ă­rĂłasztalĂĄtĂłl. Mindez azonban nem mentsĂ©g: nincs olyan hivatĂĄs, amely miatt megĂ©rnĂ© lemondani a magĂĄnĂ©letrĂ”l. Ha az Ășr hajlamos erre, jelöljĂ©tek ki a hĂ©t munka- Ă©s szerelemnapjait, a beosztĂĄst tartsĂĄtok is be. Ă­gy a randevĂș, nem egy lesz a többi naptĂĄri elĂ”jegyzĂ©s között, hanem a RandevĂș, melyet csak nagyon kivĂ©teles esetben lehet elhalasztani. De munka miatt semmi esetre sem. MeglĂĄtod, ha a fickĂł valĂłban imĂĄd, legyen bĂĄrmily elfoglalt is, megtalĂĄlja a mĂłdjĂĄt, hogy talĂĄlkozzatok.

AggĂłdj, ha a pasi
- két hétre elÔre kéri a szerelemnapok pontos dåtumåt.
- ÁllandĂłan el akarja csere-berĂ©lni a dolgos napokat a randevĂșs napokkal.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- olykor arånyåban több napot tölt munkåjåval, mint veled.
- munkaalkoholizmusa nem mĂșlĂł ĂĄllapot, hanem Ă©letstĂ­lus.


LĂ©gy szerelem tĂ»zszerĂ©sze – mielĂ”tt robban a bomba


Ne ijedj meg, ha otthon egyik este robban a „több fĂŒggetlensĂ©gre van szĂŒksĂ©gem"- bomba. LĂ©gy a szerelem tĂ»zszerĂ©sze, hatĂĄstalanĂ­tsd a pusztĂ­tĂł szerkezetet ElĂ”ször is szĂĄmolj tĂ­zig, nĂ©zz ki az ablakon a fĂĄkra, bokrokra. AztĂĄn olvass, ha kĂ©sz vagy, tĂĄrgyalj.

Ne ess pĂĄnikba

KerĂŒld az Ă©rzelmi kitörĂ©seket. Ezekkel csak azt Ă©red el, hogy beszĂ©lgetĂ©setek vĂ©gelĂĄthatatlan vitĂĄba torkollik.
Legyél tényszerû

TegyĂ©l fel pĂĄrodnak kĂ©rdĂ©seket: mi az, ami zavar?", „Szerinted nekem mire van szĂŒksĂ©gem?" Hidd el Ă­gy kĂ©pesek lesztek valamilyen Ă©sszerĂ» kompromisszumra jutni. Ha nem kapsz vĂĄlaszt mĂĄr kezdĂ” kĂ©rdĂ©seidre sem, a mĂĄsik csak a sajĂĄt sĂ©relmeit sorolja egyfolytĂĄban, partnerednek valĂłszĂ­nĂ»leg terhĂ©re vĂĄlt a kapcsolat.
TörÔdj magaddal

Legyen Ășgy, ahogy akarod – mondd neki. Ezzel vĂ©lhetĂ”leg megleped a vitĂĄra szĂĄmĂ­tĂł pĂĄrodat. A kĂŒlön töltött idĂ”t viszont hasznĂĄld fel arra, hogy gondolkozz el a kapcsolatotokrĂłl. De felkeresheted rĂ©gi barĂĄtaidat is. (Hogyha vĂ©gleg szakĂ­tanĂĄtok, legalĂĄbb szĂĄmĂ­thatnĂĄl valakire.) És ne feledd: lehet, hogy tĂĄrsad kĂ©r több szabadsĂĄgot, de azt, hogy egyĂŒtt maradtok-e, neked is jogodban ĂĄll eldönteni.
  kope, 19:47 Itt megírhatod a véleményed kope
Vicc.

Egy fĂ©rfi elmegy golfozni. MiutĂĄn befejeztĂ©k a jĂĄtĂ©kot,az egyik elindult,hogy rendezze a szĂĄmlĂĄt. A mĂĄsik hĂĄrom elkezdett beszĂ©lgetni a fiaikrĂłl.Az Ă©n fiam Ă©pĂ­tĂ©si vĂĄllalkozĂł. Olyan sikeres, hogy az egyik barĂĄtjĂĄnak adott egy hĂĄzat ajĂĄndĂ©kba, mondta az elsĂ”.Az enyĂ©m autĂłĂŒgynök. MĂĄr hĂĄrom vĂĄrosban van ĂŒgynöksĂ©ge. Annyira jĂłl megy neki, hogy a mĂșltkor adott az egyik barĂĄtjĂĄnak kĂ©t Mercedest.A fiam brĂłker, mondta a harmadik.Annyira sikeres, hogy egy egĂ©sz rĂ©szvĂ©nycsomagot adott az egyik barĂĄtjĂĄnak.Mikor a negyedik fĂ©rfi csatlakozott hozzĂĄjuk,Ă”t is megkĂ©rdeztĂ©k, mit csinĂĄl a fia.Az Ă©n fiam meleg. Nem vagyok tĂșl boldog emiatt, de biztos jĂł lehet, mert a hĂĄrom utolsĂł szeretĂ”jĂ©tĂ”l kapott egy hĂĄzat, kĂ©t autĂłt Ă©s egy rĂ©szvĂ©nycsomagot.
  kope, 19:36 Itt megírhatod a véleményed kope
Vannak, akik azt ållítjåk, hogy a könyvek magukat írjåk, de ez hazugsåg. A könyvek nem maguktól íródnak. Gondolatok, kutatås, håtfåjås, jegyzetelés kell hozzå és sokkal több idÔ, meg munka, mint azt az ember képzelné.
Neil Gaiman

  kope, 19:32 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 4., csütörtök Nekem tetszik!
0  
7 dolog, amit sosem tudhat meg!



VigyĂĄzz a szĂĄdra! Jobb, ha az Ă©leted egyes rĂ©szleteirĂ”l, mĂșltbeli esemĂ©nyeirĂ”l inkĂĄbb hallgatsz.

Kegyes Ă©s kegyetlen hazugsĂĄgokrĂłl szĂĄmtalanszor esett mĂĄr szĂł itt Ă©ppĂșgy, ahogy ezernyi mĂĄs oldalon, ahol a szĂ­v kifĂŒrkĂ©szhetetlen titkait prĂłbĂĄljĂĄk megĂ©rteni. Tudjuk mĂĄr azt is, hogy az Ă”szintesĂ©g "csak" szĂŒksĂ©ges rossz, Ă©s nem mindig vezet porblĂ©mamentes kapcsolathoz. Gyakran megtörtĂ©nik, hogy hirtelen jött, irĂĄnyĂ­thatatlan rohamokban tör rĂĄnk a kitĂĄrulkozĂĄs kĂ©nyszere, Ă©s az ifjonti hĂ©v hatĂĄsa alatt nem szĂĄmolunk a következmĂ©nyekkel. Éppen ezĂ©rt lĂĄssuk a listĂĄt: mi az, amit jobb, ha soha, semmilyen körĂŒlmĂ©nyek között nem emlĂ­tĂŒnk meg pĂĄrunknak!

1. A lehetĂ” legfontosabb: az egyetlen helyes vĂĄlasz arra a kĂ©rdĂ©sre, hogy kivel volt a legjobb eddigi Ă©letedben a szex, az csakis az Ă” neve lehet! Örök szabĂĄly. Nem szorul magyarĂĄzatra.


2. Ha nem muszĂĄj - mĂĄr pedig miĂ©rt lenne az? -, akkor ne oszd meg vele az ĂĄgyadban jĂĄrt emberek pontos szĂĄmĂĄt Ă©s rĂ©szletes jellemzĂ©sĂ©t sem. A nĂ”k esetĂ©ben ez kĂŒlönösen fontos. Egy fĂ©rfi ugyanis nem szereti tudni, hĂĄnyan voltak elĂ”tte, abbĂłl az egyszerĂ» okbĂłl kifolyĂłlag, hogy szereti azt hinni, Ă” az egyetlen valamire valĂł hĂ­m kerek e vilĂĄgon. Ha esetleg bizonyossĂĄgot nyerne, hogy ez mĂ©gsem Ă­gy van, az rossz hatĂĄssal lehet önĂ©rzetĂ©re, ami hosszĂștĂĄvon rossz irĂĄnyba befolyĂĄsolhat egy kapcsolatot.

3. Azt sem fontos tudnia a mĂĄsiknak, hogy az exed is Ă©ppĂșgy Cicusnak/Mucusnak/Nyuszusnak becĂ©zett, ahogyan azt Ă” teszi. Ha zavar a dolog, Ăłvatosan vezesd elĂ”, hogy nem kedveled ezt a becenevet, mert nem tetszik/rossz emlĂ©keket idĂ©z/nevetsĂ©ges, stb.


4. Hacsak nem egy kĂŒlönösen kĂ­vĂĄncsi Ă©s fĂ”leg tolerĂĄns pasival/nĂ”vel van dolgod, akkor azt sem muszĂĄj az orrĂĄra kötnöd, hogy mifĂ©le szĂ©pĂ©szeti beavatkozĂĄsokat hajtasz vĂ©gre magadon, mĂ­g elĂ©red jelenlegi ĂĄllapotod. Nem biztos, hogy a legjobb beszĂ©dtĂ©ma egy randin, hogy micsoda kĂ­nokkal jĂĄr a bajuszgyanta.


5. Nem kell tudnia azt sem, hogy tegnap egy közössĂ©gi portĂĄlon lecsekkoltad az összes ismerĂ”sĂ©t, fotĂłjĂĄt, kapcsolatait, beĂ­rĂĄsait, Ă©s amĂ­g a mosdĂłban volt az elĂ”bb, az ĂŒzeneteit Ă©s hĂ­vĂĄslistĂĄjĂĄt is ĂĄtfutottad, biztos, ami biztos.

6. BĂĄrmilyen jĂł pasi vagy csaj a legjobb haverja, errĂ”l minden körĂŒlmĂ©nyek között hallgatnod kell a sajĂĄt Ă©rdekedben, mĂ©g ha piros gyerekek hullanak is az Ă©gbĂ”l! No comment.


7. Persze jobb az Ă”szintesĂ©g blablabla..., de most gondolj bele! Milyen elĂ”nyöd szĂĄrmazhat abbĂłl, ha elmondod neki, hogy egyszer, egy Ă”rĂŒlt Ă©jszaka utĂĄn, magad sem tudod, hogyan, de annak az illetĂ”nek az ĂĄgyĂĄban Ă©bredtĂ©l, akit Ă©pp tegnap mutattĂĄl be a legjobb barĂĄtodkĂ©nt? ... És most gondold vĂ©gig azt is, hogy milyen elĂ”nyöd szĂĄrmazott eddig az Ă©sz nĂ©lkĂŒli Ă”szintesĂ©gi rohamokbĂłl? Na ugye! Nem kell ezt tudnia, hidd el!


  kope, 11:23 Itt megírhatod a véleményed kope
LerĂĄzĂłs pasi dumĂĄk.


SzabadsĂĄgra vĂĄgyik a pĂĄrod. Nem, nem a munkahelyire gondolunk – a kapcsolatbĂłl lĂ©pne ki olykor-olykor kis idĂ”re. Hagyd, hadd tegye. Ám elĂ”tte figyeld meg, hogy ebbĂ©li ĂłhajĂĄt milyen szavakkal adta elĂ” Ă”mĂ©ltĂłsĂĄga.


Semmivel össze nem tĂ©veszthetĂ” tekintet Ă©s az a bizonyos torokköszörĂŒlĂ©s elĂ”zi meg mindig a „több szabadidĂ”re lenne szĂŒksĂ©gem" mondatot. De hogy mi jön utĂĄna!?

1. „Jobbat Ă©rdemelnĂ©l, mint Ă©n"


DiagnĂłzis

Partnerednek a „HovĂĄ menjĂŒnk ma este?" kĂ©rdĂ©s mĂĄr fejtörĂ©s helyett inkĂĄbb fejfĂĄjĂĄst okoz. Nagyon Ășgy tĂ»nik, unja, mi több, terhesnek Ă©rzi kettĂ”tök viszonyĂĄt. EgyĂĄltalĂĄn semmi közös programhoz nincs kedve. De nem kell fĂ©lteni, megmagyarĂĄzza: „Te nem tehetsz semmirĂ”l. Az egĂ©sz az Ă©n hibĂĄm." Vagy: „Jobbat Ă©rdemelnĂ©l, mint Ă©n" - jönnek a frappĂĄnsnĂĄl is frappĂĄnsabb mentegetĂ”zĂ©sek.

Lehet, hogy kĂ©sĂ” mĂĄr a kapcsolaton belĂŒli szabadsĂĄg egĂ©szsĂ©ges mĂ©rtĂ©kĂ©n gondolkodnotok. Pedig nĂ©ha jĂłt tehet egy kis szĂŒnet, ha mindketten szĂ­vtok egy kis friss levegĂ”t. De tisztĂĄzzĂĄtok elĂ”re a szabĂĄlyokat Ă©s a hatĂĄrokat. Hogy hetente hĂĄnyszor talĂĄlkoztok, hogy mĂĄsokkal nem randevĂșzgattok stb. Így megmarad a szabadsĂĄg illĂșziĂłja, Ă©s a kĂŒlön töltött idĂ” alatt kiderĂŒl, mennyire hiĂĄnyoztok egymĂĄsnak, mennyire erĂ”sen kötĂ”dtök egymĂĄshoz.

AggĂłdj, ha a pasi
- ĂĄllandĂł Ă©s korlĂĄtlan szabadsĂĄgra vĂĄgyik anĂ©lkĂŒl, hogy meghatĂĄroznĂĄ, milyen tĂ©ren van szĂŒksĂ©ge erre.
- önzÔ módon a közös szabålyok kialakítåsakor csak sajåt érdekeit tartja szem elÔtt.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- valójåban csak egy kis lazítåsra, pihenésre vågyik, meg arra, hogy tisztåba jöjjön az érzéseivel.
- a szabadsĂĄggal csak azt akarja megtudni, valĂłban szĂŒksĂ©ge van RĂĄd.


2. „Úgysem Ă©reznĂ©d jĂłl magad"


DiagnĂłzis

HajdanĂĄn mindketten arra vĂĄgytatok, hogy Ă©jjel-nappal egymĂĄs kezĂ©t fogjĂĄtok. De mĂĄra elĂ©rkezett az idĂ”, amikor - legalĂĄbbis kedvesednek - hiĂĄnyozni kezdenek a rĂ©gi barĂĄtok, ne adj` isten barĂĄtnĂ”k, a megszokott tĂĄrsasĂĄg. Ne add bĂșnak a fejedet, mĂ©g a legjobb kapcsolat sem nĂ©lkĂŒlözheti a tĂĄrsasĂĄgi Ă©letet. Hagyd, hadd talĂĄlkozzon barĂĄtaival, szĂŒleivel, kollĂ©gĂĄival. És - bĂĄr tudjuk, nehĂ©z megĂĄllni - nehogy eszedbe jusson ilyenkor vĂĄratlanul beĂĄllĂ­tani, meglepni vagy ellenĂ”rizni Ă”t.

AggĂłdj, ha a pasi
- következetesen elzår (eltilt?) sajåt baråti tårsasågåtól.
- nem mesél kapcsolatotokról a haverjainak.
- rejteget a szĂŒlei Ă©s az ismerĂ”sei elĂ”l.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- hetente egyszer összejön a rĂ©gi haverokkal - nĂ©lkĂŒled.
- arra buzdít, ez idÔ alatt csinålj te is magånak programot, mondjuk egy jó kis pletykås vacsoråt a baråtnÔkkel.
- közös nyaralåsotok mókås pillanataival traktålja cimboråit.


3. „ElĂ©g lenne egy kulcs a kĂ©glimhez”


DiagnĂłzis

Kapcsolatotok elmĂ©lyĂŒltĂ©vel egyenes Ășt vezetett a kulcsmĂĄsolĂłhoz. Azonban egy kicsit elszaladt veled a lĂł. Sok nĂ” Ășgy Ă©rzi, hogyha mĂĄr sajĂĄt kulcsot kapott a fickĂł lakĂĄsĂĄhoz, bĂĄrmikor beĂĄllĂ­that oda. TĂ©ves! A sajĂĄt kulcs mĂ©g nem jogosĂ­t fel senkit a beköltözĂ©sre. Nemcsak te, a pĂĄrod is szeretne munka utĂĄn nĂ©ha egy kicsit leereszteni, össze-vissza kapcsolgatni a televĂ­ziĂłs csatornĂĄk között. Vagy csak Ășgy egyszerĂ»en elterĂŒlni a nagyfotelban, Ă©s „nem viselkedni".

Ha mĂ©g nem kĂ©sĂ”, tartsd tiszteletben a sajĂĄt lakĂĄs szentsĂ©gĂ©t, Ă©s elĂ”zetes egyeztetĂ©s vagy telefonhĂ­vĂĄs nĂ©lkĂŒl ne ĂĄllĂ­ts be hozzĂĄ. De ha szakĂ­tani akarsz, vĂĄrd csak meghĂ­vĂĄs nĂ©lkĂŒl minden este a pasidat a lakĂĄsban.

AggĂłdj, ha a pasi
- több éjszakåt akar magånyosan, pihenéssel tölteni, mint veled.
- lecserélteti a bejårati ajtó zårjåt, mert az ållítólag beadta a kulcsot.
- este tĂ­zkor nem nyit ajtĂłt.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- nĂ©ha (hetente maximum kĂ©tszer) egyedĂŒl kĂ­vĂĄn lenni az odĂșjĂĄban.
- a focimeccseket egyedĂŒl, nyugodtan szeretnĂ© nĂ©zni.


4. „Ez csak kettĂ”nkre tartozik, drĂĄgĂĄm"


DiagnĂłzis

Nem dĂ”l össze a vilĂĄg, ha partnered cseppet szemĂ©rmesebb az ĂĄtlagnĂĄl. BizonyĂĄra neki is kĂ­nos, ha mĂĄsok elĂ”tt kinyilvĂĄnĂ­tod Ă©rzĂ©seidet, ha megsimogatod, megcsĂłkolod Ă”t. Olykor az otthon legszenvedĂ©lyesebben szeretĂ”k is szĂ©gyellĂ”s, gĂĄtlĂĄsos kisfiĂșkkĂĄ vĂĄlnak nagyobb tĂĄrsasĂĄgban. ValĂłszĂ­nĂ»leg a szĂŒleitĂ”l is Ă­gy lĂĄtta, vagy neveltetĂ©sĂ©bĂ”l fakadĂłan helytelenĂ­ti a nyilvĂĄnos helyen valĂł Ă©rzelmi kitörĂ©seket.

AggĂłdj, ha a pasi
- mindig csak ugyanazon emberek (mondjuk, csinos kolléganÔje) jelenlétében lesz nyuszi.
- nyilvĂĄnos helyen Ășgy tesz, mintha legalĂĄbbis FBI-ĂŒgynök lenne inkognitĂłban.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- csók helyett megdicséri ruhådat, frizurådat.
- azonmĂłd megmagyarĂĄzza visszafogottsĂĄgĂĄt.


5. „Nagyon el vagyok havazva mostanĂĄban"


DiagnĂłzis

Sajnos, a mai - hogy is szoktĂĄk mondani? - kemĂ©ny vilĂĄgban a munka is lehet olyan kemĂ©ny vetĂ©lytĂĄrs, mint egy mĂĄsik nĂ”. Lehet, hogy pĂĄrod hamisĂ­tatlan munka alkoholista, aki a napi hajtĂĄs utĂĄn mĂ©g kĂ©sĂ” Ă©jszaka sem tud elszakadni szĂĄmĂ­tĂłgĂ©pĂ©tĂ”l, mobiltelefonjĂĄtĂłl Ă©s Ă­rĂłasztalĂĄtĂłl. Mindez azonban nem mentsĂ©g: nincs olyan hivatĂĄs, amely miatt megĂ©rnĂ© lemondani a magĂĄnĂ©letrĂ”l. Ha az Ășr hajlamos erre, jelöljĂ©tek ki a hĂ©t munka- Ă©s szerelemnapjait, a beosztĂĄst tartsĂĄtok is be. Ă­gy a randevĂș, nem egy lesz a többi naptĂĄri elĂ”jegyzĂ©s között, hanem a RandevĂș, melyet csak nagyon kivĂ©teles esetben lehet elhalasztani. De munka miatt semmi esetre sem. MeglĂĄtod, ha a fickĂł valĂłban imĂĄd, legyen bĂĄrmily elfoglalt is, megtalĂĄlja a mĂłdjĂĄt, hogy talĂĄlkozzatok.

AggĂłdj, ha a pasi
- két hétre elÔre kéri a szerelemnapok pontos dåtumåt.
- ÁllandĂłan el akarja csere-berĂ©lni a dolgos napokat a randevĂșs napokkal.

Ne aggĂłdj, ha a pasi
- olykor arånyåban több napot tölt munkåjåval, mint veled.
- munkaalkoholizmusa nem mĂșlĂł ĂĄllapot, hanem Ă©letstĂ­lus.


LĂ©gy szerelem tĂ»zszerĂ©sze – mielĂ”tt robban a bomba


Ne ijedj meg, ha otthon egyik este robban a „több fĂŒggetlensĂ©gre van szĂŒksĂ©gem"- bomba. LĂ©gy a szerelem tĂ»zszerĂ©sze, hatĂĄstalanĂ­tsd a pusztĂ­tĂł szerkezetet ElĂ”ször is szĂĄmolj tĂ­zig, nĂ©zz ki az ablakon a fĂĄkra, bokrokra. AztĂĄn olvass, ha kĂ©sz vagy, tĂĄrgyalj.

Ne ess pĂĄnikba

KerĂŒld az Ă©rzelmi kitörĂ©seket. Ezekkel csak azt Ă©red el, hogy beszĂ©lgetĂ©setek vĂ©gelĂĄthatatlan vitĂĄba torkollik.
Legyél tényszerû

TegyĂ©l fel pĂĄrodnak kĂ©rdĂ©seket: mi az, ami zavar?", „Szerinted nekem mire van szĂŒksĂ©gem?" Hidd el Ă­gy kĂ©pesek lesztek valamilyen Ă©sszerĂ» kompromisszumra jutni. Ha nem kapsz vĂĄlaszt mĂĄr kezdĂ” kĂ©rdĂ©seidre sem, a mĂĄsik csak a sajĂĄt sĂ©relmeit sorolja egyfolytĂĄban, partnerednek valĂłszĂ­nĂ»leg terhĂ©re vĂĄlt a kapcsolat.
TörÔdj magaddal

Legyen Ășgy, ahogy akarod – mondd neki. Ezzel vĂ©lhetĂ”leg megleped a vitĂĄra szĂĄmĂ­tĂł pĂĄrodat. A kĂŒlön töltött idĂ”t viszont hasznĂĄld fel arra, hogy gondolkozz el a kapcsolatotokrĂłl. De felkeresheted rĂ©gi barĂĄtaidat is. (Hogyha vĂ©gleg szakĂ­tanĂĄtok, legalĂĄbb szĂĄmĂ­thatnĂĄl valakire.) És ne feledd: lehet, hogy tĂĄrsad kĂ©r több szabadsĂĄgot, de azt, hogy egyĂŒtt maradtok-e, neked is jogodban ĂĄll eldönteni.


  kope, 6:48 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. március 3., szerda Nekem tetszik!
0  
Viccek!

Pålyaudvari beszélgetés:
- A feleségedet vårod?
- Nem vårom...jön.

- Drågåm, miért szeretsz horgåszni?
- Mert csend van Ă©s nyugalom.
- Jól hangzik, legközelebb megyek veled én is!
- Mondom CSEND VAN ÉS NYUGALOM!

Egy 90 éves båcsi ellenÔrzÔ vizsgålatra megy az orvosåhoz. Az orvos kérdezi tÔle, hogy van.
- NagyszerĂ»en Ă©rzem magam, doktor Ășr. FĂ©l Ă©ve Ășjra nĂ”sĂŒltem .
A felesĂ©gem 20 Ă©ves Ă©s hĂĄrom hĂłnapos terhes. Mit szĂłl ehhez, doktor Ășr?
A doki gondolkodik, aztĂĄn megszĂłlal:
- Hadd mondjak el egy törtĂ©netet. Ismerek egy vadĂĄszt, aki sosem hagy ki egyetlen vadĂĄszidĂ©nyt sem. Egyszer azonban vĂ©letlenĂŒl az esernyĂ”jĂ©t viszi magĂĄval a dzsungelbe a puskĂĄja helyett.
SzembetalĂĄlja magĂĄt egy oroszlĂĄnnal. RĂĄfogja az esernyĂ”t, cĂ©loz, Ă©s meghĂșzza a ravaszt, vagyis a gombot. Bumm! Az oroszlĂĄn abban a pillanatban elterĂŒl a földön.
- Ez lehetetlen! Biztos, hogy valaki mĂĄs lĂ”tte le! -hitetlenkedik az öregĂșr.
- Na låtja! - mondja a doktor. - Nekem is ez a véleményem.

IdĂ”sebb Fradi-szurkolĂł kĂ©szĂŒlĂ”dik az esti meccsre. A felsĂ©ge nĂ©zi,amint fĂ©rje csupa zöld-fehĂ©rbe öltözik. Egyszer csak megszĂłlal:
- Apukåm, ahogy elnézlek, Te jobban szereted a Fradit, mint engem.
- AnyukĂĄm, ahogy elnĂ©zlek, lassan mĂĄr az Újpestet is!

KĂ©t fĂ©rfi mĂĄr mĂĄsodszor ĂŒtközik össze a bevĂĄsĂĄrlĂł kocsival a TESCO-ban.
Megszólal az egyik megértÔen:


- Talån maga is a feleségét keresi?
- Igen, én is. A magåé hogy néz ki?
- SzĂ”ke. kĂ©k szemĂ», csinos, jĂł alakĂș. A magĂĄĂ©?
- Hagyjuk az enyĂ©met, kerssĂŒk
  kope, 20:11 Itt megírhatod a véleményed kope
BÔlcs tanåcs!

Lehet, hogy valĂłban Ășgy igaz, ahogy a rĂ©giek tartjĂĄk. Lehet, hogy a szĂ­v valĂłban egy darab szĂĄraz nyĂ­rfa, amely Ă©letĂ©ben csak egyszer lĂĄngolhat tiszta, vakĂ­tĂł fĂ©nnyel - Ă©s minden mĂĄs szenvedĂ©ly, amely ezt követĂ”en tĂĄmad benne, inkĂĄbb csak pislĂĄkolĂł parĂĄzsra hasonlĂ­t. Ilyen az Ă©n szerencsĂ©m. Ez az elsĂ” Ă©s valĂłdi lĂĄngolĂĄs is Ă©ppen Ă”irĂĄnta lobbant bennem, akit sem Ă©rdemeim szerint, sem dicstelen mĂłdon soha meg nem kaphatok; Ă©rte, aki mindenekfelett lenĂ©z Ă©s gyĂ»löl.
Tad Williams
  kope, 20:02 Itt megírhatod a véleményed kope
  2010. január 3., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Mindenkinek!

BÚÉK!!!
  kope, 8:16 Itt megírhatod a véleményed kope
  2009. június 1., hétfő Nekem tetszik!
0  
Vicc 5!

A nåszéjszakån az asszonyka vallomåst tesz a férjének:
- Tudod, Pista, nekem mår elÔtted is volt dolgom férfival.
- Nem probléma. Nekem is.
  kope, 12:17 Itt megírhatod a véleményed kope
Vicc 4!

Kisfiåval våsårol a plåzåban az anyuka, amikor megakad a szeme egy szexis fehérnemûn. Elgondolkodva mondja a gyereknek:
- Vajon tetszene ez apĂĄdnak?
Mire a gyerek elkerekedett szemekkel:
- Ugyan mĂĄr! Apa sosem venne fel egy ilyet!

  kope, 12:15 Itt megírhatod a véleményed kope
Vicc 3!

Menyasszony fut az anyjåhoz és kérdez:
- Anyu, anyu, Ă©n Ă©s Zoli vitĂĄzunk Ă©s nem tudjuk eldönteni, hogy melyikĂŒnknek van igaza.
Nagyon egyszerû kislånyom, - vålaszol az anya. - Håzassågkötés elÔtt neki, utåna meg neked!

  kope, 12:14 Itt megírhatod a véleményed kope

Vicc 2!


KĂ©t barĂĄt talĂĄlkozik az utcĂĄn.
- KĂ©pzeld, megnĂ”sĂŒltem! - mondja az egyik.
- TĂ©nyleg? És kit vettĂ©l el?
- JĂ©zus MĂĄriĂĄt!
- Ne hĂŒlyĂ©skedj mĂĄr!
- De komolyan. Itt a fényképe, nézd meg!
- JĂ©zus MĂĄria!

  kope, 12:13 Itt megírhatod a véleményed kope

Vicc!

- Låtja ott azt a két hölgyet?
- LĂĄtom!
- Elårulom magånak, hogy a baloldali a feleségem, a jobboldali pedig a szeretÔm!
- Érdekes, nĂĄlam ez Ă©ppen fordĂ­tva van!


  kope, 12:11 Itt megírhatod a véleményed kope
  2009. március 8., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Ma NÔnap van!


Minden csiga hölgy tagjainak sok boldog NÔnapot kivånok!

kope.
  kope, 10:43 Itt megírhatod a véleményed kope
  2009. március 7., szombat Nekem tetszik!
0  
Holnap.

NÔk napja lesz.

  kope, 23:54 Itt megírhatod a véleményed kope
  2009. január 30., péntek Nekem tetszik!
0  
Mai horoszkĂłpom.


Ma valahogy a Hold igazsĂĄgot tesz, nyugodtan visszavonulhatsz egy kicsit. Kora estig ugyanis a Hold szĂŒnetel. Foglalkozz mindazokkal az aprĂłsĂĄgokkal, melyekkel az utĂłbbi napokban nem Ă©rtĂ©l rĂĄ törĂ”dni. TakarĂ­ts, varĂĄzsolj mĂĄs lĂ©gkört a lakĂĄsodba. Az este vĂĄratlanul izgalmas lesz, talĂĄn egy lĂĄtogatĂĄs, egy spontĂĄn meghĂ­vĂĄs, mindenesetre maradj nyitott!




  kope, 22:27 Itt megírhatod a véleményed kope
  2009. január 9., péntek Nekem tetszik!
0  

Ajåndék!

Egy 19 Ă©ves fiĂș bemegy egy Ă©kszerĂŒzletbe, Ă©s kivĂĄlaszt egy drĂĄga karkötĂ”t.
- A baråtnÔmnek lesz, Valentin napra. - mondja az eladónak.
- És szeretnĂ© belevĂ©setni a lĂĄny nevĂ©t? - kĂ©rdezi tĂ”le az Ă©kszerĂ©sz.
- Nem, jobb lesz az, hogy "Egyetlen szerelmemnek". - feleli a fiĂș.
- Valóban jó ötlet, és milyen romantikus!
- Nemcsak romantikus, de praktikus is. Ha szakĂ­tunk, mĂ©g Ășjra hasznĂĄlhatom.


<nono

  kope, 16:24 Itt megírhatod a véleményed kope
  2009. január 7., szerda Nekem tetszik!
0  
BÚÉK!


Minden csigĂĄnak sok sikert kivĂĄnok ebben az Ă©vben is.
  kope, 8:35 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. december 31., szerda Nekem tetszik!
0  
Utóköszöntés.


Havas téli lepedo borítja a tåjat, ilyenkor a jó pezsgo serkenti a måjat.
SĂŒlt malacka vĂĄndorol, surran a bendobe, kĂ­vĂĄnunk mindenkinek sok jot az Ășj esztendore!
  kope, 23:18 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. december 5., péntek Nekem tetszik!
0  
Minden csigĂĄnak!

Kellemes karĂĄcsonyt Ă©s Boldog Új Évet kivĂĄnok mindenkinek!


  kope, 19:35 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. november 27., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Szerelem horoszkĂłpom!


Vegyen vissza a tempóból, inkåbb maradjon a håttérben! Ha az energiåjåt nem tékozolja fölösleges dolgokra, akkor nagy sikert érhet el. Ez a megfontoltsåg legyen jellemzÔ a magånéletére, pårkapcsolatåra is. A kedvesével közös kiråndulås jó alkalom arra, hogy ismét egymåsra hangolódjanak.
  kope, 16:20 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. november 23., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Esik a hĂł

AttĂłl fĂŒgg kinek a szemĂ©bĂ”l nĂ©zzĂŒk.
A felnÔttek gond, a gyerekekbÔl nézve öröm.

Ui:inkĂĄbb a nyĂĄr.
  kope, 14:06 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. november 4., kedd Nekem tetszik!
0  
Mindenkinek.

Nagyon jó érzés,hogy itt a csigån felköszöntek engemet többi csiga tagjai.
És mindenkinek köszönöm.


DDDDD.
  kope, 20:21 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. november 1., szombat Nekem tetszik!
0  

Mai nap.


Ma halottak napja van.

MIndenkinek van hozzĂĄtartozoik.
  kope, 18:40 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. október 29., szerda Nekem tetszik!
0  
Mai horoszkopĂłm.

Ma nemcsak a Hold, hanem a Mars, a Jupiter Ă©s a Szaturnusz is a te oldaladon ĂĄll. Teljesen koncentrĂĄlt vagy, Ă©s nagy teljesĂ­tmĂ©nyt nyĂșjthatsz. Az egyik legjobb munkanapod lesz a mai. FĂ”nököd is Ă©szreveszi, mennyire kivĂĄlĂł vagy ma. NehĂ©z terminusok ma egyszerĂ»en nem lĂ©teznek szĂĄmodra.


  kope, 20:28 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. október 16., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Ma.

Ma fehér bot napja van.
  kope, 18:12 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. október 14., kedd Nekem tetszik!
0  
Ma.


Úgy látszik, hogy nincs kivel levezni.
Hova tĂŒntek el??
  kope, 19:05 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. október 11., szombat Nekem tetszik!
0  
Egy fĂ©rfi Ășj lakĂĄst vĂĄsĂĄrolt, Ă©s megbĂ­zott egy költöztetĂ” cĂ©get a bĂștorok elszĂĄllĂ­tĂĄsĂĄval. Volt azonban egy hatalmas Ă©s nagyon Ă©rtĂ©kes ingaĂłrĂĄja, amit mĂ©g a nagyapjĂĄtĂłl örökölt, Ă©s ezt nem akarta a szĂĄllĂ­tĂłkra bĂ­zni. Mivel közel volt az Ășj lakĂĄs a rĂ©gihez, ezĂ©rt fogta az ĂłrĂĄt, Ă©s elindult vele gyalog.
Az utcĂĄn Ă©pp szembe tĂĄntorgott egy rĂ©szeg. A fĂ©rfi akĂĄrhogy igyekezett kikerĂŒlni, az ittas ember mĂ©gis nekiment, Ă©s majdnem összetörte a drĂĄga ĂłrĂĄt. Erre Ă” rĂĄordĂ­tott:
- HĂ©, maga, nem tud vigyĂĄzni? Nem lĂĄtja, hogy egy Ăłra van nĂĄlam?
Mire a részeg:
- Úgy kell magĂĄnak! MiĂ©rt nem hord egyszerĂ» karĂłrĂĄt, mint mindenki mĂĄs!



  kope, 21:20 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. október 9., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Mai horoszkĂłpom.


A Hold tovĂĄbblĂ©pett a VĂ­zöntĂ” jegyĂ©be. SzĂłrakoztatĂłbb Ă©s lazĂĄbb leszel, mint az elĂ”zĂ” idĂ”szakban. A Hold kapcsolatba lĂ©pett a MerkĂșrral, jĂłl szĂłrakoztat majd tĂ©ged. Ha nehĂ©z munkĂĄid Ă©s hatĂĄridĂ”id vannak, tudd, hogy a sikered a rĂ©szletekben rejlik. LogikĂĄddal közelĂ­ts a dolgokhoz.



  kope, 6:34 Itt megírhatod a véleményed kope
  2008. október 8., szerda Nekem tetszik!
0  





Szeretlnélek åtölelni!






ZsendĂŒlĂ” Ă©letre, rĂŒgyekre vĂĄgyom,

tavaszra a hosszĂș tĂ©l utĂĄn!

Szenvedéllyel teli titkos vilågom

szomjazik szép szerelem utån.


Ó, hogy szeretnĂ©lek ĂĄtölelni,

összesímulni végre veled,

mĂĄmorban, csĂłkodnak Ășgy örĂŒlni,



ahogy csak ĂĄlamaimban merek!

  kope, 21:29 Itt megírhatod a véleményed kope



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.