CsodaCsiga Főlap
Naplók 2024. március 28.   csütörtök   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrán, Katapán, Szixtusz   
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radió



camel naplója

  2012. július 22., vasárnap Nekem tetszik!
0  
2012.07.22
TĂ©pett farmer. Ing kĂ­vĂŒl. Ez lennĂ©k?
Hamar eljön a reggel. A reggel, mire vågytam. mit féltem.
De menni, s tenni kell. Odarakni magad. Mert ezt vĂĄrjĂĄk el tĂ”led. MĂ©g meddig? Nem szĂĄmĂ­t. MĂĄr a napokat sem szĂĄmolod. Mert nincs Ă©rtelme. Csak egy gĂ©p vagy. És egyetlen cĂ©l hajt „a legjobb lenni”.
S mikor elĂ©red…felteszed a kĂ©rdĂ©st.
Mit ĂĄldoztĂĄl Ă©rte?
……..
SzĂĄmot vetsz.
MirÔl is maradtål le?
HosszĂș a sor.
Tucat lennék?
Igen!
Mert közben lemarad tĂĄl 100 meg 100 csodĂĄrĂłl. És mĂ©g mindig mĂ©sz. Nem tanulsz. Vagy igen? De nem mutatod.

  camel, 18:37 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. július 20., péntek Nekem tetszik!
0  
2012.07.20
5:20 ébreszt a mobil. Mår nem tudom håny éve ez a dallam ébreszt majd minden nap. Sima Nokia dallam, streat. Lågy és sokåig halk ringató, lassan feléledÔ mint az élet. Mint ahogy a nap is elindul.
Laza vasalĂĄssal indĂ­tok. Ingek, nadrĂĄgok. FĂ©nykĂ©pezĂ©sre kĂ©szĂŒlök. Este 5-6 között. Az egyik tĂĄrskeresĂ” oldal hol beregisztrĂĄltam, felajĂĄnlott egy lehetĂ”sĂ©get. „Ă©rzel magadban annyi bĂĄtorsĂĄgot, hogy orszĂĄg-vilĂĄg elĂ”tt ĂłriĂĄsplakĂĄton felvĂĄllald önmagad?” HĂĄt Ă©n rĂĄkattintottam. MĂĄsnap jött is egy mail, hogy az elsĂ” vĂĄlogatĂĄson tĂșljutottam s ha tovĂĄbbra is akarom, akkor mĂĄr csak egy fotĂłzĂĄson kell rĂ©szt vennem az ĂĄltalam kivĂĄlasztott idĂ”pontban. A bĂĄtorsĂĄgom kicsit alĂĄbb hagyott, de ha mĂĄr elkezdtem… Napközben nemigen gondoltam a felelĂ”tlen felvĂĄllalĂĄsra. De ahogy közeledett az idĂ”pont, Ășgy a gyomromban is nĂ”tĂ”n nĂ”t a feszĂŒltsĂ©g. Ismerem ezt az Ă©rzĂ©st. AbszolĂșt nem kellemetlen. SĂ”t!!
Elindultam a cĂ­mre. Az irodahĂĄz elĂ”tt ismĂ©t elbizonytalanodtam. De csak egy kicsit. MĂ©lyen beszĂ­vtam a levegĂ”t. EgĂ©szen az alhasig a csĂ­ vonalĂĄig. Bent tartottam kis ideig. Majd kirobbant belĂ”lem, s becuccoltam. MeglepĂ”dtem, hogy csak egy 21 Ă©ves srĂĄc Ă©s egy leĂĄny volt elĂ”ttem. Gondoltam mĂ©g korĂĄn van. Duma-duma. Elment az idĂ”. Jött mĂ©g egy korombeli figura s mi egyĂŒtt mentĂŒnk be. A sminkes lĂĄny szĂ©p volt Ă©s ĂŒgyes. Nem is mertem rĂĄnĂ©zni. Nem sokszor kellet mondania, hogy felfelĂ© nĂ©zzek. Zavaromban bedobtam, hogy erre semmi szĂŒksĂ©g mert a photo-shop csodĂĄkra kĂ©pes. Mire Õ, nem kell ezzel az arcal semmi kĂŒlönöset csinĂĄlni, mert Ă­gy tökĂ©letes. Azt hittem elĂĄjulok. Nagyon szĂ©gyeltem magam. Elpirosodtam. Észrevette zavaromat. BĂĄjosan mosolygott. EttĂ”l mĂ©g jobban zavarba jöttem. VĂ©gĂŒl is hogy feloldjon egy kis alapozĂłt Ă©s pĂșdert tett rĂĄm. Mindent elmagyarĂĄzott, hogy mit miĂ©rt. Halkan szĂĄraz szĂĄjjal köszönömöt rebegtem Ă©s villĂĄm sebesen tĂĄvoztam a szobĂĄbol.
A fĂ©nykĂ©pĂ©sz jĂł fej srĂĄc volt. Amolyan mĂ»vĂ©szforma. S szerintem kicsit „mĂĄs”. A tĂŒkörhöz Ă©rvĂ©n, nem ismertem az arcomra. Teljesen sima volt a bĂ”röm s enyhĂ©n szolĂĄriumos beĂŒtĂ©sĂ». Majdnem jĂłkĂ©pĂ»nek talĂĄltam magam.
A vitt ingekbÔl tétre-befutóra fogadni mertem volna, hogy a pirosat vålassza a sråc. MegkezdÔdött a következÔ görcsölés. Beållítåsok. De mikor megmutatta egy-egy åltala kivålasztott képet, mår tetszett az egész. Elmondta mit akar s én csinåltam. Baromi sok képet csinålt rólam. Volt ami még nålam is elment. Sajnos nem vittem magammal semmilyen adathordozót, így nem tudtam elhozni. Ki gondolt rå, hogy egybÔl odaadjåk. Majd hétfÔn bemegyek érte. Na azért nem töröm össze magam érte, csak módjåval.
Így Ă©rt vĂ©get a magĂĄnszĂĄmom ma. Most csak ĂŒlök s mĂĄr semmi kedvem a papĂ­rmunkĂĄhoz. Majd inkĂĄbb holnap bejövök. Most elindulok haza.

„A fĂ©rfiak jobban filozofĂĄlnak az emberi szĂ­vrĂ”l, de nĂ”k jobban olvasnak benne” La BruyĂ©re

  camel, 21:27 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. július 18., szerda Nekem tetszik!
0  
2012-07-18
Nagyon hamar vĂ©get Ă©rnek a napok. Mire Ă©szbe kapok mĂĄr este kilenc Ăłra. Brrrr. MĂĄr a „kollĂ©gĂĄim” fogadĂĄsokat kötnek a hĂĄtam mögött, vajon meddig bĂ­rom. Nem ismernek. Nem tudjĂĄk, szĂĄmomra nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Meg is van az eredmĂ©nye. KĂ©t ember mĂĄr kihullott, mert nem bĂ­rtĂĄk az iramot. SajnĂĄlom Ă”ket, mert nem akartam, hogy Ă©n legyek a mĂ©rce, s ezzel egyĂŒtt a hozandĂł teljesĂ­tmĂ©ny. Most kĂ©nyszer szabadsĂĄgolni akar a „Boss”. De szerencsĂ©mre, Ășgy nĂ©z ki, hogy tetĂ” alĂĄ hoztam egy majd ötvenmilliĂłs munkĂĄt a cĂ©gnek. HĂ©tfĂ”n lesz az utolsĂł simogatĂĄs. Csak, hogy kikötötte a megrendelĂ” (ha mĂĄr a sajĂĄt privĂĄt cĂ©gem nem vĂĄllalta) nekem kell levezĂ©nyelnem. HatĂĄridĂ”, oktĂłber eleje. Közben elindul az a munka is, amiĂ©rt hĂĄrom hĂłnappal ezelĂ”tt Ă©jjel nappal kĂŒzdöttem. Meg!! Ha mĂĄr VecsĂ©si vagyok, akkor ugyan, csak belefĂ©r az ottani 4G-sĂ­tĂ©s. Meg az Ócsai lakĂłpark is. Mire Ă©szbe kaptam, hiĂĄba gyĂ»rtem le nĂ©gy projektet, helyette ugyan annyi jött. Nem tudok tĂ­z alĂĄ menni. Nem is lenne ezzel semmi baj. Hiszen Ă­rtam a „JĂ©zuskĂĄnak” hogy karira Ășj lakĂĄst szeretnĂ©k. De ez a sok papĂ­rmunka megöl. Nap vĂ©gĂ©re hulla leszek. De most hĂ©tvĂ©gĂ©n pihenek. TalĂĄn mĂ©g a mobilt is kikapcsolom.
Holnap bemutatkozĂł munkĂĄm lesz. Mert a srĂĄcok mind tanfolyamon lesznek. Így majd Ă©n kereshetek markereket kĂ©t kilomĂ©teren a föd alatt. Erre talĂĄltĂĄk fel a markerkeresĂ” mĂ»szert. Na ja!! Csak, hogy nekem mindig volt technikusom aki ezt megcsinĂĄlta. Nem baj „a jĂł pap is holtig tanul” tartja a mondĂĄs. Így dĂ©lutĂĄn beĂŒzemeltem a mĂ»szert, Ă©s ĂĄttanulmĂĄnyoztam a leĂ­rĂĄsĂĄt. Ki is prĂłbĂĄltam. ÖrĂŒltem mint aprĂł gyerek a csokinak, mikor rĂĄjöttem a hasznĂĄlatĂĄra. Nem fogok beĂ©gni holnap.
MagĂĄnĂ©letre nemigen jut idĂ”m. De nem is lenne. MĂĄr nem vele kelek Ă©s nem vele Ă©bredek. Azt hiszem teljesen gyĂłgyultnak nyilvĂĄnĂ­thatom magam. (tudom mĂ©g odĂ©bb lesz az) De iszonyĂș erĂ”s vagyok. És ĂĄllhatatos. És nem török meg soha.

Szabolcs (Szabi)
Õszes, magas, ĂĄtlagos felĂ©pĂ­tĂ©sĂ», sĂĄrmos, egyidĂ”s lehet velem. Amiben mĂ©gis kitĂ»nik az ĂĄtlagbĂłl, az az elmĂ©je. Hamar ĂĄtlĂĄtja a munkĂĄt s minden mĂĄst is. Nagyon vĂĄlasztĂ©kosan, bĂ” szĂłkinccsel kommunikĂĄl. ÉlmĂ©ny vele a beszĂ©lgetĂ©s. Mindig a szemembe nĂ©z mikor magyarĂĄzom mit, Ă©s hogyan szeretnĂ©m. HuncutkĂĄs fĂ©ny csillog benne. Az Ă©rtelem. SajnĂĄlom, hogy nem vĂĄllalta fel az elĂ”lĂ©ptetĂ©sĂ©t. BĂĄr ma hallottam (mert szeretnĂ©m, ha vezetĂ” lenne), hogy az elĂ”dje baromsĂĄga miatt Õ is parkolĂł pĂĄlyĂĄn van egy darabig. Ez szĂĄmomra mĂ©g nagyobb kihĂ­vĂĄs. A munkĂĄja precĂ­z, megbĂ­zhatĂł. És ami mĂ©g lĂ©nyeges, elĂ”re gondolkozik. Nem csak az adott feladatott hajtja vĂ©gre, hanem mĂĄr a mĂĄsnapban is gondolkodik. KreatĂ­v. Minden kĂ©pen az „elitem” vezĂ©regyĂ©nisĂ©ge lesz.

  camel, 21:04 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. július 10., kedd Nekem tetszik!
0  
2012-07-10
Nehezen tĂ»röm egy idĂ” utĂĄn a monotĂłniĂĄt. Most Ășgy Ă©rzem kicsit berozsdĂĄsodtam. Lassan ötödik napja irodai munkĂĄra vagyok kĂĄrhoztatva. Mintha Gyehenna tĂŒzĂ©n Ă©gnĂ©k. Egy kis Ă­zelĂ­tĂ” a pokolbĂłl. Az idĂ” itt is gyorsan mĂșlik. De nem ehhez vagyok szokva. Sok terep kevĂ©s iroda. Vagy leginkĂĄbb csak terep. De sajnos a papĂ­rmunkĂĄt is gyĂ»rni kell. HagyomĂĄnyozott projektem ĂĄtadĂĄsĂĄra kĂ©szĂŒlök. KĂ©t szakaszban lett kivitelezve. KĂ©tszer tizenkettĂ” tervkötetet kell lejavĂ­tanom. Soha nem Ă©rek a vĂ©gĂ©re. És nem is szĂłlva rĂłla, Ășjabb kĂ©t „hagyomĂĄnyozott” jött hozzĂĄ. Van sajĂĄtom is ami ĂĄtadĂĄsra vĂĄr. Nem panaszkodom. De azĂ©rt ma mĂĄr megkĂ©rdezte a BOSS
- Bírod még? Nem lesz sok?
Á! Nekem! Én barom. Nem tudtam megint nemet mondani. FĂ”znöm mĂ©g nem kell. Mosva, vasalva, mĂ©g el vagyok egy hĂ©tig is. Mi baj lehet.
De! Holnap megint „csinosba” (ismerĂ”söm szerint) nyomulok. Bonusz jĂĄtĂ©k lesz. Nekem. Csak Ă©s kizĂĄrĂłlag. De nem iszom elĂ”re a medve bĂ”rĂ©re. Mindent a maga idejĂ©n.
Közben rĂĄ-rĂĄ pillantok a tĂĄrskeresĂ” oldalakra. FĂ©lelmetes. Majd mindenki, minden ĂĄron akar ismerkedni. És lehetĂ”leg gyorsan. Ha lehet, az estĂ©t mĂĄr ne egyedĂŒl kelljen töltenie. HĂĄnyinger. Most „f@szoztak” le mert standard mĂłdon prĂłbĂĄltam meg ismerkedni. Ugyanakkor a profiljĂĄban vĂĄgyik az igazira, a romantikusra, gyengĂ©dre, hĂ»sĂ©gesre. NevetsĂ©ges. De van pĂĄr jĂł fej NÕ. VelĂŒk Ă©rdemes levelezni. Van egy köztĂŒk, nem tudom, mit szeretne? Úgy tĂ»nik, komolyan gondolja az ismerkedĂ©s Ă­rott, s Ă­ratlan szabĂĄlyait. És bevallom, ez tetszik! Nagyon! ! MĂĄr kĂ©pes vagyok elfelejteni, hogy tizen Ă©vvel fiatalabb. MeglĂĄtjuk.

Gery
Magas jĂł testfelĂ©pĂ­tĂ©sĂ», nem tĂșl bĂ”beszĂ©dĂ» hĂșszas Ă©veinek vĂ©ge felĂ© jĂĄrhatĂł jĂłkĂ©pĂ» srĂĄc. BĂĄr az eszĂ©Ă©rt nem lopnĂĄk el. De ha valamit megtanul, azt kĂ©pes jĂłl elvĂ©gezni. Többször Ă©szrevettem, hogy nagyon Ășgy ĂĄll a munkĂĄhoz, hogy mĂĄsok bĂ”ven odafĂ©rjenek. S ezt nem igazĂĄn szeretem. Ha pĂĄrba rakom valakivel, magĂĄhoz ragadja a vezetĂ” szerepet. Ez viszont becsĂŒlendĂ”. Csak ha nem pĂĄrosul vele az elme? Na ez viszont baj. De nem fĂ©l, hogy „megĂ©g”. Ez viszont a butasĂĄg ismĂ©rve. MĂłkĂĄs. Ha nem lenne idĂ”nkĂ©nt agresszĂ­v stĂ­lusĂș, mĂ©g idĂ”t is ĂĄldoznĂ©k rĂĄ. De nĂĄlam neki sikerĂŒlt,az ami a többieknek nem. KözömbössĂ© vĂĄltam irĂĄnta. Õ az a kategĂłria szĂĄmomra, akivel csak a lĂ©tszĂĄm van meg. Nem oszt, nem szoroz. Ha nem lenne magas, pont Ă©szre sem vennĂ©m. Nem lesz helye az „elit”-ben.

  camel, 20:14 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. július 7., szombat Nekem tetszik!
0  
2012-07-07
EgyedĂŒl vagyok az irodĂĄba. Az egĂ©sz telephelyen. Kihalt minden, s tombol a hĂ”sĂ©g. A biztonsĂĄgi Ă”r is pihegve jĂĄrja vĂ©gig az ĂłrĂĄnkĂ©nt kötelezĂ” chek pontokat. JavĂ­tom a rajzokat, mert van egy olyan Ă©rzĂ©sem, hogy kedden mĂ»szaki ĂĄtadĂĄsa lesz a buszfolyosĂłnak. JĂł egyedĂŒl a csendben dolgozni. Semmi nem vonja el a figyelmemet. Holnap is bejövök, nem lĂ©vĂ©n mĂĄs dolgom. Az „Ă©jszakai szĂĄllĂĄshelyemen” csak porszĂ­vĂłznom kell, meg megfĂ”zöm a jövĂ” hĂ©tre a vacsorĂĄm. Az meg nem tart sokĂĄig. Reggel mielĂ”tt eljöttem mĂĄr lejĂĄrt a mosĂłgĂ©p is Ă©s kiteregettem a ruhĂĄkat belĂ”le. Lassan megint kezd a rendes kerĂ©kvĂĄgĂĄsba visszatĂ©rni az Ă©letem. Nem mondom, hogy jĂł Ă­gy. EgyedĂŒl. De nem is esem kĂ©tsĂ©gbe.
Ma egy kedves NÕ-höz (barĂĄt) megyek vacsorĂĄzni. LecsĂł lesz, tökkel. Így mĂ©g nem ettem soha. Pedig Ă©n is csinĂĄlom pĂĄr fajtĂĄjĂĄt. ImĂĄdom. A lecsĂłt. És az Ă©letet is. Egyre jobban. HĂ©tfĂ”n Ă©rtekezlet lesz megint. Na, ezzel meg tudnak gyilkolni. BĂĄr most a csĂŒtörtökön elbocsĂĄjtott kollĂ©gĂĄnk projektjeit fogjĂĄk szĂ©tosztani. Gondolom a tĂ­zbĂ”l, vagy hatot nekem nyomnak. BĂĄr mĂĄr lassan kezdĂ”dik a „nagy” projektem. Az lesz az igazi mĂłka. BalmazĂșjvĂĄros, Miskolc, MakĂĄd. És remĂ©nyeim szerint a jövĂ” hĂ©ten jutok valamire a „jövĂ”alapozĂł” magĂĄnszĂĄmommal is. Nagyon felfutott minden körĂŒlöttem. De ez mindig Ă­gy volt, ha a magĂĄnĂ©letem csĂ”dbe ment. De most nagyon mĂĄs lesz minden. Mert nem minden ĂĄron akarok ismerkedni, TĂĄrsat, Szerelmet. Csak a szĂĄmomra TÖKÉLETES-et akarom. S tudom, hogy eljön. Nem kell keresnem. Eddig sem kerestem. Mindig rĂĄm talĂĄltak. És Ă©n megĂ©reztem. Azt mondjĂĄk, sokat akarok. Lehet. De mĂĄr nem akarok „kĂ©jmodell” lenni. Mindig azt nĂ©zni mi a jĂł a szerelmemnek, s alĂĄrendelni magam Ă©s az Ă©rzĂ©seim mindennek. MĂĄr szeretnĂ©k majd annyit kapni, mint amennyit adok. Vagy legalĂĄbb töredĂ©kĂ©t.
Lassan elindulok. FĂŒrdĂ©s, borotvĂĄlkozĂĄs, megveszem az Ă©dessĂ©get. FĂ©l Ăłra autĂłzĂĄs, vacsora s egĂ©sz Ă©jszakĂĄs szĂ­nvonalas beszĂ©lgetĂ©s, eszmecsere.
ArtĂșr
A mĂĄsik csoportvezetĂ”. Harmincas Ă©veinek közepe, vĂ©ge felĂ© jĂĄrhat. NehĂ©z lenne megmondani pontosan, mert mindig enervĂĄlt, közömbös minden irĂĄnt. Szerintem tĂșl sokat kivett belĂ”le a stĂĄtuszĂĄnak elĂ©rĂ©se. A hatalmi harc kiĂ©gette. Most, hogy meg van a pozĂ­ciĂłja, mĂĄr nem tudja Ă©lvezni. A munkĂĄjĂĄt pontosan, precĂ­zen vĂ©gzi. Sokkal többet dolgozik a többieknĂ©l. Sokszor figyelem a mozdulatait. Nem leli örömĂ©t abban, amit csinĂĄl. SzĂ­v nĂ©lkĂŒl, mint egy gĂ©p. Egy robot. Mind ez mellet nagyon favorizĂĄlom, mert jĂł szakember. És mĂ©g jobb lehetne. Egyik Ă©jjel kidolgoztam egy stratĂ©giĂĄt, mikĂ©nt vihetnĂ©k Ă©letet, szeretetett, örömet abba, amit csinĂĄl. SokĂĄig fog tartani, de megĂ©ri. Mindezek ellenĂ©re a vĂĄllalat legjobb szakemberĂ©nek tartom. Nagyon jĂłl terhelhetĂ”. TartĂł pillĂ©re Ă©s szellemi vezetĂ”je a fejemben lassan összeĂĄllĂł „elit cspatnak”.

Te jĂł Ă©g!! HanyaggyĂĄra kovĂĄcsolok össze, szĂ©thullĂł fĂ©lben levĂ” csoportokat. De megĂ©ri. Csak mikor elvĂĄlnak majd Ăștjaink, kicsit meghal bennem valami.

“TĂ©gy meg minden jĂłt, ami tĂ”led telik,
Amilyen eszközzel csak tudod,
Amilyen mĂłdon csak tudod,
Ahol csak tudod,
Akivel csak tudod,
Ameddig csak tudod.” (John Wesley)

  camel, 18:11 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. július 3., kedd Nekem tetszik!
0  
2012-07-03
Új csapatot prĂłbĂĄlok meg összeĂĄllĂ­tani. ÖsszeĂĄllĂ­tani. Mert csapatkĂ©nt mozogni mĂĄs. EgyĂ©nrĂ”l egyĂ©nig haladok. Mindeninek megvan a szerepe. Csak tudatosĂ­tani kell vele. MĂĄsfĂ©l hĂłnapja nĂ©zem Ă”ket nap, mint nap. MĂĄr ismerem az erĂ”ssĂ©geiket Ă©s a gyengĂ©iket. MindegyikĂ©t. KĂŒzdelmes idĂ”szak volt. Nehezen fogadtak el mint vezetĂ”t. A lĂ©nyeg, csak annyit követelj, amit magad is meg tudsz csinĂĄlni. NĂĄlam ez az elsĂ” rendĂ» szabĂĄly. Ezzel mĂ©g eddig mindig ki tudtam vĂ­vni a megkĂ©rdĂ”jelezhetetlen, „fĂ”nök” stĂĄtuszt. Persze volt akitĂ”l meg kellet vĂĄlni. Nem kis lelkizĂ©sem volt miatta. De vĂ©gĂŒl is sajĂĄt maga vĂĄgta ki maga alatt a fĂĄt. A fiĂșk most nyugodtabbak. MĂĄr kezdenek önĂĄllĂłan dolgozni. MĂĄr egyre kevesebbet kell naponta kint lennem velĂŒk terepen. A poĂ©n csak az, hogy a többi projektvezetĂ”nek nemigen sikerĂŒlt ez. Pedig ezek a fiĂșk dolgoznak nekik is. SajĂĄt emberek. MondjĂĄk nem kis gĂșnnyal. Nem tudjĂĄk nekem mi mindenre kĂ©pesek. A szavaknak olykor nem csak ereje, hanem varĂĄzsa is tud lenni. Nem osztom a nĂ©zetet, miszerint ha valamit jĂłl csinĂĄlnak az termĂ©szetes Ă©s nem jĂĄr Ă©rte dicsĂ©ret. TalĂĄn az lehet, hogy Ă”k sosem csinĂĄltĂĄk. Csak magyarĂĄztĂĄk. A kettĂ” nem ugyan az. Ez a tipikus „lĂĄttam, hogy hallottĂĄk, hogy mondtĂĄk. EzĂ©rt jĂł nekem, mert alulrĂłl kezdtem a ranglĂ©trĂĄn. De ez Ă­gy volt jĂł.
DezsĂ”
Negyvenes Ă©veinek vĂ©ge felĂ© jĂĄrhat. Az ĂșjraszervezĂ©skor neki maradt a csoportvezetĂ”i szerep, mert akinek fel lett ajĂĄnlva az szakmai felkĂ©szĂŒletlensĂ©gĂ©re hivatkozva (ezt sem Ă©rtem, hogy van, de mĂĄr dolgozom rajta) nem vĂĄllalta el. MĂĄr az elsĂ” naptĂłl nem szimpatizĂĄlt velem. TĂŒntetĂ”leg „elfelejtkezett” az ĂĄltalam kĂ©rt betartandĂł jĂĄtĂ©kszabĂĄlyokrĂłl. Nem kis munkĂĄm fekszik benne, hogy Ășjra Ă©rtĂ©kelje kettĂ”nk kapcsolatĂĄt. Ma mĂĄr kĂ©rĂ©s nĂ©lkĂŒl teszi, amit szeretnĂ©k. Szakmailag mĂ©g sokat kell fejlĂ”dnie. De dĂ­jazom, hogy volt mersze elvĂĄllalni azt amire mĂ©g nem ĂĄll kĂ©szen. FelfogĂĄsa kicsit lassĂș, döcögĂ”s. De ha valamire „rĂĄkap” azt szĂ­vvel csinĂĄlja. És ez nĂĄlam elĂ”ny. JĂłl bĂ­rja a terhelĂ©st, bĂĄr Ășgy veszem Ă©szre mĂĄr kezdi a vezetĂ”i elĂ”nyöket is kihasznĂĄlni. Ezt pedig nem szeretem. Majd ki tĂ©rek rĂĄ, hogy miĂ©rt is. Most egyenlĂ”re ha nĂĄlam dolgozik (mĂ©g jĂł ideig mert annyi projektem van mint Ă©gen a csillag) mĂ©g hagyom kicsit „szĂĄrnybontogatni”. Szeretem, hogy amikor beszĂ©lĂŒnk, egyenesen a szemembe nĂ©z. Így nem utolsĂł sorban, lĂĄtom mikor gyĂșl fel benne a felismerĂ©s szikrĂĄja.
Összegezve, sosem lesz belĂ”le jĂł vezetĂ”, mert tĂșlsĂĄgosan lassĂș felfogĂĄsĂș, Ă©s szakmailag sem elĂ©g felkĂ©szĂŒlt. De amĂ­g elvĂ©gzi azt, amit Ă©s ahogyan kell, addig a tĂĄmogatĂĄsomat Ă©lvezheti. Vagy felnĂ” a feladathoz, vagy el kell sajnos mozdĂ­tanom. BĂĄr a brigĂĄdban is segĂ­tik, s napközben vagy estĂ©nkĂ©nt jelentĂ©stĂ©telnĂ©l Ă©n is pallĂ©rozom az elmĂ©jĂ©t.
ElmĂșlt egy Ășjabb hosszĂș nap. És forrĂł. Lassan elindulok az „Ă©jszakai szĂĄllĂĄshelyem” felĂ©. De ez is vĂĄltozni fog. Mert dolgozom rajta.

„- LĂĄtod ez egy hĂ»sĂ©ges fĂ©rj.
--Az. De nincs nĂĄla boldogtalanabb ember a vilĂĄgon” Jules Renard

  camel, 19:54 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. július 1., vasárnap Nekem tetszik!
0  
2012-07-01
Életem legsötĂ©tebb ĂłrĂĄjĂĄn Ă©rkezett. Hogy megmentsen. Nem gondoltam, hogy valaha mĂ©g megszeretek valakit, Ășgy igazĂĄn. SzĂ­vbĂ”l. De neki kevĂ©s volt a szĂ­vem. Versenyre akart kelni a mĂșlttal. Meg akart vĂĄltoztatni. Megmutatni, hogy neki „bezzeg”! Nem sikerĂŒlt. Pedig ha tudnĂĄ, hogy elkezdtem. Csak mĂ©g egy kis tĂŒrelem kellet volna.

Életem legsötĂ©tebb ĂłrĂĄjĂĄn ment el. Nem hagyott mĂĄst csak amit Ă©rkezĂ©sekor talĂĄlt. Úgy hiszem nem szeretett elĂ©ggĂ©. Nem Ășgy ahogy Ă©n Õt. Csak a sexet szerette velem, mert valami olyan Ă©rzĂ©sekkel ajĂĄndĂ©koztam meg amit azelĂ”tt nem Ă©rzet mĂ©g. Mert szĂ­vbĂ”l szerelmeskedni nem ugyan az. De mint minden varĂĄzs, egyszer ez is elmĂșlik. Itt hagyott az Ă©rzĂ©seimmel, emlĂ©keimmel. TalĂĄn Ășgy gondolta, hogy magĂĄhoz lĂĄncolt az Ă©rzĂ©seim ĂĄltal annyira, hogy bĂĄrmit megtehessen velem. Nem tudta, nem tudhatja, mert nem ismeri a mĂĄsik arcom. A megkemĂ©nyedett arcot. SzĂ­vet. Nem tudta, hogy inkĂĄbb meghalok, mint sem feladjam az elveim.
MĂĄr nem Ă©rzem az illatĂĄt. MĂĄr csak homĂĄlyosan lĂĄtom az arcĂĄt. MĂĄr nem kanyarodom az ĂŒzlete felĂ©. MĂĄr nem vĂĄrom. A szĂ­vemben olykor mĂ©g belesajdul. De ezĂ©rt dolgozom napi tizennĂ©gy-tizenhat ĂłrĂĄt hogy ez megvĂĄltozzon. Tudom az emlĂ©ke örökre bennem marad, mint az eddigi NÕ-im-Ă©. IdĂ”vel megszĂ©pĂŒl.
Mint minden.

Most ismĂ©t Ă©letem sötĂ©t ĂłrĂĄit Ă©lem. Tudom, hogy ismĂ©t meg fog valaki menteni. Mert vigyĂĄznak rĂĄm. Nem tudom miĂ©rt, de ez Ă­gy van szĂŒletĂ©sem pillanatĂĄtĂłl. De mint mindennek, ennek is megvan az ĂĄra. S meg is fizetem.

„Amikor eljĂ” az idĂ” s szĂĄmot kell adni Ă©letedrĂ”l, mit fogsz mondani…”

  camel, 18:48 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. június 28., csütörtök Nekem tetszik!
1  
2012.06.28

MĂĄsfĂ©l Ăłrai meg megszakĂ­tott alvĂĄs utĂĄn nem olyan nagyon Ă©reztem magam a toppon. Többször holt ponton voltam. De valahogy mindannyiszor ĂĄtlendĂŒltem rajta. Van benne gyakorlatom. BĂĄr mostansĂĄg jobban megvisel.
Az alvĂĄllalkozĂłi tĂĄrgyalĂĄs lazĂĄn ment. Nem igen görcsöltem rajta. Karcos hangon Ă©s halkan beszĂ©ltem. JĂł mĂ»velt, kifinomult emberrel beszĂ©lgetni. A vĂ©gĂ©re egĂ©sz felĂ©lĂ©nkĂŒltem. Elvittem a teljesĂ­tĂ©st is igazoltatni. VisszaĂ©rve, kicsit megĂŒltem. Elgondolkodtam, vajon meddig bĂ­rom ezt a tempĂłt. Mostanra hulla vagyok, de fĂ©lig összeĂĄllĂ­tottam egy Ășjabb lezĂĄrĂĄsra „jelölt” projektem. Ha Ă­gy haladok elĂ”bb kisöpröm az Ă”szesett ,mint a többiek. Ez is a cĂ©lom.
CĂ©lom? Most nagy energiĂĄt fektetek be, de Ășgy gondolom Ă©rzem, meg fog tĂ©rĂŒlni. VĂĄrom mĂĄr a következĂ” hetet. FeszĂŒl bennem a tettvĂĄgy. Egy Ășj Ă©let kezd körvonalazĂłdni. De ezek mĂ©g csak szĂĄmĂ­tĂĄsok. MĂ©g mindig nem szĂłl zene, a kicsi autĂłmban. De mĂĄr többször azon kapom magam, hogy dĂșdolok. NevetsĂ©ges.
Az Ă©jjel megkĂ©rdeztĂ©k tĂ”lem: fĂ©rfi lĂ©tedre, honnan van benned ennyi Ă©rzĂ©s? Ha tudnĂĄ! Egy tizedĂ©t sem tudom ĂĄtadni mert nem gyĂșlt meg bennem a perzselĂ” lĂĄng. HiĂĄba prĂłbĂĄlom lezĂĄrni a mĂșltat, nehezen megy. Vagy is egyenlĂ”re nem megy. Én ilyen vagyok. Nehezen költözhetĂ” a szĂ­vem melegĂ©nek tengerĂ©be s mĂ©g nehezebben tudok elengedni. Tudom ez nem jĂł mert Ă­gy nem lesz egy jĂł darabig „normĂĄlis” kapcsolatom. De nem is bĂĄnom. Szeretem a lelkemben fĂĄjĂł emlĂ©keket. ErĂ”t adnak. FĂ”leg a hibĂĄim. Mert vannak bĂ”ven. KĂ©t Ă©v utĂĄn ismĂ©t önön csapdĂĄmban talĂĄltam magam.
Most Ășjabb „hĂłbortot” talĂĄltam. Sok- sok, Ă©vvel ezelĂ”tt lĂĄttam embereket egyszerre mozogni. LĂ©giesen, kecsesen. csukott szemmel, a mozgĂĄs örömĂ©tĂ”l ĂĄtitatott szellemmel. Tudtam, hogy Tai Chi a neve, de akkor mĂ©g nem volt itthon kultĂșrĂĄja. Most mĂĄr jĂł ideje elsajĂĄtĂ­thatĂł a testnek Ă©s lĂ©leknek eme magasztos gyĂłgyĂ­tĂł Ă©s önmegbĂ©kĂ©lĂ” megvalĂłsĂ­tĂĄsa. Nagyon beleszerettem. TalĂĄn ez majd meghozza, hacsak kis idĂ”re is a megnyugvĂĄst szĂĄmomra. ElhatĂĄroztam, hogy kiprĂłbĂĄlom. A jövĂ” hĂ©ten. TalĂĄn mĂĄr össze is hozhatom az elsĂ” ĂłrĂĄt. Tudom ez nem a tökĂ©letes megoldĂĄs. De ez is elvonja a munkĂĄn kĂ­vĂŒl megmĂ©telyezĂ” gondolataim. Ha mĂ©g sem Ă©rzek rĂĄ akkor viszont marad az „örök szerelmem” a vĂ­z. ÓrĂĄkig tartĂł ĂșszĂĄs.
Lassan indulok az „Ă©jszakai szĂĄllĂĄshelyemre” mert a hatĂĄrokat sĂșrolom testem kiszipolyozĂĄsĂĄban. S most ez elfogadhatatlan. Nem jött mĂ©g el az idĂ”m!!

  camel, 20:40 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. június 27., szerda Nekem tetszik!
0  
2012.06.27

MĂ©g mindig nem szĂłl a zene.
DidergĂ”sen Ă©bredek. Szundi gombot aktĂ­vĂĄlom. De mĂĄr nem tudok vissza aludni. Elindult szĂĄmomra egy Ășjabb kihĂ­vĂĄsokkal teli nap. KikĂĄszĂĄlĂłdom az ĂĄgybĂłl. RĂĄcsatlakozom a vĂ©rre. InfĂșziĂłsan kĂĄvĂ©. Cigi. Közben mĂĄr mĂĄshol jĂĄrok gondolatban. Megtervezem a reggelt. Sajnos csak kis idĂ”vallumot tudok tervezni, mert minden mozgĂĄsban van. Az idĂ” is. És a jövĂ” is. S vele egyĂŒtt Ă©n is. Rutinfeladatok. Zuhany, fogmosĂĄs, borotvĂĄlkozĂĄs (ezt mĂ©g mindig gyĂ»lölöm), öltözködĂ©s. IndulĂĄs.
ElsĂ”nek Ă©rkezem az irodĂĄba. Gyorsan repĂŒl az idĂ”. Sosem jut idĂ”m a privĂĄt levelezĂ©seim teljes ĂĄttekintĂ©sĂ©re. Meg mĂĄsra sem.
De Ă©rzem ez a mai nap mĂĄs lesz, mint az elĂ”zĂ”ek. Valami vĂĄrakozĂĄsteljes feszĂŒltsĂ©g van bennem. Olyan mint gyermekkoromban az elsĂ” nyaralĂĄsom elĂ”tt. Valahogy kellemesen borzongatĂł.
LĂĄtni Ăłhajtott az egyik projektem mĂ»szaki ellenĂ”re. Így mĂ©g rövidebb lett a reggelem. Valaki mindig megrövidĂ­t. Majdnem dĂ©l volt mire visszaĂ©rtem az irodĂĄba. Az asztalomon remĂ©nytelenĂŒl nagy kupac papĂ­rhalmaz. NekilĂĄtok. Mire Ă©szbe kapok mĂĄr hĂĄrom Ăłra. Nem vettem Ă©szre, hogy miĂłta ĂĄll az ajtĂłban. Halkan diszkrĂ©ten köhintett. a BOSS.
--tudnål a szobåmba jönni.
Vajon megint melyik irigyemnek sikerĂŒlt kesernyĂ©ssĂ© tennie a nap hĂĄtralĂ©vĂ” rĂ©szĂ©t. A szokĂĄsos rituĂĄlĂ©. KĂĄvĂ©kortyolgatĂĄs.
--holnap kilenc Ă©s tĂ­z Ăłra között törölj mindent mert eljön hozzĂĄnk az egyik ajĂĄnlat tevĂ” tĂĄrgyalni, Ă©s remĂ©nyeim szerint szerzĂ”dĂ©t is kötĂŒnk. SzeretnĂ©m, hogy itt lĂ©gy mellettem.
Na. Akkor holnap öltönyös napom lesz. Majd hallgathatom a butåbbnål butåbb megjegyzéseket a kollégåktól.
MĂ©g nem fordult elĂ”, hogy az ĂŒzleti rĂ©sznĂ©l is jelen legyek. Lehet azĂ©rt mert ez az Ă©n „gyerekem”. KemĂ©ny mĂĄsfĂ©l hĂłnapig gyötörtem mire kibontottam a mĂ»szaki tartalmat. Meg is nyertĂŒk. TalĂĄn ezĂ©rt. De mindegy is. Az Ă©rzĂ©s a lĂ©nyeg. IsmĂ©t betonozott, tartĂł pillĂ©r vagyok. És ez jĂł. Nagyon jĂł. KĂ©rdezgettĂ©k „na mivolt? lecsesztek valamiĂ©rt?” Mint ha csak azĂ©rt lehetne a BOSS-hoz menni. Neki lehet. Ă©n mĂĄs vagyok. Mindig azt hittem valamit rosszul csinĂĄlok, mert estĂ©re mĂĄr csak egyedĂŒl maradok az irodĂĄba Ă©s a papĂ­rmunka, email sosem fogy el. Ma rĂĄnĂ©ztem a közössĂ©gi tĂĄblĂĄzatra s egybĂ”l lĂĄttam nem errĂ”l van szĂł. Csak mĂ­g nekem tĂ­z folyĂł projektem van a többi hĂĄrom kollĂ©gĂĄnak összesen hat. De nem panaszkodom, mert jĂł rĂ©szĂ©t Ă©n vĂĄllaltam. A többi „öröksĂ©g” vagy a nem terhelhetĂ” kollĂ©gĂĄtĂłl vettem ĂĄt.
MĂ©g nem vagyok a rĂ©gi. De kezdek megĂșjhodni s ez jĂł. Nagyon jĂł. VĂĄrom a holnapot. Lassan elindulok nem haza mert az mĂĄr jĂł ideje nincs. Ahogy Ă©n nevezem „az Ă©jszakai szĂĄllĂĄshelyem”. Mert valĂłjĂĄban nem Ă©lek ott. Csak aludni jĂĄrok oda. De nemsokĂĄra vĂĄltoztatok ezen is. BĂ­zom benne. Magamban.
A nap mosolya Ă©s tetĂ”pontja, megdicsĂ©rtek, mint fĂ©rfit, összegsĂ©gĂ©ben. Egy NĂ”. 

  camel, 20:49 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. június 25., hétfő Nekem tetszik!
0  
2012-06-22
A lenyugvó nap fénye felé autóztam. Nem szól a zene. Most még nem. Csak a csak a szívemben. Ott is csak halkan, fåjdalmasan.
Üzletet megyek kötni. De mĂĄr most tudom a vĂĄlaszom. Nem! Nem adom a becsĂŒletem semmi pĂ©nzĂ©rt, földi javakĂ©rt. Mostanra, jĂłszerivel csak ez maradt nekem. Mindig is kĂ©nyesen ĂŒgyeltem rĂĄ. S marad is Ă­gy ezutĂĄn is.
Halkan suhanok, mint ahogy szoktam. LĂĄngol az Ă©gbolt alja. MĂ©g fĂ©l Ăłra Ă©s teljesen lenyugszik a nap. És kezdĂ”dik a vĂ©gtelen Ă©jszaka. A gyötrĂ”dĂ©s, szenvedĂ©s, a kĂ­n hosszĂș ĂłrĂĄi. Csak a hajnal hasadĂĄsa fog ismĂ©t enyhĂŒlĂ©st hozni, magam okozta mĂ©ly sebre. ImmĂĄr mĂĄsodszor. Így mĂĄr van nĂ©mi tapasztalat benne. De ez most kicsit mĂĄs. MĂ©lyebb.
MegrĂĄzom a fejem. Most nem szabad erre gondolni. Majd otthon. EgyedĂŒl. Most tiszta fej kell. Mert nem kis tĂ©t lesz mĂ©g forgandĂłn. ÉrzĂ©seim nem csaltak meg. Sejtelmesen mosolygott. Mint mindig, ha nagy dolgokat akar összehozni. KettĂ”nknek. Ez Ă­gy van, Ă©vtizede. MiĂłta az elsĂ” közös ĂŒzletbe belementĂŒnk. Vakon bĂ­zik bennem. JĂł Ă©rzĂ©s.
Lassan, körĂŒlmĂ©nyesen, mint egy elĂ”jĂĄtĂ©k, Ășgy vezeti elĂ”. Hogy Ă­zlelgessem. De most nincs kedvem ehhez a jĂĄtĂ©khoz. Tudom kicsit duzzogni fog, de szavĂĄba vĂĄgok. Nem! Szeme elkerekedik. Nagyon kĂ©kes-zöld! Irigyelem is Ă©rte. Nem? KĂ©rdezi. Nem vĂĄlaszolok. Hallotta jĂłl. Csak nem akarja elhinni. MegprĂłbĂĄlom a nagyon nyugodt arcot vĂĄgni. Nem tudja, hogy Ă©n mielĂ”tt eljöttem hozzĂĄ, azĂ©rt rĂĄĂ©rdeklĂ”dtem a tĂ©makörre.
TĂșljutott a traumĂĄn. FelvĂĄzoltam mikĂ©nt lehetne mĂĄskĂ©nt, kimaradva a politikĂĄbĂłl. Igaz nem az a kategĂłria, de neki is Ă©s nekem is ĂșjrakezdĂ©st hoz, nyugodt Ă©jszakĂĄkkal. Tudtam halk hatĂĄrozott hangom az Ă©rveimmel alĂĄtĂĄmasztva meggyĂ”zi. S lĂĄm megint csak az Ă©sz Ă©rv gyĂ”zedelmeskedett.
HazafelĂ©. Nem tervezem tĂșl. Az nem jĂł Ómen. De eljĂĄtszom a gondolattal. Nem is olyan lehetetlen. De Ăłvatosan ĂĄlmodozom. Otthon a lepusztult albĂ©rletben ahol nem Ă©lek csak alszom, egyetlen hĂ» tĂĄrsam Chero kutyĂĄm vĂĄr. SokĂĄig sĂ­r, szĂ»köl a tĂ©rdemre ĂĄgaskodva. Kiengedem hadd fusson kicsit. Én addig letusolok, felkĂ©szĂŒlök az Ă©jszakĂĄra. KikĂ©szĂ­tek kĂ©t filmet s mĂ©g egyet tartalĂ©kba. MĂĄr pizsamĂĄba vagyok, mikor telefonhĂ­vĂĄst kapok. HĂ­rtelen ötlettĂ”l vezĂ©relve elindulok vidĂ©kre. Az utcĂĄn vĂĄr rĂĄm. Most lĂĄtom elĂ”ször Ă©lĂ”ben. Kellemes meglepetĂ©s. A konyhĂĄban szĂŒrcsölgetem az Ă­gĂ©rt kĂĄvĂ©t. IllatmĂ©csesek mindenhol. Borzolja is testem, lelkem. SokĂĄig beszĂ©lgetĂŒnk. EgymĂĄs gondolatait talĂĄljuk ki. EgymĂĄs mondatait fejezzĂŒk be. Élvezem a tĂĄrsasĂĄgĂĄt. Szellemben „ellenfĂ©lre” talĂĄltam. S ez Ă­gy van rendjĂ©n szĂĄmomra. Mert Ă­gy van miĂ©rt felnĂ©znem rĂĄ.
EgymĂĄs mellet fekszĂŒnk. Lassan simogat. Kedvesen. A szemem ĂĄrulkodik. Olvas belĂ”le. HĂĄlĂĄs vagyok Ă©rte. Nem kell semmit mondanom mĂ©g is Ă©rti mit szeretnĂ©k. Ki is mondja. De ezt is kedvesen teszi. BĂșcsĂșzĂłul hĂĄla csĂłkot kap.
MĂĄr vilĂĄgos van, mikor ismĂ©t Ășton talĂĄl a hajnal. Nem Ă©rzek fĂĄradsĂĄgot. Pedig hosszĂș lesz ez a mai nap.
„AjĂĄnlom soraim AnnĂĄnak ki megĂ©rezte, hogy nem gyĂșlt meg bennem az a bizonyos szikra, Ă©s megĂ©rtette, nekem mĂĄskĂ©nt nem megy”

  camel, 21:22 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. június 18., hétfő Nekem tetszik!
0  
GyĂ»rödten Ă©bredtem. Az Ă©jjel sokĂĄig tartott az Ă©letem szĂĄmvevĂ©se. A mozizĂĄs sem segĂ­tett. Most valahogy nem tudtam a legyĂ”zhetetlen, vilĂĄgot megvĂĄltĂł, mindenkin segĂ­tĂ” hĂ”s lenni. A lelkiismeretem minduntalan közbeszĂłlt. Így hĂĄt maradt a tiprĂłdĂĄs. De Ă©n mindig ilyen voltam.
VĂ©gĂŒl is ĂĄlomtalan ĂĄlomba szenderĂŒltem. Ez a legrosszabb. Mert nagyon fĂĄradtan tudok belĂ”le csak Ă©bredni. Chero kutyĂĄm is ĂĄlmodott. SĂ­rt ĂĄlmĂĄban, de közben nagyon csĂłvĂĄlta a farkĂĄt. Biztos AnyukĂĄjĂĄrĂłl ĂĄlmodott, kivel Ășjra talĂĄlkozhatott. KitĂ”l azĂ©rt szakĂ­tottĂĄk el, hogy az enyĂ©m lehessen.
FĂŒrdĂ©s, borotvĂĄlkozĂĄs. BelenĂ©ztem a tĂŒkörbe. De szĂĄmomra egy ismeretlen ember nĂ©zett vissza. Kicsit megrĂ©mĂŒltem. Beesett arc, nyĂșzott. És a szemben sem Ă©g az a mindet tĂ»zbehozĂł, felperzselĂ” tĂ»z.
Nem szĂłl a zene. Minek. Minden csak a mĂșltat idĂ©znĂ©. Az meg pont mĂ©g nem hiĂĄnyzik. ElĂ©g a gondolatok ĂĄltal keltett Ă©rzelmi hullĂĄmok. MĂ©g sok is. De tĂșlĂ©lem. Mint mindent. Most az a lĂ©nyeg, van munka. Menni, menni, tenni, intĂ©zni, szervezni.
Szorongva lĂ©pek az irodĂĄba. Minden olyan mint az elmĂșlt hĂ©ten. De mĂ©gis Ă©rzem nem. KĂ©rdezgetnek, hogy vagyok, tudok-e mĂĄr enni? De ez valahogy most mĂĄs. Mint az Ă©rzĂ©s is bennem. Tompa s mĂ©g izzĂłan fĂĄjĂł. FeszĂ­t. Gyorsan megyek az irodĂĄba. Teszem, amit kell. Levettek a vĂĄllamrĂłl egy kis terhet Ă©s vele egyĂŒtt a lelkembĂ”l is elvettek. Tudom csak jĂł szĂĄndĂ©k. De mĂ©g is Ășgy Ă©rzem megloptak.
Érdekes viszont, hogy ha jut idĂ”m, rend lesz az Ă­rĂłasztalomon is. Feltöltöm a File-kat. A papĂ­rhalmaz bevĂĄndorol a sajĂĄt dossziĂ©jĂĄba. S közben belĂŒl valami feszĂ­t. A cigaretta sem kell. Csak, mint egy droid rendezkedem, telefonĂĄlok, szervezkedem. Jobb lenne a terepen. Akkor csak mĂ­g utazom addig „agyalok”. Terepen viszont mĂĄr nem lehet. Mert akkor nem vagy profi. MĂĄr kĂ©sz vagyok mindennel mĂ©g az utolsĂł „jĂłindulatĂș” feladattal is! És holnap ismĂ©t terepen lehetek.
DĂ©lutĂĄn a „BOSS” hĂ­vott. Nem telefonĂĄlt, s nem kĂŒldte Ă©rtem a titkĂĄrnĂ”jĂ©t. Maga jött! „zoli, tudnĂĄl jönni hozzĂĄm? Persze csak ha rĂĄĂ©rsz. RĂĄĂ©rtem Ă©s mentem. Ahogy elhaladtunk az irodĂĄk mellett, elhallgatott mindenki. Rossz elÔérzetem tĂĄmadt. Nagyon rossz. Az irodĂĄjĂĄba Ă©rve „az ajtĂłt csukd be lĂ©gy szĂ­ves”. Azt hittem nem bĂ­rok tovĂĄbb uralkodni magamon. Forgott velem az iroda, de talĂĄn az egĂ©sz vilĂĄg is. KiszĂĄradt a szĂĄm. LeĂŒltem. Kicsit mĂ©regetett. Most nem volt kedves, barĂĄti a nĂ©zĂ©se.
- mint magĂĄnember kĂ©rdezem, tudok valamiben segĂ­teni? ÕszintĂ©n? Tudok valamiben segĂ­teni neked? Hirtelen jött ez a kĂ©rdĂ©s. Csak nehezen talĂĄltam meg a megfelelĂ” szavakat. Elmondtam, amit mĂĄr amĂșgy is tudott. MegenyhĂŒlt a tekintete. MĂĄr ismĂ©t mosolygott.
- Állj minĂ©l elĂ”bb talpra. SzĂĄmĂ­tok rĂĄd. S többĂ© ne csinĂĄld ezt Velem. Egyszer majd elmesĂ©lem min mentem keresztĂŒl, ez a pĂĄr nap alatt. Ennyi lett volna amit mondani akartam.
FelĂĄlltam. Könnyebben, mint ahogy leĂŒltem. Kezet fogtunk s elköszöntem. Nagyon szĂ©gyelltem magam. A makacs, önfejĂ»sĂ©gem mindig ilyen s ehhez hasonlĂł helyzetekbe hoz. A visszaĂșton Ă©reztem, hogy enyhĂŒlt a feszĂ­tĂ” Ă©rzĂ©s bennem. IsmĂ©t megfogadtam, hogy soha többĂ©. Csak most nem volt hozzĂĄ gĂșnyos mosoly a szĂĄm szĂ©lĂ©n. Most Ă©reztem, hogy nincs tovĂĄbb. Most mĂĄr ennĂ©l nincs mĂ©lyebb s legközelebb mĂĄr nem lesz senki, aki visszahĂșzzon.
„Azt hitte, mert mĂ©lyebbek az Ă©rzĂ©seim Ă©s ki tudom mutatni, mert tudok szĂ­vbĂ”l szeretni, puhĂĄny vagyok. De tĂ©vedett. Mint az elĂ”dei. Tudok szikla lenni. Mert elveim vannak. És nem török meg. MĂ©g ha belĂŒl fĂĄj is. Nagyon.”
Ahogy jött, Ășgy is ment el. Berobbant, majd Kirobbant. Az Ă©letembĂ”l.
Most csak a felĂ©pĂŒlĂ©s Ă©s a menetelĂ©s szĂĄmĂ­t. Mert kĂŒlönben, tĂ©nyleg gyenge lennĂ©k. S vannak mĂ©g akik bĂ­znak bennem.

  camel, 19:35 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. június 12., kedd Nekem tetszik!
0  
Jenna megajĂĄndĂ©kozott. S ezzel egyĂŒtt, feladata is lett. Fel kellet nĂ”nöm hozzĂĄ. MĂ©g maga sem tudta mennyire. 66 font. 32” Nem egyszerĂ» Long Bo ily! Jaqes szĂ­ve repeset! De retteget is! Nem tudta felajzani! Ezt is tanulni kell! Mint mindent. Az Ă©letben. Jenna boldog volt, mert azt lĂĄtta Jaqes boldog.
Évek multĂĄn, csak az Ă­ly maradt. S aki felajza, s kihĂșzza. De ez is megy. MĂ©g. És Jenna? Nos! Õ is Ă©letem legsötĂ©tebb ĂłrĂĄjĂĄn Ă©rkezett. Hogy megmentsen. Csak nem tudott rĂłla. És mĂ©g mindig hiĂĄnyzik…
Sokan ĂĄllnak körĂŒlöttem. Mosolygok. Tudom a vĂ©geredmĂ©nyt. Õk mĂ©g nem. Most mĂ©g Ă©n vagyok az idiĂłta. A vĂ©gĂ©n pedig ÉN hajlok meg! És ez a nem mindegy! ÉrzĂ©sben!
66 font. Oda ember kell. Ezt is megoldottam. Köszönöm LIÁNAK! Bår csalódott bennem, de nem tudja, milyen érzéssel gazdagodtam.
Általa.
Tudom, ha lenĂ©zel reĂĄm Cecilius, nem vagy bĂŒszke. Pedig erre vĂĄgytam. TĂșl korĂĄn magamra hagytĂĄl!
Nincs EMBER! Kit jobban szeretnĂ©k! S kinek a hiĂĄnya, nagyon fĂĄj. Mint maga az Ă©let. Mert TE tanĂ­tottad, hogy hogyan Ă©rdemes ÉLNI! egyszer.s. igazĂĄn! SZÍVBÕL!
„a magĂĄnyos ember Ășgy Ă©l minta kirĂĄly, de Ășgy döglik meg, mint a kutya”

  camel, 6:41 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. június 10., vasárnap Nekem tetszik!
0  
VĂ©get Ă©rt a csapatĂ©pĂ­tĂ©s. MĂĄs volt mire szĂĄmĂ­tottam. Kellemes. Olyan jĂł!! Öt csapatbĂłl, a harmadik hely lett a miĂ©nk. De! Milyen csapatbĂłl?! Ah! Érdekes. SorsolĂĄs alapjĂĄn! A Boss, a Top Menager.. Ă©s Ă©n. KirĂĄly csapat? De mi lett a vĂ©ge? Berugtam. :-) (ezt egyĂ©bkĂ©nt, csak Ă©n Ă©reztem, mert Nagyon Fontos a LĂĄtszat) És ami a szĂ­vemen, az a szĂĄmon. Dolgoztunk. MĂĄr nem mondta”zoli, most lazulĂĄs van”Érdekes volt, hogy csak nekem lehetett bekapcsolva a mobilja. Csörgött iss!! :-) Felvettem. LazĂĄn! MegĂĄllt az Ă©let. NĂ©ma csend. S Ă©n mobilon beszĂ©lek. ÁtĂ©rzed? Huszonöten nĂ©ztĂ©k s hallgattĂĄk vĂ©gig a mĂ»sorszĂĄmom. Szerinted. Mennyire voltam stresszes? A vĂĄlasz. Semennyire. Mert ha dolgozom (s Ă©n csak azt tudom igazĂĄn) Akkor VELE Ă©lek!. Mert ehhez Ă©rtek? Nah ere bĂŒszke vagyok. (bĂĄr…azt mondjĂĄk…ha ĂĄtĂ©lem…jĂł szeretĂ” vagyok. Mert szĂ­vbĂ”l vagyok? TalĂĄn) HĂ©tfĂ”n! KĂŒlön idĂ”pontban, idĂ”t kaptam a Boss-hoz.
BĂĄr nekem szabad bejĂĄrĂĄsom van HozzĂĄ?!!
MirĂ”l beszĂ©lsz. Én fĂ”zöm a kĂĄvĂ©jĂĄt. (mivel Ă©n Ă©rek elsĂ”nek az irodĂĄba  )
Visszafele az Ășton: mĂĄr csak Ă©n vittem a „primet”. Ha feloldĂłdom, ez rendszerint Ă­gy törtĂ©nik. Mert lehengerlĂ” vagyok. KICSI titkĂĄr-NĂ”,(Õ lesz a BOSS titkĂĄr NÕ-je, ezt Ă” is tudja. De nem tudja s azt hiszi, hogy mindent tud! De bĂĄrmikor, Ă©n is utasĂ­thatom) a GazdasĂĄgi (nagyon JÓ NÕ) RaktĂĄrvezetĂ”!! MĂ»szaki ellenĂ”r!! El tudod kĂ©pzelni? Egy CÉG-nĂ©l? S megprĂłbĂĄltam nem osztani az Ă©szt. Megismertek. BĂĄr Ă©n tudtam mi a vĂ©lemĂ©ny rĂłlam. ZoltĂĄn-bĂłl, Zoli, lett. (de ezt tudtam, alapbĂłl)
Megtanultam az életbÔl.
De mindig is Ă­gy Ă©ltem.
SzívbÔl.
Mert csak Ă­gy tudok.
És mindent.
A beruhĂĄzĂłm is nyugodt . Dr. dĂ­szeleg a neve elĂ”tt. S nem csak dĂ­szeleg. A CĂ©gnĂ©l mindenki fĂ©l tĂ”le. Most mĂĄr csak Ă©n viszem az Õ megrendelĂ©seit!! TalĂĄlkoztam egy Emberrel, ki amit elmond azt le is Ă­rja. Nem hiĂĄba Dr. JogĂĄsz. De az ember!! Egy hĂłnap utĂĄn! MĂĄr nem levelezĂŒnk feleslegesen. Minek? Futni a köröket? ÖrĂŒl a szĂ­vem!! Ha! Olyan emberrel dolgozhatok kinek, azonos az Ă©rtĂ©krendje. Pedig, jĂł pĂĄr Ă©v van közöttĂŒnk. De ez sem mĂĄrĂłl, holnapra alakult ki. Ezt csak ketten tudjuk. Én örĂŒltem mikor meghallottam, hogy Õ a beruhĂĄzĂł!  Persze aljas mĂłdon, nem mondtam, hogy ismerem. Minek. Senki nem jĂĄtsza ki a nagy lapokat elĂ”ször! S van mĂ©g!
Életemben elĂ”ször lesz, hogy egy EMBER sorsĂĄrĂłl döntök. De magamban mĂĄr döntöttem. „sory”!!!
TĂșl sokat rĂĄgĂłdtam, Ă”rlĂ”dtem rajta.
HĂĄny (ezzel a szĂłval sem illik mondatot kezdeni) embernek adatik meg az ĂșjrakezdĂ©s esĂ©lye? És hĂĄnyszor?!
De ha kĂ©rek, Ă©s annak van ellentĂ©telezĂ©se! Az Ășgy legyen. „let it bee”
Nem szeretem, mikor madårnak akarnak néznek. Mikor azt hiszik, nem tudom mirÔl beszélek.
Mikor valaki, az ApukĂĄja, s egy vĂ©letlen tĂșl licitĂĄlt szemĂ©ly ĂĄltal, akarja megvĂĄltani a vilĂĄgot. Az a baj!! Hogy ezt el is hiszi. S a nagyobb baj az, hogy raktĂĄk alĂĄ a lovat.
És nem az a baj, hogy NAGYOBB mint Ă©n.
Hanem az, hogy az APUKÁJA nyomåba sem érhet!!
És Ă©n most letaszĂ­tom.
Mert az én szememben az APUKÁJA az egyik etalon. S nem hagyom, hogy az emlékét hitvåny (még ha a fia is) emberek meggyalåzzåk.
Ha kell, megmutatom mirÔl beszélek. De annak åra van!! Onnantól kezdve, az az ETALON. S ilyen egyszerû.
:-)
Mert én ehhez értek. Ezért élek.

  camel, 8:17 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. június 2., szombat Nekem tetszik!
1  
Mår nem szåmolom a napokat. . Mert nincs értelme. Kitûztem egy mérföldkövet. De! Azt nagyon hamar ugrottam. Nem kis kihívås volt. De teljesítettem a feladatott amit reåm bíztak.
Még hozzå jeles elÔjellel. ElÔléptettek.

De ez, nem hoz békét s megnyugvåst!! A lelkemnek.
ElsĂ” szĂĄmĂș „kiemelt” lettem. Ezek csak szĂĄmok! De ennen mögött ember, szĂ­v, Ă©s lĂ©lek lakozik.
Ki!! Ugyan Ășgy Ă©rez, mint bĂĄrki mĂĄs.

  camel, 19:03 Itt megírhatod a véleményed camel
  2012. január 6., péntek Nekem tetszik!
3  
Õ is elköltözött tĂ”lem!!
Lehet, hogy még is bennem van a hiba?
Lehet.
SÔt, biztos!
De még sem adom fel!
Mert ami "nem öl meg, az erÔsebbé tesz"

  camel, 18:01 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. október 11., kedd Nekem tetszik!
1  
Mese!!
Valamikor, réges, régen élt egy kirålyné.
Ki, valami oknål fogva elvesztette régi kedvesét.
Telt mĂșlt az idĂ”.
Úgy gondolta, mĂ©g fiatal, s nem kĂ©ne megvĂĄrni mĂ­g elhervad.
Gondolt egyet s Ășjra szerelmes lett.
A mennyegzĂ” napjĂĄn.
ElĂ”kerĂŒlt rĂ©gi szerelme, ki az ĂĄltala meghatĂĄrozott, "prĂłbĂĄt" volt el teljesĂ­teni.
Na!! Mit lehet tenni.
MegkĂ©rdezzĂŒk a nĂĄsznĂ©pet.
Mit tennĂ©nek ha a zĂĄrba valĂł rĂ©gi kulcs elĂ”kerĂŒlne?
Melyiket hasznĂĄlnĂĄk?
A rĂ©git, vagy az Ășjat vĂĄlasztanĂĄk?
ÓÓÓ!
A nåsznép, egyöntetûen a "régi" mellett szavazott!!
Így lett az Ășj mennyegzĂ”bĂ”l, rĂ©gi.
És mĂ©g ma is boldogan Ă©lnek...mĂ­g meg nem haltak!
  camel, 9:54 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. szeptember 1., csütörtök Nekem tetszik!
0  
---
„..egymĂĄs utĂĄn lĂ”ttek a cĂ©lra. Egy gyufĂĄsdobozra, huszonöt mĂ©ter tĂĄvolsĂĄgbĂłl. Caecilius Ășj fegyverĂ©t prĂłbĂĄltĂĄk ki melyet a minap hozott haza a fegyvermestertĂ”l. TrĂĄgĂĄr szavakkal, nevetve Ă©lcelĂ”dtek, ha valamelyikĂŒk elvĂ©tette. NagyfiĂșk. Jaqes mellettĂŒk guggolt, Ă©s figyelte Ă”ket. VĂĄrta hĂĄtha megszĂĄnjĂĄk Ă©s lĂ”het egy- kettĂ”t. Nagyon szerette volna vĂĄllgödrĂ©ben Ă©rezni a fegyver tusĂĄnak Ă­vĂ©t. Jobban ĂĄhĂ­tozott rĂĄ, mint Ă©letĂ©ben bĂĄrmi mĂĄsra. Új fegyver. SzĂ©pen kidolgozott tus, csillogĂł lakkozĂĄssal, hosszĂș egyenes csĂ”, az elejĂ©n fedett fĂ©lgömbölyĂ» irĂĄnyzĂ©ktakarĂĄssal, s valami furcsa szerkezet, amivel a magassĂĄgot Ă©s az oldalirĂĄnyt is lehetett ĂĄllĂ­tani. MĂ©g sosem lĂĄtott ilyen fegyvert. CsempĂ©szĂĄrĂș lehetett. Fegyverben is Caecilius mindig a legjobbakra tett szert. Volt mĂĄr jĂł pĂĄr darab a gyĂ»jtemĂ©nyĂ©ben. Jaqes mindegyiket ismerte. Sokat lĂ”hetett, nagybĂĄtyja felĂŒgyelete Ă©s oktatĂĄsa mellet. Minden lövĂ©szet utĂĄn ĂłrĂĄkig tartĂł olajozĂĄs következett. BetĂ©ve ismerte a fegyverek szĂ©t Ă©s összeszerelĂ©sĂ©t. Caecilius mĂłdszeres tanĂ­tĂĄsa rĂ©vĂ©n addig nem lĂ”hetett egy, egy fegyverrel, mĂ­g azt tökĂ©letesen nem ismerte. És egyedĂŒl, tĂĄmasztĂ©k nĂ©lkĂŒl nem bĂ­rta megtartani.
Ez itt, mĂ©retĂ©bĂ”l Ă­tĂ©lve sĂșlyosabb lehet. Mind közĂŒl a legnehezebb. Elszomorodott. Nem valĂłszĂ­nĂ», hogy meg tudnĂĄ egyedĂŒl tartani. A legutĂłbbi fegyverhez is majdnem nĂ©gy egĂ©sz hĂłnapot gyötörte testĂ©t, mire elĂ©g erĂ”s lett, hogy biztos kĂ©zzel tarthassa.
- JĂĄtszunk tĂ©tben Ă©s pĂĄrban. Hangzott Janus, az egyik legjobb lövĂ” hangja. És kisebb cĂ©lpontra! A tĂ©t pedig egy „bĂ©mallĂ©r” legyen.
Påran méltatlankodtak és kiszålltak.
KĂ©t pĂĄros maradt Ă©s Caecilius. Neki nem maradt pĂĄrja. JelentkezĂ” sem.
- akkor te kimaradsz. Janus kajånl mosollyal az arcån arra gondolt, hogy megszabadult nagy rivålisåtól, és így könnyûszerrel megnyerheti a rögtönzött tornåt.
- mibÔl gondolod, hogy mår is nyertél? Nekem Jaqes lesz a pårom.
Caecilius mosolygott. De Jaqes jól ismerte ezt a ragadozó mosolyt. S ettÔl valamint a hirtelen jött megmérettetéstÔl megrettent.
Hatalmas nevetés tåmadt Caecilius bejelentésére.
- menj mĂĄr!! El sem bĂ­rja a fegyvert. SegĂ­teni pedig nem lehet. És a pĂ©nzt sem tudja bevirĂ­tani.
- a tétjét én ållom. A többit pedig meglåtjuk.
Nagy elĂ”kĂ©szĂŒlet vette kezdetĂ©t. A fiĂșk ittak mĂ©g egy sört, nekivetkĂ”ztek, a cĂ©lpontot lecserĂ©ltĂ©k egy aprĂłcska fĂ©m fillĂ©rre.
A szabålyok szerint csak a földre hullott érme szåmít pontnak.
Jaqes lĂĄba Ă©s gyomra is remegett a feszĂŒltsĂ©gtĂ”l. Caecilius mellĂ© lĂ©pet.
- csak nyugodtan Jaqes-i, csak nyugodtan. Ne figyelj mĂĄsra. ÖsszpontosĂ­ts a cĂ©lra, Ă©s figyelj a levegĂ”vĂ©telre. Ez csak egy jĂĄtĂ©k.
- de…nekem ez a fegyver nehĂ©z, akarta mondani. De Cchola hangja fĂ©lbeszakĂ­totta.
- nézzétek mår! Taktikai megbeszélés. Nyåla kifröccsent, ahogy nevetett.
ElkezdÔdött.
A nyomĂĄs nehezebb lett Jaqes testĂ©ben. BizonyĂ­tania kell. Mert ha elbukik, elbukik Caecilius elĂ”tt is. BizonyĂ­tani kell, hogy igen is Ă©rdemes bizalmĂĄra. JanusĂ©k mind a ketten lelĂ”ttĂ©k a cĂ©lt. Cshola rontott. Caecilius ab start mĂłdon teljesĂ­tette. Neki ez puszta jĂĄtĂ©k. TĂ©t nĂ©lkĂŒl. SzĂłrakozĂĄs nĂ©lkĂŒl. Hidegen, egyszerĂ»en.
Jaqes-ra kerĂŒlt a sor. VĂ©gre! KezĂ©ben tarthatta a fegyvert. Könnyebb volt, mint azt elsĂ”re szĂĄmĂ­totta. SimĂĄn, erĂ”lködĂ©s nĂ©lkĂŒl tudta tartani. Kicsiny vĂĄllĂĄba nem fekĂŒdt tökĂ©letesen, ezĂ©rt nagyobb erĂ”vel kellett behĂșznia. Ez azt eredmĂ©nyezte, hogy egy pontra sĂ»rĂ»södött a nyomĂĄs. Éles fĂĄjdalom jĂĄrta ĂĄt. A cĂ©lt messze-messze elvĂ©tette. KinevettĂ©k. ÉlcelĂ”dtek rajta. SĂ­rĂĄs kerĂŒlgette.
TĂ­z körbĂ”l nyolc lement. EbbĂ”l hĂĄromszor csendĂŒlt neki az Ă©rme s hullott alĂĄ. Caecilius nem szĂłlt Ă©s nem osztott tanĂĄcsot. Mint ha Jaqes ott sem lenne. Õ is Ă©lcelĂ”dött a többiek ĂŒgyetlensĂ©gĂ©n.
A következĂ” körben, nem engedte, hogy megtöltsĂ©k a fegyverĂ©t. TöltĂ©s utĂĄn, hĂłna alĂĄ szorĂ­totta a fegyvert s a vonalhoz sĂ©tĂĄlt. Nem kapkodott. Nem akart a sikertelensĂ©gre gondolni. Nem akart arra gondolni, hogy mi lesz ha.. NĂ©zte a cĂ©lt, lassan vĂĄllĂĄhoz emelte a fegyvert. A cĂ©lkeresztet lassan engedte a tĂșlemelĂ©sbĂ”l lefelĂ© az Ă©rme felĂ©. Ösztönösen tartotta benn a levegĂ”t. Egyetlen mĂĄsodperccel sem tovĂĄbb, mint szĂŒksĂ©ges. Az elsĂŒtĂ” billentyĂ»t lassan, folyamatosan hĂșzta hĂĄtra. A fegyver eldörrent. Nagyot rĂșgott hĂĄtra. Kicsiny törĂ©keny testĂ©n vĂ©gigfutott az ĂŒtĂ©s ereje. Nem tĂĄntorodott meg, csak beleremegett. Az Ă©rme magasra vĂĄgĂłdott Ă©s pörögve esett a földre. Leengedte a csövet s lehajtott fejjel ment a felkĂ©szĂŒlĂ©si pontra. Nem nĂ©zett senkire. Ellökte a segĂ­tĂ” kezĂ©t, mikor Ășjra akarta tölteni a fegyvert. IsmĂ©t a vonal felĂ© sĂ©tĂĄlt. BensejĂ©ben nyugalom, Ă©s az izgatottsĂĄg kĂŒzdött egymĂĄssal. Egyetlen pont. Egyetlen jĂł lövĂ©s. Csak ennyi hiĂĄnyzik, hogy nagybĂĄtja Ă©s Ă”, a „kölyök” megnyerjĂ©k ezt a mĂĄr nem is annyira fontos tornĂĄnak sem nevezhetĂ” bohĂłcsĂĄgot. MĂ©rges volt magĂĄra. SzĂ©gyelte, hogy nem tudott az Ă©rzĂ©sein uralkodni. MĂĄr jĂłval elĂ”bb. Akkor nem egyetlen pont lenne a döntĂ”. Nem hallotta a NagyfiĂșk gĂșnyolĂłdĂĄsĂĄt. De meghallotta Caecilius lĂ©pteit a hĂĄta mögĂŒl. Nem fordult meg. Csak ökölbe szorĂ­totta kicsiny kezĂ©t s a mutatĂł ĂșjjĂĄval mutatott a föld felĂ©. MĂĄr nem kell jönnie. Nem kell mondania semmit. Nincs rĂĄ szĂŒksĂ©g. Amikor kellet volna nem segĂ­tett. Nem biztatta. MagĂĄra hagyta. Mint a folyĂłn mikoron Ășszni tanĂ­totta. Ott a part. Az Ă©let. EgyedĂŒl kell elĂ©rned. Most is egyedĂŒl van. MĂĄr nem sajog a szĂ­ve. Nem fojtogatja sĂ­rĂĄs a torkĂĄt. MĂĄr megĂĄllt Caecilius is. Nem jön utĂĄna. EgyedĂŒl van. És ez az Ă©rzĂ©s el fogja kĂ­sĂ©rni egĂ©sz Ă©letĂ©ben. A fontosabb döntĂ©seknĂ©l.
A mozdulatsor megismĂ©tlĂ”dött. Ahogy az Ă©rme Ăștja is. Nem vĂĄrta meg mĂ­g földet Ă©r. A fegyvert Caecilius kezĂ©be adta. Caecilius összehĂșzott szemmel nĂ©zte. Jaqes sarkon fordult Ă©s futĂĄsnak eredt. A folyĂł ĂĄllĂ­totta meg. Gyorsan szabadult meg ruhĂĄitĂłl. Az ugratĂłrĂłl, nekifutĂĄsbĂłl, gyertyĂĄban Ă­velĂ” majd bicskĂĄvĂĄ csuklĂł s a legvĂ©gĂ©n kihomorĂ­tva zĂĄrt lĂĄbakkal a levegĂ”ben elnyĂșlva csobbant a vĂ­zbe. Mire bezĂĄrult fölötte s körĂŒlölelte a vĂ­z megszĂ»nt minden. Hatalmas iramot diktĂĄlva Ășszott. Nem gondolt semmire. Nem lĂ©tezett senki Ă©s semmi. Csak Ă” Ă©s a vĂ­z.
Caecilius a parton ĂŒlve vĂĄrta, mellette törölközĂ” hevert.
- tudod Jaqes, magad kell a döntéseid meghozni, és ezekért a döntésekért te felelsz. Ne vård, hogy mås döntsön helyetted. Mert akkor soha nem leszel szabad EMBER.
MĂĄsnap, a fegyverek nem voltak elzĂĄrva. De Jaqes nem nyĂșlt hozzĂĄjuk. MĂĄr nem fogta el izgatottsĂĄg a lĂĄtvĂĄnyuktĂłl. Közömbösek voltak szĂĄmĂĄra. Csak egy tĂĄrgy, amely alkalmas mĂĄs emberekben fĂ©lelmet kelteni. Alkalmasak mĂĄsok Ă©letĂ©t kioltani. És ez az Ă©rzĂ©s taszĂ­totta. De eljövendĂ” Ă©lete sorĂĄn sokszor kĂ©nyszerĂŒl hasznĂĄlatukra.
HĂ©t Ă©ves volt ekkor.

"ajĂĄnlom soraim, a VilĂĄg egyetlen igaz barĂĄtjĂĄnak, ki mĂĄr nem lehet mellettem, Ă©s nem vigyĂĄzhat rĂĄm"

  camel, 14:04 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 12., péntek Nekem tetszik!
1  
------
..boldog volt, mert a vållån ott himbållódzott a rég åhított békatalp. Sokszor és sokat teljesített ezért a pillanatért. Lefelé tartottak a folyó felé. Titokban egyszer mår ellopta a kamråból. De csak kis ideig merte hasznålni. Mert félt, hogy Caecilius megtudja. De most. Most, minden mås. Caecilius oldalån mennek a folyóra.
Caecilius jó tanårként magyaråzza, hogy miként hasznålja. Mår a vízben. Biztatja. Jaqes forgolódik, ficånkol, a víz alå bukik. Mint egy nyeretlen csikó.
Caecilius hagyja egy darabig, majd elhangzik a vezényszó.
"cheme".
Jaqes, mellette tempózik. Élvezi a talp által biztosított plusszt.
De, egy idĂ” mĂșlva, mĂĄr nem is annyira plussz. Hanem teher.
Kapkod.
A levegÔért.
Caecilius, kegyetlen kimértséggel adja az utasítåsokat.
"ha mĂĄr olyan nagyfiĂșnak Ă©rzed magad, hogy bĂ©katalppal Ășszol. HĂĄt Ășssz rendesen."
A boldogsĂĄgbĂłl Ă­gy lett, megalĂĄzottsĂĄg.


...csak Ășszott, Ă©s Ășszott. MĂĄr nem szĂĄmolta a hosszakat. A lĂĄny is kikopott szembĂ”l, meg a hosszakbĂłl.
És a LĂĄny sem hitte el, ha vizet lĂĄt, Ă©s Ă­zlel, megvĂĄltozik. Pedig elmondta., hogy lĂ©teleme.

  camel, 14:48 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 11., csütörtök Nekem tetszik!
1  
------
Olyan volt a steak, ahogyan szerette. Angolos. FĂ©lig ĂĄtsĂŒtve. Minden egyes darabot, kĂŒlön, kĂŒlön Ă­zlelt. Csak egyedĂŒl ĂŒlt. A többi vendĂ©g, az Ă©letĂ©Ă©rt reszketett. A padlĂłn, az asztal alatt. Újabb lövĂ©s dörrent. Jaqes önkĂ©ntelenĂŒl is összerĂĄndult. HĂĄrman voltak. Nagyon kemĂ©nyek. Szerbek. A kĂ©s megcsikordult, ahogy a hĂșst ĂĄtmetszve, talĂĄlkozott a porcelĂĄnnal. NormĂĄlis körĂŒlmĂ©nyek között, ez a hang elenyĂ©szett volna. De nem most. Ez nem rendhagyĂł est lett. Letette a kĂ©st, s a zakĂłja alĂłl, kivette 9 mm-es berettĂĄjĂĄt. A kĂ©s mellĂ© fektette, az asztalra. Egyenes derĂ©kkal ĂŒlt, Ă©s vĂĄrta a fejlemĂ©nyeket. Az egyik kemĂ©ny, leĂŒlt vele szemben. Tört magyarsĂĄggal, hadarva beszĂ©lt. Jaqes Ășjabb kockĂĄt hasĂ­tott a hĂșsbĂłl. KomĂłtosan emelte szĂĄjĂĄhoz. AcĂ©l marok szorĂ­totta a csuklĂłjĂĄt. Megtörve a mozdulat ĂștjĂĄt.
- azt hinni, kemény lenni?
Olcsó whisky szaga åradt a szåjåból. A pisztolya csövét Jaqes fejéhez nyomta. Durvån.
Jaqes szemével a pisztolyåra nézett.
-az egyetlen fegyver, mely 12 golyĂłt tart a tĂĄrban. És egyet a csĂ”ben. AmĂșgy, hĂșzzĂĄl egy sorszĂĄmot, Ă©s ĂĄllj be a sor vĂ©gĂ©re.
-Jaqesl!!
Hangzott a szĂł. Az ajtĂłn kĂ­vĂŒlrĂ”l.
És megjelent egy semmit mondĂł emberke. Semmit mondĂł bĂ”r jacki-be. A maga hĂșsz kilĂłjĂĄval.A testĂ”r mĂ©g mindig fogva tartotta Jaqes csuklĂłjĂĄt. A villa hegyĂ©n, a zaftos hĂșssal.
Malek, mosolygott.
-Lehet. Mondta.
Jaqes egyetlen mozdulattal, a beretta mellĂ© fektette, a selejtes browlingot. A tartĂł kĂ©zzel egyĂŒtt. És vĂ©gre megĂ­zlelhette az Ășjabb hĂșs Ă­zĂ©t.
A vendĂ©gek mĂ©g mindig az Ă©letĂŒkĂ©rt reszkettek.
TestĂ”r. SzĂ»költ a fĂĄjdalomtĂłl. TĂ©rdelt. MĂĄr nem volt olyan nagyfiĂș.
-az ember nem vĂĄltozik!
-De hogy nem! Csak idĂ” kell hozzĂĄ.
Még sokåig beszélgettek.
Jaqes felållt, felvette pisztolyåt, zakója mögé, gerincéhez tûzte. Meghajolt, a pénzt az asztalra dobta, és elindult kifelé.
Szétnyíltak elÔtte.
Pedig ha tudtĂĄk volna. Mennyire fĂ©l! Mennyire, egyetlen NÕ miatt szerepel. Malek is mĂĄs, ahogy gondolja.

  camel, 9:47 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 9., kedd Nekem tetszik!
1  
------
...rossz szagĂș kocsma volt. Keveredett az emberi test kipĂĄrolgĂĄsa, fĂŒst, a fertĂ”tlenĂ­tĂ”, a kĂŒlönbözĂ” alkoholok szaga. Szag volt ez Ă©s nem illat. Jaqes ĂŒdĂ­tĂ”t iszogatott. Caecilius a mĂĄsik asztalnĂĄl Ă©ppen egy ĂŒzletet bonyolĂ­tott. CsodĂĄlattal nĂ©zte. BĂĄr mint ha mostanĂĄban kicsit többet iszogatna a kelletĂ©nĂ©l. S ilyenkor, olyan szavakat hasznĂĄl, ami nagyon bĂĄntja Jaqes fĂŒlĂ©t. Nyersen, erĂ”s hanghordozĂĄssal.
Hirtelen leĂŒlt vele szemben a "olond" FĂ©lelem fogta el. Szeme könyörgĂ”en kereste Caecilius tekintetĂ©t. NagybĂĄtyja nyugtatĂłlag hunyorĂ­tĂłt.."semmi gond figyelek"
A feszĂŒltsĂ©g nem engedett benne.
A tĂĄvolrĂłl lĂĄtott idegen nem tĂ»nt, olyan bolondnak mint beszĂ©ltĂ©k rĂłla. Tiszta ĂĄpolt benyomĂĄst keltett. Ó levendula illat ĂĄradt felĂ”le s ez valamelyest oldotta a gyomorszĂĄjĂĄt szorĂ­tĂł Ă©rzĂ©st. Körmei is ĂĄpoltak voltak a ruhĂĄja pedig patyolat tiszta, vasalt. CipĂ”je csillogott a cipĂ”pasztĂĄtĂłl.
Fehérbort ivott. Nem kimértet, mert annak inkåbb savanykås illata van.
Végigmérte Jaqes-ot. Szeme meghatårozatlan színû volt.
-Te vagy Caecilius unokaöccse.
A hangja kellemes, simogató, és mégis valahogy furcsa volt. Vålaszt nem vårva folytatta.
- nem lenne szabad itt a söpredĂ©k között ĂŒldögĂ©lned. FekĂ©lyesek, szennyes gondolatokkal, sekĂ©lyes Ă©lettel. LĂĄtom a szemeden keresztĂŒl a lelked. Tudtad, hogy a szem a lĂ©lek tĂŒkre? És a lĂ©lek a szemen keresztĂŒl tisztul? ValahĂĄnyszor sĂ­rsz, megkönnyebbĂŒlĂ©st hoz. EzĂ©rt.
Jaqes-ot meghökkent az eszmefuttatĂĄson. De mint fogĂ©kony elme, hamar rĂĄkapott a beszĂ©lgetĂ©s Ă­zĂ©re. SokĂĄig beszĂ©lgettek. Jaqes felfigyelt egy furcsa megfoghatatlan Ă©rzĂ©sre. Valahol nagyon mĂ©lyen. LegbelĂŒl. Nem tudta megmagyarĂĄzni, de mindvĂ©gig Ă©rezte.
Illedelmesen bĂșcsĂșzott. Elindult, de meggondolvĂĄn magĂĄt visszalĂ©pett.
- ne hallgass Caecilius-ra. Ha Ășgy Ă©rzed sĂ­rnod, kell, hĂĄt engedj Ă©rzĂ©seidnek. KĂŒlönben.. És nyugodtan, hallgathatod, ahogy hegedĂŒlök. Nem zavar. Nem kell elfutnod.
Villåmcsapåsként érték a hallottak. Meg van, honnan az a furcsa érzés.
Sokat kuporgott gyerekkĂ©nt a "Kegyelmes Úr"nyitott ablaka alatt Ă©s hallgatta a hegedĂ»szĂłt.
LenyĂ»gözte a hangja. Borzongott tĂ”le. Könnyek csordultak a szemĂ©bĂ”l. A lelke egyĂŒtt sĂ­rt a dallamokkal.
Még most, majdnem felnÔttként is megåll, ha meghallja a halkan síró jåtékot.
Mire körĂŒlnĂ©zett, mĂĄr eltĂ»nt.

Aznap éjjel, ålmåban, szemtÔl szemben låtta Ôt az ablakban, s nem håttal. Mår volt arca is.
De a dallamok maradtak szĂ­vbemarkolĂłak.

  camel, 15:36 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 8., hétfő Nekem tetszik!
1  
------
...mĂĄr napokkal a szĂŒletĂ©snapja elĂ”tt, eldöntöttem, hogy lezĂĄrom kettĂ”nk mĂșltjĂĄt. Nem keveset tiprĂłdtam, rajta. HosszĂșak voltak az ĂĄlmatlanul eltöltött Ă©jszakĂĄk. NehĂ©z döntĂ©s elĂ”tt ĂĄlltam. Tudtam, ha el tudok mozdulni a holtpontrĂłl bĂĄrmely irĂĄnyban, akkor mĂĄr többĂ© nincs vissza Ășt. Én a "felĂ©getek magam mögött minden hidat" vĂĄlasztottam.
Nem volt könnyû. A mérleg egyik oldalån sokkal több volt, mint a måsikon. Jobban mondva a rossz oldalon csak egyetlen egy.
De ez hĂĄrom Ă©ve emĂ©sztett belĂŒl. Azt hittem vagyok olyan intelligens, hogy kezelni tudjam. De tĂ©vedtem. És ennek nagyon nagy ĂĄrĂĄt fizettem meg.

...hazajött, mert kĂ­vĂĄncsi volt, mi vĂĄrja. Boldog szĂŒletĂ©snapot kĂ­vĂĄntam Neki, s ĂĄtnyĂșjtottam az Ă©veinek megfelelĂ” szĂĄmĂș rĂłzsacsokrot. Mint ha kĂ”vĂ© vĂĄltozott volna, amikor meglĂĄtta.
Meredten bĂĄmulta s zavartan hunyorgott. Majd elkezdte mormolni az elsĂ” szerelmesen eltöltött Ă©jszakĂĄnkon hallott szavaim.." amĂ­g a rĂłzsĂĄk vörösek, a szerelmem lĂĄngol. Ha egyetlen szĂĄl fehĂ©r kerĂŒl a csokorba, akkor a tĂ»z elkezd halvĂĄnyodni." Meghökkentem, hogy ennyire emlĂ©kszik, tĂ­z Ă©vvel ezelĂ”tti szavaimra. Könnyei hatalmas cseppekben hullottak. Magamhoz hĂșztam s megcsĂłkoltam a homlokĂĄt. De ez csak olaj volt a tĂ»zre. Nem szidott csak az elmĂșlt Ă©vek sĂ©relmeit zĂșdĂ­totta rĂĄm.

A csokor közepĂ©n egyetlen vörös, körĂŒlötte nĂ©gy rĂłzsaszĂ­n, majd harminc fehĂ©r rĂłzsa volt körkörösen, mesterien elrendezve.
Måsnap estére elköltözött.
Így Ă©gettem fel a leges legutolsĂł hidat is magam mögött.

  camel, 9:20 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 7., vasárnap Nekem tetszik!
1  
------
..a kocsi halkan suhant velĂŒnk. GyönyörĂ» Ă”szi hajnalhasadta erdĂ”ben, szerpentines Ășton. A kelĂ” napfĂ©ny milliĂł fĂ©nyszilĂĄnkkal robbant szĂ©t a megszĂ­nesedett leveleken. Az ablakon beĂĄradĂł pĂĄrĂĄs illat megrĂ©szegĂ­tett, megbizsergetett, ĂĄtjĂĄrta az egĂ©sz testem. MeggyĂșjtott egy cigarettĂĄt Ă©s a szĂĄmba rakta.
-szabad? Kérdezte és vålaszt sem vårva bekapcsolta a CD jåtszót. Az elÔzÔ nap abbamaradt szåm..folytatódott. "The One" U-2
Kedvenceim egyike.
Halkan dĂșdolta a dallamot hozzĂĄ.
Nagyon gyönyörû NÔ volt.
BĂĄr sosem talĂĄlkoztam Vele ezelĂ”tt, valahogy mĂ©g is mintha ezer Ă©ve ismernĂ©m. Kibujtatta lĂĄbait a cipĂ”bĂ”l Ă©s felhĂșzta maga alĂĄ. A szoknyĂĄja feljebb csĂșszott. Kezeivel ĂĄtkulcsolta bokĂĄit, arcĂĄt tĂ©rdein nyugtatta.
Nem mertem RĂĄ nĂ©zni. Csak a szemem sarkĂĄbĂłl ittam a lĂ©nyĂ©t. ÉrzĂ©keltem a halvĂĄny, de mĂ©gis Ă­zlĂ©ses bokalĂĄncĂĄt. SzĂ­ntelen lakkal kikent körmeit, barna dĂșs hajĂĄt, tökĂ©letes testĂ©nek vonalĂĄt. A parfĂŒmĂ©nek illata ismeretlen de vĂ©rpezsdĂ­tĂ” illatĂĄt. A szĂĄm vĂ©get Ă©rt. Egyszerre nyĂșltunk az ismĂ©tlĂ” gomb felĂ©.
Zavartan mosolyogtam. Õ, önfeledten.
Meg akartam Ă©rinteni, simogatni. De a kezem fĂ©lĂșton megĂĄllt Ă©s a sebvĂĄltĂł gombjĂĄra tapadt. Mosolygott Ă©s megfogva kezem a combjĂĄra tette. Közel, nagyon közel a nĂ”iessĂ©gĂ©hez, Ă©s mĂ©g is tisztes tĂĄvolsĂĄgban. LĂĄgyan simogattam a bĂĄrsonyos bĂ”rĂ©t. Behunyt szemmel mĂ©lyen sĂłhajtott...

FelĂ©bredtem. Nem Ă©rtettem mit keresek itt. EgyedĂŒl. Gyorsan visszahunytam a szemem, de mĂĄr kĂ©sĂ”. A varĂĄzslat melyre egy Ă©lten ĂĄt vĂĄrtam, tovaĂșszott, mint, kĂłsza szellĂ” ĂĄltal Ă»zött bĂĄrĂĄnyfelhĂ” az Ă©gen.

Még meg sem Jöttél, de mår el is tûntél.

  camel, 9:12 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 5., péntek Nekem tetszik!
1  
------
FelĂŒtöttem. TalĂĄlomra. Az egyiket.
Majd a mĂĄsikat.
Tudtam folytatni.
Na jah!
Könnyû ilyen håttérrel.
MĂĄsodikos voltam.
És nagyon szerelmes.
A Tanår-nénibe.
Nem Ă©rtettem mit olvasok. De Õ is ezt olvasta. AnyukĂĄmtĂłl, Ă©n ĂĄltalam kĂŒldetve. LenyĂșltam. Titokban.
Megérezte.
Csak én foghattam a kezét.
Ez volt a "privilégium"
Nem mondta ki.
Okos akartam lenni.
Neki.
Nem bĂĄntam meg.
A szavak s mondatok még mindig bennem égnek.
"The book of Elli"
Tudok mĂ©g egy szĂłt..englisĂŒl.
De nem mondom ki.
A "dettĂł" ugyan olyan jĂł szĂł.
Ha Ă©rted.
S miért ne értenéd?
Ha megnyersz egy kupåt. A hÔs meghajol és szívéhez emeli kezét.
Csak ezért érdemes jåtszani.
Egyetlen mozdulatért.
Hihetetlen.
Még mindig maximålis hÔfokon tudok égni.
Megfognak a kicsi nyuanszok.
Ne hidd, hogy nem figyeltem Reåd!! Csak az érzés nekem is sok volt.
Mondtam.
MĂĄs vagyok.
Mint az ĂĄtlag.
De figyeltél reåm.
Valami megfogott bennem.
Nagyon, nagyon Tudsz csĂłkolni.
Annyira, hogy !.
És Ă©n mĂ©g azt hittem! Ă©n vagyok "bohĂ©m"

Azt hitte, ha elköltözik, nagyon nagy sebet ejt.
De az a seb.. mår hårom éve vérzik.

Miért is van az?

Nagyon félt.
TÔlem.
Visszaugrottam tĂ­z Ă©vet. A mozdulat, gesztus Ă©rtĂ©kĂ» volt. De Õ csak szimplĂĄn fĂ©lt.
BelĂŒl sĂ­rtam.
Felemeltelek. KirålyNÔ lettél.
Én mĂ©g most is Ășjra tudok kezdeni.

Låttål olyan filmet aminek a végén prolológus van?

"ajĂĄnlom ezeket a sorokat Jenna-nak"

  camel, 9:46 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 4., csütörtök Nekem tetszik!
1  
------
Nagyon keménynek hitte magåt.
De elfogyott az a kibaszott keménysége.
Õ is csak látott. És nem ismert.
Ha ismert volna, tudta volna.
Inkåbb megdöglök, de az elveimet sosem tudnåm feladni.
Mert férfi vagyok?
Nem.
Ember.
Most.
És, mindörökkĂ©.
(de ez egy könyv )
És Pruit közlegĂ©ny.
De a gondolkodĂĄsmĂłdja.
Az enyém.
SzilvĂĄsi Lajos "Ott fenn a hegyen"
A könyveimet itt hagyta.
Lehet, hogy még is csak ismert.
Valamennyire?
Nagy cucc!!
Õ szerezte. AntikvĂĄriumbĂłl. Sokat jĂĄrt utĂĄna. JelzĂ©s Ă©rtĂ©kĂ» volt.
Fogtam.
DĂ­jaztam.
Most akkor, mi van?
Mint férfi, csalådapa, megbuktam?
RészegségbÔl ébredtem. (nagyon szarul még mindig)
EgyedĂŒl.
Ennek az ĂĄgynak, ez a varĂĄzsa.
Baldahinos.
TĂ©li.
NyĂĄri.
Ez is az ålmai közé tartozott.
ValĂłra vĂĄltottam.
EzĂ©rt szĂŒlettem.

  camel, 20:34 Itt megírhatod a véleményed camel
------
..KönnyeitĂ”l alig lĂĄtta az utat. SzerencsĂ©re senki nem jött szembe. BĂĄr uralta a kocsit, de valahĂĄnyszor a szĂĄjĂĄhoz emelte az ĂŒveget Ă©s ivott, behunyta a szemĂ©t. TĂ»zkĂ©nt marta torkĂĄt a wisky. Minden egyes kottyal, egyre mĂ©lyebbre sĂŒllyedt az elmĂ©je. Most erre volt szĂŒksĂ©ge. ArcĂĄn Ă©gtek az ĂŒtĂ©sek nyomai. Zsanett ĂŒtĂ©sei. Nem fizikai fĂĄjdalmat Ă©rzet. Ó nem!! Ahhoz mĂĄr rĂ©gen hozzĂĄedzĂ”dött. A lelkĂ©ben fĂșrĂłdott minden ĂŒtĂ©s, minden szĂł. MĂ©g egyet kortyolt.
-Nem sírok mondta ki fennen hangon. Csak valami folyik a szemembÔl.
MĂ©ly, karcos, idegen hang visszhangzott a kocsiban. Letette az ĂŒveget maga mellĂ©. KĂ©t sebessĂ©get vĂĄltott vissza, s a gĂĄzpedĂĄlt agresszĂ­van nyomta a padlĂłlemez felĂ©. A hĂ­rtelen nyomatĂ©ktĂłl, a motor felbĂ”gött s a mĂ©lyĂ©n szunnyadĂł lĂłerĂ”k repĂ­teni kezdtĂ©k az autĂłt. Újra az ĂŒvegĂ©rt nyĂșlt.
-Nem kell mår, mondta magånak, s az eddiginél nagyobb adagot kortolt.
HĂ­rtelen valami robbant a fejĂ©ben. KörĂŒlnĂ©zet. A folyĂł elĂ”tte csillogott a maga komorsĂĄgĂĄval, Ă©s mĂ©gis fensĂ©gesen. HĂ»s vĂ­z illatĂș szellĂ” Ă©rintette arcĂĄt. AmotorhĂĄztetĂ”n ĂŒlt, a motor halkan duruzsolt, mint megĂ©rtĂ” szeretĂ”. Az ĂŒveget görcsösen szorĂ­tottĂĄk ujjai. A fejĂ©ben az est esemĂ©nyei jĂĄtszĂłdtak le folyamatosan mintha vĂ©gtelenĂ­tett szalag lenne. Zsanett eddig sosem
ĂŒtötte meg. Ennyire nem lovalta magĂĄt bele a veszekedĂ©sbe. De most. Most ĂŒtött. Nem tenyĂ©rrel. Ököllel. És nem egyszer. Jaqes-ot meglepte. Ösztönösen vĂ©dekezĂ©sre emelte a kezĂ©t, majd leengedte. Zsanettet, ez, ha lehet mĂ©g jobban felbĂ”szĂ­tette. Közben szĂ©psĂ©gĂ©hez Ă©s NĂ”iessĂ©gĂ©hez mĂ©ltatlan, szavakat zĂĄporozott. S ezek fĂĄjtak. Sosem mĂșlĂł sebeket ejtettek. Mikor kifulladt csak ennyit mondott.
-Takarodj!! Te kurafi!! MĂ©g ahhoz sem vagy fĂ©rfi, hogy megvĂ©d magad. PfĂșj!! S arcul köpte.
Mintha sav fröccsent volna az arcåra. Inge ujjåval törölte le.
Még a lépcsÔhåzban is hallotta a szitkok özönét..


...felébredtem. Bambån båmultam a mennyezetet. Chero kutyåm békésen szunyókålt a fejemnél.
Nincs rosszabb, ha az ember még egyszer åtéli, az åtélteket.

  camel, 10:29 Itt megírhatod a véleményed camel
------
FĂ”zĂ©s közben jutott eszembe. Érdekes, hogy nĂ©ha a mĂșltbĂłl csak Ășgy egyszerĂ»en elĂ”jönnek. Valamilyen szĂł, illat, szĂ­n, aktivĂĄlja az amĂșgy szunnyadĂł Ă©lmĂ©nyt.

..halomban ållt a mosogatni való a mosogatóban. Rendszerint, csak ha valami éppen kellet azt mosta el. Nem bírtam elnézni. Elnyomtam a cigarettåt, és nekilåttam.
-hagydd csak kisbogår, majd megcsinålom a végén. Pihenj csak nyugodtan. Vagy jåtsszål.
Nem hagytam abba. Közben beszĂ©lgettĂŒnk. FĂ”kĂ©nt a fĂ”zĂ©srĂ”l. Élvezte, hogy oktathat Ă©n pedig ittam a szavait. Nagyon profi volt benne. (ebben is) BĂĄrmit megettem amit Õ fĂ”zött.
Mögé léptem, åtöleltem és csókolgatni kezdtem a nyakåt.
-neee, sietni kell, hogy kész legyen, tiltakozott.
De a teste mĂĄsrĂłl ĂĄrulkodott. LibabĂ”rös lett a csĂłkjaimtĂłl. Egyik kezemet a pĂłlĂłja alĂĄ csĂșsztattam a mellĂ©re, finoman masszĂ­rozgatni kezdtem. A mellbimbĂłja megkemĂ©nyedett. MegnyĂĄlaztam a hĂŒvelyk Ă©s mutatĂłujjam. Így izgattam tovĂĄbb. A mĂĄsik kezemmel benyĂșltam a feszes sztrecsnadrĂĄgjĂĄba. A fĂŒlĂ©t csĂłkolgattam s Ă­gy haladt a kezem lefelĂ©. EgĂ©szen a "varĂĄzsdombocskĂĄig". Gyorsan szedte a levegĂ”t. Pihegett. Kicsit szĂ©lesebb terpeszbe ĂĄllt, hogy jobban hozzĂĄfĂ©rhessek. Lassan, elĂ”ször csak a bugyin keresztĂŒl kezdtem izgatni. Hamar fĂ©lre csĂșszott s felkĂ­nĂĄlta asszonyos, duzzadt, az izgalomtĂłl erĂ”sen nedves ĂĄgyĂ©kĂĄt. FenekĂ©t szorosan, ĂĄgaskodĂł fĂ©rfiassĂĄgomnak prĂ©selte Ă©s ĂŒtemesen ringatta csĂ­pĂ”jĂ©t. Teljesen megrĂ©szegĂŒltem az Ă©rzĂ©sek kavalkĂĄdjĂĄban. FejĂ©t hĂĄtrafordĂ­tva kereste szĂĄja a szĂĄmat. Mikor bedugta a szĂĄmba forrĂł, jĂĄtĂ©kos nyelvĂ©t, majdnem megrogytam. Úgy Ă©reztem minden vĂ©r kifut belĂ”lem.
Megfogta kezemet Ă©s sietve maga utĂĄn hĂșzott a hĂĄlĂłszobĂĄba.
MĂĄr egymĂĄs mellet fekĂŒdtĂŒnk. CicĂĄsan, a nyakamba fĂșrta az arcĂĄt Ă©s jĂĄtĂ©kosan dorombolt.
- ez olyan volt kisbogår, mint ha milliónyi hangya futott volna végig a testemen. Egy percre meghaltam.
Még szorosabban öleltem magamhoz és megcsókoltam a homlokåt. Jó érzéssel töltött el, hogy ki tudtam elégíteni. Fel tudtam repíteni abba a magassågba ahol mår minden megszûnik, néha mår a lét is.
Hûs esti szél jårt a lakåsban.
- Úr Isten!!! A vacsora!!! Már rohant is a konyhába.
Az edény aljån széndarab jelezte a valamikor nem is rég pörköltnek indult étek helyét.
- håååt Cicåm ez "hangyås pörkölt" lett.
EgymĂĄsnak dĂ”lve nevettĂŒnk, Ă©s a nĂ©v megragadt. HangyĂĄspörkölt.
Abban az Ă©vben sokat szerelmeskedtĂŒnk, nevettĂŒnk Ă©s fĂ”ztĂŒnk.
Õ volt a felesĂ©gem utĂĄn az ElsĂ”, Ă©letemben a harmadik NĂ”.
TĂ­z Ă©v tĂĄvlatĂĄbĂłl mĂĄr csak a szĂ©p emlĂ©kek tĂ»nnek elĂ”, olykor az idĂ” ködĂ©n keresztĂŒl.
FÔleg ha Gabriella Sabatini Classic illatot érzek valakin.

Lassan fĂ”ddögĂ©l a leves. A zöldsĂ©g is elĂ” van kĂ©szĂ­tve. A csirkemell befĂ»szerezve, alufĂłlia alatt Ă©rlelĂ”dik a hĂ»tĂ”ben. A salĂĄtamix is hĂ»l. SĂ”t, mĂĄr a reggelinek valĂłt is elĂ”kĂ©szĂ­tettem. Azt hiszem ĂŒgyi vagyok.
Holnap a Neveltlånyom ballagåsåra megyek. Ezért ez a nagy pihi.

  camel, 9:23 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 3., szerda Nekem tetszik!
1  
------
04:00
Ébreszt a telefon. Már megtanultam, nincs "szundi gomb nyomás" nincs, "csak egy kicsit hunyom be a szemem".
FĂŒrdĂ”szoba, mosakodĂĄs. FogmosĂĄs közben, szembe nĂ©zhetek magammal. HosszĂș idĂ” Ăłta most tetszik a lĂĄtvĂĄny. Nap barnĂ­totta arc, bĂĄr kicsit fĂĄradt de a szemeim ismĂ©t csillognak. Nem szimplĂĄn tompĂĄk. HĂĄrom hĂłnapja gyĂ»röm ezt a dekĂĄd rendszerĂ» munkĂĄt. IsmerĂ”seim azt mondtĂĄk "ĂĄ kĂ©t hĂ©t Ă©s kidöglesz". Mosolygom.
04:20
Kocsi indul, vele egyĂŒtt a zene is. Halkan, hogy haljam a motor duruzsolĂĄsĂĄt is. BĂĄr azt inkĂĄbb csak Ă©rzem. RĂĄgyĂșjtok. Az elsĂ” cigire. Az ablak halkan csĂșszik le. Eldobom a cigit mert beĂĄramlik a pirkadat elĂ”tti, s a tegnap lenyĂ­rt mezĂ” illata. Lassan a bĂĄtortalanul Ă©bredezni kezdenek a madarak is. ÖrĂŒlnek az ĂĄtvĂ©szelt Ă©jszakĂĄnak. Az Ășjabb esĂ©lynek az Ă©letben maradĂĄshoz.
A benzinkĂștnĂĄl, kedvenc shop-os hölgyem a pultra hajolva alszik. NĂ©zem egy darabig majd visszaszĂĄllok. Nincs szĂ­vem felĂ©breszteni. Majd tankolok a 0-ĂĄson.
04:50
A telephelyvezetĂ” ĂŒlĂ”-alvĂł alkalmatossĂĄgĂĄn szĂŒrcsölgetem a dupla kĂĄvĂ©m. SajĂĄt, hozott, bögrĂ©mbĂ”l. Így nem lesz herpesz. (rutin)
A fiaim sorban jönnek kåvézni. Nézem a gyûrött arcokat s ilyenkor nagyon szarul tudom érezni magam. Eszembe jut, hogy ez nagyon hasonlít a rabszolgatartåsra. Csak modernebb kivitelben.
Amint meglĂĄtnak, felcsillan a szemĂŒk. Ma megint egyĂŒtt dolgozunk. Kicsit emberibb lĂ©gkörben. NĂĄlam az egyenlĂ”sĂ©g elvĂ©t hasznĂĄljuk. Valamit, valamiĂ©rt. Ha felborul az egyenlet egyik oldala, akkor baj van. De ezt mĂĄr megtanultĂĄk.
Sorban kĂ©rdezik: "fĂ”nök Ășr, iszik mĂ©g egy kĂĄvĂ©t?" MagĂĄznak. ErrĂ”l sajna nem tudom leszoktatni Õket. Meg a "fĂ”nöközĂ©ses" megszĂłlĂ­tĂĄsrĂłl.
05:15
A kocsi platĂłja körĂŒl ĂĄllunk, s dohĂĄnyzunk. TalĂĄlgatjĂĄk, ma vajon mit csinĂĄlunk. OsszĂĄk az Ă©szt. UgratjĂĄk egymĂĄst. Hagyom hadd Ă©lcelĂ”djenek. Csak akkor szĂłlok ha kezdene eldurvulni. De ilyenkor mĂĄr maguktĂłl mondjĂĄk: szĂ©pen beszĂ©ljĂŒnk mert zolibĂĄcsi nem szereti a csĂșnya beszĂ©det.
05:30
Elindulunk. Az Ă©n csoportom GĂĄrdonyban dolgozik. TĂĄvol a többiektĂ”l. A többi munkavezetĂ”tĂ”l. Õk az Ă©n csalĂĄdom. MĂ©g ha roma szĂĄrmazĂĄsĂșak is. Folyamatosan velĂŒk vagyok. Van, amelyiket Ă©n tanĂ­tom olvasni, Ă­rni. TanĂ­tom a normĂĄlis Ă©let alapjait. (Ă©n, ki megbukott)
Az Ășton hallgatom, mikĂ©nt Ă©bresztik az asszonyaikat, szeretteiket. Hogyan intĂ©zik ĂŒgyes, bajos dolgaikat.
HosszĂș nap lesz ez is, mint mindegyik.
07:00
ElkezdÔdik a napi munka. Elmondom, hogy mit szeretnék, és hogy kinek mi lesz a feladata.
MĂĄr tudom ki, kivel dolgozhat pĂĄrban s kivel nem. Itt mĂĄr nincs jĂłl hĂșzĂł Ă©s kevĂ©sbĂ© jĂłl hĂșzĂł ember. Azokat elkĂŒldtem haza gondolkodni, hogy mit is akarnak. Itt mindenki egyformĂĄn teljesĂ­t. MagĂĄĂ©rt, ugyan akkor a csapatĂ©rt.
SokĂĄig tartott amĂ­g belĂ©jĂŒk sulykoltam: nincs "ÉN" csak "CSAPAT" De mĂ©gis a sok ÉN alkotja a CSAPATOT. Kicsit bonyolult de megĂ©rtettĂ©k. LegalĂĄbb is Ășgy lĂĄtszik.
EzutĂĄn minden rutin szerint megy. Ha problĂ©ma adĂłdik, megbeszĂ©ljĂŒk. Napi 12-14 ĂłrĂĄt vagyunk egyĂŒtt. És nem mĂșlik el nap problĂ©ma nĂ©lkĂŒl.
19:45
Hazafelé tartok. Halkan szól a zene. A lenyugvó nap fénye aranyvörös színûre fest mindent. Mår sötétségbe hajlik az idÔ, mire hazaérek. A håz ablakai sötéten néznek råm. Csak az egyiken éktelenkedik egy sötétebb årny. Egy kartonlap. "Ez a håz eladó"
MĂĄr nem tölt el semmilyen Ă©rzĂ©ssel. FelkĂ©szĂŒltem. Minden kĂ©szen ĂĄll a rĂ©szemrĂ”l.
20:45
ForrĂł vĂ­zben kĂ©nyeztetem fĂĄradt testem. FogmosĂĄs közben, hĂĄtrĂ©bb lĂ©pek, hogy jobban lĂĄthassam a testem a tĂŒkörben. Egyetlen gramm felesleg sincs rajtam. BĂĄr a hasamon mĂĄr nem rajzolĂłdnak ki Ă©lesen rekeszizmaim, 43 Ă©vesen nincs okom a panaszra.
Gyors email lekérdezés, vålaszok.
22:00
Ez a legkorĂĄbbi idĂ”pont mire ĂĄgyba tudok kerĂŒlni. Az alvĂĄssal lesz egy kis problĂ©ma, mert a fĂŒrdĂ©stĂ”l teljesen regenerĂĄlĂłdik a testem. Ilyenkor nagyon fitt leszek.
Vetítéssel próbålom magam ålomba hajtani. Ilyenkor én vagyok a fÔszereplÔ, a magånyos hÔs, a szupersztår, aki mindenkit megment, segít a bajban...és egyszer csak megint ébreszt a telefon.

  camel, 9:58 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 2., kedd Nekem tetszik!
0  
-----
-mĂĄr hosszĂș ideje beszĂ©lgettĂŒnk. NĂ©ha ki kellet szolgĂĄlnia de mindig visszatĂ©rt hozzĂĄm. Szeretek Yvettel beszĂ©lgetni. Szeretem, hogy mindig a szemembe nĂ©zve mondja amit mond.
- Tudod Jaqes-i nem az a baj, hogy minden este valami kis tĂŒskĂ©t belĂ©m szĂșr. MĂĄr nem vĂ©rzik, de attĂłl mĂ©g ugyan Ășgy fĂĄj.
Låttam hatalmas Ôzikebarna szemei opålosodni kezdenek. Gyorsan belekezdtem a "kicsit belehalok minden nap" refrénû dalba. Az én fars hangommal.
De a könnyei immår a nevetéstÔl potyogtak.
Kijött a pultból åtölelte a nyakam, kaptam két cuppanós puszit, majd arcåt az arcomhoz szorította.
- Jaqes-i. Ne igyĂĄl ennyit! Tönkre teszed magad teljesen. LĂĄtom a sorsod. Te nem ide valĂł vagy. ÍgĂ©rd meg, olyan leszel mint rĂ©gen.
Kicsit zavarba jöttem a közelségétÔl és attól amit mondott. Még sosem bizalmaskodott velem.
MĂĄr nem voltak vendĂ©gek de Mi mĂ©g beszĂ©lgettĂŒnk.
MiĂłta Jenna elment, nem beszĂ©lgettem NÕ-vel.
Aznap Ă©jjel a szokĂĄsosnĂĄl is rosszabban aludtam. Folytonosan Yvet szavai viszhagzottak minduntalan a fejemben.
"-még nagyon sok nÔ van akit magadhoz emelhetnél, akik szerelemre, megértésre, törÔdésre, gyengédségre, figyelmességre, olyan férfira vågynak mint amilyen te vagy.."

  camel, 14:13 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. augusztus 1., hétfő Nekem tetszik!
0  
------
Nyugodtan fekĂŒdt az ĂĄgyban. Hallgatta a madarak vidĂĄm csiripelĂ©sĂ©t az utcafront felĂ”l. MegprĂłbĂĄlt nem gondolni semmire, hisz egyetlen dĂ©lutĂĄn megvĂĄltozott, fenekestĂŒl felfordult egĂ©sz addigi Ă©lete. MĂĄr semminek nincs Ă©rtelme. S minden csak most nyer Ășj Ă©rtelmet. MegtörtĂ©nt az elkĂ©pzelhetetlen. Eltört a japĂĄn acĂ©l, összeomlott a rĂłmai katedrĂĄlis, elszĂĄllt a hit. A mĂșlt kĂ©pei rendszertelenĂŒl kavarognak fejĂ©ben. Jönnek, mennek, van amelyik elidĂ”zik, de legtöbbje csak ĂĄtutazĂłban elsuhan, nem maradnak sokĂĄig. Jaques mĂ©g sosem Ă©rezte a kiszolgĂĄltatottsĂĄg, teste törĂ©kenysĂ©gĂ©nek eme Ă©rzĂ©sĂ©t. Mindig hitte az Õ szemĂ©lye, teste, elnyĂ»hetetlen, s csak sajĂĄt maga tudja elpusztĂ­tani. Az ĂĄpolĂłnĂ” fölĂ© hajolt, hogy ellenĂ”rizze amit a monitorokrĂłl amĂșgy is lĂĄtott. BĂ”rĂ©nek kellemes Ă©deskĂ©s, enyhĂ©n virĂĄg illata volt. Most volt vĂĄltĂĄs s talĂĄn ezĂ©rt volt mĂ©g ennyire friss Ă©s intenzĂ­v az illat rajta.
- intenzĂ­v. Ez talĂĄlĂł Ă©s morbid. Hisz itt fekszik az intenzĂ­v osztĂĄlyon.
KörĂŒlötte gĂ©pek, karjĂĄban csövek. A csövek vĂ©gei kĂŒlönbözĂ” zacskĂłkhoz csatlakoznak amibĂ”l kĂ©tes folyadĂ©kok vĂĄndorolnak belĂ©.
Az ĂĄpolĂłnĂ” vĂ©gigsimĂ­tja a homlokĂĄt. ÉrintĂ©se puha, selymes, langyos. NĂ”ies.
Jaques kinyitja a szemĂ©t s egy a hĂșszas Ă©veinek vĂ©gĂ©n jĂĄrĂł barna hajĂș, barna szemĂ» nĂ”t pillant meg.
- Szia Jaques, Ă©n Mariette vagyok. Hogy Ă©rzed magad? Van szĂŒksĂ©ged valamire?
Hangja lågy kedves és mégis hatårozott volt. S a szeme mosolygott.
- Köszönöm elvagyok. Megmondanåd mennyi az idÔ?
Mariette felnevetett. Kivillantak hĂłfehĂ©r fogai, ahogy kacagott. DĂșs keblei megrĂĄzkĂłdtak. Az egĂ©sz lĂ©nye vidĂĄm tĂĄncot jĂĄrt.
- NetĂĄn sietsz valahovĂĄ? Randira? Sajnos egy darabig be kell Ă©rned velem. Könnyed csĂłkot lehelt Jaques homlokĂĄra Ă©s szĂ©lvĂ©szkĂ©nt elviharzott. TĂĄvolodĂĄsĂĄban is hallatszott, ahogy nevetĂ©se kuncogĂĄssĂĄ csendesĂŒl.
VisszasĂŒppedt az alaktalan vegetĂĄciĂł, lĂĄgy tengerĂ©be. Lehunyta szemĂ©t, mert Ășgy Ă©rezte nagyon elgyengĂŒlt. -Csak egy kicsit, gondolta.
Nem hallotta lĂ©pteit. Csak egyszerĂ»en ott ĂĄllt az ĂĄgyĂĄnĂĄl mikor kinyitotta a szemĂ©t. KĂ©k farmer, szĂŒrke vĂĄszoning, szĂŒrke cipĂ”, szĂŒrke arc, s a mindig szomorĂș barna szempĂĄr melybe, ha belenĂ©zel, meglĂĄthatod a vilĂĄg összes szenvedĂ©sĂ©t. NyakĂĄban fĂ©nykĂ©pes kormĂĄnyzati belĂ©pĂ” lĂłgott. Biztos ennek segĂ­tsĂ©gĂ©vel jutott be. Jaquesot nĂ©zte.
- Szevasz bratyĂł. Szarul nĂ©zel ki. Mondta. Hangja majdnem mĂ©ly, a nem karcos baritont sĂșrolja. Közelebb lĂ©pet, lĂĄtva, hogy Jaques a felĂŒlĂ©ssel kĂ­nlĂłdik.
- Maradj csak, majd Ă©n. Kezeit Jaques hĂĄta alĂĄ csĂșsztatta Ă©s feljebb emelte az ĂĄgyban. Jaques ĂĄtfogta a vĂĄllait, hogy Ă­gy segĂ­tsen magĂĄn Ă©s testvĂ©rĂ©nek a sĂșly elosztĂĄsĂĄban. PĂĄr mĂĄsodpercig Ășgy rĂ©mlett mintha ölelkeznĂ©nek. Mindketten annak szĂĄntĂĄk, de öröklött bĂŒszkesĂ©gĂŒk nem engedte meg, hogy nyĂ­ltan szabad gĂĄtat engedjenek Ă©rzĂ©seiknek.
Jaquesnak eszĂ©be jutott, talĂĄn akkor ölelkezett öccsĂ©vel ilyen bizalmasan, mikor nyolc Ă©vesen beszakadt alattuk a folyĂł jege. Akkor a megmenekĂŒlĂ©sĂŒk, az Ă©psĂ©gben viszontlĂĄtĂĄs, Ă©s a rĂ©mĂŒletĂŒkben fogvacogva bĂșjtak Ă­gy össze.
- Köszönöm, suttogta Jaques.
Jean-Michel visszalĂ©pet az ĂĄgy vĂ©gĂ©hez. Onnan nĂ©zte bĂĄtyĂĄt. RĂ©g volt, talĂĄn öt Ă©ve is miĂłta beszĂ©ltek egymĂĄssal. De a baj feledteti a sĂ©relmeket. FelĂŒlkerekedik a csalĂĄdi kötelĂ©k a " vĂ©r szava". Egy ideig. Vagy elindul a megbĂ©kĂ©lĂ©s folyamata. Majd elvĂĄlik.
- TĂ©ged is utolĂ©rt. Úgy lĂĄtszik a mi generĂĄciĂłnk valami gĂ©nhibĂĄs egyedek lĂ©trejötte. Nem mondom, hogy ĂŒdvözöllek a klubban, mert nem ide illĂ”.
Jaques nem szerette Jean-Michel nyers egyszerû stílusåt. Néha nagyon földhöz ragadtan és leegyszerûsítve tudja låtni és mondani a dolgokat.
- Tudod bratyĂł, sok sex Ă©s sok csokolĂĄdĂ©. Ez az egyetlen gyĂłgyszer erre. SzĂ©lesen mosolyogva adta elĂ”, az elĂ”re kitalĂĄlt vigasztalĂĄst. MĂ©g belekezdett ĂĄrnyaltabban kifejteni az ezzel kapcsolatos tapasztalatait, de Jaquest lehĂșzta egy lĂĄthatatlan kĂ©z az ĂĄlom mĂ©ly szĂ­nes vilĂĄgĂĄba, messzire ettĂ”l a rĂ©mĂĄlomtĂłl, messzire mindentĂ”l, ahol, ha felĂ©bred mindent elölrĂ”l kezdhet..

A mĂșltat mĂ©g Isten sem vĂĄltoztathatja meg. (BĂĄr idĂ”rĂ”l-idĂ”re több halandĂł is megprĂłbĂĄlja. - Svejk -)

  camel, 8:40 Itt megírhatod a véleményed camel
  2011. július 30., szombat Nekem tetszik!
0  
--------
..kĂ©t tenyere közĂŒl, Ăłvatosan csurgatta a vizes homokot a vĂĄr tetejĂ©re. Pierre ĂĄlmĂ©lkodva nĂ©zte. Arca piroslott a naptĂłl Ă©s az izgalomtĂłl.
-båttya, hozol mééég? Ez kérdés volt, hogy hozzon-e még vizes homokot.
-ElĂ©g lesz kiscsikĂł, nevetett Jaques. Megborzolta kisöccse fejĂ©t. Anyja kĂ©sĂ”i szerelmĂ©nek gyĂŒmölcse volt Pierre. Az ĂșjrakezdĂ©s mementĂłja. BecsĂŒlte anyjĂĄt amiĂ©rt, majd tizennyolc Ă©v utĂĄn, tĂșl tudott lĂ©pni.
-bĂĄttya, mostan ajtĂł.
-Rendben, de elĂ”bb vĂĄrni kell, mĂ­g egy kicsit szĂĄrad, mert kĂŒlönben összeomlik. Menj, szĂłlj anyĂĄnak, hogy nĂ©zze meg jĂł lesz-e. Õ a szakĂ©rtĂ”je.
-CsikĂł hoz anyĂș.
Jaques nĂ©zte mint tĂĄjolja be merre is lehet az anyja majd szĂ©lvĂ©szkĂ©nt mint egy kiscsikĂł elvĂĄgtat. DĂșs, mĂ©z szĂ”ke haja katonĂĄsra volt vĂĄgva, s valĂłsĂĄggal vilĂĄgĂ­tott. Pici lĂĄba sekĂ©ly nyomot hagyott a fövenyen.
FejĂ©t elfordĂ­tva nĂ©zete a folyĂł partjĂĄn fĂŒrdĂ”zĂ”, piknikezĂ” embereket, akik önfeledten Ă©lveztĂ©k a napsĂŒtĂ©st Ă©s a folyĂł hĂ»s, de cseppet sem tiszta vizĂ©t. JĂșnius volt, de a folyĂł vĂ­zszintje a szokĂĄsosnĂĄl magasabb volt. IdĂ©n sok esĂ” esett a vĂ­zgyĂ»jtĂ” terĂŒletĂ©n, Ă­gy folyamatosan ĂĄradt. De ez nem zavart senkit sem. Csak hĂ»sölni, kikapcsolĂłdni akartak a forrĂł hĂ©tvĂ©gĂ©n. FelĂĄllt, hogy kinyĂșjtĂłztassa lĂĄbait. Ekkor hallotta meg a sikoltozĂĄst. A folyĂł felĂ© fordult. Sokan voltak a vĂ­zben, mĂ©g többen a parton. Szeme egybĂ”l a "forgĂłra" fĂłkuszĂĄlt. Az örvĂ©ny szĂ©lĂ©n ketten kĂŒszködtek. Jaques futĂĄsnak eredt a folyĂł felĂ©. A sok ĂĄlldogĂĄlĂł most csak Ăștban volt. VĂ©kony teste hasĂ­totta a levegĂ”t, s egy alakot elsodort a vĂĄllĂĄval. Nem Ă©rt rĂĄ elnĂ©zĂ©st kĂ©rni. ElĂ©rte a folyĂł szĂ©lĂ©t. Meg egy lĂ©pĂ©s Ă©s mĂĄr a bokĂĄjĂĄig fog Ă©rni a vĂ­z, s innen kell elrugaszkodnia, mert utĂĄna mĂĄr nem fog tudni lendĂŒletbĂ”l ugrani. A szĂĄmĂ­tĂĄs jĂł volt, de a levegĂ”vĂ©telhez nem kalkulĂĄlta hozzĂĄ a hĂșsz mĂ©ternyi sprintet. ElrĂșgta magĂĄt a folyóågytĂłl, teste Ă­vbe hajlott, annyi levegĂ”t szĂ­vott a tĂŒdejĂ©be amennyit csak tudott. Az ĂĄradĂł zavaros vĂ­z összezĂĄrĂłdott, körĂŒlötte. Nem hallotta a vĂ­z jellegzetes gurgulĂĄzĂł hangjĂĄt, most nem volt idĂ” eggyĂ© vĂĄlni vele. Csak az adrenalin dĂŒbörgött a fĂŒlĂ©ben s fojtogatta torkĂĄt. A zavaros vĂ­zben semmit sem lĂĄtott. A tĂŒdeje tiltakozott az oxigĂ©nhiĂĄny miatt.
-Feljebb kell emelkednem, levegĂ”t kell kieresztenem mondogatta magĂĄban. MĂ©g egy kicsit, csak egy kicsit tarts ki. Itt kell lenniĂŒk. Istenem, add, hogy odaĂ©rjek a vĂ­z alatt, mert csak Ă­gy van esĂ©lyem!
MegĂ©rezte, hogy hĂșzza maga felĂ©. Gyermekkora dĂ©mona. HĂĄt eljött a pillanat Ă©s most kell szembenĂ©znie Ă©s megkĂŒzdenie vele. Eddig halogatta, s most egy igazsĂĄgtalan, esĂ©lytelen helyzetben, felkĂ©szĂŒletlenĂŒl KELL helytĂĄllnia.
Hallotta, mint csobban a vĂ­z a kapĂĄlĂłdzĂł testek körĂŒl.
-HĂĄt ideĂ©rtem!!!! Köszönöm Ó Nagy Istenem, köszönöm.
A felszín felé tempózott. A víz millió darabra robbant, ahogy a felszínre ért. Fuldokolva, kapkodva szívta magåba a friss levegÔt.
ElĂ”tte az örvĂ©ny szĂ©lĂ©n, egy anya prĂłbĂĄlta meg a felszĂ­nen tartani gyermekĂ©t, aki a rĂ©mĂŒlettĂ”l folyamatosan sikoltozott. MĂĄr többet voltak a vĂ­z alatt, mint fölötte. Jaques ĂĄtfĂ»zte a karjĂĄt a gyerek mellkasĂĄn keresztĂŒl Ă©s taposĂĄsbĂłl ĂșszĂĄsra vĂĄltott. Teljes erejĂ©bĂ”l hĂșzta fĂ©l karjĂĄval, de alig haladt. VisszafordĂ­totta fejĂ©t Ă©s lĂĄtta, hogy a gyerek az anyja fĂŒrdĂ”ruhĂĄjĂĄt markolja görcsösen. Reflex szerĂ»en le akarta vĂĄlasztani a gyerek kezĂ©t a ruhadarabrĂłl. De meggondolta magĂĄt. Tudta Ășgy sem eresztenĂ© el. Visszafordult Ă©s Ășszott. A fĂ©lelem ismĂ©t ĂĄtjĂĄrta testĂ©t s Ășjabb adag adrenalint pumpĂĄlt belĂ©. TöbbĂ© mĂĄr nem gondolkozott csak az ĂŒtemeket szĂĄmolta. HĂșz, hĂșz, levegĂ”t a vĂ­zbe, fej ki, levegĂ” be, fej vĂ­zbe, hĂșz, hĂșz!
Reszketett a lĂĄba mikor partot Ă©rt.
Kisöccse ölelgette a combjåt és zokogta: båtya,båtya,båtya!..
"E közben a nyåj a parton nyugodtan legelészett"

  camel, 23:42 Itt megírhatod a véleményed camel



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.