CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



faroktoll naplja

  2013. janur 14., htf Nekem tetszik!
0  
Köszönöm szépen:)) Javultam:))
De csak fejfájásilag, másképpen ígérem, örökké rossz leszek:))
Bátyus megjött, itt is rekedt az idõjárásban. Na azért nem olyan vészes, holnap már megy. Pedig maradhatna még.

Reggel mikor melóba indultam, gyönyörûszép volt a hóesés, hangosan kacarásztam. "Függõlegesen" esett, zuhogott tömb-fátyolszerûen. Két nagyobb madár repdesett benne egymással perlekedve, de lemosta õket a hó, elõször még "vihart" kavartak a szárnyaikkal aztán lenyomta õket a zuhatag.
Szépség volt kívül és itt belül is, olyan mézesen hangzik, de akkor is.


  faroktoll, 17:10 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. janur 12., szombat Nekem tetszik!
0  

Szörnyû fejfájásra ébredtem. Nem szimpla fájás, hanem agyszétroppantû borzalom, ha nem hat algoflex akkor kávéfõzésre adom a fejem, mert az a tippem hétközben sok volt a kávé a rohammeló miatt és most a szokásos hétvégi mennyiség még viccnek is kevés. Tudom le kellene szokni. De nem most fogom bosszantani magam ezzel. Jut eszembe van egy tegnapi kis adag, az is jó lesz, mert már könnyezik a szemem. Nem, nem sírok. Biztos nem.

  faroktoll, 23:23 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Na a zakuszka szerintem finomra sikerült. Máskor is csinálok, lehet, hogy megbolondítom gombával.
Na nem pöttyössel, csak a pikantéria végett.
Máskülönben megfáztam, vagy allergiás vagyok, mert rohamszerûen megfáztam, naponta többször is. Na jó lehet mégis allergia lesz, de így is pocsék.
Pocsék a derekam is.
Meló meg nagyon nagy hajtás.
Tesóm meg holnap jön.

  faroktoll, 18:44 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. janur 6., vasrnap Nekem tetszik!
1  
Jól belegondolva rájöttem nem is teletál volt finom, hanem interfood-os.
Nehogymár egekbe magasztaljam, és közben azt sem tudom milyen a teletálas. Néha melóban rendelgetünk. Van egy-két kedvenc.
Hm, aminek 95 %-a húsos kaja:((
  faroktoll, 23:33 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Majd két napja tiszta vagyok.
húsfogyasztásilag.
vagy nemfogyasztásilag.

Azért lettek alapvetések. Pl. borsófõzeléket mindig eszméletlen prímát tudtam alkotni, a finomfõzelékkel viszont nem lettem megelégedve, be kell, hogy lássam Lacibá` (Teletál) Fíííííínomabb finomat tud. És nagyon fincsi a sült csirkemellfilé feltét is hozzá, de ezt csak a kisördög diktálta innen a bal vállamról....hiszen én már ellenállok a hús csábításának....

hús.
hús, mint étek
na

Aztán ma kreáltam pár kis üvegnyi zakuszkát, ami több okból kifolyólag szerintem csak "za" és a "kuszkának" híján van. Egyrészt tapasztalathiány végett (most próbáltam elõször), másrészt tán már nincs igazán olyan paprika, hja de van, csak csillagászati darabárban. A kocka el van vetve, az üvegek meg a dunsztban takaróznak. Meglátjuk. Valamit csak kell enni, ami bûntelen.

Holnap meló, és most valahogy nincsen kedvem:((
Ráadásul valaki elvitte a lottó ötösömet! Pedig nagyon kinéztem magamnak!


  faroktoll, 20:22 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. janur 4., pntek Nekem tetszik!
0  

Arra gondoltam, ha már mindenfelé papolom a húsmentességet, és annak jótékony hatását, mekkora pofátlan nagyképûség már, hogy hazajöttömet követõ cirka egy percen belül bevágtam a mikróba egy nagy edény sült tarját-oldalast, és aztán a pocakba is bevágtam mindet. Nos elhintem lassacskán szeretteim körében, hogy ismét húsmentességre adtam a búrám, és szóljanak már be alkalomadtán ha a bûn mezején kapnának akciózni. Ez már bevált néhány ízben, mikoron rámszólt magzatom, hogy hé, nem ehetsz húst, vagy na, azt tedd vissza csak szépen a hûtõbe, azt nem ehetsz, meg ilyenek, én meg meglepõdve (holott én kértem meg rá...) visszakérdeztem: Nem?
Fiam: Nem!
Én: Ja, ha nem, az más - és szépen engedelmesen visszaraktam az étket, majd teljességgel megnyugodva keresgéltem valami elfogadhatót, pl narancs, alma, mogyorós ízesítésû bio kölesgolyó, stb., mert ha nem, akkor nem és kész. Mikor az ember lányának nincsen akaratereje....legalábbis az elsõ roppant nehéz átszokási idõszakban...akkor vegye kölcsön mástól egy határozott és segítõ "NEM!" formájában. Két-három nap után már vígabban megy a dolog, egy hét után felvirulnak az ízek, kiderül, hogy milyen eszméletlen íze van a gyümölcsnek, és a zöldségnek, két hét után a húsételek szagolgatásakor furaságot tapasztalok, viszont az izületeimet mintha beolajozták volna, a járásom könnyed, és a harmadik héten eskü még a látásom is javul. Eddig jutottam legmax a húsmentességben aztán befuccsoltam, nem egyszerû dolog kecskének lenni egy káposztásban (két emberre sütögetni a húsokat és absztinensnek lenni), de jó lenne, csak sok a pepecs, mert kevés nyers zöldséget bírok, így fõzõzni kellene gyakorta. Rendelõs kajában nem lehet bízni, sima sárgaborsólevesben amit húsmentesként tüntetnek fel, ott figyelnek az alján a szalonnapörcök....könyörgöm, hol húsmentes ez, akkora pofon az addigi diétának mint ház. Tehát holnap elkezdem. Azaz szóltam a fiamnak, hogy elkezdem:))

  faroktoll, 20:45 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2013. janur 1., kedd Nekem tetszik!
1  
Tele vagyok ezzel az évvel kapcsolatban egy csomó reménnyel. Nem tudom, mitõl és hogyan, de feszeget belülrõl, érzem a bõrömön, kavarog belül, történni fognak dolgok. Alapvetõen jó dolgok, vagy még ha önmagukban nem is azok, de arra haladnak, megalapoznak majd valamit.
  faroktoll, 21:29 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Nem átaludtam az elsõ napot?? Én "kukorékoltam" itt egyszál magam a családból, aztán mire kikászálódtak a többiek, túl voltam a reggelin és bevágtam desszertnek egy nagy tál borzasztó tömény sütit és akkora toxikus kómába estem, hogy fél négyig magamhoz sem tértem.

Tál aljára cukrozott tejszínkrém, kakaóport rászórni, ráhelyezni a vékonyra szelt vaníliapudinggal töltött kókuszos piskóta szeleteket, ezt megkenni kicsi nutellával, bevonni cukrozott tejszínkrémmel, megszórni kakaóval.

Mit mondjak? Totál KO!

Kellene csinálni még egy tállal.

Aztán meg jöhet majd a diéta....
Nem fogyókúra, hanem a drága szép szervezetem regenerálása, mert ettõl neki Campobasso

  faroktoll, 17:16 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Akkor elkezdõdött egy új év, itt minden csendes, csak én kopácsolok a billentyûzeten. fiúk alszanak. Kinéztem az ablakon, csak egy-két kutya sétáltatta a gazdáját, elmerengtem ha kertes házam lenne, most kiülnék egy szakajtó takaróval meg egy bögre meleg teával, vagy kávéval és megkóstolnám ennek az új esztendõnek a levegõjét és álmodoznék kicsit.....
amíg nyugi van.
Megyek megteszem a konyhaablakból, kell a friss levegõ, magamranyitom óvatosan szippantok párat és kilesek egy kávésbögre társaságában.
  faroktoll, 8:55 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. december 24., htf Nekem tetszik!
0  

Na jó elegem van, akkora karácsonyos kép dömping van a neten, hogy a bõség zavarától lefagytam.
Egyszerûen csak legyen nagyon boldog nagyon békés, és nagyon szép karácsonyunk. Na!
  faroktoll, 7:54 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. december 22., szombat Nekem tetszik!
1  
A világvégét elfelejtettük. A nagy pakolászás, szerelés, festésben. Ja soha többé nem festek, szerintem a festékszagot ki sem lehet innen robbantani. Iszonyat.
De muszáj volt, a hûtõ mögött borzasztó volt a fal. Így aztán lefestettem csak azt a falat, na ez is borzalmas, de úgy nem maradhatott, így legalább nyáron átfesthetem az egész konyhát.
Az új sütöm viszont még nincs a helyén, na de majd ma!!!

Drága párom így indítja a napot, nem tudom ennek fényében mire számítsak......???

Hogyaszongya nekem a konyhából átszólva:
- Az az igazság, hogy nem biztos, hogy jó lesz, hogy az izébe befogatjuk.
- ??????????? Mondom neki, hogy az izébe elég sok mindenfélét be lehet fogatni, szinte biztos vagyok benne. Na erre azt hittem vette az adást. TÉVEDTEM!

Kicsiny morfondírozás után megfejelte ezzel:
- Én félek attól, hogy amikor befogatjuk az izébe a hogyishívjákot, akkor az nem lesz jó.

NAMÁRMOST:
Mondtam az én drágámnak, hogy attól és is rettenetesen félek. Sõt már azt sem tudom, hogy melyiktõl félek jobban, az izétõl, vagy a hogyishívjáktól.....

Aztán felvázoltam neki, hogy picit nem ártana világosabban fogalmaznia.

Mint kiderült csak fúró, meg alkatrészei viszonylatában morfondírozott.



  faroktoll, 6:44 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. szeptember 28., pntek Nekem tetszik!
0  

Szóval az van, hogy be vannak gyulladva az egyik talpacskámban a tappancsokon belül a kicsike ízületek, meg idegek. Nagyon klassz, mert csillagokat látok néha még akkor is, ha csak hozzáér valami. És "mókás", mert be van dagadva a lábujjak alatti párna, így, ha óvatosan leteszem a lábam a talajra, akkor a lábujjaim magányosan meredeznek a levegõben, mert messze még a talaj. Cipõ, papucs nem játszik. Kaptam betétet, de vagy a betét fér bele, vagy a lábam. Vicces volt az ortopéd doki, bár tudtam a dologról, és én hanyagoltam el, de akkor is, amíg nincs szövõdmény, addig az ember simán mandinka harcost játszik, és fütyül a következményekre.
Nos a doki szépen megsimizte, tapogatta a talpamat, én meg sziszegtem, aztán azt mondta a szép - tehénlepényszerûen kilapult - lábfejecskémre, hogy "ez van, ez ilyen most"....aztán egy legényes mozdulattal benyomta a talpam, amitõl kiugrott szemem, a lábfejem meg olyan kackiásan domborodott, hogy ha nem fájt volna, szétröhgöm magam akkora volt a változás.....na mondá a doki az én "azta...(mindenit) " felkiáltásomra, hogy : "Na és így kellene kinéznie....."
Most polcolom a lábikót, ami mindenfelé fáj, elsõ napokban, még vacilláltam, hogy elpityeregjek e, olyan fájdalomhullámokat produkált a tappancsom, hogy azt hittem lerepülnek a lábujjaim, meg a bokám, meg minden, szóval változatosan fáj, nem panaszkodhatom, és nagyon lassan múlik, jegelem (a talpam), meg szedem a gyógyszert és konkrét tervem, hogy hétfõn megyek egy másik rendelésre, kedden pedig dolgozok. És veszek cipõt, amibe mindketten beleférünk. Én és a betét. Betétre fel!!!


  faroktoll, 10:08 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. szeptember 19., szerda Nekem tetszik!
1  

Egyetlen fiacskám MEGVÉDTE! (bár nem nagyon kellett védeni, mert teljesen kiváló volt...:))
És levizsgázott. Sikeresen!!!!:)) Olyan büszke vagyok na, mondtam ne lepõdjenek meg ha csak úgy...látszólag indokolatlanul elkezdek vigyorogni:))

  faroktoll, 20:00 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. szeptember 6., cstrtk Nekem tetszik!
0  

Pocsék a hangulatom.
Most csaptam agyon egy szúnyogot, De nem a szúnyog miatt, Pedig termetes egy dög volt, meg volt pakolva, mint egy vérvételi labor zárás után.

Megyek dokihoz.
Nemsoká


  faroktoll, 7:43 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. szeptember 4., kedd Nekem tetszik!
0  

Megint rákattantam valamire. Vércsoport szerinti táplálkozás. Mondjuk az alapjaihoz odafér néhány kétségem, páran jól megkritizálták, evolúcióban jártas, vagy elmondásuk szerint jártas egyének. Azért érdekes, hogy a B-és vércsoportúaknál felsorolt jótékony élelmiszerek kétharmada valóban jót tesz nekem (kivétel pl. tejtermékek, de ez már lehet egyéb ártalom miatt), a húsok közül a tiltólistásak valóban pocsék közérzetet adnak, meg egyéb diszkonfortos dolgok...és a javasolt húsok meg kipróbáltan okésak, semmi bajom tõlük, pl. nyúlhús, vadhúsok.
Csirkébõl leves: másnap csukló-kéz, boka bedagadás, holdvilágos arc, émelygés, viszketés.
Nyúlhúsból leves: Hm fincsi, másnap zéró tünet.
Érdemleges lehet egy kis további firtatózásra a dolog.
Honnan szedjek én állandóan nyulat, meg vadhúst? És ha ingem-gatyám rámegy? Ja meg birkahúst?




  faroktoll, 22:20 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll

Nagyon boldog és büszke vagyok! Fiacskám szakdogáját elfogadták mégpedig ötössel:)) Most már csak jól meg kell védelmeznie, meg vizsga, tudom ez is kemény, pláne meló mellett, de akkor is örömködök:))




  faroktoll, 8:16 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Kímélõ zöldséges recipéket kérek:))


  faroktoll, 8:13 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. augusztus 30., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Reggelire sütöttem egy kis miszlikelt krumplit. Valaha apukám csinálta, persze az övé sokkal fincsibb volt, csak úgy egyenesen belevagdosta a zsírba, forgatva a burgonyát, amitõl az úgy nézett ki, mint valami drágakõ, mindig csak a kiálló "szöget" vágta le róla. Káposztasali volt hozzá megent.

tízórai: túrórudi meg ropi

ebédre törtkrumpli káposztasalival

uzsi két alma

vacsi, kicsi vajaskenyér paradicsom

Nem vagyok valami nagy ötletgazda ebben a húsmentes dologban. Pepecselõs:( Kitalálós.

Még kitartok.

  faroktoll, 20:15 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. augusztus 29., szerda Nekem tetszik!
0  
cukkinis párolt rizs:

cukkini megpucol, kimagoz, megmos, felkockáz, megdinsztel fokhagymával+ ízvarázs és só. Lé elfogy, kicsi vízzel felönt, picit ritty-rotty, cukkini kiszed. Megmaradt zsiradékos löttyben pirinkót pirít rizs, majd felönt vízzel, bele cukkini, felrotty, pár percre, aztán szorosan lefed, rizs felszürcsöl lé.


kelkáposztasali:
kevés olaj, beleszór miszlikelt fokhagyma, fél teáskanál õrült kömény, két evõkanál laktózmentes:) tejföl, állni hagy.

addig vagdos:
kelkáposzta max három levél, ja kínai, megmos, papírtörlõvel leitat, felcsíkoz, megsóz, egy szál sárgarépa megtisztít, hozzáreszel, egy darab paradicsom megmos, beleaprít kicsikékre, beleszór egy marék pirított kenyérkocka, fél marok apróra kockázott Pannónia sajt.

öntet és darabos összekever, ha kell még só, meg olaj, aztán nyami, vagy kicsiny hûtés után nyami.

tök fincsi volt együtt, és sehol toxikus álmosság, meg efféle.

  faroktoll, 17:39 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. augusztus 20., htf Nekem tetszik!
0  

http://www.nlcafe.hu/sztarok/20120817/ahogy-mi-szeretjuk-kozossegi-szendvicsek-a-mcdonalds-ban/

Szerintem lemeózzuk fiammal mindhármat. Én nem vagyok nagy mekis, de a csirkehúsos nagyon érdekel, meg a sztori is aranyos, hogy a pályázó kisfia ötlötte ki, a szelídmotoros burger pedig megfogott a Pannónia sajttal. Imádom. Hú most ahogy olvasom tovább a Ranch McBeef szendvics is nagyon izgalmasan hangzik.
Aztán meg majd jöhet a fogyókúra...
Most meg szép estét, viharmentes tûzijátékot!


  faroktoll, 19:58 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. augusztus 14., kedd Nekem tetszik!
0  

Mindjárt elhussan a szabim. Országtortát meg meg kék kóstolni! Mindkettõ-féle izgin hangzik!


  faroktoll, 21:11 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. augusztus 9., cstrtk Nekem tetszik!
0  

Amikor elhagyom a húst, klasszisokkal jobb a közérzetem, csak pepecselõs-kitalálós, hogy ugyan mit egyek, de csak azért, mert nagyon sok zöldségtõl pokolian vagyok. Pl. gomba, de az is csak elkészítésmódilag,. mint pl paprikás. Aztán ilyen a karfiol is, simán lufibálnának érzem magam tõle, pocsék görcsökkel. Meg a zöldborsó, meg a zöldbab, meg a sima bab, meg a kukorica, meg a savanyúkáposzta, és így tovább. Sok gyümölcs is megy a feledésbe a dinnyétõl - hogy is fejezzem ki magam úrinõ módjára? - túl szapora lépteim lesznek......
Tegnap csirkemellbõl eszméletlen guszta brassóit rittyentettem, mire hazatért dolgos fiam, ott figyelt fedõ alatt egy tálban a sültkrumplicskával összekészítve, ahogy illik, csak szalonna hiányzott belõle, azt utálja a picikém. Én meg hõsiesen ellenálltam, egyetlen falatot sem ettem belõle, az ebédem, meg a korai vacsorám kevéske gyenge kelkáposztafõzelék volt, teljesen húsmentesen. Ma is a kelkáposzta játszik, párolt rizs lesz, párolt kelkáposztával (némi lightes fûszer) reszelt sajttal.

  faroktoll, 9:00 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. augusztus 8., szerda Nekem tetszik!
0  

Igen én is gondoltam már, hogy felhagyok a kísérletezgetéssel és csak fénnyel fogok táplálkozni:)) Jó is lenne desszert után és nem helyett:)) Ha már nem leszek ennyire vacakul, akkor ki is próbálom.

Ja a gombával szakítottam, nem igazán vált be mint húshelyettesítõ, valahogy a bélésem nem barátkozott meg vele.

A dinnye is tiltólistára került.

  faroktoll, 21:38 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Na szóval, azért ez nem ennyire fekete-fehér, úgyhogy próbálkozom, de most más szempontok alapján, jó sok fõzõcskézéssel, pepecseléssel fog járni. De a remény....ugye...utoljára...

  faroktoll, 15:47 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. augusztus 7., kedd Nekem tetszik!
0  
Na jó a kalóriaszámlálás befuccsolt, az update módszertõl meg belilult az agyam egy nap után, ja még annyi se, ebben a melegben, majd meghalok egy pohár jó hideg citromos fantáért, és nem lehet, szóval update ugrott, töltöm a fantát, simán bevállalom, hogy az akaraterõm a zérón van.


  faroktoll, 16:52 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. jlius 18., szerda Nekem tetszik!
0  
ma leöltem egy húsvéti bárányt.
Feláldoztam szegénykét. Ott lebegett egy ideig a kávém tetején aztán megadta magát a langymelegnek. A kávém így sem lett sokkal jobb (vitriolt fõztem), tejszín kellett volna, de azt meg elhasználtam tegnap a tejszínes paprikás csirkemellhez. Szerintem fincsi, még ha zacsis is. De nem az igazi. Volt egy kedvenc zacskós szószom, pirított hagymás tejszínes csirkemell, azt hiszem ez volt a megnevezése. A pirított hagymában biztos vagyok. De elfogyott, eltûnt elkapkodták, volt-nincs. nem gyártják. Mindig ami jó, azt fejezik abba:((( Ráadásul tele vannak a boltok ilyen, meg olyan sütõben süthetõ, meg mellékelve a sütõzacskó címû porokkal. Semmi izgalmas kaja nincs. Kénytelen vagyok kitalálni valamit, csakhogy kicccccsaládom nem a változatos konyhára esküszik. Húst hússal, és abból is csak egy-két változatot, mondjuk rizsköret, esetleg krumplipüré, max. krokett, és ennyi az igény és az elvárás. Gasztronómiailag érzéketlenek:(( Ja! Volt régen olyan negyven dekás nagykonzerv. Sörsonka volt a neve. Na az egy álom volt, az aszpikos rétegeiért közelharcba keveredtünk párommal.....:)))

  faroktoll, 9:02 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. jlius 17., kedd Nekem tetszik!
0  
jó lenne egy új fritõz.
Neki kellene kezdeni a nagytakarításnak.
összerendezni a dolgaimat, intézni valókat.
Meg kellene nézni a házidokit.
Írni kellene egy listát.

A listaírást is fel kék írni rá.... elsõnek

Olyan nincs hangulatom van.
jó, hogy nem lincs....
na máris örülök valaminek, ez az, pozitív gondolkodás.....!!!!

ááááá.... nem megy

  faroktoll, 10:58 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. jlius 15., vasrnap Nekem tetszik!
0  
akarom ezt a drágaságot......drágaszáááág....

megsüthetné nekem valaki:))




  faroktoll, 18:50 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
  2012. jnius 18., htf Nekem tetszik!
1  
Ahogy kiléptem az épületbõl (melóból hazafelé) úgy pofáncsapott a meleg, hogy nem pont úrinõhöz méltón felhördültem, hogy aszongya: "AZTABETYÁRMINDENIT!!!!!"

Na páran hangosan bevigyorogtak..


Mi lesz még itt???
Rekkenõ


  faroktoll, 18:07 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll
Énekesért nem vagyok oda de ez a tündér ennivaló:))




[url][/url]
  faroktoll, 17:59 Itt megrhatod a vlemnyed faroktoll



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.