CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



delma naplja

  2008. jlius 20., vasrnap Nekem tetszik!
0  
Szép álmokat Kivánok minden kedves olvasómnak! :-)





  delma, 21:40 Itt megrhatod a vlemnyed delma


A hireket elküldtem! édessssss :-)
  delma, 21:25 Itt megrhatod a vlemnyed delma



Amennyiben fizikai és szellemi teljesítõképességünket szeretnénk fokozni, nem kell rögtön a drogériákba rohannunk B-vitaminért.


Elég, ha élesztõt eszünk.

Az élesztõ nem csak a konyhában hasznos - Fotó: Google


Az élesztõ ugyanis minden szükséges alkotórészt tartalmaz a B-vitamin elõállításához. Ezen kívül, az A-, C-, és E-vitamin kivételével, minden vitamin megtalálható benne.


Ráadásul kiváló fehérjeforrás, ami ezen kívül tartalmaz még aminosavakat, szerves kötésû vasat és egyéb ásványi anyagokat is.


Hogyan fogyasszuk?


Étkezés elõtt egy-két evõkanálnyit vízben, esetleg gyümölcslében oldjunk fel egy kicsit, élénkítõ hatását szinte azonnal érezni fogjuk - hosszú órákon keresztül.


Mire jó még?


Vastartalma miatt segítségünkre lehet a vashiány megszüntetésére, de a fogyókúrázóknak is érdemes megismerkedni vele. Étkezés elõtt fogyasztva ugyanis csökkenti az étvágyat!

Amire figyelni kell:

Az élesztõ magas foszfor tartalommal rendelkezik, ezért rendszeres fogyasztása mellett ajánlott extra kalciumot juttatni a szervezetbe.

A túl sok foszfor (ami megfelelõ mennyiségben egyébként a kalciummal együtt hat a szervezetre) ugyanis elvonja a kalciumot a fogakból és a csontokból!
  delma, 9:40 Itt megrhatod a vlemnyed delma
  2008. jlius 19., szombat Nekem tetszik!
0  


Mai elfoglaltság! :-) A nõ több funkcióban müxik! :-)))
  delma, 6:50 Itt megrhatod a vlemnyed delma
  2008. jlius 18., pntek Nekem tetszik!
0  

  delma, 17:45 Itt megrhatod a vlemnyed delma

  delma, 14:21 Itt megrhatod a vlemnyed delma
  2008. jlius 17., cstrtk Nekem tetszik!
0  
"Csak egyszer mernék én bolondnak lenni,
egyszerre az összes szabályt megszegni,
szétkürtölni,
hogy én kiket szeretek,
és sok napot velük lenni,
veletek," :-)))

  delma, 19:43 Itt megrhatod a vlemnyed delma

  delma, 19:28 Itt megrhatod a vlemnyed delma

Csóóóóóóóóóók!!!

A sorban a szónoklók közül vannak, akik hangadók, s vannak akik mértékadók és a sorszámosztó a mértékvevõ :-)))
  delma, 12:54 Itt megrhatod a vlemnyed delma
gyógymódok a konyhából:

Fokhagyma
Fogfájás ellen zúzzunk szét egy gerezdet, majd óvatosan kenjük be vele a fájó fog környékét. Meglehetõsen intenzív szagú, de biztosan segít.

Fogfájásra szegfübors is jó. Csak rá kell harapni.

Mustár
Gyomortáji nyomásra, teltségérzetre, hasfájásra és bélproblémákra ajánlott. Magas illóolaj tartalma révén - késhegynyi mennyiségben - segíti az emésztést. Fokozza a nyáltermelõdést, és ezáltal az animáz emésztõenzim képzõdését. Megszünteti a gyomormorgást. A mustárlisztes meleg borogatás kiváló köhögés, bronchitis, valamint hólyaggyulladás ellen.




  delma, 11:09 Itt megrhatod a vlemnyed delma
GYógyitsd a tested! Fog gyulladásra is kiváló :))

Helyezkedj el kényelmesen! A hátad legyen egyenes, a tenyereid lazán fölfelé néznek. (10 mp szünet) Engedd rá tested teljes súlyát a székre! Ezáltal ellazulnak az izmaid. (5 mp) Engedd, hogy ellazuljanak az izmaid! (10 mp)

Most kezdd el figyelni a lélegzetvételedet! (5 mp) Érezd, ahogyan veszed a levegõt! ... Érezd, ahogyan kifújod! (5 mp) Ha jól csinálod, már ettõl lelassul a lélegzetvételed. ... Ez jó. ...

Most lassan hunyd le a szemedet! Ezzel kizárod a külvilágot, ... és így figyeld tovább a lélegzetedet! ... Számold a másodperceket, amikor beszívod, ... és amikor kifújod a levegõt! Tartson legalább 3 másodpercig egy-egy be- és egy-egy kilégzés! (15 mp)

Közben végezz hasi légzéseket: amikor beszívod a levegõt, told ki a hasadat, ... amikor kifújod, húzd be! ... Ne törõdj most az esztétikummal! ... Most csak az egészséged legyen fontos! A beszívásnál kitolod, ... a kifújásnál behúzod a hasadat. ...

Ha tudod, növeld meg ezt az idõt legalább 4 másodpercre, és így folytasd tovább a gyakorlatot! .... 4 másodperc be, 4 másodperc ki. (20 mp) Folytasd tovább a gyakorlatot! (5 mp)

Minden egyes belégzéssel békesség és nyugalom áramlik beléd. ... Minden egyes kilégzéssel távozik belõled minden, ami zavar. (10 mp)

Ez a gyakorlat feloldja a belsõ feszültségeket, felszabadítja az energiapályákat. ... Ez nagyon fontos dolog, hiszen a betegségek túlnyomó többsége a szervezetben lévõ valamilyen belsõ feszültség miatt jön létre, ... vagy pedig ezek a feszültségek, görcsök akadályozzák meg a gyógyulást. ... Oldj ki magadból minden feszültséget! (20 mp) Végezd tovább a gyakorlatot! (10 mp)

Most tovább fokozzuk a gyakorlat hatékonyságát, ... kifejezetten gyógyító célzatú elemeket iktatunk be. ... Tartsd tovább az eddigi ütemet, de mostantól kezdve a lélegzés után ne fújd ki rögtön a levegõt, hanem tartsd bent annyi ideig, amennyi a be- és a kilégzés ideje. Tehát ha 4 másodperc a belégzés üteme, akkor tartsd bent a levegõt 4 másodpercig, és csak azután fújd ki azt, 4 másodperc alatt! ... Közben számold a másodperceket! Belégzed, ... benntartod, ... kilégzed, utána rögtön belégzed, és így tovább. (10 mp) Végezd önállóan a gyakorlatot! (20 mp)

Ettõl a gyakorlattól belsõ melegedés várható, ami az energiapályák és a keringési rendszer aktívabb mûködése miatt jön létre, és ezáltal beindulnak a belsõ gyógyító folyamatok. (20 mp) Végezd tovább a gyakorlatot! ... Gyógyítsd a testedet! (1 perc)

Jól van! ... Lassan térj vissza a folyamatos lélegzéshez, ... ne tartsd benn tovább a levegõt! (5 mp) Ismét lassú be- és ugyanannyi ideig tartó kilégzéseket végezz! (10 mp)

Most csak pihenj, figyeld a háttérbõl jövõ zenét! ... Próbáld magad elképzelni abban a környezetben! (10 mp) Talán éppen egy gyönyörû tengerparti strandon napozol szeretteid körében. ... Vagy talán egy csendes öböl látványában gyönyörködsz jólesõ magányodban. ... Csak te és a természet. ... De lehet, hogy csónakon ringatózol, esetleg tengeralattjáróból fürkészed a tenger békés világát. ...

Bármelyik helyszín jó. ... A lényeg, hogy csak és kizárólag jó érzéseket engedj magadba! Ha mégis elõ akarna jönni egy rossz érzés, egy negatív gondolat, told félre! Oldd föl egy kellemes érzéssel, egy szép gondolattal! ... Itt csak a szépnek és a jónak van helye. Ez a szeretet birodalma. (5 mp) Most egy ideig nem szólok, csak pihenj! ... Nézz jól körül a szeretet birodalmában! ... Engedd magadba ezt az érzést! (3 perc)

Tartsd meg továbbra is ezt az érzést! ... Közben egy újabb gyógyító gyakorlatot végzünk majd el. ...

Két tenyered fordítsd össze kinyújtott ujjakkal, mintha imádkoznál! ... Most az összezárt két kezed érintsd testedhez a szíved magasságában, ... mintha imádkoznál! ... Két tenyered összefordítva, szorosan összezárva és a szívedhez emelve. ... Közben ismét kezdd el figyelni a lélegzetvételedet! ... Érzékeld a be- és a kiáramló levegõt! (5 mp) Lassú, mély és teljesen nyugodt lélegzetvételek ezek. ...

Végezd folyamatosan a gyakorlatot, és közben csak a lélegzetvételedet és az én hangomat figyeld! (20 mp) Ezzel a gyakorlattal összpontosítod a belsõ gyógyító erõket a kezeidbe, hogy utána azokat a fájó testrészedre helyezve gyors fájdalomcsillapítást és erõs gyógyulást indíts be azon a területen. (10 mp) Folytasd tovább a gyakorlatot! ... Két tenyered összezárva a szívednél, közben csak a lélegzetedet figyeled. (10 mp)

Folytasd tovább ezt a gyakorlatot mindaddig, amíg úgy nem érzed, hogy kellõképpen fölmelegedtek a tenyereid! ... Az összegyûjtött, saját belsõ energiáidat ne engedd ki a testedbõl! ... Tehát miután szétnyitottad a tenyereidet, helyezd azokat a kiválasztott testrészedre, hogy a gyógyító erõk visszaáramolhassanak saját szervezetedbe, de már e módszer segítségével feldúsítva és koncentráltan. (10 mp) Helyezd tenyereidet a fájó testrészedre, és engedd, hogy elmúljon a fájdalom! ... (30 mp)

Folytasd tovább a gyógyító erõk közvetítését a kiválasztott testrészedre, legalább 5 percen keresztül! ...

Ha úgy érzed, hogy megszûntek a fájdalmaid, vagy elég gyógyító energiát kapott már a tenyered alatti testrészed, akkor szépen lassan, a saját ütemedben térj vissza a teljes ébrenlét állapotába! ...


  delma, 11:02 Itt megrhatod a vlemnyed delma
Rosszul használja ki az idõt az, aki mindig jobb idõkre vár. :-)))

Tolakodj kedves olvasóm....megéri!!!! én már csak tudom! :P


  delma, 10:50 Itt megrhatod a vlemnyed delma
  2008. jlius 16., szerda Nekem tetszik!
0  
Jóccakát :)


  delma, 21:25 Itt megrhatod a vlemnyed delma

  delma, 10:36 Itt megrhatod a vlemnyed delma
Achtung-achtung!!!

Biztos forrásból tudom, hogy a "rendelés" nem mindenkinek szünetel. Sorszámosztás a nyári, részleges szünet miatt elmarad. Elõjegyzés szeptember 1-tõl a H7 elõtt, az automatából :DDDD Este 6-tól reggel 6-ig ingyenes. Az automata csak 100 ft-os érmével mûkszik. :PPP
  delma, 7:21 Itt megrhatod a vlemnyed delma
Nincs békém

Nincs békém, s nem szítok háborúságot,
félek s remélek, fázom és megégtem,
az égbe szállok s nyugszom lenn a mélyben,
semmi se kell s ölelném a világot.

Öröm nem nyit kaput, nem zár le rácsot,
nem tart meg és nem oldja kötelékem,
Ámor nem öl meg s nem lazítja fékem,
de élve sem hagy, s menekvést se látok.

Nézek vakon és nyelv nélkül beszélek,
s veszni szeretnék s szabadulni vágyom,
és gyûlölöm magam, másért meg égek,

nevetve könnyezem, bánatból élek,
egyformán fáj életem és halálom.
Ide jutottam, drága Hölgyem, érted.

Petrarca
  delma, 6:15 Itt megrhatod a vlemnyed delma




  delma, 6:07 Itt megrhatod a vlemnyed delma
Itt állok és bámulok! Tanácstalan vagyok , az elõjegyzés is szünetel???
édessssssssss :P
  delma, 5:40 Itt megrhatod a vlemnyed delma
  2008. jlius 15., kedd Nekem tetszik!
0  


Hmmmm.... ez tudhat valamit :PPP
  delma, 20:52 Itt megrhatod a vlemnyed delma

  delma, 19:52 Itt megrhatod a vlemnyed delma
A Biblia arra tanít, hogy szeresd felebarátodat. A Káma Szutra pedig megmagyarázza, hogyan. Olvass édessssssssss Káma Szutrát! :P
  delma, 19:39 Itt megrhatod a vlemnyed delma
Úriember az, aki ígéretéhez híven megmutatja a bélyeggyûjteményét....és nem hagy az utcán sorbanállni! :P
  delma, 19:35 Itt megrhatod a vlemnyed delma
"Azt mondják, a férfiak állandóan a szexre gondolnak. Ez nem igaz, sokszor jut eszükbe a sör is".
  delma, 19:32 Itt megrhatod a vlemnyed delma
"Ha fogyni akarsz, az a két füled között kezdõdik"
  delma, 19:31 Itt megrhatod a vlemnyed delma
"Hányszor hazudik napjában az ember másnak és magának, anélkül, hogy észrevenné? Bolond, aki igazmondónak képzeli magát. A megfontolt hazudozás minden épeszû ember kötelessége"
  delma, 19:30 Itt megrhatod a vlemnyed delma

  delma, 8:47 Itt megrhatod a vlemnyed delma
Csak Neked, csak érted :P
  delma, 7:49 Itt megrhatod a vlemnyed delma
  2008. jlius 14., htf Nekem tetszik!
0  
Bocsika!!! a reggeli kávédból hiányoltad... :P édessssssssss

  delma, 17:04 Itt megrhatod a vlemnyed delma

  delma, 16:57 Itt megrhatod a vlemnyed delma

  delma, 5:40 Itt megrhatod a vlemnyed delma



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.