CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



faroktoll naplja

  2013. augusztus 23., pntek Nekem tetszik!
1  
Köszike, már nagyon hõsiesen el is ment ma dolgozni. Végül is vasárnaptól beteg, és nagyon lelkis és azt mondta melóban alig vannak a szabi miatt, neki meg mennie kell.

Az abonett meg igenis nem is olyan rossz, és különben is õ kérte:))

De a jázmin rizs sem rossz, picike lightesen fûszerezett sült pipimellel na.

Jövõ héten szerdán megyünk pici utónyaralásra vagy mire. Annyira várom, hogy már félek valami le lesz baltázva.


  faroktoll, 8:14 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 21., szerda Nekem tetszik!
0  
Ma elkísértem az orvoshoz. Na jó csak a rendelõig, azért nem mentem be vele, elvégre.... Kapott megerõsítésképpen ha netán felülfertõzõdött volna, antibiotikumot, hányingerre B6 ampullát lelkére kötötte a laktívot.
Én meg vettem neki mindenfélét, amit hátha megkíván diétajelleggel. Jázmin rizst pl. mert azt nagyon szereti, meg abonettet, efféléket.




  faroktoll, 22:00 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 20., kedd Nekem tetszik!
0  
Még mindig nem javul:(( Bárcsak átvállalhatnám helyette:((
Ha nem látok javulást ma, akkor orvost hívok hozzá, de ha javul, akkor is orvosnál kezdünk holnap.
  faroktoll, 9:28 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 19., htf Nekem tetszik!
0  
Karantént hirdettem!
Sikerült a bátyáméktól bekapni az ominózus vírust. A pici baba kezdte, kórházban is volt, aztán végigment az egész családon náluk, mikor odaértünk épp a kisebbik nagylányhoz várták a háziorvost, mert már zokogott a fájdalomtól. Már attól féltem vakbélgyulladása van, de ezt doki kizárta és egyértelmûsítette a vírust. Mi tegnap reggel értünk haza, szegény pici nagyfiamnak, már tegnap délutánra sûrû programja lett a toaletten, meg belázasodott.
Próbálom belediktálni a diétásabb étkeket.
Tartom a frontot. Néztem a neten, sok minden mellett felhívják a figyelmet arra, hogy az egészséges családtag készítse az ételeket. Ezen felbuzdulva eldöntöttem, ha én is ágynak vagy sûrû és szó szerint is lázas szaladgálásnak esek, akkor ez a páromra hárul! Bizony fõzni fog!

  faroktoll, 9:45 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 18., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Ma érkeztünk haza reggel kilencre, sûrû volt a hétvége, de még így is túl rövid. Anyukám után meglátogattuk az ottani rokonokat is tesómékkal, fájdalmas volt, nagy lelkifurdalás, mert úgy örültek nekünk és olyan ritkán látogatjuk õket sajnos. Anyukám nõvére, a nénikém 80 éves, de nagyon izgága, jóformán úgy kell visszafogni a fiának, mert nekiindulna mindenfelé, piacra meg a dolgára, ereje lenne is hozzá, de szédülékeny. Anyukám meg olyan szomorkás volt mikor búcsúztunk el tõle, nagyon rossz érzésem lett, hazafelé el is pityeregtem magam titkon.
  faroktoll, 12:23 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 13., kedd Nekem tetszik!
1  

Ha minden jól megy, bátyám péntek hajnalban érkezik, felszed minket aztán megyünk tovább Ózdra, hozzájuk, meg anyukámhoz. Kettõ napot alszunk ott, aztán már jövünk is vissza, mert már vasárnap estére ki kell érnie, akkor kezd a melóban. Már nagyon várom. Kint nem nagyon volt lehetõsége fõzõcskézni, sütögetni, ezért szerintem csütörtök este rittyentek neki rántott csirkecombot, odáig van érte:)) Anyukámnak mit vigyek?
  faroktoll, 23:31 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 12., htf Nekem tetszik!
0  
Még három nap meló aztán nagyszabi. Remélem tartalmas lesz és nem robban le a derekam, nem szabad! A nap olyan furán süt. Nincs olyan melegítõereje, tényleg nincs akkora meleg, viszont ha a nap ér, ott éget, minden átmenet nélkül puff. Rosszul vagyok a sütésétõl.
  faroktoll, 20:01 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 11., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Szombaton esett kicsinykét, naná hogy mikor, hát ahogy hazafelé jönnénk a bevásárlásból. Mondom öt percet kap, aztán ha esik, ha nem nekiindulunk. Esett. Én meg azt hittem jól fog esni. De nem. Hidegecske volt, Egy kicsit langyoskásabb esõ még kellemes is lett volna. Aztán késõ délutánra megint katlan lett a lakás, én ezt nem értem.

Már nagyon készülök Zamárdira, nézegetem az éttermeket, kellene valami jó hely, ahol a kaja is finom, nem túl extrém, úgysem bírja a hasam, és nem megyek tönkre sem anyagilag, és még szépkártyát, bözsit is elfogadnak.
  faroktoll, 12:47 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. augusztus 10., szombat Nekem tetszik!
1  
Tegnap már elszakadt a cérnám, vizes törülközõvel borogattam magam, de két szempillantás alatt kellemetlen meleg nyirokká vált. Mostra megjött a megváltás, hûs szellõ, mondhatni szél, ablakokat jól kitártam, ha nem a fák leveleit cirógatja ilyen hangosan, akkor lehet már csepereg is valami.

Kiszámoltam, na meg hosszútávú elõrejelzésben megnéztem, ponty mikor nyaralunk, akkor is hûs lesz, borongósan, esõsen, 12 fokos reggelekkel. Há! Választani tudni kell idõpontot....
Azaz aki utsó kapkod, annak a kutyáját hamarabb utolérik,
vagy morzsa marad,
vagy mi.

  faroktoll, 6:43 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. jlius 24., szerda Nekem tetszik!
0  

Most aztán több dolog van, földön égen....á nem, vagyis igen...
De.
El vannak határozva a dolgok.
Aug. utsó hetében nyaralás, kéretik tehát rekkenõ melegség, mert pancsolásos helyen leszünk!
Addigra pár kilócska eldobása van elõírva, méghozzá eléggé el nem ítélhetõ "pénzkidobásos" módszerrel, ala turbódiéta.
Hatásos, már kipróba, 8 kiló minyusz/egy doboz.
Jojó effektus nem követi.
Az, hogy felhíztam majdnem ugyanoda....(még nem teljesen), az hosszú évek (kb három) és nagyon kemény munka (lebzselés, mozgáshiány, fínom falatok gyakori kóstolgatása) eredménye volt.
Minderre nem kizárólag a külcsín, hanem a belbecs...és konkrétan a bel(sõ) miatt szükségeltetik, mivel megkaptam idõszakos munkaalkalmassági laborleletemet, és hanyatt szaladt a homlokom, oly sok volt a csillag. Mondottam volt, hogy a hús nekem ártalmas, mostan papírom is van róla, no meg a cukor, meg a bizonyos zsírok, viszont rozsdás szöget kell nasiznom vashiányra, vagy jó lesz valami vastabletta is.
Nem véletlenül voltam olyan fáradékonka.

  faroktoll, 19:23 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. jlius 21., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Na. Ma úgy alakult, hogy nem ittam kávét.
Emésztésileg nem voltam százas, vásárlás közben fiamat meghívtam valami flõrire a mekiben én meg kaptam szósz nélküli csikkenes szendvicset, és azt hittem a hátam mögé dobom. Gondoltam az csak rántott csirke egy buciban, meg némi vagdalt zöld, mit árthat. Csakhogy. Annyira borsos volt a hús, hogy elõl hátul lángolt a bordám mögött. Mintha csípõs tejbe áztatták volna néhány órácskára a gyanútlan hússzeletet.
Itthon aztán teletömtem magam roborálós fõtt krumplival, meg pár falatka husival, mindjárt más.
Viszont a fejem egy húsz perce lerobbant a nyakamról. Legalábbis ezt érzem, erre mondják azt hogy nem várt, hirtelen fellépõ fájdalom. Szégyenszemre ki kell mennem kávét fõzni ilyen lidérces órán.....
Kicsit bizonytalan vagyok, mert az elsõ turbó fájdalomlöketnél cifrán káromkodva keresgéltem a coffeintablettámat, mint valami drogos. Kettõt kaptam be. Na jó ennek húsz perce, úgyhogy megyek kávét rittyenteni.


  faroktoll, 0:05 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. jlius 18., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Namármost. A Cataflam egészen jól hat a kalácsomra. Viszont a derekam az beton. Arra szedhetek Xefót, meg myoflexint, meg algoflexet, meg B vitamint, na mit nem kaptam még be. Jó, nem kell megmondani. A derekam továbbra is ellenáll. Ma reggel felkele, jajgatás tapogatás, pityeredés. Aztán sétálgatás az elõszobában, hátha begerjed vagy mi, az a gerinc, vagy belészáll az élet. Aztán azon kapom magam, hogy álltó helyemben magastérdemeléseket hajtok végre, hosszú percek óta....... Ráadásul jó!!!!
Ha késõbb is jó lesz, megismétlem párszor, aztán egészen katonás leszek, mehetek dísz-századba, vagy olyan vonulásos-szépjárású lónak.
  faroktoll, 10:42 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. jlius 17., szerda Nekem tetszik!
0  
Kezdek beleõrülni a (olcsócskadenemputrimegközelítésû) fõvárosi származású kicsinyke kertes ingatlanocskák fürkészésébe. Tudom, hogy még hónapokkal odébb van, és még csak pajkos gondolat, de asszem addigra õrültre lovalom magam a dologba. Jelenleg szabin tengõdöm, a szokásos szabi alatti ágynakesõs mûsort elõadva. Kezdve térdbedagadásos, sírás-rívás, jajgatással, jegeléssel, ma már múlóban így elõ kellett rittyenteni egy "a fene a derekamba" (becsípõdött) verziót. Ha lábra kapok, a derekamat tapogatom, vállal jobbra roggyantok, bal lábra bicegek.
Kripli.
  faroktoll, 8:49 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. jlius 15., htf Nekem tetszik!
0  
Jaj de cuki valaki...:)) De nekem Budapesten kék:))
  faroktoll, 17:07 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll

Kellene egy olcsó, de nem picurka házikó, szép kis, de nem nagyon picurka kertecskével és nem nagyon sokadik kerületben. Álmodozás.



  faroktoll, 8:54 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. jnius 19., szerda Nekem tetszik!
0  
Ledõltem korai órán...ja inkább kidõltem, és addig-meddig....mígnem arra riadtam, hogy tálalható vagyok, megfõttem.
Most vizes törölközõvel borogatok.
  faroktoll, 21:38 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. jnius 4., kedd Nekem tetszik!
0  
Elmúltak az idõk,
s az idõtlen csendes fájdalomban,
megrekedt a szívem.

  faroktoll, 3:10 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. mjus 5., vasrnap Nekem tetszik!
2  

Beszéltem anyukámmal telefonon,. nagyon virgonc volt a hangja:)))
Megint hízott kicsikét, ez meg fantasztikus, mert nagyon le volt fogyva, most meg már pocakja is van:)))

Na most pityergés jön
  faroktoll, 10:43 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Ma olyan nyugis nap volt, szinte hihetetlen.

Ebédre fincsit csináltam, régen volt már sajtos-tejszínes tepsis pulykamell, úgyhogy ez volt a kívánság. Sült füstölt tarjának a zsírjában tettem oda, szerintem megbolondította az ízét, nagyon finom lett.

Aztán most osztottam-szoroztam, alig ettem ma valamit, vagyis szombaton. reggel egy szendvics, valami Mcmorningos csirkés a mekiben, amiben kicsit csalódtam, délelõtt egy kávé, egy kocka tejszínes p.mell jázminrizs, nem túlzásba vitt, délután egy banán, pár szem rafaelló volt a vacsi (kaptam embertõl egy dobozzal ma).

Fogyni kell, mert nincs egy göncöm se jóformán, ami ne lenne passzeontos.

Jó más miatt is, de most nem bosszantom magam.

Én csak petróleumot prédikálok és diólevélteát iszok.:))
Nincs most más csak a diólevélteám....a`la ByeAlex.

Olvastam a magyar füvesember írását, és úgy vettem ez az általános életelixír, ezt szinte mindenre javasolta. Meglátjuk.

Fiam meg kitalálta csalántea kell neki. Megkapta.

Bátyámtól is jó hír jött, jól van, úgy néz ki ez stabil és hosszútávú munka lesz neki, le is kopogom. Egy hét múlva hazalátogat.

Jó lett volna anyukámhoz leutazni, ezért fáj a lelkem, de megpróbálom hónap közepén bepótolni.



  faroktoll, 3:16 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. prilis 20., szombat Nekem tetszik!
0  
Most én vagyok aggódó tesó miatt, kint van és nem érem el telón, neten meg nem jelentkezett:(((
  faroktoll, 22:02 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 17., vasrnap Nekem tetszik!
0  

Megint fáj a torkom. Alig bírok nyelni, meg fáj spontán is. De csak az egyik oldalon. Most szedtem be nemrég két doboz antibiotikumot.... nem tudom mi van ilyenkor, mert betegácsiba nem akarok menni. Fül-orr-gégére vajh` kell beutaló?
  faroktoll, 10:53 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 15., pntek Nekem tetszik!
0  
Ma már nem írok távcsit mert benyeli az éter.
Majd holonap.
Ma majdnem szétrobbant a fejem a melóban. Nem fájásilag, hanem stressz alapon. Aztán sokvártatva lecsillapultam.
Még jó, hogy péntek.
  faroktoll, 20:11 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 13., szerda Nekem tetszik!
1  
Olyan régen hallgattam már zenét, ezt úgy szerettem:



  faroktoll, 20:29 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 12., kedd Nekem tetszik!
1  

Drága Bátyáméknak megszületett a második unoka, 2.7 kilós fiúgyermek!:)) Apuka nagyon büszke, az õ rokonságában a leánygyermekek vannak többségben... A baba és az anyuka is jól van, egészségesek, és ez számít, a fene, ezt is alig bírtam kiszedni sógornõmbõl, mondjuk ez is csoda, fennforgások mindig vannak családon belül... örülök, hogy a nemét legalább megtudtam, de hogy mi a neve?? Komoly nyomozómunka szükségeltetik.
  faroktoll, 19:50 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Hülye porckopás. Már elkezdte pár napja és egyre erõsebben szórakozik a bal vállam, olyan mintha nem lenne a helyén az ízület, és szét akarna roppanni. Eddig ha fura pózba befacsartam a karomat, akkor elmúlogatott, de most nem akar. Volt már példa rá, hogy sikítottam a fájdalomtól egy mozdulatra, és kb fél óra kellett míg kicsillapult belõle. Nem szeretnék megint odáig jutni. Lehet ez az antibiotikum mellékhatása? Á nem hiszem. Na tegnap drága cicám kiosztott, olyan jó, hogy van Õ nekem, mi is lenne velem nélküle. Szóval kb azt mondta, hogy a zamatos ízû bébirépadarabkáimat dugjam fel a padlásra....finoman.... és az összes zöldségkrémeimet is kb invesztáljam utána......mindezt persze szeretetbõl mondta de annál komolyabban gondolta..... Még jó, hogy amikor ezt telefonon elõadta már túl voltam a krízisen. Imádom ugyanis a lelki bonyodalmakat a szõnyeg alá söpörni, a megoldást elodázni és abszolút nem oda tartozó és még véletlenül sem a megoldást szolgáló dolgokba belevetni magam, mint pl fej homokba dugása, vagy zöldségkrémfõzögetés napokon keresztül. De szerencsére kizökkentem a könyhatündérségbõl már tegnap reggel. Megfõztem drága cicámnak a gombakrémet, mondjuk répával, paradicsom, paprikával, hagymákkal, fûszerekkel, aztán kitöltöttem üvegekbe, lekötöttem, fejre állítottam, majd a maradékot (azzal a céllal, hogy azt én most szépen benasizom pirítóssal) kitöltöttem egy tálba, és ahogy leraktam a wookot, azzal az elegáns mozdulattal le is vertem a pultról a tálkát, és a kb két decinyi krémmel megáldottam a padlót, a gyönyörszép új sütõmet, mindent, szerintem ki is kell majd húzni a sütõt, mert biztos becsorgott a fedõlap alá, puceválhattam a kapcsolókat, meg a padlót, mindent. Na ekkor döntöttem el, hogy a virágzó kapcsolatunknak véget kell vetnünk, agyõ zöldségkrém! Ezek után még kiborítottam az ebédemet is, és pár dolgot levertem imitt amott a lakásban, na ekkor világosodtam meg, talán itthon már nem kellene aznap labdába rúgnom.

Ma visszamegyek a dokihoz, bevallom nõiesen, hogy még maradni akartam itthon néhány napot, de inkább kiíratom magam és megyek dolgozni holnap, több okból kifolyólag. Van még egy szem antibiotikumom holnapra, és jobb is ha nem lógok itt, mert ember visszabetegít.


  faroktoll, 8:48 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 11., htf Nekem tetszik!
0  

Nincsen ma kedvem elmenni semerre, pedig volna mit intézni, szakrendelésre kellett volna legalább elõjegyzés, de nem adnak idõpontot, majd egy hét múlva, mert új a doki, azt se tudják, hogyan fog rendelni, kolosszális az egészségügy....
És fáj a pocim, pedig eddig ez nem volt:((
De legalább pár órácskára szalma vagyok, édesegymagam. Nyugi! Csodás.
  faroktoll, 11:39 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 9., szombat Nekem tetszik!
0  
Naon vicceske:)))
Az alap nem lehet gomba, mert mennyiséget akarok, na nem a minõség rovására:))
Jó akkor már nem gombakrémre, hanem gombás zöldségkrémre lesz keresztelve.... Annál is inkább, mert néztem gombakrém recepteket, de zöméhez mindenféle joghurt, meg tejföl, meg liszt, meg mindenféle nem elálló dolog kell, én meg dunsztolni akarom szárazon és jó sokáig eszegetni mindenféle formában.

Drága magzatom kitalálta, hogy fánkot szeretne hétvégén.

Mondtam neki ennek semmi akadálya, vegyen nekem olyan tálas-mixeres dagasztani tudó jószágot, mert a vállam és a karom megbolondulok a fájdalomtól szinten fáj, ha dagasztani avagy habverõzni akarok. Ki is néztem magamnak egy 17 ezres tündibündit, naná egy Bosch márkájút (ennek volt mindene meg még 450 izémicsoda kapacitása), mire föl kiderült áááá nem is annyira fontos gyermekemnek az a fánk, hiszen még van neki a fagyasztóban marlenkája....

  faroktoll, 8:41 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 8., pntek Nekem tetszik!
0  
A legegyszerûbb: almás hagymás csatnit akartam. Azt írják végy ennyi és ennyi savanyú almát. Na elmentem doki után vásárolni és kismillióféle alma volt a tescóban, komolyan ekkora választékot még nem láttam, biztos tudták, hogy csatniterveim vannak. Na de melyik a savanyú??? Enni idaredet szoktam, meg azt a gyönyörszép zöldet, ami tény savanyú, de édes is. A bõség zavarától alma nélkül mentem haza.
Ja rekordot fogytam. Nem dolgozok, gondoltam na most aztán felszaladt ennyi-meg annyi. Erre a mérlegem már szerdán olyat jelentett, hogy csak lestem, ma meg ámuldoztam, ha Garfieldhez is ilyen lenne a mérlege, akkor a kebelén melengetné alvás közben. Nem tudom minek köszönhetem...talán a sok zöldségkrémes dolognak?
Ja, a kelbimbós krémet nem sikerült teljesen szétturmixolnom, ez már feltûnt, mikor üvegbe adagoltam akkor is. Imitt-amott vannak benne répadarabkák. (Mirelit bébirépa) Gondoltam megkóstolom, biztosan szottyadt puha és akármilyen lesz. Erre eszméletlen finom enyhén ropogós állagú mennyeien fûszer és mindenféleízmagábaszívott falatkák. szuper. Ha direkt csinálom, biztos nem ilyen lenne....
Ma alma helyett gombát vettem.
Gombás zöldségkrém? De mi legyen az alap? Répa?

  faroktoll, 17:45 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. februr 7., cstrtk Nekem tetszik!
0  
megyek szörfölni csatninézõbe, ja és mennyibe fáj egy borsõrlõ?
  faroktoll, 9:52 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Ma már megint kísérletezgetõs lábbal ébredtem. Elõször is fél öt magasságában azt mondta a derekam, hogy ennyi volt, kelj fel és jár, vagy csinálj bármit, de ne feküdj le, különben megjárod. Mivel itt mindenki édesdeden alszik kiültem a konyhába, ott meg rögtön megleptek a fõzõs gondolatok. A múltkori kelbimbós kísérlet ala zakuszka elég jól sikerült. Nekem nagyon bejött, azt hittem a kelbimbó íze nagyon ki fog türemkedni, de nem, fincsi, kellemes ízû. Fiam szerint lecsósra hajazó zöldségkrém lett belõle. Nem pepecseltem vele annyit mint a zakuszkával, csak a hagymát dinszteltem külön azt is csak halványan, aztán ment bele minden kelbimbó, répa, paprika, paradicsom, fokhagyma, só, aztán párolódott az olajban amíg a leve lassacskán el akart tûnni, akkor még egy paradicsom, vízzel felönt, trumixol, majd bors vegeta-delikát, és fakanállal kitámasztott fedõ alatt csendesen elfõdögélte a levét mint a lekvár. Zúdítottam bele a turmix után jó sok egész borsot, meg vagyok tõle õrülve, egyszerûen teljes más tõle az étel íze, akármennyire is frissen bontom fel az õrölt borsos zacsit, talán, ha frissen õrölnék rá, de nem vagyok meggyõzõdve, valahogyan az egész borsszemekbõl máshogyan jön ki az aroma. Jesszusom, most komolyan ezen filózok, kora reggel? Nagyon unhatom magam.....bár a meló most nem hiányzik... Na végül pár üveggel lett, nem akartam extra mennyiséget, pláne ha nem jó. Mentek két napra a párnák közé. Azóta ettem pirítóson, fõtt tésztán sajttal megszórva, hús mellé, pici pecsenyezsírral összerottyantva, nagyon meg vagyok elégedve, szerintem ízletesebb lett, mint a zakuszka. Mi legyen a kövi?


  faroktoll, 5:42 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.