CsodaCsiga Flap
Naplk 2024. mrcius 28.   cstrtk   Gedeon, Johanna, Gida, Ixion, Janina, Kapisztrn, Katapn, Szixtusz   
Flap ·  · Chat · Tvirat · Trskeres · Kpeslap · Frum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplk · BANK
Regisztrci · Kapcsolataim · Trsaim ·  · Bulikpek · MMS ·  · Jtk · Horoszkp · Linkek · Hirdets · Radi



Hetedik naplja

  2014. janur 15., szerda Nekem tetszik!
0  
Kemény konfliktusba keveredtem saját magammal.
Az igazságérzetemmel és az elhatalmasodó elõítéletemmel küzd a békés énem.

Egyenlõre a "békés én" kibaszottul vesztésre áll.
Ott tartok épp, hogy igenis megértõ, empatikus, segítõkész és problémamegoldó vagyok az emberekkel... és itt jön a gázabb rész...: van aki nem ember és kész.

Ebben a témakörben harcolok saját magammal. Hogy vajon képes vagyok e ítélet nélkül mindenkit emberszámba venni. Most épp úgy néz ki hogy nem.

Ezt még valahogy el tudom fogadni... úgy értem nem haragszom magamra túlzottan.
A nagyobb lelki probléma az, hogy leküzdhetetlennek látszik jelen pillanatban az a düh, amit azért érzek, amiért ezek az emberszámba nem vehetõ emberek engem gyakorlatilag energetikailag és emberségemben arra kényszerítenek hogy ilyen kettõs érzésekkel vívódjak.
Nem azért haragszom mert nem emberek, hanem azért mert a létükkel engem afelé visznek (kvázi) hogy feladjam a hitem és meggyõzõdésem, miszerint nincsenek elõítéleteim és ítéleteim. Mert igenis hogy vannak... és ezt a tagadhatatlan tényt õk hozzák ki belõlem akkor is ha a fejem tetejére állok. Hazudhatok én a világnak meg magamnak is, akkor is sikerült elérniük, hogy úgy gondoljak egyesekre hogy nem emberek közt lenne a helyük. Nagyon szar érzés... . Nekem... õk meg pont leszarják... az ilyeneknek nincs semmiféle lelki vívódásuk (gondolom én... és ez megint egy elõítélet)

Bakker... hogy kell ebbõl kijönni???? Érted te ezt?


UI: Most lehet azt mondod, nem kell vele foglalkozni... Igazad van!
De nem lehet nem foglalkozni vele ha napi szinten molesztálja a nem ember szülte nemembergyerek a gyerekedet. Pfff.... no... most már sejted mirõl is beszélek...

  Hetedik, 10:38 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2014. janur 12., vasrnap Nekem tetszik!
1  
Biztos újévi õrület lehet...
DE fogyókúrán gondolkodom.
Igen, még csak gondolkodom, mert soha életemben nem fogyókúráztam és bármilyen megvonást igencsak kínzónak gondolok. Ha csak eszembe jut hogy nem kéne ennem, máris éhes vagyok!
Gondoltam megnézek egy oldalt ha már elém dobta a féjszbúúk... hogyaszongya fogyás 40 felett.
Najó, csak áprilisban leszek negyven... de már nagyon várom (ez is szokatlan, de valóban mérföldkõnek érzem... pozitívnak!!!)
Hogyaszongya: üssem be a magasságom és a súlyom, hogy lássuk hány kilótól kéne megszabadulni.
Beütöm... 168/ 69
...kiírja: Önnek nem kell fogynia.
Hábazz... így akarjon az ember újévi valamitis csinálni!

Nnnna... fussuk át még egyszer:

-életemben nem voltam még 69 kiló (kivéve persze a két terhességem)
-a ruhatáramat lassan kinövöm és állatira ne szeretnék beruházni újba
-lusta dög vagyok a mindennapi sporthoz... bár azért lehet hogy csak el kéne kezdeni
- Bowen alkalmazóként hülyén nézne ki ha nekem is mindenféle problémám lenne mint a klienseimnek. Ezt azért meg kéne elõzni.
- ...a presztizs... no (egó ordít)

Szóval nézem ezt a 90 napos diétát... még csak nézegetem... és arra gondolok közben hogy mennyire ugrik a minimum heti egy thai kaja, amit annyira szeretek... ésatöbbiésatöbbi...
NEM! - fogyasztó szerek szóba se jöhetnek! Nem teszem tönkre magam mindenféle bogyóval amikbe ki tudja mi van (nem mintha biztos lennék benne hogy a thai kacsa kacsa e egyáltalán... :D )

Valamit akkor is kell kezdenem magammal!

Höhhderáérek....



  Hetedik, 9:46 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2014. janur 10., pntek Nekem tetszik!
1  
https://www.youtube.com/watch?v=6H2GM7HTkKU
  Hetedik, 9:55 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2014. janur 9., cstrtk Nekem tetszik!
1  
Remek ajánlatot kaptam reggel!!!

"Vannak a fogak SÁRGA?
feherebb-mosoly.com
Nem fizetnek 30.000 Ft vagy több megoldásokat, hogy nem mûködik!"

...az elsõ olyan reklám ami tartalmazza a válaszomat is egybõl! :DDD
Hátno... ez már majdnem a maci meg a létrája ...
  Hetedik, 8:26 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2014. janur 5., vasrnap Nekem tetszik!
2  
Én soha. Mert mi soha. Csak õk. Vagy csak õ. Mert miatta csúszom el a havas járdán, mert nem takarította el a havat. Mert miatta nem érek oda, mert nem tud vezetni. Mert miatta kések el a munkából, mert nem találja a pénztárcáját reggel a péknél. És végtelenségig lehet folytatni a sort. Mindig miatta történik valami, én soha. Mert én mindig megteszem, megtalálom, elvégzem, elmondom. És ezt szépen lassan el is hisszük magunkról, ahogy egyre felnõttebbnek gondoljuk magunkat. Mert én, különb vagyok, sokaknál. Mert mi egyre különbek vagyunk másoknál. MI igazán mindenkinél különbek vagyunk. Kevés olyan hely van, ahol annyi „különb" ember él, mint itt Magyarországon. És olyan fájdalmas látni, hogy ebbõl viszont semmi sem érzõdik. Mert csak az üvöltésünket lehet hallani, hogy kinél és hogyan vagyunk különbek és jobbak és magyarabbak, és ilyenebbek, meg olyanabbak. És mindent õk csinálnak rosszul. Érdekes, hogy nem tûnik fel nekünk, hogy ha mindannyian különbek vagyunk, akkor ki k azok, akik aztán valahogy mégsem. Hisztériás gyerekként sivítunk, hogy ki a hibás mindenért, és odavágjuk magunkat a földhöz és azt várjuk el, hogy másokat büntessenek meg. Csak közben elfelejtjük, hogy felnõttünk. És ez már nem játék a homokozóban. Ez már vérre megy, és ezt akár lehet szó szerint is venni. A gyáva ember nem vállalja a tetteiért a felelõsséget. Mert fél. És könnyebb és egyszerûbb a többiekkel együtt ordítani, mert még azt is csak tömegben meri. A gyereket felállítjuk a hisztibõl és szembesítjük a tetteivel. Mi felnõttek, és okosok, és bátrak, és egyenesek és becsületesek, mikor fogunk szembesülni tetteinkkel? Mikor mondjuk, hogy mi, az õk helyett? Mikor merünk valóban egymásra nézni, és nem mutogatni? Mikor leszünk valóban felnõttek, és mikor leszünk végre különbek önmagunknál? (Alföldi Róbert)

...
  Hetedik, 9:11 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 31., kedd Nekem tetszik!
2  
...és akkor boldog Új Évet is! :)
  Hetedik, 10:09 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 24., kedd Nekem tetszik!
2  

  Hetedik, 8:26 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
A mikulás és a karácsonyfa


Egyszer, nagyon régen egy karácsonykor Mikulás éppen hatalmas ajándékosztó körútjára készülõdött, de problémák merültek fel. Négy manó segítõje beteget jelentett, a segédmanók pedig nem tudtak olyan gyorsan ajándékot gyártani, mint a fõállásúak. Mikulás ekkor érezte meg igazán, hogy itt még bajok lesznek. Aztán Mikulásné váratlanul bejelentette, hogy kedves édesanyja náluk tölti az ünnepeket. Ez egy kicsit kiborította a már amúgy sem nyugodt öreget. Amikor kiment, hogy befogja rénszarvasait, rá kellett döbbennie, hogy három közülük vemhes, kettõ pedig a kerítést átugorva ismeretlen helyre távozott. Most már meg nagyobbra nõtt a stressz. A szán megpakolásához kezdett,de az oldalsó merevítõ eltörött, az ajándékos zsák a földre esett, tartalma pedig ripityára tört. A síráshoz közel álló Mikulás, hogy idegeit megnyugtassa, a konyhába ment egy csésze kávéra és egy kupica pálinkára. Amikor rájött, hogy a manók eldugták kedvenc pálinkás butykosát, csalódottságában ezer darabra törte a kávéscsészéket. Seprûért ment, hogy összesöpörje a szilánkokat, de az egerek már rég szétrágcsálták a ritkán használt házi szerszámot. Ettõl aztán már totál paff lett szegény Mikulás. Ekkor szólalt meg a csengõ. Mikulás kissé totálkárosan indult ajtót nyitni, ahol egy angyalkát talált egy hatalmas karácsonyfával a kezében. Az angyalka nevetve köszöntötte: - Boldog karácsonyt, Mikulás! Hát nem csodálatos nap a mai? Elhoztam neked ezt a gyönyörû fát. Nézd, milyen szép! Hova állítsam? Nos, így alakult ki az a hagyomány, hogy a karácsonyfa csúcsára mindig egy angyalkát húznak...
  Hetedik, 8:20 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 22., vasrnap Nekem tetszik!
1  
Eszternek mondtam ilyen rendetlen helyre mint a szobája a Jézuska be se teszi a lábát közölte hogy ez nem olyan nagy probléma, jöjjön a nappaliba
igaza van...
ne zavarja az intim szféráját, elvégre nem családtag
no ezt megoldottuk elvben
ennyit a mai gyerekek tudatosságáról
  Hetedik, 11:20 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
“Karácsonyi ajándék tippek: Az ellenségednek, megbocsájtás. Az ellenfelednek, tolerancia. A barátodnak, a szíved. Egy vásárlónak, szolgálat. Mindenkinek, emberszeretet. Minden gyereknek, jó példa. Önmagadnak, tisztelet.”
(Oren Arnold)
  Hetedik, 11:06 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 19., cstrtk Nekem tetszik!
1  
Tonnányi mézeskalács idén is...

...

gondolj amit akarsz...

:D :D :D
  Hetedik, 19:36 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 16., htf Nekem tetszik!
1  
Egy hét (kb) és megint karácsony (nem vagyok bunkó , direktice kisbötü)

...szóval... intenzíven elkezdem hallgatni a finomrezgésû, melegséget árasztó zenéket. Olyanokat amik megnyugtatóak, kedvesek és a nyári ezt-azt juttatják eszembe.

Ez az én évenkénti ellenállásom. Ennyit bírok megengedni magamnak. :D

Kiskarácsony... kislázadás!

Tessék nektek kis karácsonyi finomrezgés:
:D




  Hetedik, 10:46 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 13., pntek Nekem tetszik!
0  
Nem fogyott el... ahhoz képest hogy azt mondták csak kézmûves dolgokat lehet vinni, tele volt használt játékkal. :(
Na, majd jövõre mi is olyasmit viszünk amire a gyerekek száz Forintért rányúlnak :)
Azért eladtunk elég sok mindent.
Jól éreztük magunkat. :)
  Hetedik, 19:48 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
Ma Luca napi jótékonysági vásár lesz a suliban :)

Az iskolától lehet Lucapénzt venni és azzal kell fizetni az árusoknál (kézmûves cuccokat lehet kitenni). Aztán az árus visszaadja a Lucapénzt amit kitermelt és azt annak az osztálynak adják Forintban amelyiket megnevezi.

Van egy 1 d.-m meg egy 9 g.-m :)

Hetven darab ásvány angyalkát gyártottam. Remélem mind elfogy! :)


  Hetedik, 10:29 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 12., cstrtk Nekem tetszik!
0  
Azért találtam magamban õszinte ellenpéldákat is! Ez vigasztal! :)

Jó dolog ez a napi udvartakarítás... csak fogom a slagot és a legjobb gondolatok lepnek meg közben.
  Hetedik, 19:58 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
Adj!
Adj szeretetet, segítséget, biztatást, ötleteket, ölelést, jó szót, kenyeret, biztonságot, védelmet...
Adj, mert van mibõl, mert kincstárad kifogyhatatlan!
De próbáld meg ezt csak egyetlen egyszer felfüggeszteni bármilyen okból...
...és aki eddig kapott, az lesz a leghangosabb zúgolódó, és a legnagyobb ellenséged!
  Hetedik, 10:42 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 10., kedd Nekem tetszik!
0  
Felfedeztem egy új emberfajt.

SPIRISUTTYÓ nevet adtam neki.

Azt az önmagát spirituális embernek nevezõ, a más tulajdonába beleszaró embert jelöli, aki azt hiszi hogy csekély összegért egy összejövetelen felhatalmazva érezheti magát arra hogy 5 különbözõ helyen leverje a frissen festett falat mert még széken se tanult meg rendesen ülni és gondolom hintázhatnékja támad minden alá rakott tárgyon mint a majomnak.

Aztán meg nem szándékosan csinálta.
Hát persze hogy nem, hisz senki sem feltételezett róla ilyet... csak adott volt a szék, és útba volt a fal... és hát úgy megtörtént a dolog.... csoportosan.... azaz nyolc fõbõl öt helyen.

Mondom én hogy magasak az elvárásaim...

...no azért se adom alább õket.


  Hetedik, 13:58 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
Leánygyermekem megkapta az elsõ beírását az üzenõfüzetbe.

Tisztelt szülõ!
Eszter tönkretette osztálytársa ecsetét. Kérem pótolja.

No, ezen olyan hirtelen felkaptam a vizet hogy ihaj... nem a tényen hogy pótolnom kell egy 20 Ft-os ecsetet... hanem hogy hány olyan cuccot pótoltam már amit a lányomnak tettek tönkre. (Egyébként megfaragta az ecset végét a hegyezõvel)
Meg az is eszembe jutott hogy hányszor vágták már orrba, szúrták a ceruzát a mellkasába, csapták nyakon... stb... és a reklamálásomra az volt a válasz folyton, hogy a másik gyerekkel türelmesnek kell lenni mert hátrányos helyzetû.

Szóval írtam egy levélkét a tannéninek:

Tisztelt Tanító néni!

Nagyon sajnálom ami történt és természetesen a tönkretett ecsetet azonnal pótolom.
Ha hamarabb tudtam volna hogy ez így mûködik akkor minden egyes széttépett, eltört, összefirkált és tönkretett dolgunkért írtam volna... bár tudja mit, azt hiszem ezeket ezentúl is magam fogom pótolni a gyerekemnek.
Kérem hogy az elõbbi soraimat ne vegye zúgolódásnak.
Nem a gyermekem által tönkretett ecsetrõl szólnak, hanem arról a tényrõl hogy minél szelídebb, toleránsabb, értelmesebb és megértõbb valaki, annál nagyobbak a vele szemben támasztott elvárások, míg azokkal szemben akik érdektelenek agresszívek és kezelhetetlenek valahogy mindenki türelmesebb és belátóbb, illetve kerüli a velük való konfliktushelyzetet.
Ez van.
Elnézést a reggeli elmélkedésemért.
Tisztelettel: SzK

Remélem a tannéni veszi a lapot.
Kíváncsi vagyok hogy osztályunk Kevinkéje hányszor pótolt bármit is amiben kárt tett, mert valahogy hozzánk nem érkezett meg. Panaszomra hogy jó lenne ha tennének már valamit és nem hagynák hogy a lányomat minden másnap megkárosítsa vagy megverje (fiú létére) az volt ugyanis többször a válasz hogy hát vele türelmesnek kell lenni, mert szegény nagyon fiatal és hiperaktív és hátrányos helyzetû. Azonfelül a szüleivel se lehet beszélni.
Hát innentõl pont leszarom.

No ezt ki kellett írnom magamból... elnézést!

Csóóóók!
  Hetedik, 8:02 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 9., htf Nekem tetszik!
0  
Most csak azért csalódtam kicsit az emberekben mert elvárásaim voltak.

Az elvárásaimat megtartom. :)

Azértis!
  Hetedik, 21:23 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. december 7., szombat Nekem tetszik!
1  
Beigazolódott a mondás miszerint "Látástól Mikulásig" :D

Mindennel készen vagyunk. Hallelúúúja!
Köszönöm!

  Hetedik, 8:25 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. november 29., pntek Nekem tetszik!
2  
"Rendben van, ha néha haragszol Istenre, tudja kezelni!"

Ez nálam épp nem aktuális, de zseniális mondat! :)

Ma egy csempész a vendégünk. Már csempézik is a szép új fürdõben :)

Tegnap én festettem... tök jó lett!

Alakulunk!

:) Hála!
  Hetedik, 12:31 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. november 21., cstrtk Nekem tetszik!
0  
A legnagyobb boldogság mikor körülnézek és vésett falakat látok ilyen-olyan csövekkel... :D

...no, akartam képet feltölteni ide de hogyaszongya "túl nagy file"

...hát akkor én most nem méretezgetek... (eredetileg azt írtam hogy hát akkor le van szarva, aztán mégse)
  Hetedik, 10:46 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. november 19., kedd Nekem tetszik!
1  
A titkososba a titkosos tervem írtam :)

Lényeg hogy már vésik a falakat... :D
  Hetedik, 9:31 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. november 18., htf Nekem tetszik!
2  
A tegnapi élményem le kell ide naplóznom, mert akkor se tartom magamban ha nem leszek vele népszerû.

Tegnap voltunk Eszteremmel az "Egy csepp" nevû rendezvényen a Syma csarnokban.
Cukorbetegek napja.
Jó kis megtapasztalás volt.
Volt vagy 20 pavilon, mindenféle cukorbetegséggel kapcsolatos termékkel meg mérésekkel... stb
Hihetetlen volt, hogy a Gyuri bácsi teáinál nem állt senki... a gyógyszergyártó cég standjánál meg kígyózott a sor reggeltõl estig. Szóval... még mindig az Égis a nyerõ meg a társaik...
E. A. volt a házigazda mint általában.
Hát nem csoda hogy cukros a csaj. Én még olyan rideg nõt életemben nem láttam. (lehet hogy "civilben" nem az... ki tudhassa... bár erõsen kétlem, hogy egy kötetlen rendezvényen ne tudná elengedni magát valaki és némi mosolyt erõltetni az arcára.
Valami gyerekmesét is ráerõltettek, hogy felolvasson... hát, képes volt hiradós hangon eltolni... oké-oké megértem... szakmai rutin...
A 6 év körüli kislányt aki autogrammot kért tõle szünetben úgy hajtotta el mint valami zaklatót, fa pofával, durván...
csak lestünk ...
Már a reggel úgy kezdõdött, hogy a cukros nyanyák löktek fel mindenkit hogy elsõk lehessenek az ingyenes vizsgálatokon mintha nem ingyen vizsgálnák õket bárhol. Mígnem hangosan megszólaltam, hogy a következõ aki ellöki a gyerekemet vagy megtapossa, hogy elõre jusson (félre voltunk állva) annak nem lesz szüksége többet szemfenék vizsgálatra.
Simán átgázoltak mindenkin, pedig mi nem álltunk egyetlen sorba se csak ott voltunk.
Na szóval hatalmas megtapasztalás volt ez nekem a cukorbetegség kialakulásának lelki okairól.
Ennyi törtetõ, mindenkin áttaposó, szeretettelen vén kurvát egy helyen ritkán látni :DDDD
...és ennyi maguk után rángatott, szerencsétlen papucs férjet se (gondolom szintén cukros)

Hát, ennyi...

UI.: ...hogy értsd!

A cukor a „kellemes érzések", a „szeretet" vagy „törõdés" szinonimája!
Nagyon lesarkítva a cukorbeteg nem tud mit kezdeni a szeretettel, nem tudja azt feldolgozni sõt, sok esetben kimutatni se. És akkor ez egy nagyon rövid, nagyon összefoglaló lelki tényezõ. Ha érdekel a bla-bla-bla, akkor google a barátod!

UUUUI.: :D
Elnézést kérek mindenkitõl akinek nem inge! Azoktól meg még inkább akiknek inge!
  Hetedik, 10:17 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. november 10., vasrnap Nekem tetszik!
1  
Alakul! :)

Már van árajánlat, meg terv... meg jókedv!
  Hetedik, 8:00 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. november 4., htf Nekem tetszik!
1  
Nem tudom hogy az Újhold hatására e vagy valami más egyéb is közrejátszik de akkora tervezésbe, szervezésbe vagyok hogy csak úgy kapkodom a fejem a saját meg a bejövõ infók közt. :)

Holnap fûtéskorszerûsítés a kezelõben. :)
Pénteken jön a vizes megbeszélni a vizesblokkot mert olybá tûnik meg kell oldanunk ezt is.

Nagyon úgy néz ki hogy nem csak én fogok a kezelõmben dolgozni, hanem idõnként mások is. Ez szuperjóóó!

No ha majd kialakult, bedobom a végeredményt reklámként ide is! :)

Áldás!
  Hetedik, 14:08 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. oktber 30., szerda Nekem tetszik!
1  
"A játék azoknak a bátraknak adatik meg, akik már eleget tudnak és még nem, akik már elég erõsek és még nem, akik már elég bölcsek és még nem. Játszani annyi, mint felfüggeszteni az élet mindenhatóságát felettünk."
  Hetedik, 8:35 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. oktber 25., pntek Nekem tetszik!
2  
... :)

  Hetedik, 11:19 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
"Hagyd, hogy jöjjön, ami jön, menjen, ami megy és figyeld meg azt, ami marad!" (Ramana Maharsi)
  Hetedik, 8:23 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik
  2013. oktber 24., cstrtk Nekem tetszik!
2  
:)

Végre egy pihenõs nap!...- gondoltam...
...majd körülnéztem a lakásban ahová három napja csak hálni járok.


...tévedtem.

Takarítós nap köszöntött rám, olybá tûnik.

:)

Vanazúgy.

Reggel, félkómásan ránéztem a FB lapomra is.
Mennyi emlék, olyan emberekrõl akik idõközben eltávolodtak. Szeretlek benneteket, mindenki legyen nagyon boldog!

Én az vagyok. ...és még mindig vagyok aki vagyok.

:)

No, megnézem hol lakik a porszívó!

Csóóóóóók!
  Hetedik, 8:09 Itt megrhatod a vlemnyed Hetedik



Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.