CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 29.   pntek   Auguszta, Baracs, Bercel, Bertold, Bertolda, Diomd, Gerle   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



gis naplja

  2010. mrcius 30., kedd Nekem tetszik!
0  

  gis, 21:45 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 18:52 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 16:16 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 14:31 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 14:22 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 14:17 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 14:13 Itt megrhatod a vlemnyed gis
  2010. mrcius 26., pntek Nekem tetszik!
0  

  gis, 19:40 Itt megrhatod a vlemnyed gis
ilyet sem hallottam még, hogy zöld sör :D

  gis, 11:51 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 9:33 Itt megrhatod a vlemnyed gis
  2010. mrcius 21., vasrnap Nekem tetszik!
0  

  gis, 20:34 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 17:59 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 14:15 Itt megrhatod a vlemnyed gis
MI LENNÉK, HA FA LENNÉK....

Az idõszámítás elõtti évszázadokra nyúlik vissza a kelta horoszkóp eredete. A kelta papok, druidák alakították ki azt a kalendáriumot, amelyhez igazodva leírták az úgynevezett "fa jegyeken" alapuló horoszkópot. Ez a fajta zodiákus tömör, mégis átfogó jellemzést ad. Nincs szigorú rendszere, az egyes fa jegyek bizonyos idõszakonként ismétlõdnek. A születési hónapból és napból megállapítható, hogy ki milyen fa-jegybe tartozik és melyek a jellemzõ tulajdonságai. Válaszd ki a listából a születési idõpontodnak megfelelõ fa-jegyet és nézd meg az eredményt. Jó szórakozást!

TÖLGYFA III. 21. (tavaszi napforduló)

MOGYORÓFA III. 22-31. és IX. 24. - X. 3.

BERKENYEFA IV. 1-10. és X. 4-13.

JUHARFA IV. 11-20. és X. 14-23.

DIÓFA IV. 21-30. és X. 24 - XI. 11.

JEGENYEFA V. 1-14. és VIII. 5-13. és II. 4-8.

CÉDRUSFA II. 9-18. és VIII. 14-23.

ERDEIFENYÕ II. 19-29. és VIII. 24 - IX. 2.

SZOMORÚFÛZ III. 1-10. és IX. 3-12.

HÁRSFA III. 11-20. és IX.13-22.

OLAJFA IX. 23. (õszi napforduló)



GESZTENYEFA V. 15-24. és XI. 12-21.

KÕRISFA V. 25 - VI. 3. és XI. 22 - XII. l.

GYERTYÁNFA VI. 4-13. és XII. 2-11

FÜGEFA VI. 14-23. és XII. 12 -21.

NYÍRFA VI. 24. (nyári napforduló)

BÜKKFA XII. 22. (téli napforduló)

ALMAFA VI. 25 - VII. 4. és XII. 23 - I. 1.

FENYÕFA VII. 5-14. és I. 2-11.

SZILFA VII. 15-25. és I. 12-24.

CIPRUSFA VII. 26. - VIII. 4. és I.25 - II. 3.



A tölgy a fák királya. Pompás és életerõs. Ereje és energiája mellett bátor is. Bátorsága büszkeségén és nem vakmerõségén alapul. A változást nem szereti. Vezetni akar. Embertársait mint alattvalókat tekinti. Energiája, harci kedve határtalan. A mélypontról senki sem tudja olyan gyorsan felrúgni magát, mint õ. A finomkodás nem az erõs oldala. Gyakran úgy viselkedik, mint az elefánt a porcelánboltban. Legjobban a gyakorlati életben érzi jól magát. Mindent egyedül akar megoldani, vészhelyzetben sem fogad el segítséget. Határozottságával uralja környezetét. Nehezen alkalmazkodik, túl konzervatív, nem tudja beleélni magát mások gondolatvilágába. Terveit valóra váltja.
Szerelmi élete: Szerelme szenvedélyes és központi helyet foglal el az életében. Kapcsolataiban is uralkodni akar. Partnerétõl függetleníti magát, de a másiktól teljes alkalmazkodást vár. Amíg nem találja meg az igazit, szenvedélyesen váltogatja kedveseit. Ha rálel arra, akit keresett, lehiggad.


Mindig tetszeni szeretne és megfelelni mások elvárásainak, annak ellenére, hogy nem az a személyiség, aki azonnal magára vonja mások figyelmét. Mihelyt beszédbe elegyedünk vele, kitûnik bája és különleges sugárzása. Közösségi érzése igen fejlett. Mások gondjaival szemben megértõ és segítõkész. Gyakran munkálkodik szociális területen. Nagy intelligenciával, intuícióval rendelkezik. Ítélõképessége tiszta, éles. Barátságos, bizakodó és vidám. Jókedvét nem lehet egykönnyen letörni. Hivatása elsõ éveiben keményen harcol az elismerésért. Második életszakaszában az anyagiak igen fontos szerepet játszanak. Harci kedve támadó. Titokzatos. Nem sokat árul el magáról, és mások titkait is õrzi. Gyorsan vág az esze, és vészhelyzetben kitûnõ ötletei támadnak. Ha önérzetében megsértik, megtorolja.
Szerelmi élete: Mágikus erõvel hat áldozatára. A végletek embere, hol jégcsap, hol száz fokos lázban ég. Társára is átragad a hangulata. Szerelemben irányító típus. A szerelemben nem a leghûségesebb, de mindig szenvedélyesen szeret. Partnerének nem kell féltékenynek lennie rá, hiszen alapjában tisztességes és toleráns. Ha a társa hosszú pórázra engedi és változatos életet biztosít számára, hû marad.


A tettek embere. Törékenynek látszik, pedig erõs, kitartó, tántoríthatatlanul állja az élet viharait. Mindig vezetõ szerepet akar játszani. Érti is a módját annak, hogy a vezetést magához ragadja. Könnyedén az ujja köré csavarja az embereket. Nyugtalan, élénk és szinte mindig kész meglepetésekkel szolgálni. Nyitott a világ felé. Mindig kész befogadni, sõt keresi is az újdonságot mindenben. Szereti a függetlenséget, a folytonos változást. Nyugtalan kutató természetû, állandóan keresi az újabb kihívásokat. Alkalmazkodó. Mindenre azonnal reagál. Érzékenysége mûvészi adottságokban is megnyilvánul. Megbízható, de nehezen éri el céljait, mert elvész a hétköznapok apró ügyeiben, illetve mások kívánságának teljesítésében.
Szerelmi élete: A szerelemben féktelen, heves, szenvedélyes, sõt érzelmes is. Mivel állandó keresésben van, nem talál beteljesülést a szerelemben. Folyton arra gondol, hogy vannak még olyan partnerek, akik újat, olyat tudnak, amit õ még nem ismer. Nem szabad féltékeny társat választania. Ha nem sikerül megtalálnia a tökéletes társat, akkor két partner között osztja meg a szívét, és õk ketten jelentik számára az "igazit". Ha szakít, az egy életre szól.


Nem mindennapi ember. Kitûnik a többi közül fantáziájával, eredetiségével. Egyrészt visszahúzódó, sõt szinte szemérmes, másrészt óriási ambíció, büszkeség és önérzet jellemzi. Mivel igen sokféle konfliktussal küzd, szívesen veszi a hízelgést. Idegileg sem nagyon terhelhetõ. Könnyen, szinte játszva tanul. Intelligenciája magas fokú. Kiváló, eredeti gondolkodó, céltudatos, kitartó. Amibe egyszer belekezdett, azt kitartóan véghez is viszi. Amíg mások a hétvégeken a karosszékben pihennek, õ ha teheti, dolgozik. Az élet számára egy érdekes játék. Bár az idegeivel gyakran hadilábon áll, mégis erõs, mint egy medve. Tud gúnyos, harapós, ironikus lenni. E mögé rejti belsõ bizonytalanságát. Szinte betegesen fél a csalódástól. Aktív. Az ész irányítja. Éles logikával közelít mindenhez. Könnyen teremt kapcsolatot, nagyszerûen tud emberek között közvetíteni. Imád szervezni. Saját életét is szigorú rendszabályok közé szorítja. Minden perce be van osztva. Igazi menedzsertípus.
Szerelmi élete: Nehezen meghódítható, nem szívesen enged a lelke mélyére tekinteni. Visszafogottan szeret. Bár szerelmi élete igen komplikált, mégis többnyire hûségesnek mondható. A házasságkötést mégsem kapkodja el, mert úgy érzi, hogy a boldogulásában akadályozná a család. Ha valakinek sikerül meghódítania, nem fog mellette unatkozni.


Egoista, hajthatatlan, sõt néha kifejezetten agresszív. Már kora ifjúságában a saját útját járja. Errõl senki sem tudja letéríteni. Szellemi horizontja tág, szinte a lehetetlent akarja. Reakciója spontán. Mérhetetlen becsvágya sokszor rugalmatlanná teszi. Gyakran ébreszt ellenszenvet másokban. Személyiségét azonban ennek ellenére sokan csodálják. Az olcsó népszerûség nem az õ kenyere. Zseniális stratéga, sokoldalúan intelligens. Szorgalmas és igyekvõ. Vágyik a változatosságra, kalandokra, de mivel gyökerei mélyek, mozdíthatatlan. Állandóan kiéhezett a csodálatra, elismerésre. Szeret álmodozni, nehezen fogadja el az élet realitásait. Saját erényeit felnagyítja, az eseményeket kiszínezi, mert a valóságot nem találja elég vonzónak. Filozofikus alkat, az elméletek érdeklik. Nagy a tudásszomja.
Szerelmi élete: A szerelemben roppant szenvedélyes, de nehéz alkalmazkodni hozzá mert szeszélyes. Maga sem tudja, mit szeretne. Mindig valami mást. Nagyon féltékeny a partnerére, annak ellenére, hogy õ maga sem a hûség mintaképe. Ha viszont elkötelezi magát, akkor abszolút hû és alkalmazkodó. Egy ideig. Amint a házasságán erõt vesz az unalom, szenvedélye újra lángra lobban és új partner után kutat.


A jegenyefa elsõ pillantásra a magasba nyújtózkodva erõsnek, szívósnak tûnik. Ez azonban csak a látszat. Tulajdonképpen olyan, mint a mimóza. Védelmet, elismerést, harmonikus környezetet keres. Ifjúkorában a gátlásai miatt félénk, bátortalan, de késõbb egyre magabiztosabb lesz. Életkörülményeit szinte mindig nehéznek érzi. Sok segítõ jóindulatra és kellemes környezetre van szüksége a jó közérzethez. Jó a forma- és színérzéke. A mûvészet szinte minden ága érdekli: a zenéhez különösen vonzódik. Erõs vágy él benne a harmonikus otthon és család iránt. Mivel a társas kapcsolatnak szinte minden formája fontos neki, megbízható és lelkiismeretes barát, munkatárs. Ugyanakkor kissé bizalmatlan. Mindenben és mindenkiben elõbb a rosszat veszi észre. Pesszimista, fél a jövõtõl. Kerüli a durva helyzeteket, az egészséges versenyt. Magányos, mert érzelmeit, gondolatait nem szívesen osztja meg másokkal. Jóindulatú, érzékeny, empatikus, kiváló intuíciói vannak.
Szerelmi élete: Fél elkötelezni magát, de akinek igent mond, attól sírig tartó hûséget vár. Önfeláldozó, szinte mártír, mindig magasak az elvárásai és szomorú, hogy senki nem tud megfelelni igényeinek. A partnerkapcsolatokban hû és ragaszkodó. Az igazán komoly kapcsolat mégis csak életének második felében jön el, mivel igen sokáig válogat, vagy hivatását a magánélete elé helyezi. Ám ha igent mond, az egy életre szól.


Kiválóan alkalmazkodik minden élethelyzethez. Magabiztos, zárkózott, olykor viszont türelmetlenül mások befolyásolására törekszik. Öntudatossága olykor arrogánsnak hat. Elszántan, bátran járja saját útját. A függetlenség és szabadság mindenekfölött való számára. Olyan hivatásra van szüksége, melyben örömét leli. Ha megtalálta, nagy kedvvel és szorgalommal végzi munkáját. Ez leginkább akkor kedvére való, ha alkotó, mûvészi jellegû. A rutint gyûlöli. Ért ahhoz, hogy ápolt, jól öltözött és csinos legyen. Életét ésszerûen tervezi, családi kötelezettségeit nagy felelõsséggel teljesíti. Partnere energiájából, optimizmusából mindig profitál. Jókedvû és tettre kész. Szótárából hiányzik a nem tudom és a nem lehet. Optimizmusa átragad környezetére. Elõbb cselekszik, azután gondolkodik. Élvezi, ha õ van a középpontban. Hiúságán keresztül befolyásolható.
Szerelmi élete: Szenvedélyes, jó szeretõ. Könnyen csábul, de akit nagyon szeret, ahhoz hû marad. Fiatalkorában egyik kaland a másikat követi. Mivel ritkán elégedett, sokat válogat. Szinte egész életében a nagy, az egyetlen szerelemre vár. Nagy érzelmi mélységek ennek ellenére nem jellemzik. Aki együtt él vele, hosszú pórázra kell, hogy engedje. Toleránsnak kell lennie, s a féltékenységet nem szabad ismernie.


Két lélek lakozik benne: az egyik egyszerû, igénytelen, kevéssel beéri. A másik élvhajhász, aki vágyódik a komfort, a kényelem, a luxus után. Hivatásában határozott, gyökereit nem lehet egykönnyen kitépni. Kitûnõ szervezõ és bátor végrehajtó. Minden élethelyzetben jól megállja a helyét, elfogódottság nélkül cselekszik. Alaptermészete szerint visszahúzódó. Sokáig tart, amíg valaki elõtt bensõjét, gondolatait feltárja. Mivel gyakran olyan álmokat kerget, melyek megvalósítására kevés a reális lehetõsége, sokszor csalódik. Jó barát és társ. Akit barátságába fogadott, azt figyelmességgel, kedvességgel veszi körül, de kritikus megjegyzései és rendmániája miatt kevesen tudnak egy életen át kitartani mellette. Elszántan tudja összpontosítani erejét, tudását és vonzerejét egy cél elérése érdekében. Csak harmonikus környezetben tud dolgozni, zavarja a rendetlenség, a tudatlanság.
Szerelmi élete: Gyorsan szerelemre lobban, de izzó szenvedélye csupán szalmaláng. Ha valakit élettársául választott, akkor ahhoz hû marad. Lélekben legalábbis, mert szenvedélye idõnként fellángol. Ezért nem szabad féltékenységet mutatnia a partnernek, mert rövid idõ után úgyis visszatér. A párkapcsolatban kezdetben örül, ha irányítják, de amint biztonságban érzi magát, átveszi az uralmat.


Szépségével és bájával arat elsõsorban sikereket. Emberi kapcsolataiban érzékeny, kiváló empátiaérzéke van. Ennek ellenére sosem lehet tudni, hányadán áll vele az ember. Énje kettõs: az egyik álmodozó, melankolikus, a másik ugrásra kész, nyugtalan, változékony. Félénk, elõször elutasító minden újjal és ismeretlennel szemben. Házias. Csöndes családi életre vágyik. Sokszor álmodozik, gyakran érzi meg nem értettnek magát. Munkáját becsületesen, szorgalmasan végzi. A nehézségek nem rémítik, csupán gyakori hangulatváltásai hatnak kedvezõtlenül rá. Álmodozó, szeszélyes. Romantikus, mûvészi adottságú. Szereti a természetet, irtózik a várostól, a rendetlenségtõl. Megérzései erõsek, könnyen ráhangolódik az emberek érzéseire, és kérés nélkül teljesíti kívánságaikat. Gyakran kihasználják.
Szerelmi élete: A szerelemben igényes. Szeszélyes és érzéki. Könnyen sértõdik, hamar békül. Számára fontos, hogy akit szeret, az állandóan mellette legyen. Fél a csalódástól. Minden apró kilengésre érzékenyen reagál. Újabb és újabb bizonyítékra van szüksége a szerelemben. Féltékeny természete miatt úgy körülfonja partnerét, hogy az alig jut levegõhöz.


Szereti a kényelmet. Olykor restnek, tunyának tûnik. Mégis igen kellemes partner, aki kész áldozatot is hozni azokért, akik közel állnak hozzá. A feszültségektõl irtózik. Legszívesebben a sült galambot várná. Legfõbb vágya a jólét és a biztonság. Emberpárti. Akinek gondja, bánata van, nála védelmet, vigasztalást talál. Sokan dolgoznak közülük ápolóként, vagy szociális területen. Akit egyszer a szívébe zárt, az örökre ott marad. Ez érvényes a szerelmére és a barátságára is. Roppant bizonytalan. Mintha két én lakozna benne: hol vakmerõ, hol gyáva, hol garasoskodó, máskor két kézzel szórja a pénzt. Nincs tisztában önmagával, alkalmazkodik a világhoz, tetteiért felelõsséget nem vállal. A kellemetlen helyzetekbõl menekül.
Szerelmi élete: Odaadó és hûséges, ha a társa biztosítja a nyugalmat számára. Többnyire mégsem boldog a szerelemben, mert nagyon féltékeny. Szenvedélyes, de nagyon sebezhetõ is. Magától sohasem hagyná el partnerét, ez elviselhetetlen feszültséget jelentene számára.


Önzetlensége idealizmusával rokon. Embertársainak panasza, gondja nála mindig nyitott fülekre talál. Mivel igen érzékeny, mindig megérti a másikat. Az anyagiaknak nincs különösebb jelentõségük a számára. Nagyon szereti viszont a könyveket, az okos emberek társaságát. Hivatásában igen tevékeny, viszont pozícióért, hatalomért sohasem küzd. Kiegyensúlyozott. Nyugalma és harmonikus lénye ugyanakkor nem tükrözi nyomát sem a rezignációnak sem a gyengeségnek. Társasági lény. Derûs, igazságos. Jó vezetõ, akinek a belsõ értékek mindig többet jelentenek a külsõ csillogásnál.
Szerelmi élete: A párkapcsolatban önzetlen és segítõkész. Társára nem erõlteti akaratát, a szeretetével eléri, amit akar. A házasságot biztonságos menedéknek tartja, ahová vissza lehet vonulni. A szerelemben melegszívû. Õ maga ugyan hû, de a partnernek igen nagy szabadságot biztosít. A féltékenység ismeretlen fogalom a számára. Talán azért is van ez így, mert a szenvedély nem párosul nála a szerelemmel.


Született diplomata. Sajátos igazságérzete van. Nagy idealisták születtek ebben a jegyben. A szükségben mindenét képes odaadni, annak ellenére, hogy a birtoklás nagy jelentõségû a számára. Takarékos, sõt olykor szinte fösvény. Önmagával szemben nagy igényeket támaszt. Hûséges, megbízható barát, de nem könnyû vele kijönni, mivel indulatos, szenvedélyes és hirtelen haragú. Féltékenysége határtalan, dühe ugyanúgy. Könnyen megsértõdik és ilyenkor elvonul. Ezért nehezen talál megfelelõ partnert magának. Ha már egyszer választott, szép otthont, népes családot akar maga körül. Ahhoz, hogy hivatásában sikeres legyen, békés, kiegyensúlyozott otthoni körülményekre van szüksége. Mindenkivel szembeszáll vélt vagy valós igazáért. Küzdõ típus. Gyakran sodorja magát kellemetlen helyzetbe, mert makacsul ragaszkodik a véleményéhez, és ugyanilyen elszántsággal száll szembe minden igazságtalansággal szemben.
Szerelmi élete: Nehezen tudja kimutatni az érzéseit. Mintha szégyellné a szerelmét. Nagyon szemérmes. Sok gyengédséggel ki lehet bontani õt ebbõl a védekezõ páncélból, és akkor csodálatos, érzéki szeretõ. Ehhez azonban teljesen biztosnak kell lennie abban, hogy a másik is szereti. Csak egyszer szeret igazán.


Rendkívüli vonzereje, bája miatt szinte mindenki kedveli. Megjelenésével könnyen hódít. Élénk, impulzív, sõt olykor kihívó. Sajátos képessége van arra, hogy személyiségét kiemelje és céljait játszva elérje. A megszokást gyûlöli. Legszívesebben vándoréletet élne, hogy szüntelenül új emberekkel, helyzetekkel ismerkedhessen. Ötletekben gazdag. Fantáziája rendkívül élénk. Igen sok mûvész született ebben a jegyben. Nagy céljai vannak az életben, mivel igen becsvágyó. Szinte mindig ugrásra kész. A kitartás és türelem nem éppen erõs oldala. Szigorú elvek szerint él, saját törvényeit csak neki szabad áthágni, másnak nem. Jó megérzései segítik, hogy kitûnhessen társai közül. Boldog, ha elismerik a tehetségét, ha felnéznek rá. Céljaiért keményen küzd, s bár becstelenségre sosem szánná rá magát, nincs tekintettel senkire csak saját magára.
Szerelmi élete: A szerelem csak játék számára. Mivel lelkes alaptermészetû, virágról virágra száll,mint a pillangó. Bezárni nem hagyja magát. Ha egyszer viszont igent mondott, lehet rá számítani. A házasságban igen hosszú pórázt igényel.


Teljesen megbízható. Amit ígér, azt be is tartja. Ha valakinek segítségre van szüksége, biztos, hogy számíthat rá. Született idealista. Hivatásában elismerést és csodálatot keres. Vágy él benne, hogy fõnökei, munkatársai dicshimnuszokat zengjenek róla. Értelmes, képzett és igen kötelességtudó. Sok az önálló és a szabadfoglalkozású e jegy szülöttei között. Szinte már fiatal korától kezdve az önállóságra vágyik. Amint teheti, a saját lábára áll. Erõs vágy él benne a luxus után. Kevés barátja van, mivel alaposan megválogatja õket. Még ezeknek is csak ritkán tárja fel szívét. Fél attól, hogy megsebzik, hogy csalódnia kell bennük. Sok szabadságra van szüksége, szeret vándorolni, lakhelyet változtatni. Tudásszomja rendkívül erõs, éhes mindenféle új információra. Erõs kötelezettségérzete miatt kissé nehézkesnek tûnik. Ehhez az is hozzátartozik, hogy döntéseit lassan, jól átgondolja. Idealista. Intelligens, jó megjelenésû, kellemes társaság. Mûvészi érzéke és harmóniára törekvése már gyermekkorában szembeötlõ. Nehezen dönt, bizonytalan, gyanakvó.
Szerelmi élete: A szerelemben sokáig tart nála, míg valakit elfogad. Szereti a flörtöt, de ha elkötelezte magát,akkor hûséges. Csak munkája csábítja el a hitvese mellõl.


Erõs akaratú. Ítéleteiben független, és mindig kész arra, hogy másoknak ellentmondjon, vagy az övétõl eltérõ véleményt elnyomjon. Mindig azokkal szeretné körülvetetni magát, akik kedvelik. Fõleg családtagjai körében érzi jól magát. A gyermekek iránti viselkedése kifejezetten szeretetteljes. Már fiatal korában tudja, miként kell maga köré gyûjteni azokat az embereket, akik hajlandók valamilyen formában a segítségére lenni. Gyakran álmodik arról, hogy a világ valamennyi csodás dolga az ölébe hull. Kis befektetéssel nagy eredményt akar elérni. Humorérzéke fejlett. Állandóan ugrásra kész magatartásával gyakran fárasztja a környezetét. Két lábbal áll a földön. Ügyesen céltudatosan tervez, s mint jó stratéga, jól is kivitelez. Célja általában praktikus eredmények elérése az életben. Elragadó. Könnyen teremt kapcsolatot, elvárja, hogy figyeljenek rá. Õszinte és alkalmazkodó. Jó szervezõ, gyakorlatias. Családszeretõ.
Szerelmi élete: Olyan partnerre vágyik, akire felnézhet, aki mellett nem kell unatkoznia, és aki biztonságot nyújt neki. Többnyire késõn köti le magát, de a hûséget akkor sem tûzi zászlójára. A szerelmet csupán játékos idõtöltésnek veszi. Az érzései nem mélyek.


Szimpatikus, barátságos. Elegáns megjelenése vonzóvá teszi. Reakciója igen élénk. A társaságban igen közkedvelt, mentes minden sznobizmustól. Az anyagiak nem jelentenek túl sokat számára. Egyéni érdekeit képes háttérbe szorítani a közös célokért. Elsõ helyen az érzelmek állnak nála. Érdekbõl képtelen kötõdni. Szívesen tölti idejét otthon, ahol mindig munkálkodik valamin. Nehezen kel útra. Rejtett erdei utakon viszont órákon át képes barangolni. Idegen országokat, városokat legszívesebben a televízió képernyõjén keresztül figyel meg. Kivételesen konzervatív ellenérzést vált ki belõle minden új és extrémen modern. Megbízható. Könnyen alkalmazkodik. Hamar átlátja helyzetét, és mivel jó szervezõ, könnyen végére jut a dolgoknak. Gyors észjárása és munkabírása révén nagyszerû eredményeket ér el az életben.
Szerelmi élete: Romantikus. A változatosságot egyáltalán nem igényli, egy szeretetteljes, gyöngéd párkapcsolat a vágya. A szenvedély nem erõs oldala, szívesebben simogat vagy cirógat, mintsem viharosan ölel.


Megjelenése kellemes és elõkelõ. Késõ öregkoráig fitt és formás marad. Hideg fejjel tervez és kivitelez. Egyébként egész élete alaposan megtervezett. Ennek ellenére mély és nemes érzelmekre is képes. Gazdagságra, szerencsére vágyik, és mindent el akar érni ami birtokolható, a komfort legmagasabb fokáig. Ok nélkül mégsem kockáztat. A legerõsebb a fák között. Senki sem tudja útjáról eltéríteni. Kitartása határtalan. Különös érzéke van ahhoz, hogyan lehet pénzhez jutni. Otthona igen fontos számára, szívesen idõz benne. Gyakorlatias. Mindig megtalálja a legjobb megoldást, elvek helyett a gyakorlati megvalósítás izgatja. Takarékos, precíz és következetes. Megbízható munkaerõ, õszinte jó barát.
Szerelmi élete: A szerelemben visszahúzódó, nem különösen szenvedélyes. Mintha szégyellné az érzéseit. A szerelmi életét is egyfajta racionalitás hatja át. Partnerkapcsolataiban hûséges. Többnyire "észbõl" házasodik. Nagy családot, sok gyermeket szeretne.


Személyes vonzerõ, sok báj, sajátos bensõ sugárzás jellemzi késõ öregkoráig. Gyakran törékeny testalkatú. Kiegyensúlyozott ember. Élete nem unalmas, mert mindig újabb élményeket keres. Sokszor naivnak tûnik, mert senkirõl nem feltételez rosszat. Ezért gyakran csalódik. Mindig kész adni, és megosztani javait másokkal. Bár a pénzzel jól bánik, anyagi természetû céljait csak élete második felében éri el. Ennek oka, hogy hivatását fiatalabb éveiben nem veszi elég komolyan. 30 éves kora után viszont egyre szorgalmasabban dolgozik. Az almafa különösen igényli a szeretetet és az odafigyelést. Mindig tartozni szeretne valakihez, akire érzékenyen vigyáz. Az eltávolodás legkisebb jeleit azonnal észreveszi. Igen házias. Szereti a természetet. Vidéken jobban érzi magát, mint a nagyvárosok zajában. Fontos neki, hogy az otthona szép legyen, és ennek kialakítására nagy súlyt helyez. Érzékeny, kedves, figyelmes és szívélyes. Szeret tanulni. Az elméletek embere, gyakorlati érzéke szinte egyáltalán nincs. Imádja a társaságot, élvezi az élet örömeit.
Szerelmi élete: Érzéki és lenyûgözõ, vad és erotikus. Megbabonázza a másik nemet. Mesterien vigasztal. Számára a szerelem gyógyír az élet minden bajára. Szívesen flörtöl, szinte állandóan keres. Ha viszont egyszer megtalálta a neki valót, ahhoz hûséges marad.


A fenyõ hidegnek, fanyarnak, kissé szertartásosnak tûnik. Fellépése méltóságteljes, visszafogott és kulturált. Ízlése különlegesen fejlett. Bár szeszélyes, viselkedése mindig egyforma, ezért olykor unalmasnak látszik. Ezzel a magatartással az idegen tekintetek elõl akarja elrejteni belsõ világát, érzéseit. Sok idõbe kerül, amíg mások elõtt kitárulkozik. Ugyanakkor tud tréfás, szellemes, sõt elbûvölõ is lenni. A Fenyõ-ember állandóan védekezõ állásban van. Amit érez, tapasztal, az õ titka marad. Mivel szereti a függetlenséget, nem szívesen tesz kötelezõ ígéreteket. Tudatában van értékeinek, adottságainak. Kitûzött céljától nem lehet egykönnyen eltéríteni. Szorgalma, becsvágya, képességei és intelligenciája révén komoly sikereket érhet el pályáján, hivatalában. Jó az intuíciója, kiváló beleérzõ képességgel rendelkezik. Környezete kiismerhetetlennek tartja, ám sokat tud mindenrõl és mindenkirõl. Megérzései vezetik, mindig csalhatatlanul. Rendkívül intelligens, szereti elemezni, értékelni a dolgokat, az embereket.
Szerelmi élete: A szerelemben az ösztönei vezetik. Izgalmas partner, aki mindig valami meglepetéssel tud szolgálni. Szívét meghódítani nem egyszerû dolog, ám ha egyszer már választott, az örökre szól. Mindig és mindenben megbízható társ.


A szilfa szeret hangadó lenni. Semmit sem gyûlöl jobban, mint a más parancsának való engedelmességet. Ezért már kora ifjúságában az a fõ célja, hogy minél magasabbra jusson az életben. Munkáját nagy felelõsséggel végzi, ha egyszer állást foglalt, véleménye mellett a végsõkig kitart. Erõs akarattal visz végig mindent. Takarékos, de nem fukar. Igyekszik szép otthont teremteni. Saját külsejére, a divatos öltözködésre nagy gondot fordít. Különösen kedveli a természetet. Képes órákon át sétálni az erdõben, hallgatni a madarak énekét vagy elmélázva figyelni a tenger hullámait. Nagyvonalúsága sajátosan keveredik a makacssággal, önfejûséggel. Humoros és praktikus, éles intelligenciája, gyors felfogása könnyen áttekinthetõvé teszi számára a dolgokat, eseményeket. Igen fejlett az igazságérzete. Ami a szívén az a száján. Kíméletlenül õszinte, amivel sok haragost gyûjt magának, de úgy véli: inkább haragudjanak rá, mint hogy az igazság csorbát szenvedjen. Erkölcsi elismerésre vágyik, az anyagiak nem túlzottan érdeklik. Mivel minden szempontra tekintettel akar lenni, nehezen jut egyrõl a kettõre.
Szerelmi élete: Megbízható, õszinte társ. Párjától feltétlen hûséget vár, de viszonzásul õ is bármire képes. Akit szeret, annak két kézzel ad. A család és a szerelem fontos szerepet játszik életében. A szép iránti érzéke igen fejlett, ezért szinte mindig attraktív partnert keres.


Megjelenése erõs, tömör, izmos. Modora simulékony. Akadályokat szinte nem ismer. Még önmaga elõtt is állandóan bizonyítani akarja, hogy mindent képes megoldani, véghezvinni. Az életben mégsem a hivatása a legfontosabb számára. Legelsõ helyen a szerelem és a szenvedélyei állnak. Hangulatingadozásaival azonban állandó harcban van. Vidám, optimista alaptermészetû. Ha saját érdekeit nem érzi veszélyeztetve, mindig számítani lehet rá. Szereti és igényli a szabadságot és függetlenséget. A külsõségekre sokat ad. Látókörét mindig újabb kapcsolatok, összeköttetések kialakítása által akarja szélesíteni. Derûs és optimista. Rendkívüli érzéke van a lélek dolgaihoz, imádja a természetet, szívesen vonul el a világtól, hogy élvezhesse a madarak dalát, a szél zúgását. Ez nem jelenti azt, hogy egyedül él. Általában olyan barátai vannak, akik tiszteletben tartják különc viselkedését.
Szerelmi élete: Szerelme viharos, mohó. Találékony és fantáziadús partner. Ifjúkorában gyûjti az élményeket, tapasztalatokat, ezért tartósan nem hû. Élete második felében azonban megváltozik, harmonikus és kiegyensúlyozott lesz. Olyan társat keres, akinek azonos az érdeklõdési köre, akivel elvonulhat a világtól. Annak, aki ki akarja õt sajátítani, hamarosan hátat fordít.

  gis, 9:23 Itt megrhatod a vlemnyed gis
  2010. mrcius 20., szombat Nekem tetszik!
0  

" El kell vigyél azokra a helyekre amikrõl meséltél.
Addig nem halhatok meg."

  gis, 13:53 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 11:49 Itt megrhatod a vlemnyed gis
ez már el is készült :) az elõzõ ihatatlan volt :D

  gis, 10:18 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 10:07 Itt megrhatod a vlemnyed gis
  2010. mrcius 19., pntek Nekem tetszik!
0  

  gis, 16:59 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 16:55 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 16:51 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 16:22 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 14:50 Itt megrhatod a vlemnyed gis

  gis, 14:43 Itt megrhatod a vlemnyed gis
  2010. mrcius 17., szerda Nekem tetszik!
0  

  gis, 10:21 Itt megrhatod a vlemnyed gis
Jorge Louis Borges - Idõ múltán

Idõvel az ember megérti, mi a különbség a között, hogy tartasz egy kezet vagy leláncolsz egy lelket...
és megtanulod, hogy a szerelem nem azt jelenti, hogy lefekszel valakivel;
és hogy ha nincs valaki melletted, nem azt jelenti, hogy egyedül vagy;
és megtanulod, hogy egy csók még nem szerzõdés, és az ajándék nem ígéret;
és elfogadod a zuhanást emelt fõvel és nyitott szemmel;
és megtanulod az utakat a mára és a mostra építeni, mert a holnap nem garantálja a terveidet, mert a holnapnak mindig van egy csomó olyan változata, ami megállíthat téged félúton;
és idõvel megtanulod, hogy a nagyon sok is, az életet adó meleg is égethet és elszenesíthet.

Fogjál hát neki ültetni a saját kertedet, és díszítgetni a saját lelkedet ahelyett, hogy mástól várod, hogy virágot hozzon...
- és tanuld meg, hogy tényleg el tudod viselni, hogy tényleg van erõd, és tényleg értékes vagy.

És az ember csak tanul és tanul...
és idõvel megtanulod, hogy ha csak azért maradsz valakivel, mert gazdag jövõt ígér, elõbb utóbb visszatérsz a múltba.
Idõvel megtanulod, hogy csak az tud boldogságot adni, aki elfogad hibáiddal, és nem akar megváltoztatni, de ha csak azért maradsz valakivel, hogy ne légy egyedül, idõvel majd nem akarod látni.
Idõvel megtanulod, hogy az igazi barát kevés, és harcolnod kell érte, mert másként körülvesznek a nem igazak.
Idõvel megtanulod, hogy a haragból kimondott szavak egy életen át bánthatják azt, akit megsérteni akartál.
Idõvel megtanulod, hogy mindenki mondhatja "sajnálom", de megbocsájtani csak a nagy lelkek tudnak.
Idõvel megtanulod, hogy ha megsértettél egy barátot, valószínû, soha nem lesz úgy, mint régen.
Idõvel megtanulod, hogy lehetsz boldog az új barátokkal is, de eljön az idõ, amikor hiányozni kezd az a régi.
Idõvel megtanulod, hogy semmi sem ismételhetõ.
Idõvel megtanulod, hogy ha megalázol és lenézel egy teremtményt, elõbb-utóbb visszakapod sokszorosan.
Idõvel megtanulod, hogy ha sietteted, kikényszeríted a dolgokat, nem válnak a remélté.
és megtanulod, hogy a Ma a jó, pont ez a perc, nem a holnap;
és megtanulod, hogy ha jól is érzed magad azokkal, akik körülvesznek, mindig hiányozni fognak azok, akik már nincsenek.
Idõvel megtanulod, hogy ha megbocsájtással próbálkozol, vagy bocsánatkéréssel, vagy kimondani, hogy szeretsz és vágyódsz, hogy szükséged van rá, hogy barát szeretnél lenni, egy sír fölött haszontalan.
Megtanulod ezt mind, de csak idõvel.

  gis, 9:50 Itt megrhatod a vlemnyed gis
  2010. mrcius 16., kedd Nekem tetszik!
0  

  gis, 8:36 Itt megrhatod a vlemnyed gis
A probléma az, hogy álomvilágban élünk, örökké a múltba, vagy a jövõbe nézünk, ahelyett, hogy élveznénk a jelen pillanatot.A mának élni olyan, mint egy drótkötélen egyensúlyozni. Mindenképpen leesel, de gyakorlattal egyre tovább tarthatod meg egyensúlyodat.Úgy kell élned életed minden egyes napját, hogy a legjobban érezd magad a bõrödben. És hogy ha holnap vége mindennek, akkor is elégedett légy magaddal.Nem a halál az, amitõl az embernek félnie kellene, hanem az, hogy soha nem kezd el élni.A gyerekkorod felét azzal töltöd, hogy azt kívánod, bárcsak felnõtt lennél, aztán amikor felnõtt leszel, a fél életedben azt kívánod majd, bárcsak gyerek lehetnél újra. Úgyhogy ne sokat rágódj azon, hogy mi a helyes a te korodban, és mi nem! Csak tedd, amit jónak látsz!
  gis, 8:30 Itt megrhatod a vlemnyed gis
  2010. mrcius 13., szombat Nekem tetszik!
0  

Sok boldog névnapot kívánok a hugom párjának Krisznek...és az õ kisfiának kicsi Krisznek :)
  gis, 21:39 Itt megrhatod a vlemnyed gis
nagyon szépen köszönöm mindenkinek a szülinapi köszöntést...örülök, hogy ennyien gondoltatok rám....
mindenkinek szép álmokat....puszi!


  gis, 21:28 Itt megrhatod a vlemnyed gis



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.